Ειδήσεις

14 Μαΐ 2009

Βραβεία Μπότση σε Βλάχο και Βερύκιο

Οι δημοσιογράφοι του Αlpha, Δήμος Βερύκιος και Γιώργος Βλάχος βραβεύθηκαν από το Ίδρυμα Μπότση, για την ανάδειξη της υπόθεσης Βατοπεδίου.
Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πήγε στον εισαγγελέα ο Φούρλας

Στον εισαγγελέα Λαμίας παρουσιάστηκε σήμερα αυτοβούλως ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής και πρώην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Φούρλας, ο οποίος αναζητείτο με την κατηγορία παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ.Φούρλας είπε στον εισαγγελέα πως δε γνώριζε ότι οι πέτρες που είχε στην αυλή του είχαν αρχαιολογική σημασία και μάλιστα σκόπευε να τις χρησιμοποιήσει για να χτίσει μαντρότοιχο.

Συνεχίζεται…
Το ένταλμα σε βάρος του κ.Φούρλα εξεδόθη μετά από επώνυμη καταγγελία στην εφορία αρχαιοτήτων και αφορούσε σε αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού του, στην Υπάτη Φθιώτιδας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καθαιρέθηκε ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμονας - Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009, σε Συνεδρία το Πρωτοβάθμιο δι’ Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο, συγκροτούμενο εκ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών:


Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου, ως Προέδρου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικοδήμου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, Αργολίδος κ. Ιακώβου, Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, Φωκίδος κ. Αθηναγόρου, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, Άρτης κ. Ιγνατίου, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, εις αντικατάσταση του κωλυομένου να παραστεί Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Νικηφόρου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, κατόπιν του υπ’ αριθμ. 1857/6.5.2009 εγγράφου του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δια του οποίου διαβίβασε στην Ιερά Σύνοδο την υπ’ αριθμ. 778/2009 αμετάκλητη απόφαση του Στ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, επί της υποθέσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 160 του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας».
Το Πρωτοβάθμιο δι’ Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο, εφαρμόζοντας το ως άνω άρθρο του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας», υπέβαλε αυτόν εις Καθαίρεσιν και επαναφορά στην τάξιν των Μοναχών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανθρώπινο λάθος η νέα γρίπη σύμφωνα με κορυφαίο ερευνητή

Πόσο πιθανό είναι ο ιός Α/ΗΙΝΙ της νέας γρίπης να ξέφυγε κατά λάθος από κάποια μονάδα παραγωγής εμβολίων; Το σενάριο παραπέμπει σε... θεωρίες συνωμοσίας. Καθώς όμως, προέρχεται από τα χείλη ενός κορυφαίου ερευνητή, η διεθνής επιστημονική κοινότητα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο.

Συνεχίζεται...


Ο Αυστραλός ερευνητής Αντριαν Γκιμπς, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που παρασκεύασε τα αντιγριπικά φάρμακα Tamiflu και Relenza, υποστηρίζει πως το νέο στέλεχος της γρίπης, που έχει ήδη μολύνει 6.000 ανθρώπους σε 33 χώρες, πιθανότατα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.Σύμφωνα με τον 75χρονο Γκιμπς, το πιθανότερο σενάριο για την εμφάνιση του νέου μεταλλαγμένου ιού, είναι να προέκυψε κατά λάθος στα αυγά, τα οποία χρησιμοποιούν οι επιστήμονες στο εργαστήριο, για την ανάπτυξη των ιών, κατά τη διαδικασία παρασκευής εμβολίων.

Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=89490

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι απεργούν σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου

  • Καθηγητές και δάσκαλοι
  • Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ
  • Υπουργεία
  • Εφορίες
  • Ασφαλιστικά ταμεία
  • Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Νομαρχίες
  • ΚΤΕΟ (τα οχήματα που επρόκειτο σήμερα να περάσουν ΚΤΕΟ στη Νομαρχία Αθηνών, θα μπορούν να ελεγχθούν έως τις 29 Μαΐου).
  • 48ωρη απεργία από σήμερα εξήγγειλε η ΟΤΟΕ, για τους εργαζόμενους στην Αγροτική Τράπεζα. Οι άλλες τράπεζες θα είναι ανοιχτές.
  • Προβλήματα αναμένονται στις πτήσεις λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:00 μετά το μεσημέρι.

    Στις 11 το πρωί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...