Ειδήσεις

18 Μαρ 2008

Ε-παρουσίαση βιβλίου

Μήνυμα αναγνώστη

Επειδή είμαστε φτωχοί άνθρωποι και άντε να κάνεις press conference την σήμερον ημέρα, σας προσκαλούμε στην e-παρουσίαση του βιβλίου μας που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο:
2012 - Αποσυμβολισμοί και απομυθοποιήσεις σε παλιές και σύγχρονες καταστροφές.
Αν δεν σας κάνει κόπο αφιερώστε μας 20 λεπτά για να δείτε το ενδεικτικό βίντεο.
Μπορείτε να το δείτε ακολουθώντας το link:
http://video.google.com/videoplay?docid=7818521897345976991&hl=en

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το απεργιακό δελτίο της Τετάρτης

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως και στις 10.00 το πρωί του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στην απεργία συμμετέχουν:
ΟΤΑ
ΔΕΗ
Τράπεζες

ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ)
Ασφαλιστικά ταμεία
Σχολεία - δημόσια και ιδιωτικά - όλων των βαθμίδων
Νοσοκομεία, στα οποία προσέρχονται μόνο εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.
Δημοσιογράφοι
Βενζινοπώλες

Αρτοποιοί (δε θα ζυμώσουν αλλά οι φούρνοι θα είναι ανοικτοί)
Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές
Πολιτικοί μηχανικοί.
Γιατροί

Οδοντίατροι
Φαρμακοποιοί
Επαγγελματίες
Βιοτέχνες
Μέσα μεταφοράς - (Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο τα μπλε λεωφορεία. Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ και Τρόλεϊ θα λειτουργήσουν 10.00-15.00 για τη διευκόλυνση των απεργών.Οι λεωφορειακές γραμμές Express που εξυπηρετούν το «Ελ.Βενιζέλος» θα απεργήσουν από 04:25 μέχρι 24:00)
Αεροδρόμια - (Το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με τις εταιρίες για να αποφύγει πιθανή ταλαιπωρία. Ολυμπιακές Αερογραμμές: 801 11 44444 (από σταθερό), 210 9666666 (από κινητό) Aegean: 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το σήμα της ειρήνης σε πάνω από 100 σημεία του πλανήτη...

Στις 15 Μαρτίου 2008, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στην Πλατεία Γεωργίου στη Πάτρα διοργανώθηκε, όπως και πέρυσι, μια εκδήλωση με στόχο να δημιουργηθεί το Σήμα της Ειρήνης με ανθρώπους που θα κρατούσαν αναμμένους δαυλούς.Αυτό έγινε την ίδια μέρα σε περισσότερες από 100 πόλεις του πλανήτη μας, με σκοπό τον πυρηνικό αφοπλισμό.
Στην Αθήνα συμμετείχαν 450 άτομα και 200 στην Πάτρα.
Για να δείτε ο βίντεο από την εκδήλωση: klik edo


Περισσότερα: http://www.humanism.gr/peace/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απεργία

Η ΕΣΗΕΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκαν τα εξής με ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών του:




  • Ζητάμε να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

  • Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

  • Επεκτείνουμε την αυριανή 24ωρη απεργία, που έχει, ήδη, κηρυχθεί σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 19 Μαρτίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 20 Μαρτίου με νέα 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 20 Μαρτίου 2008 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 21 Μαρτίου 2008, ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ (ιδιωτικά ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ΕΡΤ, ενημερωτικά sites , portals κ.λπ., καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και σε όλα τα Γραφεία Τύπου των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ).

  • Την Πέμπτη οι δημοσιογράφοι εργάζονται κανονικά σε όλες τις εφημερίδες και το ΑΠΕ, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις εξελίξεις στον απεργιακό αγώνα.


Το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που λειτουργεί και ως απεργιακή επιτροπή, θα βρίσκεται από απόψε και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ σε διαρκή συνεδρίαση για την περιφρούρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η συγκέντρωση των απεργών δημοσιογράφων θα γίνει αύριο στις 11 π.μ. στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι πυροπαθείς μπορούν να . . . περιμένουν

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εξαθλίωση των ανθρώπων που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη και τώρα βλέπουν δάνεια να τους πνίγουν, εισοδήματα να μην υπάρχουν και κονδύλια κλειδωμένα σε συρτάρια υπευθύνων.
Από τα 307.000.000 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί για την αποκατάσταση των ζημιών, έχουν δοθεί μόνο 4.000.000 ευρώ.
Οι αγρότες δεν έχουν λάβει χρήματα από τον ΕΛΓΑ και δεν έχουν εφαρμοστεί τα προγράμματα ανεργίας.
Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Τύπου είπε:
"Θυμάστε ότι είχαμε συζητήσει για το θέμα των σπιτιών. Έχει ήδη προβεί σε μια σειρά από ενέργειες το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, έτσι ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία, γιατί μιλάμε για σπίτια τα οποία είχαν χτιστεί σε περιοχές που οι ιδιοκτήτες τους μπορεί να μην έχουν τίτλους ιδιοκτησίας. Έχει γίνει μια προσπάθεια, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε αυτό το νομικό ζήτημα. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, θα μου επιτρέψετε να συλλέξω τα στοιχεία για να είμαι σε θέση να σας δώσω ακριβή ποσά".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η οδύσσεια ενός ασφαλισμένου…

ΚΟΥΙΖ: Σε ποιο μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας μας, επικρατούν σκηνές αλλοφροσύνης την ημέρα που εφημερεύει, με ασθενείς να περιμένουν μισολιπόθυμοι για πέντε ώρες στους διαδρόμους, με το χαρτάκι με τη σειρά προτεραιότητας ανά χείρας, την ώρα που ο φωτεινός πίνακας έχει κολλήσει σε ένα νούμερο για τουλάχιστον 1 ½ ώρα, τους γιατρούς και τις νοσοκόμες να τρέχουν πανικόβλητοι να προλάβουν όλα τα περιστατικά, προσπαθώντας παράλληλα να καθησυχάσουν τους ασθενείς που ουρλιάζουν, σπρώχνονται και βρίζονται στην προσπάθειά τους να εξεταστούν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο που εφημερεύει.
Το Σάββατο έτυχε λοιπόν να είμαι αυτόπτης μάρτυρας του τι επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία όταν εφημερεύουν. «Πού πας κυρά μου Σαββατιάτικα σε δημόσιο νοσοκομείο και περιμένεις κιόλας να εξεταστείς;», θα μπορούσε κάλλιστα να με ρωτήσει κανείς. Σωστό. Γιατί, στην Ελλάδα, να σε φυλάει ο Θεός αν πεις να αρρωστήσεις Σαββατοκύριακο ή αργία… Δε θέλω να κατονομάσω το νοσοκομείο, γιατί στην τελική, δεν μου φταίει αυτό. Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε… Μου δημιουργήθηκαν όμως μερικές απορίες και θα ήθελα να τις εκφράσω.

Όπως, με ποια λογική βγάζουν οι ασθενείς χαρτάκια με σειρά προτεραιότητας. Δηλαδή, αν εγώ ψήνομαι με 40 πυρετό και ο άλλος δίπλα έχει έρθει με δέκατα, έχει σημασία που έφτασε δυο λεπτά πριν από εμένα και εγώ θα πρέπει να περιμένω περισσότερο στη σειρά;
Και τελικά, τα περιστατικά που έρχονται με το ΕΚΑΒ, γιατί να περνάνε πρώτα, αν δεν είναι πραγματικά μεγαλύτερη η ανάγκη;
Δηλαδή, αν έχουμε δυο ηλικιωμένους που ο ένας περιμένει καρτερικά στη σειρά (με το απαραίτητο χαρτάκι είπαμε) και ο άλλος καταφθάνει με το ΕΚΑΒ και είναι σε παρόμοια κατάσταση και οι δύο, ποιος έχει προτεραιότητα; Ιδού η απορία… Κάνεις μετά, το ΕΚΑΒ ταξί να σε μεταφέρει στο νοσοκομείο ή θα φταις και από πάνω;
Και τελευταία, αλλά καθόλου λιγότερο σημαντική απορία: ποιος έχει δίκιο; Οι ασφαλισμένοι που περιμένουν πέντε και έξι ώρες για να εξεταστούν, ή οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έχουν ξεμείνει τρεις, τέσσερις για ένα ολόκληρο νοσοκομείο που εφημερεύει;
Ηθικό δίδαγμα: Τα δημόσια νοσοκομεία, λειτουργούν σαν τις μεγάλες συναυλίες… Πρέπει να στήσεις αντίσκηνο από το προηγούμενο βράδυ, για να σιγουρευτείς ότι θα βρεις θέση…
Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι νεκροί του UH-1H

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο UH-1Η το οποίο συνετρίβη την 18η Μαρτίου 2008 στην περιοχή χ. Βασιλούδι Θεσσαλονίκης ήταν οι παρακάτω:
- Ανθστής (ΑΣ) Κ.Ε. του Σάββα, ετών 33, ο οποίος καταγόταν από τον Νομό Κιλκίς (χειριστής ελικοπτέρου – κυβερνήτης).

- Αλχίας (ΤΧ) Κ.Ε. του Σωτηρίου, ετών 28, ο οποίος καταγόταν από τον Νομό Πιερίας. (Μηχανοσυνθέτης).

- Επχίας (ΑΣ) Κ.Α. του Μάρκου, ετών 24, ο οποίος καταγόταν από τον Νομό Θεσσαλονίκης. (συγκυβερνήτης χειριστής ελικοπτέρου).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μέτρα για την ανακούφιση των ασφαλισμένων του έλαβε ο ΟΓΑ στη Χίο;

Δεν είναι αστείο.
Βρήκαμε την αγγελία στην εφημερίδα "Αλήθεια" της Χίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ατόπημα της Ευρωλίγκας για Σκόπια

Με την προσφώνηση "Μακεδόνας" αναφέρθηκε σε βίντεο της Ευρωλίγκας, νεαρός Σκοπιανός, που κέρδισε στον διαγωνισμό για το καλύτερο σχέδιο της NIKE και παρέλαβε υπογεγραμμένα παπούτσια από τον Θοδωρή Παπαλουκά
Η γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών σε συνεργασία με την Ευρωλίγκα, διοργάνωσε διαγωνισμό στον οποίο οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι καλούνταν να σχεδιάσουν το ιδανικό παπούτσι για τον αγαπημένο τους αθλητή.
Η τηλεόραση της Ευρωλίγκας, κάλυψε το γεγονός και ο επίσημος εκφωνητής της διοργάνωσης αναφέρθηκε στο αγόρι ως ο 14χρονος νεαρός "Μακεδόνας".
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έγινε έξω φρενών όταν το έμαθε και αμέσως επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της Ευρωλίγκας, οι οποίοι ζήτησαν συγνώμη και απέσυραν το επίμαχο βίντεο.

Από: http://www.sportime.gr/articles_inside.asp?article_id=74783

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από το Βιετνάμ και ακόμη... πετάνε

15 Σεπτεμβρίου 1994

Επτά δασοπυροσβέστες και το τριμελές πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου "Χιούι" βρίσκουν τραγικό θάνατο σε επιχείρηση δασοπυρόσβεσης του Όρους Τερψιθέα στη Δράμα. Το πόρισμα έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος

5 Μάρτιου 1997

Το στρατιωτικό ελικόπτερο "Χιούι" πέφτει στη θαλάσσια περιοχή του Αλεποχωρίου.Οι δύο χειριστές κολυμπώντας φτάνουν στη στεριά σώοι και αβλαβείς. Η πτώση του ελικοπτέρου οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

29 Μαΐου 2001

Ο κυβερνήτης Σωτήρης Τσερκεζόπουλος βυθίζεται μαζί με το κουφάρι του ελικοπτέρου του, τύπου "Χιούι",στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου. Συμμετείχε σε άσκηση της αεροπορίας στρατού. Τα αίτια του δυστυχήματος αποδίδονται σε μηχανική βλάβη.


2ο Φεβρουαρίου 2006

Η άσκηση ρουτίνας της Αεροπορίας γίνεται τραγωδία και το ελικόπτερο Χιούι φέρετρο για 4μελές πλήρωμα του. Το "Χιούι" κατέπεσε στον κάμπο των Γιαννιτσών ανάμεσα στα χωριά Καρυώτισα και Μελίσι. Πολλά τα ερωτηματικά, λιγοστές απαντήσεις για την πτώση του ελικοπτέρου.


18 Μαρτίου 2008

Το 3μελές πλήρωμα βρίσκεται απανθρακωμένο στα συντρίμια του μοιραίου ελικοπτέρου "Χιούι" που κατέπεσε σε μικρή απόσταση από την Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, κοντά στη λίμνη Κορώνεια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πτώση του οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για τα διόδια στην Πατρών - Κορίνθου

Η ερώτηση είναι:
Όπως από πολλούς υποστηρίζεται, με βάση τα άρθρα της Κοινοτικής Οδηγίας με αριθμό 1999/62/EC το Ελληνικό Δημόσιο παρανομεί εισπράττοντας διόδια για την Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου.
Είναι έτσι;

Επικοινωνήσαμε με το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και μας απάντησαν ότι στη συγκεκριμένη οδηγία υπάρχει υποσημείωση στην οποία αναφέρεται ρητά ότι κάθε κράτος μέλος ορίζει από μόνο του ποιο οδικό δίκτυο θεωρείται εθνικό οδικό δίκτυο.
Σε αντίθετη περίπτωση όπως μας είπαν η χώρα μας θα αντιμετώπιζε κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αναγνωρίζουν (πάλι καλά) την κατάσταση της Κορίνθου-Πατρών για αυτό και μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν τα έργα για τη νέα εθνική οδό.

Δείτε και προηγούμενες αναρτήσεις μας:

http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_517.html

http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_1546.html

http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_5690.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άμεση αντίδραση Καρχιμάκη για το ελικόπτερο

ΔΗΛΩΣΗ
Του Μιχάλη Καρχιμάκη

Από την ημέρα της ανεξιχνίαστης ακόμα πολύνεκρης πτώσης του ΣΙΝΟΥΚ τον Σεπτέμβρη του 2004 και στη συνέχεια της πτώσης του ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ τον Φλεβάρη του 2006, με σειρά παρεμβάσεών μας στη Βουλή και όχι μόνο, αγωνιζόμαστε να αφυπνίσουμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την επί Κυβερνήσεως Καραμανλή δραματική συνεχή επιδείνωση της επιχειρησιακής κατάστασης της Αεροπορίας Στρατού, για τις διώξεις και την αθρόα φυγή έμπειρων στελεχών, για τις ελλείψεις ανταλλακτικών, συντήρησης και σχεδιασμού και για την εγκατάλειψη και ατελέσφορης καταπόνησης των μονάδων ελικοπτέρων.
Οι πάντα ανούσιες, προσχηματικές, παραπλανητικές, επιθετικές και ανεύθυνες απαντήσεις της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας μας οδήγησαν με την υπ΄αριθμ. 6048/11-2-08 ερώτησή μας να καλέσουμε, ως ύστατο μέσο, τον Υπουργό να επισκεφτεί ο ίδιος μονάδες της Αεροπορίας στρατού και να ζητήσει από τους Διοικητές να σηκώσουν τα ελικόπτερα για να δει και μόνος του τη δραματική κατάσταση που επικρατεί.
Η κυβέρνηση Καραμανλή αδιαφόρησε και συνέχισε τις μεγαλοστομίες.
Σήμερα θρηνούμε 3 ιπτάμενους. Και καμία επικοινωνιακή μεγαλοστομία δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.
Μεταφέρουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, τους οικείους και τους συναδέλφους τους και δεσμευόμαστε, ως ελάχιστο χρέος μας προς αυτούς, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για την ταχύτερη δυνατή βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της επιχειρησιακής κατάστασης κάθε κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Σ. για την πτώση ελικοπτέρου

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι ελικόπτερο UH-1H της Αεροπορίας Στρατού που εκτελούσε προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση, την 18η Μαρτίου 2008, με τριμελές πλήρωμα, κατέπεσε και συνετρίβη στην περιοχή Βασιλούδι Θεσσαλονίκης από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των μελών του πληρώματος.
Για τη διερεύνηση του ατυχήματος συστάθηκε η προβλεπόμενη επιτροπή από εμπειρογνώμονες ώστε να ερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες της πτώσης του ελικοπτέρου.

Ανχης (ΠΖ)Θεοδόσιος Τριαντάφυλλος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τρόλεϊ - τεκές

Επιβάτης τρόλεϊ με αλλεργικό άσθμα καταγγέλλει:

«Στις 8.2.2008 πήρα το τρόλεϊ 6052 που εκτελεί τη διαδρομή Αγ.Ι.Ρέντης - Πειραιάς.

Έκανε πολύ κρύο, τα παράθυρα ήταν κλειστά και ο οδηγός κάπνιζε το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο.
Κάποια στιγμή, ένιωσα ζαλάδες και ταχυκαρδία, λόγω του χρόνιου άσθματος που αντιμετωπίζω και του ζήτησα να σταματήσει το κάπνισμα. Εκείνος αποκρίθηκε πως αν με ενοχλούσε το τσιγάρο, θα έπρεπε να αποβιβαστώ και να πάρω ταξί!
Την επόμενη, κατήγγειλα το περιστατικό στο Υπουργείο Μεταφορών και όταν με κάλεσαν μετά από λίγες μέρες, μου είπαν ότι «ο κος Χατζηδάκης πληροφορήθηκε το συμβάν και στενοχωρήθηκε πολύ» και πως γνωρίζουν την κατάσταση και θα στείλουν την καταγγελία μου στην ΕΘΕΛ. Τρέχα γύρευε δηλαδή…»
Κ. Χ.- Πολιτικός Μηχανικός
Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

zougla.gr

Βρήκαμε αυτήν την καταχώριση (http://www.mline.gr/cat_list.asp?bop=busin&scat=578&req=sites&page=80) ψάχνοντας για την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.zougla.gr/
Τηλεφωνήσαμε στον αριθμό που αναγράφεται και μας απάντησαν: "Κοπελούζος group, παρακαλώ;" Και μας είπαν ότι με την ιστοσελίδα που βλέπετε στη φωτογραφία δεν έχουν καμία σχέση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα έχω ρεύμα σήμερα, δε θα έχω;

Με το μπάχαλο στη ΔΕΗ, αλλά και γενικότερα με τις απεργίες των τελευταίων ημερών, το μόνο σίγουρο τελικά, είναι ότι πρέπει κανείς να πάρει 5-6 τηλέφωνα, να ανοίξει την τηλεόρασή του, το ραδιόφωνό του, ό,τι έχει πρόχειρο τελοσπάντων, προκειμένου να δει τι λειτουργεί σε αυτή τη χώρα για τη σήμερον ημέρα και μετά να ξεκινήσει για το «Γολγοθά του», ε… τη δουλειά του…
Τι κάνετε λοιπόν όταν θέλετε να μάθετε αν υπάρχουν προγραμματισμένες διακοπές της ΔΕΗ στην περιοχή σας;

Προσπάθεια 1η
Θεωρητικά, αν δεν έχετε ίντερνετ και δεν είστε αριθμομνήμων, ώστε να θυμάστε απ’ έξω και ανακατωτά όλα τα 4ψήφια και 5ψήφια νούμερα που έχουν φτιαχτεί δήθεν για την εξυπηρέτησή σας, καλείτε τις πληροφορίες του ΟΤΕ. Εκεί, σας δίνουν το 5ψήφιο (που είπαμε έχει φτιαχτεί για την γρήγορη και άμεση εξυπηρέτησή σας) 10500, το οποίο και «βουίζει» συνεχώς.

Προσπάθεια 2η
Ξανακαλείτε το 11888 και ζητάτε κάποιον άλλον αριθμό της ΔΕΗ, προκειμένου να πληροφορηθείτε πότε σκοπεύουν να σας ρίξουν στο σκοτάδι (λες και δεν είστε ήδη…). Σας δίνουν τα τηλέφωνα της ΔΕΗ της γειτονιάς σας, απ’ όπου σας πληροφορούν, ότι δεν ξέρουν τις προγραμματισμένες διακοπές και σας παραπέμπουν και πάλι στο 10500.

Προσπάθεια 3η
Καλείτε για τρίτη φορά τις πληροφορίες, για να σας δώσουν, μετά από επιμονή σας, ένα άλλο, σταθερό τηλέφωνο για τα κεντρικά της ΔΕΗ, απ’ όπου σας πληροφορούν (επιτέλους!) για τις προγραμματισμένες διακοπές της σημερινής μεν, μισής δε, ημέρας. Δηλαδή, μέχρι τις 15.30 το μεσημέρι γνωρίζουν να σας πουν. Μετά πρέπει να ξανακαλέσετε.

Υ.Γ. Σε ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου σας πληροφορούν οι υπάλληλοί της αν θα έχετε διακοπή ρεύματος στην περιοχή σας.

Ηθικό δίδαγμα: Αν είναι να μπλέξετε με το Δημόσιο, δεν μαδάτε καλύτερα μια μαργαρίτα;

Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Για να μη βάλουμε . . . λουκέτο"

Το ταμείο είναι μείον λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας που τελεί «υπό ομηρία» από την έναρξη της συζήτησης για το ασφαλιστικό λόγω των κινητοποιήσεων που αποκλείουν το κέντρο .
Για το λόγο αυτό με υπόμνημα του προς όλους τους αρμόδιους φορείς ζητά, αναστολή των πληρωμών προς το Δημόσιο (ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές), τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ για τουλάχιστον δύο μήνες.
Επίσης οι έμποροι της πόλης ζητούν αναστολή πλειστηριασμών και εξωστικών δικαστικών αποφάσεων, αναγγελίας στον Τειρεσία και ρύθμιση φόρων και τελών προς το Δήμο της Αθήνας και τους περιφερειακούς Δήμους .

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιστορία για... αγρίους

Ποια είναι η βασική φιλοσοφία του ασφαλιστικού;
Ενοποιήσεις ταμείων...
Τι ζητούν οι Τεχνικοί της Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης;
Να μπουν στο Ταμείο Τύπου.
Δηλαδή, ζητούν ενοποίηση.
Τι αντιπροτείνει η κυβέρνηση;
Να τους φτιάξει... ανεξάρτητο τάμείο.
Δηλαδή, μια πρόταση που αντίκειται στη φιλοσοφία του ασφαλιστικού.
Ερώτημα: Αφού με μια απεργιακή κινητοποίηση (των τεχνικών) κατέρρευσε η θρυλούμενη ενοποίηση, μήπως να επιμείνουμε λίγο παραπάνω, όλοι μας, μπας και καταλήξει το σχέδιο νόμου εκεί που του αρμόζει; Στον κάλαθο των αχρήστων;


Ν.Μ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο - Αναζητούνται τα τρία μέλη του πληρώματος

Εντοπίστηκαν τα πτώματα των τριών επιβαινόντων στο στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου UH-1H που κατέπεσε μεταξύ των χωριών Βασιλούδη και 'Αγιος Βασίλειος, βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά. Αμέσως μετά την πτώση το ελικόπτερο πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί το πλήρωμά του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο εκτελούσε τακτική πτήση από τη Βέροια προς Ρεντίνα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης για την απόφαση της Δ.Ι.Σ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι απόψεις της Εκκλησίας είναι σεβαστές και καταγράφονται με προσοχή. Πιστεύω όμως ότι αποτελεί άλλο πράγμα η νομιμοποίηση της Ελεύθερης Συμβίωσης με θρησκευτικό γάμο (όπως απαιτεί, ευλόγως, η Εκκλησία) και τελείως διαφορετικό η ρύθμιση των υπαρκτών κοινωνικών της συνεπειών, που θέλει να επιφέρει το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης. Πρόκειται για υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο επιβάλλει στην Πολιτεία την προστασία των παιδιών που απόκτιουνται από την ελεύθερη συμβίωση –ήδη ανέρχονται στο 5% του συνόλου– των γυναικών και των μονογονεϊκών οικογενειών.
Το Σύμφωνο καθιστά τις έως τώρα ελεύθερες σχέσεις συμβίωσης "λιγότερο ελεύθερες" και τους πολίτες περισσότερο υπεύθυνους.
Σημειώνουμε, ότι το Σύμφωνο ισχύει σ’ όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα πριν από πολλά χρόνια».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς τίτλο...

Το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» που έκανε λόγο για πιθανές ατασθαλίες σε ό,τι αφορά το συντελεστή κάλυψης και δόμησης, την άδεια της εσωτερικής και εξωτερικής πισίνας, τη δήλωση του ασανσέρ στη νομαρχία, τη δήλωση του τελεφερίκ, το όριο στο ύψος της δόμησης και τους ημιυπαίθριους χώρους μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://83.149.104.2/~protothema/downloads/160soma.pdf


Από τη χθεσινή εκπομπή του στο “Real FM”, ο Νίκος Χατζηνικολάου διέψευσε τα περί ύπαρξης εσωτερικής πισίνας και τελεφείρίκ και πρόσθεσε αυτά που και παλαιότερα είχε πει σχετικά με το σπίτι του. Ότι είναι είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το οποίο απέκτησε μετά από 25 χρόνια δουλειάς και από ένα δάνειο 700.000 ευρώ, έναντι υποθήκης, από την Τράπεζα Πειραιώς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχουν πουληθεί το σπίτι στην Αθήνα και το εξοχικό που διέθετε.
«Έχετε δει ποτέ σε εφημερίδα να τελειώνει ρεπορτάζ με τη φράση “Η συνέχεια στο επόμενο”;»
«Δεν μασάω»

«Όλα είναι νόμιμα και δηλωμένα»
«Επειδή είμαι ψείρας, έχω φροντίσει να βγάλω άδεια για όλα. Ακόμα και ο σκύλος μου εκεί που κατουράει έχει άδεια. Πριν σηκώσει το ποδαράκι του για να κατουρήσει βγάζει το χαρτί με την άδεια!»

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, φιλοξενούμενος στον «αέρα» του «Real FM» είπε:
«Αυτά είναι χαζομάρες του Θεμιστοκλή. Μη δίνεις σημασία, είναι κακιούλες. Μονίμως είχε πρόβλημα με τα σπίτια των άλλων, κάποτε είχε με το σπίτι του Κορωνιά, μετά με το δικό μου, τώρα με το δικό σου... Ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητές του και τις εμμονές του οφείλω να τις δω δημοσιογραφικά γιατί έχουν μεγάλο ενδιαφέρον».
Πηγές: "Πρώτο Θέμα", "Espresso", "Real FM"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα επόμενα βήματα στο σκοπιανό

Του Αγίου

Έτοιμη, μαθαίνουμε ότι είναι η νομική φόρμουλα που θα επιτρέψει την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, δίχως να της απευθυνθεί επίσημη πρόσκληση για ένταξη.
Τις τελευταίες λεπτομέρειες του κειμένου επεξεργάζεται ομάδα του Αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSC) σε συνεργασία με μία μικρή νατοϊκή ομάδα γραφειοκρατών, την οποία συντονίζει η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ Βικτόρια Νούλαντ.
Τον γενικό, όμως, συντονισμό και την ευθύνη πραγματοποίησης του σχεδίου έχει αναλάβει εκ μέρους της Κοντολίζα Ράις ο υφυπουργός της, αρμόδιος για τις πολιτικές υποθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ντάνιελ Φριντ.
Παρά την απόλυτη μυστικότητα με την οποία καλύπτονται οι τελικοί χειρισμοί και οι συνεννοήσεις με τις κυβερνήσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ, καλός γνώστης του θέματος μας διαβεβαίωσε ότι και οι διαβουλεύσεις έχουν περάσει ήδη σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο και ότι θα πρέπει να αναμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας-ΠΓΔΜ με αναβαθμισμένη, μάλιστα, αμερικανική παρουσία στις συνομιλίες.
Γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή λίγο πριν την νέα συνάντηση Νίμιτζ-Βασιλάκη-Ντιμιτρόφ, στη Νέα Υόρκη.
Στο πρόγραμμα υπάρχει μια ακόμη διευρυμένη συνάντηση των δύο διπλωματικών αντιπροσωπειών με την παρουσία και των υπουργών εξωτερικών, υπό τον ίδιο ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο και τον κ. Νίμιτζ, όπου επιδιώκεται να υπογραφεί και το τελικό κείμενο της
νέας Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, το οποίο στη συνέχεια θα λάβει τη μορφή απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Στην απόφαση αυτή δεν θα υπάρχει «λύση για την ονομασία» της γείτονος, αλλά θα περιγράφεται περιοριστικά το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη συνέχεια με δεδομένο, μάλιστα, χρονοδιάγραμμα.
Πάνω σε αυτή τη βάση θα επιχειρήσει η αμερικανική κυβέρνηση να πείσει το κογκρέσο για την ανάγκη άμεσης ένταξης της ΠΓΔΜ μαζί με την Αλβανία στη Συμμαχία (για την Κροατία δεν υπάρχει θέμα), καθώς για τις δύο πρώτες θα γίνει επίκληση πολιτικών κριτηρίων συνυφασμένα με την γενικότερη σταθερότητα στα δυτικά βαλκάνια.
Το συνολικό σχέδιο - το οποίο εδώ και καιρό περιγράψαμε - προβλέπει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ σε δύο στάδια: πρώτα στον στρατιωτικό βραχίονα της Συμμαχίας και αργότερα πλήρη συμμετοχή στις αποφάσεις, μετά την επίλυση του θέματος της ονομασίας και των ζητημάτων που σχετίζονται με αυτό και απασχολούν της τρέχουσες διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ.
Με δύο λόγια και οι δύο κυβερνήσεις (Αθηνών-Σκοπίων) θα αποφύγουν την απευθείας σύγκρουση μέχρι το Βουκουρέστι, μαζί με το πικρό ποτήρι της υποχώρησης.
Μετά, όλα θα είναι πιο εύκολα αν προκηρυχθούν εκλογές -για άλλη όμως αιτία - και στις δύο χώρες και την διαπραγμάτευση τη συνεχίσουν οι επόμενες κυβερνήσεις, που θα αναδειχθούν στις δύο χώρες αντίστοιχα και οι οποίες αναγκαστικά θα επωμισθούν το συμβιβαστικό αποτέλεσμα.

http://grbloopers.blogspot.com/2008/03/blog-post_8325.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...