Ειδήσεις

7 Μαΐ 2009

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

International No Diet Day (INDD) - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας, σήμερα!!! Φάτεεε... (όχι και του σκασμού!)

Το αποτέλεσμα μετράει...

Αντισυνταγματική η διαφάνεια

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας μήτρα των σκανδάλων!

"Στραγαλοπνίχτης" ο ΥΠΟΙΟ!

Οι αγρότες της Κρήτης ζητούν να πάρουν τα υποσχεθέντα: «Όλο μας δίνουν υποσχέσεις. Σήμερα όμως θέλουμε να δούμε τον πρωθυπουργό αλλιώς δεν θα φύγουμε»

Για το χθεσινό Αλ Τζαντίρι Νιουζ...

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΣΑΚΗΣ??

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 7.5.09

Έχασαν πολλά λεφτά όσοι σιτοπαραγωγοί ακολούθησαν τις επιλογές των ΕΑΣ

Μουσική Δωματίου ( .......ΣΤΕΝΗΣ)

Δείτε ολόκληρο το χθεσινό '' Αλ Τζαντίρι Νιουζ ''

ΕΛΑ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: http://salonica-press.blogspot.com

Βlog-time στο Εnimerwsi-radio

«ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ : ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΠΟΛΛΑ

Εγκύκλιος στα σχολεία όλης της χώρας για τη νέα γρίπη των χοίρων

Τα χαμένα σιτηρά της ΕΑΣ Ροδόπης … πάνε εισαγγελέα!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα λείψανα του Βούδα στην Ελλάδα την Παρασκευή 8 Μαΐου

Μήνυμα αναγνώστη

Η Στούπα Vesak της Παγκόσμιας Ειρήνης, περιέχει τά άγια λείψανα του Κυρίου Βούδδα (τα οποία ήλθαν από Ταϋλάνδη, Σρί Λάνκα καί Βιρμανία) και είναι στήριγμα ειρήνης, καλής θέλησης, μη-βίας και ευσπλαχνίας.

Συνεχίζεται…
Ο Ο.Η.Ε και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, αναγνώρισαν ότι κάθε χρόνο η μέρα του Vesak, η μέρα της Πανσέληνου του μηνός Μαΐου, είναι η πιο ιερή ημέρα των Βουδιστών, κατά την οποία εορτάζονται η γέννηση του Βούδα, η επίτευξη της Φώτισής Του και το Πέρασμά Του στην Πάρι-Νιρβάνα, λαμβάνοντας επίσης υπ' όψιν, ότι ο Βουδισμός, μία από τις αρχαιότερες θρησκείες στον κόσμο, προσέφερε για πάνω από 2.500 χρόνια και συνεχίζει να προσφέρει, στην πνευματικότητα της ανθρωπότητας.

Ο άγιος θησαυρός είναι τοποθετημένος πάνω σε μια οκταγωνική χειροποίητη βάση από ξύλο τικ, κάτω από έναν θόλο από πλεξιγκλάς, έτσι ώστε να μπορεί να εκτίθεται σε δημόσια θέα.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, τα άγια λείψανα θα εκτεθούν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην κατοικία του Λάμα Σόναμ - θιβετιανού Δασκάλου του Βουδισμού.

Θα συνοδεύονται από τον Σεβάσμιο Ηγούμενο Αναρούντα και άλλους Σεβάσμιους μοναχούς από την Σρι Λάνκα, εκεί όπου φυλάσσονται μόνιμα τά άγια λείψανα.

Φίλοι και γνωστοί, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, μπορούν να επισκεφθούν τον χώρο από τις 10π.μ - 6μ.μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διεύθυνση κατοικίας:

ΟΛΥΜΠΟΥ 8, Μάτι - Νέας Μάκρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκπομπή για τα blog στο Εnimerwsi radio

Από Δευτέρα έως Πέμπτη 23:00-00:00 μείνετε συντονισμένοι στο Εnimerwsi-radio και συγκεκριμένα στην εκπομπή Βlog-time με νέα της επικαιρότητας όπως τη βλέπουν τα μάτια των ελληνικών blogs...
Σας περιμένουμε...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δίνουν ένα ποδήλατο για μισή ώρα με την αγορά ενός εισιτηρίου για το μετρό ή το λεωφορείο

Τώρα, το πώς θα διασφαλίσουν αν τα ποδήλατα θα επιστραφούν και δε θα καταλήξουν στα σπίτια των επιβατών...

Για να ενθαρρύνει τη χρήση ποδηλάτων, το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο μέτρο στο Βερολίνο, βάσει του οποίου με την αγορά ενός εισιτηρίου λεωφορείου ή μετρό, ο ταξιδιώτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει δωρεάν ένα ποδήλατο.

Συνεχίζεται…
Η εταιρία δημοσίων μεταφορών του Βερολίνου, θα θέσει στη διάθεση των κατοίκων της πόλης από το φθινόπωρο, ένα δίκτυο ποδηλάτων επιτρέποντας τη δωρεάν χρήση τους για μισή ώρα κατά την έξοδο από ένα σταθμό του μετρό ή κατά την αποβίβαση από τα λεωφορεία.


Η γερμανική εταιρία σιδηροδρόμων έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα ελεύθερης χρήσης ποδηλάτων, τα οποία μπορεί να πάρει και να αφήσει κανείς οπουδήποτε στην πρωτεύουσα.

ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η βουλευτίς Σοφία Μερεντίτη έφερε στη Βουλή το θέμα της τραγουδίστριας που νοσηλεύεται σε ψυχιατρική πτέρυγα δημόσιου νοσοκομείου

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


Η είδηση ότι η λαϊκή τραγουδίστρια Έφη Θώδη νοσηλεύεται από το Σάββατο το βράδυ σε ψυχιατρική πτέρυγα δημόσιου νοσοκομείου δεν ξάφνιασε όσους παρακολουθούμε εδώ και χρόνια την εργώδη προσπάθεια των κάθε λογής επιτήδειων του σταρ σύστεμ να ευτελίζουν συνανθρώπους μας με μειωμένες αντιστάσεις στην αρένα της τηλεθέασης. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που οι τηλεοπτικοί «εισαγγελείς» ωθούν στην απόγνωση, σε δρόμους που το ανθρώπινο μυαλό ξεφεύγει, όσους που δεν μπόρεσαν να αντέξουν τη δαιμονιώδη προβολή και το δημόσιο εξευτελισμό των τηλεοπτικών εκπομπών «κοινωνικού» περιεχομένου και κριτικής.

Συνεχίζεται…
Η ιστορία είναι παλιά, αλλά παραμένει πάντα η ίδια.
Οι αδυσώπητοι νόμοι της τηλεοπτικής αγοράς, η παντοκρατορία του μέσου, η θέληση των ανθρώπων που δεν υπολογίζουν αντοχές, δυνάμεις, ακόμα και την πιθανή προδιάθεση ανθρώπων , αλλά λειτουργούν με αποκλειστικό γνώμονα το μέτρο της θεαματικότητας των εκπομπών τους, πατώντας κυριολεκτικά επί ανθρωπίνων ψυχών, επέτυχαν για άλλη μία φορά το ζητούμενο. Μετέτρεψαν μια γνήσια λαϊκή γυναίκα, που έβγαζε το ψωμί της στα πανηγύρια των χωριών, σε ένα δυστυχισμένο πλάσμα, που κατέληξε να μαζεύει τα απομεινάρια της ζωής του σε ένα δημόσιο ψυχιατρείο. Η περίπτωση της Έφης Θώδη δεν είναι η μοναδική. Απλά ήταν επώνυμη γι αυτό και έγινε γνωστή η κατάληξη της. Και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. Όσο υπάρχουν «παρουσιαστές» που δεν ορρωδούν προ ουδενός, προκειμένου να ανεβάσουν τα νούμερα τους, θα υπάρχει πάντα μια Έφη Θώδη που θα διασύρεται μέχρι τελικής πτώσης. Ανεξάρτητα με το αν και η ίδια επέλεξε , έως ένα βαθμό, να συμπράξει σε αυτό το ανοσιούργημα που δεν ήξερε όμως πώς θα εξελισσόταν και με ποιους όρους, οι ευθύνες όσων απεργάσθηκαν συστηματικά τον ευτελισμό της και την κατάντησαν όπως την κατάντησαν είναι μεγάλες και είναι επί τέλους ανάγκη να ληφθούν μέτρα.

Εν όψει των παραπάνω ερωτάται ο κύριος υπουργός:

1. Γιατί δεν παρεμβαίνει το τηλεοπτικό συμβούλιο προκειμένου να τεθούν όρια και όροι σε αυτές τις εκπομπές ;

2. Υπάρχει πλαίσιο που καθορίζει τα της λειτουργίας των εκπομπών αυτών;

3. Μετά το τραγικό περιστατικό σκοπεύει να παρέμβει προκειμένου να μπουν όροι και όρια στα της λειτουργίας των εκπομπών αυτών;


Τρίκαλα , 4 Μαΐου 2009


Η Ερωτώσα Βουλευτής

Σούλα Μερεντίτη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θυμάστε τα μοσχάρια που έτρωγαν τα σκουπίδια στον Κορυδαλλό κι η Νομαρχία Πειραιά μαζί με την ΕΛ.ΑΣ δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν;

Τα εντοπίσαμε εμείς λοιπόν κι αποκαλύπτουμε ότι: όπως συχνάζουν στους σκουπιδοντενεκέδες της πόλης του Κορυδαλλού, έτσι κάθε Κυριακή πρωί τα ίδια μοσχάρια πηγαίνουν στην «εκκλησία» στην κορυφή του όρος Αιγάλεω.

Κύριε Νομάρχη επειδή μπορεί και πάλι ο Αντινομάρχης και η ΕΛΑΣ να μην καταφέρουν να εντοπίσουν τίποτα σου προτείνουμε να ρωτήσεις:




α)Τον Γ.Γ. της Νομαρχίας Πειραιά ο οποίος ήταν Γ.Γ. του Δήμου Κορυδαλλού την εποχή που το μαντρί αποκτούσε «εκκλησία» και έκταση όπως επίσης και
β)Των ή τους Δήμαρχο/ους Κορυδαλλού που στην γιορτή του Προφήτη Ηλία διέθεσαν τα λεωφορεία του Δήμου για μεταφορά «διαφόρων» στο εκεί συναπάντημα. Το παρόν στάλθηκε με την ανάρτηση του στο mail του Νομάρχη Πειραιά & στο mail της Νομαρχίας Πειραιά.

Από: korydallos.blogspot.com

Συνεχίζεται…
α)Τον Γ.Γ. της Νομαρχίας Πειραιά ο οποίος ήταν Γ.Γ. του Δήμου Κορυδαλλού την εποχή που το μαντρί αποκτούσε «εκκλησία» και έκταση όπως επίσης και

β)Των ή τους Δήμαρχο/ους Κορυδαλλού που στην γιορτή του Προφήτη Ηλία διέθεσαν τα λεωφορεία του Δήμου για μεταφορά «διαφόρων» στο εκεί συναπάντημα.
Το παρόν στάλθηκε με την ανάρτηση του στο mail του Νομάρχη Πειραιά & στο mail της Νομαρχίας Πειραιά.


Από: http://korydallos.blogspot.com/2008/06/blog-post_25.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξεκινά η επιχείρηση άντλησης των καυσίμων από το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond

Το Σάββατο 16 Μαΐου ξεκινά η επιχείρηση άντλησης των καυσίμων από το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond που ναυάγησε πριν δυο χρόνια τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στη Σαντορίνη και παραμένει ακόμα βυθισμένο στα νερά της Καλντέρας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σχετικά με το ντοκιμαντέρ «Η αποικιοκρατία του γκολφ» με θέμα το Κάβο Σίδερο

Το 1989 ένας Άγγλος επιχειρηματίας επισκέφτηκε τη Κρήτη, γνώρισε τον Ηγούμενο της Μονής Τοπλού και άρχισε διαπραγματεύσεις με σκοπό την παραχώρηση μιας τεράστιας έκτασης (26.000 στρέμματα) για τουριστική αξιοποίηση στην βορειοανατολική άκρη του νησιού, στο Κάβο Σίδερο. Τα σχέδια του επιχειρηματία να χτίσει εκεί την μεγαλύτερη τουριστική εγκατάσταση στα Βαλκάνια προκάλεσε μια δημόσια αντιπαράθεση που εδώ και 20 χρόνια αναζωπυρώνεται κάθε τόσο.

Συνεχίζεται…
Με μοναδικό σκοπό να αναλάβει αυτό το έργο ιδρύθηκε το 1992 η εταιρεία Loyalward Limited (όμιλος Minoan Group). Έξι χρόνια αργότερα υπογράφεται η οριστική σύμβαση από την Loyalward και το κοινωφελές ίδρυμα «Παναγία η Ακρωτηριανή» που ειδικά για αυτή τη περίσταση είχε ιδρύσει ο Ηγούμενος. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το προτεινόμενο έργο εγκρίθηκε το 2007 από την ελληνική κυβέρνηση, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη εναντίωση της κοινής γνώμης.


Σύμφωνα με δημοσιεύσεις σε ελληνικές εφημερίδες στις 9 Απριλίου 2009 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε την κοινή υπουργική απόφαση του 2007, με την οποία είχαν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι για την τουριστική ανάπτυξη του Κάβο Σίδερο, μετά από προσφυγή οικολογικών οργανώσεων και πολιτών. Εφόσον αυτή η ακύρωση επιβεβαιωθεί, θα είναι μια απόφαση ορόσημο που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο σε παρόμοια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παρατηρητές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία της δίκης.


Η τουριστική αξιοποίηση του Κάβο Σίδερο είναι αμφιλεγόμενη για διάφορους λόγους: Πρώτον, λόγω του αρχαιολογικού πλούτου που βρίσκεται θαμμένος εκεί και παραμένει επί το πλείστον ανεξερεύνητος. Από τη Μινωική μέχρι τη Βυζαντινή εποχή η περιοχή υπήρξε τόπος διαμονής και έντονης αγροτικής δραστηριότητας. Μέχρι σήμερα έχει διατηρηθεί ένα μοναδικό στην Ευρώπη τοπίο αρχαίων καλλιεργειών. Δεύτερον, λόγω της σπάνιας χλωρίδας που φιλοξενεί, όπως είδη προσαρμοσμένα στη ξηρασία που υπάρχουν μόνο στο συγκεκριμένο μέρος της Κρήτης και πουθενά αλλού ή τους Κρητικούς φοίνικες, ένα από τα πιο σπάνια δέντρα στον κόσμο. Επί πλέον είναι μέρος της διαδρομής που ακολουθούν αποδημητικά πουλιά και φιλοξενεί σπάνια είδη αετών, όρνεων και γερακιών.


Η έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους κι έχει ενταχθεί ως προστατευόμενη περιοχή στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000 που στοχεύει στην προστασία της βιολογικής ποικιλομορφίας.


Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα η Loyalward επιδιώκει να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα οικολογικό προφίλ σε συνεργασία με τον οργανισμό «Forum for the Future» και το αρχιτεκτονικό γραφείο Αλέξανδρου Τομπαζή. Επικριτές όμως πιστεύουν ότι τα πολυτελή σχέδια για το έργο κρύβουν νομικές και περιβαλλοντολογικές ασυναρτησίες.


Ιδιαίτερα επίμαχα θέματα είναι η παροχή νερού και ενέργειας. Οι γνώμες των ειδικών διίστανται στην ερώτηση εάν η Ανατολική Κρήτη θα έχει επαρκή ύδρευση και ενέργεια για 10.000 τουρίστες, 3.000 εργαζόμενους και τρία γήπεδα γκολφ. Δίπλα στη σύγκρουση διαφορετικών συμφερόντων τίθεται και το κοινωνικό θέμα, δηλαδή τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει μια ξαφνική αύξηση του πληθυσμού σε μια περιοχή που διατηρείται ένας πιο παραδοσιακός τρόπος ζωής.


Το ντοκιμαντέρ "Η αποικιοκρατία του γκολφ" στοχεύει στο να παρουσιάσει αυτό το επίκαιρο και σύνθετο θέμα κυρίως μέσα από συνεντεύξεις με εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους: περιβαλλοντολόγους, αρχαιολόγους, δικηγόρους, εκπροσώπους της εκκλησίας, της εταιρείας και του κράτους, περιβαλλοντολογικές ομάδες, ακαδημαϊκούς και φυσικά με τους κατοίκους της περιοχής. Το ντοκιμαντέρ θα είναι ένα ντοκουμέντο της περιοχής και των κατοίκων της που έρχονται αντιμέτωποι με την πιθανότητα πρωτοφανών αλλαγών. Επίσης θα ρίξει μια ματιά στο μέλλον εξερευνώντας ιδέες για μια αειφόρο διαχείριση της περιοχής που θα την αξιοποιήσει με βάση τα φυσικά πλεονεκτήματα της και θα τη διατηρήσει για τις ερχόμενες γενιές.


Όλη η ομάδα του ντοκιμαντέρ εργάζεται σε εθελοντική βάση. Για την κάλυψη των υλικών εξόδων για την αποπεράτωση της ταινίας υπάρχει ανάγκη οικονομικής στήριξης. Η ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ ελπίζει ότι υπάρχουν φίλοι που θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν τους πόρους ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.


Δείτε εδώ το trailer του ντοκιμαντέρ:

http://www.youtube.com/watch?v=w84-KfnV6p4


Μπορείτε να συνεισφέρετε με οποιοδήποτε ποσό πολύ εύκολα από τον υπολογιστή σας μέσω PayPal ακολουθώντας ή αντιγράφοντας το παρακάτω link:

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=4429094
Δεν είναι απαραίτητο να έχετε λογαριασμό στο PayPal! Αρκεί μια χρεωστική/πιστωτική κάρτα. Tο PayPal είναι μια online υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων. Χρησιμοποιείται ευρέως για ασφαλείς συναλλαγές μέσω του Internet.


Εάν έχετε λογαριασμό στο PayPal μπορείτε να συνεισφέρετε απευθείας στο cavo.sidero(at)yahoo.com


Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο cavo.sidero(at)yahoo.com



Συντελεστές:

Ευάγγελος Καλαϊτζής, Σκηνοθέτης

Cliff Cook, Σενάριο

Dr. Ανάγια Σαρπάκη, Αρχαιολόγος-αρχαιοβοτανολόγος


Επιστημονική καθοδήγηση:

Jennifer Moody, M.A., PhD. Environmental Archaeologist, MacArthur Fellow 1989-1994, Research Fellow, Department of Classics University of Texas at Austin
Dr. Oliver Rackham, M.A., PhD., OBE, Fellow of the British Academy, Honorary Professor of Historical Ecology Cambridge University, past-Master of Corpus Christi College
(Οι Rackham και Moody είναι συγγραφείς του βιβλίου The Making of the Cretan Landscape, 1996, Η Δημιουργία του Kρητικού Τοπίου, 2004)


Dr. Καλλιόπη Πεδιαδίτη, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων


Φειδίας Κοντεμενιώτης, Δικηγόρος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με ένα τηλεφώνημα στο 800 11 11 2 22, την εβδομάδα 11-15 Μαΐου όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν ένα ραντεβού και να εξεταστούν δωρεάν

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κόσμου για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος οργανώνει, από το 2000 και κάθε χρόνο, την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος» σε διάφορες χώρες.
Στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί την αφετηρία για μία ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στην πρόληψη, την «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος» που φέτος θα πραγματοποιηθεί 11 έως 15 Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας δερματολόγοι της ΕΔΑΕ θα εξετάζουν δωρεάν το κοινό σε ιδιωτικά ιατρεία και σε νοσοκομειακά ιδρύματα. Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 800 11 11 2 22 για όλη την εβδομάδα 11-15 Μαΐου όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν ένα ραντεβού και να εξεταστούν δωρεάν.

Συνεχίζεται…
Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν και στο http://www.edae.gr/ και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.
Τα τελευταία χρόνια, καταγράφεται μία σημαντική αύξηση στη διάγνωση νέων κρουσμάτων, με το μελάνωμα να αποτελεί άμεσο κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τη ζωή. Ιδιαίτερα ανησυχητικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι παρουσιάζεται αύξηση 3% - 7% κάθε χρόνο στις νέες διαγνώσεις κακοήθους μελανώματος, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφονται περισσότερα από 130.000 νέα κρούσματα μελανώματος παγκοσμίως και περισσότεροι από 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν από τη νόσο κάθε χρόνο.


Κάθε χρόνο στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος εξετάζονται περίπου 2.500 περιστατικά και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Κύριες αιτίες του φαινομένου και της μεγάλης αύξησης που παρατηρείται είναι η υπέρμετρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και οι περιβαλλοντικές μεταβολές -τρύπα του όζοντος- που έχουν κάνει το κακοήθες μελάνωμα ως ένα από τα ταχύτερα εξαπλωνόμενα κακοήθη νεοπλάσματα στον άνθρωπο.


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος οργανώνεται υπό την αιγίδα του Ευρωμελανώματος της ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία) και της EADV (European Academy of Dermatology and Veneorology).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αριστοτέλης Παυλίδης: «Σε κάποια άλλη ζωή θα παραιτηθώ»

Την οργή της Ρηγίλλης προκαλεί η εμμονή του Αριστοτέλη Παυλίδη να μην παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα. Οι πληροφορίες του ΕΤ, που φέρουν τον πρώην υπουργό να δηλώνει σε συνεργάτες του ότι «θα παραιτηθώ σε κάποια άλλη ζωή», προκάλεσαν την οξεία αντίδραση του γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Ζαγορίτη, ο οποίος σε δήλωσή του, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «αποδοκιμασία» του τέως υπουργού.


Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...