Ειδήσεις

4 Ιαν 2009

Εισβάλετε στη Γάζα - Και σε ηλεκτρονικό παιχνίδι...

Μήνυμα αναγνώστη
…..

Δυστυχώς δεν πρόκειται για πλάκα.

Διαβάστε:

Δεν είναι αστείο: Υπάρχει στο διαδίκτυο (http://www.y8.com/games/Raid_Gaza) flash game με τίτλο "Raid Gaza" (Εισβάλλετε στη Γάζα).


Στο κάτω μέρος της σελίδας αναγράφεται "Did you like the game?".
Και σε ποσοστό 71% οι απαντήσεις των παιχτών είναι "Yes".
Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να περιγράψουν τη απύθμενη, βορβορώδη μαλακία που βαράει στον εγκέφαλο τους ιμπεριαλιστές και τα τσουτσέκια τους.
Εύχομαι μόνο να υπάρχει κάρμα.
Γιατί σε αυτή τη ζωή ο Θεός μάλλον βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές...

Από: www.itaniepitas.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απίστευτο! - Οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα της Εθνικής Οδού, στο Δαφνί!

Συνέβη λίγο μετά τις 4:00 σήμερα τα ξημερώματα και το ακούσαμε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha από τον Πέτρο Καρσιώτη, ενώ είδαμε και βίντεο που τράβηξαν οδηγοί που είδαν το περιστατικό.
Ένας 67χρονος του οποίου το αλκοτέστ έδειξε ότι είχε πιει κατά δύο χιλιοστά λιγότερο από το όριο που αν γινόταν έλεγχος θα τον οδηγούσε στο αυτόφωρο, οδηγούσε για χιλιόμετρα στα αντίθετο ρεύμα και μάλιστα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο, ο οδηγός που κατέβηκε να βοηθήσει παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, αλλά ευτυχώς κανείς δε σκοτώθηκε.

Τον περασμένο Νοέμβριο 76χρονος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης επί 40 χιλιόμετρα!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανασχηματισμός: Μια τρύπα στο νερό

Ένας τοίχος αποφασίζει ποιοι θα μπουν στη νέα κυβέρνηση και ποιοι θα καταλήξουν στην πισίνα!
Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο επιλογής εφαρμόζει ο πρωθυπουργός, ώστε να αποφασίσει ποιοι τελικά θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό.
Η μέθοδος αυτή είναι βασισμένη σε γνωστό τηλεπαιχνίδι και ένας από τους βασικούς λόγους που ο κ. Καραμανλής κατέφυγε σε αυτήν είναι για να αποφύγει πιθανές γκρίνιες και νέα φαινόμενα Τατούλη από στελέχη που θα αισθάνονται αδικημένα επειδή δεν υπουργοποιήθηκαν, παρ' όλο που περιμένουν υπομονετικά στην ουρά τόσα χρόνια...
Περισσότερα στο παρακάτω αφιέρωμα του "Πρώτου Θέματος", που μετέτρεψα σε jpg από pdf για να το απολαύσετε όλοι.

ΥΓ. Ο γραφίστας (Μάκης Ανασιάδης) πρέπει να είχε πολλά κέφια. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. αλλά και ο ίδιος ο Καραμανλής... εμπνέουν... πως να το κάνουμε!

Κρόγιας Γιώργος
http://krogias.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Blogs VS ΜΜΕ


Μήνυμα αναγνώστη
-----
Τους τελευταίους μήνες, με την άνοδο της επισκεψιμότητας των blogs, σε αντίθεση με τις πωλήσεις των εφημερίδων αλλά και των νούμερων της AGB στα δελτία ειδήσεων, έχουμε όλοι οι Έλληνες παρατηρήσει την επίθεση των δημοσιογράφων στα blogs.
Ακόμα και δημοσιογράφων που "κρυφά" ή "φανερά" διατηρούν blogs ή κρύβονται πίσω από αυτά.
Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ερασιτέχνες στην ενημέρωση έχουν καταφέρει να έχουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από τους ίδιους, οι οποίοι έχουν σπουδάσει, έχουν μελετήσει, έχουν κουραστεί για να γίνουν δημοσιογράφοι και να εργάζονται σε μία εφημερίδα ή έναν τηλεοπτικό σταθμό. Όμως αυτό το οποίο συμβαίνει είναι άδικο ή δίκαιο;
...
Συνεχίζεται...

Θα ξεκινήσουμε λέγοντας σας ότι ένας επώνυμος δημοσιογράφος, ο οποίος εργάζεται σε μια εφημερίδα ή έναν τηλεοπτικό σκοπό, με τη θέληση του, ή άθελα του εξυπηρετεί πρώτα απ' όλα τα συμφέροντα του εκδότη ή του καναλάρχη αντίστοιχα. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας που να μπορέσει να μας το αρνηθεί αυτό. Η ενημέρωση λοιπόν που λαμβάνει ο πολίτης από τα ΜΜΕ είναι πέρα για πέρα κατευθυνόμενη. Εδώ λοιπόν ήρθαν τα blogs τα οποία πρόσφεραν στο πολίτη την ενημέρωση όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Παρουσιάζει καθημερινά την αλήθεια και τα γεογονότα όπως ακριβώς αυτά συμβαίνουν.


Δεν θα αρνηθούμε ότι όπως σε όλους τους τομείς της ζωής μας υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί έτσι και στην blogoσφαιρα υπάρχουν και οι δύο πλευρές. Όμως ο κόσμος που επιλέγει τα blogs για την ενημέρωση του μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ποια blogs είναι αντικειμενικά και ποια υποκειμενικά. Διαβάζει, συγκρίνει, αναζητά και βρίσκει στο τέλος την αλήθεια.


Πιστεύουμε ότι από το να προσπαθούν οι δημοσιογράφοι να σταματήσουν τα blogs θα έπρεπε να θυμηθούν όλοι τους τι ακριβώς σπούδασαν στα φοιτητικά τους χρόνια. Τι ακριβώς σημαίνει η λέξη ρεπορτάζ και η λέξη ρεπόρτερ. Γιατί όπως ξεκάθαρα φαίνεται το έχουν ξεχάσει. Όταν το αντιληφθούν και το κάνουν πράξη τότε οι πολίτες θα είναι ακόμα πιο κερδισμένοι. Διότι θα λαμβάνουν την ενημέρωση που τους αξίζει και από τα blogs αλλά και από τα ΜΜΕ.
http://enimerwsi-gr.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ζητούν βιβλία για να φτιάξουν βιβλιοθήκη

Μήνυμα αναγνώστη

.......
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», ιδρύθηκε το 1995, έχει έδρα το δημοτικό διαμέρισμα Επταλόφου του δήμου Κρουσσών στο νομό Κιλκίς.
Οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» είναι ιδρυτικό μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.). Ο σύλλογος μας διατηρεί τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, πραγματοποιεί παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος (π.χ. δενδροφυτεύσεις, ενημέρωση των αγροτών της περιοχής για νέες καλλιέργειες και τρόπους εξοικονόμησης νερού κ.α.) και διοργανώνει θεματικές εκδηλώσεις. Πρόσφατα δημιουργήσαμε και δύο blog (http://akrites.madblog.gr/ και http://akriteseptalofou.blogspot.com/) στο διαδίκτυο καθώς και group στο Facebook ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ - AKRITES EPTALOFOU) για ενημέρωση και επικοινωνία με τα μέλη, τους φίλους μας και άλλους συλλόγους.
Στα άμεσα σχέδια του συλλόγου μας είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος, χορωδίας, θεατρικής ομάδας, διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών, ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης μας (στο σύλλογό μας αυτή τη στιγμή συμμετέχουν πάνω από 30 παιδιά δημοτικού και περίπου 10 παιδιά γυμνασίου – λυκείου).
Στόχος μας να κάνουμε τα παιδιά του συλλόγου καθώς και όλους τους κατοίκους της Επταλόφου να αγαπήσουν το βιβλίο και να ανακαλύψουν τις χαρές, τις συγκινήσεις τους θησαυρούς, τις βάσεις και τα εφόδια που προσφέρει το διάβασμα για την υπόλοιπη ζωή τους. Θα σας παρακαλούσαμε, εάν έχετε τη δυνατότητα, να κάνετε δωρεά στο σύλλογό μας κάποια βιβλία με οποιαδήποτε θεματολογία, για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας.
Η παραλαβή και μεταφορά των βιβλίων θα γίνει με δική μας ευθύνη.

Οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» δεσμεύονται να σας ευχαριστήσουν δημόσια και σε προσεχή εκδήλωση του συλλόγου να σας τιμήσουν για την πολύτιμη προσφορά σας. Επίσης στα blog που διατηρούμε στο διαδίκτυο θα σας καταχωρήσουμε στους δωρητές και χορηγούς του συλλόγου μας. Θα επιθυμούσαμε τη συμμετοχή σας και τη συνεργασία σας σε προσεχείς εκδηλώσεις του συλλόγου μας, είτε με παρουσιάσεις βιβλίων σας είτε με έκθεση των βιβλίων σας, για την διάδοση του βιβλίου και του πολιτισμού γενικότερα.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ».
Διεύθυνση: Επτάλοφος Κιλκίς, Τ.Κ. 61 100
Τηλέφωνο-Φαξ: 23410 62404
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΚΑΛΙΔΟΥ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια νεκρή από το σεισμό στην Καλαμάτα

Νεκρή ανασύρθηκε από τα ερείπια αποθήκης στο δήμο Χώρας Μεσσηνίας, 18χρονη οικονομική μετανάστρια από τη Ρουμανία, ενώ ο 20χρονος σύντροφός της επέζησε με ελαφρά τραύματα στα πόδια και νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Το οίκημα κατέρρευσε νωρίς το πρωί της Κυριακής, την ώρα που το νεαρό ζευγάρι κοιμόταν, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή, σε συνδυασμό με το σεισμό των 4 Ρίχτερ, που σημειώθηκε, νότια της Καλαμάτας.

.....


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απεγκλωβισμός δυο ατόμων από αποθήκη που κατέρρεσε στην περιοχή Χώρα της Καλαμάτας

Μια αποθήκη έχει καταρεύσσει αυτην τη στιγμή στην περιοχή Χώρα της Καλαμάτας.
Έγινε κατολίσθηση εξαιτίας των βροχοπτώσεων αλλά και του πρωινού σεισμού αφού συνέβη στις 7:11, δηλαδή, ένα λεπτό μετά.
Ένα ζευγάρι είναι αυτήν τη στιγμή εγκλωβισμένο στα ερείπια, ο σύζυγος έχει επαφή με τους διασώστες, η σύζυγος όχι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι αναρχικοί μάζεψαν και έδωσαν 11.500 ευρώ στην 70χρονη που κάηκε το περίπτερό της κατά τη διάρκεια επεισοδίων

Έχουν ήδη σταλεί στην Χαρίκλεια Ανανιάδου, που από τις 2/11/08 έχει περάσει στην ανεργία λόγω τού εμπρησμού τού περιπτέρου της κατά την διάρκεια επεισοδίων μεταξύ νεαρών και ΜΑΤ έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 11.500 ευρώ από την «ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ ΑΧΑΪΑ» ενώ ο χρόνος για αλληλεγγύη στον λογαριασμό έχει παραταθεί μέχρι και την παραμονή των Φώτων.

Αριθμός λογαριασμού: 0026-0221-33-0101271081 -Εurobank

Διαβάστε και: Πρωτοβουλία αναρχικών για την αλληλεγγύη και στήριξη της 70χρονης εργαζομένης Χαρίκλειας Ανανιάδου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ρουκέτα της Χαμάς εναντίον πολιτών - Βίντεο

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Γάζα θα γίνει το νεκροταφείο των Ισραηλινών, δήλωσαν στη πρώτη τηλεοπτική τους συνέντευξη οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης της Χαμας


Από: http://www.tvxs.gr/v2642

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σεισμός 4 Ρίχτερ στις 7:10 σε θαλάσσιο χώρο δυτικά της Καλαμάτας




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ολοκλήρωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ώρα Ελλάδας, τη συνεδρίασή του στην διάρκεια της οποίας εξετάσθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία για την έκδοση ανακοίνωσης για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, ανακοίνωσε ο εκτελών χρέη προέδρου του ΣΑ, ο Γάλλος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Ζαν-Μωρίς Ριπέρ.
Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και πιθανώς κάποια ακόμη χώρα-μέλος του Συμβουλίου απέρριψαν το σχέδιο ανακοίνωσης της Λιβύης με το οποίο εκφραζόταν ανησυχία για την χερσαία επιχείρηση και απηύθυνε έκκληση για άμεση εκεχειρία, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο Αλεχάνδρο Γουλφ, αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον αισθάνεται ότι δε χρειάζεται η έκδοση τέτοιου κειμένου διότι το Ισραήλ, ένα "κράτος-μέλος του ΟΗΕ" έχει δικαίωμα "να αμυνθεί" εναντίον των "τρομοκρατών" της Χαμάς, στην οποία επέρριψε ακέραια την ευθύνη για "τα δεινά του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα".
Ο Ριπέρ στις δηλώσεις του επισήμανε ότι παρά το ότι πολλές χώρες του Συμβουλίου συμφώνησαν σε θεμελιώδη ζητήματα, δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει ομοφωνία. Ο Γουλφ απέρριψε επικρίσεις περί "δυσλειτουργίας" του Οργανισμού εξ αιτίας της στάσης της Ουάσινγκτον.

ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πρώτη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού σχετικά με τις απώλειές του - 30 τραυματίες, δύο σοβαρά

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι 30 άνδρες του τραυματίσθηκαν στη χερσαία επιχείρηση που οι δυνάμεις του διεξάγουν στη Λωρίδα της Γάζας. Στην πρώτη του αναφορά σχετικά με τις απώλειές του από τη στιγμή που ίλες αρμάτων μάχης και άνδρες του πεζικού και των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν μαζικά στην περιοχή, που ελέγχεται από τη Χαμάς, χθες Σάββατο, ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι δύο από τους 30 τραυματίες βρίσκονται σε "σοβαρή" κατάσταση. Νωρίτερα Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές είχαν κάνει λόγο για οκτώ νεκρούς μέχρι στιγμής--πέντε μαχητές και τρεις αμάχους.


ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

H προετοιμασία των Ισραηλινών για τις χερσαίες επιχειρήσεις - Βίντεο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...