Ειδήσεις

20 Δεκ 2008

Δήλωση Νικοπολίδη για το διορισμό του στο Δημόσιο

«Σχετικά με το θέμα που προέκυψε και αφορά το διορισμό μου στο δημόσιο, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Το κράτος δίνει αυτό το δικαίωμα, βάσει νόμου, σε αθλητές σημαντικών διακρίσεων (στη δική μου περίπτωση μετά την κατάκτηση του Euro 2004).
Το 2005 έκανα χρήση του δικαιώματός μου, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου, και χθες δημοσιοποιήθηκε η είδηση του διορισμού μου.
Το να σχολιάζει ο καθένας, με υποτιμητικό κατά τη γνώμη μου τρόπο, το γεγονός ότι έκανα χρήση ενός δικαιώματος που δίνει η Πολιτεία, χωρίς εγώ να έχω απαντήσει εάν θα κάνω αποδεκτό τον διορισμό, είναι τουλάχιστον άδικο.
Με βάση το σχετικό νόμο, έχω δικαίωμα να απαντήσω, θετικά ή αρνητικά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών και θα το κάνω όταν εγώ κρίνω, γνωστοποιώντας παράλληλα και τους λόγους της απόφασής μου αυτής.»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσκόπηση της Public Issue για την "Καθημερινή" - Ο Γιώργος Παπανδρέου, προηγείται του Κώστα Καραμανλή, ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Πρόθεση ψήφου
........
ΠΑΣΟΚ: 38,5 %
ΝΔ: 32,5%
ΚΚΕ: 8%
ΣΥΡΙΖΑ: 12%
ΛΑΟΣ: 4%
Οικολόγοι - Πράσινοι: 3,5%
Λοιπά: 1,5%

Στη δημοσκόπηση για πρώτη φορά, ο Γιώργος Παπανδρέου, προηγείται του Κώστα Καραμανλή, ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Γιώργος Παπανδρέου 35%
Κώστας Καραμανλής 34%

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δικαιωμένη που χώρισε δηλώνει στο "Πρώτο Θέμα" η Βατίδου - Αποκαλύπτει ότι ζήτησε από τον Κούγια να παραιτηθεί από την υπεράσπιση των ειδικών φρουρών

Εύη Βατίδου για δηλώσεις Αλέξη Κούγια σχετικά με την υπεράσπιση των ειδικών φρουρών:


"Ντρέπομαι για τον πατέρα των παιδιών μου"

και

"Τώρα κατάλαβε ο κόσμος γιατί χώρισα από τον Κούγια".

...........
Από την αυριανή της συνέντευξη στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέταξαν κουραμπιέδες στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης - Μόνο ο νομάρχης θα "τρώει" γιαούρτια;

Αντιεξουσιαστές, πέταξαν ένα κουτί κουραμπιέδες στο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κέντρο της πόλης, ενώ αυτήν τη στιγμή βρίσκονται πέντε ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης καθώς και ο κινηματογράφος «Ολύμπιον».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσβολή στο δημοκρατικό πολίτευμα χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει "παρών"

Η ομιλία του Πέτρου Τατούλη για τον προϋπολογισμό που συζητείται στη Βουλή:


Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Ας ξαναθυμηθούμε κάτι που έχουμε ξεχάσει. Ή δε μας ενδιαφέρει καθόλου να θυμόμαστε. Ο προϋπολογισμός δεν είναι ένα απλό τεχνικό κείμενο. Και η συζήτηση του δεν είναι ασφαλώς μια καλή ευκαιρία για χειροκρότημα….. Ο προϋπολογισμός… δηλαδή η διαχείριση από το κράτος των χρημάτων που εισπράττει από τους φορολογούμενους, είναι η πεμπτουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αφού συνιστά τελικά, τη λογοδοσία προς τον λαό από τους εκλεγμένους από τον ίδιο ηγέτες της χώρας. Αυτή η «δημοκρατική» πεμπτουσία… με δική μας ευθύνη …έχει σήμερα ευτελιστεί. Προϋπολογισμοί με τεχνάσματα. Δημιουργικές λογιστικές. Απογραφές. Και πλέον προϋπολογισμοί που ψηφίζονται για να …εκτροχιασθούν. Όπως ο φετινός. ………

Συνεχίζεται…

Η σαφής τάση αποδυνάμωσης της ελληνικής οικονομίας όπως την βιώνουμε σήμερα είναι η οδυνηρή συνέπεια. Τα πραγματικά αίτια κρύβονται στις χρόνιες στρεβλώσεις, που καμία κυβέρνηση δεν ήθελε ή δεν κατάφερε να διορθώσει. Τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια. Μεγιστοποιημένα ασφαλώς σήμερα από την αδιαμφισβήτητη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, της οποίας ωστόσο οι αρνητικές επιπτώσεις θα εξαρτηθούν κατά βάση αφενός από την κατάσταση της κάθε εθνικής οικονομίας και αφετέρου από την αποτελεσματικότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.
Γνωρίζουμε καλά ότι η κατάρτιση ενός νέου Π/Υ βασίζεται στην εκτίμηση για την εκτέλεση του Π/Υ που προηγείται. Όσο πιο στέρεη η βάση, τόσο πιο σταθερό και αξιόπιστο το οικοδόμημα του νέου Π/Υ. Οι εκτιμήσεις για την εκτέλεση του Π/Υ του τ.ε., αν ληφθούν υπόψη τα διαθέσιμα απολογιστικά στοιχεία, φαίνονται νομίζω αδικαιολόγητα αισιόδοξες. Για να γίνω συγκεκριμένος. Φαίνεται αισιόδοξη η εκτίμηση για ετήσια αύξηση των καθαρών εσόδων του Τ/Π κατά 10,1%, όταν η αύξηση του εννεαμήνου ήταν μόλις 4,1%!. Εκτιμήσεις για άλλα κρίσιμα μεγέθη του Π/Υ του τ.ε. δείχνουν σημαντικές και συνάμα ανησυχητικές αποκλίσεις. Για παράδειγμα, το έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα υπερβεί τον αρχικό στόχο κατά €2,5 δις περίπου. Η δαπάνη για πληρωμή τόκων του Δ/Χ εκτιμάται ότι θα τον υπερβεί κατά €800 εκατ. Το Δ/Χ εκτιμάται ότι θα υπερβεί τον αρχικό στόχο κατά €9,3δις, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 8,3%.
Σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας, όπως η τρέχουσα, έχω την άποψη ότι οι αισιόδοξες εκτιμήσεις πρέπει να αποφεύγονται επιμελώς, αφού τυχόν διάψευσή τους πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία των δημοσιονομικών αρχών της χώρας. Στην τρέχουσα συγκυρία δοκιμάζεται σκληρά η αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και συνακόλουθα η αξιοπιστία των εποπτικών αρχών του κράτους. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ικανότητα του κράτους να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση πρέπει να προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού. Ωστόσο, ακόμη και αν επαληθευτούν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις, η κατάσταση των οικονομικών του κράτους εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Επί της ουσίας. Θα σταθώ εν τάχει σε δύο ζητήματα: το δημόσιο χρέος και τις κρατικές δαπάνες. Έλεγα πέρυσι από το ίδιο αυτό βήμα. Ήλθε η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε για την αντιμετώπισή του δημοσίου χρέους την πιο κοφτερή λεπίδα του ΤΠ., εκείνη των δαπανών. Έχω εδραία την πεποίθηση ότι αν δεν περικόψουμε τις κρατικές δαπάνες, θα αναπαράγονται και θα διευρύνονται τα ελλείμματα, θα διογκώνεται το Δ/Χ και θα γίνεται ολοένα και επαχθέστερη η εξυπηρέτησή του εις βάρος των πολιτικών κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης.

Ενδεικτική είναι η μείωση των δημόσιων επενδυτικών δαπανών κατά €850 εκατ. και ο περιορισμός τους στο 3,4% του ΑΕΠ από 5,1% το 2004 και 5,4% το 2000. Τη μείωση αυτή στην παρούσα οικονομική συγκυρία και δεδομένου ότι το ΕΣΠΑ μπαίνει στο τρίτο έτος εφαρμογής του αδυνατώ να την κατανοήσω!

Για τις δαπάνες κοινωνικής προστασίας τώρα. Η αποτελεσματικότερη διαχείριση των υφιστάμενων δαπανών μπορεί να δώσει καλύτερο αποτέλεσμα και οι επιπλέον πόροι ακόμη μεγαλύτερο. Και βέβαια, αυτό το ζήτημα έχει απόλυτη συνάφεια με μια ακόμη δική μας δέσμευση: την επανίδρυση του κράτους, η οποία όμως προχωράει με βραδείς ρυθμούς, την ίδια στιγμή που ο νόμος για τον έλεγχο της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και την πάταξη της διαφθοράς που ψηφίσαμε το 2006 παραμένει ανενεργός στο συρτάρι των αρμοδίων.

Κυρίες και Κύριοι,Η θλιβερή διαπίστωση ότι η Ελλάς είναι μια διεφθαρμένη χώρα ανεπαρκών πολιτικών έκανε το γύρο του κόσμου από τα διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η κρίση της Ελλάδας ανέφερε τις προάλλες ο Εκόνομιστ είναι βαθύτατα πολιτική. Η έκρηξη της κοινωνικής οργής όπως τη βιώσαμε τις προηγούμενες ημέρες, σήκωσε το χαλί. Το χαλί κάτω από το οποίο κρύβαμε για χρόνια τα σκουπίδια μας. Δείτε τα θέματα διαφθοράς. Κανένα σκάνδαλο δεν διαλευκάνθηκε. Κανένας υψηλά ιστάμενος δεν κατέληξε στη φυλακή. Μόνο κάποιοι λίγοι έχασαν τους υπουργικούς τους θώκους και αυτό όχι με παραδειγματική υπόδειξη της εξόδου, αλλά με θερμές ευχαριστίες …για τη συνεισφορά και το έργο τους. Ωστόσο, η διαφθορά συνεχίζει να αδειάζει τα ταμεία του κράτους και την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, αλλά και να αποτρέπει κάθε ξένη επένδυση.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Η μείωση των αμυντικών δαπανών ήταν για χρόνια ζητούμενο των δήθεν φιλολαϊκών πολιτικών. Αυτό θα ήταν πράγματι μια θαρραλέα πολιτική πρωτοβουλία, αν είχαμε προηγούμενα φροντίσει να εξυγιάνουμε τον τόσο εύφορο για διαπλοκή τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Δυστυχώς δεν το πράξαμε. Δεν εξασφαλίσαμε αδιάβλητο πλαίσιο στις προμήθειες των στρατιωτικών εξοπλισμών. Αντίθετα, αφήσαμε τους μεσάζοντες και τους μεταπράτες να συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος του ελληνικού λαού. Αντίθετα, δώσαμε το ελεύθερο σε ορισμένους από εμάς να ενεργούν ακόμη και ως λομπίστες αυτών των οπλεμπόρων.

Κυρίες και κύριοι,

με τη σημερινή μου τοποθέτηση δεν αποκαλύπτω ασφαλώς κάτι που δεν γνωρίζετε κι εσείς, και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας και η διεθνής κοινότητα και οι οικονομικοί αναλυτές και ασφαλώς ο ελληνικός λαός που νιώθει την οικονομική δυσπραγία στην δυστυχή του καθημερινότητά. Θέλω όμως να τονίσω το εξής: οι εκτροχιασμένοι εκ των προτέρων προϋπολογισμοί δυναμιτίζουν συθέμελα το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Μας απαξιώνουν ακόμα περισσότερο στα μάτια των εντολέων μας, των Ελλήνων πολιτών. Επιβαρύνουν το ήδη εξαιρετικά φορτισμένο από κοινωνική ένταση κλίμα διάχυτης απαισιοδοξίας για το μέλλον. Συνθλίβουν κάθε προσδοκία μεταρρύθμισης και αλλαγής.

Κύριοι συνάδελφοι,

Η ανασύνταξη του προϋπολογισμού στο σκέλος των εσόδων και στο σκέλος των δαπανών είναι απαραίτητη. Η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς είναι επιβεβλημένη. Ο εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών είναι αναγκαίος χωρίς όμως να αφεθεί η χώρα ανοχύρωτη. Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για τη στήριξη των εισοδημάτων που συρρικνώνονται -όπως λαϊκίστικα προτείνει το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα- είναι ακόμη μια προσπάθεια προσανατολισμένη στην ψηφοθηρία και όχι στην εξυγίανση των δημοσιονομικών του κράτους. Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι και ανεδαφικός και αντιλαϊκός. Όχι επειδή δίνει λίγα, αλλά διότι δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους Έλληνες να ζήσουν καλύτερα. Εκ των πραγμάτων, συμμέτοχος σε αυτό το σχέδιο δεν μπορώ να είμαι. Εκ των πραγμάτων θα παραμείνω παρών….

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κουκουλοφόροι με στυλιάρια μαζί με αστυνομικούς - Κι άλλο βίντεο, από τα Εξάρχεια αυτήν τη φορά

Από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=951359

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι αστυνομικοί κάνουν δημόσια έκκληση για αποκατάσταση της εικόνας τους

Δημόσια έκκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι Ομοσπονδίες των ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ. με αίσθημα ευθύνης έναντι της ελληνικής κοινωνίας που υπηρετούν και των συναδέλφων όλης της Χώρας που εκπροσωπούν, μετά την εγκληματική ενέργεια με τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, έχουν προβεί σε μια σειρά επαφών με τα πολιτικά κόμματα της χώρας αλλά κυρίαρχα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων στην πολιτική - φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για να υπάρξει εκτόνωση και να βρεθεί διέξοδος στο αδιέξοδο, χωρίς όμως μέχρις στιγμής καμία θετική εξέλιξη, με ορατό το ενδεχόμενο της περαιτέρω επιδείνωσής της.
………..
Συνεχίζεται…


Ακόμη και αυτή η έκκλησή μας προς τη αστυνομική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για ανάληψη από μέρους της σχετικών πρωτοβουλιών δεν εισακούσθηκε ούτε έτυχε απάντησης. Έτσι λοιπόν έχουμε χρέος να επισημάνουμε για άλλη μια φορά τα εξής: Πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθεί η Αστυνομική Ηγεσία ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν είναι εκείνο που έπληξε με τη λειτουργία του το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας. Εμείς - και δεν είναι εγωιστικό - εργαστήκαμε συστηματικά και καταφέραμε να γεφυρώσουμε το χάσμα που άφησαν πίσω τους ταραγμένες περίοδοι.Εμείς υποστηρίξαμε τις πολιτικές που συνέβαλαν στη δημιουργία μιας σύγχρονης αστυνομίας με σεβασμό στον άνθρωπο και στις καθημερινές του ανησυχίες.

Εμείς ζητήσαμε να επανιδρυθεί η Αστυνομία, ώστε να είναι ικανή να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες, αλλά εισπράξαμε την έντονη αμφισβήτηση των δημοκρατικών μας κατακτήσεων και τελευταία και την προσπάθεια απαξίωσης του ρόλου μας.Σήμερα, λοιπόν, ο αστυνομικός είναι υπερβολικά εξουθενωμένος, με ψυχική και σωματική κόπωση και καταπόνηση που αγγίζει τα όρια της ανεπανόρθωτης κατάρρευσης αισθάνεται πλήρως εγκαταλειμμένος με τη διαμόρφωση ενός άκρως αρνητικού κλίματος εναντίον της κοινωνικής υπόστασής του, τόσο ως εργαζομένου και ως πολίτη, όσο και της οικογένειάς του .Προτού παγιωθεί αυτή η αρνητική εξέλιξη, η Ηγεσία οφείλει να συγκαλέσει ειδική σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιακών κ.λ.π. παραγόντων με τη δική μας συμμετοχή, προκειμένου να εξεταστεί η λήψη άμεσων μέτρων, έτσι ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος της ανεπανόρθωτης διατάραξης των καλών σχέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας με τους πολίτες.Η Αστυνομική Ηγεσία ας αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες της, διότι ο απλός αστυφύλακας, τα μεσαία και τα ανώτερα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οικογένειές τους, οι συμπολίτες μας σε τελική ανάλυση, αναμένουν τις δικές της πρωτοβουλίες, ώστε να λάβουν πράγματι σάρκα και οστά οι φραστικές εκκλήσεις της περί ανόρθωσης του κύρους της Ελληνικής Αστυνομίας και επανασύνδεσής της με την κοινωνία.Κατόπιν αυτών , Καλούμετον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
να ζητήσει για όλους μας ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ για το κακό που έχει συντελεστεί, να δώσει κατευθύνσεις προς τις υπηρεσίες να επισκεφθούν τα σχολεία και τους μαθητές για να δείξουν τη διαλλακτικότητα και το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας και κυρίαρχα να δηλώσει άμεσα ΠΑΡΩΝ.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σχετικά με την πρόσληψη του Νικοπολίδη στο Δήμο Κηφισιάς

H ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τον διορισμό του κ. Αντώνη Νικοπολίδη στον Δήμο Κηφισιάς, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώνεται:

Ο διορισμός έγινε σύμφωνα με τον νόμο του ΠΑΣΟΚ 2725/99 άρθρο 34 παράγραφος 8, ο οποίος αναφέρει ότι 'αθλητές που σημειώνουν μια εξαιρετική αγωνιστική διάκριση επιτρέπεται να διορίζονται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων σε κενές θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα'.

Με βάση την αίτηση που έκανε ο αθλητής το 2005 και το γεγονός ότι κατέκτησε τη 1η θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ανδρών (EURO 2004), έγινε ο διορισμός του σε κενή οργανική θέση του Δήμου Κηφισιάς. Όλοι οι αθλητές που πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις του νόμου και έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις τον Απρίλιο του 2005, διορίζονται σήμερα σε κενές οργανικές θέσεις που υποδεικνύονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Με τον νόμο 3708/08 που ψήφισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το Σεπτέμβριο του 2008, καταργούνται αυτά τα προνόμια διορισμού και ισχύουν προνόμια διορισμού μόνο για αθλητές που κατακτούν την 1η έως και την 3η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και επιτρέπεται σε αυτούς να διορίζονται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων σε κενές θέσεις είτε της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των εποπτευόμενων από αυτήν φορέων είτε σε οργανισμούς, φορείς, γραφεία ή υπηρεσίες αθλητικού αντικειμένου των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α και Β βαθμού. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...