Ειδήσεις

24 Οκτ 2008

Με μήνυση απάντησε ο Ρουσόπουλος στις αποκαλύψεις του ALPHA

Μήνυση και αγωγή κατά του ALPHA και προσωπικά των δημοσιογράφων Γιώργου Αυτιά, Γιώργου Βλάχου και Γιάννη Ντάσκα κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος.
Ο παραιτηθείς υπουργός καταφεύγει στην Δικαιοσύνη, χωρίς να εξηγεί επαρκώς τους λόγους για τους οποίους στρέφεται κατά του σταθμού και των τριών δημοσιογράφων, προφανώς ως απάντηση στις εδώ και δυο μήνες αποκαλύψεις του ALPHA για το ρόλο του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που τον οδήγησε τελικά σε παραίτηση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής, αναφέρει: «Παραιτούμενος χθες ανέφερα, ότι ελεύθερος πια από τις δεσμεύσεις που απέρρεαν από τη θέση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, θα υπερασπιστώ με κάθε νόμιμο μέσο τον εαυτό μου.
Προσφεύγω στην Δικαιοσύνη με κατάθεση μήνυσης και αγωγής προσωπικά κατά των δημοσιογράφων Γιώργου Αυτιά, Γιώργου Βλάχου και Γιάννη Ντάσκα, καθώς και του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, για τα ψεύδη και τις αθλιότητες που συνέχισαν να εκτοξεύουν και σήμερα κατά του προσώπου μου.
Η ανοχή μου απέναντι στις συκοφαντίες τελείωσε».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγιορείται πτωχοί πλην τίμιοι ταχυδρόμοι...Μήνυμα αναγνώστη
...........
Ένα ανθοδοχείο για να στολίσετε το blog σας
Η φωτογραφία από το http://kafeneio-gr.blogspot.com και το ηχητικό δικό μας


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια γυναίκα ακρωτηριάστηκε και ο δρόμος ακόμα να φτιαχτεί…

Στις 13/08/08, στη παραλιακή οδό Παραλίας Στομίου – Κύμης στην Εύβοια, ένας βράχος είκοσι τόνων αποκολλήθηκε από το βουνό, κατρακύλησε στο δρόμο και καταπλάκωσε δυο διερχόμενα αυτοκίνητα. Μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά (υπέστη ακρωτηριασμό του ποδιού της) και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.
Σήμερα, δυο μήνες μετά, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία, από μια μόνο λωρίδα και για τα δυο ρεύματα, για την προστασία(;) των διερχομένων έχει κατασκευαστεί ένα πρόχειρο τοιχίο από σακιά άμμου ενώ η σήμανση είναι υποτυπώδης έως ανύπαρκτη.
………
Συνεχίζεται…

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

22/10/2008


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.


Στις 13/08/08, στη παραλιακή οδό Παραλίας Στομίου – Κύμης στην Εύβοια, ένας βράχος είκοσι τόνων αποκολλήθηκε από το βουνό, κατρακύλησε στο δρόμο και καταπλάκωσε δυο διερχόμενα αυτοκίνητα. Μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά (υπέστη ακρωτηριασμό του ποδιού της) και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.
Σήμερα, δυο μήνες μετά, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία, από μια μόνο λωρίδα και για τα δυο ρεύματα, για την προστασία(;) των διερχομένων έχει κατασκευαστεί ένα πρόχειρο τοιχίο από σακιά άμμου ενώ η σήμανση είναι υποτυπώδης έως ανύπαρκτη.Συμφώνα με έκθεση του Ι.Γ.Μ.Ε. πρέπει να διεξαχθούν οι ακόλουθες εργασίες: «Απομάκρυνση των επικίνδυνων τεμαχίων που διαφαίνεται ότι θα αποκολληθούν σε μεταγενέστερα χρονικά διαστήματα και εγκατάσταση συστήματος ανάσχεσης αποτελούμενο από δικτυώματα αναρτημένα σε αρθρωτούς βραχίονες... ενώ μετά τη λήψη των παραπάνω μέτρων, η πρανή θα πρέπει να επιθεωρείται σε τακτά διαστήματα για τον εντοπισμό υπερμεγεθών τεμαχίων επικίνδυνων προς αποκόλληση».
Το πρόβλημα στον συγκεκριμένο δρόμο δεν είναι καινούργιο. Τουλάχιστον για μια εικοσαετία, είτε λόγο κατολισθήσεων είτε λόγο καταστροφής των τοιχίων αντιστήριξης από την θάλασσα, η κυκλοφορία διακόπτεται ή γίνεται με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης.
Με αυτά τα δεδομένα,


Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,

· Ο πρόχειρος τοίχος από σακιά άμμου, θεωρείται επαρκής για την ασφάλεια των διερχομένων, εν όψη των εντόνων καιρικών φαινομένων του χειμώνα;


· Θεωρείται επαρκής, η οδική σήμανση του σημείου;· Υπάρχει σχεδιασμός από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος και αν ναι ποιο είναι το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα αυτού;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πειθαρχική δίωξη κατά της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη - Βουλγαράκη

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για συμμετοχή σε ΕΠΕ και σύνταξη συμβολαίων που αφορούσαν εκτάσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Την έρευνα διενεργούσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σιμιτζόγλου.Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεύτερη παράταση για το Κτηματολόγιο έως τις 21 Νοεμβρίου

Δεύτερη παράταση για το Κτηματολόγιο έως τις 21 Νοεμβρίου έδωσε το ΥΠ.ΠΕ.ΔΩ.Δ.Ε. αφού απομένει ένα 20% που δεν έχει δηλώσει τα ακίνητά του.
Μέχρι τις 21 Νοεμβρίου λοιπόν και μετά πρόστιμα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Καρατζαφέρης: Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν γίνεται κομπάρσος στην συζήτηση – οπερέτα - Η ομιλία του σήμερα (24.10.2008) στη Βουλή

H φυγομαχία της ΝΔ δημιουργεί μια προσπάθεια οπερετικής εμφάνισης του Κοινοβουλίου. Οπερετική μπορεί να είναι η εμφάνιση του Μαξίμου. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν όμως να προσπαθεί να δώσει τέτοια χαρακτηριστικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ο κ. Καραμανλής είναι φοβικός. Ετράπη εις φυγή. Και ετράπη εις φυγή γιατί φοβήθηκε τους δικούς του βουλευτές. Δεν έχει εμπιστοσύνη πλέον στη δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα. Έπρεπε να είναι εδώ.
..
Συνεχίζεται…

Αντιλαμβανόμαστε και τον πανικό του και τον φόβο του. Δεν αντιλαμβανόμαστε όμως αυτήν την απείθεια προς το Κοινοβούλιο. Αντιλαμβάνεστε κι εσείς ως πρόεδρος του Σώματος ότι σήμερα θα ματαιοπονήσουμε. Ας πούμε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε η ομιλία όλων. Ψηφίζουμε όλοι, σύσσωμοι 148.
Επομένως είναι ατελέσφορος η διαδικασία. Επομένως οδηγείται εκ των πραγμάτων σε ένα οπερετικό αποτέλεσμα.
Επιπλέον ο Υπουργός «τριπλέτα» της Κυβέρνησης ο κ. Παυλόπουλος άφησε εμφανή εχθές ίχνη για το τι θα ισχυριστεί. Ότι ατελέσφορος η διαδικασία η Προανακριτική άρα δεν μπορεί να επανέλθει το θέμα. Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή του κ. Καραμανλή να κάνει το Κοινοβούλιο οπερέτα.
Βεβαίως θα έλεγα, σε μια τέτοια κορυφαία ημέρα εις την εκκίνηση μιας τέτοιας κορυφαίας ημέρας για το Κοινοβούλιο, έπρεπε να παρίστανται όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, να είναι παρόντες. Γιατί αν δεν είναι σε αυτήν την κορυφαία στιγμή πότε θα είναι; Εμείς λοιπόν δεν συμμετέχουμε σε αυτή την διάθεση του κ. Καραμανλή να κάνει οπερέτα την Βουλή.
Γνωρίζουμε το ατελέσφορο. Δεν θέλουμε να δώσουμε επιχειρήματα, έστω και σάπια, στον κ. Παυλόπουλο για να μην γίνει η Προανακριτική.
Ζητήσαμε πρώτοι Προανακριτική, χαρήκαμε που μας ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, που έχει τις ανάλογες ψήφους. Όμως εμείς θέλουμε να γίνει Προανακριτική και δεν θέλουμε να δώσουμε επιχειρήματα στους δειλούς να μην την κάνουν ποτέ. Κατόπιν αυτού εμείς δεν έχουμε καμία θέση μέσα εδώ και ας καταλάβει η Ν.Δ. ότι εμείς δεν θα συμπράξουμε στους σχεδιασμούς, στην στρατηγική για να αποκρούσουν την Προανακριτική Επιτροπή.
Αφήνω λοιπόν τον κ. Καραμανλή εις το σκότος της συνειδήσεως του, εις τον πανικό που τον διακατέχει και να ξέρει ότι κάποια ημέρα θα αναγκασθεί να έρθει εδώ σε αυτή την αίθουσα και να απολογηθεί ενώπιον του Ελληνικού λαού για όλα αυτά τα οποία πράττει εις βάρος του Κοινοβουλίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το βιβλίο του Χρήστου Νικολουτσόπουλου - "Οι δυο μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο μου - Σημειώσεις της φυλακής"

("κλικ" για μεγέθυνση)


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποχώρησε και ο ΛΑΟΣ από τη συζήτηση στη Βουλή για την Προανακριτική

Επιφυλάξεις για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εξέφρασαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ να σποσύρει την πρόταση του...
Πληροφορίες θέλουν να ματαιώνεται τελικά και η σημερινή συζήτηση αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχει νόημα πλέον...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πλήρης η γελοιοποίηση

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Νέο αρνητικό ρεκόρ, ομολογία ενοχής και πλήρη γελοιοποίηση προσωπικά του ίδιου του Καραμανλή, αλλά και της κυβέρνησής του, αποτελεί η αποχώρηση της (πλειοψηφούσας) κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τη Βουλή.
Συνεχίζοντας την … αποδόμησή του, ο ανίκανος ηγέτης του κυβερνητικού κόμματος εμμένει στις προτροπές των κακών συμβούλων του, πέφτοντας από την μία γκάφα στην άλλη και συμπαρασύροντας στην πτώση του ολόκληρο το κυβερνητικό επιτελείο. Και είναι πραγματικά λυπηρό να ακούμε έγκριτους πανεπιστημιακούς δασκάλους, όπως τον Προκόπη Παυλόπουλο, να ευφυολογούν αυτογελοιοποι­ούμενοι, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
……….
Συνεχίζεται…

Ναι, υπό την πίεση της λαϊκής κατακραυγής, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος παραιτήθηκε, αλλά η συνεχιζόμενη και απροσχημάτιστη φιλία και στήριξή του από τον κ. Κ. Καραμανλή, μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει. Η δομή και οι στόχοι τής ομιλίας τού παραιτηθέντος υπουργού στο Κοινοβούλιο, αποδεικνύουν περίτρανα ότι -όπως τον είχαμε χαρακτηρίσει- ο άνθρωπος είναι κλασική περίπτωση “λυκόρνιου”, το μειλίχιο ύφος του οποίου δεν πρέπει να ξεγελάει κανένα.
Σε προηγούμενα κείμενά μας, με τα οποία είχαμε κάνει σκληρές διαπιστώσεις και κριτική προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αρκετοί από τους επισκέπτες του ιστοτόπου μας διατύπωσαν με μηνύματά τους σοβαρές ενστάσεις και αντιρρήσεις. Δικαίωμά τους και το σεβόμαστε και το επιζητούμε. Όμως, ειλικρινά πιστεύουμε πως, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, θα συμφωνήσουν μαζί μας.
Η αλληλουχία των γεγονότων, τα απαράδεχτα συνεχόμενα σφάλματα και η γενικότερη διάλυση του κράτους αποδεικνύουν αυτό που εξαρχής υποστηρίζαμε. Ότι, δηλαδή, ο Κώστας Καραμανλής δεν διέθετε, δεν διαθέτει, ούτε πείρα, ούτε επαρκή γνώση, ούτε το “χάρισμα” του ηγέτη και καθοδηγητή. Από την κλίκα των Καραμανλήδων προέρχεται, όπως κι ο άλλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Παπανδρέου. Γεννημένος για να καταλάβει μια θέση στο πολιτικό στερέωμα ο ένας, άλλο τόσο κι ο άλλος. Με μία όμως βασική διαφορά. Ο άλλος, ο Γιώργης, έχει διατελέσει υπουργός επί χρόνια πολλά, ενώ ετούτος, ο Κώστας, ούτε διευθυντής μιας επιχείρησης δεν έχει διατελέσει. Μεγάλη η διαφορά!
Μαντρί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με στελέχη “τσάμπα μάγκες”. Με το που έπεσε ο έρμος ο Έβερτ, τον είχανε έτοιμο τον καινούργιο αρχηγό τους. Ομιλητικός, με λόγο γλαφυρό και γλώσσα ρέουσα, Καραμανλής στο όνομα, πάει τελείωσε, αυτόν ήθελαν για αρχηγό τους.
Δεν πα΄ να υπάρχουν δεκάδες νεοδημοκράτες βουλευτές με μεγάλη πολιτική εμπειρία, με διοικητικά προσόντα, με ηγετική επάρκεια. Όλοι τους αρνιά στο μαντρί της Κεντροδεξιάς, με τσοπάνο και βιγλάτορα έναν ανίκανο νέο.
“Τυχερός” στα πρώτα χρόνια της πρωθυπουργικής του θητείας, δεν χρειάστηκε ν’ αντιμετωπίσει κάποιο πραγματικά σημαντικό πρόβλημα. Άξιος λογοπαίχτης, πρώτος στο μπλα-μπλα, πέρασε ο καιρός με τις μεγαλοστομίες του. «Σεμνότητα και ταπεινότητα», «Έξω οι νταβατζήδες από την πολιτική ζωή του τόπου», «Επανίδρυση του κράτους» και άλλα παρόμοια, την ίδια στιγμή που το κράτος άρχισε να διαλύεται, αδιάφορο αν η ρεμούλα κι η μαφία έστηναν “παράγκες” ολόγυρά του, δίπλα του.
Όλα αυτά μέχρι που άρχισαν τα δύσκολα. Κι εδώ ήταν που άρχισε η αποδόμηση, η γελοιοποίησή του. Λίγη υπομονή κι έχουμε να δούμε πολλά ακόμη.
Ν.Χ.Κ. 23-Χ-2008

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα χαθεί το τρένο της Προανακριτικής σήμερα;

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική θα απορριφθεί σήμερα αφού στην καλύτερη περίπτωση ο αριθμός των παρόντων βουλευτών θα είναι 148, δήλαδή, σε κάθε περίπτωση μικρότερος του ελάχιστου ορίου των απαιτούμενων ψήφων (151).
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, (άρθρο 155, παράγραφος 7): Αν η Βουλή αποφασίσει να μη συγκροτηθεί η Επιτροπή αυτή, δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση άσκησης δίωξης στηριζόμενη στα ίδια πραγματικά περιστατικά.
Στελέχη της κυβερνητικής παράταξης όπως ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος υποστηρίζουν ότι η επιμονή του ΠΑΣΟΚ για την ψηφοφορία της Παρασκευής οδηγεί σε παραγραφή τυχόν ποινικών ευθυνών.
Γιατί αν από την Εξεταστική προκύψουν ποινικές ευθύνες αυτές δεν θα μπορούν να αποδοθούν γιατί δεν θα μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση για Προανακριτική.
Αντιθέτως, στελέχη της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζουν ότι από μόνο του το πόρισμα της Εξεταστικής αποτελεί αυτό που απαιτεί ο Κανονισμός, είναι ένα νέο, πραγματικό περιστατικό με το οποίο μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση για Προανακριτική.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταργείται το υπουργείο Επικρατείας

Οι αρμοδιότητες του υπουργείου Επικρατείας ενσωματώνονται στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαρτυρικός θάνατος για κτηνοτρόφο - Κατακρουργήθηκε από ταύρο που εξέτρεφεΑν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς Μετρό έως τις 9:00 σήμερα

Ακινητοποιημένο θα μείνει έως τις 9 το πρωί το Μετρό, λόγω στάσης εργασίας των ηλεκτροδηγών με αίτημα την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...