Ειδήσεις

13 Ιαν 2009

Ποιος από τους μαθητές που βλέπετε στη σχολική φωτογραφία του Πειραματικού, το 1968 είναι ο Κώστας Καραμανλής;

Είναι ο...
............
Συνεχίζεται...


…τέταρτος από αριστερά, στη δεύτερη σειρά.

Από το περιοδικό Big Fish του «Πρώτου Θέματος».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Νέα μορφή τρομοκρατίας;" - Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Στάμπα"

Μήνυμα αναγνώστη

.......
Αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρη την εφημερίδα σε μορφή pdf, πατήστε το link: http://www.megaupload.com/?d=HYXHIXTM

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δέκα χρόνια πίσω, στο ραδιόφωνο του ANT1, o Νίκος Μάνεσης, η Τατιάνα Στεφανίδου και η Άννα Δρούζα



Από: www.laika-monopatia.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιβεβαίωση των πληροφοριών, παρά τις διαψεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ότι ο αμερικανικός στρατός οργάνωνε τη μεταφορά πολεμοφοδίων μέσω Αστακού

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η αποστολή πολεμοφοδίων μέσω του Αστακού, για λόγους ασφαλείας, επειδή ο τελικός προορισμός του φορτίου, η πόλη Ασντόντ, βρίσκεται κοντά στη Γάζα.
Ο αντισμήναρχος Πάτρικ Ράιντερ δήλωσε ότι η Διοίκηση Θαλασσίων Μεταφορών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού προκήρυξε διαγωνισμό στις 31 Δεκεμβρίου για τη μεταφορά 325 κοντέινερ με πολεμοφόδια, σε δύο φάσεις, από το λιμάνι του Αστακού με προορισμό το Ασντόντ του Ισραήλ.
......
Συνεχίζεται...

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου πρόσθεσε ότι εξετάζονται οι κατάλληλες ενέργειες για την παράδοση των αντικειμένων στην αμερικανική αποθήκη στο Ισραήλ, χωρίς να δώσει πληροφορίες για την επιχείρηση. Το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε διαψεύσει τις πληροφορίες για εμπλοκή της Ελλάδας στον εφοδιασμό των Ισραηλινών με πολεμικό υλικό, μέσω του Αστακού. ''Λυπάμαι για τη δήλωση της κ. Μπακογιάννη, σχολίασε στον Α 9,89, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, τονίζοντας ότι δε γίνεται καμία μεταφορά υλικού από μία χωρα, χωρίς να υπάρχει η έγκρισή της κυβέρνησης".

Από: Alpha 98,9

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για την Γάζα, μέσω Αιγύπτου, αναχωρεί σε λίγη ώρα μια ελληνική αποστολή: Βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και φορέων

Μήνυμα αναγνώστη

....
Μια ακόμη προσπάθεια, με απούσα την κυβέρνηση Καραμανλή, για να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας από την Αίγυπτο και να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια μαζί με γιατρούς και φάρμακα, στο μαρτυρικό λαό της Γάζας.
Στα σύνορα, από πολλές ημέρες βρίσκονται φορτηγά με τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και γιατροί από όλο τον κόσμο.
Η ελληνική αποστολή θα κάνει τα πάντα για να πιεστούν οι Αιγύπτιοι, ώστε να περάσει η βοήθεια στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
Στην αποστολή συμμετέχουμε κι εμείς. Εντός της ημέρας θα ενημερώσουμε για τις συνθήκες που θα βρούμε το απόγευμα στα σύνορα Αιγύπτου Γάζας και παρακαλούμε τα μπλογκ που καλύπτουν τη γενοκτονία να αναδημοσιεύσουν ειδήσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αποκλεισμένη και βομβαρδιζόμενη Γάζα.

"Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε.
Όποιοι κι αν είναι.

Όσο δυνατοί κι αν είναι"
Δώρος Λοίζου
* Οι βουλευτές που συμμετέχουν στην αποστολή είναι: Μιχάλης Τισμοσίδης, Θάλεια Δραγώνα (ΠΑΣΟΚ), Τάσος Κουράκης, Γιάννης Μπανιάς (ΣΥΡΙΖΑ).
.......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τρίτη και 13!

Μήνυμα αναγνώστη

Προλήψεις και χαρακτήρισαν την Τρίτη (ή την Παρασκευή) ως μαύρες ημέρες.
Για τους μεν Έλληνες και Ισπανούς «μαύρη» μέρα θεωρείται η Τρίτη, για τους υπόλοιπους δε, η Παρασκευή!
Το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός σε όλους τους λαούς.
Από πού όμως προέρχονται οι προλήψεις για αυτές τις αποφράδες ημέρες;
Κατά την ελληνική παράδοση η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη καθώς είναι η μέρα που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των στρατευμάτων του Μωάμεθ του Πορθητή (Τρίτη 29 Μαΐου 1453).
……….
Συνεχίζεται…

Έκτοτε γιορτές και γλέντια δεν γίνονταν ποτέ Τρίτη και τα σπιτικά παρέμεναν κλειστά για τους επισκέπτες. Ήταν ένας τρόπος για να μη λησμονήσουμε ως έθνος τη μελανή εκείνη μέρα της ελληνικής ιστορίας.


Η κακοτυχία της Παρασκευής είναι μια ξενόφερτη για τον λαό μας δεισιδαιμονία καθώς δεν προσιδιάζει με την ελληνική παράδοση και ιστορία.

Προέρχεται ίσως από την ημέρα εξολόθρευσης του Τάγματος των Ναϊτών, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307 (να και το 13!), από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας. Επιπλέον λέγεται πως ήταν μέρα Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν από τον Παράδεισο, Παρασκευή όταν η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου αφάνισε τα μιασματικά όντα της γης και, η μέρα που ο Χριστός σταυρώθηκε ήταν σίγουρα Παρασκευή.


Ο αριθμός 13 λογίζεται ως γρουσούζικος από την πρώιμη αρχαιότητα, ο οποίος συνδυάστηκε αργότερα με τις αποφράδες ημέρες (Τρίτη και Παρασκευή) και γεννήθηκαν σωρεία προλήψεων που «ταλανίζουν» το νου μας ως σήμερα.


Οι σχετικές με το 13 προλήψεις δημιουργήθηκαν με την ανακάλυψη του δωδεκαδικού συστήματος, σύμφωνα με το οποίο το 12 είναι ο τέλειος αριθμός:

12 οι ώρες της μέρας και της νύχτας, 12 οι μήνες, τα ζώδια, 12 και οι άθλοι του Ηρακλή!
Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σ' αυτό το "ιερό" 12 σχηματιζόταν η αρχή ενός νέου κύκλου. Το συμβολικό αυτό άλμα προς το καινούριο «άγνωστο», που αντιπροσώπευε ο αριθμός 13, προκάλεσε ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να του αποδίδουν ευθύνες για τα ατυχή συμβάντα.


Ο Φίλιππος Β' της Μακεδονίας λέγεται πως πέθανε αφότου τοποθέτησε το άγαλμά του δίπλα σε αυτά των δώδεκα θεών του Ολύμπου.


Σύμφωνα με τις χριστιανικές θεωρίες στο μυστικό δείπνο παρίστανται 12 μαθητές και ο 13ος συνδαιτυμόνας ήταν ο Ιησούς. (Και τον Ιησού να μετρούσαμε ως πρώτο, ο 13ος θα ήταν ο Ιούδας..).


Το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης αναφέρεται στο θηρίο και τον Αντίχριστο, τα δύο δημιουργήματα του Διαβόλου.


Ο αριθμός 13 φιγουράρει στην πιο κακότυχη κάρτα των Ταρό, τον θάνατο.


Γενικότερα, το δεκατρία μπορεί να θεωρείται "κακός" αριθμός απλά επειδή είναι μία μονάδα πάνω απ' το δώδεκα το οποίο είναι δημοφιλές σε πολλούς πολιτισμούς. Όταν μία ομάδα δεκατριών αντικειμένων διαιρεθεί στα δύο, στα τρία, στα τέσσερα ή στα έξι, πάντα ένα αντικείμενο περισσεύει. Το "κακό"!...


Τρίτη και 13 του μήνα σήμερα και ο λαός μας, έχει αρκετές προλήψεις, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, χωρίς ωστόσο κανένας να νοιάζεται για εγκυρότητα καθώς και τη σοβαρότητά τους.


Οι 10 γνωστότερες από αυτές είναι:


- Αν δεις μαύρη γάτα στο δρόμο, είναι γρουσουζιά

- Αν ένα σκύλος σε ακολουθήσει μέχρι το σπίτι σου, θα έχεις καλή τύχη

- Αν βρεις στο δρόμο χρήματα, θα κερδίσεις χρήματα στη δουλειά σου

- Όταν ένα παιδί βγάζει δόντια, θα πρέπει να τα πετάξει στα κεραμίδια, ώστε τα νέα δόντια να είναι γερά

- Το πέταλο αλόγου φέρνει οικονομική ανάταση

- Αν σπάσεις καθρέφτη, θα έχεις 7 χρόνια γρουσουζιά

- Όταν δεις αστέρι να πέφτει από τον ουρανό, η ευχή που θα κάνεις θα γίνει πραγματικότητα

- Ο ιστός αράχνης στις γωνίες του σπιτιού, αλλά και το σκόρδο, φέρνει καλή τύχη

- Είναι γρουσουζιά να περνάς κάτω από σκάλα ή να αφήνεις τα παπούτσια σου ανάποδα

- Για να στεριώσει το σπίτι που χτίζεις, πρέπει να σφαχτεί ένας κόκορας στα θεμέλια

- Όταν αφήνεις τις ντουλάπες του σπιτιού ανοιχτές, ευνοείς τις κακές γλώσσες
-

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις προλήψεις που περιλαμβάνονται στη λαογραφία μας.
Πολλοί τις πιστεύουν, ενώ άλλοι, πάλι, όχι. Και όχι μόνο δεν τις πιστεύουν, αλλά γελούν και μόνο ακούγοντας ή διαβάζοντάς τες...




Εμείς να σας ευχηθούμε να έχετε μιά πραγματικά καλή μέρα!!!!!!!!!!



http://trifylianews.blogspot.com/2009/01/13.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ψάχνετε για δουλειά; Πώς σας φαίνεται ένας μισθός της τάξης των 62.300 σε έξι μήνες;



Οι Αυστραλοί δίνουν δωρεάν σπίτι και 62.300 ευρώ για έξι μήνες για να μείνετε σε ένα ακατοίκητο νησί και απλώς να ταΐζετε θαλάσσιες χελώνες!

Οι υπεύθυνοι δεν απαιτούν από τους υποψήφιους ακαδημαϊκά προσόντα. Το μόνο που ζητούν είναι να είναι καλοί κολυμβητές, να λατρεύουν τις καταδύσεις και να μιλούν αγγλικά.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο τυχερός εργαζόμενος θα διαμένει δωρεάν σε σπίτι στο νησί Χάμιλτον, το οποίο είναι γνωστό και ως το «διαμάντι των νήσων Γουίτσαντεϊ», που βρίσκονται ανοικτά της ακτής του Κουίνσλαντ.
...........
Περισσότερα: www.islandreefjob.com και Espresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Δημήτρης Τσιρώνης, βουλευτής Ν. Άρτας, τόλμησε να μιλήσει στη βουλή για το έγκλημα στη Γάζα!

Μήνυμα αναγνώστη
........
Ο Δημήτρης Τσιρώνης, βουλευτής Ν. Άρτας, τόλμησε να μιλήσει στη βουλή για το έγκλημα στη Γάζα!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και οι "Ανένταχτοι Πατριώτες" έξω από τη Βουλή

Μήνυμα αναγνώστη

.............
Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, η Βουλή των Ελλήνων συνεδριάζει για να κυρώσει «Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ Ε.Ε. και Αλβανίας». Τήν ίδια στιγμή στην Βόρειο Ήπειρο το Αλβανικό Κράτος εκποιεί και επινοικιάζει για εκατονταετία περιουσίες Βορειοηπειρωτών -παρά τις νόμιμες προσφυγές τους που ακόμα δεν έχουν τελεσιδικήσει- σε τουριστικές πολυεθνικές και κατασκευαστικές καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου. Σε ολόκληρη την Βόρειο Ήπειρο ο Ελληνισμός με αγώνες ανθίσταται των σχεδίων του οικονομικού ξεριζωμού και απαντάει με κινητοποιήσεις που συνοδεύονται από πολύ ξύλο, αθρόες συλλήψεις και βασανισμούς Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όπως πολύ πρόσφατα στη Νιβίτσα.........

Συνεχίζεται...

Οι Βορειοηπειρώτες αδερφοί μας, που βρίσκονται στα απελευθερωμένα εδάφη της μητέρας Πατρίδας ζητάνε από την Ελληνική Βουλή να αναβάλει προσωρινά την συγκεκριμένη συνεδρίαση και να αποτελέσει αυτό ΜΗΝΥΜΑ προς την πλευρά της Αλβανίας, που αρνείται να αντιληφθεί τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την διάθεση της να προσανατολισθεί ευρωπαϊκά.


...
Συμπατριώτες, δεν τρέφουμε φρούδες ελπίδες, περι ευρωπαϊκών προοπτικών της Αλβανίας -ή της τουρκιας- και δεν πιστεύουμε πως η κυβέρνηση Μπερίσσα σήμερα, Νάνο χθές και Χότζα προχθές, έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό της από την εξαφάνιση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Γι αυτό και αισθανόμαστε την ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να σταθούμε πλάϊ στα αδέρφια μας που δοκιμάζονται ακόμη μιά φορά με το Ελληνικό Κράτος να αδιαφορεί, στα πλαίσια που οι ίδιοι ορίζουν, «μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων με σκοπό να ενημερωθούν οι Έλληνες βουλευτές καθώς και η κοινή γνώμη για την τεράστια αδικία που συντελείται από το αλβανικό κράτος εις βάρως Ελλήνων στην Βόρειο Ήπειρο»... Απέναντι σε αυτούς που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ότι και σε αυτό το μεγάλο Εθνικό μας ζήτημα, οι λύσεις είναι στο χέρι μας.


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΔΟΥΛΩΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΕΚΕΙ!


……
Από: http://www.patriwtes.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οικονομία με το "μαύρο" google

Μήνυμα αναγνώστη
......
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης αν η Google search είχε μαύρη οθόνη λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια παγκόσμια συχνότητα χρήσης της, σύμφωνα με υπολογισμούς, θα είχαν σωθεί τουλάχιστον 750 μεγαβατώρες ανά χώρα για κάθε έτος.
Η Google ανταποκρινώμενη στη μελέτη, δημιούργησε μια "μαύρη" έκδοση της μηχανής αναζήτησης, που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και ονομάζεται "Βlackle".
Βοηθήστε να διαδωθεί η σελίδα και αλλάξτε τη διεύθυνση του google σε http://www.blackle.com/
.........
Από: enimerwsi-gr.blogspot.com

Μήνυμα αναγνώστη
.............
ΔΙΟΡΩΘΩΣΤΕ: ΔΕΝ είναι ιστοσελίδα της google αλλά της Αυστραλέζικης HEAP MEDIA που ενσωμάτωσε μηχανή έρευνας της Google.

Από: macedonia-greece.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα με την οικογένεια του εφοπλιστή για να ζητήσουν λύτρα - Αυτό λέει η αστυνομία και... τέλος!

Οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα με την οικογένεια του εφοπλιστή για να ζητήσουν λύτρα.
Αυτό λέει επισήμως η αστυνομία και... τέλος! Ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και νέος φόνος ιερόδουλης...

Για νέο φόνο ιερόδουλης μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" εκδιδόμενη γυναίκα η οποία ανέφερε δολοφονία στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Η γυναίκα κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Ασφάλεια και αναμένεται να δούμε αν η συγκεκριμένη δολοφονία έγινε από το μανιακό που έχει κάνει και τις δυο προηγούμενες που απασχόλησαν το αστυνομικό δελτίο τον περασμένο μήνα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πτώμα νεαρού άνδρα βρέθηκε πριν από λιγο στο λιμάνι του Πειραιά

Το πτώμα βρέθηκε δεμένο χειροπόδαρα και φιμωμένο. Ανήκει σε νεαρό άνδρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών. Το είδαν επιβάτες πλοίου "Κρήτη 1" και ειδοποίησαν το Λιμενικό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σεισμός στην Κρήτη στις 8:12 σε θαλάσσιο χώρο, στην περιοχή της Σητείας, 5,3 Ρίχτερ


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...