Ειδήσεις

12 Νοε 2008

Τι είπε ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος για τα σενάρια παραίτησής του από τη ΔΕΗ και τις αυξήσεις

«Δεν έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Βέβαια, για ένα στέλεχος όπως εγώ η παραίτησή του βρίσκεται πάντα στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών» δήλωσε σήμερα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης ο επικεφαλής της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος.

(Για την ιστορία σημειώνουμε ότι ενδεχόμενη απόλυση του κυρίου Αθανασόπουλου θα κοστίσει στην επιχείρηση περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, τόσο θα είναι το ύψος της αποζημίωσής του).

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΔΕΗ αναφέρθηκε στις αυξήσεις:
«Δεν μιλάμε για αυξήσεις εδώ, μιλάμε για το τι πρέπει να γίνει για να βγει η ΔΕΗ -η πιο σημαντική εταιρεία της Ελλάδος- από μια κρίση, από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Κάθε χώρα χρειάζεται να έχει μια πολύ δυνατή εθνική εταιρεία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Επομένως, οι προτάσεις που κάνω εγώ είναι προς αυτή την κατεύθυνση: Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε χαμηλές τιμές διαχρονικά, όχι μόνο σήμερα. Οι προτάσεις αυτές είναι προς όλες τις κατευθύνσεις».
«Αν το κόστος αυτό δεν το πληρώσουμε σήμερα, θα κληθούμε να το πληρώσουμε αύριο πολλαπλάσια. Εγώ σαν στέλεχος είμαι υποχρεωμένος να προτείνω αυτό το οποίο είναι σωστό για τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποφασίσουν. Η ευθύνη όμως της απόφασης, βαρύνει το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Γενική Συνέλευση, την Πολιτεία. Αλλά αυτό δεν πρέπει να με σταματάει εμένα να κάνω αυτό το οποίο είναι σωστό».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απολαβές... πείνας, 6.700 ευρώ και μια διαχρονική σύγκριση των αμοιβών των Ελλήνων βουλευτών σε σχέση με τον μέσο μισθό που ισχύει στη χώρα μας

Απόσπασμα από άρθρο της εφημερίδας «Το Βήμα» της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2006

Από τα στοιχεία που συνέλεξε και επεξεργάστηκε «Το Βήμα» προκύπτει σαφώς ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι βουλευτές βελτίωσαν σημαντικά την οικονομική θέση τους.
Ειδικότερα, το 1984 ο βασικός μηνιαίος μισθός υπαλλήλου, όπως καθορίζεται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση, ήταν 79,27 ευρώ (27.012 δρχ. της εποχής), ενώ η βουλευτική αποζημίωση ανερχόταν σε 425,74 ευρώ (145.074 δρχ.).

Σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, αλλά και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990, ο βασικός μισθός κυμαινόταν σε ποσοστό από 16% ως 20% της βουλευτικής αποζημίωσης.
Η σχέση αυτή ανετράπη στις αρχές του 1993, όταν επί προεδρίας του αείμνηστου…
……
Συνεχίζεται…


Αθανασίου Τσαλδάρη και με υπουργό Οικονομικών τον κ. Ι. Παλαιοκρασσά δόθηκε στη βουλευτική αποζημίωση, η οποία είχε σχεδόν «παγώσει» τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, μια γενναία αύξηση, έπειτα από προσφυγές δικαστικών οι οποίοι διεκδίκησαν και έλαβαν αυξήσεις, μέρος των οποίων, όπως και οι βουλευτές, πήραν (και) αναδρομικώς με τη χορήγηση ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

Εκτοτε και επί μία τετραετία ο βασικός μισθός αντιπροσώπευε το 15% της βουλευτικής αποζημίωσης, ποσοστό που περιορίστηκε σε επίπεδα κάτω του 10%, όταν από την αρχή του 1997 ετέθη σε εφαρμογή νέο μισθολόγιο για τους δικαστικούς. Ενα μισθολόγιο που επέβαλε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος και πάλι κατόπιν προσφυγών στα δικαστήρια που κατετέθησαν από λειτουργούς της Θέμιδος, αλλά αυτή τη φορά και από βουλευτές (κυρίως τέως). Με τον τρόπο αυτόν η αποζημίωση των βουλευτών σχεδόν διπλασιάστηκε και από 2.196,18 ευρώ (748.349 δρχ.) που ήταν ανήλθε σε 4.190,75 ευρώ (1.428.000 δρχ.), ενώ δόθηκαν εκ νέου και αναδρομικά προηγούμενων ετών.

«Μέτωπο» με τους δικαστικούς

Με τις γενναίες αυτές αυξήσεις που εξασφάλισαν οι βουλευτές, χάρη κυρίως στις διεκδικήσεις των δικαστικών, η βουλευτική αποζημίωση διαμορφώθηκε εφέτος στα 5.495,80 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια των τελευταίων 22 ετών η αμοιβή των βουλευτών αυξήθηκε κατά 12,9 φορές, όταν την ίδια περίοδο ο βασικός μισθός ενός υπαλλήλου αυξήθηκε μόλις κατά 7,6 φορές.

Ο νέος προϋπολογισμός που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη και θα ισχύσει το 2007 προβλέπει συνολικές πιστώσεις 189,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία για τις άμεσες παροχές προς τους βουλευτές θα διατεθούν 43,57 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα του 1975 δείχνουν ότι κατά τα τελευταία 32 χρόνια η αποζημίωση των βουλευτών αυξήθηκε κατά 64 φορές και οι συνολικές δαπάνες της Βουλής κατά 174 φορές.

Έτσι, αν αποδειχθεί ότι οποιοσδήποτε άλλος κλάδος στη χώρα μας βελτίωσε περισσότερο την οικονομική του θέση, οι βουλευτές θα έχουν κάθε λόγο να επιμένουν πως είναι «κακοπληρωμένοι».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υποχώρηση Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας - Ανακοίνωση μείωσης επιτοκίων

H Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει νέα πολιτική επιτοκίων πιστωτικών καρτών:

  • Η αναγγελθείσα αύξηση (0,40%), η οποία είχε δρομολογηθεί πριν από την τελευταία μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της ΕΚΤ για την 1.12.2008 δεν θα υλοποιηθεί. Η αύξηση αυτή ακολουθούσε αντίστοιχες κινήσεις του ανταγωνισμού, ενόψει ακραίων συνθηκών στο κόστος άντλησης κεφαλαίων και στα περιθώρια πιστωτικού κινδύνου.

  • Περαιτέρω, ενόψει της οικονομικής συγκυρίας, μειώνει από 1.12.2008 τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών της κατά 1%, επαναφέροντας τα στα επίπεδα του 2007. Ως εκ τούτου τα νέα επιτόκια διαμορφώνονται από 13% έως 16,55% ανάλογα με το είδος της κάρτας.

  • Η Εθνική Τράπεζα παρέχει επίσης τη δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών μέσω των προϊόντων αναχρηματοδότησης (Άρση Βαρών) με προνομιακό επιτόκιο 10%. Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να υπαχθούν όλοι οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Εθνικής Τράπεζας για υπόλοιπο μέχρι €10,000 ανά πελάτη, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στα καταστήματα της Τράπεζας μέχρι 31.12.2008.

  • Ειδικά για ανέργους δικαιούχους επιδόματος ΟΑΕΔ παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των σημερινών οφειλών τους από πιστωτική κάρτα άτοκα σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Δαφνούλα χρειάζεται φιλοξενία...

Μήνυμα αναγνώστη
............
Έχουμε προβληματάκι...
Η Δαφνούλα χρειάζεται φιλοξενία απο τις 15/11...
Έχετε καμία ιδέα;

http://adespotathriasio.blogspot.com/

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Χριστίνα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δωρεάν εξετάσεις σακχάρου

Μήνυμα αναγνώστη
....
Δωρεάν εξέταση του σακχάρου αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για την καταπολέμηση του σακχαρώδη διαβήτη θα προσφέρει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου σε όσους Αθηναίους και Πειραιώτες το επιθυμούν η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία.
Τα περίπτερα θα στηθούν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, απ΄ όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες. Συγκεκριμένα όποιος επιθυμεί δωρεάν εξέταση σακχάρου αλλά και ενημέρωση μπορεί να πάει στην Αθήνα:
α. Σύνταγμα (γωνία Ερμού και Νίκης)
β. Πλατεία Κλαυθμώνος
γ. Πλατεία Κοτζιά
δ. Ακαδημίας και Μασσαλίας
στ. Στον Πειραιά στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου και σε διάφορα σημεία του Δήμου Νίκαιας ……
....
Συνεχίζεται…


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Σακχαρώδη Διαβήτη θα διενεργείται δωρεάν εξέταση αίματος αλλά και ενημέρωση σε θέματα του διαβήτη, από πέντε περίπτερα (τέσσερα σε Αθήνα και ένα στον Πειραιά) που θα στήσει η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία . Στον Πειραιά θα συμμετάσχουν τα Διαβητολογικά Κέντρα του Τζανείου Νοσοκομείου και του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας .

«Πράγματι φέτος η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία κάνει άνοιγμα στο κοινό με δωρεάν εξέταση σακχάρου αλλά και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας του σακχαρώδη διαβήτη, που είναι πλέον η τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΔΕ κ Αντώνης Αλαβέρας.

Τα περίπτερα θα στηθούν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, απ΄ όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες. Συγκεκριμένα όποιος επιθυμεί δωρεάν εξέταση σακχάρου αλλά και ενημέρωση μπορεί να πάει στην Αθήνα :

α. Σύνταγμα (γωνία Ερμού και Νίκης)

β. Πλατεία Κλαυθμώνος

γ. Πλατεία Κοτζιά.

δ. Ακαδημίας και Μασσαλίας.

στ. Στον Πειραιά στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου και σε διάφορα σημεία του Δήμου Νίκαιας


Τα περίπτερα θα είναι στελεχωμένα με αντιπρόσωπους εταιρειών που κατασκευάζουν μετρητές σακχάρου αίματος. Επίσης ειδικά εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες θα κάνουν τις δειγματοληψίες αίματος για τον επί τόπου προσδιορισμό του επίπεδου της γλυκόζης αίματος σε όποιον περαστικό το επιθυμεί.

Ταυτόχρονα θα μοιράζεται έντυπο υλικό και θα δίνονται πληροφορίες για την πρώιμη διάγνωση αλλά και την πρόληψη του διαβήτη. Κατά διαστήματα τα περίπτερα θα επισκέπτονται από ιατρούς με ειδική εκπαίδευση στο διαβήτη.

Στόχος αυτών των εκδηλώσεων, όπως ανέφερε ο κ Αλαβέρας, είναι:


Nα ευαισθητοποιηθεί το κοινό για το θέμα του διαβήτη, τόσο την πρώιμη διάγνωση όσο και την θεραπευτική αντιμετώπιση του.


Να εξοικειωθεί όχι μόνο το άτομο με το διαβήτη για την ανάγκη συχνών προσδιορισμών των επιπέδων γλυκόζης αίματος αλλά και το άτομο με προδιάθεση για διαβήτη (παχύσαρκοι, επιβαρημένο οικογενειακό ιστορικό, άτομα με άλλους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου π.χ. άτομα με υπέρταση ή υπερχοληστερολιναιμία).


Να συνειδητοποιήσει o καθένας μας την ανάγκη τακτικού ελέγχου π.χ. ανά εξάμηνο, του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα για την όσο το δυνατόν πιο πρώιμη διάγνωση του διαβήτη.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια έχουμε αλματώδη αύξηση του σακχαρώδη διαβήτη στις δυτικές κοινωνίες αλλά και στη χώρα μας. Εκτιμάται ότι 280 εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη, που αντιστοιχεί στο 6% του πληθυσμού και υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θα φθάσει τα 380 εκατομμύρια το 2025 δηλαδή στο 7,1% του πληθυσμού των ενηλίκων (20-79 ετών).
Το ανησυχητικό της δυσμενούς αυτής εξέλιξης είναι το γεγονός ότι ο σακχαρώδης διαβήτης πλήττει πλέον πολύ σοβαρά τα παιδιά και τους έφηβους. Μάλιστα στη χώρα μας σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 30.000 παιδιά έχουν σακχαρώδη διαβήτη.
Για το λόγο αυτό, τη διετία 2007-8 η ημέρα του διαβήτη εστιάζεται στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στις συνέπειες του διαβήτη στα παιδιά και εφήβους. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι ρίζες της νόσου πηγάζουν στην παιδική ηλικία, κυρίως λόγω της κακής διατροφής (πλούσια σε λιπαρά) και της έλλειψης άσκησης (τηλεόραση και ηλεκτρονικά παιγνίδια αντί παιγνιδιού που περιλαμβάνει σωματική δραστηριότητα).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άγγλος δημοσιογράφος: "Η Ελλάδα μοιάζει με τουαλέτα" - Για αυτό οι συντοπίτες του όταν έρχονται εδώ, μετετρέπουν τους δρόμους σε αποχωρητήρια;

Άγγλος δημοσιογράφος: "Η Ελλάδα μοιάζει με τουαλέτα".

Για αυτό οι συντοπίτες του όταν έρχονται εδώ, μετετρέπουν τους δρόμους σε αποχωρητήρια;
Κι εμείς νομίζαμε ότι είναι "απλώς" απρεπείς...
Και βεβαίως στείλαμε στην εφημερίδα το βίντεο, ως "απόδειξη της ορθότητας" του άρθρου του κυρίου Τζέρεμι Κλάρκσον.
......
Διαβάστε και: Η Ελλάδα μοιάζει με τουαλέτα και τα κορίτσια της έχουν μουστάκια – O Κλάρκσον ή έχει προηγούμενα μαζί μας ή ιδιαίτερο χιούμορ - Βίντεο

Η Ελλάδα μοιάζει με τουαλέτα και τα κορίτσια της έχουν μουστάκια

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στις 6.105 ευρώ η βουλευτική αποζημίωση για το 2009 - Αύξηση 263 ευρώ, δήλαδή περίπου 4,5%

Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό για το 2009 ο οποίος υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής:
  • Οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και οι 24 ευρωβουλευτές προβλέπεται να εισπράξουν περίπου 3.680 ευρώ περισσότερα το 2009, καθώς το συνολικό ποσό για τις βουλευτικές αποζημιώσεις θα φθάσει τα 27.692.200 ευρώ.
    Δηλαδή, κατά μέσο όρο αποδοχές 85.470 ευρώ τον χρόνο για τον καθένα (14 μισθοί των 6.105 ευρώ).

  • Ειδικά για τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, θα αυξηθεί και η αποζημίωση για τη συμμετοχή σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές - 270 ευρώ για κάθε συμμετοχή.

  • Επίσης, οι 324 εκπρόσωποι του έθνους θα μοιραστούν τον επόμενο χρόνο 11.602.000 ευρώ για την οργάνωση του γραφείου τους, τα έξοδα κίνησής τους και για οικογενειακές παροχές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Πέτρος Τατούλης, σε εκδήλωση για τις σχολικές βιβλιοθήκες

  • Επανέλαβε εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεση του να μην ψηφίσει τον προϋπολογισμό, κάνοντας λόγο για "εσφαλμένες παρεμβάσεις".
  • Άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για αθέτηση υποσχέσεων, καθώς - όπως είπε - "κάθε κόμμα προεκλογικά συντάσσει ένα πρόγραμμα και πρέπει να το τηρεί".
  • Αναφερόμενος εμμέσως και στη διαγραφή τόνισε ότι "στο δημόσιο διάλογο πρέπει να σέβεσαι τις διαφορετικές απόψεις, ακόμη κι αν απέχουν από τις δικές σου".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανθρωποκτονία από πρόθεση για δύο από τους τρεις βασικούς κατηγορούμενους πρότεινε ο εισαγγελέας για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου

Οι απολογίες για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου ολοκληρώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας σήμερα πρότεινε δύο από τους τρεις βασικούς κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Συνολικά, οι κατηγορούμενοι είναι 27 και μετά την κατάθεση των προτάσεων του εισαγγελέα για όλους, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων και βεβαίως, η απόφαση του δικαστηρίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: "Πλέον, νιώθω ιδιαίτερα ανήσυχος για τον επικίνδυνο δρόμο στον οποίο μπαίνει η αντισεισμική προστασία της χώρας. Λυπάμαι..."

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου υπέβαλε, χθες, στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα «Espresso»: «Οι λόγοι ήταν αρκετοί, αλλά κυρίως το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) κ. Κωνσταντίνος Μακρόπουλος αδυνατεί να συνεργαστεί με την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου».
Και πρόσθεσε: «Πλέον, νιώθω ιδιαίτερα ανήσυχος για τον επικίνδυνο δρόμο στον οποίο μπαίνει η αντισεισμική προστασία της χώρας. Λυπάμαι πολύ».

«Κατείχα μια θέση από την οποία δεν πληρωνόμουν. Απλά προσέφερα και ένιωθα ικανοποιημένος» επισήμανε.
Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&catID=1&artID=873186

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Ελλάδα μοιάζει με τουαλέτα και τα κορίτσια της έχουν μουστάκια – O Κλάρκσον ή έχει προηγούμενα μαζί μας ή ιδιαίτερο χιούμορ - Βίντεο

Διαβάστε και: Η Ελλάδα μοιάζει με τουαλέτα και τα κορίτσια της έχουν μουστάκια

Άγγλος δημοσιογράφος: "Η Ελλάδα μοιάζει με τουαλέτα" - Για αυτό οι συντοπίτες του όταν έρχονται εδώ, μετετρέπουν τους δρόμους σε αποχωρητήρια;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Ελλάδα μοιάζει με τουαλέτα και τα κορίτσια της έχουν μουστάκια

Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο στην εφημερίδα «The Sun» ο αρθρογράφος Jeremy Clarkson και παρουσιαστής της εκπομπής Top Gear του BBC.
Ο Γιάννης Καπώνης, συντάκτης στην ιστοσελίδα London Daily News, έγραψε σχετικά με τοι θέμα χθες:

Greek Londoner's are incensed at a recent article by Jeremy Clarkson in The Sun in which he describes Greece as a toilet, is this the last outrage to get Clarkson the boot?

By John Kaponi
The BBC Top Gear and Sun columnist Jeremy Clarkson has angered the Greek population of the United Kingdom with racist and insensitive comments made in his weekly newspaper column in the Saturday edition of The Sun, were describes Greece as a "toilet".
In an article "Holiday ad cuts a'tache" Clarkson refers to a recent campaign by the Greek National Tourist board in London, were a women is pictured with Clarkson referring "and a girl who didn’t look all that Greek either. She didn’t have a moustache for instance".

Clarkson referred recently to lorry drivers murdering prostitutes and was given a warning by the BBC, but to insult an entire nation in this manner is way off the mark.
The London Daily News has formally written to the editor of The Sun and a formal complaint is being made to the Press Complaints Commission which has strict guidelines over accuracy:
1) The Press must take care not to publish inaccurate, misleading or distorted information, including pictures.

2) The Press, whilst free to be partisan, must distinguish clearly between comment, conjecture and fact."

Had these comments been made about Muslims or African-Caribbeans there would have been calls for Clarkson immediate dismissal in any case The Sun has not made any remedy to date.
The London Daily News calls for Clarkson to be sacked from The Sun for making these comments.
.....

Συνεχίζεται...

Οι Έλληνες του Λονδίνου είναι ενοχλημένοι από ένα πρόσφατο άρθρο από τον Jeremy Clarkson στην εφημερίδα «The Sun» στο οποίο περιγράφει την Ελλάδα σαν μια τουαλέτα. Είναι αυτό η τελευταία προσβολή για να πάρει Clarkson «πόδι»;
Ο κορυφαίος αρθρογράφος Jeremy Clarkson και παρουσιαστής της εκπομπής Top Gear του BBC έχει θυμώσει τον ελληνικό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου με τα ρατσιστικά του σχόλια που γίνονται στην εβδομαδιαία στήλη στην έκδοση Σαββάτου της «The Sun», όπου περιγράφει την Ελλάδα ως «τουαλέτα».

Στο άρθρο με τίτλο "Holiday ad cuts a'tache" ο Clarkson αναφέρεται σε μια πρόσφατη εκστρατεία από την ελληνική εθνική επιτροπή τουριστών στο Λονδίνο, στην οποία μια γυναίκα είχε φωτογραφηθεί, αναφέροντας: «και ένα κορίτσι που δεν μοιάζει Ελληνίδα. Δεν είχε μουστάκι, για παράδειγμα».
O Clarkson αναφέρθηκε πρόσφατα στους οδηγούς φορτηγών της Αγγλίας αποκαλώντας τους «πόρνες δολοφόνους» και του δόθηκε μια προειδοποίηση από το BBC, αλλά να προσβάλει ένα ολόκληρο έθνος είναι κατά αυτόν τον τρόπο, ξεπερνάει τα όρια
Η London Daily News έχει γράψει τυπικά στο συντάκτη της The Sun και μια καταγγελία γίνεται στην Επιτροπή καταγγελιών Τύπου που περιέχει τα παρακάτω:
1) Ο Τύπος πρέπει να είναι προσεκτικός για να μην δημοσιεύσει ανακριβείς, παραπλανητικές ή διαστρεβλωμένες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων.

2) Ο Τύπος, είναι ελεύθερος να είναι αντιστασιακός, πρέπει όμως να διακρίνει με σαφήνεια το σχόλιο, την υπόθεση και το γεγονός.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκθεση με προσωπικά αντικείμενα της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Έκθεση με προσωπικά αντικείμενα της Αλίκης Βουγιουκλάκη όπως η κρέμα, τα κραγιόν και η βούρτσα που χρησιμοποιούσε, φωτογραφίες το κομπολόι της Αλίκης που είχε γίνει ένα με το χέρι της όταν είχε κόψει το κάπνισμα, αλλά και τα φορέματα από τις κινηματογραφικές και θεατρικές εμφανίσεις της, εγκαινιάστηκε προχτές στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» και θα διαρκέσει έως την Κυριακή.
Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της έκθεσης, ήταν το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης που βλέπετε στη φωτογραφία.

Περισσότερα: Εφημερίδα «Εσπρέσσο»


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Προσοχή χειμωνιάζει… Καιρός για Υ…»

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Το νέο «Y magazine», το απόλυτο free press περιοδικό της Θεσσαλονίκης – τεύχος Νοεμβρίου- επιτέλους κυκλοφόρησε…
Θα το βρείτε σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.
Σκοπός μας να δώσουμε στους αναγνώστες ένα καθαρά νεανικό περιοδικό που δεν θα το πετάξετε στα…σκουπίδια!
Σε αυτό το τεύχος οι αναγνώστες μας έχουν τη δυνατότητα να:
Ενημερωθούν από τη νέα στήλη του «Y magazine», “Bayatica”, για πρόσωπα, καταστάσεις και ειδήσεις που πέρασαν στα «ψιλά» τον περασμένο μήνα… Εμείς τα εντοπίζουμε και σας τα σερβίρουμε κάπως…bayatica!
Ένα οδοιπορικό Dark Room Story στην μαγευτική Βαλένθια. Εκεί όπου το χρώμα και η ατμόσφαιρα, το σουρεάλ και η ζωντάνια, το κιτς, το χύμα και το «καθώς πρέπει» είναι τέλεια αναμεμειγμένα. Όλα αυτά στην όμορφη Βαλένθια!
«Στην εποχή της μιντιοτρομοκρατίας» από την Άννα Παναγιωταρέα. Η Άννα Παναγιωταρέα για ακόμη μια φορά αγκαλιάζει το «Y magazine» και με το δικό της μοναδικό τρόπο σχολιάζει τα γεγονότα της επικαιρότητας.
Ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης απαντά στις ερωτήσεις της συντακτικής μας ομάδας…
Αποστολή στη Στρατονίκη… Θα σας αφηγηθούμε ένα παραμύθι οικολογικού παροξυσμού, αμαρτωλού παρελθόντος, ελπίδας για το μέλλον και μάλλον, αθόρυβου δυναμίτη. Μια νύχτα στα Μαντεμοχώρια…
Γερμανικό! Μια γνήσια «γερμανική» στήλη που πέφτει μέσα πριν τα γεγονότα συμβούν. Αυτό το μήνα Οι Αμερικάνικες εκλογές και το αποτέλεσμά τους σχολιάζονται από τους συντάκτες του «Y magazine» πριν αυτές συμβούν!
Μια νόστιμη συνταγή από τον μοναδικό Δημήτρη Σταρόβα!
Αποκλειστική συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου στο «Y magazine»: "Το σύστημα Ρουσσόπουλου ήταν ένα σύστημα απόλυτου ελέγχου της ενημέρωσης"…
«Προβλέπουμε» αυτά που κρύβουν τα άστρα μέσα από τα Ζώδια μας… Σας προσφέρουμε προβλέψεις της επικαιρότητας και της ελληνικής πραγματικότητας με το δικό μας μάτι!
Τέλος, και σε αυτό το τεύχος το κείμενου του μοναδικού Γιάννη Σερβετά που θα σας κάνει να χτυπιέστε από τα γέλια…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μήπως ο Σαρκοζί αισθάνεται κοντός;

Μήνυμα αναγνώστη
...



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...