Ειδήσεις

30 Ιαν 2009

Το ΥΕΝ βρήκε τις τοποθεσίες που φωτογραφήθηκε ο δημοσιογράφος της "Σφήνας" και τις φωτογράφησε και αυτό - Δείτε τις φωτογραφίες και από πού είναι






Τις φωτογραφίες αυτές έδωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στους δημοσιογράφους.


Πρόκειται για τα σημεία που φωτογραφήθηκε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Η Σφήνα" και σύμφωνα με το υπουργείο δεν είναι τα Ίμια αλλά πρόκειται για το νησάκι του Σαρρή κοντά στο Βαθύ Καλύμνου.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα τουρκικά ΜΜΕ για τη σημαία του δημοσιογράφου της ''Σφήνας'' στα Ίμια

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Σφήνα», που παρουσίασε χθες η zougla.gr με το δημοσιογράφο Γιώργο Χριστοδούλου να φωτογραφίζεται στα Ίμια με την ελληνική σημαία, όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet Dunya», με τίτλο «Πρόκληση για το Καρντάκ από ελληνική εφημερίδα», δημοσιεύει τις φωτογραφίες που ανήρτησε χθες η zougla.gr.

Σας παραθέτουμε ατόφιο το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας:

«Πρόκληση για το Καρντάκ από ελληνική εφημερίδα»


«Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Σφήνα» δημοσίευσε ρεπορτάζ, δικού της δημοσιογράφου, που κρατούσε ελληνική σημαία και ισχυριζόταν ότι βρίσκεται στο Καρντάκ. Σύμφωνα με το site «zougla.gr», ο Γιώργος Χριστοδούλου έμεινε στο νησί μέχρις ότου εμφανίστηκαν σκάφη του τουρκικού Λιμενικού Σώματος. Το site χαρακτηρίζει προκλητικό αυτό το περιστατικό και θυμίζει ότι παρόμοιο περιστατικό είχε φέρει στα πρόθυρα πολέμου τις δύο χώρες το 1996.»


Παρατηρώντας το κείμενο, οι Τούρκοι αποκαλούν συνεχώς τα Ίμια, Καρντάκ, ενώ δε διευκρινίζουν ή δε θέλουν να θυμηθούν –αναφερόμενοι στα γεγονότα του 1996- ότι ο Τούρκος δημοσιογράφος τότε είχε ανέβει σε ελληνικό έδαφος.

Από: http://www.zougla.gr/news.php?id=22227

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι λέει ο ψαράς που σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Σφήνα» πήγε το δημοσιογράφο στα Ίμια

Αρνείται ο Διονύσης Κατσίνης ότι μετέφερε με το ψαροκάικό του το δημοσιογράφο της εφημερίδας «Η Σφήνα», Γιώργο Χριστοδούλου στα Ίμια.
Τον συνάντησα προχθές στο καΐκι μου, μιλήσαμε γενικώς για τη ζωή στο νησί, βγάλαμε και μια φωτογραφία και αυτό ήταν όλο.
Χθες το βράδυ, με κάλεσαν από το Λιμεναρχείο και με ρώτησαν αν πήγα κάποιο δημοσιογράφο στα Ίμια. Τους είπα ότι δεν ξέρω τίποτα, ήπιαμε και έναν καφέ και έφυγα.
Έμεινα ξάγρυπνος όχι από την επίσκεψη στο Λιμεναρχείο αλλά από εσάς τους δημοσιογράφους, μας είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Διονύσης, διαψεύδοντας τις φήμες που τον ήθελαν να έχει περάσει όλη τη χθεσινή νύχτα στο Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Από την άλλη, στην αρκετής ώρας συζήτηση που είχαμε μαζί του, είπε κάποια στιγμή: Και να τον είχα πάει στα Ίμια το δημοσιογράφο, έπρεπε αυτός να πει το όνομά μου;
Και άφησε ολοκάθαρα να εννοηθεί ότι από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην Κάλυμνο. Όλοι του λένε, τι πήγες και έκανες...;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιανουάριος 1996 - Ο Σημίτης ευχαριστεί τους Αμερικανούς για τη... βοήθειά τους στην κρίση των Ιμίων

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βίντεο για την κρίση στα Ίμια τη νύχτα της 30 Ιανουαρίου του 1996

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα μπλόκα των αγροτών παραμένουν στη Νίκαια της Λάρισας και στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα

Τα Τέμπη άδειασαν από τα τρακτέρ, όπως και τα περισσότερα μπλόκα. Η Νίκαια όμως χθες ενισχύθηκε με άλλα 150 και τώρα μετρά περίπου 2.200 αγροτικά μηχανήματα παραταγμένα στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Ιδια η δυναμική και στο μπλόκο του Προμαχώνα Σερρών.
Χωρίς να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, τα τρακτέρ παραμένουν στα Μάλγαρα, στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, αλλά και στον κόμβο της Τρίγλιας, στη Γαλάτιστα, αλλά και στον κόμβο της Ορμήλιας στο νομό της Χαλκιδικής, στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών.
Στην Κρήτη, οι αγρότες θεωρούν ότι το υπουργείο δεν υπολόγισε καθόλου τις ανάγκες τους. «Μόνο τα βαμβάκια ευνόησαν, δεν ενδιαφέρθηκαν για τις καλλιέργειες της Κρήτης». Τη Δευτέρα ετοιμάζουν κάθοδο στο υπουργείο στην Αθήνα.
Οι αγρότες αποχώρησαν επίσης, από το μπλόκο στην Κουλούρα Ημαθίας, ενώ κανονικά λειτουργούν τα τελωνεία της Δοϊράνης, των Ευζώνων, της Εξοχής, των Κήπων και του Ορμενίου.
....
Από: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι φωτογραφίες της εφημερίδας "Η Σφήνα" είναι από τη βραχονησίδα Καλό Νερό και όχι από τα Ίμια, λέει ο Πάνος Καμμένος

Οι φωτογραφίες της εφημερίδας "Η Σφήνα" είναι από τη βραχονησίδα Καλό Νερό και όχι από τα Ίμια, είπε ο Πάνος Καμμένος στην εκπομπή "Καλημέρα σας" του Γιώργου Αυτιά αλλά ο Σπύρος Καρατζαφέρης που είναι καλεσμένος στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του Γιώργου Παπαδάκη, υπερασπίζεται το ρεπορτάζ της εφημερίδας του λέγοντας ας τολ΄μησουν να το διαψεύσουν επισήμως...
......
Διαβάστε και: Δημοσιογράφος της εφημερίδας "Η Σφήνα" φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία στα Ίμια 13 χρόνια μετά από τη δραματική νύχτα της 30ης Ιανουαρίου του '96

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσιογράφος της εφημερίδας "Η Σφήνα" φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία στα Ίμια 13 χρόνια μετά από τη δραματική νύχτα της 30ης Ιανουαρίου του '96

O δημοσιογράφος της εφημερίδας "Η Σφήνα" Γιώργος Χριστοδούλου έκανε επίσκεψη - απόβαση στα Ίμια.

Ο υπολιμενάρχης Καλύμνου του είπε πως δεν θα μπορούσε να μείνει στο νησί 2-3 ώρες όπως του ζήτησε γιατί θεωρείται "γκρίζα" ζώνη και αν πάει θα υπάρξει πρόβλημα και θα έρθουν τα τουρκικά καταδιωκτικά και θα του πουν να φύγει.
Τελικά βρήκε τον Διονύση Κατσίνη που με το ψαροκάικό του τον πήγε στα Ίμια. ΄Πάτησε στη βραχονησίδα, φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία και επέστρεψαν...
Φήμες θέλουν τον ψαρά που μετέφερε το δημοσιογράφο στη βραχονησίδα να πέρασε τη νύχτα "φιλοξενούμενος" στο Λιμεναρχείο Καλύμνου, αν και δημοσιογράφοι και ο δήμαρχος Καλύμνου διαψεύδουν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...