Ειδήσεις

2 Ιουν 2008

Ο Κούγιας πουλά τον ΠΑΣ Γιάννινα

Την απόφασή του να πουλήσει το πακέτο των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε ο Αλέξης Κούγιας. Ο ιδιοκτήτης του 89% του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας της Ηπείρου ζητάει 3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να παραχωρήσει το ποσοστό που έχει στην κατοχή του.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατόπιν των όσων συνέβησαν μετά τον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εις βάρος μου, έστω και από μικρή μερίδα κατευθυνόμενων νεαρών οπαδών, αλλά κυρίως από το γεγονός της - γι' άλλη μια φορά - επιλεκτικής διοχετεύσεως από τοπικούς δημοσιογράφους προς τηλεοράσεις και εφημερίδες πανελληνίου εμβέλειας μόνον ειδήσεων και εικόνων που αντικειμενικά θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και πλήττουν τη δημόσια εικόνα μου, αποφάσισα να πουλήσω το ποσοστό του 89% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, των οποίων είμαι νόμιμος κάτοχος.
Η παρούσα ανακοίνωσή μου έχει το χαρακτήρα της δημόσιας δέσμευσης και λόγω του ότι η χρονική συγκυρία απαιτεί άμεση διεκπεραίωση της αγοροπωλησίας, αφού πρέπει άμεσα να προσληφθεί προπονητής και να γίνουν άμεσα μεταγραφές παικτών, ορίζω προθεσμία πέρατος της υποβολής των προτάσεων την Πέμπτη 5-6-2008.
Θα πωλήσω τις μετοχές μου σε πρόσωπο το οποίο θα παρέχει όλες τις εγγυήσεις για την κατοχή του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα (λευκό ποινικό μητρώο, κοινωνικό κύρος, οικονομική ευμάρεια, σχέση με το ποδόσφαιρο) και σημείο εκκινήσεως είναι τα 3.000.000 ευρώ, ποσό πολύ μικρότερο απ' αυτό που έχω καταβάλει εντόκως για την αγορά ποδοσφαιριστών, την εξόφληση μισθών και δόσεων συμβολαίων τους, την κατασκευή προπονητικού κέντρου, την αγορά πούλμαν και αυτοκινήτων, αλλά και τη μισθοδοσία του υπαλληλικού προσωπικού και ελάχιστο όσον αφορά την αξία των ποδοσφαιριστών και τη φήμη της ιστορικής ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα».
.......................

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στα δικαστήρια πάει ο Νίκος Ευαγγελάτος πρώην συνεργάτη του για τα όσα είπε ο δεύτερος, στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» για την… κρυφή κάμερα

Με δελτίο τύπου μέσα από την ιστοσελίδα του «Antenna», οι συνεργάτες της εκπομπής «Αποδείξεις» παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη το Βασίλη Κουκορίνη για τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ( Κι αν μια κρυφή κάμερα παρακολουθούσε εκείνους που «τραβούν» με κρυφή κάμερα; Ένας από τους πρώτους χειριστές κρυφής κάμερας στην Ελλάδα αποκαλύπτει…) και για τα όσα δημοσιοποιεί στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Από την JIP, εταιρία παραγωγής της εκπομπής "Αποδείξεις", ανακοινώνονται τα ακόλουθα:Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ένας προ τριετίας συνεργάτης των εκπομπών "ΤΕΤ Α ΤΕΤ" και "ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ", άφησε υπονοούμενα για ρεπορτάζ τα οποία έχουν μεταδοθεί. Επειδή ο μόνος τρόπος της απόδειξης είναι η δικαιοσύνη, οι συνεργάτες της εκπομπής, όπως πάντα πράττουν, προσφεύγουν με αγωγές κατά όσων συκοφαντούν τη δουλειά και την προσωπικότητά τους, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και το αμοντάριστο υλικό των θεμάτων.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δείτε τις φωτογραφίες που οι αναρχικοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν στα κινητά τηλέφωνα των σεκιουριτάδων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης

Δείτε και τις οκτώ φωτογραφίες στο:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=873780



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε το κείμενο με το οποίο αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Αναρχικοί μέσα από το διαδικτυακό τόπο «Indymedia» ανέλαβαν την ευθύνη για τη βίαιη επίθεση εναντίον των φυλάκων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, καταγγέλλοντας τους φύλακες της εταιρείας security ως συνεργάτες της Αστυνομίας.

Διαβάστε το κείμενο:

Ξημερώματα 30/5/08 επιτεθήκαμε σε 3 υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης (ASPIS SECURITY) του Α.Π.Θ.

Το κίνητρο της ενέργειας ήταν σαφές: Η ανταπόδοση - στο ελάχιστο - στο κοινωνικό έργο που μόνοι τους στρατολογήθηκαν για να επιτελέσουν. Γιατί το τίμιο έργο, στο οποίο όλοι αναφέρονται, περιλαμβάνει την άμεση σχέση ιδιωτικής και κρατικής ασφάλειας. Περιστατικά που αρχίζουν από απειλές και καταλήγουν σε συλλήψεις ένα μόνο πράγμα επιβεβαιώνουν: ότι όπου η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει χρησιμοποιεί τις άρρηκτες προεκτάσεις της.

Όπως:


  • Στις 5 Μάη 2007 με τη σύλληψη 5 ατόμων ύστερα από επεισόδια έξω από το Α.Π.Θ.
  • στις 9 Σεπτέμβρη 2007 με τη σύλληψη της αναρχικής Χριστίνας Τονίδου και
  • με πιο πρόσφατο παράδειγμα την εισβολή σε αυτοδιαχειρίζομενο στέκι του πανεπιστημίου και την κατάδοση ατόμων που φέρονται ως υπεύθυνοι για την καταστροφή μπαρών αποκλεισμού εισόδου στο πανεπιστήμιο.


Όλα αυτά αποδεικνύουν τον ρόλο ενός σεκιουριτά: να προστατεύει τα αφεντικά και να γίνεται συνεργάτης της αστυνομίας.Πέρα από αυτά είναι γνωστές οι απειλές σε άτομα που κάνουν skate και graffiti σε χώρους του Α.Π.Θ.(«θα σας βγάλουμε έξω από το άσυλο για να σας δώσουμε στους μπάτσους» κ.α.)

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΤΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΥΣ


Υ.Γ.1: Στα προσωπικά αντικείμενα βρέθηκαν και οι παρακάτω φωτογραφίες(!)
Υ.Γ.2: Στην έμπρακτη εναντίωση της αστυνόμευσης του Α.Π.Θ. εμπόδιο δεν είναι ούτε οι μπάρες ούτε οι εταιρίες security ούτε η παρουσία ένστολων και μη μπάτσων στο «χώρο του ασύλου».



ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν, ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο στήριξης και προστασίας του αστυνομικού κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένος σε οποιαδήποτε κατάσταση.
Οι μειοψηφίες που καταλύουν την Δημοκρατία μέσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα πρέπει να αντιμετωπιστούν, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της. «Ζούμε αυτές τις μέρες μια μεγάλη κρίση στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει ευθύνη, διότι έχει εξορίσει το δημόσιο Πανεπιστήμιο από τις πολιτικές της, από τις προτεραιότητές της, από την χρηματοδότηση, ενώ από την άλλη μειοψηφίες με την αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά επιχειρούν να εξορίσουν την Δημοκρατία από το Πανεπιστήμιο». Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων κάλεσε όλα τα κόμματα να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη διάσωση των Δημόσιων Πανεπιστημίων από τις ομάδες κρούσης.
Όλοι ελπίζουν, ότι εάν έρθουν αντιμέτωποι με κάποιο ξέσπασμα βίας, δεν θα βρεθούν αβοήθητοι. Ο νόμος-πλαίσιο θα ανατραπεί με κάθε μέσο, δηλώνουν οι φοιτητές προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις. Το πρωί της Δευτέρας έπειτα από παρέμβασή τους αναβλήθηκε η εκλογή κοσμήτορα του τμήματος Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=873780
καιhttp://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=30041

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Ουάσινγκτον δεν έχει πρόβλημα να συμμεριστεί τις απόψεις της Ελλάδας, αλλά έχει ήδη αναγνωρίσει τη FYROM με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Συγκεκριμένες και σαφείς είναι οι θέσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων, όπως δήλωσε αποκλειστικά στον «Alpha» ο Αμερικανός αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών Μάθιου Μπράιζα.
Όπως είπε στον ανταποκριτή του «Alpha» στις ΗΠΑ, Αποστόλη Ζουπανιώτη, η Ουάσινγκτον δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμμεριστεί τις απόψεις της Ελλάδας, αλλά έχει ήδη αναγνωρίσει τη FYROM με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και το μόνο που μένει είναι οι δύο χώρες να βρουν μία συμβιβαστική λύση.
Ο κ. Μπράιζα τονίζει, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τις προσπάθειες Νίμιτς και αναμένουν να υπάρξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες προτάσεις απ’ την Ελληνική πλευρά, αλλά και από τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.
Ακόμη, καθιστά επίσης σαφές ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις ελληνικές θέσεις και ότι περιμένει να ακούσει εποικοδομητικές προτάσεις τόσο από την Ελληνική πλευρά, όσο και από τη Σκοπιανή.
Πάντως, οι Ηνωμένες Πολιτείες αν και σύμφωνα με πήγες του State Department ανησυχούν για την εκρηκτική πολιτική ατμόσφαιρα στα Σκόπια, ωστόσο θεωρούν απαραίτητη την ένταξη τους τόσο στο ΝΑΤΟ, όσο και στην ΕΕ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι αποδομητές του Εθνικού Κράτους και η καραμέλα τους

Από: www.greekalert.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Νικολά Σαρκοζί έρχεται στην Αθήνα την Παρασκευή και πολλοί εύχονται να συνοδεύεται από τη σύζυγό του. Με πρώτη και καλύτερη την Αλέκα Παπαρήγα…

Θα έρθουν τελικά μαζί ο Γάλλος Πρόεδρος και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι στην Ελλάδα;
Θα πάνε και στη Μύκονο το σαββατοκύριακο;
Οι απεργίες στη Γαλλία «δίνουν και παίρνουν», αλλά οι περισσότεροι ασχολούνται με την προεδρική σύζυγο.
Για να μην προκαλέσει ο Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες θα έρθει μόνος του και θα μείνει πολύ λίγο.
Μάλλον μόνο την Παρασκευή και μετά πίσω στη Γαλλία για να μη λένε οι ψηφοφόροι του ότι τη στιγμή που η χώρα είναι αναστατωμένη από απεργιακές κινητοποιήσεις αυτός αναλώνεται σε κοσμοπολίτικα διήμερα…
Καταλαβαίνετε, αν έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, την απογοήτευση της Αλέκας Παπαρήγα η οποία θα χάσει την ευκαιρία να προτείνει στην Κάρλα τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ.
Θα θυμάστε ότι είχε δηλώσει ότι εάν κριτήριο για την επιτυχία είναι η εξωτερική εμφάνιση και η ηλικία, τότε το ΚΚΕ πρέπει να κάνει Γ.Γ. την Κάρλα Μπρούνι.
Αν είναι να ψηφίσει κανείς για το λόγο αυτό το ΚΚΕ, να φέρουμε την Κάρλα Μπρούνι και να της κάνουμε μεταγραφή στο ΚΚΕ, είχε πει...

Ε.Κ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Ντε Γκολ δεν επέτρεψε στη Μεγάλη Βρετανία να μπει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα Βρετανία και μπήκε ως Ηνωμένο Βασίλειο...

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. από δημοσιογράφους για τις εκλογές στην FYROM δήλωσε τα εξής:

«Δημιουργούνται συνθήκες για να μπορέσει η Ελλάδα να επιβάλλει την άποψη της.Η δική μου η θέση σε σχέση με τα Σκόπια είναι μία: Να πάρουν όποιο όνομα θέλουν, αλλά ουδέποτε η Ελλάδα να τους επιτρέψει να μπουν σε οποιοδήποτε Οργανισμό που συμμετέχει η ίδια με ονομασία που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό της. Υπάρχει το προηγούμενο με την Μεγάλη Βρετανία που ο Ντε Γκολ δεν της δεν επέτρεψε να μπει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα Βρετανία και μπήκαν με το όνομα Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή είχε την Γαλλική Βρετάνη. Ιστορικά προηγούμενα υπάρχουν, βούληση δεν ξέρω αν υπάρχει από Ελληνικής πλευράς».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε ομηρία τα Σκόπια από Έλληνες και Αλβανούς. Δεν είναι μόνο οι Αλβανοί που υποσκάπτουν την σταθερότητα της χώρας. Είναι και το βέτο της Ελλάδας.

Παράλληλα με την γενικότερη κακή κατάσταση, το νοτιότερο κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας αντιμετωπίζει κυρίως δύο προβλήματα, επισημαίνει η γερμανική "Frankfurter Allgemeine Zeitung": Δεν είναι μόνο οι Αλβανοί που υποσκάπτουν την σταθερότητα της χώρας. Είναι και το βέτο της Ελλάδας. Οι Σλαβομακεδόνες βρίσκονται σε ομηρία από δύο πλευρές. Η Αθήνα δεν δίνει το πράσινο φως ούτε για την ένταξή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ούτε για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ, όσο η FYROM επιμένει στο συνταγματικό της όνομα.
Και αυτό τη στιγμή που όλα τα σημαντικά κόμματα στα Σκόπια τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Σε αυτά προστίθενται τώρα οι Αλβανοί οι οποίοι με αντιπαραθέσεις χαρακωμάτων κλονίζουν την αξιοπιστία της πολυεθνικής χώρας.
Πολλές φορές οι Βρυξέλλες προειδοποίησαν ότι τα φαινόμενα βίας στις εκλογές θέτουν σε κίνδυνο την προσέγγιση FYROM – ΕΕ. Με τι όμως μπορούν πλέον να απειλήσουν οι Βρυξέλλες τα Σκόπια όταν ο δρόμος της χώρας προς την ΕΕ προσκρούει στην αντίσταση ενός κράτους-μέλους;
.............
Από: DW


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιος γνωστών ηθοποιών συνελήφθη για ναρκωτικά. Γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία το όνομά του, το οποίο έτσι κι αλλιώς ξέρετε…

Σήμερα στα δημοσιογραφικά γραφεία, από το πρωί έως το μεσημέρι, έφτασαν από την Ασφάλεια τέσσερα δελτία τύπου τα οποία αφορούσαν σε συλλήψεις πολλών ατόμων, ημεδαπών και αλλοδαπών για ναρκωτικά.
Καθημερινά, συμβαίνει το ίδιο αλλά δε γίνεται θέμα από κανένα ΜΜΕ…
Θα σας ενδιέφερε το ίδιο θέμα αν στη θέση του γιου των πολύ γνωστών καλλιτεχνών ήταν απλώς ένας 59χρονος ημεδαπός, κάτοικος Βουλιαγμένης…
Δυστυχώς, καθόλου δε θα ενδιέφερε, κανέναν μας.
Γιατί μόνο ο «γιος γνωστών ηθοποιών» αποτελεί «θέμα».
Γιατί οι δημοσιογράφοι το προβάλλουν και εσείς το επιλέγετε.
Γιατί οι δημοσιογράφοι το προβάλλουν επειδή ξέρουν ότι και εσείς θα το επιλέξετε.
Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο…
Τι κι αν ο αριθμός των καλλιτεχνών (και γενικότερα ατόμων που κινούνται στο χώρο των media) – χρηστών ναρκωτικών, είναι μεγάλος αλλά ανάλογος ή και μικρότερος του αριθμού των ατόμων που είναι χρήστες και πεθαίνουν καθημερινά αβοήθητοι στους δρόμους από τη μάστιγα των ναρκωτικών και που δε «λούζονται» από τα φώτα της δημοσιότητας…
Εμείς θέλουμε να ασχοληθούμε μόνο με το γιο των γνωστών καλλιτεχνών, με το γνωστό μοντέλο, και με κανένα σταυροκούνιαδο κορυφαίου παράγοντα…

Ε.Κ.

ΥΓ1: Αν δε σας βρίσκουν σύμφωνους τα παραπάνω διαβάστε τα στατιστικά στοιχεία για τα ναρκωτικά στις ηλεκτρονικές διευθύσεις που ακολουθούν:
http://www.mopo.gr/main/Attachments/Attachment15753_narkotika.pdf
http://www.ydt.gr/main/images/photos/photo25550_DRUGS%202007.pdf
http://www.aueb.gr/statistical-institute/e-vote/e_vote-ch5.pdf

ΥΓ2: Και μη μου πείτε το γνωστό... Είναι επώνυμος αποτελεί πρότυπο και άλλα τέτοια... Να μάθετε επιτέλους, ότι τα όποια πρότυπα, καλό είναι να τα επιλέγουμε με βάση ιδανικά άσχετα με την οποιαδήποτε αναγνωρισιμότητα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Νατάσα Κάμπους έκανε το ντεμπούτο της ως παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής. Μήπως από θύμα απαγωγής κάποιοι την ωθούν να γίνει και θύμα των media;

Η Νατάσα Κάμπους έκανε το βράδυ της Κυριακής, το ντεμπούτο της ως παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής στο κανάλι «Puls 4» της αυστριακής τηλεόρασης.
Η εβδομαδιαία, 40λεπτη εκπομπή της λέγεται "Η Νατάσα Κάμπους υποδέχεται...".
Πρώτος καλεσμένος της ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα-1, ο «μύθος» Νίκι Λάουντα που μάλλον «έκλεψε» το ρόλο της αφού της έκανε και αυτός πολλές ερωτήσεις για την περιπέτειά της.
Το ενδιαφέρον της πρώτης αυτής εκπομπής ξεπέρασε τα αυστριακά σύνορα και γι’ αυτό μεταδόθηκε από 120 τηλεοπτικούς σταθμούς του κόσμου.

Συνεχίζεται...
Θυμίζουμε ότι η Κάμπους απήχθη στο δρόμο για το σχολείο της, το 1998, σε ηλικία δέκα ετών και κρατήθηκε αιχμάλωτη σε ένα σπίτι έξω από τη Βιέννη, για περισσότερο από οκτώ έτη πριν να δραπετεύσει, τον Αυγούστο του 2006.

Αμέσως μετά από την επανάκτηση της ελευθερίας της, εξέφρασε ένα ενδιαφέρον για τη δημοσιογραφία, λέγοντας ότι οι εφημερίδες και η τηλεόραση ήταν το μόνο παράθυρό της στον εξωτερικό κόσμο κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της.
Εμείς αναρωτιόμαστε αν από θύμα απαγωγής κάποιοι την ωθούν να γίνει και θύμα των media… Η ίδια πάντως, φέρεται να δήλωσε ότι δημοσιογράφος ήθελε να γίνει από μικρή. Μακάρι να τα καταφέρει και να βγει αλώβητη και από αυτήν την περιπέτεια.

Περισσότερα: http://news.sky.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με συλλογή υπογραφών μέσω ίντερνετ για το γάμο ζευγαριών του ίδιου φύλου και με «απόβαση» στην Τήλο, απαντούν η ομοφυλόφιλοι στον υπουργό Δικαιοσύνης…

"Απόβαση" στο νησί της Τήλου από ομοφυλοφίλους και τρεις νέες αγγελίες γάμων ζευγαριών του ίδιου φίλου…
Με αυτόν τον τρόπο απαντάει η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (Ο.Λ.Κ.Ε.) στην εγκύκλιο του υπουργού Δικαιοσύνης.
Μάλιστα, στην ιστοσελίδα τους (http://www.olke.org/) καλούν τους επισκέπτες να ψηφίσουν υπέρ των ζευγαριών του ίδιου φύλου υπό το σύνθημα «Πες το ναι», αφού διαβάσουν πρώτα το παρακάτω μήνυμα:

Συνεχίζεται…

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ
"ΠΕΣ ΤΟ ΝΑΙ"
Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Κοινοποίηση: στην Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, σε όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στην Γενική Γραμματεία Ισότητας
Συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα τον Πολιτικό Γάμο ζευγαριών του ίδιου φύλου
Οι κάτωθι υπογράφουσες και υπογράφοντες, ζητάμε την εφαρμογή του νόμου του Πολιτικού Γάμου (Αστικός Κώδικας άρθρο 1250) σε ζευγάρια του ίδιου φύλου καθώς και υποχρεώσεων και προνομίων που αυτό συνεπάγεται.
Η εφαρμογή του δικαιώματος του Πολιτικού Γάμου προασπίζει τον σεβασμό και την προστασία της αξίας τού κάθε μέλους της Λεσβιακής, Γκέι, Αμφισεξουαλικής και Τρανσεξουαλικής κοινότητας καθώς και την πλήρη κοινωνική ισοτιμία σε αυτόν τον τομέα.
Επειδή όλες οι συναινετικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων οφείλουν να είναι ισότιμες, υποστηρίζουμε ότι όλες και όλοι ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε με την ή τον σύντροφο που εμείς επιλέγουμε μέσα στο υπάρχον νομικό πλαίσιο του Πολιτικού Γάμου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Eπιστρέφω από τη δουλειά μου και βλέπω έναν τυφλό γέροντα να προσπαθεί ν' ανέβει στο πεζοδρόμιο άλλα μάταια...

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008, ώρα 16:15, στην οδό 25ης Μαρτίου με Κίμωνος Βόγα, στη Θεσσαλονίκη.
Eπιστρέφω από τη δουλειά μου και βλέπω έναν τυφλό γέροντα να προσπαθεί ν' ανέβει στο πεζοδρόμιο άλλα μάταια. Δύο αυτοκίνητα έχουν σταθμεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, μπροστά στην είσοδο του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του ΙΚΑ. Ο γέροντας πατάει ακριβώς στην άκρη του πεζοδρομίου με κίνδυνο να πέσει...

Η συνέχεια στο http://www.enimerosi.madblog.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Σινέ Παράδεισος», ξανά μαζί...

Μήνυμα αναγνώστη

Τι κι αν έχουν περάσει δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που πρωτοάνοιξε τις πύλες του... Τι κι αν η ζωή μας έχει κατακλυστεί από τα DVD και τους πολυκινηματογράφους... Τι κι αν μεσολάβησε ένα διάλειμμα τριών περίπου χρόνων...
Την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 9 μ.μ, σας περιμένουμε στο «Σινέ Παράδεισο» σε ένα πάρτυ που θα προβληθούν στιγμιότυπα από τις ταινίες του καλοκαιριού με τη συνοδεία μουσικής, εδεσμάτων και εικόνων από την ιστορική διαδρομή του κινηματογράφου μας…

Συνεχίζεται...

«…Γυρέψαμε ένα παράθυρο στον κόσμο, ονειρευτήκαμε μια κρυφή ματιά στον παράδεισο, ανεβήκαμε στα υψίπεδα της πόλης και απλώσαμε στην ταράτσα το όνειρο μας…Αγιόκλημα, γιασεμί και ένα λευκό πανί …»

Τι κι αν έχουν περάσει δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που πρωτοάνοιξε τις πύλες του... Τι κι αν η ζωή μας έχει κατακλυστεί από τα DVD και τους πολυκινηματογράφους... Τι κι αν μεσολάβησε ένα διάλειμμα τριών περίπου χρόνων...
Ο «Σινέ Παράδεισος» έδωσε στο παρελθόν την ευκαιρία σε πολλούς από εμάς να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε το σινεμά, να έρθουμε σε επαφή με εξαίσια δείγματα της έβδομης τέχνης και να επικοινωνήσουμε πολιτιστικά.
Βραδιές κι εκδηλώσεις με τον Θ. Αγγελόπουλο, τον Π. Βούλγαρη, τον Κ. Γαβρά, τον Γ. Δαλιανίδη, τον Μ. Κακογιάννη, το Ν. Κούνδουρο, την Ε. Παππά, την Τ. Μαρκετάκη, το Ν. Πιοβάνι, τον Μ. Πλέσσα, τον Σ. Τατασόπουλο, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, των δευτεραγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου και πολλών άλλων.
Με κορυφαία και πιο συγκινητική βραδιά τη δυναμική έναρξη του “Σινε Παράδεισος”, δεκαεννέα χρόνια πριν, με τον Τζουζέπε Τορνατόρε, δημιουργό της ομώνυμης και βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας, που έγινε ο νονός του. Και τότε η επιμονή, η αποφασιστικότητα, η πίστη, η συνέπεια και η αγάπη για το σινεμά έγινε η απαρχή ενός “κινήματος” θερινών δημοτικών κινηματογράφων με αποτέλεσμα ο κόσμος να αφήσει τον καναπέ και να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη.
Ο πλήρως ανακαινισμένος «Σινέ Παράδεισος» είναι ξανά μαζί σας και παραμένει η διαχρονική πρόταση για μαγικές κινηματογραφικές αποδράσεις κάτω από τα αστέρια της πόλης μας.
- Με μια καινούργια, δροσερή θερινή αίθουσα γεμάτη λουλούδια,
- Με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα ήχου και εικόνας,
- Με ένα εξαιρετικό μπαρ, γεμάτο από πρωτότυπα εδέσματα, αφού σύμβουλος είναι ο βραβευμένος σεφ του εστιατορίου ΑΘΗΡΙ, Αλέξανδρος Καρδάσης.
- Με προσεχτικά επιλεγμένο πρόγραμμα ταινιών για όλα τα γούστα κι όλες τις ηλικίες…

Ο «Σινέ Παράδεισος» αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν του Κορυδαλλού στον τομέα της ψυχαγωγίας και εξακολουθεί να συγκεντρώνει ένα πολυπληθές κοινό που ψάχνει να βρει ανάσες δροσιάς στο καμίνι της πόλης.
Παρέα μαζί μας η ιστορική Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού που αναλαμβάνει ξανά δράση με αφιερώματα, εκδηλώσεις και πρεμιέρες μεγάλων δημιουργών…
Κάνοντας μια νέα αρχή και γιορτάζοντας την εξέλιξη μιας πάντοτε διαχρονικής πορείας 19 χρόνων, ανοίγουμε τις πόρτες του κινηματογράφου μας και σας προσκαλούμε στις ειδικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη.
· Την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 9 μ.μ, σας περιμένουμε στο «Σινέ Παράδεισο» σε ένα πάρτυ που θα προβληθούν στιγμιότυπα από τις ταινίες του καλοκαιριού με τη συνοδεία μουσικής, εδεσμάτων και εικόνων από την ιστορική διαδρομή του κινηματογράφου μας…
· Την Παρασκευή 6 Ιουνίου στις 9 μ.μ, ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με τη Rosebud σας καλούν στην πρεμιέρα της βραβευμένης ταινίας του Rodrigo Pla, «LA ZONA» που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς όπου και αν προβλήθηκε…
Μεξικό,2007. Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Γκιμένεθ Κάχο, Μαριμπέλ Βερντού, Κάρλος Μπαρδέμ, Ντανιέλ Τοβάρ, Άλαν Χαβέζ.

Σας περιμένουμε να ξανά-ανακαλύψετε το ανακαινισμένο “Σινέ Παράδεισος” και να γεμίσετε τα καλοκαιρινά βράδια σας με μοναδικές εικόνες που θα ξεπηδήσουν από το λευκό πανί του θερινού του δήμου μας.
“Ελάτε να ανακαλύψετε τη μαγεία μιας προβολής κάτω από τ’ αστέρια”.
Σινέ Παράδεισος, Ζάππα 4, Κορυδαλλός, τηλ. 210-49.60.955.
Καθημερινά δύο προβολές 9 και 11.
Τιμές εισιτηρίων: Πέμπτη έως Κυριακή, 7 €, Δευτέρα έως Τετάρτη, 5 €, Παιδικό- Νεανικό, 4 €.
Το πρόγραμμα όλων των ταινιών της σεζόν διατίθεται στο ταμείο του Σινέ Παράδεισος και σε όλα τα δημοτικά κτίρια.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι διατάξεις που δεν απαγορεύουν το γάμο των ομοφυλόφιλων υπάρχουν εδώ και χρόνια. Γιατί τώρα θέλουν όλοι οι ομοφυλόφιλοι να παντρευτούν;

Μήνυμα αναγνώστη

Ακούω το πρωί στην τηλεόραση ότι ακόμη τρία ζευγάρια γυναικών και ένα αντρών ετοιμάζονται να προχωρήσουν στο μεγάλο βήμα του πολιτικού γάμου.
Στην εφημερίδα «Εποχή» δημοσιεύτηκαν αγγελίες και για άλλους τρεις γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Μετά την Τήλο σειρά παίρνουν η Μαγνησία, τα Ιωάννινα και η Λέσβος.
Προσωπικά, δεν έχω καμία αντίρρηση να μπορούν οι ομοφυλόφιλοι να συζουν υπό κάποιο νομοθετικό πλαίσιο που θα τους διασφαλίζει κάποια πράγματα αν και εγώ είμαι κατά του γάμου γενικότερα.
Μάλιστα, από ό,τι ξέρω, ο πολιτικός γάμος για ζευγάρια ιδίου φύλου ισχύει ήδη σε Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία Καναδά και Νότιο Αφρική.
Αναρωτιέμαι όμως, οι διατάξεις που δεν απαγορεύουν το γάμο των ομοφυλόφιλων υπάρχουν εδώ και χρόνια. Γιατί τώρα θέλουν όλοι οι ομοφυλόφιλοι να παντρευτούν;
Πιστεύω ότι δεν πρόκειται για γάμους αλλά για μικρές επαναστάσεις...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι αναφέρεται στην εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για το γάμο των ομοφυλόφιλων

Προς Tον Διευθύνοντα την Eισαγγελία Πρωτοδικών Pόδου


Στον τύπο που κυκλοφόρησε την 29η και 30η Μαΐου 2008 (Eφημερίδα «TA NEA») υπάρχουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Δήμαρχος της Tήλου έχει αποδεχθεί «να παντρέψει ζευγάρια ομοφυλοφίλων». Όμως από την κείμενη νομοθεσία γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων ούτε προβλέπεται ούτε επιτρέπεται και συνεπώς μια τοιαύτη πράξη του δημάρχου δεν θα είναι μόνον άκυρη και ανίσχυρη αλλά θα είναι και παράνομη.
Ειδικότερα, θα πρέπει να σημειωθούν τα ακόλουθα: Με το άρθρο 21 του Συντάγματος προστατεύεται η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία.

Συνεχίζεται…

Eξ άλλου ως γάμος νοείται η νόμιμη ένωση και συμβίωση ζευγαριού, ήτοι η σύσταση οικογένειας μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ενώ εξ άλλου ο θεσμός του γάμου αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνίας αφού οδηγεί στην αέναη υπάρξή της (βλ. Λεξικό Nέας Eλληνικής Γλώσσας Γ. Mπαμπινιώτη υπό τη λέξη γάμος). Mητρότητα και παιδική ηλικία τα οποία προστατεύονται επίσης από το Σύνταγμα είναι νοητά μόνον με την ύπαρξη γάμου υπό την ανωτέρω μορφή ήτοι μεταξύ ετεροφύλων.
Γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων, υπό την έννοια που προστατεύεται από το Σύνταγμα και επιτρέπεται η τέλεσή του, από τη διάταξη του άρθρου 1367 A.K. (και με δήλωση προς τον δήμαρχο) δεν είναι νοητός ούτε επιτρεπτός. Eν όψει τούτων είναι προφανές ότι ο δήμαρχος ο οποίος θα δεχθεί δήλωση περί «συνάψεως γάμου» μεταξύ ομοφυλοφίλων παραβιάζει το υπό του νόμου και ειδικότερα των ανωτέρω διατάξεων (άρθρο 21 του Συντάγματος και 1367 A.K.) προβλεπόμενο καθήκον. Συνεπώς σε περίπτωση που ο δήμαρχος Tήλου δεχθεί δήλωση περί τελέσεως γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων παρακαλούμε για την ενέργεια των νομίμων.
O Eισαγγελέας του Aρείου Πάγου
Γεώργιος Σανιδάς

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ταλαιπωρία των 5.000 ασφαλισμένων στο ΙΚΑ κατοίκων της Αίγινας

Μήνυμα αναγνώστη

Στο ιατρείο του ΙΚΑ της Αίγινας, καθημερινά, 100-150 ασφαλισμένοι συνωστίζονται περιμένοντας να τους εξυπηρετήσει ο ένας και μοναδικός εδώ και δυο μήνες γιατρός

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ έληξε η κατάληψη στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης. Οι κάτοικοι όμως, λένε ότι “η ΔΕΗ έχει κάνει κατάληψη στη ζωή τους!”

Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ σήμερα στις 5 το πρωί, στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης και τη σύλληψη έξι ατόμων, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος, καθώς αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ταινιόδρομοι λιγνίτη και τέφρας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με αίμα «έβαψαν» την Κέρκυρα- Υπέκυψε η 43χρονη - Δείτε αμοντάριστα πλάνα από το "CorfuNews".

Διαβάστε περισσότερα στο http://xyta-lefkimis.blogspot.com/2008/06/blog-post_5055.html και στο http://www.corfunews.eu./


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα Σκόπια και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης άρχισε, καλού-κακού, τα στρατιωτικά γυμνάσια…


Από την εφημερίδα "Το Έθνος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι ρυθμίσεις που όπως φαίνεται θα περιέχονται στο νέο νομοσχέδιο για τα blogs


Οι ρυθμίσεις που όπως φαίνεται θα περιέχονται στο νέο νομοσχέδιο για τα blogs θα είναι οι εξής:


  • Υποχρέωση να αναγράφεται στο ιστολόγιο το όνομα κάποιου κατά το νόμο υπεύθυνου.
  • Στα αδικήματα που θα τελούνται μέσω ιστολογίων να επιβάλλονται κυρώσεις ανάλογες με αυτές που επιβάλλονται στον Τύπο.
  • Διευκόλυνση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη των ιστολογίων και σε περιπτώσεις συκοφαντικών δημοσιευμάτων.
  • Δικαίωμα παρέμβασης του ΕΣΡ όταν οπτικό ή ηχητικό υλικό που θα περιέχεται στα ιστολόγια εμπίπτει στη δικαιοδοσία του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...