Ειδήσεις

4 Μαΐ 2009

Από τις 14 μέχρι και τις 16 Μαϊου το «κλαμπ Μπίλντερμπεργκ» στην Ελλάδα – Ποιοι συμμετείχαν από ελληνικής πλευρά τα τελευταία χρόνια

Σαν έμβλημά του το Κλαμπ «Μπίλντερμπεργκ» έχει την πρόσοψη του ομώνυμου ξενοδοχείου που φιλοξένησε την πρώτη του συνδιάσκεψη το 1954 και από το οποίο πήρε το όνομά της αυτή η ελίτ των ισχυρών.

Από τις 14 μέχρι και τις 16 Μαϊου, οι πύλες του πολυτελούς ξενοδοχείου θα ανοίγουν μόνο στους ισχυρούς, γιατί μόνο αυτοί διαθέτουν «πάσο» για την περίφημη λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Η ατζέντα είναι, και θα συνεχίσει να είναι, κρυφή, καθώς ο «νόμος της σιωπής» είναι ο πρώτος όρος που αποδέχονται όσοι μυούνται στον κόσμο της.

Συνεχίζεται...

Παρ όλη τη μυστικότητα όμως, είναι σχεδόν βέβαιον ότι η διεθνής οικονομική κρίση θα αποτελέσει μέρος αυτής της περίφημης ατζέντας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Λέσχη παίζει τον ρόλο μιας άτυπης παγκόσμιας κυβέρνησης.
«Η λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι μια κλίκα των πλουσιότερων, των οικονομικά και πολιτικά πιο ισχυρών ανθρώπων του δυτικού κόσμου, οι οποίοι συναντιούνται μυστικά για να σχεδιάσουν γεγονότα που αργότερα φαίνεται ότι απλώς συμβαίνουν», έγραψαν κάποτε οι «Τimes».


Οι «Μπίλντερμπεργκ» διάλεξαν φέτος την Αθήνα. Το «κλαμπ των δυνατών» ήταν πάλι εδώ το 1993, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Φέτος επανέρχονται επιλέγοντας και πάλι περίοδο όπου η ΝΔ είναι στην εξουσία, μάλλον τυχαία. Οι συνθήκες και τα πρόσωπα έχουν αλλάξει. Όχι όμως και πρωτόκολλο...



Ορισμένες από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη θα καταλύσουν για 3 ημέρες στο συνεδριακό κέντρο του Αστέρα και θα ανταλλάξουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις, περιδιαβαίνοντας τα πλακόστρωτα σοκάκια του πολυτελούς ξενοδοχείου, πλάι στα βράχια του Σαρωνικού.


Οι καλεσμένοι. Η λίστα των προσκεκλημένων περιλαμβάνει ονόματα που είναι ικανά να κάνουν τα ΜΜΕ να γράφουν μέρες γι αυτούς. Η φαντασία αρχίζει να οργιάζει. Η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη και της Ισπανίας Σοφία θα είναι ανάμεσα στους καλεσμένους της Λέσχης.


Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέιμς Τζόουνς, το δεξί χέρι του Μπαράκ Ομπάμα, Τίμοθι Γκάιτνερ, αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών του κόσμου, όπως είναι ο Ντομένικο Σινικάλκο της Morgan Stanley.
Μάλιστα η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία, θεωρείται από τα πιο δραστήρια μέλη της Λέσχης. Μαζί με τον σύζυγό της Χουάν Κάρλος και τη βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη «εκπροσωπούν» συνήθως το «κλαμπ των εστεμμένων» στις συναντήσεις.


Στις λίστες των προσκεκλημένων βρίσκεται τα τελευταία χρόνια και το όνομα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.


Προσκλήσεις για τη φετινή 57η συνεδρίαση, έχουν ήδη λάβει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.


Αμφότεροι έχουν βρεθεί και στο παρελθόν σε συνεδριάσεις της «Λέσχης των Ισχυρών». Ο πρωθυπουργός παρέστη μία φορά ως αρχηγός της αντιπολίτευσης.


Για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, εάν τελικά παραστεί, αυτή θα είναι η 5η συμμετοχή του. Ηδη έχει πάει 4 φορές στο παρελθόν. Το 1995 στη Ζυρίχη ως υπουργός Παιδείας, το 1998 στη Σκοτία ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, το 2000 στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής του ίδιου υπουργείου και το 2005 στο Μόναχο ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Το «παρών» αναμένεται να δώσουν τόσο ο Γιώργος Αλογοσκούφης όσο και η Αννα Διαμαντοπούλου, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια παρακολουθούν ανελλιπώς τις συνεδριάσεις. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παρευρεθούν η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και ο Τούρκος ομόλογός της Αλί Μπαμπατζάν.

Προσκλήσεις λαμβάνουν πάντα ο επικεφαλής του ομίλου της Coca Cola στην Ελλάδα Γιώργος Δαυίδ, ο επικεφαλής του Ελληνικού Ιδρύματος Αμυνας & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσούκαλης, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου και ο διοικητής του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης.


ΤΖΟΖΕΦ ΡΕΤΙΝΓΚΕΡ
Ο ιδρυτής της ομάδας

Το πρόσωπο που βασικά συνετέλεσε στη δημιουργία της λέσχης Μπίλντερμπεργκ είναι ο Τζόζεφ
Ρέτινγκερ. Είναι ο άνθρωπος που πίστευε στην ιδέα της οικονομικής και στρατιωτικής ένωσης της Ευρώπης. Ο Ρέτινγκερ πρότεινε στον Γάλλο πρωθυπουργό Ζορζ Κλεμανσό ένα σχέδιο για την ένωση της Ανατολικής Ευρώπης, το οποίο περιλάμβανε τη συγχώνευση της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.


Ο Κλεμανσό τότε απέρριψε το σχέδιο. Ο Ρέτινγκερ όμως δεν πτοήθηκε. Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με πολιτικές και στρατιωτικές προσωπικότητες, προωθώντας μια μυστική συνδιάσκεψη των ηγετών του ΝΑΤΟ, για μια «συζήτηση για τα διεθνή ζητήματα κεκλεισμένων των θυρών». Γρήγορα έκανε οπαδό της ιδέας τον πρίγκιπα Μπέρνχαρντ της Ολλανδίας.
Ο Μπέρνχαρντ υποστήριξε πλήρως την πρόταση του Ρέτινγκερ και για 22 χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Λέσχης. Στην ιδρυτική ομάδα συμμετείχαν επίσης ο τότε επικεφαλής της CIA Γουόλτερ Σμιθ, ο αδελφός του δικτάτορα της Ισπανίας Φράνκο, ο Ολλανδός διπλωμάτης και μετέπειτα γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς, και ο πρόεδρος της Unilever Πολ Ρίγκενς. Γράφτηκε ότι η πρώτη διάσκεψη της Λέσχης χρηματοδοτήθηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.


Κεκλεισμένωντων θυρών


Γύρω από το «κλαμπ Μπίλντερμπεργκ» έχει πλεχτεί με σύστημα τελειότερο από αυτό του ιστού της αράχνης, ένα πέπλο μυστηρίου. Τα μέλη του έχουν φροντίσει γι αυτό. Οι συνεδριάσεις είναι κεκλεισμένων των θυρών και ποτέ δεν ανακοινώνεται τίποτε. Πολλοί λένε ότι τις ημέρες της Συνόδου οι τύχες κάποιων χωρών βρίσκονται στα χέρια αυτής της ελίτ! Οι πλουτοκράτες που την απαρτίζουν παίζουν πολύ καλά τον ρόλο τους στη διατήρηση του μυστηρίου που περιβάλλει τις δραστηριότητες της ομάδας. Αλλωστε το να είναι κανείς μέλος της Μπίλντερμπεργκ είναι ήδη από μόνο του μεγάλο... ατού για τον ίδιο. Στην πραγματικότητα, και πέρα από τον μύθο, η Λέσχη είναι ένα άτυπο διεθνές φόρουμ που προσεγγίζει όλα τα παγκόσμια προβλήματα που είναι εν εξελίξει ή εν τη γενέσει τους, τη χρονική περίοδο της συνάντησης των μελών.


ΑΠΟ ΤΟ 1954

Η ιστορία των 120μελών του κλαμπ


Στα τέλη Μαϊου του 1954, μια ομάδα παγκόσμιων ηγετών, πολιτικών και τραπεζιτών, συμμετείχε σε μια σύσκεψη για τη διεθνή πολιτική και την οικονομία, στο Οοστερμπικ της Ολλανδίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Αυτή η πρώτη συνάντηση έμελλε να είναι και η γενεσιουργός για τη διάσημη Λέσχη. Η ισχυρή αυτή πολιτική και οικονομική ελίτ ονομάστηκε Ομάδα (ή Κλαμπ) Μπίλντερμπεργκ. Το όνομά της το πήρε από το όνομα του ξενοδοχείου που τη φιλοξένησε για πρώτη φορά.


Τα μέλη της Μπίλντερμπεργκ είναι αποκλειστικά βασιλείς, βασίλισσες, πρίγκιπες, καγκελάριοι, πρωθυπουργοί, πρόεδροι, πρέσβεις, σημαντικοί υπουργοί, μεγαλοχρηματιστές, διεθνείς τραπεζίτες, στρατιωτικοί ηγέτες και μεγαλοβιομήχανοι.
Ανάμεσά τους, οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ως κυβερνήτης του Αρκάνσο το 1991, και Τζίμι Κάρτερ. Επίσης, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, Κόλιν Πάουελ και Κοντολίζα Ράις, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, η πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσερ, οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας Ζακ Σιράκ και Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εστέν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ και πολλοί άλλοι μύθοι του διεθνούς οικονομικοπολιτικού στερεώματος.


Σε κάθε συνδιάσκεψη συμμετέχουν τυπικά 120 αντιπρόσωποι (τα 2/3 από την Ευρώπη και το 1/3 από τη Βόρεια Αμερική). Υπάρχει ένας πυρήνας 30 - 35 μόνιμων μελών, κι η σύνθεση αλλάζει με κριτήριο ποιες προσωπικότητες μπορούν να επηρεάσουν τις διεθνείς εξελίξεις, μια χρονική συγκυρία.


Οι συναντήσεις τους τελούν υπό πλήρη μυστικότητα. Για τη διασφάλισή της, επιλέγονται πολυτελή κι απομονωμένα ξενοδοχεία, στα οποία γίνεται και το πλήθος των δραστηριοτήτων των μελών σε όλη τη διάρκεια της Συνόδου.
Δρακόντεια. Φυσικά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται γύρω από το κατάλυμα των ισχυρών είναι δρακόντεια, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.


Η είσοδος απαγορεύεται ρητά στα ΜΜΕ, εκτός εάν λάβουν τη σχετική και περιζήτητη πρόσκληση.
Οι Μπίλντερμπεργκ συνεδριάζουν επί 3 ημέρες, 8 το πρωί με 8 το βράδυ. Σε κάθε θέμα, οι βασικοί ομιλητές έχουν μόλις 5 λεπτά για να αναπτύξουν την άποψή τους και οι παρεμβάσεις των υπολοίπων δεν ξεπερνούν τα 2 λεπτά.


Η ελληνική παρουσία στις Συνόδους


Πλήθος επιφανών Ελλήνων έχει κατά καιρούς πάρει μέρος στις μυστικές συνεδριάσεις του «Κλαμπ Μπίλντερμπεργκ». Τις περισσότερες συμμετοχές, τα τελευταία χρόνια έχει ο κ. Γ. Δαυίδ (Coca Cola) που μετείχε ανελλιπώς από το 2001 έως και το 2007. Από πολιτικά πρόσωπα, από 4 προσκλήσεις συμμετοχής τα τελευταία χρόνια «μετρούν» οι Γ. Παπανδρέου, Γ. Αλογοσκούφης και η Αννα Διαμαντοπούλου.


Από μία φορά τουλάχιστον έχουν παραστεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γεράσιμος Αρσένης, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ενώ «θαμώνες» υπήρξαν και μη πολιτικοί, όπως ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ Θάνος Βερέμης, ο Ευρωπαίος Συνήγορος του Πολίτη Νικηφόρος Διαμαντούρος και πολλοί άλλοι. Ανάμεσά τους
και ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, που συμμετείχε σε συνεδρίαση της Λέσχης, το 2002 στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Στις συνεδριάσεις των τελευταίων χρόνων, από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν:


Ουάσιγκτον 2008


§ Γιώργος Αλογοσκούφης


§ Αννα Διαμαντοπούλου


Κωνσταντινούπολη 2007


§ Γιώργος Αλογοσκούφης


§ Αννα Διαμαντοπούλου


§
§ Γιώργος Δαυίδ


Βρετανία 2006

§ Γιώργος Αλογοκούφης


§ Γιώργος Δαυίδ


§ Λουκάς Τσούκαλης



Ρόταχ Εγκερν (Γερμανία) 2005


§ Γιώργος Παπανδρέου


§ Αννα Διαμαντοπούλου


§ Γιώργος Αλογοσκούφης


§ Γιώργος Δαυίδ


Στρέσα (Ιταλία) 2004


1. Αννα Διαμαντοπούλου


2. Γιώργος Δαυίδ
Βερσαλλίες 2003


§ Ντόρα Μπακογιάννη


§ Λουκάς Τσούκαλης


§ Γιώργος Δαυίδ



Βιρτζίνια 2002


§ Γιώργος Δαυίδ


§ Αλέξης Παπαχελάς


§ Σουηδία 2001


§ Γιώργος Δαυίδ


§ Στέφανος Μάνος




Από: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8334&pubid=3398748

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

Γέμισαν τα κρατητήρια από τις συλλήψεις στο Ηράκλειο

Δείτε όλα τα γκολ του Ολυμπιακού χθες στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ

Μπακογιάννη: "Αν είχα μαγικό ραβδί θα άλλαζα την Παιδεία"

Άρθρο Γιώργου Α. Παπανδρέου στην ιστοσελίδα του Κινήματος, "Ώρα ευθύνης"

O κυπελλούχος κηπουρός:
http://www.epikairo.gr/?p=19172

Φλωρίδης από Κατερίνη : "Το ΠΑΣΟΚ το 1993 παρέλαβε ταμεία ίσα με τις εισπράξεις ενός περιπτέρου"

Πολιτική και Αθλητισμός

Ρηγγίλης blogs: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

Η αγροτιά στηρίζει τον Άλφα

Φτάνει πια!!!

Οι νέες δημοσκοπήσεις της Κυριακής

Αποκλειστικά στο «Στοχασμός-Πολιτική» η αναχώρηση του βαν από την Ελλάδα, με φάρμακα για τα παιδιά της Γάζας

Μεγάλη ανατροπή στην Θεσσαλονίκη

Άκουσον μεν, υπέχω-δε: Οπισθοχώρηση στο Χωροταξικό του Τουρισμού

Η «τρέλα» της γρίπης σε φωτογραφίες...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χτύπησαν ηλικιωμένο για 300 ευρώ

Ένας 75χρονος ηλικιωμένος από χωριό της Εύβοιας, έζησε τον εφιάλτη όταν καθώς κοιμότανε, κάποιος εισέβαλλε στο σπίτι του με σκοπό να τον ληστέψει.Ήταν ξημερώματα και το θύμα κοιμότανε στον καναπέ. Ο δράστης παραβίασε ένα παράθυρο του σπιτιού και μπήκε μέσα στο σπίτι. Στην θέα του δράστη τα έχασε το θύμα. Πριν καλά, καλά φωνάξει για βοήθεια, άρχισε να τον γρονθοκοπεί.
Στην συνέχεια άρχισε να ψάχνει στα συρτάρια όπου πήρε 300 ευρώ και εξαφανίστηκε.

Γιώργος Κουτσελίνης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέες τουρκικές προκλήσεις, στον Αιγαίο, 24 ώρες μετά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Αγαθονήσι

Οκτώ τουρκικά μαχητικά, τέσσερα «F16» και τέσσερα «Fantom» παραβίασαν το FIR Aθηνών.
Μάλιστα, τα τέσσερα «Fantom» πέταξαν σε ύψος μόλις 300 μέτρων πάνω από το στρατιωτικό φυλάκιο του Φαρμακονησίου!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκδώστε το βιβλίο σας μέσα από μια ελληνική ιστοσελίδα, εύκολα και γρήγορα!

Κάθε μέρα δεκάδες χειρόγραφα φτάνουν στα γραφεία των εκδοτικών οίκων. Ορισμένα διαβάζονται μετά από καιρό. Άλλα μετά από μήνες. Κάποια ίσως εκδοθούν δοκιμαστικά. Από αυτά, τα περισσότερα θα καταλήξουν σε αποθήκες. Ελάχιστα μόνο θα βρουν τη θέση τους στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Κι αυτό γιατί, "τελικά, κάθε Έλληνας έχει γράψει κάτι. Δεν γίνεται όλοι να βγάλουν βιβλίο!".


Συνεχίζεται…
Είναι αλήθεια. Όλοι μας έχουμε κάποτε γράψει κάτι. Μερικά ποιήματα, στα εφηβικά μας χρόνια. Σκόρπιες σκέψεις στο τετράδιο, ένα ημερολόγιο, ένα μπλοκ που έκλεισε τον κύκλο του κι έπειτα το εγκαταλείψαμε. Μία νουβέλα ή την οικογενειακή μας ιστορία. Ένα μυθιστόρημα. Μία ερωτική ιστορία για κάποιον ανεκπλήρωτο πόθο μας. Ακόμα και μία αξιόλογη διατριβή, μία πολύ ενδιαφέρουσα πανεπιστημιακή μελέτη. Λέξεις που έμειναν στο συρτάτι, επειδή δεν πιστέψαμε ότι μπορούν να εκδοθούν. Ή επειδή δεν θεωρήθηκαν κατάλληλες από τους εκδοτικούς οίκους. Κι όμως, όσο αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε και γράφουμε, θα υπάρχει χώρος για τα δικά μας βιβλία. Κι ας είμαστε τα “Μαύρα Πρόβατα” των εκδοτών!

Στα mavra-provata.gr, κάθε έργο έχει την αντιμετώπιση που του αξίζει. Απλά και άμεσα, επιλέγοντας οn-line το είδος και τη μορφή που σας εκφράζει, τυπώνετε το δικό σας βιβλίο. Με την ποιότητα των βιβλίων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα ράφια των βιβλιοπωλείων και ακριβώς σε όσα αντίτυπα χρειάζεστε!

Κρατήστε στα χέρια σας το δικό σας, αληθινό βιβλίο. Χαρίστε το σε φίλους, γνωστούς, μοιράστε το σε βιβλιοπώλες και διανομείς ή στους ίδιους τους εκδότες.


Γίνετε οι συγγραφείς που πάντα πιστεύατε πως είστε.


Από: http://www.mavra-provata.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την έδιωξαν από ταβέρνες λόγω του σκύλου - οδηγού της

Ονομάζομαι Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, είμαι τυφλή και κάτοχος σκύλου-οδηγού. Ερευνήτρια στο ΙΤΕ Ηρακλείου, υποψήφια διδάκτωρ στην ιατρική σχολή του παν/μίου Κρήτης και πρόεδρος της Ελληνικής Σχολής Σκύλων-Οδηγών «Λάρα».
Ζω στο Ηράκλειο Κρήτης όπου η πρόσβαση του σκύλου-οδηγού επιτρέπεται παντού. Και στην πολιτισμένη υποτίθεται πρωτεύουσα;

Συνεχίζεται…
Την πρωτομαγιά, θέλησα να πάω με μια φίλη για φαγητό στην ταβέρνα «Καλοζύμη» που βρίσκεται δίπλα στο πατρικό μου, στο Χαλάνδρι.

Στην είσοδο της ταβέρνας, ο υπεύθυνος μας πληροφόρησε πως απαγορεύονται τα σκυλιά.
Απαντήσαμε ότι, έτσι κι αλλιώς θα τρώγαμε στην αυλή αφού είχε ωραία μέρα. Εκείνος,
αντέτεινε πως ο σκύλος απαγορεύεται ακόμα και στην αυλή και πρότεινε να… μας βγάλει ένα τραπέζι στο δρόμο!

Φύγαμε και πήγαμε ακριβώς δίπλα στην ταβέρνα «Ιορδάνης».

Δυστυχώς κι εκεί, η ίδια αντιμετώπιση: ο σκύλος δεν επιτρέπονταν ούτε καν στην αυλή…

Κι ερωτώ τους φίλτατους αναγνώστες:
1. Αξίζει ένας άνθρωπος να φάει στο δρόμο, επειδή βλέπει με τα μάτια ενός σκύλου;
2. Μπορεί ο μάγειρας της εκάστοτε ταβέρνας να μαγειρέψει χωρίς τις κατσαρόλες του;
3. Εάν ήμουν φορέας της γρίπης των χοίρων και πήγαινα να φάω δίχως να πω λέξη θα ήμουν εντάξει;

Περισσότερες πληροφορίες για τους σκύλους-οδηγούς στο http://www.laraguidedogs.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Δημόσιο δεν πληρώνει ιατρικές εξετάσεις - Ποιες είναι οι υπηρεσίες που «κόβονται»

Ακάλυπτες από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) θα είναι στο εξής οι δαπάνες χιλιάδων υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου για ιατρικές επεμβάσεις και εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα συμβεβλημένα με τον Οργανισμό!


Συνεχίζεται...
Ο λόγος είναι ότι ο Οργανισμός προχωρεί στην εφαρμογή μιας εγκυκλίου-βόμβα, την οποία εξέδωσε από τις αρχές του τρέχοντος έτους το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Βάσει της εγκυκλίου, οι γνωμοδοτήσεις του ΚεΣΥ, με τις οποίες κοστολογήθηκαν ιατρικές υπηρεσίες και πράξεις, εφόσον δεν έχουν περιληφθεί στα ήδη εκδοθέντα Προεδρικά Διατάγματα για τον καθορισμό του κρατικού τιμολογίου ιατρικών πράξεων, δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί με αποφάσεις του υπουργού Υγείας!


Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος


Διαβάστε ποιες είναι οι υπηρεσίες που «κόβονται».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στον Καναδά άνθρωπος μετέδωσε το ιό της γρίπης των χοίρων σε... χοίρους!

Στον Καναδά συνέβη το εξής εντυπωσιακό γεγονός: Ένας εργαζόμενος σε φάρμα χοίρων μετέδωσε τη νέα γρίπη στα ζώα.

Ο άνδρας είχε επισκεφθεί το Μεξικό.
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πουλάει νεφρό της γιατί την πνίγουν τα χρέη

Η απόγνωση την έφτασε στα άκρα και για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής πουλάει το νεφρό της.
Η Χ. Σ. από τη Θεσσαλονίκη, έπειτα από μια περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε, βρέθηκε χρεωμένη κατά 60.000 ευρώ για εικονικά τιμολόγια που έκοψε στο όνομά της μια πρώην συνεργάτης της και απελπισμένη επικοινώνησε με μεγάλο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα, ζητώντας να πουλήσει το νεφρό της.

Περισσότερα: Έθνος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέα γρίπη, νέες συνήθειες - «Χτυπούν» τον ιό με... ζωγραφισμένες μάσκες

Στο Μεξικό, όπου τα κρούσματα της γρίπης αυξάνονται καθημερινά, πολλοί ευφάνταστοι γηγενείς αποφάσισαν να δώσουν λίγο χρώμα στην γκρίζα καθημερινότητά τους, όπως αυτή έχει εξελιχθεί το τελευταίο δεκαήμερο.
Μην έχοντας και πολλές δυνατότητες να δημιουργήσουν αποφάσισαν στο απαραίτητο πλέον αξεσουάρ τους -την ιατρική μάσκα- να εναποθέσουν όλες τους τις καλλιτεχνικές ικανότητες.
........
Περισσότερα: Έθνος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αρχίζουν αύριο οι πανελλαδικές εξετάσεις και ολοκληρώνονται στις 4 Ιουλίου

Οι πανελλάδικές εξετάσεις αρχίζουν αύριο, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονία λόγω ευρωεκλογών.

Η δίμηνη διάρκεια οφείλεται στο ότι για πρώτη φορά θα δώσουν εξετάσεις φέτος δύο νέες κατηγορίες υποψηφίων, απόφοιτοι επαγγελματικών λυκείων.
Περίπου 3 χιλιάδες απόφοιτοι των τεχνικών επαγγελματικών λυκείων θα διεκδικήσουν 2366 θέσεις στα ΤΕΙ ενώ ο μεγάλος όγκος των υποψηφίων, δηλαδή οι απόφοιτοι των γενικών λυκείων, που φέτος είναι 91 χιλιαδες 320 υποψήφιοι, θα μπουν στη μάχη των πανελλαδικών στις 15 Μαΐου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ψήλωσε οκτώ εκατοστά στο... κρεβάτι του Προκρούστη

Από 1,54 μ. η Χατζνάλ Μπαν σήμερα είναι στο «αξιοπρεπές» ύψος 1,62 μ.

Προ οκταετίας είχε τραβήξει του... Χριστού τα πάθη σε μια ορθοπαιδική κλινική της Ρωσίας, στην πόλη Κουργκάν. Της έσπασαν τα πόδια σε τέσσερα σημεία και τα τραβούσαν αργά αργά 1 εκατοστό την ημέρα επί εννέα ολόκληρους μήνες!
Τελικά, όμως, το όνειρό της έγινε πραγματικότητα και δεν πήγαν στράφι τα 40.000 δολάρια που πλήρωσε.


Περισσότερα: Έθνος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

ο Χένρι Κίσινγκερ, δεν τολμά να έρθει στη χώρα μας ούτε κρυφά για τη συνεδρίαση της περιβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Ο τέως «μάγος» της αμερικανικής διπλωματίας, ο Χένρι Κίσινγκερ, δεν τολμά να έρθει στη χώρα μας ούτε κρυφά, για την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της περιβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που φέτος θα γίνει στον Αστέρα της Βουλιαγμένης στις 15 και 16 Μαΐου.
Ο Κίσινγκερ δηλώνει ότι φοβάται για τη ζωή του, παρόλο που έχουν περάσει πια σχεδόν τριάντα πέντε χρόνια από τότε που σύσσωμοι οι Έλληνες άρχισαν να φωνάζουν στις διαδηλώσεις το σύνθημα «Δολοφόνε Κίσινγκερ!» εξαιτίας του ρόλου που αυτός είχε παίξει στην τραγωδία της Κύπρου - τόσο στην οργάνωση του φασιστικού πραξικοπήματος του δικτάτορα Ιωαννίδη για την ανατροπή του προέδρου Μακαρίου όσο και στην τουρκική εισβολή και κατοχή του μισού νησιού.

Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το απόγευμα αναμένεται η επιστροφή της αποστολής από το Βερολίνο

Επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα από το Βερολίνο οι «πράσινοι» που έβαλαν χθες το πέμπτο αστέρι στη φανέλα τους νικώντας με 73- 71 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Ευρωλίγκας.
«Η άφιξη των Πρωταθλητών Ευρώπης από το Βερολίνο, θα είναι στις 18:45 από την πύλη 7 του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο επίσημο site της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κι όμως υπάρχουν εθελοντές - Η διάθεση για προσφορά νικάει την κούραση, λένε

Πέντε εθελοντές μιλούν για τις εμπειρίες τους και προτρέπουν όλους μας να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

Διαβάστε πού μπορείτε να γίνετε εθελοντές και με ποιες προϋποθέσεις.
Περισσότερα: Τα Νέα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αύριο αρχίζει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων από μισθωτούς και συνταξιούχους

Από αύριο Τρίτη 5 Μαΐου και μέχρι τις 2 Ιουνίου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ή να αποστείλουν στις εφορίες τις φετινές δηλώσεις.
Το πρόγραμμα της Εφορίας ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ έχει ως εξής:............

Μέχρι 5 Μαΐου: Ψηφίο 1
7 Μαΐου: 2
11 Μαΐου: 3
13 Μαΐου: 4
15 Μαΐου: 5
19 Μαΐου: 6
21 Μαΐου: 7
25 Μαΐου: 8
27 Μαΐου: 10, 20, 30, 40, 50
2 Ιουνίου: 60, 70, 80, 90, 00.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι θυρωροί επιστρέφουν λόγω... ανασφάλειας

Η αύξηση της εγκληματικότητας «ανασταίνει» το επάγγελμα του «τοποτηρητή» της πολυκατοικίας.

Περισσότερα: Τα Νέα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μιλάει στα «Νέα» ο 25χρονος Γ.Π. συμμετείχε σε δύο «απαλλοτριώσεις» σε σούπερ μάρκετ: «Δεν τα παίρνουμε για εμάς, τα παίρνουμε για τους άλλους»

O 25χρονος Γ.Π. που μιλά στα «ΝΕΑ», δηλώνει ότι ανήκει στην ομάδα των... Ρομπέν των Φτωχών.
Μαζί με αρκετούς άλλους νέους από τη Θεσσαλονίκη συμμετέχει σε απαλλοτριώσεις σούπερ μάρκετ. Αρπάζει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να τα μοιράζει- όπως λέει- στους φτωχούς. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η πράξη του είναι αξιόποινη και διώκεται ποινικά, δεν διστάζει ωστόσο να μιλήσει για τα πιστεύω του και να μας αποκαλύψει πώς πήρε την απόφαση, χωρίς να φοβηθεί: «Τα ζύγισα μέσα μου. Τα υπέρ και τα κατά. Και αποφάσισα πως το να βοηθάς ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα. Δεν ντρέπομαι για αυτό που κάνω, ίσα ίσα το θεωρώ επιβεβλημένο», λέει χαρακτηριστικά.

Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποζημίωση 3.613,98 ευρώ δίνει η ΔΕΗ σε καταναλώτρια για τις ζημιές που προκάλεσε μπλακ άουτ στις ηλεκτρικές της συσκευές

Τόσο το Ειρηνοδικείο όσο και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που έκρινε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, δέχτηκαν ότι η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος οφείλεται σε αμελή συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ και θεωρώντας ότι η ζημιά επήλθε από αμέλεια των υπευθύνων της, «χρέωσε» την επιχείρηση να πληρώσει στην κ. Μαρία Πρασσά αποζημίωση 3.613,98 ευρώ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μπλακάουτ είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2004 και αιτία ήταν η διακοπή λειτουργίας του ουδέτερου αγωγού υπόγειου καλωδίου παροχής που τροφοδοτούσε την περιοχή της Κυψέλης. Με την επαναφορά του ρεύματος όμως, οι ηλεκτρικές συσκευές τροφοδοτήθηκαν με ρεύμα τάσεως μεγαλύτερης από 230 Volt, με αποτέλεσμα να καούν η τηλεόραση, τρία κλιματιστικά, ο ψυγειοκαταψύκτης και το στερεοφωνικό συγκρότημα που είχε στο σπίτι της στην Κυψέλη, η καταναλώτρια.
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

'Εκκληση για αίμα κάνει η οικογένεια του ηθοποιού Σπύρου Καλογήρου

Ο ηθοποιός νοσηλεύεται με εγκεφαλική μόλυνση στον εγκέφαλο η οποία προκλήθηκε από έρπητα στο μάτι, στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Εκεί μεταφέρθηκε από το ΚΑΤ στο οποίο πήγε με ασθενοφόρο την Πρωτομαγιά.
Η κατάστασή του είναι σοβαρή και ο ηθοποιός έχει χάσει την επικοινωνία με το περιβάλλον. Οι γιατροί ελπίζουν με τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν η μόλυνση να υποχωρήσει και ο ασθενής να επανέλθει αλλά ο Σπύρος Καλογήρου χρειάζεται αίμα και η οικογένειά του παρακαλεί όποιον θέλει να βοηθήσει να επικοινωνήσουν με το τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου.
..............

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οκτώ στους δέκα ζητούν παραπομπή

.
.
.
.
.
.
.
.
Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών λέει όχι στο κουκούλωμα των σκανδάλων και πιστεύει πως όλες οι σκανδαλώδεις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα πρέπει να πηγαίνουν στη Δικαιοσύνη.
Μάλιστα για την υπόθεση Παυλίδη, 8 στους 10 ερωτηθέντες ζητούν την παραπομπή του πρώην υπουργού κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...