Ειδήσεις

27 Μαρ 2008

Αστυνομικοί κοροϊδεύουν νεαρό με πρόβλημα στην ομιλία



Στο βίντεο ακούμε τουλάχιστον δύο αστυνομικούς να κοροϊδεύουν ένα παιδί με πρόβλημα στην ομιλία το οποίο προσπαθεί να τους καταγγείλει την κλοπή της μηχανής του.
Ο ένας από τους αστυνομικούς του κάνει ερωτήσεις και ταυτόχρονα καταγράφει όσα συμβαίνουν, προφανώς με το κινητό του.
Ο άλλος τον «σιγοντάρει» στα… γέλια.
Αργότερα κάποιος από τους δύο διακινεί το βίντεο στο διαδίκτυο, χωρίς να διαγράψει τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού που ακούγονται, ούτε να κρύψει το πρόσωπό του.
Χρήστες του διαδικτύου επεξεργάστηκαν το βίντεο (κάλυψαν το πρόσωπο του νεαρού και διέγραψαν τα προσωπικά του στοιχεία τα οποία αναφέρει στους αστυνομικούς στο πλαίσιο της καταγγελίας) και το διοχέτευσαν και σε άλλες ιστοσελίδες προκειμένου να καταγγελθεί το περιστατικό.
Συγγενείς του νεαρού έχουν ήδη βρεθεί. Το περιστατικό συνέβη το Μάρτιο του 2006 στο «αμαρτωλό» Α.Τ. Ομόνοιας.
O νεαρός Σ.Φ. είναι 28 χρονών και ενημερώθηκε για το βίντεο όταν μια φίλη της οικογένειάς του, στις αρχές Ιουνίου το 2006 είδε το βίντεο τυχαία, τον αναγνώρισε και ειδοποίησε τον πατέρα του.
Ο πατέρας του, άμεσα κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνέντευξη με τον εκπρόσωπο του Δαλάι Λάμα στην Ευρώπη

Συνέντευξη με τον εκπρόσωπο του Δαλάι Λάμα στην Ευρώπη, Κελσάνγκ Γκιάλτσεν.

Πώς διαγράφεται σήμερα η κατάσταση στο Θιβέτ;
«Οι πληροφορίες που έχουμε περιορίζονται στην τηλεφωνική επικοινωνία που έχουμε με τους ανθρώπους μας στο Θιβέτ. Η επικοινωνία γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας είναι καταλυτική, έχουν αποκλείσει όλα τα μεγάλα μοναστήρια. Πραγματοποιούνται κατ΄ οίκον έρευνες. Ουσιαστικά το Θιβέτ είναι σε κατάσταση πολέμου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε υπάρχουν περίπου 140 νεκροί και κάποιες εκατοντάδες τραυματίες».
Πώς αξιολογεί ο ίδιος την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας; Και πώς θα πρέπει να κινηθούν τώρα οι χώρες της Δύσης για να συνδράμουν στην αποκλιμάκωση της κρίσης;
«Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα. Αυτό που προέχει τώρα για εμάς είναι η αποστολή διεθνών παρατηρητών στο Θιβέτ. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι παρούσα εκεί. Είναι η μόνη προστασία για τους Θιβετιανούς στο Θιβέτ. Η εμπειρία μας από το παρελθόν λέει ότι η παρουσία της διεθνούς κοινότητας επηρεάζει τις κινήσεις και δράσεις των δυνάμεων ασφαλείας και της κυβέρνησης της Κίνας».
Η διεθνής κοινότητα εμφανίζεται διχασμένη στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων και στο ενδεχόμενο μποϋκοτάζ της Ολυμπιάδας. Το σχόλιο του εκπροσώπου του Δαλάι Λάμα στην Ευρώπη:
«Ο Δαλάι Λάμα έχει καταστήσει σαφές ότι είναι υπέρ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Αλλά θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Θιβέτ βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Υπό αυτό το πρίσμα και εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στο Θιβέτ, δεν ξέρω πώς μπορούμε να έχουμε από τη μία ειρηνικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο την ώρα που η άλλη πλευρά της χώρας είναι σε κατάσταση πολέμου. Όλα αυτά θα πρέπει να τα αναλογιστούν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η διεθνής κοινότητα».
Ο Δαλάι Λάμα έχει απειλήσει ότι θα παραιτηθεί από αρχηγός της εξόριστης κυβέρνησης εάν με αυτόν τον τρόπο τερματιστούν οι διαδηλώσεις στο Θιβέτ. Τι θα σήμαινε αυτό για τους Θιβετιανούς;
«Ενδεχόμενη παραίτηση του Δαλάι Λάμα θα έφερνε τους Θιβετιανούς ένα βήμα πίσω, θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Προς το παρόν όμως δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση η πλειοψηφία των Θιβετιανών να ταχθεί υπέρ της χρήσης βίας. Όσο ο Δαλάι Λάμα είναι εν ζωή η συντριπτική πλειονότητα των Θιβετιανών θα ακολουθεί τις συμβουλές του».

Από "Deutsche Welle"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εμφύλιος στην ΕΛ.ΑΣ.


Αθήνα 27 Μαρτίου 2008

Αριθμ. Πρωτ.:200/4/75

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εδώ και ένα χρόνο κατέβαλε, όπως γνωρίζετε, συστηματικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανώμαλης κατάστασης, που δημιουργήθηκε στους κόλπους του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής εξ αιτίας, επίσης, γνωστών συμπεριφορών και γεγονότων. Οι προσπάθειες αυτές, δυστυχώς, δεν ευδοκίμησαν, όχι με αποκλειστική ευθύνη της Ομοσπονδίας.
Η ενεστώσα «διοίκηση» της ΕΑΥΑ αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων και υπό το βάρος των ανομημάτων της, δεν κατάφερε να δώσει στο μεγαλύτερο σε αριθμό μελών πρωτοβάθμιο σωματείο της Ομοσπονδίας το κύρος και τη δυναμική που του αξίζουν. Αντιθέτως, κατάφερε να το απαξιώσει πλήρως, κάνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων της Αττικής να του γυρίσουν την πλάτη, αλλά και την ελληνική κοινωνία να διερωτάται, φωναχτά πλέον, για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές μέλη της ενεστώσας «διοίκησης».
Αποκορύφωμα της κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η ΕΑΥΑ αποτελεί η συνέλευση –παρωδία της 22ας Μαρτίου 2008, από την οποία όχι απλώς απείχε η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, αλλά δεν κατέστη δυνατή η συγκέντρωση ούτε καν του ελάχιστου αριθμού των μελών που σύμφωνα με το καταστατικό έπρεπε να παρευρίσκεται για να υπάρχει απαρτία και να προχωρήσει νομίμως η διαδικασία της προκήρυξης και πολύ περισσότερο της διενέργειας των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης για την προσεχή διετία.
Όπως προκύπτει από το ίδιο το «πρακτικό αρχαιρεσιών», που συντάχθηκε μετά τη συνέλευση –παρωδία, ενώ η γενική συνέλευση βρίσκεται, (δήθεν), «σε απαρτία με την παρουσία 3.387 ταμειακά εντάξει μελών σε σύνολο 16.500, όπως αυτά προέκυψαν από το μητρώο μελών και το πρακτικό ψήφισης Διοικητικού Απολογισμού», στην ψηφοφορία για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής συμμετείχαν μόνο 238 μέλη!
Δηλαδή, όλοι οι υπόλοιποι 3.149 συνάδελφοι και συναδέλφισσες, αυτοί που συνέταξαν και υπέγραψαν το «πρακτικό», θέλουν να μας πείσουν ξεδιάντροπα ότι χώρεσαν μέσα σε μια αίθουσα χωρητικότητας το πολύ 400 ατόμων, πήραν μέρος στις αψεγάδιαστες διαδικασίες της συνέλευσης, αλλά τελικά αδιαφόρησαν και έφυγαν χωρίς να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία… ή ότι νομιμοποιείται εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων η «ομάδα Μακρή» να συλλέγει υπογραφές για να αποδείξει τη νομιμότητα της συνέλευσης…
Είναι γνωστό, ήδη, ότι μέλη του προεδρείου και εκατοντάδων μελών της Ένωσης κατήγγειλαν τις αντικαταστατικές, παράνομες ενέργειες της «ομάδας Μακρή» και κάλεσαν τους συναδέλφους τους να μην την ακολουθήσουν στον κατήφορό της, συνεργώντας έτσι στην καταπάτηση του καταστατικού του σωματείου και στη δήθεν νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών της. Αυτή η υγιής αντίδραση των μελών του διοικητικού συμβουλίου, έρχεται να επιβεβαιώσει την εδραία πεποίθηση της Ομοσπονδίας, ότι η απερχόμενη διοίκηση της Αττικής έκλεισε οριστικά τον κύκλο –και τον έκλεισε με το χειρότερο τρόπο- της λειτουργίας του ιστορικού σωματείου της πρωτεύουσας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποτάχθηκε ο αστυνομικός - βασανιστής

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. έκρινε πως πρέπει να αποταχθεί ο αστυνομικός -βασανιστής του Α.Τ. Ομόνοιας ο οποίος όπως φαινόταν σε βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, πρωταγωνιστούσε σε ξυλοδαρμούς με θύματα αλλοδαπούς κρατουμένους.

Αποτάχθηκαν και ο αρχιφύλακας, ένας αστυφύλακας και δύο συνοριοφύλακες που ήταν παρόντες στο συμβάν.
Ωστόσο και οι τέσσερις μπορούν να προσφύγουν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αστυνομίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαλώνουν(;) οι bloggers... (1)

Συνέβησε εκδήλωση που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο από πολιτιστικό φορέα της Καβάλας.
Το κοινό αποτελούνταν από άτομα μεταξύ 15 και 75 ετών και στη συζήτηση παραμβάσεις μπορούσαν να γίνουν και μέσω blog που είχε "στηθεί" για αυτόν το σκοπό.
Βεβαίως, οι συνομιλητές δε θα μπορούσαν να μην αναφερθούν και στο "Press gr" για το οποίο ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε στο http://oneiros.gr/blog, για παράδειγμα.
Το χειρότερο κομμάτι της εκδήλωσης, ήταν το τέλος όπου κάποιοι που αυτοπροσδιορισθήκανε "πράσινοι" bloggers κατηγόρησαν την "psilikatzoy" ότι βγάζει λεφτά από αυτό που κάνει.
Πιο συγκεκριμένα, την κατηγόρησαν για το ότι εκδίδει βιβλίο ενώ είναι αγράμματη και κακομοίρα.
Η Χ-Psilikatzoy, η Κωσταντίνα Δελημήτρου, γράφει στο blog του alzap (παλαιού μέλους του ΠαΣοΚ), σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης για το blogging στην Καβάλα και την επίθεση που δέχθηκε και λαμβάνει απάντηση - συγγνώμη από την προσωπική σελίδα του προέδρου του ΠαΣοΚ papandreou.gr.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εμφύλιος στην Ελληνική Αστυνομία. Π.Ο.ΑΣ.Υ. εναντίον Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Στοιχεία που αφορούν σε παράνομες ενέργειες της σημερινής διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής θα φέρει σήμερα στο φως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Περιμένουμε...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αναφορές τηλεοπτικών σταθμών των Σκοπίων για την πρόταση του Μάθιου Νίμιτς

Σύμφωνα με αναφορές τηλεοπτικών σταθμών των Σκοπίων χθες το βράδυ, η πρόταση που υπέβαλε χθες στη Νέα Υόρκη ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για την εκκρεμότητα της ονομασίας, στους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
.
.
.
.
.
.
.

  • Για εσωτερική χρήση, το όνομα της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε κυριλλική γραφή.
  • Για διεθνή χρήση, το όνομα της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)» και η επίσημη εκδοχή του θα είναι η αγγλική.
  • Για διμερή χρήση συστήνεται η νέα ονομασία να υιοθετηθεί από τις χώρες που αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιούν τη συνταγματική ονομασία, χωρίς όμως οι χώρες αυτές να υποχρεώνονται σε αυτήν την επιλογή.
  • Η ονομασία «Μακεδονία» καθ’ εαυτήν δεν θα χρησιμοποιείται ως επίσημο όνομα από άλλη πλευρά.
  • Οι όροι «μακεδονία» και «μακεδονικό», από μόνοι τους, μπορούν να χρησιμοποιούνται σε μη αποκλειστική βάση και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με τη διεθνή νομική και εμπορική πρακτική.
  • Οι δύο πλευρές καλούνται σε περαιτέρω συζητήσεις για το θέμα του αλυτρωτισμού, σε διακήρυξη του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας κ.λπ.
  • Τα θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης παραπέμπονται σε κοινή επιτροπή.
  • Η Ελλάδα καλείται να υποστηρίξει ενεργά την ΠΓΔΜ όσον αφορά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Το θέμα των αεροδρομίων θα πρέπει να εξετασθεί εκ νέου από την ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προκλητικό το Πεκίνο σχετικά με τους Θιβετιανούς

Το Πεκίνο κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να μη στείλει "λάθος σήμα" στο Δαλάι Λάμα και τόνισε ότι το Θιβέτ είναι μια εσωτερική υπόθεση της Κίνας.

"Το Θιβέτ είναι απολύτως εσωτερικό ζήτημα της Κίνας και δε θα δεχθούμε καμία ξένη ανάμιξη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Κιν Γκανγκ, ερωτηθείς για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο και κατά την οποία θα συζητηθεί η θιβετιανή κρίση.
"Ελπίζω ότι δε θα στείλουν λάθος σήμα στο Δαλάι Λάμα". Ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα και θα καταδικάσει τους εγκληματίες γιατί αυτοί είναι που διατάραξαν την τάξη και έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπους και περιουσίες", πρόσθεσε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μιμητές Θέμου - Μάκη

Όταν Θέμος + Μάκης = ΘΕ-ΜΑ
τότε
Μανώλης + Γιάννης = ΜΑ-ΓΙΑ
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ο χθεσινός τελικός κυπέλλου ήταν μια πραγματική διαφήμιση για το Ελληνικό μπάσκετ και είναι κρίμα που ο περισσότερος κόσμος αναγκάστηκε να τον παρακολουθήσει, όπως και τις κανονικές διαφημίσεις άλλωστε, από τη μικρή οθόνη.
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε κυπελλούχος στις λεπτομέρειες (δίνοντας απαντήσεις με την εμφάνισή του σε όσους βιάστηκαν να τον ξεγράψουν) και όλοι πήραμε μία πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στους τελικούς του πρωταθλήματος.
Με το που σηκώθηκα από το κρεβάτι μου έτρεξα γρήγορα, γρήγορα να ανοίξω τον υπολογιστή μου, για να διαβάσω τα σημερινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων.
Η αλήθεια είναι ότι οι οπαδικές εφημερίδες μου φτιάχνουν το κέφι, αφού τις περισσότερες φορές οι τίτλοι τους είναι ευρηματικοί και με αρκετή δόση χιούμορ. Το γέλιο μου κόπηκε όταν διάβασα το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο μιας ιστορικής εφημερίδας όπως είναι η "Aθλητική Ηχώ". «ΠΕΛΑΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΣΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΙΠΑ».
Στην αρχή ξαφνιάστηκα. Λέω, δεν μπορεί, κάτι δεν έχω διαβάσει σωστά και ρίχνω μία πιο προσεκτική ματιά στη εφημερίδα. Προσπαθώ να δω μήπως μου ξεφεύγει κάτι που να παραπέμπει σε αυτόν τον τίτλο.
Κοιτάζω τη φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς προσεκτικά για να δω μήπως υπάρχει κάποιος που καπνίζει πίπα. Προσπαθώ να δω αν υπάρχουν δηλώσεις καλαθοσφαιριστών ή παραγόντων που να αναφέρουν τη συγκεκριμένη λέξη. Μάταια όμως. Και αναρωτιέμαι: Σε τι ωφελεί ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο κύριοι; Η Ελληνική γλώσσα είναι η πιο πλούσια γλώσσα στον κόσμο. Αυτός ήταν ο ευρηματικός τίτλος που μπόρεσαν να σκεφτούν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας;
Η εφημερίδα θα μου πείτε είναι οπαδική και απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι άρρωστοι με την ομάδα τους.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη εφημερίδα βρίσκεται κρεμασμένη σήμερα σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας και δυστυχώς δεν την βλέπουν μόνο οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι τις εφημερίδας πώς θα αισθανθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού όταν διαβάσουν το πρωτοσέλιδο αυτό; Και αν ναι, σκέφτηκαν πώς θα αντιδράσουν αυτοί οι οπαδοί την επόμενη φορά που θα παίξει η ομάδα τους με τον Παναθηναϊκό ή το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πουλήσουν μερικές χιλιάδες φύλλα παραπάνω;
Και μετά όλοι αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην εξέδρα οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να δουν έναν αγώνα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου στην έδρα του αντιπάλου χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.
Αναρωτιούνται γιατί ένας τελικός κυπέλλου στο μπάσκετ γίνεται υπό το βλέμμα 2.000 ανθρώπων τη στιγμή που η χωρητικότητα του γηπέδου ξεπερνά τις 7000.
Τέτοιου είδους πρωτοσέλιδα το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν και τα αποτελέσματα τα έχουμε δει όλοι. Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Υ.Γ. 1
Σε έναν αγώνα μπάσκετ αν ακουστούν υβριστικά συνθήματα από οπαδούς, οι διαιτητές σταματούν τον αγώνα και χρεώνουν με μία παρατήρηση την ομάδα. Στις πέντε παρατηρήσεις η ομάδα τιμωρείται με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.
Για αυτό το πρωτοσέλιδο, ποια θα είναι η ποινή που θα επιβληθεί στην εφημερίδα;

Υ.Γ 2
Συγχαρητήρια στην εφημερίδα DERBY για το πρωτοσέλιδο της





Κ.Μ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγγελία - φάρσα σε blog

Αναστάτωση προκάλεσε προς στιγμήν στις δυνάμεις ασφαλείας της Ρουμανίας, που βρίσκονται σε αυξημένο βαθμό ετοιμότητας ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ (2-4 Απριλίου), μια κακόγουστη αγγελία που δημοσίευσε blogger στην ιστοσελίδα του. "Δωμάτιο προς ενοικίαση κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, κατάλληλο για ελεύθερους σκοπευτές. Η βεράντα έχει έξοχη θέα προς το προεδρικό παλάτι, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος. Το κόστος ανέρχεται σε 5.000 ευρώ την ημέρα ανά άτομο", αναφέρεται στην αγγελία- φάρσα που, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό "Antenna 3" του Βουκουρεστίου, κινητοποίησε άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Ο φαρσέρ εντοπίστηκε άμεσα και του επισημάνθηκε πως σε περίπτωση παρόμοιας ενέργειας, θα βρεθεί στη φυλακή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προτάσεις δυσπιστίας από το 1974 έως σήμερα




Εκτός από τη χθεσινή, επτά προτάσεις δυσπιστίας έχουν υποβληθεί στη Βουλή από το 1974 έως σήμερα.


Ιούνιος 1988

Πρωθυπουργός: Ανδρέας Παπανδρέου.
Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ο λόγος: Εξωτερική πολιτική και οικονομία.
Αποτέλεσμα: Υπέρ ψήφισαν 123 βουλευτές, κατά ψήφισαν 157.

Μάρτιος 1989
Πρωθυπουργός:
Ανδρέας Παπανδρέου
Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ο λόγος: Σκάνδαλο Κοσκωτά.
Αποτέλεσμα: Υπέρ ψήφισαν 123 βουλευτές, κατά ψήφισαν 155, δεκαεννιά δήλωσαν «απών» και ένας «παρών».
(Ο Αντώνης Τρίτσης, ο Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης και η Ρούλα Κακλαμανάκη δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αποχώρησαν από τη Βουλή και διεγράφησαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου).

Μάρτιος 1993
Πρωθυπουργός: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης: Ανδρέας Παπανδρέου
Ο λόγος: Σκοπιανό
Αποτέλεσμα: Υπέρ ψήφισαν 145 βουλευτές, κατά ψήφισαν 152, και δύο «παρών».

Ιανουάριος 1996
Πρωθυπουργός: Ανδρέας Παπανδρέου
Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης: Μιλτιάδης Έβερτ
Ο λόγος: Ακυβερνησία της χώρας λόγω της νοσηλείας του Παπανδρέου στο Ωνάσειο.
Αποτέλεσμα: Υπέρ ψήφισαν 118 βουλευτές, κατά ψήφισαν 168, και υπήρχαν και 10 λευκές ψήφοι.

Ιανουάριος 1999
Πρωθυπουργός: Κώστας Σημίτης
Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης: Κώστας Καραμανλής
Ο λόγος: Κατά του τότε υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεράσιμου Αρσένη (εκπαιδευτική μεταρρύθμιση).
Αποτέλεσμα: Υπέρ ψήφισαν 127 βουλευτές, κατά ψήφισαν 163.

Ιανουάριος 2001
Πρωθυπουργός:
Κώστας Σημίτης
Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης: Κώστας Καραμανλής
Ο λόγος: κατά του τότε υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου (Χρηματιστήριο)
Αποτέλεσμα: Υπέρ ψήφισαν 125 βουλευτές, κατά ψήφισαν 154 και «παρών» το ΚΚΕ.

Φεβρουάριος 2007
Πρωθυπουργός: Κώστας Καραμανλής
Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης: Γιώργος Παπανδρέου
Ο λόγος: Παιδεία, άρθρο 16.
Αποτέλεσμα: Υπέρ ψήφισαν 122 βουλευτές, κατά ψήφισαν 164.

Τον Ιούνιο του 2005 ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε αιφνιδίως στη Βουλή θέμα πρότασης μομφής κατά... του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασής του ήταν να απαντήσει αμέσως ο πρωθυπουργός, ζητώντας την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από μικρή στα βάσανα...

Το ευτυχές γεγονός συνέβη βορειοανατολικά της Πίνδου και η τυχερή μητέρα ακούει στο όνομα Κατερίνα.

Η μόλις πέντε χρόνών αρκούδα που παρακολουθείται ηλεκτρονικά από την περιβαλλοντική οργάνωση "Καλλιστώ", έφερε χθες στον κόσμο δύο υγιέστατα αρκουδάκια.
Να της ζήσουν...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...