Ειδήσεις

28 Σεπ 2008

Προσοχή στο εκκαθαριστικό του Ενιαίου Τέλος Ακινήτων που θα λάβετε σε λίγες μέρες

Το εκκαθαριστικό του Ενιαίου Τέλος Ακινήτων, θα σταλεί τις επόμενες ημέρες και εάν κάποιος δε διαπιστώσει εγκαίρως τα τυχόν λάθη που θα υπάρχουν και πληρώσει τον φουσκωμένο λογαριασμό, η Εφορία θα χρειαστεί τουλάχιστον έξι μήνες, για να επιστρέψει τη διαφορά.
Το νέο τέλος αφορά όλους τους κατόχους ακινήτων, εκτός από όσους έχουν μόνο ένα σπίτι με αξία ως 300.000 ευρώ, αλλά και εκείνοι που έχουν στο όνομα τους μόνο αγροτεμάχια, αγρούς ή βοσκότοπους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα εξαιρετικό ιστορικό βίντεο 100 λεπτών για την δίκη της χούντας στον Κορυδαλλό. Ξεκινά με πλάνα του 1975 έξω από τις γυναικείες φυλακές...

Ένα εξαιρετικό ιστορικό βίντεο 100 λεπτών για την δίκη της χούντας στον Κορυδαλλό. Ξεκινά με πλάνα του 1975 έξω από τις γυναικείες φυλακές, στην Γρηγορίου Λαμπράκη…
.....
Δείτε το: http://korydallos.blogspot.com/2008/09/1975_28.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανεξήγητο: Τα μάτια της ανοίγουν και κλείνουν με… πρόγραμμα. Βλέπει μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα!

Μυστήριο παραμένει για τους οφθαλμίατρους η πάθηση της 21 ετών Νάταλι Άντλερ, από τη Μελβούρνη, τα μάτια της οποίας κλείνουν τρεις μέρες την εβδομάδα, ενώ τις επόμενες τρεις μέρες ανοίγουν και επανέρχεται η όρασή της.
Η ανεξήγητη αυτή πάθηση εμφανίστηκε στη νεαρή κοπέλα πριν τέσσερα χρόνια, μετά από μόλυνση της ρινικής χώρας. Ένα πρωί ξύπνησε με τα μάτια της ερεθισμένα και ανίκανη να τα ανοίξει. Από τότε τα μάτια της ακολουθούν τη δική τους ρουτίνα, τρεις μέρες ανοιχτά...τρεις μέρες κλειστά. ............
Συνεχίζεται…

Μέχρι τώρα, η Νάταλι είχε τα μάτια της ανοιχτά στα 21α της γενέθλια, την ημέρα που νυμφεύθηκε ο αδερφός της, ωστόσο γιόρτασε με κλειστά τα μάτια τα 18α γενέθλιά της ενώ δεν μπορούσε να απολαύσει την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως λέει η ίδια, τα μάτια της κλείνουν το βράδυ όταν πάει για ύπνο και το πρωί, κατά τις μέρες που δεν μπορεί να δει, απλά δεν μπορεί να τα ανοίξει. Η Νάταλι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την όρασή της και ίσως το μόνο άτομο στον κόσμο στο οποίο συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Μάλιστα σύμφωνα με τους επιστήμονες του νοσοκομείου Eye & Ear της Μελβούρνης, η κατάστασή της παραμένει μέχρι στιγμής ανεξήγητη. Ο καθηγητής Οφθαλμολογίας Τζάστιν Ο’ Ντέι αναφέρει ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει σε άτομα που πάσχουν από βλεφαροσπασμούς, αλλά είναι πρωτάκουστο για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τα μάτια του ασθενούς να ανοίγουν και να κλείνουν "με πρόγραμμα". Αρχικά, η μόνη πρόσκαιρη λύση για να παραμένουν τα μάτια της Νάταλι ανοιχτά τουλάχιστον πέντε μέρες την εβδομάδα ήταν ενέσεις Μπότοξ που αδρανοποιούσαν τους μύες γύρω από αυτά αλλά τώρα πια και αυτή η μέθοδος έπαψε να δουλεύει για την 21χρονη κοπέλα. Πάντως, η Νάταλι έχει βρει τον δικό της τρόπο να απολαμβάνει την ζωή ακόμα και με την παράξενη αυτή πάθηση. Οργανώνει την εβδομάδα της έτσι που να μπορεί να κάνει όσα την ενδιαφέρουν τις μέρες που τα μάτια της είναι ανοιχτά και όπως λέει και η ίδια: "υπάρχουν και χειρότερα".

............

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα νέο site

Μήνυμα αναγνώστη
.......

Είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και από τα εφηβικά μου χρόνια συστηματικός... Δον Κιχώτης. Μέσα σε αρκετές δραστηριότητές μου στη διάρκεια των 70 χρόνων της ηλικίας μου, υπήρξα διευθυντής και εκδότης ενός περιοδικού Μορφωτικής & Κοινωνικής Έρευνας, που άκουγε στο όνομα "Πολιτιστική Πράξη" και είχε κυριολεκτικά γράψει ιστορία στη σύγχρονη νεοελληνική Γραμματεία.
Συνταξιούχος πλέον, αποφάσισα να δημιουργήσω έναν δικό μου ιστοτόπο με τον ίδιο τίτλο (www.politistiki.gr), με στόχο να βοηθήσω τη νέα γενιά στην ανάπτυξη της κριτικής της σκέψης, σε πείσμα όσων θέλουν τους νέους απλούς θεατές των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων.
Επειδή όμως οι γνώσεις μου γύρω από το διαδίκτυο και όλα τα σχετικά είναι υποτυπώδεις, ζητώ από όσους έχουν τη δυνατότητα, όπως εσείς, να στηρίξουν την προσπάθειά μου, γνωστοποιώντας τον ιστοτόπο μου στον ευρύ κύκλο τους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φιλικά,
Νίκος Κουκολιάς

Site: www.politistiki.gr
Email: politistiki@gmail.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βεβηλώθηκε το ορθόδοξο νεκροταφείο κοντά στην Κόσοβσκα Καμένιτσα

Οι άγνωστοι δράστες βεβήλωσαν το σερβικό ορθόδοξο νεκροταφείο το οποίο βρίσκεται μεταξύ των χωριών Τομάντσε και Πετρόβτσε στον δήμο της Κόσοβσκα Καμένιτσα (νοτιοανατολικό Κόσσοβο), είπε σήμερα ο πρόεδρος του χωριού Ίβαν Πετρόβιτς.
Ο ίδιος ανέφερε ότι γκρεμίστηκαν δυο επιτάφια μνημεία, σκορπίστηκαν μερικοί σταυροί, ότι το σύρμα στον φράκτη και πύλη έπαθε ζημιά, καθώς και ότι σπάστηκε το παράθυρο στο βοηθητικό κτίριο.
«Ακόμη δεν ξέρουμε ακριβώς πότε συνέβη αυτό – χθες το βράδυ ή χθες το απόγευμα. Αυτό είναι ήδη τρίτη η τέταρτη φορά που φθείρονται τα μνημεία στο νεκροταφείο αυτό. Από γύρω στα εκατό, μέχρι τώρα γκρεμίστηκαν περίπου δέκα επιτάφια μνημεία» είπε ο Πετρόβιτς.
Μέχρι το 1999 στο χωριό Τομάντσε ζούσαν περίπου 190 Σέρβοι, και σήμερα το χωριό έχει πάνω από 200 κατοίκους αφού κανένα νοικοκυριό δεν μετακόμισε και η φυσική αύξηση είναι καλή.
‘’’’’’’’’’’’’’’’
Από: www.kosovo.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσκόπηση VPRC ή ονείρωξη Μπους;

Μήνυμα αναγνώστη
......

Ξαναβρήκαν τον ύπνο τους στο λευκό οίκο μετά τη δημοσκόπηση της VPRC για την Κ. Ελευθεροτυπία. Ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός έδωσε την απάντηση του στους αδηφάγους Ρώσους που είχαν το θράσος να θέλουν ενεργειακή συνεργασία. Τέλος πλέον στις Αμερικάνικες απειλές και στο άγχος της Ντόρας καθ' ότι η σημειολογία των αποτελεσμάτων δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες:
Πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου, που βεβαίως δεν έχει πει κουβέντα για αγωγούς (δεν τον ρώτησαν κιόλας), έχει μιλήσει όμως για σχέδια Ανάν, για Γεωργίες κλπ. Εξ' άλλου το αίμα νερό δε γίνεται. Ο Γιώργος φαίνεται να συνεχίζει επάξια την πολιτική του θείου του αντιπάλου του, "ανήκομεν εις την Δύσιν".
……..
Συνεχίζεται...

Τρίτη Πολιτική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ τα λόγια περιττεύουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός που καταψήφισε στη βουλή τη συμφωνία, ενώ είναι η πλέον σταθερή πολιτική δύναμη στον τόπο με μηδενική παρέκκλιση των αρχών του: Όχι ΗΠΑ ΞΗΠΑ δηλαδή.

Τέλος, η μεγάλη έκπληξη: Οι Οικολόγοι Πράσινοι* (σαν τους κρυστάλλους). Οι Πράσινοι Οικολόγοι έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα των αγωγών:
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν έγκαιρα δηλώσει πως ο σχεδιασμός του αγωγού πραγματοποιήθηκε ερήμην της κοινωνίας, πως η κατασκευή του μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις στο Θρακικό Πέλαγος και το Δέλτα του Έβρου και πως η λειτουργία του θα παγιώσει την εξάρτηση της Ελλάδας και της Ευρώπης από ρυπογόνο πετρέλαιο, το οποίο μάλιστα προέρχεται από ασταθείς και μη δημοκρατικές περιοχές(!!!!).

Όχι λοιπόν στο αντιδημοκρατικό πετρέλαιο (για το φυσικό αέριο κουβέντα). Ζήτω το δημοκρατικό πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας, και του Ιράκ! Που μεταφέρεται οικολογικά με τα γνωστά υπερσύγχρονα (φιλικά προς το πέλαγος) σαπιοκάραβα των οικολόγων εφοπλιστών.

Το άγαλμα του Τρούμαν μπορεί να στέκει ήσυχο. Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες και πράσινες περικοκλάδες.

*Οι Πράσινοι οικολόγοι δεν έχουν καμία σχέση με άλλα οικολογικά σχήματα. Είναι ξαδερφάκια των Γερμανών πρασίνων, που απέτρεψαν το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας με πυρηνικά, προωθώντας το "οικολογικό" απεμπλουτισμένο ουράνιο. Προσοχή στις απομιμήσεις.
………

Από: http://www.olympia.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Panic net mag τεύχος 3

http://panic-gr.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανάληψη ευθυνών για τις πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις – «Είτε με απεργία είτε με βροχή, εμείς έχουμε αποθέματα σε βενζίνη και οργή»

Προκηρυξη που έφτασε μέσω e-mail στο directactiongr@yahoo.gr:
«Για να μπορεί η οικονομία να προσφέρει τα μέγιστα στον καπιταλισμό, η συνθήκη της εργασίας ως θεμέλιος λίθος του απαιτεί τα πάντα από εμάς.
Αφήνουμε τους συνδικαλιστές και τους λοιπούς φορείς να διαπραγματευτούν τους όρους σκλαβιάς στα κάτεργα της εργασίας και την κοστολόγηση της ανθρώπινης ζωής με μονάδα μέτρησης το χρήμα. Όσο για εμάς, επιλέγουμε για ακόμα μια φορά να διεκδικήσουμε τα «δικαιώματά» μας με την φωτιά.
Ερχόμαστε σε ολοκληρωτική ρήξη με τις αξίες και τις δομές αυτής της κοινωνίας και συνεχίζουμε να επιδιδόμαστε στο καταστροφικό έργο της δημιουργίας ανασφαλειών στο ασφαλή κόσμο σας.
………….
Συνεχίζεται...

Οι ματιές μας είναι εχθρικές και οι προθέσεις μας επιθετικές απέναντι στα αφεντικά όσο και σε αυτούς που παθητικά δέχτηκαν τον ρόλο τους ως δούλοι. Εξάλλου, σε μια σχέση εξουσίας, ο ρόλος του εξουσιαζόμενου είναι εξίσου απαραίτητος με αυτόν του εξουσιαστή.Οι μανιχαϊστικές θεωρήσεις δεν μας εκφράζουν... Τασσόμαστε έμπρακτα στο πλευρό αυτών που αποφάσισαν να πάρουν την μοίρα στα χέρια τους και να επιλέξουν για την ζωή τους.Σε αυτούς που χωρίς δεύτερη σκέψη «ξέθαψαν» το τσεκούρι του πολέμου με και λύσσα άρπαξαν αυτά που τους ανήκουν. Σε αυτούς πο αποφάσισαν να βγουν από την «αίθουσα αναμονής» της ζωής τους και θέλησαν να δράσουν. Είμαστε δίπλα σε καθένα που επιλέγει να αποδράσει από το στρατόπεδο της υπαρξιακής ανέχειας και της επιβίωσης.

Η εξέγερση βρίσκει το έδαφός της μονάχα στην ατομική επιλογή και συνείδηση, στην αποφασιστικότητα του να μην υπάρχει άλλη αναμονή για κανένα και για τίποτα, για επίθεση εδώ και τώρα σε καθετί που μας καταπιέζει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος πέρα της επανάστασης, πέραν της βίαιης ρήξης, για την καταστροφή των απανταχού αλυσίδων της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.Και μόνο μέσα από τις θύελλες αυτού του επαναστατικού πολέμου, θα αναζητήσουμε τους συνεργούς μας να εξέρχονται από τις σκιές της απάθειας, τους επαναστάτες που ανασηκώνονται από τις μάζες της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Και πάλι, τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει από την επανάσταση, ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι οι τροχοί της μηχανής της εκμετάλευσης και του κοινωνικού ελέγχου συνεχίζει να γυρνά εξαιτίας της εθελοντικής υπηρεσίας των εκμεταλλευόμενων.

Τους διαχωρισμούς σε «πολιτικές» και «ποινικές» υποθέσεις τους παραχωρούμε στις αγορεύσεις των δικαστικών αιθουσών και στους ακαδημαϊκούς κύκλους. Ο δρόμος προς την ελευθερία είναι ένας, αλλά πολλά τα μονοπάτια που οδηγούν σε αυτόν.
Το συντονισμένο μπαράζ επιθέσεων σε εννέα στόχους στην Αθήνα και μία εφορία στην Θεσσαλονίκη έγινε ως μια ακόμα ένδειξη Αλληλεγγύης στον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη και στους Βαγγέλη Χρυσοχοϊδη, Βασίλη Παλαιοκώστα και Γιώργο Χαραλαμπίδη οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση απαγωγής του βιομηχάνου Μυλωνά τον Ιούνιο.

Τέλος, αφιερώνουμε την χθεσινή μας επίθεση και στον αγωνιστή κρατούμενο Βαγγέλη Πάλλη, ως ένα ελάχιστο αντίκρισμα των επιθετικών διαθέσεών μας ενάντια στον γενικευμένο κόσμο της φυλακής.

Υ.Γ.: Είτε με απεργία είτε με βροχή, εμείς έχουμε αποθέματα σε βενζίνη και οργή.


Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Μήνυμα αναγνώστη
……..
Δεν περιμέναμε να πει και τίποτα άλλο ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. κατά την διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα δήλωσε ''Η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό όραμά της''
Αλλά, κοιτάξτε το πιο εξοργιστικό.
Μιλάει για την Τουρκία σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο και συγκεκριμένα χρησιμοποιεί την έκφραση ''η δική μας χώρα'', τασσόμενος υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και όχι της ειδικής σχέσης.
Μας ζώνουν τα φίδια από παντού, εντός και εκτός Ελλάδας…
...........
Η είδηση είναι από το «Παρόν»
http://peripatris.blogspot.com/2008/09/blog-post_4937.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ακαδημαϊκό συμπόσιο για την Πορνογραφία! Και τον Γκουσγκούνη Πρύτανη...

Μήνυμα αναγνώστη
……..
Και ο ακαδημαϊκός θέλει την τσόντα του... Και τον Γκουσγκούνη Πρύτανη!

Το ξέρατε ότι η Βρετανική Ακαδημία ασχολείται και επιστημονικά με την πορνογραφία, κοινός τσόντα ! Και μάλιστα στη χώρα μας γίνεται αύριο και μεθαύριο ένα συμπόσιο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα από το Τμήμα ΜΜΕ και υπό την αιγίδα φυσικά της Βρετανικής ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ! Το διαβάσαμε στην μιντιακή στήλη της Κ Ε (εδώ) και το ψάξαμε λίγο παραπάνω.. Το συμπόσιο είναι ανοικτό στο κοινό... και το σχετικό δελτίο τύπου του τμήματος ΜΜΕ του πανεπιστημίου , μας ενημερώνει ότι :
"Tο Συμπόσιο που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Βρετανικής Ακαδημίας…
…………
Συνεχίζεται…


αποτελεί την πρώτη σε ελληνικό επίπεδο προσπάθεια ενίσχυσης της ερευνητικής ενασχόλησης των ακαδημαϊκών με το θέμα της πορνογραφίας. Επιπρόσθετα, αποτελεί την απαρχή της ανάπτυξης ενός κύκλου διεπιστημονικού διαλόγου με επόμενο σταθμό το Πανεπιστήμιο του Leeds το 2009. Στόχος του Συμποσίου είναι η διάχυση της διεθνούς ακαδημαϊκής εμπειρίας και η προαγωγή ενός γόνιμου διάλογου γύρω από θέματα που αφορούν στη σύγχρονη παγκόσμια βιομηχανία πορνογραφίας, στις συνθήκες παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης της, καθώς και στα ηθικά και νομικά ζητήματα που εγείρουν οι διαρκώς μεταβαλλόμενες έννοιες της δημόσιας σφαίρας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πιο συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν είναι:

1. Global Context of the Sex Industry: Πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις της πορνείας.

2. The Political Economy of 'Sexy': Η πολιτική οικονομία της πορνογραφίας.

3. The cycle of Production/Consumption: Η πορνογραφία στο διαδίκτυο.

4. Cultures of Pornography- Pornography of Culture: Η πολιτισμική κουλτούρα της πορνογραφίας

5. Policy and Activism: Πολιτικές και ακτιβισμός για την πορνογραφία.


Το Συμπόσιο θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων κ. Ροδόλφος Μορώνης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Στέλιος Παπαθανασόπουλος."


Εμείς τι να πούμε τώρα ...Απλά .Έλα μ... στην Ακαδημία σου!

Επίσης, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γιατί δεν κλήθηκε στο συνέδριο ο Γκουσγκούνης!

Τι να μας πουν τώρα οι ακαδημαϊκοί και ο Μορώνης... αν δεν μιλήσει η εμπειρία!
…………..
Από: http://bollywood-greece.blogspot.com/2008/09/blog-post_28.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για την προσωποκράτηση στο Δημόσιο

Μήνυμα αναγνώστη
........

H κυβέρνηση προσπαθεί με πλάγιους τρόπους να επαναφέρει την προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με συντριπτική πλειοψηφία (30-3) έκρινε το μέτρο αντισυνταγματικό.
Προσπαθεί, λοιπόν, η κυβέρνηση να φυλακίσει τον μεροκαματιάρη ο οποίος χρωστάει 1.000 Ευρώ στο Δημόσιο, ενώ την ίδια στιγμή συγκαλύπτει τις αρπαχτές
των «κουμπάρων»,τον αδικαιολόγητο πλουτισμό Υπουργών, το σκάνδαλο του
Βατοπεδίου και ποιος ξέρει πόσα άλλα…
Οι κύριοι αυτοί, με τα Armani κουστούμια και τα πολυτελή αυτοκίνητα, δεν έχουν ιδέα πως μπορεί να ζει κανείς με 700 ευρώ.
Δεν έχουν ιδέα με πόσο ιδρώτα βγαίνει το μεροκάματο, επειδή οι περισσότεροι από
αυτούς δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα.
Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να φυλακίζουν μεροκαματιάρηδες και μικροεπαγγελματίες οι οποίοι οφείλουν 1.000 Ευρώ στο Δημόσιο.
Αν έτσι το θέλουν, τότε αναρωτιέμαι πόσα χρόνια φυλάκισης θα ήταν δίκαιη για
όλους αυτούς τους καρεκλοκένταυρους οι οποίοι έχουν καταληστέψει το δύσμοιρο αυτό κράτος;
Ας μην τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν ανεξέλεγκτοι….
Ας αντιδράσουμε…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ούτε οι μισοί δεν έχουν κάνει δηλώσεις στο Κτηματολόγιο – Θα προλάβουμε;

Ο «δεύτερος γύρος» της προσπάθειας καταγραφής των ακινήτων στην Ελλάδα ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου και επισήμως ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου και μέχρι στιγμής, όπως εκτιμούν τα στελέχη της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» έχει κτηματογραφηθεί το 50% των εκτιμώμενων δικαιωμάτων.
Στον έναν μήνα που απομένει πρέπει να περάσει από τα 78 γραφεία κτηματογράφησης σε όλη την Ελλάδα, το υπόλοιπο 50%.
Ένας μήνας λοιπόν, απομένει για την κατάθεση των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο και ενώ η προθεσμία πλησιάζει στο τέλος της, τα προβλήματα έχουν μεταφερθεί στα υποθηκοφυλακεία, όπου παρατηρείται το αδιαχώρητο από πολίτες που σπεύδουν να αναζητήσουν τίτλους ιδιοκτησίας.
«Νέα παράταση δεν θα δοθεί» και το ερώτημα είναι πώς θα μπο΄ρεσουν σε αυτόν τον μήνα να ανταπεξέλθουν τα υποθηκοφυλακεία αφού σε κάποια από αυτά, αν ο πολίτης ζητήσει σήμερα πιστοποιητικό μεταγραφής το παραλαμβάνει σχεδόν σε έναν μήνα!
,……….
Διαβάστε και:

Χάος σε κάποια υποθηκοφυλακεία λόγω Κτηματολογίου - Δίνουν πιστοποιητικά μεταγραφής σε έναν μήνα και η προθεσμία λήγει σε έναν μήνα και κάτι!

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_12_28/09/2008_286266


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στα «οχήματα στριπτιζάδηκων»

Το παρακάτω κείμενο έφτασε στο e-mail, σχετικά με επιθέσεις εναντίον οχημάτων στριπτιζάδηκων, το μεσημέρι της αμέσως επόμενης μέρας:

«Πολλές φορές επιτεθήκαμε σε πιο ξεκάθαρους μηχανισμούς εξουσίας και κοινωνικού ελέγχου. Το χθεσινό βράδυ, τράπεζες, διπλωματικά οχήματα, αμάξι εταιρείας security, ασφαλιστικές εταιρίες, μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και μια εφορία χτυπήθηκαν με φωτιά..
Σήμερα επιλέξαμε να χτυπήσουμε μες το καταμεσήμερο στην λεωφόρο Συγγρού, βανάκια που ανήκουν σε μαγαζιά στριπτίζ ,μια σχέση εκμετάλλευσης που συχνά μένει στη σκιά: την "γυμνή" εμπορία της ανθρώπινης σάρκας, το σεξ που υποβιβάζεται σε εμπόρευμα. Εμπόριο γυναικών, σκλαβιά για μια ψεύτικη μορφή ευχαρίστησης. Σήμερα επιτεθήκαμε την βιομηχανία του σεξ και τους νταβάδες της. Επιτεθήκαμε την μιζέρια που προκαλεί και την μιζέρια από την οποία αναπαράγεται από ετερόκλητα κομμάτια της κοινωνίας. Ηθικοί οικογενειάρχες, επιτυχημένοι καριερίστες, που τα βράδια δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις τους. Σε έναν κόσμο που καταστρέφει κάθε απόλαυση, η μόνη αληθινή απόλαυση βρίσκεται στην καταστροφή αυτού του παλιού κόσμου.
.
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/Πυρήνας "Αναρχικές Ατομικότητες"
000000
Από: http://athens.indymedia.org/


Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα αναγνώστη
……..
Μόνο αυτό ξέχασε να μας πει το νέο βιβλίο της ιστορίας, όπου κατά τους συγγραφείς του κακόγουστου αυτού βιβλίου που όπως βλέπετε έχει για εξώφυλλο έναν κόκορα πάνω σε έναν Ελληνικό κίονα. Προφανώς συμβολίζει ότι οι μαθητές θα τα φορτώσουν στον κόκορα.
Για να επανέλθουμε στο θέμα του Μ. Αλεξάνδρου, το βιβλίο υποστηρίζει ότι οφείλει τον χαρακτηρισμό ''Μέγας'', λόγω… της αντιρατσιστικής του πολιτικής. Συγκεκριμένα:''.....θεμελιώνει ένα νέο συγκεντρωτικό πολίτευμα, διαδίδει τον Ελληνικό τρόπο ζωής στην Αίγυπτο και την Ασία ,εγκαινιάζει μια αντιρατσιστική πολιτική ,αναγνωρίζοντας την ισότητα όλων των λαών.
Για αυτό η ιστορία τον ονόμασε Μέγα!
Παρακάτω, στις ερωτήσεις για τους μαθητές βλέπουμε την εξής ερώτηση:''Τι ονομάζουμε σήμερα πολυπολιτισμική κοινωνία και ποια η σχέση της με την πολιτική που εφάρμοσε ο Αλέξανδρος στους λαούς της Μ. Ανατολής!''
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΗΔΙΕΣ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
............
Από: http://ventetta.blogspot.com/2008/09/blog-post_6209.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος. Τα λουκάνικα έχουν δύο»

Από τον "Καιρό" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία".


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μόνο οι Τούρκοι θα μας τη... λένε; Δείτε το βίντεο με το τουρκικό ασθενοφόρο!



Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει τους ελαιοπαραγωγούς με ενάμισι ευρώ για κάθε ελαιόδεντρο

Μήνυμα αναγνώστη

Ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει τους ελαιοπαραγωγούς για το έτος 2007 – 2008 με ενάμισι ευρώ για κάθε ελαιόδεντρο που κάηκε.
Για 500 ελαιόδεντρα δίνει 750 ευρώ!
Είναι σοβαροί;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μοναχοί του Αγίου Όρους συγχαίρουν το Χίτλερ «δια τας κατά των Σοβιετικών, νίκες του» - Η επιστολή

«Ανοικτή Επιστολή Ιεράς Επιστασίας
Προς την Αυτού Εξοχότητα Αρχηγόν του Γ΄ Ράιχ Αδόλφον Χίτλερ »

Ημείς οι 20 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ισάριθμων ιερών μονών των αποτελουσών την Μοναστικήν Πολιτείαν του Αγιωνύμου Όρους Άθω δημοσιεύομεν εις επήκοον πάντων την ανοικτήν ταύτην συγχαρητήριον επιστολήν διά τάς κατά των Σοβιετικών νίκας σας.

Καί αγαλλόμενοι κραυγάζομεν εν θαυμασμώ: Έπεσεν το Ζιτομίρ καί εσώθη η Χριστιανοσύνη. » Κύριος ο Θεός κρατύνη την υμετέραν εξουσίαν εις έτη πλείστα. »

Οι 20 αντιπρόσωποι της ενιαυσίου συνάξεως των 20 κυριάρχων μονών της Αθωνικής Πολιτείας. »
Α΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Λαύρας, Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Εσφιγμένου. »Β΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Βατοπεδίου, Κουτλουμουσίου, Καρακάλου, Σταυρονικήτα. »Γ΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Ιβήρων, Παντοκράτορος, Φιλοθέου, Σίμωνος Π¨ετρας. »Δ΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Χιλιανδαρίου, Ξηροποτάμου, Αγ. Παύλου, Οσίου Γρηγορίου. »Ε΄ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Αγ. Διονυσίου, Ζωγράφου, Αγ. Παντελεήμονος, Κωνσταμονίτου».




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η επιστολή των μοναχών «προς την Αυτού Εξοχότητα Κύριον Αδόλφον Χίτλερ»: Τον παρακαλούν να θέσει το Άγιο Όρος υπό την προστασία του

Εν Αγίω Όρει τη 13/26 Απριλίου 1941

Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον.


Εξοχότατε,

Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών καί Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν' απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν καί κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον…
----------
Συνεχίζεται…

του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς καί Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων.

Το Άγιον Όρος, Εξοχώτατε, συνέστη εις Πανορθόδοξον μοναχικήν πολιτείαν, εις ήν ανέκαθεν διαβιούν εν αγαστή ομονοία μοναχοί ακωλύτως προσερχόμενοι από διάφορα ορθόδοξα Έθνη, κατά τον Θ΄ μ.Χ. αιώνα, πνευματικώς μέν εξαρτωμένων από του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πολιτικώς δέ αυτοδιοικούμενον υπό της Ιεράς Συνάξεως των Αντιπροσώπων των Είκοσιν Ιερών καί Κυριάρχων Μονών καί πολιτειακώς υπαγομένων υπό την προστασίαν καί κηδεμονίαν των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων καί των διαδόχων Αυτών. Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη δι' αλλεπαλλήλων τυπικών καί Χρυσοβούλων των ιδρυτών καί ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος(882), Ιωάννου Τσιμισκή(972), Κωνσταντίνου Μονομάχου(1046), Στεφάνου Δουσάν(1346) καί άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων καί των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν.

Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν καί αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων καί επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Όρους Άθω οθενδήποτε καί αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τά κτήματα καί τα πρότερα αυτών δικαιώματα καί θ' απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων καί προνομίων.

Των εν Αγίω Όρει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως καί Εθνικότητος, σκοπός καί αποστολή καθ' όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Όρους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή καί εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής καί κλασσικής φιλολογίας καί καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος καί η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.

Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Όρει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς καί εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν καί την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν καί ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν καί κηδεμονίαν Αυτής.

Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων καί Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής καί καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν καί μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους.

Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως.

Πηγή: Ιστορικόν Διπλωματικόν Αρχείον του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

- Υποστέλλετε τη σημαία της μαχητικότητας κύριε Γιαννόπουλε; - Καλημέρα, να είστε καλά!

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή «με κάλυψε πλήρως» γράφει στη χθεσινή ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Γιαννόπουλος.
Πώς αυτό συμβιβάζεται με το: «να παραιτηθεί ο Ρουσόπουλος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του» που λέει στη συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»;
Όταν ρωτήθηκε, σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Studio ALPHA». αν υποστέλλει τη σημαία της μαχητικότητας με τη φράση «με κάλυψε πλήρως» η απάντηση ήταν: «Καλημέρα, να είστε καλά»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η δημοσκόπηση της «Public Issue» για την «Καθημερινή της Κυριακής»

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία απαντούν ότι ο Κώστας Καραμανλής τους προκαλεί περισσότερο θυμό και ανησυχία, σε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά ταυτόχρονα ότι το συναίσθημα της αισιοδοξίας και της υπερηφάνειας υπερτερεί απέναντι στον Κώστα Καραμανλή, σε σχέση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος που κάνει η VPRC για την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

Όσον αφορά στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την πρώτη θέση με 34,5%, με τη ΝΔ να ακολουθεί δύο μονάδες πίσω στο 32,5%.
Υψηλά ποσοστά καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ με 14% και το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 8% των προτιμήσεων.
Για πρώτη φορά μπαίνουν στη Βουλή οι Οικολόγοι που συγκεντρώνουν το 4,5% όσο και ο ΛΑΟΣ.
Στην ίδια έρευνα, που ολοκληρώθηκε πριν από 3 ημέρες, ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να προηγείται του Κώστα Καραμανλή.
Οι πολίτες σε ποσοστό 41% θα επέλεγαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για Πρωθυπουργό, ενώ το 36% τον κ.Καραμανλή.
Ένα 20% ωστόσο δεν επιλέγει κανέναν από τους δύο.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θέμα επιστροφής Σαμαρά θέτει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Συμβουλεύω τον Καραμανλή να επαναφέρει το Σαμαρά, λέει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", για το τι προτείνει στον Καραμανλή.
«Να πάρει το μαστίγιο και να βάλει νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση» είπε ο Νομάρχης και πρόσθεσε: «Δηλαδή, ο Σαμαράς είναι άχρηστος ή ήταν ο μοναδικός που έφυγε και έκανε κόμμα; Πρέπει να επιστρέψει».


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Καρατζαφέρης: Δεν πρόκειται να πάρω στο κόμμα μου κανέναν από αυτούς που θα «ρίξουν» την Κυβέρνηση

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θα δεχτεί στελέχη ή διαφωνούντες Βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία στην παράταξή του απήντησε: «Η απάντηση έχει ξεκαθαριστεί από μένα Δεν πρόκειται να πάρω κανέναν από αυτούς που θα ρίξουν την Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να πάρω κανέναν με την έδρα του. Όποιος θέλει και αν θέλει, μπορεί να καταθέσει την έδρα του και να έρθει να τα πούμε σε μια συζήτηση. Αυτές τις πολιτικές αλχημείες του 1965 και του 1978 τις απεχθάνομαι.

Είπαμε να φέρουμε έναν πολιτικό πολιτισμό και τουλάχιστον 4 χρόνια στις Βρυξέλλες κάποια πράγματα διδάχτηκα. Όποιος έχει εκλεγεί με την Ν.Δ και θέλει να έρθει στο ΛΑ.Ο.Σ. να καταθέσει την έδρα του και να έρθει να συζητήσουμε».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...