Ειδήσεις

5 Μαρ 2008

"Πιάστηκαν στα χέρια" στη Βουλή

Έντονο φραστικό επεισόδιο, παραλίγο να «πιαστούν και στα χέρια», ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπαντουβάς και του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την παραχώρηση των εμπορευματικών σταθμών των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Αφορμή στάθηκε η φράση του κ. Δριβελέγκα "περί προβοκατόρικων ερωτήσεων του κ. Μπαντουβά προς τους αρμόδιους φορείς".



Ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Γιώργος Σαλαγκούδης, αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, καθώς οι δύο βουλευτές συνέχισαν την κόντρα τους με εκφράσεις που παρέπεμπαν σε… πεζοδρόμιο και διαγράφηκαν από τα πρακτικά.
Μάλιστα, στη διένεξη παρενέβησαν και άλλοι βουλευτές, όπως η κυρία Χρύσα Αράπογλου, η οποία επιτέθηκε στον κ. Μπαντουβά κατηγορώντας τον για «τσαμπουκάδες» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση μάς έδειρε στα λιμάνια, θα μας δείρει και εδώ!»

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης με δήλωσή του χαρακτήρισε την ενέργεια του βουλευτή της ΝΔ πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και καταδικαστέα από κάθε άποψη. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όφειλε να έχει ήδη ελέγξει τον βουλευτή του».
Ακολουθεί δήλωση του κ. Γιώργος Σαλαγκούδη σύμφωνα με την οποία:«Δεν είναι πρωτόγνωρη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα η ένταση κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων τόσο στις Επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια» και «προξενεί εντύπωση η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με ένα γεγονός όχι σύνηθες αλλά σαφώς όχι σπάνιο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα. Ίσως παρασύρθηκε από την κοινοβουλευτική του απειρία».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σεισμός στη Ρόδο

Διπλή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6:11 και στις 6:14μ.μ. σε θαλάσσιο χώρο, νοτιοδυτικά της Ρόδου.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Το ακριβές επίκεντρο μπορείτε να το δείτε στη φωτογραφία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πουλήθηκε το "Πρώτο Θέμα";

Αυτό διαβάζουμε στο "Press gr".
Το kourdistoportocali.blogspot.com από την άλλη διαψεύδει και αποδίδει την πληροφορία σε σενάρια που κυκλοφορούν από το πρωί σήμερα στα δημοσιογραφικά γραφεία. Περιμένουμε νεότερα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χρήστος Σαρτζετάκης - 1993 - Δημοψήφισμα για τα Σκόπια

"Να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων" ήταν ο τίτλος δήλωσης του Χρήστου Σαρτζετάκη που έκανε στις 10 Ιουνίου του 1993. Ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "η προσφυγή στην λαϊκήν ετυμηγορίαν αποτελεί την μοναδικήν απομένουσαν διέξοδον" και "...όλες οι κυβερνήσεις στηρίζονται σε περιστασιακές πλειονοψηφίες και έτσι καμμία κυβέρνησις δεν έχει το δικαίωμα να δεσμεύει το Έθνος επί ζωτικού εθνικού θέματος".

Περισσότερα: http://www.sartzetakis.gr/points/makedonia9.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κλινική Ζώων Συντροφιάς

Μια κλινική Ζώων Συντροφιάς δημιουργήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Λειτουργεί όλο το 24ωρο και τα σαββατοκύριακα, είναι στελεχωμένη από ειδικούς επιστήμονες και παρέχει όλων των τύπων κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Τα ραντεβού για την εξέταση των ζώων κλείνονται τηλεφωνικά στο 2310 994403.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Παραληρηματικοί, ανεύθυνοι και συκοφάντες υπουργοί.»

Με αυτόν τον τίτλο οι: Μιχάλης Καρχιμάκης, Χρήστος Αηδόνης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Μάρκος Μπόλαρης ρωτούν τους υπουργούς Οικονομίας και Επικρατείας για το θέμα των υπαινιγμών που άφησαν για βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους οποίους "κατηγόρησαν" ότι ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο που υπαγορεύεται από συγκεκριμένο ιστολόγιο.
Πιο συγκεκριμένα στην Ερώτησή τους οι συγκεκριμένοι βουλευτές αναφέρουν μεταξύ άλλων:
"Οι ανεπίτρεπτες ενέργειές σας τόσο στην Βουλή την 25-2-08, όσο και στο Press Room αργότερα, προσβάλλουν πρωτίστως τον ίδιο τον θεσμό που υπηρετείτε, όταν χωρίς στοιχεία «εννοείτε» βουλευτές που δεν κατονομάζετε, ενώ λίγο αργότερα στενή συνεργάτιδα του Υπουργού Οικονομικών απομακρύνεται εξαιτίας των σχέσεών της με το συγκεκριμένο blog ή όταν λίγες μέρες αργότερα κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρει ότι με την ίδια ευκολία ο Υπουργός Οικονομικών «υποπτεύεται για εμπλοκή τον κ. Δούκα»!
Σε κάθε περίπτωση,
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, κ.κ. Υπουργοί Οικονομίας και Επικρατείας, είτε να ανακαλέσετε τις θολές και συκοφαντικές δηλώσεις σας, που εμπλέκουν το ΠΑΣΟΚ στις ενέργειες των διαχειριστών του συγκεκριμένου blog, δηλώσεις που υιοθετήθηκαν και από τον Υπουργό Επικρατείας και Εκπρόσωπο Τύπου της Κυβέρνησής σας, είτε να ονοματίσετε τους βουλευτές που εννοείτε και να παράσχετε στοιχεία που να αποδεικνύουν την «συμπαιγνία» που ισχυριστήκατε, ότι μπορεί να υπάρχει μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και των φερόμενων ως εκβιαστών και συκοφαντών του συγκεκριμένου blog.
Ειδάλλως, είστε εσείς, κ.κ. Υπουργοί Επικρατείας και Οικονομίας, είστε οι μόνοι συκοφάντες, όχι μόνο των βουλευτών που υπονοείτε, αλλά δεν τολμάτε να ονοματίσετε, αλλά και του ίδιου του πολιτικού συστήματος! Μετά τα παραπάνω
Ερωτάστε:
1. Ποιους βουλευτές εννοούσατε ότι βρίσκονται σε «συμπαιγνία» με τους φερόμενους ως εκβιαστές και συκοφάντες διαχειριστές του συγκεκριμένου ιστολογίου; Τι στοιχεία έχετε που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει τέτοια συμπαιγνία και ότι δεν πρόκειται απλώς για ερωτήματα που σας έθεσαν οι συγκεκριμένοι βουλευτές, προκειμένου να διαλευκανθούν καταγγελίες που έλαβαν ευρεία δημοσιότητα και πέρα από το συγκεκριμένο ιστολόγιο;
2. Γιατί αντί να συκοφαντείτε, δεν απαντάτε, όπως έχετε την υποχρέωση, στα ερωτήματά μας με στοιχεία, προκειμένου να διαψεύσετε με αυτά την ουσία των δημοσιοποιημένων καταγγελιών που ζητούν διαλεύκανση μέσω των ερωτημάτων μας;
3. Αληθεύει, κ. Υπουργέ Οικονομίας, πως υποπτεύεστε ότι πίσω από τις επιθέσεις εναντίον σας βρίσκετε όχι μόνο στενή συνεργάτιδά σας που την απομακρύνατε λόγω των σχέσεών της με το συγκεκριμένο blog, αλλά ακόμα και ο ίδιος ο πρώην Υφυπουργός σας κ. Δούκας, όπως αναφέρει δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας;".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Press gr: Τώρα και σε μπλουζάκια!





Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν εμείς είχαμε στο δίκτυό μας Yahoo από το 1984, οι άλλοι δεν είχαν ούτε ίντερνετ!














Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...