Ειδήσεις

2 Ιουλ 2008

Κατέρρευσε, ενώ περίμενε 24 ώρες στον θάλαμο επειγόντων περιστατικών και επί μία ώρα ψυχορραγούσε, χωρίς κανείς από το προσωπικό να της δίνει σημασία!



Κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί, τουλάχιστον έως τώρα, στην Ελλάδα…
Σοκ έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο θάνατος μιας 49χρονης μέσα σε ψυχιατρική κλινική της Νέας Υόρκης.
Η γυναίκα κατέρρευσε, ενώ περίμενε 24 ώρες στον θάλαμο επειγόντων περιστατικών και επί μία ώρα ψυχορραγούσε, χωρίς κανείς από το προσωπικό να της δίνει σημασία. Το περιστατικό κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας της κλινικής.
Αρχικά η Έσμιν Γκριν καθόταν σε μια καρέκλα και περίμενε στωικά τον γιατρό.
……..
Συνεχίζεται

Ξαφνικά διακρίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο να πέφτει από το κάθισμά και επί μια ώρα κανένας δεν πάει να την βοηθήσει.
Η γυναίκα ξεψύχησε μισή ώρα μετά την πτώση της. Οι νοσοκόμοι πλησίασαν για να δουν τι συνέβαινε, αλλά ήταν πολύ αργά.
Η διεύθυνση του νοσοκομείου στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε, ότι ήδη έχουν απολυθεί έξι άτομα, που φέρονται να είναι υπεύθυνα για τον θάνατο της γυναίκας.
Σύμφωνα όμως με καταγγελίες, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου προσπάθησαν να συγκαλύψουν το τραγικό γεγονός και κυρίως την εγκληματική τους αμέλεια.
Πάντως τα αιτία του θανάτου της άτυχης γυναίκας δεν έχουν ανακοινωθεί.
…..
Από: www.alphatv.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακοίνωση ΟΑΕΔ για το επίδομα μητρότητας

Σε σχέση με κάποιες ανακρίβειες, που διατυπώθηκαν σε πρόσφατα δημοσιεύματα, που αφορούν στο νέο θεσμό της εξάμηνης άδειας μητρότητας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, διευκρινίζονται τα εξής:
Είναι ανακριβές ότι η εξάμηνη άδεια μητρότητας συναρτάται προς τα επικουρικά ταμεία στα οποία είναι ασφαλισμένες οι δικαιούχοι. Το μόνο που απαιτείται είναι ο κύριος φορέας ασφάλισης να είναι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Είναι επίσης ανακριβές ότι η άδεια αυτή προϋποθέτει, η ασφαλισμένη να αμείβεται με το βασικό μισθό. Προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν ενεργό εργασιακή σχέση.

Η προνομία αυτή δόθηκε στη μεγάλη πλειονότητα των γυναικών που είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και διέπονται από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όχι σε άλλα Ταμεία, επειδή κάποια άλλα Ταμεία έχουν ήδη περισσότερες παροχές (π.χ. χρόνο απουσίας) και η πρόσθεση και της συγκεκριμένης αυτής παροχής αντί να αμβλύνει θα διεύρυνε τις υφιστάμενες ανισότητες.

Μέχρι στιγμής έχουν ήδη πιστωθεί περίπου 2.000 λογαριασμοί νέων μητέρων, που έκαναν χρήση του νέου αυτού θεσμού".

Σημειώστε ότι "Η προνομία αυτή δόθηκε στη μεγάλη πλειονότητα των γυναικών που είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και διέπονται από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όχι σε άλλα Ταμεία".


Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τελικά, με τον τρόπο που διαχειρίζονται τα ΜΜΕ τις υποθέσεις Siemens και Ζαχόπουλου, πιο σοβαρό θέμα είναι το επικίνδυνο τσιμπούρι

Ευθύνεται για περισσότερους από 22 θανάτους στη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Ο λόγος για το τσιμπούρι που τσίμπησε την 49χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή, η οποία έχασε τη ζωή της την προηγούμενη εβδομάδα, όταν στην προσπάθειά της να το αφαιρέσει, προκάλεσε την επιμόλυνση του χεριού της.
Αυτό πιστοποιήθηκε νωρίς το βράδυ από την εξέταση των δειγμάτων ορού της άτυχης γυναίκας και του εντόμου, που εστάλησαν στο Μικροβιολογικό και Ιολογικό Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο είδος είναι φορέας επικίνδυνου μολυσματικού ιού, ο οποίος προκαλεί τον αιμορραγικό πυρετό της Κριμαίας.
………..
Συνεχίζεται…

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται παρόμοιο κρούσμα στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.
Εν τούτοις λαμβάνονται άμεσα μέτρα πρόληψης με διενέργεια ψεκασμών, αλλά και ενημέρωση των κτηνοτρόφων και αγροτών, προκειμένου να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες προφυλάξεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητού του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιάννη Καβαρατζή, η γυναίκα ερχόμενη στις 20 Ιουνίου στο Νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, απέκρυψε από τους γιατρούς, οι οποίοι της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή, ότι την τσίμπησε το τσιμπούρι.

Την επόμενη μέρα η 49χρονη πήγε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς ο πυρετός επέμενε και επιπλέον ως συμπτώματα είχε κεφαλόπονο και εμέτους. Εκεί η γυναίκα ενημέρωσε τους γιατρούς για το τσίμπημα από το τσιμπούρι. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Εν τω μεταξύ, άλλα έξι περιστατικά με τσιμπήματα τσιμπουριών έχουν φτάσει στο νοσοκομείο Κομοτηνής τα οποία έχουν αντιμετωπισθεί επιτυχώς με χειρουργική επέμβαση.

Όπως τονίσθηκε. σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να επιχειρείται η αφαίρεση του τσιμπουριού από μη ειδικό, αλλά θα πρέπει να μεταφέρεται το άτομο στο νοσοκομείο, όπου ο κοριός αφαιρείται με χειρουργική επέμβαση και μόνο.



Από: ΑΠΕ 02/07/2008 21:38

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκοψαν 71 δέντρα και ο Νικήτας Κακλαμάνης θα τους κάνει μήνυση. Μάλλον είναι πολύ αργά…

Εγώ αν θέλω να κόψω ένα πεύκο στο σπίτι μου πρέπει να πάρω άδεια από το δασαρχείο.
Εβδομήντα ένα δέντρα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στα Σεπόλια, πώς κόπηκαν χωρίς να παρέμβει κανένας;
Αυτό «κατάφερε» ο ΟΣΕ χωρίς την έγκριση του Δήμου Αθηναίων και τώρα ο δήμαρχος θα κάνει μήνυση κατά του ΟΣΕ και κατά παντός υπευθύνου…
Πάντως, «η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, ύστερα από εντολή μου, θα προχωρήσει σε άμεση δενδροφύτευση της περιοχής» είπε ο κύριος Κακλαμάνης.

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα του Μιχάλη Λιάπη

Ο Μιχάλης Λιάπης φτάνει στη Λειψία και αποβιβάζεται από ελικόπερο της Ολυμπιακής.
...................................................................
Ο Μιχάλης Λιάπης στο ημίχρονο του αγώνα της Ελλάδας με τη Βραζιλία φωτογραφίζεται στην εστία του Νικοπολίδη. Όπως βλέπετε, είναι μόνος του.
..........
Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Αποκλείεται". Και μετά μπήκαν η τελεία και η παύλα.

Διαβάστε και: Χατζηγάκης για Siemens: Δεν υπήρξε «βιαστικό κλείσιμο» της υπόθεσης, ούτε διάθεση συγκάλυψης ευθυνών. Η Δικαστική Έρευνα θα συνεχισθεί...

Το βίντεο είναι από: grbloopers team


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από τη μία καταρρέει η σκευωρία κατά του "ΘΕΜΑτος" και από την άλλη «Σαν τον ποντικό στη φάκα»

Τι να πιστέψει ο απλός αναγνώστης;
Αντικειμενική ενημέρωση πουθενά;
Τι έγινε με τον έλεγχο της νομιμότητας των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), καθώς και τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του Χρήστου Ζαχόπουλου;
Αν είναι να ελεγθεί για κάτι ο υπουργός Πολιτισμού ας είναι για τα τεκταινόμενα στο υπουργείο του και ας αφήσουμε τα ταξίδια αναψυχής του και το ποιος τα πλήρωσε.
Κάποτε υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες για κακοδιαχείριση στο υπουργείο Πολιτισμού. Και οι καταγγελίες για τις αποφάσεις του ΚΑΣ έπεφταν… «βροχή».
Πώς είναι δυνατόν να μη βρέθηκε κανένα μεμπτό σημείο στις έρευνες που έγιναν από τις αρμόδιες επιτροπές;
Εκτός αν πιστεύουμε ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες είναι το αν ο Θέμος θα πάει ή όχι φυλακή.
Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Πρώτο Θέμα» - Οι εργαζόμενοι στο πλευρό του Γιάννη Μακρυγιάννη για την κατηγορία περί «ψυχικής ενίσχυσης»…

Σε συνέλευση τους στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» την Τετάρτη 2 Ιουνίου οι εργαζόμενοι συζήτησαν τις εξελίξεις μετά την άσκηση δίωξης κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Μακρυγιάννη και εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:
Με έκπληξη παρακολουθούμε την ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής εργασίας, με ένα πρωτοφανές αιτιολογικό, που αμφισβητεί ευθέως τη δυνατότητα στην έρευνα και το ρεπορτάζ.
Η κατηγορίας περί «ψυχικής ενίσχυσης», που προσάπτεται στον συνάδελφο, είναι προφανές ότι αποτελεί απλώς το άλλοθι για να σταλεί ένα «μήνυμα» προς κάθε δημοσιογράφο ότι στην αναζήτηση της πληροφορίας «υπάρχουν όρια», που υπαγορεύονται από τις ανάγκες της εκάστοτε εξουσίας. Εκφράζουμε στο συνάδελφο την αμέριστη συμπαράστασή μας.
Παράλληλα εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας για τη συνεχιζόμενη επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» από ένα ευκαιριακό και ετερόκλητο σύμπλεγμα πολιτικών, ανταγωνιστικών, οικονομικών και προσωπικών συμφερόντων.
Επίθεση, που εκφράζεται με την επιχείρηση εξόντωσης του Θέμου Αναστασιάδη, όπως αποκαλύπτεται από τις δικαστικές μεθοδεύσεις, από το σαθρό και κατασκευασμένο κατηγορητήριο εναντίον του.
Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα δηλώνουμε «παρών» απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης της εφημερίδας.

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ποιος πλήρωσε το πανάκριβο ξενοδοχείο είναι το αντίστοιχο του «βγαίνω με έναν φίλο μου για καφέ και με κερνάει», της δικής μας καθημερινότητας...

Συζητάμε με τις ώρες ποιος πλήρωσε το δωμάτιο ποιου…
Τα δωμάτια των Λιάπη, Χριστοφαράκου και Λασκαρίδη πληρώθηκαν με διαφορετικές κάρτες.
Ο Χριστοφοράκος πλήρωσε το δωμάτιο του Αλέξανδρου Λέτσα.
Το δωμάτιο του Μιχάλη Λιάπη πληρώθηκε με άλλη κάρτα.
Και το δωμάτιο του Μιχάλη Λασκαρίδη πληρώθηκε με άλλη, τρίτη διαφορετική κάρτα.
Η Siemens γιατί προνόησε για τον κύριο Λιάπη;
Τόσο πολύ ενδιαφερόταν για το αν θα δει το ματς ο υπουργός;
Γιατί ο Μιχάλης Λιάπης δεν είπε από την αρχή ότι ναι, πήγε μαζί με τους προαναφερόμενους στη Γερμανία;
«Πέσαμε από τα σύννεφα» επειδή ένας υπουργός πήγε ταξίδι αναψυχής με μεγαλοστελέχη… Με ποιους πιστεύαμε έως τώρα ότι ταξιδεύουν οι πολιτικοί μας;
Γιατί εμείς έχουμε γίνει «ψιλικατζήδες» και ασχολούμαστε με μερικές χιλιάδες ευρώ που κοστίζει η διαμονή σε ένα, πανάκριβο έστω, ξενοδοχείο;
Ή διαφορετικά γιατί περνάμε για «ψιλικατζήδες» τους πλούσιους;
Το ποιος πλήρωσε το πανάκριβο ξενοδοχείο είναι το αντίστοιχο του «βγαίνω με έναν φίλο μου για καφέ και με κερνάει», της δικής μας καθημερινότητας…
Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χατζηγάκης για Siemens: Δεν υπήρξε «βιαστικό κλείσιμο» της υπόθεσης, ούτε διάθεση συγκάλυψης ευθυνών. Η Δικαστική Έρευνα θα συνεχισθεί

Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη

Εξ αφορμής των διαρκών επιθέσεων που δέχεται το τελευταίο διάστημα η Δικαιοσύνη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης ανακοινώνει τα εξής:

Πρώτο: Δεν υπήρξε ούτε «βιαστικό κλείσιμο» της υπόθεσης, ούτε «αιφνιδιαστική απόφαση της Προανάκρισης», ούτε βεβαίως ουδεμία διάθεση συγκάλυψης ευθυνών και στοιχείων, δεδομένου ότι η Δικαστική Έρευνα θα συνεχισθεί από Τακτικό Ανακριτή, ο οποίος ήδη ορίστηκε και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλους τους παραπάνω ανεύθυνους ισχυρισμούς. Είναι βέβαιο ότι με τους ίδιους ταχείς ρυθμούς που κινήθηκε η προκαταρκτική εξέταση, θα κινηθεί και η ανάκριση.
Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις τελευταίες ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ, αυτές χαρακτηρίζονται και από το αίσθημα ελλείψεως στοιχειώδους πολιτικής σοβαρότητας, με κύρια χαρακτηριστικά την προσφυγή στην ανακρίβεια και την κακοπιστία.
.............
Συνεχίζεται...

Δεύτερο: Συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα πιστοποιούν ότι η περίπτωση της Siemens είναι μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη δικαστική υπόθεση, μέσα στην οποία η Δικαιοσύνη έπρεπε και πρέπει να κινηθεί σε έναν Μαίανδρο επαφών και διαδρομών, λογαριασμών και τραπεζών, υπεράκτιων εταιρειών και μεσαζόντων, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και αποδείξεις, να συγκεκριμενοποιήσει αδικήματα, να ανακρίνει πολλά πρόσωπα, με συγκεκριμένες διαδικασίες κλπ.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά στη προανάκριση και το επίμοχθο έργο της, αξίζει να σημειωθεί ότι:

- εξετάσθηκαν 50 περίπου μάρτυρες, για όλες τις πτυχές της υπόθεσης.


- πραγματοποιήθηκαν 20 αιτήματα δικαστικών συνεργασιών, για ανοίγματα λογαριασμών σε τράπεζες και Off-Shore εταιρείες και παροχή διαφόρων στοιχείων που έχουν σχέση με την όλη υπόθεση.



- εξετάσθηκαν, ως ύποπτοι, με την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών και έδωσαν εξηγήσεις 40 άτομα.



- παραδόθηκαν στην ανάκριση τριάντα (30) δέματα, από τρία ογκώδη ντοσιέ το καθένα, με χιλιάδες εγγράφων, (δηλαδή 90 ογκώδη ντοσιέ). Από αυτά, τα 30 έχουν ήδη μεταφραστεί στην Ελληνική γλώσσα, από τις αρμόδιες αρχές.




Τρίτο: Σε ότι αφορά στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπήρξε ανεπιφύλακτη και αποφασιστική η διάθεσή τους να ερευνηθεί η υπόθεση της Siemens προς κάθε κατεύθυνση και για οποιοδήποτε πρόσωπο. Υπήρξαν προς τούτο αλλεπάλληλες οι δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του Υπουργού Επικρατείας κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου, αλλά και οι σχετικές δηλώσεις και ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.


Συγκεκριμένα:



• Στις 31 Ιανουαρίου 2008, ο Υπουργός Δικαιοσύνης προκείμενου να λάμψει γρήγορα η αλήθεια, άσκησε το δικαίωμα, προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που του παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διερεύνηση της προκαταρκτικής εξέτασης.



• Στις 6 Φεβρουαρίου 2008, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την 2/538 Διάταξή του, παρήγγειλε την κατά απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της Προκαταρκτικής Εξέτασης.



• Στις 09 Ιουνίου 2008 διαβιβάσθηκε το δεύτερο αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κατά απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης.




Τέταρτο: Αποτελεί πάγια αναγνώριση της δικαστικής πραγματικότητας, ότι το προανακριτικό υλικό και οι αξιολογήσεις του, συνιστούν τη βάση των ενεργειών και της πορείας της ανάκρισης και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμούνται και να υποβαθμίζονται.



Όσοι διαπράττουν αυτή την απαξίωση, αδικούν βάναυσα τη Δικαιοσύνη, δημαγωγούν και συμβάλλουν στην απαξίωση του συνόλου του πολιτικού κόσμου, με τη καλλιέργεια μιας μισαλλόδοξης και μεσαιωνικής νοοτροπίας, που υπηρετεί την ανεύθυνη σκανδαλολογία και συκοφαντική ονοματολογία.




Και πέμπτο: Δεν είναι αληθές ότι η ανάκριση αναβάλλεται για το φθινόπωρο ή μετά το Σεπτέμβριο, αλλά θα συνεχιστεί καθ’ όλο το διάστημα του καλοκαιριού.


Η τακτική ανάκριση, άλλωστε, έχει απόλυτη ελευθερία να διευρύνει τις κατηγορίες αυτές και σε άλλα αδικήματα, να εξετάσει νέα πρόσωπα, να αναζητήσει από παντού νέα στοιχεία και να καταλογίσει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ακόμα και πολιτικά. Έχει απόλυτη ελευθερία να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και εναντίον οποιουδήποτε προσώπου.

Γιάννης Μ. Νέγρης


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Κω και ιδιαιτέρως το γνωστό Ασκληπιείο έχουν μετατραπεί σε απέραντους σκουπιδότοπους

Προ των ευθυνών του θέτει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης τον Υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη για τον διασυρμό της χώρας καθώς εξαιτίας της επιδεικτικής αδιαφορίας που επιδεικνύει, οι αρχαιολογικοί χώροι της Κω και ιδιαιτέρως το γνωστό Ασκληπιείο έχουν μετατραπεί σε απέραντους σκουπιδότοπους που περιβάλλονται από αγριόχορτα.
………..
Συνεχίζεται

Στην επίκαιρη ερώτηση που καταθέτει στο θερινό τμήμα της Βουλής, ο κ. Γ. Νικητιάδης παραλλήλως επισημαίνει πως την ίδια επιδεικτική αδιαφορία επέδειξε και ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος αν και ενημερώθηκε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους αρχαιολογικούς χώρους από τους ξεναγούς της Κω, ουδόλως φάνηκε να ενδιαφέρθηκε για την κατάντια του πολιτιστικού μας πλούτου.



Μόνο ντροπή μπορεί να προκαλεί στα αρμόδια υπουργεία το γεγονός πως για να καθαριστεί το πασίγνωστο παγκοσμίως Ασκληπιείο χρειάστηκε η εθελοντική προσφορά φορέων και πολιτών, με πρωτοβουλία της Επάρχου Κω Μαρίας Κυπραίου επισημαίνει ο Δωδεκανήσιος βουλευτής, ο οποίος χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί ως δείγμα του σύγχρονου «νεοδημοκρατικού ελληνικού πολιτισμού».

Ο κ. Γ. Νικητιάδης ερωτά τον κ. Υπουργό Πολιτισμού για ποιον λόγο επιδεικνύει αυτή την πρωτοφανή αδιαφορία για την πολιτιστική μας κληρονομιά και αν σκοπεύει να προχωρήσει αμέσως στην διευθέτηση του ζητήματος πριν εκτεθούμε ανεπανόρθωτα ως χώρα που υποτίθεται ότι αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού.

Ειδικότερα στην ερώτησή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γ. Νικητιάδης αναφέρει τα εξής:


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Πολιτισμού


Θέμα : Σκουπιδότοποι οι Αρχαιολογικοί χώροι της Κω



Κε Υπουργέ


Οι αρχαιολογικοί χώροι αποτελούν τα ζωντανά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του ελληνικού πολιτισμού που έδωσε τα φώτα του στον κόσμο ολόκληρο και αποτέλεσε τη βάση για την εξέλιξη των επιστημών.



Σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού της Κω τους οποίους επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες, είναι γεμάτοι με χορτάρια και σκουπίδια, ως χαρακτηριστικό δείγμα του σύγχρονου «νεοδημοκρατικού ελληνικού πολιτισμού». Παρά τις αλλεπάλληλες, αναφορές και καταγγελίες των ξεναγών της Κω προς το Υπουργείο Πολιτισμού, και την πρόσφατη ενημέρωση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδιαφορεί. Αδιαφορεί για τον ίδιο τον πολιτισμό μας, αδιαφορεί για τον τουρισμό μας, αδιαφορεί για τον διασυρμό της
χώρας μας.




Οι ξεναγοί της Κω, απογοητευμένοι, προχώρησαν διαμαρτυρόμενοι χθες σε συμβολικό κλείσιμο του χώρου του πασίγνωστου Ασκληπιείου για 20 λεπτά, διαμαρτυρόμενοι για την διαρκή προσβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η Έπαρχος Κω ανέλαβε πρωτοβουλία για τον καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων. Μόνο το Υπουργείο Πολιτισμού μοιάζει να αγνοεί το όλο θέμα.




Επειδή είναι απαράδεκτο οι επισκέπτες του Ασκληπιείου της Κω όπου αναπτύχθηκε ιδιαιτέρως η επιστημονική ιατρική από τον πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, καθώς και οι επισκέπτες των άλλων αρχαιολογικών χώρων να βλέπουν τα μνημεία να καλύπτονται από χορτάρια και σκουπίδια,




Επειδή οι ίδιοι οι τουρίστες έφθασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν με επιστολή τους, τους χώρους των μνημείων μας, «ζούγκλα της Βιρμανίας»,



Ερωτάστε




- Γιατί το Υπουργείο Πολιτισμού επιδεικνύει πρωτοφανή αδιαφορία για την ίδια την πολιτιστική μας κληρονομιά και τον τουρισμό μας;




- Θα προχωρήσει αμέσως στον καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων της Κω και θα μεριμνήσει για την αξιοπρεπή κατάστασή τους στο εξής καταρτίζοντας, αν αδυνατεί το ίδιο, προγραμματική σύμβαση με την Δήμο ή άλλο φορέα για τον συνεχή καθαρισμό τους;





Αθήνα 2 Ιουλίου 2008



Ο ερωτών βουλευτής



Γιώργος Νικητιάδης

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υψηλό IQ + Παρωπίδες = Χαμηλότατο IQ

Γράψαμε δυο λόγια για το τι πιστεύουμε ότι είναι τελικά δημοσιογραφία και συμπληρώσαμε ότι όποιος έχει IQ θα καταλάβει…
Το IQ τελικά περισσεύει από πολλούς… όπως και οι παρωπίδες.

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άλλη μία γυναίκα έχασε το μωρό της λόγω έλλειψης γυναικολόγου στην Κάρπαθο. Ένας γιατρός για το νησί δεν μπορεί να βρεθεί;

Αυτή τη φορά μία 26χρονη ντόπια απέβαλε το μόλις έξι εβδομάδων έμβρυο που κυοφορούσε.
Ακόμα μία γυναίκα έχασε το έμβρυό της στην Κάρπαθο εξαιτίας της έλλειψης γυναικολόγου στο νησί!
Λίγες ημέρες μετά την αποβολή μιας τουρίστριας η οποία έχασε τα δίδυμα που κυοφορούσε, μια 26χρονη ντόπια αυτήν τη φορά, παρουσίασε αιμορραγία και πήγε στο Κέντρο Υγείας.
Εκεί βρήκε μόνο παθολόγο, αγροτικό γιατρό και μαία οι οποίοι επειδή η κατάστασή της ήταν σοβαρή έκριναν σκόπιμη τη μεταφορά της με ελικόπτερο στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Μετά τη μεταφορά όμως η γυναίκα έχασε το μόλις έξι εβδομάδων έμβρυο που κυοφορούσε.
Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πάρνηθα: Ένας χρόνος μετά την καταστροφή



Το Σάββατο 28 Ιουνίου του 2008, μία μικρή ομάδα μελών του Οικολογίου επισκέφτηκε το πληγωμένο βουνό της Αττικής, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε 65 χιλιάδες στρέμματα δάσους. Μαζί μας είχαμε τον Φώτη Ξυστράκη, υποψήφιο διδάκτορα δασολογίας και ενεργό μέλος του Οικολογίου.
Τονίζοντας το γεγονός ότι η φύση διαθέτει τους δικούς της μηχανισμούς και ρυθμούς ανάπλασης, ο Φώτης μας μίλησε για τα είδη της ελάτης και τις ιδιαιτερότητες που αφορούν στην εξάπλωση τους, τη φυσική και τεχνητή αναδάσωση, καθώς και τον κίνδυνο της διάβρωσης των εδαφών που ελλοχεύει στις καμένες δασικές εκτάσεις.

Περισσότερα: http://www.oikologio.gr/content/view/1222/111 και ένα μπράβο στην ομάδα της ιστοσελίδας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την ώρα που η Πεντέλη καίγεται η Ρόδος είναι χωρίς αεροπυρόσβεση και ο νομάρχης κάνει και νέα έκκληση στους αρμόδιους

Να τηρήσουν την υπόσχεση και τη διαβεβαίωσή τους για στάθμευση ενός ελικοπτέρου στη Ρόδο, κατά την αντιπυρική περίοδο, ζητεί με νέα επιστολή του ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης προς τον υπουργό Εσωτερικών, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Το αίτημα είχε υποβληθεί από τη Νομαρχία στις 3 Απριλίου, ζητώντας τη μόνιμη στάθμευση στο νησί μας δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων τύπου CANADAIR και ενός ελικοπτέρου.
……..
Συνεχίζεται

Αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό στο σύνολό του, καθώς με επιστολή του προς τον νομάρχη, στις 29 Απριλίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αθανάσιος Κοντοκώστας εξηγούσε πως, βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού δεν προβλέπεται η παρουσία αεροπλάνων στη Ρόδο, παρά μόνο ενός ελικοπτέρου.
Τρεις μήνες περίπου μετά, η Ρόδος παραμένει χωρίς αεροπυρόσβεση, αφού ούτε το ελικόπτερο σταθμεύει στο νησί.




Ο κ. Μαχαιρίδης με τη νέα του παρέμβαση επισημαίνει ότι διανύουμε ήδη τον μήνα Ιούλιο, βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, και απευθύνει έκκληση προς τους κυρίους Προκόπη Παυλόπουλο, Αθανάσιο Κοντοκώστα και Μαργαρίτη Μουζά, αντίστοιχα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία στάθμευσης του ελικοπτέρου, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.



Στην επιστολή του ο νομάρχης αναφέρει τα εξής:





«Μετά από αίτημα που σας υποβάλλαμε στις 3 Απριλίου 2008 για ενίσχυση της αεροπυρόσβεσης στο νησί της Ρόδου, είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση για την τοποθέτηση ενός ελικοπτέρου που θα σταθμεύει μόνιμα στη Ρόδο.
Παρά το γεγονός, ότι ήδη διανύουμε τον μήνα Ιούλιο και βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, η από την 29η Απριλίου 2008 διαβεβαίωσή σας δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, με τη Ρόδο να μένει ουσιαστικά ακάλυπτη από αέρος, σε περίπτωση, ο μη γένοιτο, εκδήλωσης σοβαρής πυρκαγιάς.



Να σας θυμίσουμε, ότι από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια οργάνωσης, συντονισμού και διάταξης των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής, μέσα από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ).




Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια και ευσυνειδησία των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των άλλων δομών δασοπυρόσβεσης, η τραυματική για το νησί της Ρόδου εμπειρία χρόνων καταδεικνύει ότι οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης δεν επαρκούν στην αντιμετώπιση σοβαρών συμβάντων.
Για το λόγο αυτό είχαμε ζητήσει την αρωγή του Υπουργείου Εσωτερικών και του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για στάθμευση στη Ρόδο δύο αεροπλάνων τύπου CANADAIR και ενός ελικοπτέρου.




Κρίνατε, βάσει του επιχειρησιακού σας σχεδιασμού, ότι ήταν αδύνατη η διάθεση των αεροπλάνων, παρά μόνον ενός ελικοπτέρου, όπως άλλωστε συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.



Τρεις μήνες μετά, ούτε το μίνιμουμ των αιτημάτων μας έχει ακόμα ικανοποιηθεί.
Σας απευθύνουμε κατεπείγουσα έκκληση ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία στάθμευσης του ελικοπτέρου στη Ρόδο, μεταφέροντάς σας την αγωνία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των λοιπών φορέων δασοπυρόσβεσης και της τοπικής κοινωνίας συνολικά.




Με εκτίμηση


Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου



Γιάννης Μαχαιρίδης
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για όσους λένε ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια δε βγάζουν καλούς επιστήμονες...


Μήνυμα αναγνώστη
........
Type your summary here

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αν μου κρύβεις την αλήθεια, πες μου ψέμματα σωστά...



Οι εκπομπές της τηλεόρασης υποτίθεται ότι πρέπει να προσφέρουν κάτι που ενδιαφέρει τους θεατές της. Αυτό σαν συμπέρασμα πηγάζει κυρίως από το ότι όλα τα κανάλια χρησιμοποιούν ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι οι συχνότητες, με σκοπό της άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας υποτίθεται σε όφελος του συνόλου των πολιτών.
Ένας πυλώνας πάνω στον οποίο στηρίζεται η δυνατότητα αδειοδότησης και λειτουργίας των καναλιών, είναι το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, κάτι που καταγράφεται συμπεριλαμβανόμενο σε πολλές διακηρύξεις διεθνών οργανισμών καθώς και σε πολλές διεθνείς συνθήκες. Μια από αυτές είναι η Σύμβαση της Ρώμης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αναφορά της στο δικαίωμα για ενημέρωση.

Σήμερα, με την άτυπη αλλαγή της ιεράρχησης των εξουσιών, με την άνοδο της οικονομικής, με την άτυπη καθιέρωση του τύπου ως «τέταρτη εξουσία» και με την πολιτική να λαμβάνει την θλιβερή τρίτη θέση ελλείψει τετάρτης, έχουμε δει να λαμβάνει χώρα μια διαμάχη μεταξύ εξουσιών για την επικράτηση και την αλλαγή της προτεραιότητας.
Μια τέτοια διαμάχη είχαμε την ατυχία να δούμε και χθες.
Σε τηλεοπτική εκπομπή με λεζάντες και τίτλους εντυπωσιασμού, είδαμε δημοσιογράφους να μονοπωλούν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, ονομάζοντάς το «ελευθερία του τύπου».
Είδαμε να καταχρώνται το δικαίωμα της απρόσκοπτης πρόσβασης στην πληροφορία, και να το μετατρέπουν σε εμπόρευμα με την μορφή μάλιστα του συντεχνιακού προνομίου.
Η μόνη παρουσία που έσωσε την εκπομπή από τον εξευτελισμό, ήταν εκείνη μιας δημοσιογράφου από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Μα δεν είναι έτσι κύριοι! Δεν είστε εκπρόσωποι, αντιπρόσωποι διάμεσοι ή ότι άλλο θεσμοθετημένο. Έμποροι είστε, έμποροι ενός αγαθού που υποτίθεται ότι είναι δημόσιο, δεν παρέχετε δωρεάν το αγαθό, το εμπορεύεστε. Ο σταθμός έχει έσοδα, η εφημερίδα τιμή και εσείς μισθό και διαφόρων μορφών και ειδών «μπόνους».
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι έχετε περισσότερα δικαιώματα σε σχέση με τον πολίτη ο οποίος δεν έχει όφελος από την κτήση ή την διακίνηση της πληροφορίας;
Ποιον πιστεύετε ότι αφορά μια συντεχνιακού επιπέδου και ενδιαφέροντος τηλεοπτική συζήτηση για τον περιορισμό των δικαιωμάτων σας, όταν από την συζήτηση περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαιρούνται όλοι οι μη δημοσιογράφοι;
Τι ακριβώς κάνουν οι 50 συνάδελφοί σας στην βουλή και τίνι τρόπω απέκτησαν αναγνωρισιμότητα, πώς βρέθηκαν εκεί;
Τι προσφέρουν οι εκατοντάδες συνάδελφοί σας υπάλληλοι κομματικών γραφείων και υπουργείων στην δημοκρατία, πως συμβάλλουν στον έλεγχο της εξουσίας και την ενημέρωση των πολιτών;
Σε μερικά πράγματα πάντως θα συμφωνήσουμε.
Πρώτα, ότι το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων είναι αρκετό σαν ρύθμιση για την οριοθέτηση της έννομης δραστηριότητας σε ότι αφορά την διαχείριση μιας είδησης.
Δεύτερον, ότι η δήθεν είδηση όπως το «κάποιος, κάπου, κάτι κάποτε κάπως» δεν αποτελεί είδηση, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα αξιοποιήσιμο στους πολίτες και εξυπηρετεί μόνο εμπορικούς σκοπούς, ίσως δε και τα κουτσομπολιά.Τρίτον, ότι το δικαίωμα για αγωγές, πρέπει με κάποιον τρόπο να περιοριστεί για χρήση από τους πολίτες, αποκλειομένων των φορέων εξουσίας, αφού υποτίθεται ότι υπάρχει για να τον προστατεύει από αυτές.
Τέταρτον, ότι αφού τα δημόσια πρόσωπα μπορούν να χρησιμοποιούν διαφημιστικές εταιρείες και image makers για την προβολή τους, επιβάλλεται ως αντιστάθμιση για την ισορροπία της πληροφόρησης και την αποτροπή της δυνατότητας παραπλάνησης, η απρόσκοπτη πρόσβαση του πολίτη-ψηφοφόρου σε κάθε πληροφορία που τους αφορά, με σκοπό την σωστή εκλογική επιλογή.
Βέβαια κάποιοι πρώην δημοσιοκάφροι και νυν φορείς εξουσίας θα συνεχίσουν να καταθέτουν αγωγές και μηνύσεις, ενίοτε δε ψευδείς και κατασκευασμένες σε βάρος του ανθρωπίνου δικαιώματος των πολιτών στην πληροφόρηση.Κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν να πιστεύουν ότι είναι ο Ναπολέων ο Μέγας, ίσως και ότι είναι δημοσιογράφοι ενώ δεν μεταφέρουν ειδήσεις, παρά μόνο, και αποκλειστικά, την προσωπική τους γνώμη. Ψυχιατρικής φύσεως το φαινόμενο.
Μερικές δημοσιογραφικά εκδιδόμενες μαρκουτσοφόρες, θα συνεχίσουν να βάζουν το μαρκούτσι στο πρόσωπο της μητέρας που πενθεί με την εγκληματική και ηλίθια ερώτηση «πείτε μας, πως αισθάνεστε τώρα που κόψανε 23 φέτες το μωρό σας».
Και μερικοί άλλοι, θα συνεχίσουν να διεκδικούν ως αποκλειστικό συντεχνιακό προνόμιο ένα ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα που περιγράφεται στο άρθρο 10 της σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τι να γίνει όμως;
Ο καθένας φτάνει μέχρι εκεί που τα συμφέροντά του και η νοημοσύνη του τον αφήνουν να δει.

Περισσότερα: http://grbloopers.blogspot.com/2008/07/blog-post_02.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άλλο το πρόγραμμα made in Siemens και άλλο το τι έκανε ο Μιχάλης Λιάπης…

Άλλο το πρόγραμμα made in Siemens και άλλο το τι έκανε ο Μιχάλης Λιάπης…
Δηλάδή, το ότι η Siemens μπορεί να... "προνόησε", δε σημαίνει ότι ο τότε υπουργός Μεταφορών το έπραξε...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έφτασαν στο σημείο να στέλνουν Δελτία Τύπου στα blogs…

Ήρθε σήμερα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, ένα mail από το Μιχάλη Καρχιμάκη του ΠΑΣΟΚ,στο οποίο έχει επισυνάψει ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή μέλη του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το σκάνδαλο της Siemens.
Ναι, καλά διαβάσατε... Ενεργός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μπορεί να εκμεταλλευτεί ανά πασά στιγμή το βήμα που του παρέχουν τα ΜΜΕ, έστειλε ομαδικά mail, με σκοπό να ενημερώσει τους bloggers, για την κατάσταση και την διαπλοκή που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σύστημα της χώρας...
......
Περισσότερα: http://prezatv.blogspot.com/feeds/posts/default

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επικίνδυνα 30.000 κτίρια από το σεισμό του 1999 - Η γραφειοκρατία και το μεγάλο κόστος εμποδίζουν την επισκευή τους

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=42865

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός διευθυντής και ο αρχιφύλακας οι οποίοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός διευθυντής και ο αρχιφύλακας που χειρίζονταν χρήματα του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, από το οποία φαίνεται πως έχει υπεξαιρεθεί το ποσόν των 700.000 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά δίνονταν για ταξίδια και άλλες δραστηριότητες της ελληνικής αστυνομίας.
Διαβάστε και κατηγορίες για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ βαρύνουν σήμερα «εκλεκτό» της Κυβέρνησης, αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετημένο σε δυο Επιτροπές.
Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας Κινέζος, που ξεκίνησε μια επιχείρηση στο διαδίκτυο πουλώντας νεκρά κουνούπια δηλώνει πως σε δυο ημέρες δέχτηκε 10.000 παραγγελίες!

Ο κύριος Nin Nan, από την πόλη Shanghai, κατέβασε την εν λόγω ιδέα να πουλά «σκοτωμένα» κουνούπια με σκοπό να προσελκύσει πελάτες στο κοσμηματοπωλείο του στο διαδίκτυο.
«Κλείστηκα σε ένα δωμάτιο και σκεφτόμουν ένα προωθητικό σχέδιο για την επιχείρηση μου. Εκείνη την ώρα σκότωσα ένα κουνούπι και μου ήρθε αυτή η παράξενη ιδέα,» είπε ο κύριος Nin Nan.
Η αναγγελία που σκέφτηκε και έβαλε στο διαδίκτυο αναγράφει: «Σκοτωμένα από ανθρώπινα χέρια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιστημονικές έρευνες, διακόσμηση και συλλογή.»
Ο κύριος Nin Nan πουλά τα πτώματα των κουνουπιών για περίπου 45 λεπτά ενώ το κατάστημα στο διαδίκτυο δέχθηκε 250.000 επισκέπτες και 10.000 παραγγελίες για νεκρά κουνούπια!
............
Από: www.madata.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κατηγορίες για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ βαρύνουν σήμερα «εκλεκτό» της Κυβέρνησης, αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετημένο σε δυο Επιτροπές

ΕΡΩΤΗΣΗ Για τους κ.κ Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών
Νέες αποκαλύψεις με τη μορφή ερωτήσεων από το Μιχάλη Καρχιμάκη και ομάδα βουλευτών: .....

ΘΕΜΑ: «Κατηγορίες για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ βαρύνουν σήμερα «εκλεκτό» της Κυβέρνησης, αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετημένο σε 2 Επιτροπές για το σύστημα TETRA και το C4I»
...........
Ο χρόνος που προσπαθεί να κερδίσει η Κυβέρνηση Καραμανλή με την προκλητική συστηματική συγκάλυψη και την αυταρχική και αντιθεσμική επιβολή καθεστώτος ατιμωρησίας και σιωπής για τις πραγματικές διαστάσεις της διαφθοράς που επί των ημερών της καλλιεργήθηκε απροκάλυπτα, αποδεικνύεται μερικές φορές ο ισχυρότερος σύμμαχος της αποκάλυψης της αλήθειας.
……….
Συνεχίζεται

Αυτό φαίνεται να συμβαίνει στην περίπτωση των ύποπτων μεθοδεύσεων των αρμοδίων Επιτροπών Παραλαβής των συστημάτων TETRA και C4I, όπου όταν είχε ζητηθεί στη Βουλή η διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών, η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία κατά την πάγια τακτική ανούσιας και αυταρχικής ρητορείας της Κυβέρνησης Καραμανλή, αναφέρθηκε στους «άξιους αξιωματικούς» που κατά Κυβερνητική επιλογή στελέχωσαν τις Επιτροπές αυτές και συσκότισε άρον άρον την υπόθεση.



Σήμερα, ένας από αυτούς του «άξιους» αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., μέλος της δευτεροβάθμιας Επιτροπής που παρέλαβε το TETRA και σημερινός Πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής για το C41 κατηγορείται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία.




Είναι προφανές ότι ακόμα και το ένα και μοναδικό ρητορικό επιχείρημα της Κυβέρνησης Καραμανλή, που επιστρατεύτηκε για την συγκάλυψη και την άρνηση διερεύνησης από τη Βουλή των ύποπτων μεθοδεύσεων παραλαβής των συστημάτων TETRA και C41 καταρρέει. Και μάλιστα καταρρέει σε μια εποχή καταιγιστικών αποκαλύψεων που κάνουν ακόμα πιο προφανείς τις μεθόδους συγκάλυψης που μετέρχεται η Κυβέρνηση Καραμανλή, χειραγωγώντας απροκάλυπτα μια ακρωτηριασμένη Δικαιοσύνη και αρνούμενη να λάβει έστω και μία από τις πρωτοβουλίες που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και απαιτεί η κοινωνία μας για την έξοδο από την μεγάλη πολιτική και θεσμική κρίση.







Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:






1) Όταν αναφερόταν η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία σε «άξιους αξιωματικούς» προκειμένου να δικαιολογήσει επικοινωνιακά την αγωνία της να συγκαλυφθεί και να αποτραπεί οποιαδήποτε ουσιαστική έρευνα της Βουλής στην σκανδαλώδη μεθόδευση παραλαβής των συστημάτων TETRA και AVL, που αποτελούν υποσυστήματα του C4I, εννοούσε αξιωματικούς που κατηγορούνται για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία;








2) Με ποια κριτήρια επελέγη ο συγκεκριμένος αξιωματικός να στελεχώσει αυτές τις δύο νευραλγικές Επιτροπές και μάλιστα να προεδρεύσει της Επιτροπής Παραλαβής του C41;








3) Διαθέτει ένας κατηγορούμενος για υπεξαίρεση τα εχέγγυα να διασφαλίσει ότι οι σχετικές - ήδη προβληματικές και ύποπτες - μεθοδεύσεις παραλαβών έγινα σύννομα και χάριν του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς επίδραση οικονομικών δελεάτων και συμφερόντων;









4) Αντιλαμβάνεσθε ότι η συγκάλυψη, που με αντιθεσμικές παρεμβάσεις και μια δημαγωγική ρητορεία, διαρκώς επιδιώκει και επιβάλλει η Κυβέρνησή Καραμανλή, δεν αποδίδει;










5) Και ότι, επιτέλους, έστω και τώρα την ύστατη στιγμή οφείλετε, ως εκτελεστική εξουσία, να ανταποκριθείτε στα πολιτειακά καθήκοντά σας και να σεβαστείτε την λαϊκή και ιστορική απαίτηση ανάληψης των ευθυνών σας, ενεργοποίησης των θεσμικών διαδικασιών και υλοποίησης των πρωτοβουλιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για διαφάνεια παντού και διέξοδο από τα γενικευμένα φαινόμενα διαφθοράς που συστηματικά διογκώσατε και με την συγκάλυψη, την ατιμωρησία, τον αυταρχισμό και την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών ελέγχου μετατρέψατε σε μείζονα πολιτική και θεσμική κρίση;










Οι ερωτώντες Βουλευτές







Μιχάλης Καρχιμάκης




Γρηγόρης Νιώτης



Χρήστος Αηδόνης



Θάνος Μωραίτης



Δημήτρης Τσιρώνης



Βαγγέλης Παπαχρήστος



Λεωνίδας Γρηγοράκος



Γιάννης Αμοιρίδης



Μιχάλης Τιμοσίδης



Μάρκος Μπόλαρης



Γιώργος Πεταλωτής



Χρύσα Αράπογλου



Γιάννης Δριβελέγκας



Θεοδώρα Τζάγκρη



Παναγιώτης Ρήγας




Από: ΑΠΕ 02/07/08-14:48

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη επιβεβαιώνει τις χθεσινές πληροφορίες: "Ως εδώ και μη παρέκει"

Όπως ακούσαμε από χθες στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και διαβάσαμε και στην ιστοσελίδα του και γράψαμε και εδώ, από το περιβάλλον του Μιχάλη Λιάπη διευκρινίστηκε ότι έκανε το πολυσυζητημένο ταξίδι στη Γερμανία, με δικά του έξοδα…
Σήμερα, η δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη επιβεβαιώνει τις χθεσινές πληροφορίες:

«Ως εδώ και μη παρέκει. Για μέρες διασύρεται το όνομά μου με ανυπόστατες φήμες. Φήμες που ενώ κάθε μέρα αυτοδιαψεύδονται, παρ’ όλα αυτά συνεχίζονται. Λάσπη κατά κύματα.
Ο στόχος προφανής: Πλήττοντας εμένα προσωπικά, θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση, για να αντισταθμίσουν τα αποδεδειγμένα πια ανομήματα των πολιτικών μας αντιπάλων. Το ‘πα λοιπόν και το ξαναλέω: Το ταξίδι μου στην Γερμανία, για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, ήταν ιδιωτικό, ταξίδεψα μόνο με τον γιο μου, το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος. Και για να εμπεδωθεί από τους λασπολόγους μου καλύτερα: ΟΛΑ τα ιδιωτικά μου ταξίδια τα πληρώνω πάντα με δικά μου χρήματα.
Και κρατάω και τα σχετικά παραστατικά.
Όλα τ’ άλλα είναι ψευδή και συκοφαντικά.
Την πολιτική τρομοκρατία δεν θα την ανεχθώ. Γι’ αυτό και θα δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη. Διότι δεν θα αλλάξουμε την έννομη τάξη στην Ελλάδα, όπου ο δεχόμενος την λάσπη είναι υποχρεωμένος και να αποδεικνύει, συνεχώς και καθημερινά, την πασιφανή αλήθεια». ...
.............................
Από: ΑΠΕ, 02/07/2008,12:44
Type rest of the post here


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μπείτε στο www.hellasmovies.com και δείτε άμεσα και δωρεάν σχεδόν όποια ταινία θέλετε!

Μήνυμα αναγνώστη

..
Το http://www.hellasmovies.com/ σας παρέχει τη δυνατότητα να δείτε On-line άμεσα και δωρεάν, ελληνικές ταινίες και σήριαλ.
Τώρα σας φέρνει νέες κλασικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου!
Απολαύστε ονόματα όπως: Βλαχοπούλου, Παπαγιαννόπουλος, Βουγιουκλάκη, Βέγγος,Κωνσταντάρας, Λογοθετίδης, Φωτόπουλος και τόσοι άλλοι.
Αλλά και καινούργιες παραγωγές όπως Deep end , Μόλις Χώρισα, El Greco κλπ.

Δείτε τώρα τη λίστα με τις ταινίες: http://www.hellas-movies.com/tainies.html
και τα σήριαλ: http://www.hellas-movies.com/seires.html
ή ψάξτε την ταινία που θέλετε: http://www.hellas-movies.com/search.html

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φωτοσύνθεση: Siemens – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Τυφώνας


Από: http://dentnews.wordpress.com

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οδηγός ταξί ξυλοφόρτωσε άγρια δυο γυναίκες

ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΕ ΑΓΡΙΑ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ ΕΙΧΕ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.
ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.
ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ. ΤΙΣ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΝΩ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΦΥΓΕ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA».
.........


Αποκλειστικό: http://www.blogger.com/www.citypress-gr.blogspot.com
Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...