Ειδήσεις

8 Απρ 2008

Τα "γυρίζει" η Suli της κινεζικής εταιρείας που χθες ζήτησε συγνώμη για τα αναβολικά

Η περιβόητη Suli που υπογράφει στο e-mail συγνώμης στον εντολέα της παραγγελίας των σκευασμάτων που δόθηκαν στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες της Άρσης Βαρών και το οποίο δημοσιοποίησε ο συνήγορος του κ. Ιακώβου, είναι εκπρόσωπος της Κινεζικής εταιρείας «Auspure Life Science Co, Ltd» και μίλησε αποκλειστικά στον ALPHA.
Η Suli αποκάλυψε τη σχέση της εταιρείας με Έλληνες συνεργάτες και απάντησε με μισόλογα για το ηλεκτρονικό μήνυμα που παρουσίασε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Η κ. Suli ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες αναγνώριζε το λάθος της εταιρείας της, ξαφνικά μπέρδεψε ξανά την τράπουλα λέγοντας ότι «εμείς δεν κάναμε λάθος». Χαρακτηριστικά είπε: «Νομίζω ότι στείλαμε το σωστό υλικό, ακριβώς ό,τι παρήγγειλαν. Δεν στείλαμε κάτι άλλο ή κάτι λάθος σε αυτόν. Πάντα τσεκάρω τι γίνεται κατά την διάρκεια της παραγγελίας».
Σε ερώτηση για το ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε η ίδια, απάντησε για κάποιο e-mail που έλαβε από τον Έλληνα πελάτη της, λέγοντας ότι «μόλις λάβαμε e-mail από τον πελάτη μας και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια, γι’ αυτό και το ερευνούμε, για να μάθουμε την αλήθεια. Νομίζω ότι μπορεί να έγινε κάποιο λάθος ή κάποιο μπέρδεμα ή κακή συνεννόηση. Θα τα ελέγξουμε όπως και ο δικηγόρος μας, ο οποίος θα μας βοηθήσει να κάνουμε κάτι, αλλά δεν μπορώ να σας πω κάτι γι’ αυτό τώρα, γιατί δεν ξέρουμε τι συνέβη πραγματικά».
Η κ. Suli φάνηκε να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και χωρίς να θέλει, αποκάλυψε ότι ο πελάτης που φέρνει τα φάρμακα στην χώρα μας, είναι Έλληνας.
Ακόμη, δεν παραδέχθηκε ότι έστειλε e-mail, αλλά ούτε το διέψευσε, ενώ δεν θέλησε σε καμία περίπτωση να αναφέρει, πόσο καιρό προμηθεύει φάρμακα στην Ελληνική ομάδα Άρσης Βαρών.
Γνωρίζει πολύ καλά πάντως, ότι η Ελληνική ομάδα Άρσης Βαρών, η λεγόμενη Dream Team του αθλήματος, έχει καταστραφεί και εμμέσως παραδέχεται, ότι φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.
Από την πλευρά της εθνικής ομάδας Άρσης Βαρών η αντίδραση θα είναι άμεση, καθώς από το περιβάλλον του Χρήστου Ιακώβου ξεκαθαρίζουν, ότι θα κινηθούν νομικά, αν η Κινεζική εταιρεία δεν αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τα ακατάλληλα φάρμακα που χορηγήθηκαν στους αθλητές μας.

Από www.alphatv.gr

Σχετικές αναρτήσεις
"Έριξε" το site της η κινέζικη εταιρεία που προμήθευσε τα αναβολικά στην Άρση Βαρών

Τα "γυρίζει" η Suli της κινεζικής εταιρείας που χθες ζήτησε συγνώμη για τα αναβολικά - Σας στείλαμε ό,τι συνήθως

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα "γυρίζει" η Suli της κινεζικής εταιρείας που χθες ζήτησε συγνώμη για τα αναβολικά - Σας στείλαμε ό,τι συνήθως

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του δημοσιογράφου του "Alpha" Σπύρου Λάμπρου με την περίφημη Suli, της κινεζικής εταιρείας που χθες ζήτησε συγνώμη για τη λάθος παρτίδα φαρμάκων, λέει μεταξύ άλλων: «Ίσως να έχει γίνει κάποιο λάθος κάποια παρεξήγηση. Δεν ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια αλλά το κοιτάμε με τη βοήθεια των δικηγόρων μας. Εμείς στείλαμε ό,τι είχαμε στείλει και στην τελευταία παραγγελία που είχε γίνει και τίποτα άλλο».
Περισσότερα στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του "Alpha".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα τέσσερα "ρεύματα" σχετικά με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Μπορεί να έχουμε γεμίσει εθνική υπερηφάνεια και να ατενίζουμε το μέλλον με ιδιαίτερη εθνικοπατριωτική αισιοδοξία μετά το πομπώδες βέτο στα Σκόπια καλό θα ήταν όμως να ξέρουμε τι μας περιμένει… ρίχνοντας μια ματιά στο εσωτερικό των ΗΠΑ και τις αντιλήψεις της αμερικάνικης κοινωνίας για την εξωτερική πολιτική μέσα από τη ματιά του Walter Russell Mead.
O Mead στο βιβλίο του "Special Providence" παρουσιάζει τέσσερα κοινωνικά ρεύματα σχετικά με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ που έχουν αναφορά σε τέσσερις ηγετικές μορφές της αμερικανικής πολιτικής τους Αlexander Hamilton, Thomas Jefferson, Woodrow Wilson και Andrew Jackson.

Προσεγγίζοντας γενικά τα τέσσερα ρεύματα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Χαμιλτονισμός και ο Ουιλσονισμός ρέπουν προς τον διεθνισμό με τους μεν Χαμιλτονιανούς να τείνουν προς τον πραγματισμό ενώ οι Ουιλσονιστές προς τον ιδεαλισμό. Από την άλλη πλευρά ο Τζεφερσονισμός και ιδιαίτερα ο Τζακσονισμός ρέπουν προς τον απομονωτισμό.

Χαμιλτονιανοί: Η πολιτική τους εστιάζει στη βιομηχανία και το εμπόριο. Ενδιαφέρονται κυρίως για την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου και την ευημερία που αυτό μπορεί να φέρει στις ΗΠΑ δίνοντας τους παράλληλα μια πλεονεκτική θέση στο διεθνές στερέωμα. Τα οικονομικά συμφέροντα πρέπει να εστιάζουν στα στρατηγικά αγαθά. Σχετικά με την ειδική σχέση ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας θεωρούν ότι εδράζεται σε κοινά οικονομικά συμφέροντα και έτσι εξηγείται η στήριξη της Μ. Βρετανίας στις ΗΠΑ για να διατηρήσουν την ηγεμονική τους θέση.

Ουιλσονιστές: Διέπονται από ιδεαλιστικές αντιλήψεις και αποσκοπούν στη διάδοση των αμερικάνικων αξιών στον κόσμο. Η εξάπλωση της δημοκρατίας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ευημερίας ενώ από την άλλη εξασφαλίζει αξιόπιστες συμμαχίες. Επίσης πιστεύουν στον καπιταλισμό.




.
Τζεφερσονιστές: Διέπονται από ένα αίσθημα καχυποψίας απέναντι στους πολιτικούς ηγέτες οι οποίοι δυνητικά μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την αμερικανική δημοκρατία. Οι Τζεφερσονιστές εστιάζουν κυρίως στο εσωτερικό. Πρωταρχικό τους μέλημα είναι η ασφάλεια των ΗΠΑ ενώ δεν επιθυμούν τη συμμετοχή της χώρας σε πολέμους στους οποίους δεν διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα της χώρας. Η επιφυλακτικότητα τους επεκτείνεται εκτός από τις δομές εξουσίας του ομοσπονδιακού κράτους και στο καπιταλιστικό σύστημα ενώ επιθυμούν μια εξωτερική πολιτική με όσο το δυνατόν λιγότερα ρίσκα και κινδύνους.

Τζακσονικοί: Είναι το πιο μαζικό ρεύμα στην αμερικανική κοινωνία και αυτοί όπως άλλωστε και οι Τζεφερσονιστές είναι επιφυλακτικοί απέναντι στις δομές εξουσίας κυρίως για λόγους προσωπικής ασφάλειας (δικαίωμα οπλοκατοχής). Οι Τζακσονικοί ρέπουν έντονα προς τον λαϊκισμό και αποτελούνται κυρίως από τα μεσαία και κατώτερα στρώματα της αμερικανικής ενδοχώρας. Τάσσονται κατά της παγκοσμιοποίησης και του καπιταλισμού ενώ είναι κατά του πολέμου στον οποίο δεν διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Από την στιγμή όμως που θα εμπλακούν σε μια πολεμική σύγκρουση τάσσονται υπέρ του ολοκληρωτικού πολέμου… Σε αυτήν την περίπτωση αποσκοπούν στην τελική νίκη. Όντας το μαζικότερο ρεύμα στην αμερικανική κοινωνία είναι δύσκολο οι ΗΠΑ να εμπλακούν σε πόλεμο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που η χώρα θα εμπλακεί σε πόλεμο οι συνέπειες θα είναι ολέθριες εκλογικά τουλάχιστον για τον πρόεδρο που θα προβεί σε τέτοια κίνηση (π.χ. ο πρόεδρος Τζόνσον στον πόλεμο του Βιετνάμ).
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Μιχάλης Αραμπατζόγλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Έριξε" το site της η κινέζικη εταιρεία που προμήθευσε τα αναβολικά στην Άρση Βαρών

Από: http://tsakidia.blogspot.com


Στις 9:21 π.μ. (ώρα Ελλάδας) έριξε το web site της η κινέζικη φαρμακευτική εταιρεία Auspure Biotechnology που προμήθευσε τα απαγορευμένα στεροειδή αναβολικά στους αρσιβαρίστες της Εθνικής Ομάδας, μέσω του Λαρισαίου μεσάζοντα.
Το μήνυμα που βλέπουν τώρα όσοι επισκέπτονται τη σελίδα είναι «Διόρθωση περιεχομένου σε αυτή τη σελίδα...» (στα κινέζικα).
Τι ακριβώς διορθώνουν οι Κινέζοι και γιατί χρειάστηκε να ρίξουν τη σελίδα για να το κάνουν;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έφηβος πέθανε από επίθεση καρχαρία ενώ έκανε σέρφινγκ

Ένας 16χρονος που έκανε σέρφινγκ έχασε τη ζωή του όταν τους επιτέθηκε καρχαρίας στις βόρειες ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας και οι αρχές της περιοχής υποχρεώθηκαν να κλείσουν πολλές παραλίες.
Ο νεαρός έκανε σέρφινγκ μαζί με ένα φίλο του στην περιοχή Μπαλίνα όταν δέχτηκε την επίθεση του καρχαρία που τον δάγκωσε στο σώμα και στο πόδι.
Ο φίλος του ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας ότι είδε μια σκουρόχρωμη φιγούρα και κατόπιν το νερό γέμισε με αίμα. "Ένα από τα αγόρια είπε ότι ο φίλος του είχε πρόβλημα" είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης, Κρεγκ Ρόμπερτς. "Ήταν αναίσθητος και οι ναυαγοσώστες έπρεπε να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή αιμορραγία του. Δυστυχώς το αγόρι πέθανε", πρόσθεσε.
Ένας από τους ναυαγοσώστες της περιοχής, ο Στίβεν Λίχι, είπε ότι η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 8.30 το πρωί μετά από μια ημέρα σφοδρών βροχοπτώσεων, γεγονός που είχε μειώσει την ορατότητα. "Τα νερά ήταν βρόμικα και πάντοτε λέμε ότι τέτοιες συνθήκες δεν προσφέρονται για κολύμπι", τόνισε.
Οι παραλίες της περιοχής έκλεισαν για τους λουόμενους μετά την επίθεση όμως οι έρευνες για τον εντοπισμό του καρχαρία σταμάτησαν λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Blogging around...

Από: http://www.parapolitiki.blogspot.com

Για να δημιουργήσει κάποιος ένα blog χρειάζεται περίπου 45 δευτερόλεπτα.
Για να γίνει γνωστό το δημιούργημά του, χρειάζεται μια πιο σύνθετη διαδικασία.
Στην Ελλάδα τα blogs έχουν ταυτιστεί λανθασμένα με την πολιτική επικαιρότητα και με τον χαφιεδισμό.
Ειδικότερα, αρκετοί δημοσιογράφοι παραδοσιακών μέσων προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να υποβαθμίσουν την αξία των blogs αλλά και των bloggers.
Τις περισσότερες φορές οι επιθέσεις είναι άδικες. Κάποιες φορές όμως έχουν δίκιο.
Τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί στη blog-όσφαιρα, πολλά blogs που είναι ξεκάθαρο ότι υπηρετούν και υποστηρίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά όταν στρέφονται εναντίον άλλων blogs εκτοξεύοντας λάσπη δημιουργείται πρόβλημα.
Και εμείς από την Παραπολιτική είχαμε παλαιότερα επιτεθεί σε άλλα blogs αλλά καταλάβαμε ότι η σύγκρουση δεν οδηγεί πουθενά και βλάπτει γενικότερα το blogging σαν "μέσο".
Ο καθένας έχει τις απόψεις του, την ιδεολογία του και φυσικά ελευθερία έκφρασης.
Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Η μεγάλη δημοσιότητα που έλαβαν τα blogs μετά το press-gr δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο εσωτερικό της blog-όσφαιρας.
Εμφανίστηκαν δυστυχώς τα αρνητικά φαινόμενα του έντυπου Τύπου με ψευδή ρεπορτάζ, ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών κτλ.
Καλούμε τους φίλους των blogs να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιλεκτικοί σε αυτά που διαβάζουν.
Μη δίνετε αξία στους κοινούς συκοφάντες...

Φιλικά,
Η ομάδα της Παραπολιτικής

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου ιδίως σε ό,τι αφορά τη χρήση αναβολικών, ζητούσε το 2004 ο Κώστας Καραμανλής

Επιστολή Κώστα Καραμανλή προς την πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη.

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2004

«Κυρία Πρόεδρε,
Όπως είναι γνωστό ήδη από την 31η Αυγούστου 2004 η Κυβέρνηση, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, έχει προτείνει τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου εγγυήσεων διαφάνειας στον Αθλητισμό γενικότερα και, ιδίως, σε ό,τι αφορά τη χρήση αναβολικών.
Από τα στοιχεία του δικαστικού φακέλου που διαβιβάστηκε προσφάτως στη Βουλή, ενόψει και των στοιχείων που αφορούν στη χρηματοδότηση Σωματείων και Αθλητών, η ανωτέρω θέση ενισχύεται ακόμη περισσότερο.
Υπό τα δεδομένα αυτά ζητούμε τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Κανονισμού της Βουλής, έργο της οποίας θα είναι η διαμόρφωση προτάσεων ως προς τη διαφάνεια στον Αθλητισμό, κυρίως δε στα θέματα χρήσης αναβολικών και χρηματοδοτήσεων των δραστηριοτήτων του Αθλητισμού εκ μέρους της Πολιτείας.

Διευκρινίζεται ότι, όπως είναι αυτονόητο, η σύσταση και η λειτουργία της Διακομματικής Επιτροπής καθώς και οι προτάσεις στις οποίες θα καταλήξει κατ' ουδένα τρόπο είναι επιτρεπτό να επηρεάσουν δικαστικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να γίνουν στο μέλλον ή να προκαταλάβουν τα συμπεράσματα των ερευνών αυτών για τα πρόσωπα τα οποία αφορούν».
Η επιτροπή δημιουργήθηκε, συμμετείχαν σε αυτήν δεκατρείς βουλευτές και αφού εξέτασε αθλητές, παράγοντες και γιατρούς, κατέληξε πως τα αναβολικά διακινούνται με μεγάλη ευκολία: ρόλο ντελίβερι συνήθως αναλαμβάνουν οι προπονητές, ενώ παράγοντες και αθλητές ενισχύουν τα παράνομα κυκλώματα.
Η έκθεσή της για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, μετά την ολοκλήρωσή της, το 2005, απλώς αρχειοθετήθηκε στα υπόγεια της Βουλής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ιστοσελίδα της κινεζικής εταιρείας που ζητάει συγνώμη για τη λάθος παρτίδα φαρμάκων

Η «Auspure» συστήνεται ως "μια διαφοροποιημένη επιχείρηση βιολογικών επιστημών που ειδικεύεται στην ογκολογία, τα πεπτίδια, τα στεροειδή, την αθλητική διατροφή και να κάνει έρευνα διαιτητικών συστατικών, ανάπτυξη και κατασκευή".
Προ το παρόν δεν υπάρχει κανένα Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της για "το φοβερό λάθος" που έκανε στην παραγγελία μας ούτε κάποιο άλλο σχετικό στοιχείο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κρατήρας πλάτους επτά μέτρων και βάθους 50 άνοιξε στην Κέρκυρα

Κρατήρας πλάτους επτά μέτρων και βάθους 50 άνοιξε στην Κέρκυρα, στο χωριό Τεμπλόνι, λίγο έξω από την πόλη.
Εκκενώθηκαν τα γειτονικά σπίτια, μιας και ο κρατήρας βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και αναμένονται επιστήμονες από το ΙΓΜΕ προκειμένου να εξετάσουν το φαινόμενο το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δε θα έχει συνέχεια ενώ είναι σχετικά συνηθισμένο.
Η φωτογραφία είναι από την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...