Ειδήσεις

16 Απρ 2009

Ο... Βιαστικός Δείπνος...

ΑΣΗΜΩΝΗΣ

Από: krogias.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χρόνια πολλά από το kafeneio-gr.blogspot.com

Αγαπητοί φίλοι είμαι ο καφετζής από το kafeneio-gr.blogspot.com.
Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ σε σας και στους επισκέπτες του blog σας τα καλύτερα.
Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση.
Να είστε πάντα καλά , δυνατοί και όρθιοι σε αυτή την όμορφη περιπέτεια στη blogόσφαιρα.

Φιλικά,
ο καφετζής

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δηλώσεις Καρχιμάκη και Βορίδη στο Marconiradio 96,1

Σας αποστέλλουμε τις δηλώσεις των κ.κ. Καρχιμάκη και Βορίδη στο "Marconi Radio 96,1 F.M." και πιο συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους Αντώνη και Γιώργο Κουμιώτη αντίστοιχα, από τις οποίες και προκύπτουν η είδηση στήριξης του ΛΑΟΣ στο πρόσωπο του πρώην υπουργού κ. Αριστοτέλη Παυλίδη και οι δηλώσεις Καρχιμάκη για την ίδια υπόθεση, όπως επίσης η σκληρή "επίθεση" του Βουλευτή Λασιθίου εναντίον του Εισαγγελέα Σανιδά.
......
Συνεχίζεται...

Δηλώσεις Μιχάλη Καρχιμάκη


Για «ανατροπή στο ακτοπλοϊκό τοπίο και στις άγονες γραμμές, ανατροπή που βλάπτει την νησιωτική οικονομία και που την οδηγεί στην κατάρρευση», έκανε λόγο σήμερα το πρωί, στο “MarconiRadio 96,1 F.M.” του Βόλου και στον δημοσιογράφο Αντώνη Κουμιώτη, ο Βουλευτής Λασιθίου του ΠαΣοΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.


Μίλησε για ακόμα ένα «θέμα που υπάκουσε σε έναν κεντρικό πυρήνα στόχευσης, που έχει να κάνει με τα φαινόμενα της διαφθοράς και της αδιαφάνειας», ενώ τόνισε πως «είναι ένα από τα πολλά θέματα, που έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο, στο μεγάλο, στο μακρύ κατάλογο αυτών των φαινομένων, που ουσιαστικά αποδεικνύει, πως, όπως ο Πρωθυπουργός κάποτε είχε πει, αλλά τώρα τον αφορά, η μίζα και η ρεμούλα έγιναν κυβερνητική οδηγία από τα στελέχη της κυβέρνησής του».


Σε έντονο μάλιστα ύφος πρόσθεσε ότι «Μανούσης και Παυλίδης, Παυλίδης και Μανούσης, δύο γαλάζια στελέχη, μπορώ να πω ότι αποτέλεσαν τα μέλη της ιδίας σπείρας και ίδιας συμμορίας, τα οποία σε τελική ανάλυση έλυσαν της διαφορές τους κατά τη μέθοδο της μαφίας… Είχαμε δηλαδή την σύγκρουση της ίδιας συμμορίας, η οποία απεκαλύφθη και δεν είναι μόνο αυτό», για να συνεχίσει, όντας λάβρος έναντι του Εισαγγελέα κ. Σανιδά, μην διστάζοντας να δηλώσει ότι «Το μεγάλο ζήτημα που μπαίνει όταν αυτά τα φαινόμενα εκδηλώνονται ή όταν αυτά τα φαινόμενα αποκαλύπτονται, το μεγάλο θέμα που μπαίνει είναι και ο ρόλος ορισμένων επιόρκων λειτουργών της Δικαιοσύνης, που παρεμποδίζουν την διερεύνηση αυτών των φαινομένων. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτόν τον κρίσιμο ρόλο της συγκάλυψης, για να οδηγηθούν όλα αυτά τα φαινόμενα στη παραγραφή, τον έπαιξε ο κ. Σανιδάς, ο αρχιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο διορισμένος αρχιεισαγγελέας από την Κυβέρνηση. Ένας Εισαγγελέας ο οποίος ήταν «κρατούμενος», αλλά τι μπορείτε να περιμένετε από έναν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος έχει καταπατήσει δημόσια έκταση, δασική έκταση και έχει χτίσει αυθαίρετο και είναι ένας Εισαγγελέας που έχει πρωτόκολλο κατεδάφισης; Ο οποίος παρανομεί ο ίδιος στην καθημερινότητά του.


Ποιό είναι το μήνυμα που στέλνει; Είναι το μήνυμα ασυδοτείστε, λεηλατείστε, παρανομείστε. Λειτουργεί ως παραβάτης στη κοινωνία. Κι εδώ όλα παραγράφονται».


Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του για την υπόθεση Παυλίδη, συμπλήρωσε πως «Είναι φανερό, ότι οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας λειτουργούν ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Παυλίδη και λειτουργούν ως συνήγοροι υπεράσπισης συγκαλύπτοντας αυτά τα φαινόμενα, αυτά τα φαινόμενα της διαφθοράς. Και λειτουργούν ως συνήγοροι γιατί δεν θέλουν να γίνουν εκλογές, γιατί οι μισοί από αυτούς δεν πρόκειται να εκλεγούν».


Τελειώνοντας, δήλωσε πως «Οι Παπανδρέου, γενικώς, να ξέρετε ότι δεν είναι ταυτισμένοι με τέτοιους είδους φαινόμενα. Οι Παπανδρέου είναι ταυτισμένοι με την προσφορά, την κοινωνική προσφορά. Είναι ταυτισμένοι κυρίως με την προσφορά στις κοινωνικές ομάδες οι οποίες έχουν ανάγκη και παραδοσιακά ήταν οι κοινωνικοί και πολιτικοί μας σύμμαχοι".



Δηλώσεις Μάκη Βορίδη


Λίγη ώρα αργότερα, στο “MarconiRadio 96,1 F.M.” και στον Γιώργο Κουμιώτη αυτή τη φορά, ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μάκη Βορίδης ουσιαστικά έδωσε την είδηση της πολυαναμενόμενης από τη Νέα Δημοκρατία στήριξης του ΛΑΟΣ στο πρόσωπο του Αριστοτέλη Παυλίδη, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά ‘ανεμικά’ - ανεπαρκή αποδεικτικά στοιχεία» εναντίον του πρώην υπουργού Παυλίδη.
Πιο συγκεκριμένα, ξεκαθαρίζοντας την προσωπική – νομική του άποψη από αυτή του ΛΑΟΣ, είπε πως «Ο ισχυρισμός του εκβιασμού αντικειμενικά ευρήματα δεν έχει, γιατί οι περίφημες επιταγές δεν υφίστανται πουθενά, απλώς τις αναφέρει ο Μανούσης. Τα 100.000 ευρώ, αν και φαίνεται μια κίνηση από τον λογαριασμό του, δεν προκύπτει ότι δόθηκαν στον Ζαχαρίου, γιατί ο μόνος που υπήρχε για να το αποδείξει επικαλέστηκε δυο μάρτυρες, ο ένας μάρτυρας έχει γυρίσει ήδη εναντίον του Μανούση και τον διαψεύδει πλήρως και ο άλλος μάρτυρας δεν ήταν αυτόπτης, δηλαδή λέει ότι του το είπε ο Μανούσης», ενώ με νόημα συμπλήρωσε πως «Εδώ δεν κρίνουμε μια πολιτική υπόθεση, δεν κρίνουμε ένα σχέδιο νόμου, ούτε το οτιδήποτε σχετικό, εδώ κρίνουμε έναν άνθρωπο».



MARCONI RADIO 96,1 F.M.

Νικομηδείας 2 (Κτίριο Μεταξουργείο)


38 446, Νέα Ιωνία, Μαγνησία


Τ: 24210 91960 - 24210 91961


W: http://www.marconiradio.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τελευταία νέα για την υπόθεση Παλαιοκώστα

Σαν οικογένεια παρουσία και παιδιού ζούσε η συμμορία στο Αλεποχώρι

Ο άνθρωπος που αντίκρισε τελευταίος το ζευγάρι μίλησε στον ALPHA

Μαρτυρία στον ALPHA για τον γυναίκα και τον άνδρα στο κρησφύγετο

Σε 34χρονη από το Περιστέρι οι έρευνες για την γυναίκα-«κλειδί»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόγνωση καιρού μέχρι το Πάσχα

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός το επόμενο τριήμερο σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα με λίγες βροχές να κάνουν την εμφάνιση τους κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα είναι σύμμαχοι των εκδρομέων του Πάσχα και δεν πρόκειται να δημιουργήσουν απολύτως κανένα πρόβλημα. Η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα λίγο και έτσι την Κυριακή αναμένεται να φτάσει σε πολλές περιοχές έως του 25 βαθμούς.
….
Διαβάστε αναλυτικά: kairikaxristos.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

Όταν καταβλήθηκε το δώρο, αποκαλύφθηκε η διακοπή της μισθοδοσίας των έξι ατόμων με ειδικές ανάγκες!

Τα τέσσερα ψέματα και οι δύο αλήθειες του κ. Κοντού

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟ-ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ

Τι προέκυψε από τις τιμοληψίες της νομαρχίας Πειραιά τον Απρίλιο:
http://aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=2518

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το χρονικό της Μεγάλης Εβδομάδας σε ένα βίντεο

Από: taxalia.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια άποψη για την κρίση γραμμένη σε τοίχο, στην Κατερίνη...

Μήνυμα αναγνώστη
....
Επειδή μας έχουν ζαλίσει με την κρίση, να και μια άλλη άποψη για την κρίση, όπως την είδαμε γραμμένη σε τοίχο της Κατερίνης...
..........
Από: lefteria.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

To Ιraklio Web Radio σας εύχεται καλό Πάσχα

Ήθελα μες τση φούχτες μου

χαρές χιλιάδες να ‘χα,

Να τσι μοιράσω απλόχερα

στους φίλους μου το Πάσχα



irakliowebradio

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι σημαίνει το βάψιμο των αυγών

"Δεμένο" με παραδόσεις αιώνων, το βάψιμο των αβγών ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης αποτελεί κοινή πρακτική στο σύνολο σχεδόν του Ορθόδοξου κόσμου.
Τα κόκκινα αβγά, προχριστιανικό σύμβολο της ζωής, ενισχυμένο από τον συμβολισμό του κόκκινου χρώματος από το αίμα της θυσίας του Χριστού, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εθιμοτυπικού των ημερών.
….
Συνεχίζεται…

Πολλές είναι, ωστόσο, οι περιοχές στις οποίες τα κόκκινα αβγά αποτελούν … μειοψηφία στο πασχαλιάτικο καλάθι και τη θέση τους έχουν πάρει πράσινα, κίτρινα, μοβ ακόμη και ροζ αβγά, ενώ σε άλλες χώρες, κυρίως του σλαβικού κόσμου, τα βαμμένα αβγά αποτελούν μικρά έργα τέχνης, εφάμιλλα των ζωγραφικών πινάκων ή των θρησκευτικών εικόνων.

Η παράδοση των βαμμένων αβγών του Πάσχα στο σλαβικό πολιτισμό, όπου απαντώνται συχνά τέτοια αβγά τις ημέρες αυτές, έχει τις ρίζες της στους παγανιστικούς χρόνους, αλλά, μέσω της διαδικασίας της θρησκευτικής συγκριτικής και το πέρασμα του χρόνου, οι σλαβικές χώρες εισήγαγαν το έθιμο αυτό στη χριστιανική παράδοση.

Πολλές σλαβικές εθνικές ομάδες, όπως οι Βούλγαροι, οι Κροάτες, οι Τσέχοι, οι Πολωνοί, οι Σέρβοι, οι Σλοβάκοι, οι Σλοβένοι και οι Ουκρανοί συνηθίζουν, όχι απλά να βάφουν, αλλά να δημιουργούν περίτεχνα αβγά για τις ημέρες του Πάσχα.

Η ονομασία του εθίμου σε πολλές σλαβικές χώρες (pisanica στην Κροατία και τη Σλοβενία, pysanka στην Ουκρανία κ.ο.κ.) προέρχεται από τη σλαβική ρίζα pisa, που σχετίζεται με τη γραφή. Κατά τη σλαβική παράδοση, εξάλλου, τα αβγά, τα οποία και προσομοιάζουν με θρησκευτικές εικόνες, γράφονται, δεν ζωγραφίζονται.

Εξάλλου, ως σύμβολο της δημιουργίας, της γέννησης της ζωής, το αβγό έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για αναρίθμητους μύθους και παραδόσεις από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Στην Ουκρανία, τα ζωγραφισμένα αβγά δεν αποτελούν απλώς ένα έθιμο των ημερών του Πάσχα, αλλά κι ένα πρώτης τάξεως σουβενίρ για όσους επισκέπτονται τη χώρα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Χρησιμοποιείται η μέθοδος του μπατίκ για το βάψιμο ή μάλλον το … ζωγράφισμα των αβγών στην Ουκρανία. Τα μέρη στο τσόφλι που δεν πρέπει να βαφτούν καλύπτονται από κερί. Στη συνέχεια, με ένα ειδικό εργαλείο που ονομάζεται kystka και λιωμένο κερί, σχηματίζεται το σχέδιο πάνω στο αβγό και μετά ξεκινά η διαδικασία του στολίσματος.

Στην Πολωνία, μια κοινή ονομασία για τα βαμμένα αβγά είναι η λέξη "pisanki" (σ.σ. χρησιμοποιείται για τα βαμμένα αβγά κότας, αν και οι Πολωνοί βάφουν επίσης αβγά πάπιας ή χήνας). Σύμφωνα με την πολωνική παράδοση, το pisanki συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης και την πίστη των Χριστιανών στην ανάσταση του Κυρίου.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για το βάψιμο των αβγών στην Πολωνία. Σε μια από αυτές (kraszanki) για τη διακόσμηση των αβγών χρησιμοποιούνται διάφορα φυσικά προϊόντα, όπως οι φλούδες του κρεμμυδιού, το κέλυφος του καρυδιού, πέταλα βιολέτας, χυμός παντζάρι κ.ο.κ.

Τα αβγά "drapanki" ή "Skrobanki" δημιουργούνται με το ξύσιμο της επιφάνειας ενός βαμμένου αβγού με την παραπάνω τεχνική, προκειμένου να αποκαλυφθούν τμήματα από το άσπρο του κέλυφος. Στη συνέχεια, το αβγό βυθίζεται στη μπογιά.

Στο παρελθόν, επιτρεπόταν μόνο στις γυναίκες να διακοσμήσουν αβγά, ενώ δεν επιτρεπόταν ούτε καν η είσοδος των ανδρών στο σπίτι κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, καθώς, σύμφωνα με την παράδοση, έφερναν κακή τύχη και έσπαγαν τα αβγά.

Στην Κροατία, όπου τα βαμμένα αβγά αποκαλούνται "pisanice", οι νοικοκυρές χρησιμοποιούν πλέον σύγχρονες πρακτικές και τρόπους διακόσμησης για τα πασχαλινά αβγά, αλλά το κυρίαρχο μοτίβο στο νότο της Κροατίας είναι το κόκκινο αβγό με έναν άσπρο σταυρό στη μέση. Αντίθετα, στην υπόλοιπη χώρα κυριαρχούν τα σχέδια με λουλούδια και γεωγραφικά μοτίβα, εμπνευσμένα κυρίως από τη φύση.

Στη Σερβία, το πρώτο αβγό που βγαίνει από το σκεύος όπου βάφονται τα αβγά φυλάσσεται έως το επόμενο Πάσχα στο σπίτι του νοικοκύρη, για να του παράσχει ασφάλεια και υγεία, ενώ όλα τα άλλα αβγά .. συμμετέχουν στο "διαγωνισμό" τσουγκρίσματος, στον οποίο επιδίδονται μικροί και μεγάλοι τη Λαμπρή.

Στη Ρουμανία, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, όταν ο Χριστός, πάνω στο Σταυρό, είδε τα αβγά να γίνονται κόκκινα από το αίμα του, ζήτησε από τους πιστούς να βάφουν κόκκινα αβγά σε ανάμνηση της θυσίας Του.Στη Βουλγαρία, το βάψιμο των αβγών (vapsuvat) γίνεται και εδώ τη Μεγάλη Πέμπτη (Veli Chetvortok). Το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι νοικοκυρές παίρνουν ένα από τα βαμμένα αβγά στην εκκλησία για να το "διαβάσει" ο Παπάς μαζί με τα Δώδεκα Ευαγγέλια. Με το πέρας της λειτουργίας, θάβουν το αβγό στο αμπέλι τους προκειμένου να τους προστατεύσει ο Θεός από χαλαζοθύελλες και να έχουν καλή σοδειά.


Στη λαϊκή συνείδηση, ένα αβγό που έχει διαβαστεί στην Εκκλησία τη Μεγάλη Πέμπτη, μπορεί να αντέξει χωρίς να χαλάσει ολόκληρη τη χρονιά.



Από: http://enimerwsi-gr.blogspot.com/2009/04/blog-post_3822.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Επανίδρυση" της Ν.Δ. σκέφτεται ο Καραμανλής

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ισοτιμία», κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προτείνουν στον πρωθυπουργό την επανίδρυση του κόμματος, στην περίπτωση που η κυβέρνηση υποστεί βαριά ήττα στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.
……….
Συνεχίζεται…

Το σχέδιο προβλέπει αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων ο πρωθυπουργός να προχωρήσει στην προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου μέσα στο καλοκαίρι, στη διάρκεια του οποίου η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει δομή, έμβλημα, ακόμη και όνομα!


Ουσιαστικά, δηλαδή, προτείνουν στον Κώστα Καραμανλή να ακολουθήσει τα χνάρια του θείου του που πήρε την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ) και τη μετέτρεψε σε Νέα Δημοκρατία, το φθινόπωρο του 1974.


Σύμφωνα πάντα με την «Ισοτιμία», ο Κώστας Καραμανλής μελετά σοβαρά την εισήγηση και θα λάβει σύντομα τις τελικές αποφάσεις του.
Το εν λόγω σχέδιο ο πρωθυπουργός το έχει συζητήσει κατ' ιδίαν με μια σειρά έμπιστων συνεργατών του, όπως είναι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς που πολλές φορές ασκεί καθήκοντα άτυπου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας που επίσης είναι πολύπειρος και η άποψή του μετράει, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης που έχει σημαντικά ερείσματα στη Ρηγίλλης και την κομματική βάση από τότε που ήταν γραμματέας της Ν.Δ., αλλά και ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς που τον τελευταίο καιρό έχει κερδίσει πόντους στο κυβερνητικό στρατόπεδο με τον τρόπο που κινείται.
Εκτιμάται ότι με την αυτή την κίνηση ο πρωθυπουργός θα αιφνιδιάσει τους επίδοξους δελφίνους, αλλά και όσα στελέχη θα θελήσουν να θέσουν άμεσα θέμα ηγεσίας. Στόχος του κ. Καραμανλή είναι να προλάβει γεγονότα ανάλογα με αυτά που συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την εκλογική συντριβή τον Σεπτέμβριο του 2007.


Όπως αναφέρει η «Ισοτιμία», στο πλαίσιο της επανίδρυσης της Ν.Δ. θεωρείται βέβαιο ότι πολλά σημερινά στελέχη, που με τη στάση και τη συμπεριφορά τους έχουν πληγώσει την κυβέρνηση, θα τεθούν στο περιθώριο, ενώ θα επιχειρηθεί να έλθουν στο προσκήνιο αρκετά νέα πρόσωπα που κινούνται εκτός των στενών κομματικών πλαισίων.


Εκτιμάται επίσης ότι ο Κώστας Καραμανλής μετά την επανίδρυση της Ν.Δ. θα προχωρήσει και σε ανασχηματισμό αξιοποιώντας βουλευτές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός νυμφώνος εξουσίας.


Από: Ισοτιμία


Περισσότερα: Εspresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παυλίδης επί ψήφων κρεμάμενοs

Από μια ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής εξαρτάται πλέον, όπως ομολογούν και στελέχη της ΝΔ, η τύχη ολόκληρης της κυβέρνησης. Η διαδικασία για την παραπομπή ή όχι του κ. Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο, που θα ακολουθήσει της συζήτησης του πορίσματος, θα εξελιχθεί σε θρίλερ, καθώς ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει ή να καθορίσει το αποτέλεσμά της.

Για τον λόγο αυτόν, κανένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο των «διπλών εκλογών», με δεδομένο ότι ο κ. Καραμανλής έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι, εάν τελικά παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός και δεν παραιτηθεί, τότε θα τον διαγράψει και θα ζητήσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει της συζήτησης του πορίσματος είναι μυστική και με δεδομένο ότι για την παραπομπή του πρώην υπουργού απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι, ρόλο ρυθμιστή αποκτά και σε αυτή τη φάση ο ΛΑΟΣ. Εάν ο κ. Καρατζαφέρης επιλέξει να ψηφίσει κατά της παραπομπής, τότε δίνει τη δυνατότητα σε δέκα βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν αντίθετα χωρίς να προκηρυχθούν εκλογές.
......
Συνεχίζεται...

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.
στην Προανακριτική επιτροπή Θ. Πλεύρης όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει πειστεί από τα στοιχεία για την τεκμηρίωση της κατηγορίας, αλλά υποστηρίζει ότι η εκβίαση δεν προκύπτει από πουθενά. Στον αντίποδα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. υποστηρίζει ότι τεκμηριώνεται από την πορεία των καταθέσεων το αδίκημα της δωροδοκίας, αλλά και της παράβασης καθήκοντος, χωρίς όμως οι δύο αυτές κατηγορίες να περιλαμβάνονται στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, οπότε και δεν μπορεί να εξεταστούν.
Επισημαίνει δε ότι η ηθική αυτουργία σε εκβίαση είναι πλημμέλημα, ενώ το «κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση» που έχει βάλει στο πόρισμά του ο ανακριτής δεν στοιχειοθετείται, αφού ο Φ. Μανούσης αναφέρεται σε έναν μόνο διαγωνισμό.


Ναι στην παραπομπή του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, φαίνεται να λένε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε διευρυμένο κατηγορητήριο με ενδεχόμενες επιπλέον κατηγορίες -πέραν της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση- τη δωροδοκία, την απιστία εις βάρος του Δημοσίου και την παράβαση καθήκοντος, αναμένεται να στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ, ώστε να ζητήσει την παραπομπή του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη για το σκάνδαλο των άγονων γραμμών.

Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=3150744

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Ανάσταση» μόνο με μέτρα-σοκ

Mέτρα-σοκ για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και της αγοράς εργασίας, με στόχους τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, τη διασφάλιση επαρκών συντάξεων και τη μείωση του κόστους εργασίας για τους εργοδότες, εισηγείται στην κυβέρνηση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος στην ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.
Προτείνει την αύξηση του χρόνου παραμονής στην εργασία και των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, την απόλυτη σύνδεση του ύψους των συντάξεων με τις καταβληθείσες εισφορές, τον περιορισμό των προνοιακών παροχών, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζομένους μεγάλης ηλικίας, ακόμη δε και την εφαρμογή του μέτρου της «μερικής ανεργίας» για τους εργαζομένους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Στον αντίποδα, ζητεί την καθιέρωση ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος για 2,2 εκατομμύρια «φτωχούς» Ελληνες. Ειδικότερα, ο κ. Προβόπουλος εισηγείται:
..........
Συνεχίζεται...

1) Περιορισμό της εισφοροδιαφυγής με την αλλαγή του χαρακτήρα του συνταξιοδοτικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό. Οι συντάξεις που καταβάλλονται από τα ασφαλιστικά ταμεία να εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τα συνολικά ποσά των εισφορών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.
2) Οι «προνοιακές» συντάξεις, (π.χ. οι κατώτατες του ΟΓΑ, του ΙΚΑ και των λοιπών Ταμείων), να καταβάλλονται απευθείας από τον κρατικό Προϋπολογισμό, να χορηγούνται με αυστηρά κριτήρια και μόνο σε ασφαλισμένους που για αντικειμενικούς λόγους δεν ήταν δυνατό να συγκεντρώσουν σημαντικές εισφορές.
3) Να αυξηθεί η πραγματική μέση ηλικία συνταξιοδότησης, να ενισχυθεί η ευελιξία στην αγορά εργασίας και να θεσπισθούν κίνητρα ώστε να παραμένουν στην εργασία οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ασφαλισμένοι. Τέτοια μέτρα θεωρούνται το ευνοϊκότερο ωράριο και η σημαντική προσαύξηση της σύνταξης για κάθε επιπλέον έτος παραμονής.
4) Οι μεταρρυθμίσεις στα όρια ηλικίας να συνοδεύονται με ρυθμίσεις περιορισμού του κόστους για τους εργοδότες, ώστε να υπάρχει ζήτηση εργασίας μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων. Προτείνεται ουσιαστικά η μείωση των εργοδοτικών εισφορών για μεγάλης ηλικίας εργαζομένους.

Ειδικά για την αγορά εργασίας, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος προτείνει την τροποποίηση της νομοθεσίας για τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων, με την εφαρμογή του μέτρου της επιδότησης από τον ΟΑΕΔ ενός μεγάλου τμήματος των αποδοχών που χάνονται. Πρόκειται για μια παραλλαγή του μέτρου της «μερικής ανεργίας» το οποίο εφαρμόζεται στη Γαλλία και την Ιταλία και μέσω του οποίου επιδιώκεται η αντικατάσταση των αποζημιώσεων για απολύσεις με τις αποζημιώσεις για διαθεσιμότητα, οι οποίες θα επιβαρύνουν εν μέρει τις επιχειρήσεις και εν μέρει τον ΟΑΕΔ.
Σε ειδικό κεφάλαιο της έκθεσης γίνεται, τέλος, αναφορά στα φαινόμενα της κοινωνικής ανισότητας και της φτώχειας. Ο κ. Προβόπουλος επισημαίνει ότι ο αριθμός των «φτωχών» Ελλήνων φθάνει τα 2.190.000. Πρόκειται για άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 6.120 ευρώ και για έγγαμους με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 12.852 ευρώ. Ο διοικητής της ΤτΕ προτείνει τη θέσπιση ενός μέτρου που θα αποβλέπει στην εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και θα διασφαλίζει για όλους ένα ελάχιστο εισόδημα και επίπεδο διαβίωσης χωρίς, κατ’ ανάγκη, ανταποδοτική βάση.


Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=85648

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σούλα: Η (ξανθιά) «Λάρα Κροφτ» της παρέας που κυκλοφορεί με τη... μαμά της

Στην … κλασική συνταγή, που από συστάσεως αστυνομικής έρευνας βρίσκει απήχηση στη γαλλική φράση «serce la femme», επενδύει η αστυνομία για να ξαναβρεί τα εξαφανισμένα ίχνη του Βασίλη Παλαιοκώστα, όπως και του Αλκέτ Ριζάι.

Στην προκειμένη περίπτωση, των άπιαστων φαντομάδων, το γυναικείο άρωμα το φορά μια κοπέλα περίπου 35 χρόνων, η οποία παρά τη σχετικά μικρή ηλικία της έχει προλάβει να παντρευτεί, να γίνει μητέρα δύο παιδιών, να χωρίσει και να συνδεθεί ερωτικά με τον Αλκέτ Ριζάι.
Ως γνήσια σύντροφός του, το κορίτσι του Αλκέτ (που δεν ήταν μαζί του στην πρώτη κινηματογραφική απόδραση) έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες να αρπάζει και να πετά με ελικόπτερα, να μεταφέρει όπλα και εκρηκτικά, να νοικιάζει κρησφύγετα και να παίζει φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο στο... ριμέικ της δεύτερης απόδρασης από τον Κορυδαλλό. ………

Συνεχίζεται…

Η Ασπασία ή Σούλα, όπως είναι το χαϊδευτικό της, ή «Αλεξάνδροβα», όπως δήλωσε στην εταιρεία εκμίσθωσης ελικοπτέρων, ή... Λάρα Κροφτ, όπως την αποκάλεσαν (ως προς τη δράση της), είναι από το Περιστέρι και κουβαλά μαζί της, για στάχτη στα μάτια, την ηλικιωμένη μητέρα της με την οποία διέμενε, έχοντας φυσικά μαζί τους Παλαιοκώστα - Ριζάι.
Η ξανθιά θελκτική Σούλα, το ελληνικό αντίγραφο της μούσας του Κουέντιν Ταραντίνο στο «Kill Bill», της Ούμα Θέρμαν δηλαδή, έχει «αγκαλιάσει» και -όσο οι συνθήκες και οι συγκυρίες της το επιτρέπουν- φροντίζει να κρατά μακριά από την αστυνομία το διάσημο παράνομο δίδυμο.
Η Σούλα ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που προσέγγισαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας μετά τη φυγή με το ελικόπτερο, για να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με το πού ενδεχομένως είχαν καταφύγει οι δραπέτες. Αυτή δεν δίστασε να πει ότι είναι παράφορα ερωτευμένη με τον Αλκέτ και ότι δεν επρόκειτο να τους πει τίποτα.
Τις προηγούμενες από την απόδραση ημέρες έδινε καθημερινά το «παρών» στην αίθουσα των δικαστηρίων του Πειραιά, όπου δικαζόταν μεταξύ άλλων ο σύντροφός της και ο Παλαιοκώστας. Παρ’ ότι μετά τη διαφυγή τους και το νέο έπος… «Air Παλαιοκώστας» μπήκε στο στόχαστρο της στενής αστυνομικής παρακολούθησης, κατάφερε να ξεφύγει της προσοχής και έκτοτε αναζητείται κι αυτή.
Απ’ ό,τι φαίνεται, στο «κόλπο γκρόσο» ήταν και η μητέρα της, με την οποία ζούσαν όλοι μαζί στη γιάφκα του Αλεποχωρίου, δεδομένου ότι αμέσως μετά την απόδραση και την προσπάθεια να δημιουργηθεί κάποιο άλλοθι, έκανε δήλωση εξαφάνισης της κόρης της στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, με την υποσημείωση πως έχει να δώσει σημάδι ζωής μία ολόκληρη εβδομάδα.
Όπως επίσης εικάζεται, όταν ο Παλαιοκώστας ξέφυγε τη Μεγάλη Δευτέρα από το μπλόκο της Ασφάλειας, επικοινώνησε στο κινητό με τον Ριζάι και εκείνος «φόρτωσε» σε άγνωστης μάρκας και χρώματος αυτοκίνητο τα απαιτούμενα, επιβίβασε τη Σούλα και τη μητέρα της και αναχώρησαν για άλλη βάση προσωρινής εγκατάστασης.


Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&artid=980558&catID=16

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χρόνια πολλά από το ellines-energoi-polites.blogspot.com

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Φάτε, πιείτε, ξεκουραστείτε, εκκλησιαστείτε, και μην ανησυχείτε, μπορεί να γίνουν καλύτερα τα πράγματα… έρχεται και το καλοκαίρι!!!
Το νου μας στο δρόμο έτσι… να γυρίσουμε όλοι πίσω.
Και βέβαια μην ξεχνάτε: «Χαμογελάτε κάνει τους άλλους να ανησυχούν»!!!
...........

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καλό Πάσχα από το vourkari.blogspot.com


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με την απειλή μαχαιριών έκλεψαν... πατσά! - Βίντεο

DianaTheSuperstar91

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καλές γιορτές από το www.parapolitika.gr

Αγαπητοί διαδικτυακοί φίλοι,

Το www.parapolitika.gr σας εύχεται χρόνια πολλά και καλές γιορτές εν όψει του Πάσχα. Σας θυμίζουμε ότι συνεχίζουμε δυναμικά με αμείωτο ενδιαφέρον να παρουσιάζουμε την παρασκηνιακή κίνηση των πολιτικών γεγονότων στην Ελλάδα και τον κόσμο.
…….
Συνεχίζεται…


Οι συνεργάτες του parapolitika.gr αξιοποιούν και φιλτράρουν τις ειδήσεις ώστε να είστε πιο ενημερωμένοι.


Η δική μας δύναμη προέρχεται από την δική σας αγάπη, που την εκδηλώνεται με τα αλλεπάλληλα μηνύματα, και τα κλικ σας, που αυξάνονται με γεωμετρικά άλματα.


Σας ευχαριστούμε για την επιβράβευση του καθημερινού μας αγώνα για αντικειμενική ενημέρωση. Το κάθε κλικ μας κάνει πιο δυνατούς, και εσάς πιο ενημερωμένους...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παρουσίαση του Οικονομικού Προγράμματος των Δημοκρατικών

Η ομάδα οικονομικού προγράμματος του κόμματος των Δημοκρατικών (www.dimokratikoi.gr) παρουσίασε την Μεγάλη Δευτέρα 12 το μεσημέρι στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου τις προτάσεις των Δημοκρατικών για την οικονομία.
…….
Συνεχίζεται…

Την συζήτηση συντόνισε ο δικηγόρος-δημοσιογράφος Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, ο οποίος διατύπωσε την άποψη ότι η κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα απαιτεί πολιτικά πρόσωπα με αξιοποστία, ανιδιοτέλεια και θάρρος. Από αυτή την διαπίστωση προκύπτει η ανάγκη της ισχυρής ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της χώρας.


Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του κόμματος Μελέτης Η. Μελετόπουλος ανέφερε ότι η οικονομική φιλοσοφία του κόμματος των Δημοκρατικών βασίζεται στην έννοια της ελεύθερης αγοράς ευρωπαϊκού τύπου, δηλαδή ενός οικονομικού συστήματος που θα διέπεται από κανόνες και θα συμπεριλαμβάνει ισχυρό και αποδοτικό κράτος πρόνοιας. Επίσης ο κ. Μελετόπουλος αναφέρθηκε στη στενή σχέση μεταξύ διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας των κρατικών μηχανισμών, τόνισε δε ότι το κόμμα των Δημοκρατικών προτείνει την θέσπιση πόθεν έσχες για τα πολιτικά πρόσωπα και τους κρατικούς λειτουργούς.


Τελος ο κ. Μελετόπουλος ανέφερε ότι, σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης και γενικότερα ύφεσης, το κράτος χρειάζεται δημοσιονομικά εργαλεία προκειμένου να τονώνει την οικονομία και την οικονομική ζωή. Πρότεινε δε την ανασύσταση της ΕΤΒΑ σε αυτόνομη βάση, ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί για μια υγειή και εξωστρεφή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Αναλυτικότερα το οικονομικό πρόγραμμα των Δημοκρατικών παρουσίασαν ο Θεόδωρος Πολυζωίδης, διδάκτωρ χημείας και επιχειρηματίας, και ο Κωστής Ζιάβρας, οικονομολόγος και οικονομικός διευθυντής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακοινώσεις Ελληνικού Ανανεωτικού Ρεύματος για τις ευρωεκλογές

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου 90 / 12-4-2009
Μεταναστευτικό (Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα)
Δελτίο Τύπου 89 / 3-4-2009
Η Μακεδονία είναι μία ... και Ελληνική ...
Δελτίο Τύπου 88 / 21-3-2009
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Νάο της Αγροτέρας Αρτέμιδος
Δελτίο Τύπου 87 / 20-3-2009
Η Ελλάδα παγιδευμένη στην πρωτόγνωρη έκρηξη βίας και η Αθήνα όμηρος τρομοκρατών και εγκληματιών

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Tι θα γίνει εάν σταματήσει το ρεύμα του Βόρειου Ατλαντικού

Όπως είδαμε και διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες ένα τεράστιο κομμάτι πάγου ετοιμάζεται να αποκολλήθει από την παγοκρηπίδα Ουίλκινς στην Ανταρκτική. Ο λόγος η υπερθέρμανση του πλανήτη φυσικά.
….
Συνεχίζεται…

Πολλοί επιστήμονες φοβούνται κάτι ακόμα χειρότερο. Το αιφνίδιο δριμύ ψύχος το οποίο μπορεί να προκληθεί από την μη σωστή λειτουργία του λεγόμενου συστήματος ωκεάνιων ρευμάτων που θερμαίνουν την Ευρώπη και επηρεάζουν το κλίμα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το σύστημα αυτό μπορεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες να βρεθεί εκτός λειτουργίας αν στον Ατλαντικό ωκεανό εισρεύσουν μεγάλες ποσότητες γλυκού νερού από τους πάγους που λιώνουν με αποτέλεσμα να μειωθεί η αλατότητα των αλμυρών ρευμάτων που φτάνουν από τον νότο. Τα κρύα νερά θα παραμένουν στην επιφάνεια με αποτέλεσμα το όλο σύστημα να επιβραδύνεται σταδιακά.
Τα αποτελέσματα αυτού του συμβάντος είναι να γίνουν δριμύτεροι οι χειμώνες σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική αλλά και να υποφέρουν από ξηρασίες η Ασία και η Αφρική.


Από: http://kairikaxristos.blogspot.com/2009/04/ti.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πασχαλινό γλέντι στην Χιμάρα

Μήνυμα αναγνώστη
......
Η Νεολαία Χιμάρας προσκαλεί όσους επιθυμούν να παραβρεθούν στο γλέντι που διοργανώνει την Κυριακή του Πάσχα (19/4) στα Σπήλαια της Χιμάρας.
Θα διασκεδάσουμε με πολύ χορό υπό τους ήχους του κλαρίνου με παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια.
...
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...