Ειδήσεις

25 Ιουν 2009

Επιβολή ειδικού φόρου στα αυτοκίνητα - Όσα γλιτώσαμε από το τέλος ταξινόμησης θα τα δώσουμε στην Εφορία

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις ιδιοκτητών Ι.Χ. αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού αλλά και εμπόρων αυτοκινήτων, για την επιβολή ειδικού φόρου στα οχήματα άνω των 1.929 κ.ε. Ο νέος φόρος θα κυμαίνεται από 150 έως 650 ευρώ και θα επιβαρύνει βεβαίως και όλους όσοι έσπευσαν να αγοράσουν αυτοκίνητο μετά τη μείωση του τέλους ταξινόμησης, ενώ αναμένεται να αποφέρει στα Κρατικά ταμεία έσοδα 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Οικονομίας, ο νέος φόρος ανέρχεται:

σε 150 ευρώ για Ι.Χ. από 1.929 κ.ε έως 2.500 κ.ε.,
σε 250 ευρώ για Ι.Χ. από 2.501 κ.ε. έως 3.000 κ.ε.,
σε 350 ευρώ για Ι.Χ. από 3.001 κ.ε. έως 3.500 κ.ε.,
σε 450 ευρώ για Ι.Χ. από 3.501 κ.ε. έως 4.000 κ.ε.,
σε 550 ευρώ για Ι.Χ. από 4.001 κ.ε. έως 5.000 κ.ε.
και σε 650 ευρώ για Ι.Χ. άνω των 5.001 κ.ε.
.......
Συνεχίζεται…

Έμποροι και εισαγωγείς εκτιμούν, ότι με το νέο φόρο οι πωλήσεις θα σημειώσουν κατακόρυφη πτώση.
Μιλώντας στον ALPHA ο κ. Ζαχαρίας Αγγελής που παρέλαβε την Πέμπτη το καινούργιο του αυτοκίνητο 2.000 κ.ε., είπε ότι θεωρεί τον εαυτό του εξαπατημένο, αφού όσα γλίτωσε από την μείωση του τέλους ταξινόμησης, τώρα θα κληθεί να τα πληρώσει πολλαπλάσια στην Εφορία.

Τα νέα μέτρα χτυπούν φορολογούμενους, που πληρώνουν ήδη φέτος και άλλο χαράτσι. Ενδεικτικά, ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου 3.700 κ.ε. που δήλωσε εισόδημα 60.000 ευρώ το 2007 και έχει πληρώσει 20.475 ευρώ στην Εφορία, σε λίγες μέρες θα κληθεί να πληρώσει την έκτακτη εισφορά των 1.000 ευρώ και τώρα θα πληρώσει άλλα 450 ευρώ για το αυτοκίνητο του.

Από: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=89&news_id=37457

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το πρώτο πακέτο της φοροεπιδρομής ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Το πρώτο πακέτο της «φοροκαταιγίδας» που όλοι περίμεναν, τελικά ξέσπασε μετά την έγκρισή της την Πέμπτη από την Διυπουργική Επιτροπή, προκειμένου να συγκεντρωθούν 2,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους. Ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε αυξήσεις στους φόρους καυσίμων και κινητής τηλεφωνίας, ετήσια εισφορά για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. άνω των 1.929 κ.ε., διπλό χαράτσι για σκάφη άνω των 10 μέτρων και φορολόγηση όλων των κερδών από τυχερά παιχνίδια, ακόμη και για όσους κερδίζουν έστω και 1 ευρώ.
…..
Συνεχίζεται…


Ο Γιάννης Παπαθανασίου παρουσιάζοντας τα νέα φορολογικά μέτρα υποστήριξε ότι «τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα, αν και δεν είναι ευχάριστα για κανέναν και πρώτα απ’ όλα για την ίδια την κυβέρνηση, είναι αναγκαία και κατά το δυνατόν κοινωνικά δίκαια κατανεμημένα». Για να βρει 2,3 δισ. ευρώ που λείπουν από το ταμείο, ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε την επιβολή ετήσιου ειδικού φόρου για τα αυτοκίνητα πάνω από τα 1.929 κ.ε., που ξεκινά από τα 150 ευρώ, φθάνει έως τα 650 ευρώ και τα έσοδα υπολογίζονται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.


Μεγάλοι χαμένοι οι οδηγοί και από τα καύσιμα, αφού αυξάνεται εκ νέου ο ειδικός φόρος, επιβαρύνοντας την λιανική τιμή με περίπου 6 λεπτά και φέρνοντας έσοδα 200 εκατομμυρίων ευρώ για το Κράτος. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι εάν σήμερα για 40 λίτρα αμόλυβδης πληρώνουμε 41,72 ευρώ, πλέον θα δίνουμε 44,12 ευρώ, δηλαδή 2,41 ευρώ περισσότερα για κάθε γέμισμα. Τα σπασμένα θα πληρώσουν και όσοι έχουν κινητά, αφού στους λογαριασμούς θα επιβληθεί τέλος αναλόγως του ποσού που πληρώνουμε, το οποίο ξεκινά από 12% και φθάνει στο 20%, ενώ μπαίνει νέος φόρος 12% στα καρτοκινητά, με προσδοκώμενα έσοδα για το Κράτος 140 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, για έναν λογαριασμό κινητού των 110 ευρώ, από 10 ευρώ σήμερα πάει στα 19,8 ευρώ, αύξηση δηλαδή 98%.


Στους κατόχους σκαφών μήκους πάνω από 10 μέτρα και ιστιοπλοϊκών πάνω από 15 μέτρα επιβάλλεται εφάπαξ έκτακτη εισφορά και ετήσιο τέλος κυκλοφορίας. Έσοδα περιμένει το Κράτος και από τα τυχερά παιχνίδια, αφού καταργείται το αφορολόγητο στα κέρδη από λαχεία, επιβάλλεται φόρος 10% στο ιπποδρομιακό στοίχημα και αυξάνεται ο φόρος στα κέρδη 10%. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, δήλωσε: «Θα θυμάστε όλοι υποθέτω, μια διαφήμιση της ΝΔ προεκλογικά, με κάποια πράσινα παπαγαλάκια που φώναζαν "φόροι-φόροι-φόροι". Ήρθαν τελικά οι φόροι. Φαίνεται πως τα παπαγαλάκια δεν έλεγαν ψέματα».


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας σχολίασε, ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κινούνται στην κατεύθυνση να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Ενισχύουν το άδικο αντιλαϊκό φορολογικό σύστημα, που φοροαπαλλάσσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ τις στηρίζει πολύμορφα με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού και κοινοτικά κονδύλια». Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αντί να στηρίξει μέσα στην καλπάζουσα κρίση τα ασθενέστερα στρώματα, προχώρησε σήμερα σε μια νέα μεγάλη φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων. Η κυβερνητική πολιτική και το απαράδεκτο καθεστώς της κοινοτικής επιτήρησης σπρώχνουν την οικονομία και τον ελληνικό λαό σε πολύ μεγάλα αδιέξοδα».
Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται και η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους, που θα φέρουν έσοδα 1 δισ. 150 εκατομμύρια ευρώ στο Κράτος. Το φθινόπωρο θα υπάρξει και δεύτερη δέσμη μέτρων, που θα προβλέπει μεταξύ άλλων και τα περιβόητα τεκμήρια. Το ευχάριστο νέο είναι, ότι εάν έχουμε κάνει δαπάνες για γιατρούς και δικηγόρους, θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα. Το μέτρο θα ισχύει για έξοδα που έχουν γίνει από την 1η Ιανουαρίου.


Από: alphatv.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέθανε η Φάρα Φόσετ - Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο - ντοκιμαντέρ στο οποίο ξεδιπλώνεται η περιπέτεια της υγείας της

Δείτε το βίντεο: Farrah Fawcett - "Farrah's Story" [Part 5]


The documentary about former Charlies Angels star Farrah Fawcetts struggle with cancer. This is a home-movie diary covering roughly the past two years of living with cancer. Aired on NBC 5.15.09

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέθανε η Φάρα Φόσετ – Βίντεο

Στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το πρωί η Φάρα Φόσετ. «Έφυγε» μετά από περίπου τρία χρόνια μάχης με τον καρκίνο η ηθοποιός που έγινε διάσημη από το ρόλο της ως Τζιλ Μονρό στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '70 «Οι Άγγελοι Του Τσάρλι».
Η Φάρα φόσετ γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1947.
….
Συνεχίζεται…


Η 62χρονη ηθοποιός έπασχε από καρκίνο του παχέως εντέρου-μάλιστα η περιπέτεια της υγείας της ξεδιπλώνεται στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ «Farrah's Story ».
Με τις κατάλληλες θεραπείες φάνηκε αρχικά πως είχε καταφέρει να ξεπεράσει την ασθένεια, κάτι το οποίο οι γιατροί της ανακοίνωσαν την ημέρα των 60στών γενεθλίων της.
Δίπλα της, στις τελευταίες στιγμές της βρίσκονταν όλοι οι αγαπημένοι της, συγγενείς, φίλοι και ο σύντροφός της Ράιαν Ο'Νίλ με τον οποίο είχε σχέση τα τελευταία 27 χρόνια και είχε αποκτήσει μαζί του έναν γιο.
Μάλιστα, δέχτηκε μόλις τις τελευταίες μέρες να τον παντρευτεί αλλά δυστυχώς, δεν πρόλαβαν.

Η ασθένεια τον περασμένο Μάιο υποτροπίασε. Η διάσημη ηθοποιός είχε αναζητήσει εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας στην Ευρώπη. Τους τελευταίους μήνες ταξίδευε συχνά στη Γερμανία όπου ακολουθούσε μια πειραματική θεραπεία κατά του καρκίνου που εφαρμόζεται αποκλειστικά στην πανεπιστημιακή κλινική της Φρανκφούρτης.

Η ηθοποιός αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο με ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ένα Φτερό Και Μια Προσευχή».
«Όσο κι αν θέλω να κρατήσω το γεγονός, ότι πάσχω από καρκίνο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, θεωρώ πως έχω ευθύνη απέναντι σ' όλους τους ανθρώπους με ανάλογα προβλήματα, οι οποίοι παρακολουθώντας την ιστορία μου μπορεί να ωφεληθούν από τις εμπειρίες μου» είχε πει

Διαβάστε και: Ο Γολγοθάς ενός αγγέλου





sineater6609

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ψηφίστε για τα μάρμαρα του Παρθενώνα στη δημοσκόπηση του Guardian - H συντριπτική πλειονότητα λέει "ναι" στην επιστροφή τους στην Ελλάδα

Υπό τον τίτλο "Is it time to return the Parthenon Marbles?" ο Guardian ξεκίνησε σήμερα μια δημοσκόπηση η οποία λήγει σε τέσσσερις μέρες και αφορά στην επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

ΤΑ αποτελέσματα έως αυτήν την ώρα:
Ναι: 96.9%
Όχι: 3.1%
Δείτε περισσότερα και ψηφίστε αν επιθυμείτε: www.guardian.co.uk/culture/poll/2009/jun/24/elgin-marbles

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...