Ειδήσεις

17 Σεπ 2008

Στάσεις... Φωτογραφίες από αναγνώστηΑν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κωστής Χατζηδάκης: Έχοντας εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις που θέσαμε για τη νέα Ολυμπιακή, γιατί να διατηρηθεί η σημερινή άρρωστη κατάσταση;

Η Ολυμπιακή είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία στην ΕΕ που ανήκει 100% στο κράτος, η μόνη που αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα με την ΕΕ για παράνομες κρατικές ενισχύσεις, η μόνη που είναι τόσο ζημιογόνα, σε σχέση με το μέγεθός της, σε ολόκληρη την ΕΕ.
Κάθε μέρα που περνάει η Ολυμπιακή φορτώνει στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων 1 εκ. ευρώ, ενώ τα συσσωρευμένα χρέη της ξεπερνούν τα 2,6 δις ευρώ. Ήρθε επιτέλους ο καιρός να βρεθεί μια οριστική λύση. Με το σχέδιό μας για αποκρατικοποίηση, το οποίο για πρώτη φορά έχει την έγκριση της ΕΕ, πετυχαίνουμε τη μετάβαση σε μια νέα, υγιή, ανταγωνιστική και ασφαλή Ολυμπιακή, με το όνομα και το σήμα που όλοι γνωρίζουμε, χωρίς χρέη και με πλήρη κάλυψη των εργαζομένων. Η λύση αποτελείται από δύο σκέλη: το σχέδιο αποκρατικοποίησης με πράσινο φως από την Commission και το σχέδιο εξασφάλισης όλων όσων εργάζονται στην Ολυμπιακή. Έτσι, ξεκινά η αρχική προετοιμασία όπου δημιουργούνται οι τρεις εταιρείες:
……
Συνεχίζεται…

η ΠΑΝΘΕΟΝ, η οποία θα αναλάβει το πτητικό έργο,


μια δεύτερη νέα εταιρεία προερχόμενη από την Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες, η οποία θα αναλάβει το ground handling,


και μία τρίτη εταιρεία η οποία θα είναι η εταιρεία της τεχνικής βάσης.Στη συνέχεια, θα έχουμε την επιλογή ιδιωτών επενδυτών με διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό που θα ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Υπολογίζουμε ότι την άνοιξη του 2009 θα έχουμε πλήρη λειτουργία των νέων εταιρειών. Πετυχαίνουμε τη λειτουργία της νέας εταιρείας με το 65% τουλάχιστον του υπάρχοντος πτητικού έργου. Από την επόμενη μέρα ο νέος επενδυτής έχει τη δυνατότητα άμεσης ανάπτυξης της εταιρείας. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι στο προηγούμενο μοντέλο της Sabena, η νέα βελγική εταιρία ξεκίνησε με μόλις το 38% του προηγούμενου μεγέθους της, χωρίς να διατηρήσει καν το όνομά της.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, όλοι έχουν το δικαίωμα και την ευκαιρία να περάσουν στην επόμενη μέρα με αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.Με τα μέτρα που λαμβάνουμε καλύπτουμε πλήρως τους μόνιμους υπαλλήλους, τους πιλότους, τους τεχνικούς, αλλά και τους εποχικούς υπαλλήλους. Μιλάμε για εφάπαξ ποσό κοινωνικής ενίσχυσης, σημαντική ενίσχυση του ασφαλιστικού τους, που φτάνει στη δυνατότητα πλήρους συνταξιοδότησης για πάνω από 2000, δυνατότητα μεταφοράς στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ με τους ίδιους μισθούς.

Έχοντας εξασφαλίσει, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις, όλες τις προϋποθέσεις που θέσαμε για τη νέα Ολυμπιακή, γιατί άραγε να θέλουμε να διατηρηθεί η σημερινή άρρωστη κατάσταση;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βρέθηκε ο πρώτος «χρυσός» κληρονόμος των 1.031 προγόνων μας που έκαναν ασφάλεια ζωής πριν έναν αιώνα; Μήπως είστε κι εσείς ένας από αυτούς;

Μέχρι χθες ήταν απλώς ο πρόεδρος μιας μικρής κοινότητας του νομού Χανιών, σήμερα, λόγω της πιθανής συγγένειάς του με έναν από τους προνοητικούς Κρητικούς που έκαναν ασφάλεια ζωής πριν από περίπου έναν αιώνα, αποτελεί ενδεχομένως έναν από τους χρυσούς κληρονόμους μιας αστρονομικής περιουσίας...

Ο κ. Αντώνης Σμπυράκης, κοινοτάρχης της Ασή Γωνιάς, με έκπληξη πληροφορήθηκε χθες από τα δημοσιεύματα της "Νέας Κρήτης" ότι πιθανόν να είναι ένας από τους δικαιούχους που αναζητά η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Company.

Ο "χορός" των κληρονόμων ξεκίνησε τελικά από την Κρήτη, ενώ ενδέχεται να αποδειχτεί... μακράς διάρκειας, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανάμεσα στα ονόματα του καταλόγου εντόπισαν εκείνα κάποιων... μακρινών συγγενών τους.
Όπως ανάφερε στη "Νέα Κρήτη" ο κ. Σμπυράκης, δεν πίστευε στα αφτιά του όταν του ανακοινώθηκε ότι το όνομα κάποιου συγγενούς του φιγουράρει στην περίφημη λίστα των 1.031 συνολικά ασφαλισμένων Ελλήνων της εταιρείας, καθιστώντας τον πιθανό... εκατομμυριούχο από τη μια στιγμή στην άλλη.
«Σίγουρα έχουμε κάποια σχέση με τον άνθρωπο αυτό. Πιθανόν να είναι αδερφός ή παππούς του προπάππου μου. Έχει γεννηθεί το 1857, σύμφωνα με τα συμβόλαια που έχει συνάψει με την εταιρεία. Το μόνο που μπορώ να πως είναι ότι το επίθετο Σμπυράκης δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, παρά μόνο στην Ασή Γωνιά, και πάνω σε αυτό βασίζουμε τη σιγουριά μας ότι υπάρχει κάποια συγγένεια με το συγκεκριμένο άνθρωπο», τόνισε ο ίδιος στη "Νέα Κρήτη".
…………
Συνεχίζεται…

Ο προνοητικός, όπως αποδείχτηκε παππούς, ονομαζόταν Νικόλας Σμπυράκης του Δημητρίου, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στην περιβόητη λίστα της ασφαλιστικής εταιρείας ήταν έμπορος καπνού και κατοικούσε στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο παππούς Νικόλας γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1857 και είχε συνάψει δύο συμβόλαια με την εταιρεία. Στο πρώτο συμβόλαιο αναγράφεται ως ημερομηνία σύναψης η 17η Νοέμβρη του 1894 και στο δεύτερο η 8η Αυγούστου του 1906. Η προφητική του αυτή κίνηση εξασφαλίζει σήμερα στους απογόνους του ένα ποσό... αστρονομικό, που μεταφράζεται σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

«Σίγουρα πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό. Εφόσον αυτή η περιουσία περιέλθει στα χέρια μας, το σίγουρο είναι ότι μέρος της θα διατεθεί στην Κοινότητα Ασή Γωνιάς. Επίσης θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε όλα τα μέλη της οικογένειάς μας, που είναι αρκετά μεγάλη, και να τους αποδώσουμε μερίδιο της αναπάντεχης αυτής κληρονομιάς», τόνισε ο κ. Σμπυράκης.

Όπως εξομολογείται ο ίδιος, δε γνώριζε τίποτα για το θέμα αυτό, μέχρι που ενημερώθηκε από τα δημοσιεύματα. «Πρώτος στόχος είναι τώρα να ψάξουμε στην Αθήνα προκειμένου να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τον άνθρωπο αυτό, ποιος ήταν και τι απέγινε. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα κουραστική και χρονοβόρα, και είναι αμφίβολο το αποτέλεσμά της, ωστόσο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ψάξουμε τις ρίζες μας, να βρούμε χαμένα μέλη της οικογένειας», επισήμανε ο κ. Σμπυράκης, που, όπως εξήγησε, η έρευνα αυτή φτάνει μέχρι και την Αμερική.

«Κάποτε κάποιος συγγενής καθηγητής πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, παιδίατρος, είχε ξεκινήσει μια έρευνα γνωρίζοντας ότι έχουμε κάποιους συγγενείς που έχουν χαθεί και ξεκίνησε μια διαδικασία που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει. Ωστόσο, είχε ένα ρολόι που του είχαν στείλει κάποιος θείος από την Αμερική όταν ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο και το είχε κρατήσει. Σκοπός μας είναι να κατευθύνουμε τις έρευνες και προς την Αμερική», πρόσθεσε ο κ. Σμπυράκης.Η περίφημη λίστα της εταιρείας που δημοσιεύεται για δεύτερη ημέρα σήμερα στις σελίδες της "Ν.Κ." φαίνεται πως έβαλε πολύ κόσμο να... ανασκαλέψει το παρελθόν του και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανάμεσα στα ονόματα των ασφαλισμένων εντόπισαν και κάποιο που πιθανόν να ανήκει στην οικογένειά τους. Όπως ανέφεραν στη "Ν.Κ." αρκετοί από τους... υποψήφιους κληρονόμους, πρόκειται για μια ιδιαίτερα συγκινητική διαδικασία, που εκτός από την είσπραξη του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού αποφέρει και ηθικό κέρδος και αυτό είναι η ανακάλυψη της οικογενειακής τους ιστορίας, μιας ιστορίας που χάθηκε ανάμεσα στις στάχτες της Μικρασιατικής Καταστροφής.

«Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, αλλά συνδέεται και με την οικογενειακή ιστορία του καθενός», ανέφερε στη "Ν.Κ." ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ηρακλείου κ. Νίκος Κοκκάλης, που ανέφερε στη "Ν.Κ." ότι ανάμεσα στα ονόματα των ασφαλισμένων της αμερικανικής εταιρείας ανακάλυψε και εκείνο που παππού του, με το ενδεχόμενο ωστόσο να πρόκειται για μια απλή συνωνυμία. «Θα πρέπει να διασταυρώσουμε στοιχεία, όπως είναι η ημερομηνία και ο τόπος γέννησης, αλλιώς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με σιγουριά», ανέφερε ο ίδιος.

Ανεξάρτητα πάντως από το ποιος θα αποδειχτεί ο... τυχερότερος των απόγονων που θα εισπράξει την αστρονομική αποζημίωση, όπως επισήμανε ο κ. Κοκκάλης, εκείνο που θα πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα είναι η διάθεση ενός μέρους του ποσού για τη δημιουργία ενός χώρου μνήμης προς τιμή των ανθρώπων αυτών. «Το ιδανικό θα ήταν να διατεθεί ένα ποσό για τη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης, ενδεχομένως μέσα από την ίδρυση ενός μουσείου που θα περιλαμβάνει δείγματα του πολιτιστικού πλούτου των σπουδαίων αυτών προγόνων».

Όπως τόνισε ο ίδιος, θα πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία των προσφυγικών συλλόγων της χώρας και μια κοινή απόφαση, ώστε τα ποσά που αποδίδονται σε οικογένειες Ελλήνων Μικρασιατών που πιθανώς να έχουν αφανιστεί να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς.


Έξι δηλώνουν Κρητικοί

Ανάμεσα στα 1.031 ονόματα της "χρυσής" λίστας των ασφαλισμένων της New York Life Insurance Company περιλαμβάνονται και αυτά έξι ατόμων (εκτός από τον πρόγονο του κ. Σμπυράκη) που δηλώνουν ως τόπο καταγωγής-κατοικίας τους την Κρήτη. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ίδια λίστα πρόκειται για εύπορους ανθρώπους της εποχής που διέβλεψαν ότι η σύναψη ενός συμβολαίου ζωής θα μπορούσε να αποτελέσει στο μέλλον μια κερδοφόρα επένδυση. Παράλληλα, ο ασφαλιστής της εταιρείας στην Κρήτη θα πρέπει να ήταν... πολύ καλός στη δουλειά του, καθώς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατάφερε να συνάψει τα ασφαλιστήρια μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, αφού, όπως προκύπτει, οι άνθρωποι αυτοί είχαν ασφαλιστεί την ίδια σχεδόν χρονική περίοδο.

Ένας από αυτούς ήταν ο Γεώργιος Αλεξανδράκης του Αντωνίου, έμπορος λαδιού, που γεννήθηκε το 1851, ενώ σύναψε το "χρυσό" συμβόλαιο στις 19 Ιουνίου του έτους 1900. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 25 Ιουνίου του ίδιου έτους, ο δικηγόρος Ιωάννης Κουφάκης του Θεοδώρου καταχωρίζεται ως ένας από τους ασφαλισμένους της αμερικανικής εταιρείας. Στο πρόγραμμα ασφάλειας ζωής της αμερικανικής εταιρείας μπαίνει στις 28 Ιουνίου ο Μίνωας Κυδωνάκης, που γεννήθηκε το έτος 1867 και που ως ιδιότητα δηλώνει ανεξάρτητος, και την 1η Αυγούστου ο έμπορος καλτσών Νικόλαος Σερβάκης. Τον Οκτώβριο του 1900 υπογράφει την ασφάλεια ζωής ο έμπορος ξηρών προϊόντων Μανόλης Καλαμαρίσης και τελευταίος ο... συνάδελφός του έμπορος ξηρών φρούτων Αναστάσιος Τσικόλης του Σπύρου, δηλώνοντας ως τόπο κατοικίας τους το νησί της Κρήτης.


Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης δέκα ακόμη άτομα, το επίθετο των οποίων ίσως μαρτυρά μια πιθανή σύνδεση με τη μεγαλόνησο. Ανάμεσά τους είναι ο Νικόλας Κουρτεσάκης, λογιστής και κάτοικος Κωνσταντινούπολης, ο Μιχάλης Μαλανδράκης που ήταν καθηγητής στην Πάτμο, ο Δημήτρης Φραγκάκης που ήταν τυρέμπορος στην Κωνσταντινούπολη και ο Εμπεδόσης Μαστρομιχαλάκης, ο οποίος δήλωνε παρασκευαστής αλκοολούχων ποτών στη Σαμσούντα, και ακόμη ο Αντώνιος Γιαννάκης, που ήταν γεωπόνος και κάτοικος Κύπρου, ο Θεόδωρος Νεαπολιτάκης, εμπορικός υπάλληλος του τελωνείου Κωνσταντινούπολης, ο Βασίλειος Πατσικάκης, κατασκευαστής σχολείων στην Κωνσταντινούπολη, ο Αντώνης Βλαχάκης, αρτοποιός επίσης στην Κωνσταντινούπολη, και ο Απόστολος Ζερβουδάκης εμπορικός αντιπρόσωπος από το Νέο Σεχίρ της Μικράς Ασίας.Αρκετοί είναι επίσης οι ασφαλισμένοι που δηλώνουν ως τόπο κατοικίας την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη και τη Φλώρινα, ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν ως τόπο κατοικίας τους περιοχές της Μικράς Ασίας. Όλα τα συμβόλαια έχουν συναφθεί στην επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνταν η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία από το 1882 και μέχρι πριν τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.


ΑποδείξειςΌσοι καταφέρουν να εντοπίσουν στις λίστες της εταιρείας κάποιο συγγενικό όνομα θα πρέπει πρώτα να καταφέρουν να αποδείξουν τη συγγενική σύνδεσή τους με το πρόσωπο αυτό. Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα, καθώς θα χρειαστεί να ανατρέξουν σε αρχεία που πιθανώς να είναι δυσεύρετα. Εφόσον τελικά η... σκόπελος αυτή προσπεραστεί, οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταβάλουν τα αποδεικτικά στοιχεία για την οικογενειακή σχέση με το άτομο που ασφαλίστηκε, σύμφωνα με ένα από τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια, καθώς και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά σε διάστημα πέντε περίπου μηνών από σήμερα και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2009. Το Συμβούλιο Εξέτασης Αξιώσεων ενδέχεται να ζητήσει πρόσθετα στοιχεία από το άτομο που υποβάλλει την αξίωση. Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 00 800 33 311144 από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.Περισσότερα: http://www.neakriti.gr/
1.031 ονόματα προγόνων μας είχαν ασφαλιστεί στις αρχές του περασμένου αιώνα και μπορεί εσείς, αν είστε απόγονός τους, να δικαιούστε χρήματαΤο ξέρετε ότι μπορεί να είστε απόγονος ατόμου που ασφαλίστηκε από το 1882 έως το 1914 και μπορεί να έχετε δικαίωμα παροχών από αυτό το πρόγραμμα;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βοηθήστε να βρεθεί ο δράστης που μαχαίρωσε οδηγό μετά από λογομαχία επειδή ο ένας «έκλεισε» τον άλλο...

«Τα ξημερώματα του Σαββάτου 13/09/2008 (ώρα 4-5πμ), επί της λεωφόρου Υμηττού στο Παγκράτι (κοντά στο συντριβάνι) δύο άγνωστοι αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας BMW (μαύρου χρώματος, δίπορτη, καινούρια, με φιμέ τζάμια και το χαρακτηριστικό Μ), επιτέθηκαν ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο αδερφός μου με δυο φίλους του, μάρκας Volkswagen Polo και χρώματος μαύρου.
Το ένα παιδί φέρει χτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά από σιδηρογροθιά (ευτυχώς επιπόλαια).
Το άλλο παιδί φέρει μαχαιριά στο αριστερό μπράτσο (ευτυχώς όχι πολύ βαθιά), ενώ ο αδερφός μου (26 ετών) φέρει βαρύτατα τραύματα στον θώρακα (από δύο μαχαιριές) και αυτή την στιγμή δίνει μάχη για την ζωή του, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» όπου νοσηλεύεται.
Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν από μια λογομαχία στην διασταύρωση των οδών Ακαδημίας και Β. Σοφίας επειδή ο ένας «έκλεισε» τον άλλο...
Κατάθεση δόθηκε στην αστυνομία από τους φίλους του αδερφού μου, αλλά όπως είναι λογικό, από το σοκ που υπέστησαν δεν μπορούν να θυμηθούν τη πινακίδα του ΙΧ ή κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δραστών.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με το αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου».
Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η «Βικιπαίδεια» στα ποντιακά - Ανοιχτόν εγκυκλοπαίδεια ντο γράφκεται και τρανείν απ' ατείνς π' θέλνε να εργάσκουνταν

Όλοι γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε την «Βικιπαίδεια», την εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχομένου που γράφεται συμμετοχικά (Wikipedia, the free encyclopedia that anyone can edit).
Πριν λίγους μήνες τέθηκε η πρόταση δημιουργίας ποντιακής «Βικιπαίδειας», «ανοιχτόν εγκυκλοπαίδεια ντο γράφκεται και τρανείν απ' ατείνς π' θέλνε να εργάσκουνταν.»
Λέγοντας «ποντιακή» εννοούμε ότι τα άρθρα της θα γράφονται στην ποντιακή διάλεκτο, σην γλώσσαν εμούν. Στόχος είναι φυσικά να καλυφθούν κυρίως τα «ποντιακά θέματα», αλλά όχι μόνο.
Η πρόταση για δημιουργία ποντιακής «Βικιπαίδειας» εγκρίθηκε μερικώς από το αρμόδιο όργανο και βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες σε δοκιμαστική φάση.

Συνέχεια στο http://eptalofos.madblog.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δε θα φταίω αν χτυπήσω το μυξιάρικό σου, κι ας είμαι αυτός που πάρκαρε στο πεζοδρόμιό σου!Βίντεο από τους «Πάνθηρες» του Ρεθύμνου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα μας τρελάνουν στο τέλος οι πολιτικοί - Δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα για την αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας της Μάρας Ζαχαρέα

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθήνας, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, με αφορμή την παραίτηση της δημοσιογράφου Μάρας Ζαχαρέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα, κατά την οποία, στην Ελλάδα, δίνουμε μάχες για τη συμφιλίωση της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής των γυναικών, σε μία εποχή, κατά την οποία, η συμμετοχή της γυναίκας στον επαγγελματικό στίβο θα έπρεπε να θεωρείται, όχι μόνο αυτονόητη, αλλά και αναγκαία, ως πολύτιμου ανθρώπινου πόρου, είναι λυπηρό μια γυναίκα επαγγελματίας, με δημοσιογραφική πορεία χρόνων, να οδηγείται σε παραίτηση, εξαιτίας σεξιστικών επιθέσεων σε βάρος της και πολιτικών σκοπιμοτήτων της στιγμής.
Ως Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ., ως Βουλευτής και ως γυναίκα, αναρωτιέμαι, η πρεμούρα κάποιων περί επαγγελματικού ασυμβιβάστου θα ήταν και θα είναι η ίδια, αν επρόκειτο για κάποιον άντρα δημοσιογράφο;
………..
Συνεχίζεται…

Διότι, αν δεχτούμε επαγγελματικό ασυμβίβαστο σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να το αποδεχτούμε κατά πάντων, δηλαδή σε περιπτώσεις δημοσιογράφων, οι οποίοι είναι γονείς ή τέκνα πολιτικών, συγγενείς α’ και β’ βαθμού κ.ο.κ.

Φαίνεται, όμως, πως το επαγγελματικό ασυμβίβαστο το θυμούνται κάποιοι επιλεκτικά και προσχηματικά. Ή θα αποφασίσουμε ότι θέτουμε ασυμβίβαστο, που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes) ή συμβατό, που θα ισχύει υπέρ όλων. Μέχρι τότε, λυπάμαι που το θύμα αυτής της διάκρισης είναι μια γυναίκα, εργαζόμενη και μητέρα».

http://aegaio.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θυμίαμα και αποσμητικό χώρου μαζί - Με άρωμα γαρδένιας, λεμονιάς, νυχτολούλουδου... Προϊόν «δύο σε ένα από τη Μονή Βατοπαιδίου!

Αγοράστε από το e-shop της Μονής Βατοπαιδίου «πολιτιστικά αγαθά» όπως τα ονομάζουν, βιβλία, CD με ομιλίες του Εφραίμ, αλλά και θυμιατά και καρβουνόσκονη, που μπορείτε να τα παραγγείλετε μέσω διαδικτύου από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mountathos-thelivingbyzantium.gr/eshop/homepage.php.
Πολλοί τρόποι πληρωμής, πωλήσεις και χονδρικής!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βραβείο χειροτεχνίας στον Αλβανό που μετέφερε ναρκωτικά μέσα σε τόμο εγκυκλοπαίδειας

Ο λόγος για 29χρονο Αλβανό που είχε ανοίξει τρύπα στα εσωτερικά φύλλα του τόμου δημιουργώντας μια... πρώτης τάξεως κρύπτη.

Εκεί έβαζε ποσότητες κοκαΐνης και τις μετέφερε ανενόχλητος στη χώρα μας, αφού κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι το βιβλίο που κρατούσε ήταν γεμάτο ναρκωτικά.
Ο Αλβανός συνελήφθη στην περιοχή Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη και στην κατοχή του βρέθηκαν 120 γραμμάρια κοκαΐνης και 770 γραμμάρια χασίς.
……..
Από την εφημερίδα «Espresso»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αφού δεν έκανε γαμπρό του το Γιώργο Παπανδρέου, θέλει να βαφτίσει τον εγγονό του Πέτρου Τατούλη!

Η συνάντηση τους έγινε στα γραφεία του ΛΑΟΣ στη Βουλή και έδωσε τροφή στα σενάρια περί διαγραφής του Πέτρου Τατούλη.
Επίσημο θέμα συζήτησης η «διαφάνεια του θεσμικού πλαισίου».
Εμείς περιμέναμε να ακούσουμε για ενδεχόμενη συνεργασία αλλά τελικώς ακούσαμε για κουμπαριά… κυριολεκτική!
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε να γίνει νονός του εγγονού του Πέτρου Τατούλη.
Ο Τατούλης απάντησε ότι θα το σκεφτεί…
Για το πολιτρικό περιεχόμενο της συζήτησης διαβάστε στο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=1588769


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...