Ειδήσεις

1 Μαΐ 2008

Ρωσικό αέριο στα πανιά μας!


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θύμα του ανελέητου «πολέμου» με τους «trendy» φαίνεται πως έπεσε ο νεαρός «emo» που πρωταγωνιστεί σε γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση κρουασάν

Ένα μικρής διάρκειας βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα Youtube τον εμφανίζει αιμόφυρτο να κακοποιείται από τουλάχιστον δύο άτομα!
Το βίντεο που διαρκεί 29 δευτερόλεπτα δημοσιοποιήθηκε από άγνωστο που στο συνοδευτικό του σημείωμα κομπάζει για λογαριασμό κάποιου «Γρηγόρη», ο οποίος έδειρε τον νεαρό σε κατάστημα γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών: «Εσείς, τα υπόλοιπα emo, απλώς δείτε τι λέει για σας... Πάντως, πολύ το χάρηκα! Γεια στα χέρια σου, Γρηγόρη!».
Η εικόνα έχει εστιάσει στο πρόσωπο του νεαρού αγοριού που δείχνει τρομοκρατημένο καθώς έχει δεχτεί χτυπήματα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τρέχει αίμα από τα χείλη του. Τόσο ο «δήμιος» του «Γρηγόρης» όσο και ο φίλος του που απαθανατίζει τη σκηνή με κινητό τηλέφωνο τον βρίζουν χυδαία και απειλούν τον ίδιο και τους ομοίους του με αντίστοιχα «αντίποινα», σε περίπτωση που εκφραστούν ξανά εναντίον των trendy. Το βίντεο τελειώνει με τους δράστες να προκαλούν το θύμα να τους δείξει το αίμα στο στόμα του. Σε όλη τη διάρκεια του οπτικού υλικού ο νεαρός emo δεν τολμά να αρθρώσει λέξη, εμφανώς φοβισμένος απ’ όσα έχουν προηγηθεί. Υποχρεώνεται, δε, σε παπαγαλία των υβριστικών φράσεων που εκστομίζουν εις βάρος των emo οι δύο δράστες.
.
Από την εφημερίδα "Espresso"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με βλαστoκύτταρα από χοίρους κατάφεραν να ξαναδημιουργήσουν το ακρωτηριασμένο δάχτυλο ενός ανθρώπου

Ο Λι Σπάιβικ, είναι ένας από τους πρώτους ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο όταν ακόμα βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο. Ο 69χρονος άνδρας που μετά από ένα ατύχημα έκοψε το δάχτυλο του, δέχτηκε να χρησιμοποιήσει την επαναστατική μέθοδο. Καθημερινά τοποθετούσε πάνω στην πληγή, την σκόνη που του έστειλαν και μέσα σε τέσσερις εβδομάδες είδε το θεαματικό αποτελέσματα. Οι φωτογραφίες δείχνουν χαρακτηριστικά πώς το δάχτυλό του μεγάλωνε παίρνοντας τελικά την παλαιά του μορφή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μεγάλη e-γκάφα του Υπουργείου Οικονομικών!

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η ιταλική κοινωνία, μετά την γκάφα του υπουργείου Οικονομικών της χώρας να δημοσιοποιήσει για 24 ώρες στο Διαδίκτυο τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών, για το 2005.
Η ιστοσελίδα της Εφορίας είχε τεράστια επισκεψιμότητα, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να μάθουν τα εισοδήματα των πλούσιων και επωνύμων, αλλά και του γείτονά τους…
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα φορολογικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν online, έγινε γνωστό ότι ο Λουτσιάνο Μπένετον είχε δηλώσει εισόδημα 1.635.722 ευρώ, ενώ ο ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι 3.580.995 ευρώ.
Έπειτα από παρέμβαση των Αρχών, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να κλείσει την ιστοσελίδα. Κάποιοι, ωστόσο, είχαν προλάβει να κορέσουν την περιέργειά τους.
Η ιστοσελίδα είχε «βομβαρδιστεί» με επισκέψεις σε σημείο που μετά από λίγες ώρες η πρόσβαση να μην είναι δυνατή.
Το υπουργείο υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας αυτής, υποστηρίζοντας ότι με αυτή την κίνηση στοχεύει στην ενίσχυση της διαφάνειας. Οι επικριτές της απόφασης, από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι παραβιάζει προσωπικά δεδομένα.
Η δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων των Ιταλών, ήταν η τελευταία πράξη της απερχόμενης κεντροαριστερής κυβέρνησης και πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες προτού ο Ρομάνο Πρόντι παραδώσει την εξουσία στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
.
(cosmo)


Από www.madata.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με γιαούρτια και μπουκάλια να εκσφενδονίζονται γιορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά

Με γιαούρτια και μπουκάλια να εκσφενδονίζονται εκατέρωθεν από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ γιορτάστηκε σήμερα η Εργατική Πρωτομαγιά στο Πεδίον του Άρεως.
Ορισμένοι διαδηλωτές που συγκεντρωθεί στον χώρο της εκδήλωσης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πρόσφατης συμφωνίας με τους εργοδότες για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, προκαλώντας την αντίδραση άλλων διαδηλωτών.


Περισσότερα στην εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Διαφήμιση» από την τηλεόραση των φθηνών προϊόντων είναι η λύση για την καταπολέμηση της ακρίβειας, λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Πεντάλεπτα ανά δίωρο σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια στα οποία θα αναφέρονται οι καλύτερες τιμές της αγοράς.
Αυτή είναι η πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ για την καταπολέμηση της ακρίβειας.
Άραγε θα είχαν τηλεθέαση;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς γιατρό λειτουργεί το αντιφυματικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα λειτουργεί με μόλις τρεις επισκέπτριες Υγείας, μία ακτινολόγο κι έναν "δανεικό" γιατρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Μακεδονία", ο οργανισμός λειτουργίας του ιατρείου δεν προβλέπει θέση μόνιμου γιατρού. Πριν από τρία χρόνια έληξε η σύμβαση του γιατρού και έπειτα από πιέσεις προς το υπουργείο Υγείας ήρθε πέρυσι ένας επικουρικός γιατρός, η σύμβαση του οποίου διήρκεσε ένα χρόνο κι έληξε τον περασμένο Νοέμβριο. Από τότε το ιατρείο λειτουργεί με έναν "δανεικό" γιατρό που έρχεται από το νοσοκομείο "Παπανικολάου", κάθε Δευτέρα.
Ο γιατρός βλέπει τις εξετάσεις των ασθενών, δίνει γνωματεύσεις και την αγωγή που πρέπει να ακολουθήσουν και παρακολουθεί την πορεία της υγείας τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέος ασύλητος μακεδονικός τάφος βρέθηκε στην Εορδαία. Για ποιους λόγους μένει στην αφάνεια η ανακάλυψή του;

Μήνυμα αναγνώστη


To ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από το «Press-gr»:
Του Π. Πολύξερου
ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΟΣ ΑΣΥΛΗΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ.
ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΟ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΑΚΙΑ – ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΠΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ (ΟΡΟΦΟΥΣ), ΠΟΥ ΕΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.
ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ) Ή ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ;
ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΠΗΛΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΕΡΟΥ "ΣΕΛΙ")!
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ;
ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ; ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Η ερώτηση η δική μου είναι γιατί τα ΜΜΕ δεν το ανέφεραν. Δεν είναι σημαντικό; Και αν ναι, τι θα κάνετε, θα ασχοληθείτε με το θέμα; Νέος ασύλητος μακεδονικός τάφος βρέθηκε στην Εορδαία. Για ποιους λόγους μένει στην αφάνεια η ανακάλυψή του;

TTT

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έλληνας υποστηρίζει ότι το Αιγαίο δεν είναι "ελληνική λίμνη"

Μήνυμα αναγνώστη

Αντιγράφω από: HeLLeNiGReVeNgE

Δημοσιεύτηκε στις 29/4/2008 - 12:08:00 μμ
Συντάκτης: Γιάννης Μ.Νέγρης

Την περίοδο αυτή που η Ελλάδα βάλλεται από κάθε άποψη, με τις ελληνοαμερικάνικες σχέσεις να περνούν μια υποβόσκουσα κρίση λόγω του στενού μαρκαρίσματος υπέρ των Σκοπιανών, το Σκοπιανό να τρέχει σε όλα τα επίπεδα εν όψει και του αιτήματος τους στην Ε.Ε. για την ένταξη τους -όπου και η επόμενη διπλωματική και πολιτική μάχη.
Την ίδια στιγμή, φαίνεται να απειλούνται όχι μόνο ζωτικά συμφέροντα μας, εντός και εκτός συνόρων, αλλά κυρίως και πάνω από όλα, κυριαρχικά μας δικαιώματα με όσα κατά καιρούς βλέπουμε να διακινούνται στο διαδίκτυο με το πρόσχημα της προπαγάνδας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα καλοστημένο σχέδιο που εξυφαίνεται εις βάρος των κυριαρχικών και εδαφικών δικαιωμάτων της χώρας μας!
Ακούγεται συνομωσιολογικό αλλά είναι αλήθεια που τεκμηριώνεται με στοιχεία και ντοκουμέντα.
Μια μέρα μετά τα όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες με την κοινή συνεργασία Σκοπιανών και Τούρκων με την κοινή συνεργασία Σκοπιανών - Ουράνιου Τόξου- Π. Δημητρά (παρατήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι) και της Ομοσπονδίας (αυτοπροσδιοριζομένων ως ) Τούρκων της Δ. Θράκης, κάνει την εμφάνιση του ένα περίεργο άρθρο- το οποίο μάλιστα υπογράφει Έλληνας(;)- που αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια!
Ένα κείμενο - το οποίο όπως θα διαπιστώσετε - προετοιμάζει το έδαφος για μια σειρά εξελίξεων...
Παρακάτω δημοσιεύουμε ολόκληρο το "άρθρο" το οποίο υπογράφει ο Dr. Γ. Νακρατζάς. Ο κ. Νακρατζάς διαθέτει δική του ιστοσελίδα η οποία αποκλειστικά και μόνο δημοσιεύει ή αναδημοσιεύει άρθρα, αναλύσεις και ρεπορτάζ που συμπτωματικά και όλως τυχαίως, με το πρόσχημα πάντα της αριστερής θολό-κουλτούρας για την αποκατάσταση της "ιστορικής αλήθειας" και αποκατάστασης των ιστορικών "γεγονότων" σχεδόν μονίμως θέτουν υπό πλήρη και ευθεία αμφισβήτηση όχι μόνο την ιστορία και τα γεγονότα, αλλά πλέον αμφισβητούν ακόμα και την εδαφική μας υπόσταση και την υπάρχουσα δομή των συνόρων!
Δεν έχετε παρά να μελετήσετε ένα προς ένα τα κείμενα που υπογράφει ή φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του ο κ. Νακραντζάς και τα συμπεράσματα είναι δικά σας...
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο που υπογράφει ο κ. Νακραντζάς όπως και τα email του ιδίου αλλά και του περιοδικού που φιλοξένησε το άρθρο κατά της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια(!) ώστε και εσείς με τη σειρά σας να επιχειρηματολογήσετε αλλά και να απαντήσετε στο περιοδικό που θέλει να φιλοξενεί την διαφορετική άποψη...

Το Αιγαίο δεν είναι "ελληνική λίμνη" - Η παρανοϊκή ελληνική εξωτερική πολιτική στο ζήτημα των 12 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο

Γράφει ο Δρ Γεώργιος Νακρατζάς

Ο δημοσιογράφος Τάκης Μίχας σε άρθρο του, δημοσιευθέν στις 5 Σεπτεμβρίου του 2005 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, αναφέρεται στις εξωφρενικές εξοπλιστικές δαπάνες της Ελλάδας, οι οποίες για το 2004 ανέρχονταν σε 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με πρόσφατη εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνησης οι εξοπλιστικές δαπάνες της χώρας μας θα ανέλθουν κατά τα επόμενα 15 χρόνια στο ιλιγγιώδες ποσό των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Ως αιτία των παρανοϊκών αυτών εξοπλισμών, αποδίδει ο συγγραφέας τις εισηγήσεις διαφόρων φανατικών ειδημόνων του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ). Μια σημαντική εισήγηση, που φέρει μάλιστα τη διαβάθμιση «Υπηρεσιακή Μελέτη», έχει συνταχθεί από τον επιστημονικό συνεργάτη τού ΙΑΑ Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος του τ. ΥΠΕΞ Αντώνη Σαμαρά και εξέχον στέλεχος της εθνικιστικής ομάδας «Δίκτυο 21».
Οι εισηγήσεις αυτές, ως αιτία των εξοπλισμών, αποτελούν ένα μέρος της αλήθειας, το μεγαλύτερο τμήμα της αλήθειας πρέπει να αναζητηθεί στην ιστορική και ιδεολογική ανεπάρκεια του σημερινού Νεοέλληνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται από έναν ελάχιστα ορθολογιστικό τρόπο σκέψης.

Ο Ανορθολογισμός και ο Εθνικισμός στην Ελληνική Εξωτερική Πολιτική Έναντι της Τουρκίας
Η σημερινή ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από έναν εθνικιστικό τρόπο σκέψης, τόσο στον κοινωνικό τομέα όσο και στην εξάσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής, συνέπεια αυτού είναι ότι οι πολιτικοί μας δεν εκφράζουν τίποτε περισσότερο παρά τον ιδεολογικό τρόπο σκέψης της πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας μας. Ένα κατάπτυστο παράδειγμα αφορά στο λεγόμενο διεθνιστικό ΚΚΕ της χώρας μας το οποίο μιλάει χωρίς ντροπή για τα εθνικά μας δικαιώματα στο διεθνή τομέα του νότιου Αιγαίου.
Κορυφαία πράξη ορθολογισμού, αποτέλεσε το μνημόνιο που συνυπέγραψαν πριν από μερικά χρόνια στη Μαδρίτη ο τέως Πρωθυπουργός της Ελλάδας κύριος Σημίτης, και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κύριος Γιλμάζ, σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες. Στο μνημόνιο αυτό αναφέρονταν τα εξής: «Τα προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία θα πρέπει να λύνονται λαμβάνοντας υπόψη το διεθνές δίκαιο και τα ζωτικά συμφέροντα και των δύο χωρών». Για πρώτη φορά ένας Πρωθυπουργός της Τουρκίας υπέγραψε δήλωση σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο και ένας Πρωθυπουργός της Ελλάδας υπέγραψε δήλωση ότι η χώρα του θα λάβει υπόψη και τα ζωτικά συμφέροντα της γείτονας χώρας.
Αυτή η σοφή και ταυτόχρονα φιλειρηνική δήλωση των δύο Πρωθυπουργών έγινε δεκτή στην Ελλάδα με μία λυσσώδη αντίδραση εθνικιστικών στοιχείων, ιδιαίτερα των μελών του λεγόμενου «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ. Εκείνοι που αντέδρασαν με πάθος εναντίον του κυρίου Σημίτη ανήκαν κυρίως σε εκείνους που στο παρελθόν δήλωσαν, χωρίς ίχνος ντροπής, πως «εάν δεν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα μας γνώριζε σήμερα ούτε και ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας».
Δυστυχώς, ο κύριος Σημίτης στο πρόσφατο βιβλίο του αποκλίνει από το πνεύμα του Μνημονίου της Μαδρίτης, αναγκασθείς ίσως να προσαρμοσθεί στην κυριαρχούσα εθνικιστική ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας, πράγμα όμως το οποίο δεν τον απαλλάσσει από την προσωπική του ευθύνη.
Συγκεκριμένα για το θέμα του λεγόμενου ελληνικού εναερίου χώρου των 10 μιλίων ο κύριος Σημίτης, στο βιβλίο του Πολιτική για μια Δημιουργική Ελλάδα 1996-2004, αναφέρει στην σελίδα 55 τα εξής: «...αξιώσεις και διεκδικήσεις που εγείρει η Τουρκία στο Αιγαίο, αμφισβητώντας έτσι σχεδόν στο σύνολό του το νομικό καθεστώς που έχει διαμορφωθεί μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και πριν από αυτόν (ελληνικός εναέριος χώρος των 10 ναυτικών μιλίων... κ.λ.π.»
Στο σημείο αυτό ο κύριος Σημίτης, κάνει μία ανεπίτρεπτη παραχώρηση στην εθνικιστική Ελλάδα, προσπαθώντας να μας πείσει ότι το ψεύδος της ελληνικής διπλωματίας σχετικά με τα 10 μίλια ελληνικού εναερίου χώρου αποτελεί τάχα νομικό καθεστώς. Τα 10 μίλια ελληνικού εναερίου χώρου δεν αποτέλεσαν ποτέ διεθνές αναγνωρισμένο νομικό καθεστώς διότι καθορίστηκαν γύρω στο 1931 μέσα από ένα ελληνικό προεδρικό διάταγμα, όχι ως ελληνικός εναέριος χώρος, αλλά ως χώρος στον οποίον η χώρα μας αναλαμβάνει τον συντονισμό της εναέριας κυκλοφορίας.
Το διάταγμα αυτό μπήκε στα χρονοντούλαπα του ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών, χωρίς να αναγνωριστεί από οποιοδήποτε διεθνές όργανο, ανασύρθηκε δε από τους Ταλευράνδους μας μετά από 40 περίπου χρόνια, σαν κάτι υπάρχον. Δηλαδή σύμφωνα με την λαϊκή παροιμία «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει». Εκτός αυτού πρόκειται για διεθνή γελοιότητα το να έχει μια χώρα στον αέρα 10 μίλια εναερίου χώρου και στην θάλασσα 6 μίλια χωρικά ύδατα.

Το Παράδοξο με τα 12 ναυτικά μίλια
Το δεύτερο αλλά και απείρως σπουδαιότερο θέμα αφορά στην επέκταση των χωρικών υδάτων μας στο Αιγαίο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Η απαίτηση αυτή της χώρας μας στηρίζεται σε μια διεθνή συμφωνία μεταξύ των κρατών, που έλαβαν μέρος στο Συνέδριο του Ριο ντε λα Πλάτα της Νοτίου Αμερικής. Στο Συνέδριο αυτό αποφασίστηκε ότι και τα νησιά έχουν δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων τους μέχρι και τα 12 ναυτικά μίλια.
Την συμφωνία αυτή υπέγραψε η Ελλάδα, δεν υπέγραψε όμως η Τουρκία με το αιτιολογικό ότι εφαρμογή μιας τέτοιας συμφωνίας απειλεί ζωτικά συμφέροντά της στο νότιο Αιγαίο. Οφείλουμε βέβαια να αναφέρουμε ότι με μια επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια έχει σαν συνέπεια το 50% του νότιου Αιγαίου, που είναι διεθνής θάλασσα, μετατρέπεται σε ελληνική λίμνη. Άξιον αναφοράς είναι ότι χώρες που δεν υπογράφουν μια οποιαδήποτε διεθνή συμφωνία δεν δεσμεύονται από την συνθήκη αυτή.
Το επιχείρημα ότι η Τουρκία δεν σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες ή συνθήκες είναι τουλάχιστον γελοίο, λαμβανομένου υπόψη ότι ούτε και η Ελλάδα σέβεται τις συμφωνίες που υπέγραψε, όπως για παράδειγμα ότι δεν θα εξοπλίσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η χώρα μας εξόπλισε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό υπερασπίζει ζωτικά της συμφέροντα, επιχειρηματολογία που ισχύει όχι μόνο βέβαια για την Ελλάδα αλλά ισχύει και για την Τουρκία.
Το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο ρυθμίζεται είτε με συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες, που να βασίζονται σε αμοιβαίες υποχωρήσεις, είτε με πόλεμο.

Το Αιγαίο δεν είναι «ελληνική λίμνη»
Τέλος σχετικά με το τρίτο θέμα της υφαλοκρηπίδας ο κύριος Σημίτης αναφέρει στην σελίδα 103 του βιβλίου του τα εξής ανεπίτρεπτα: «Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή δήλωσε στις διερευνητικές επαφές ότι θα ασκήσει το δικαίωμα της να επεκτείνει μονομερώς την αιγιαλίτιδα ζώνη (στα 12 μίλια) πριν από την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας».
Η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία ότι δεν αποδέχεται την επίλυση της διαφοράς μέσω διαπραγματεύσεων και προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο, την στιγμή κατά την οποία η ίδια μέσω του τέως Πρωθυπουργού δηλώνει ότι θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια πριν από την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο.
Με άλλα λόγια η Ελλάδα διατυπώνει μέσω του τέως Πρωθυπουργού τη θέση ότι η επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης στα 12 μίλια θα προηγηθεί της προσφυγής στο διεθνές Δικαστήριο, πράγμα το οποίο εξουδετερώνει τον ρόλο του Δικαστηρίου. Με την επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης στα 12 μίλια, δεν θα υπάρχει αντικείμενο διαπραγμάτευσης από το Διεθνές Δικαστήριο, για τον λόγο ότι όχι μόνο η επιφάνεια αλλά και όλος ο πυθμένας του Νότιου Αιγαίου, δηλαδή η υφαλοκρηπίδα, γίνεται ελληνική ιδιοκτησία.
Θα ήταν βέβαια το λιγότερο αυθάδεια να πιστεύει κανείς ότι στην περίπτωση αυτή οι Τούρκοι είναι τόσο μπουνταλάδες ώστε να υπογράψουν συνυποσχετικό, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο, για προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης.
Μία λογική πρόταση θα ήταν να επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο, όπως έκανε ήδη η Τουρκία στην Μαύρη Θάλασσα, και στην συνέχεια να συνυπογράψουν οι δύο χώρες πρωτόκολλο ότι παραιτούνται οριστικά της επέκτασης των χωρικών τους υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο. Μόνο μετά μια τέτοια ή παρόμοια διακρατική πράξη παραπομπή του θέματος του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, θα έχει πραγματικό νόημα.
Εάν δεν λάβει χώρα μια συμβιβαστική λύση, ουδεμία τουρκική κυβέρνηση θα συμφωνήσει ποτέ με την μετατροπή του νότιου Αιγαίου σε ελληνική λίμνη, η συνέπεια θα είναι πόλεμος ή τεράστια οικονομική αιμορραγία των δύο χωρών για πάρα, πάρα πολλά χρόνια. Τα αριστερά πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, και ιδιαίτερα ο Συνασπισμός, είναι υποχρεωμένα να σκεφθούν ποια θα ήταν τα αποτελέσματα εάν οι ιλιγγιώδεις αυτές στρατιωτικές δαπάνες χρησιμοποιούνταν για την βελτίωση της ανεργίας των νέων, των συντάξεων των ηλικιωμένων και των κοινωνικών δαπανών...
Το επιχείρημα ότι η Τουρκία δεν σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες ή συνθήκες είναι τουλάχιστον γελοίο, λαμβανομένου υπόψη ότι ούτε και η Ελλάδα σέβεται τις συμφωνίες που υπέγραψε, όπως για παράδειγμα ότι δεν θα εξοπλίσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Μια λογική πρόταση θα ήταν να επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο, όπως έκανε ήδη η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα, και στην συνέχεια να συνυπογράψουν οι δύο χώρες πρωτόκολλο ότι παραιτούνται οριστικά της επέκτασης των χωρικών τους υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο.
Ουδεμία τουρκική κυβέρνηση θα συμφωνήσει ποτέ με την μετατροπή του νότιου Αιγαίου σε «ελληνική λίμνη»

Ο Δρ. Γεώργιος Νακρατζάς είναι συγγραφέας, εκδότης, σύμβουλος της ΕFA (European Free Alliance), και πρώην διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής της Ολλανδίας.

Πηγή: Αegeantimes
Δημήτρης Δούδης
Μαθηματικός
Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όχι στη Διζωνική

Μήνυμα αναγνώστη


Αντιγράφω από "Αντίβαρο": Όχι στη Διζωνική
Από την εφημερίδα "Η Σημερινή" - Του Παναγιώτη Ηφαίστου*

Θα μας «διαπαιδαγωγήσουν», ακούγεται, για να «συμμορφωθούμε» με τη διζωνική ομοσπονδία. Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που γίνονται και κάποια που δεν γίνονται. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να χωριστεί στα δύο ο κυπριακός λαός -και για τον ίδιο λόγο οποιοσδήποτε άλλος λαός- σε εθνική ή ρατσιστική βάση και να είναι εφικτή η διακυβέρνηση του κράτους στη βάση εθνικά-ρατσιστικά ομόφωνων αποφάσεων. Είναι πολιτικός σαδομαζοχισμός που δεν πρέπει να ευχόμαστε στο χειρότερο εχθρό μας. Είναι πολιτική διαστροφή και πολιτική ανωμαλία που θα οδηγήσει σε τέλμα, σε αδιέξοδα και σε συγκρούσεις όλων των εμπλεκομένων. Καλύτερα διαζύγιο πριν παντρευτούμε, παρά ένας τόσο ανώμαλος γάμος. Τρεις δεκαετίες αρνηθήκαμε κάτι τέτοιο. Αν τώρα μας λένε κάποιοι που εξελέγησαν στην εξουσία, στη βάση εκβιαστικών κομματικών διλημμάτων, ότι τώρα που καβαλίκεψαν την προεδρία θα μας «διαπαιδαγωγήσουν», «συμμορφώσουν» και «καθυποτάξουν» σε ανώμαλες πολιτικές λογικές, καλά είναι να σκεφτούμε εναλλακτικές διεξόδους.
Δηλαδή, διαζύγιο το οποίο είτε θα είναι βελούδινο και συμπεφωνημένο, είτε θα είναι μονομερές, αφήνοντας τα κατεχόμενα αδούλωτα. Ο υποφαινόμενος, επειδή θεωρεί ότι διαθέτει στοιχειώδη ορθολογισμό, επιλέγει το δεύτερο ως μη χείρον βέλτιστο: Δεν θα είναι μόνο αφύσικος πολιτικός γάμος μια διζωνική ομοσπονδία. Θα είναι ο πιο αφύσικος στην ανθρώπινη ιστορία: Η μειονότητα θα βιάζει πολιτικά την πλειονότητα καθημερινά και η πλειονότητα δεν θα μπορεί να χωρίσει, μιας και η Τουρκία θα έχει πλέον νομικοπολιτικά νομιμοποιημένη στρατηγική δικαιοδοσία επί όλης της Κύπρου. Αυτά, δυστυχώς, επεξεργάζονται οι μαθητευόμενοι μάγοι του σταλινισμού, που τώρα για κάποιους περίεργους λόγους φαίνεται να συνεργάζονται άψογα με τους νεοαποικιοκράτες του foreign office.
Υπενθυμίζω ότι η στρατηγική ένταξης αποσκοπούσε να μπολιάσει τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού με την ευρωπαϊκή νομιμότητα (ευρωπαϊκή έννομη τάξη που αποκλείει φυλετικούς-εθνικούς διαχωρισμούς, συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνής νομιμότητα, που συμπεριλαμβάνει όλες τις υπόλοιπες συμβάσεις που υπογράφηκαν και από την ίδια την Τουρκία). Αυτό, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε διέξοδο βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού, που θα ήταν συμφέρουσα και για την Άγκυρα, μιας και θα απαγκίστρωνε τη μακρόχρονη αδιέξοδη παρουσία της στο νησί, αφήνοντας τις δύο κοινότητες να συμβιώσουν σ' ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Το κράτος δικαίου, το οποίο, ενώ κατοχυρώνει όλους τους πολίτες υπό συνθήκες δημοκρατίας αφήνει απέραντο έδαφος για αποκεντρώσεις, συνδυασμούς λήψης απόφασης χωρίς αδιέξοδα και ανεξαρτήτως εθνικών διαχωρισμών, ελέγχους, ισορροπίες και εξισορροπήσεις.
Ο διζωνικός ρατσιστικός-εθνικός διαχωρισμός είναι ασύμβατος με ένα τέτοιο δίκαιο και οι θιασώτες του απλώς -ίσως επειδή ποτέ δεν κατανόησαν και δεν συμφώνησαν με την ευρωπαϊκή προοπτική- στο παρελθόν αντιτάχθηκαν στην ένταξη και στη συνέχεια μέχρι και σήμερα απρόθυμα την υποτάσσουν σε ανύπαρκτα-ανέφικτα διζωνικά πολιτειακά σχήματα των ιδεολογικών φαντασιώσεών τους. Για να το θέσουμε διαφορετικά, η αναφορά σε διζωνική τρεις δεκαετίες μετά τις περιβόητες συμφωνίες του 1977-79, τη στιγμή μάλιστα που σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της ΕΕ, είναι μαζοχισμός. Είναι, επιπλέον, αυτοκτονία και πολιτικά εγκληματικό, γιατί αναπόδραστα θα οδηγήσει στο τέλος την τρισχιλιετή κυπριακή ιστορία, καθιστώντας πλέον το νησί ιμπεριαλιστικό αγγλοτουρκικό προγεφύρωμα.
Την ευρωπαϊκή προοπτική τη δυναμίτισε το σχέδιο Ανάν. Εντούτοις υπάρχουν ακόμη περιθώρια, αν επιμείνουμε ανένδοτα στην εφαρμογή της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας. Αυτοκτονούν τον κυπριακό λαό όσοι όχι μόνο υπονομεύουν τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα, αλλά επιπλέον θέλουν να μας … διαπαιδαγωγήσουν-συμμορφώσουν στη διζωνική. Τι είναι η Κύπρος; Αναμορφωτήριο του κ. Χριστόφια και του εγκάθετου της Άγκυρας Ταλάτ ή ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Σε λίγα χρόνια, ο εφιάλτης αυτών των ιδεών δεν θα υπάρχει, όταν οι Κύπριοι ψηφοφόροι σίγουρα θα επανορθώσουν το λάθος τους. Όμως, για να συνεχίσει να υπάρχει ο κυπριακός λαός από την ιδεολογική λαίλαπα που ενέσκηψε, θα πρέπει η κυπριακή κοινωνία να οργανωθεί και να ανακόψει τον κατήφορο, που οδηγεί στον εξαφανισμό της. Εν τέλει, παρανομούν όσοι λογαριάζουν και εξυφαίνουν την καταστολή της ελευθερίας των Κυπρίων, δηλαδή την κατάργηση του κυπριακού κράτους. Δεν εξελέγησαν για να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά για να την υπερασπιστούν σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και διεθνή νομιμότητα.
Για να πω μια λέξη ακόμη για το «αδούλωτο», που υπαινίχθηκα πιο μπροστά, δεν αφορά το «πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά μας θα είναι». Αφορά κάτι πολύ πιο προσγειωμένο: Υποδούλωση της πατρίδας μας στους τουρκοάγγλους θα έχουμε μόνο αν εμείς οι ίδιοι αποδεχθούμε την εθνική-ρατσιστική διαίρεση και τη δημιουργία ενός υποτελούς κρατιδίου. Είμαστε μέλος των δυτικών θεσμών και ως μέλος της ΕΕ και μόνο αν το αποδεχθούμε εμείς οι ίδιοι θα μπορούσαν να παραβιαστούν οι θεμελιώδεις πρόνοιες της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Το «αδούλωτο» εδώ, λοιπόν, σημαίνει αγώνα μέχρι νεωτέρας, για να παλινορθωθεί η διεθνής και η ευρωπαϊκή νομιμότητα. Κανείς δεν μπορεί να μας πάρει την πατρίδα μας αν δεν την παραδώσουμε εμείς οι ίδιοι.

*Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων - Στρατηγικών σπουδών - www.ifestosedu.gr

Δημήτρης Δούδης
Μαθηματικός
Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ελβετός βουλευτής ετοιμάζει έκθεση για την κατάσταση των Ελλήνων, τους διωγμούς που υπέστησαν, καθώς και για τις υποχρεώσεις της Τουρκίας

Μήνυμα αναγνώστη

Αντιγράφω από την εφημερίδα "Έθνος" (ανακαλύφθηκε στο "Greek Alert")

Στην Ίμβρο και στην Τένεδο βρίσκεται ο Ελβετός βουλευτής Αντρέας Γκρος, πραγματοποιώντας επαφές και συγκεντρώνοντας στοιχεία επιτόπου για την έκθεση που πρόκειται να υποβάλει ως εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).
Ήδη ο Ελβετός εισηγητής έχει υποβάλει τον Απρίλιο του 2007 την ενδιάμεση έκθεσή του που αποτελεί ένα σημαντικό ντοκουμέντο σε ό,τι αφορά την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων στην Ίμβρο και στην Τένεδο και των όσων προηγήθηκαν σε βάρος τους τις περασμένες δεκαετίες, ώστε στη συνέχεια πρόκειται να υποβάλει πλήρη την έκθεσή του προκειμένου να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.
Ο κ. Γκρος έφτασε στην Ίμβρο το πρωί της Δευτέρας και μέχρι χτες το βράδυ επισκέφτηκε όλα τα ελληνικά χωριά και είχε επαφές τόσο με τους μόνιμους κατοίκους όσο και με Ιμβρίους που είχαν πάει στο νησί από την Ελλάδα για να περάσουν τις μέρες του Πάσχα. Συναντήθηκε επίσης και με εκπροσώπους των ιμβριακών οργανώσεων, που είχαν έρθει από την Ελλάδα.
Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει και επίσκεψη σήμερα στην Τένεδο, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Άγκυρα, όπου την Παρασκευή θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Παιδείας, καθώς και με τον γενικό γραμματέα του πανίσχυρου Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας Ταχσίν Μπουρτσούογλου.

Φυλακές
Ο Ελβετός απεσταλμένος του Συμβουλίου της Ευρώπης επισκέφτηκε χτες το πρωί και τις παλιές ανοιχτές φυλακές που είχαν ανεγείρει οι Τούρκοι το 1965 στην περιοχή του Σχοινοδίου, οι τρόφιμοι των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για την τρομοκράτηση των ελληνικής καταγωγής κατοίκων, ενώ αρκετοί από αυτούς έμειναν και ως μόνιμοι κάτοικοι στο νησί. Οι Ίμβριοι εξέθεσαν με στοιχεία τις διώξεις που υπέστησαν, με την κατάργηση της ελληνικής εκπαίδευσης, τη δήμευση ή την απαλλοτρίωση των περιουσιών τους, την αφαίρεση της υπηκοότητας, την κατάργηση των κληρονομικών δικαιωμάτων σε πολλούς κλπ.
Η τωρινή επίσκεψη του εκπροσώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι συνέχεια της πρωτοβουλίας του Απριλίου του 2005, όταν υποβλήθηκε πρόταση ψηφίσματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση από 21 βουλευτές - από τους οποίους οι 7 ήταν Έλληνες και 2 Κύπριοι-, με το οποίο ζητούνταν από την Τουρκία να συμμορφωθεί πλήρως με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που αφορούν την προστασία των μειονοτήτων και τη θρησκευτική ελευθερία, αποκαθιστώντας τις περιουσίες και τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.
Ακολούθησε μία παρελκυστική προσπάθεια από την τουρκική πλευρά, με αποτέλεσμα το εκτελεστικό γραφείο της PACE, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία, να παραπέμψει την υπόθεση στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο πληθυσμός
Στην ενδιάμεση έκθεση του σοσιαλιστή βουλευτή κ. Γκρος, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο έμπειρα μέλη της PACE συμμετέχοντας σ' αυτήν από το 1995 και είναι γνωστός για την ανεξαρτησία της γνώμης του και την αντικειμενικότητά του, αναφέρεται αναλυτικά στα όσα οδήγησαν στην εκδίωξη των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου.
«Οι αριθμοί -όπως τονίζει- μιλούν από μόνοι τους: το 1960, 5.487 ελληνικής καταγωγής και 289 τουρκικής καταγωγής ζούσαν στην Ίμβρο. Το 1970 οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 2.571 και 4.020. Το 1985, 472 και 7.138. Και το 1990, 300 και 7.200». Σε ό,τι αφορά τη σημερινή τουρκική πολιτική επισημαίνει ότι ανακατατάσσει τους πρώην κατοίκους σε... τουρίστες, που κάποτε αναγκάστηκαν να φύγουν.

Κραυγή αγωνίας από Βαρθολομαίο
.
Νέα κραυγή αγωνίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την ευκαιρία της παρουσίας πιστών από την Ελλάδα για τις εορτές του Πάσχα και του Αγ. Γεωργίου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος σε πιστούς από το Κιλκίς, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κανένα βήμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κορυφαίος πνευματικός θεσμός της Ορθοδοξίας.
«Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αναπτερώνει τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος, προσθέτοντας όμως ότι «για την ώρα δεν είδαμε κάτι το συγκεκριμένο. Ούτε η Χάλκη επαναλειτούργησε ούτε τα προβλήματα με τις περιουσίες των Κοινοτήτων, των Εκκλησιών μας και των Ιδρυμάτων μας έχουν τακτοποιηθεί, παρά την έκδοση του νέου βακούφικου νόμου, ούτε...».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επανέλαβε με νόημα απευθυνόμενος όχι μόνο στην Άγκυρα, αλλά και στις Βρυξέλλες και την Αθήνα, ότι η «Ευρώπη υπενθυμίζει πάντοτε (στην Τουρκία) το χρέος της να σεβαστεί τα μειονοτικά δικαιώματα, ιδιαιτέρως τις θρησκευτικές ελευθερίες και γενικώς τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Η Αθήνα έχοντας προσφέρει σθεναρή στήριξη στον κ. Ερντογάν και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας έχει συγχρόνως προβεί σε σοβαρότατες παραχωρήσεις στα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ελπίζοντας τουλάχιστον σε κάποιες συμβολικές κινήσεις στα ζητήματα του Πατριαρχείου (τις οποίες μάλιστα ζητεί από την Άγκυρα και η ΕΕ), με την τουρκική κυβέρνηση μέχρι στιγμής να παραπέμπει στο (άδηλο) μέλλον την εκπλήρωση των βασικών υποχρεώσεών της έναντι των χριστιανών πολιτών της, όπως επιτάσσουν το διεθνές δίκαιο και η Συνθήκη της Λοζάνης.


Χρίστος Τελίδης

Δημήτρης Δούδης
Μαθηματικός
Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι κυρίες με τις.. νεραντζιές (Les Dames aux nerantzies)

Έχει καταντήσει αηδία η εδώ και δύο εβδομάδων διένεξη για τις νεραντζιές του Κολωνακίου! Τόσος πόνος για τις νεραντζιές δεν έχει ξαναγίνει. Και καλά, ας πούμε πως το ενδιαφέρον είναι για τις νεραντζιές! Νεραντζιές αλλού δεν υπάρχουν; Στον Νέο Κόσμο, στον Κολωνό, στα Πατήσια; Μόνο το Κολωνάκι έχει νεραντζιές; Εκτός αν στα σχέδια κάποιων είναι να προχωρήσει και από μέγα θέμα κάποιων κυριών του Κολωνακίου να το ανάγουν σε μέγιστο περιβαλλοντικό ζήτημα, οπότε θα πάρουν και οι υπόλοιπες νεραντζιές την θέση που τους αξίζει ως «θέμα» για να δημιουργείται αντιπολίτευση της σκόνης και των πρωτοσέλιδων! Για όλα αυτά όμως δεν φταίνε μόνο οι κολωνακιώτισσες κυρίες, ούτε οι γνωστοί πασπαρτού κάτοικοι των συλλόγων σφραγίδων που ξεφυτρώνουν καθημερινώς από την μέρα που κατέβηκε ο Alexis για δήμαρχος. Φταίει και ο Δήμος, φταίει ο δήμος για την αργοπορία που δίνει χρόνο στον ακτιβισμό του Gucci, φταίει ο δήμος για την νωχελικότητα της ενημέρωσης που δίνει χώρο σε κάποιους να δημιουργούν θέματα που στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν προωθούν το πραγματικό περιβαλλοντικό ενδιαφέρον αλλά και υποσκάπτουν τις όποιες προσπάθειες των πραγματικών κατοίκων στην πόλη. Γιατί τι θα σου πει η κυρία Ευδοκία από τα Σεπόλια όταν βλέπει πως στις λακκούβες των νεραντζιών του Κολωνακίου αλυσοδένονται ως νέοι φοιτητές της πλατείας μεν οι κυρίες του Da Capo; Που πολλές από αυτές δεν γνωρίζουν καν τι είναι τα Σεπόλια και πιστεύουν πως είναι είδος πορτοκαλιού όπως τα Σαγκουίνια!
Και στο κάτω-κάτω της γραφής επιτέλους, ας βάλουμε μία προτεραιότητα στο τι είναι αγώνας και να μην τα κάνουμε όλα αχταρμά μόνο και μόνο για να κάνουμε θόρυβο. Bάλτε μια προτεραιότητα, κάντε μία επιλογή, άλλο είναι να πας να πέσεις μπροστά στις μπουλντόζες για να μην ξεριζωθούν ανεπιστρεπτί τα πευκάκια στους Αγίους Αναργύρους (εκεί αξίζει να λερωθεί και το Prada) και άλλο να βουτάμε στις λακκούβες της Κανάρη για να μην αντικατασταθούν οι νεραντζιές με άλλα δέντρα.

Ευχαριστώ για τον χώρο.
Θα επανέλθω δριμύτερος.

Στάθης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Η Στιγμή της Αλήθειας" ή αλλιώς τι μπορεί να κάνει κάποιος για 200.000$!



- Και τώρα η ερώτηση για τα 100.000 δολάρια! Έχεις κάνει σεξ με το αφεντικό σου για να πάρεις προαγωγή;
- Ναι.
- Σωστά, μόλις κέρδισες!
Το τηλεπαιχνίδι «The Μoment of Truth» (Η Στιγμή της Αλήθειας), του καναλιού "Fox", κάνει πάταγο στην Αμερική.
Παρακαλάει ο κοσμάκης να παίξει και να βγάλει τ' άπλυτά του στη φόρα. Για να κερδίσεις, πρέπει να πεις την αλήθεια σε ό,τι κι αν σε ρωτήσει ο παρουσιαστής. Αν κάνεις τον εξυπνάκια και πεις ψέματα, ο ανιχνευτής ψεύδους, με τον οποίο σε έχουν καλωδιώσει, θα το καταλάβει και τότε... τα χάνεις όλα!
Αυτό σκέφτηκε και η Lauren, που είπε όλη την αλήθεια μπροστά στους γονείς και τον άντρα της για να κερδίσει 200.000 δολάρια.
Οι ερωτήσεις στην αρχή ήταν πιο λάιτ: «Έχεις βγάλει ποτέ τη βέρα σου για να φαίνεται ότι είσαι ελεύθερη;» Δαγκώθηκε λίγο η Lauren, το σκέφτηκε καλά, και απάντησε θετικά. Ο άντρας της - ένα ήσυχο αγοράκι με γυαλιά, γύρω στα 25 - χαμογελούσε αμήχανα. Οι γονείς της, δίπλα, του χτύπαγαν τον ώμο για να τον ενθαρρύνουν. Δεν ήξεραν τι θα επακολουθούσε...
O παρουσιαστής τής έκανε την επόμενη ερώτηση για τα 50.000 δολάρια: «Ήσουν ερωτευμένη με κάποιον πρώην σου, την ημέρα του γάμου σου;». Εδώ σε θέλω, Lauren! Το ξανασκέφτεται αυτή, παίρνει βαθιές ανάσες και με απολογητικό ύφος απαντάει θετικά.
Ο σύζυγός της, ήθελε να τη σκοτώσει από τα νεύρα του. Και ενώ όλοι λέγανε ότι δεν θα γίνουμε άλλο… «ρόμπα», έρχεται στο στούντιο ο πρώην φίλος της, ο Φρανκ, και ρωτάει: «Πιστεύεις ότι έπρεπε να παντρευτείς εμένα
Κοιτάζει η Lauren μια τον πρώην της και μια τον σύζυγό της. «Φοβάμαι πως ναι, έπρεπε να σε είχα παντρευτεί». Ο ανιχνευτής ψεύδους επιβεβαιώνει την απάντηση και όλη η οικογένεια μένει άφωνη.
Η μάνα τής Lauren σαν να ήθελε να την αρπάξει από το μαλλί, ενώ ο πατέρας μάλλον αναλογιζόταν όλα τα έξοδα που έκανε για το γάμο. Όταν ο παρουσιαστής τη ρώτησε αν είχε σεξουαλικές επαφές με άλλους άντρες όσο ήταν παντρεμένη, εκείνη δεν δίστασε να πει ξανά το ηχηρό «ναι»! Ο σύζυγος φαινόταν πως το πήρε απόφαση ότι θα τη σκοτώσει την ατιμασμένη, ενώ ο πατέρας της δεν ήξερε από πού να φύγει...
Η τελευταία ερώτηση, αυτή που θα της έδινε τα πολυπόθητα 200.000, ήταν η πιο ειρωνική:
- Πιστεύεις ότι είσαι καλός άνθρωπος;
- Ναι, πιστεύω ότι είμαι καλός άνθρωπος, δηλώνει ευθαρσώς η Lauren. Περιμένουν όλοι με αγωνία την απάντηση του ανιχνευτή ψεύδους. Για λίγα δευτερόλεπτα δεν μιλάει κανείς. Παγωμάρα. Η φωνή του ανιχνευτή έβγαλε το αποτέλεσμα:
Αυτή η απάντηση ήταν ψέμα!
Τα έχασε όλα η Lauren κι έγινε και ρεζίλι σε πανεθνικό δίκτυο.

.Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος να μου το έλεγε ότι τώρα, με χιλιάδες καμένα, δε θα έχουμε πρώτη ύλη για ξυλοκάρβουνα;

Ο Κώστας Μαντάς είναι αγρότης, αλλά το να καλλιεργεί το χωράφι του δεν φτάνει. Για αυτό, καιρό τώρα παράγει κάρβουνα.
Την πρώτη ύλη του την παρείχε χωρίς τσιγκουνιά το δάσος. «Έβγαινα μια βόλτα και μάζευα ξερόκλαδα, τα συγκέντρωνα σε ένα χωράφι, έφτιαχνα μια γούβα, ένα αυτοσχέδιο καμίνι, τα έκαιγα σιγά, σιγά και αυτά μετατρέπονταν σε κάρβουνα.
Ό,τι έκανε μέχρι τώρα, έκανε και φέτος. Με μια διαφορά. Αν και φέτος τα καρβουνιασμένα δέντρα στην Ηλεία είναι πολλά, η πρώτη ύλη, το ξύλο, δεν του παρέχεται πλέον με αφθονία γιατί τα μόνα δέντρα που πρέπει να χρησιμοποιεί για το καμίνι του πρέπει να είναι αυτά που αναφέρονται ως «νεκρά» στη λίστα του δασαρχείου.
Ποιος να μου το έλεγε ότι τώρα, με χιλιάδες καμένα, δε θα έχουμε πρώτη ύλη για ξυλοκάρβουνα;» αναρωτιέται ο Κώστας Μαντάς.
.
Από το περιοδικό "Ταχυδρόμος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έγινε ληστής λόγω... δανείων!

Έγινε ληστής λόγω... δανείων που είχε σε τράπεζες και έπρεπε να ξεχρεώσει.
Έτσι είπε στους αστυνομικούς, ο 49χρονος που συνελήφθη προχθές, μετά τη ληστεία που διέπραξε στην τράπεζα «Probank» στη Λάρισα.
Ο 49χρονος, κατηγορείται και για άλλες δύο ληστείες τραπεζών και μια απόπειρα ληστείας. Μάλιστα, ήταν και πελάτης μιας από τις τράπεζες που λήστεψε...
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού (4.670 ευρώ) και οι επιταγές, που αποδόθηκαν στο διευθυντή της τράπεζας, ενώ στη περιοχή της συνοικίας Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας βρέθηκε η κοντόκανη καραμπίνα, κρυμμένη σε συστάδα δένδρων, που περιείχε 4 φυσίγγια καθώς και το αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε ο δράστης για τη διαφυγή του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέντε μείον πέντε, μείον πέντε, έντεκα δια δύο, συν οκτώ...

Τελικά ήταν 8.000 (σύμφωνα με την εφημερίδα «Derby»),


ή 30.000 (σύμφωνα με την εφημερίδα « Η Πράσινη») οι οπαδοί του... τριφυλλιού που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο της 13ης Απριλίου;

Η απάντηση δόθηκε.

Κάποιοι φαίνεται ότι ξέχασαν να μετρήσουν και τους τετράποδους φίλους των... πρασίνων που βρέθηκαν στο Πεδίον του Αρεως. Ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

. Κ.Μ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Ε.Υ.Π. σας απαντά

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έκανε κάποιες αλλαγές στην ιστοσελίδα της και πρόσθεσε και φόρμα επικοινωνίας για τους επισκέπτες της.

Ο διοικητής ΕΥΠ, ο πρέσβης Ιωάννης Κοραντής είπε ότι η ιστοσελίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εργαλείο αμφίδρομης επικοινωνίας με την κοινωνία. Και ότι η Υπηρεσία είναι έτοιμη να δεχθεί από τον από τον πολίτη, ερωτήματα, απορίες, προτάσεις, κρίσεις, ακόμη και επικρίσεις...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι Πατίστας, τι γραφίστας...

Ο Πατίστας ήταν ένα κατάστημα που πωλούσε καλλυντικά. Οι Έλληνες διαφημιστές πήραν ένα ξένο τραγούδι και το «πείραξαν», στην προκειμένη περίπτωση το θέμα του Ρόκι (Gonna Fly Now - Bill Conti), βάζοντας απίθανες φωνές να τραγουδούν «Πατίστας». Μια κλασική διαφήμιση είχε γεννηθεί, που όμως δεν την βρήκα πουθενά. Δείτε ένα μικρό βίντεo (Τι Πατίστας, τι γραφίστας... ) που προβλήθηκε στα βραβεία ΕΒΓΕ 2006 για να καταλάβετε περί τίνος επρόκειτο. Έριξα... πολύ γέλιο όταν είδα αυτό το βιντεάκι στο +design. Δυστυχώς δεν έχω πληροφορίες για το ποιος είναι ο δημιουργός.
Από: http://enteka.blogspot.com/2007/10/blog-post_03.html

Δείτε και την αυθεντική διαφήμιση από το "YouTube" που βρήκαν και μας έστειλαν οι the Bloopers team:

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...