Ειδήσεις

30 Μαΐ 2009

Δημοσκόπηση της MRB για τον "Ελεύθερο Τύπο"

Η διαφορά είναι 2,7 μονάδες
.....
Πρόθεση ψήφου
...........
ΝΔ: 32,3%
ΠΑΣΟΚ: 35%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 6,4%
ΚΚΕ: 7,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 4,7%
ΛΑΟΣ: 4%

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φρίκη στο Βύρωνα!

Ένας 40χρονος συνελήφθη στο Βύρωνα ο οποίος φέρεται να βίασε μία 22χρονη με σοβαρή μορφή διανοητικής υστέρησης. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 40χρονος την έπεισε να συναντηθούν σε κοντινό πάρκο και εκεί κατάφερε να τη βιάσει. Μάλιστα ο 40χρονος προσπάθησε να επαναλάβει την πράξη του καθώς έδωσε ραντεβού στην 22χρονη έξω από το σπίτι της. Εκεί όμως τον περίμεναν οι αστυνομικοί...


Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πάτησε γκάζι και όποιον πάρει....

Συνελήφθη τα ξημερώματα ένας 34χρονος Πολωνός ο οποίος έκλεψε το αυτοκίνητο ενός 56χρονου στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από καταδίωξη όμως έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε 10 αυτοκίνητα και τέσσερις μοτοσυκλέτες. Αναμενόμενο ήταν το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί και ο 34χρονος να συλληφθεί.


Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές της "Focus" για τη "Realnews"

Η διαφορά είναι 2,6 μονάδες - Εντυπωσιακό άλμα "Οικολόγων" - Πτώση ποσοστών των άλλων κομμάτων
.....
Πρόθεση ψήφου
...........
ΝΔ: 25,4% (29,6%)
ΠΑΣΟΚ: 28% (31,7%)
Οικολόγοι-Πράσινοι: 7,8% (4,2%)
ΚΚΕ: 5,5% (7,5%)
ΣΥΡΙΖΑ: 5,4% (6,4%)
ΛΑΟΣ: 3,1% (4,7%)

Διεξαγωγή δημοσκόπησης: 25-28 Μαΐου 2009
Σε παρένθεση το ποσοστό των κομμάτων από τη δημοσκόπηση στις 6 και 7 Μαΐου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές της MARC για την εφημερίδα "Έθνος"

Η διαφορά είναι 3,5 μονάδες - Όλα τα κόμματα εμφανίζονται με απώλειες πλην των "Οικολόγων".
.....
Πρόθεση ψήφου
...........
ΠΑΣΟΚ: 31%
ΝΔ: 27,5%
ΚΚΕ: 7,2%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 6,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 4,2%
ΛΑΟΣ: 3,9%
.
Η δημοσκόπηση έγινε 25-28 Μαΐου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Το Βήμα» διαψεύδει τα περί συνέντευξης Γιώργου Παπανδρέου

Εκπρόσωπος της εφημερίδας «Το Βήμα» χαρακτήρισε ως παραμύθια τα αναγραφόμενα σε διάφορα blogs ότι δήθεν υπήρξε συνέντευξη του κ. Γ. Παπανδρέου προς την εφημερίδα, η οποία ακυρώθηκε.
Ουδεμία συνέντευξη υπήρξε, τόνισε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος.
....
Από: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου που δε δόθηκε στην εφημερίδα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Μαΐου 2009
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με ερωτήματα δημοσιογράφων για «απόσυρση» συνέντευξης του Προέδρου του Κινήματος, από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» είχε ζητήσει ενόψει των ευρωεκλογών από το ΠΑΣΟΚ, συνέντευξη του Προέδρου του Κινήματος. Στις αρχές της εβδομάδας, το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε στην εφημερίδα ότι, η συνέντευξη δεν εντάχθηκε στον προγραμματισμό των συνεντεύξεων του Προέδρου του Κινήματος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές της Public Issue για το Σκάι

Η διαφορά είναι 3,5 μονάδες
.....
Πρόθεση ψήφου

...........
ΝΔ: 28,5%
ΠΑΣΟΚ: 32%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 8%.
ΚΚΕ: 6,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 6%
ΛΑΟΣ: 4,5%

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές της Alco για το Alter

Η διαφορά είναι 3,5 μονάδες

Πρόθεση ψήφου

ΝΔ: 26,3%
ΠΑΣΟΚ: 29,8%
ΚΚΕ: 6,3%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 6,3%.ΣΥΡΙΖΑ: 4,5%
ΛΑΟΣ: 3,8%

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές της Μetron Analysis για τον ΑΝΤ1

Η διαφορά ανέρχεται στις 4,3 μονάδες
...........
Πρόθεση ψήφου
.........
ΠΑΣΟΚ
: 28,7%
ΝΔ: 24,4%
ΚΚΕ: 7%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 6%
ΣΥΡΙΖΑ: 4,6%
ΛΑΟΣ: 4,5%

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αίσχος!!!! Έκλεβαν ανάπηρους....

Ένας άνδρας και δύο γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας συνελήφθησαν από την αστυνομία επειδή έκλεβαν ανάπηρους δηλαδή ανθρώπους ανήμπορους να αντιδράσουν.
Όπως έγινε γνωστό ο άνδρας και οι δύο γυναίκες 32, 23, και 20 χρόνων αντίστοιχα την έστηναν στο Μετρό της Ομόνοιας και συγκεκριμένα στο χώρο που προορίζεται για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Οι τρεις δράστες λίγο πριν συλληφθούν είχαν αρπάξει την τσάντα ενός 38χρονου που ήταν μαζί με τη σύζυγό του και συνόδευαν το παιδί τους που ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι.
Σε έρευνα που έγινε επάνω τους μετά τη σύλληψή τους βρέθηκαν χρήματα και δύο γυναικείες τσάντες με προσωπικά αντικείμενα.
Εκεί έχουμε φθάσει; Να σημειώνονται και κλοπές σε ανάπηρους; Επειδή βέβαια είναι τα εύκολα θύματα...

Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιστορία ευρωεκλογών - Ευρωεκλογές 2004

Οι ευρωεκλογές του 2004, μόλις τρεις μήνες μετά την επάνοδο της Ν.Δ. στην εξουσία, είχαν κυρίως επιβεβαιωτικό χαρακτήρα ενισχυμένο από το κλίμα ευφορίας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και από μια σπάνια περίοδο χάριτος για τη νέα κυβέρνηση. Αντίθετα για το ΠΑΣΟΚ, οι ευρωεκλογές συνιστούσαν μια επιπλέον ανώφελη δοκιμασία σε ένα κλίμα ηττοπάθειας και διάψευσης των πρόσκαιρων ελπίδων που είχε δημιουργήσει η αλλαγή ηγεσίας.
...
Συνεχίζεται...
Η διαφορετική αυτή θέση των δύο κομμάτων απέναντι στις ευρωεκλογές αποτυπώθηκε και στην προεκλογική τακτική τους. Η Ν.Δ. επέλεξε ήπιους και καθησυχαστικούς τόνους («με γνώμονα τον άνθρωπο»), ενώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε σχετικά αμυντικούς τόνους («να μη δοθεί λευκή επιταγή στη Ν.Δ.») και επιχείρησε να ανανεώσει πλήρως την εκπροσώπησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (αποκλείοντας ακόμη και τον Δημ. Τσάτσο), μια επιλογή που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.
Από τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη ρητορική εναντίον της Ε.Ε., ο ΣΥΝ αποστασιοποιήθηκε προσωρινά από τους συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ, με προσωποκεντρική εκστρατεία του προέδρου του, προσπάθησε και πέτυχε να εξασφαλίσει την εκπροσώπηση που του είχε στερήσει τον Μάρτιο το έντονα δικομματικό κλίμα των βουλευτικών εκλογών.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν έκρυβε πολλές εκπλήξεις ως προς τη δύναμη των κομμάτων. Μια μικρή διαρροή ψήφων από τη Ν.Δ. προς τον ΛΑΟΣ, σε συνδυασμό με τη μειωμένη συμμετοχή, επέτρεψε στον Γ. Καρατζαφέρη να εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρώτο βήμα για την είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή τρία χρόνια αργότερα.
Σημαντικότερα ήταν τα κέρδη του ΚΚΕ, το οποίο κατόρθωσε να εισπράξει σημαντικό μερίδιο από τα υπολείμματα του ΔΗΚΚΙ, αλλά και ορισμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με αρνητική τοποθέτηση απέναντι στην Ε.Ε. Σε συνδυασμό με τη μειωμένη συμμετοχή, που δεν φαίνεται να έθιξε το εκλογικό του σώμα, το ΚΚΕ συγκέντρωσε το (τυπικά) υψηλότερο ποσοστό του από το 1993, και κατέγραψε μια ιδιαίτερη επιρροή σε μισθωτούς και ανεξάρτητους εργαζόμενους (11% με 12%).
Σχετικά απογοητευτικό ήταν το αποτέλεσμα για τον ΣΥΝ, ο οποίος διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση με μόλις δύο χιλιάδες ψήφους διαφορά από τον ΛΑΟΣ. Το ποσοστό του (4,16%) ήταν σαφώς μειωμένο και ως προς τις ευρωεκλογές του 1999 (5,17%). Και ακόμα περισσότερο ως προς το αντίστοιχο του 1994 (6,25%). Και η διαπίστωση αυτή εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και αν στη δύναμη του ΣΥΝ συνυπολογιστούν οι περίπου 46.000 ψήφοι που συγκέντρωσε ο (προερχόμενος από τις γυναικείες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ) συνδυασμός Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη.
Τον Ιούνιο του 2004 έκαναν επίσης την πρώτη τους εμφάνιση οι Οικολόγοι Πράσινοι, με επικεφαλής και τότε του ευρωψηφοδελτίου τους τον Μιχάλη Τρεμόπουλο. Το σχετικά πενιχρό αποτέλεσμα (40.873 ψήφοι) δεν εμπόδισε την ανοδική τους τάση στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και τη σημερινή δημοσκοπική τους εκτίναξη.
Τέλος, ως προς τα δύο μεγάλα κόμματα, η σημαντική διεύρυνση της διαφοράς σε 9 ποσοστιαίες μονάδες (από 5 στις βουλευτικές εκλογές) οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σαφώς εντονότερη αποχή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (τον Μάρτιο του 2004) σε σύγκριση με τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. Σύμφωνα με τους (αναγκαστικά) προσεγγιστικούς υπολογισμούς, η μείωση των έγκυρων ψηφοδελτίων στις ευρωεκλογές κατά 1.300.000 (σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές) προήλθε κατά 740.000 από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, κατά 430.000 από ψηφοφόρους της Ν.Δ. και κατά 130.000 από τους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων. Το κρισιμότερο όμως στοιχείο ως προς την αποχή δεν είναι η κομματική της σύνθεση στην τότε συγκυρία. Αλλά το γεγονός ότι για πρώτη φορά φάνηκε να αποτελεί μια απόλυτα νομιμοποιημένη επιλογή για ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος. Οι προσεχείς ευρωεκλογές θα δείξουν αν επρόκειτο απλώς για στιγμιαίο φαινόμενο ή για ένδειξη βαθύτερων και μακρόσυρτων διαδικασιών.
Η αποχή κυριότερος κίνδυνος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η τριαντάχρονη εμπειρία της άμεσης εκλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχει επαληθεύσει τον αρχικό ενθουσιασμό που θεωρούσε ότι η λειτουργία του θα μείωνε το «δημοκρατικό έλλειμμα» στην Ε.Ε. και θα συνεισέφερε στη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης. Οι ευρωεκλογές, αντί να προσλάβουν τον χαρακτήρα μιας πραγματικά υπερεθνικής εκλογής, στην οποία όλοι συμμετέχουν ως «πολίτες της Ένωσης», έχουν καταλήξει να αποτελούν απλώς μια (χρονικά) συντονισμένη διεξαγωγή 27 σήμερα εθνικών εκλογών, χωρίς ουσιαστικό θεσμικό διακύβευμα. Η κάθε επιμέρους εθνική εκλογή μετασχηματίζεται έτσι σε μια απλή «δημοσκόπηση εθνικών διαστάσεων» για την κυβέρνηση και τα κόμματα, στην οποία μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δεν κατανοεί γιατί θα πρέπει να συμμετέχει.
Άμεση συνέπεια μια συνεχώς αυξανόμενη αποχή από τις ευρωεκλογές, γεγονός που τραυματίζει καίρια τη δημοκρατική νομιμοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών. Μέσα σε διάστημα 25 χρόνων, το μέσο ποσοστό συμμετοχής μειώθηκε από 63% το 1979 σε μόλις 45,7% το 2004. Από τις 27 χώρες της Ε.Ε. μόνο σε 7 το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 50% και αυτό συνέβη κατά κανόνα σε χώρες όπου η ψήφος είναι υποχρεωτική (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Μάλτα) ή οιονεί υποχρεωτική (Ελλάδα, Κύπρος) ή διατηρείται ακόμη ισχυρή η παλαιότερη παράδοση υποχρεωτικής ψηφοφορίας, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας σε δύο ημέρες (Ιταλία). Από τις υπόλοιπες χώρες, μόνο στην Ιρλανδία το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε στις τελευταίες ευρωεκλογές το 50%, γεγονός όμως που εξηγείται από την ταυτόχρονη διεξαγωγή τοπικών εκλογών, αλλά και ενός κρίσιμου δημοψηφίσματος για τις προϋποθέσεις απόκτησης της ιρλανδικής υπηκοότητας.
Ο συνδυασμός των ευρωεκλογών με κάποιου άλλου τύπου εκλογική αναμέτρηση χρησιμοποιείται άλλωστε σε αρκετές περιπτώσεις ως έμμεσος τρόπος για να περιοριστεί η έκταση της αποχής, χωρίς όμως να έχει πάντα εντυπωσιακά αποτελέσματα (όπως π.χ. στη Γερμανία ή τη Μεγ. Βρετανία το 2004).



Περισσότερα: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4519346

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκρηξη στη λεωφόρο Βουλιαγμένης

Κλειστές παραμένουν η Βουλιαγμένης από την Καλλιρρόης και η Ηλιουπόλεως από την Ηλία Ηλιού, μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 6:05 τα ξημερώματα σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, στη συμβολή της Ηλιουπόλεως και της Νέρης Κωνσταντίνου στα σύνορα του Νέου Κόσμου με τη Δάφνη.
…….
Συνεχίζεται…

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στο κατάστημα αλλά και σε διερχόμενο αστικό λεωφορείο, από τα θραύσματα της τζαμαρίας που εκτοξεύθηκαν στο δρόμο. Στο υπόγειο του καταστήματος προκλήθηκε πυρκαγιά, την οποία έσβησε γρήρορα η πυροσβεστική, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.


Από: Alpha 98,9

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εορτή Αγίου Πνεύματος - Για ποιους είναι αργία και πώς αμοίβεται

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις εργάσιμη μέρα και όχι υποχρεωτική αργία, εκτός αν έχει καθιερωθεί ως αργία με Διάταγμα, Υπουργική Απόφαση, Κανονισμό, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κλπ, ή κατ’ έθιμο.
Έτσι λοιπόν ισχύουν τα εξής :
…….
Συνεχίζεται…

α) Οι μισθωτοί που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν απασχοληθούν τη μέρα αυτή δεν δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους, και

β) όσοι απασχοληθούν τη μέρα αυτή δεν δικαιούνται προσαύξηση του 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, για όσες ώρες απασχοληθούν.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος θεωρείται αργία για τις εξής κατηγορίες μισθωτών, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, αυτές είναι οι παρακάτω :

- Βιβλιοπωλείων
- Διαγνωστικών Κέντρων
- Εργοδηγούς Σχεδιαστές
- Ευγηρίας Οίκων
- Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας κ.λπ.
- Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων
- Θυρωρούς
- Καπνοβιομηχανιών
- Κλινικών
- Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων)
- Περιοδικών
- Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων
- Πρακτορείων Ναυτιλιακών κ.λπ.
- Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας
- Ραδιοφωνικών Σταθμών
- Ραδιοφώνου Τεχνικούς
- Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων
- Τηλεοπτικών Σταθμών
- Τυπογράφους Επαρχιακών Εφημερίδων
- Φορτοεκφορτωτές Ημερήσιων Εφημερίδων
- Φροντιστηρίων Μέσης
- Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών
- Φωτοστοιχειοθέτες
- Χειριστές βιομηχανικών κ.λπ. επιχειρήσεων,
- Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων.


Από: http://www.taxad.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκρηξη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Πριν από περίπου μισή ώρα

Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 10, στη διασταύρωση με την Καλιρρόης, σε κατάστημα φωτογραφικών ειδών έγινε έκρηξη πριν μια ώρα.
Η έκρηξη έγινε στο υπόγειο πολυκατοικίας.
Στο σημείο βρίσκεται αστυνομία και Πυροσβεστική ενώ η περιοχή είναι κλειστή.
Καμία αναφορά για θύματα δεν υπάρχει.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...