Ειδήσεις

20 Ιουν 2009

Το ιστορικό της αφαίρεσης των Ελγίνειων

Το 1799 ο Λόρδος Έλγιν διορίστηκε πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στην Υψηλή Πύλη στην Κωνσταντινούπολη. Το 1800 έστειλε τεχνίτες του στην Αθήνα, η οποία αποτελούσε τότε τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το συνεργείο είχε αρχικώς την αποστολή να σχεδιάσει τα μνημεία και να λάβει εκμαγεία για τη διακόσμηση της έπαυλης του λόρδου στη Σκωτία. Την εποχή εκείνη ο Έλγιν δεν είχε διανοηθεί τη δυνατότητα αφαίρεσης γλυπτών από την Αθηναϊκή Ακρόπολη.
…….
Συνεχίζεται…

Όταν τα διεθνή πολιτικά γεγονότα οδήγησαν την Τουρκία σε συμμαχία με τη Μ. Βρετανία εναντίον της Γαλλίας, ο Σουλτάνος έδειξε την εύνοιά του στον Έλγιν ως Βρετανό πρεσβευτή, ο οποίος και άδραξε την ευκαιρία για να ωφεληθεί προσωπικά και ν' αποκτήσει μια τεράστια συλλογή από αρχαιότητες. Τότε έστρεψε την προσοχή του στα μνημεία της Ακρόπολης (κυρίως στον Παρθενώνα), στα οποία ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσει κανείς και από τα οποία δεν είχε δοθεί ποτέ άδεια αφαίρεσης γλυπτών.

Ταυτόχρονα, με άφθονα δώρα προς τους Τούρκους της Κωνσταντινούπολης και της Αθήνας και με δωροδοκίες και εξαπατήσεις ο Έλγιν έπεισε τους Τούρκους προεστώτες της Αθήνας να σιωπήσουν όσο τα συνεργεία του αφαιρούσαν τα τμήματα του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα που είχαν επιλέξει. Ο Έλγιν ποτέ δεν εξασφάλισε επίσημη άδεια από τον ίδιο το Σουλτάνο για την αφαίρεση του γλυπτού και αρχιτεκτονικού διακόσμου του μνημείου, αφού μόνο εκείνος είχε τη δικαιοδοσία να παραχωρήσει τέτοια άδεια.


Αντιθέτως χρησιμοποίησε με έντεχνο τρόπο μια φιλική επιστολή του Καϊμακάμη, Τούρκου αξιωματούχου, ο οποίος εκείνη την εποχή αντικαθιστούσε τον Μέγα Βεζίρη στην Κωνσταντινούπολη. Η επιστολή που του δόθηκε ανεπίσημα ως χάρη, προέτρεπε τις Τουρκικές αρχές στην Αθήνα να επιτρέψουν στα συνεργεία του Έλγιν να σχεδιάσουν, να λάβουν εκμαγεία και να διενεργήσουν ανασκαφή γύρω από τα θεμέλια του Παρθενώνα, όπου ίσως βρισκόταν θαμμένη κάποια επιγραφή ή ανάγλυφο, με τον όρο ότι δεν θα βλάπτονταν με κανένα τρόπο τα μνημεία.


Από το 1801 έως το 1804 τα συνεργεία του Έλγιν δρούσαν στην Ακρόπολη, προκαλώντας σημαντικές ζημίες στα γλυπτά και το ίδιο το μνημείο, αποσπώντας και διαμελίζοντας ένα σημαντικό μέρος (περίπου το ήμισυ) από το σωζόμενο γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, μαζί με ορισμένα αρχιτεκτονικά μέλη, όπως ένα κιονόκρανο και ένα σπόνδυλο από κίονα. Σήμερα μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου βρίσκονται διαμελισμένα πολλά τμήματα συχνά από το ίδιο γλυπτό.


Από τους 97 σωζόμενους λίθους της ζωφόρου του Παρθενώνα, οι 56 βρίσκονται στο Λονδίνο και οι 40 στην Αθήνα. Από τις 64 σωζόμενες μετόπες, οι 48 βρίσκονται στην Αθήνα και οι 15 στο Λονδίνο. Από τις 28 σωζόμενες μορφές των αετωμάτων, οι 19 βρίσκονται στο Λονδίνο και οι 9 στην Αθήνα.


Η μεταφορά με πλοία αυτών των ανεκτίμητης αξίας αρχαιοτήτων στην Αγγλία αντιμετώπισε δυσκολίες, αφού γινόταν από λιμάνι σε λιμάνι. Ένα πλοίο βούλιαξε και τα γλυπτά, ύστερα από παρατεταμένη έκθεση στην υγρασία των διάφορων λιμανιών, έφτασαν τελικά στη Βρετανία. Στο Λονδίνο μεταφέρθηκαν σε διάφορες αποθήκες, αφού ο Λόρδος Έλγιν είχε χάσει την περιουσία του, εξαιτίας των τεράστιων ποσών που δαπάνησε για τα συνεργεία του, τη μεταφορά των γλυπτών και τις δωροδοκίες των Τούρκων αξιωματούχων, έτσι ώστε να του είναι αδύνατο να τα στεγάσει σε δικό του χώρο. Έτσι ύστερα από την υποθήκευση της συλλογής του από το Βρετανικό κράτος, αναγκάστηκε να πουλήσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στη Βρετανική Κυβέρνηση, η οποία και τα μετέφερε το 1816 στο Βρετανικό Μουσείο.


Πριν από αυτήν την τελική συναλλαγή είχε ανατεθεί σε ειδική Εξεταστική Επιτροπή να μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης και τα πορίσματά της τέθηκαν υπόψη του Βρετανικού Κοινοβουλίου.


Κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής συνεδρίας που έλαβε χώρα, ακούστηκαν πολλές φωνές που εξέφρασαν σκεπτικισμό και απόρριψη για τις ενέργειες του Έλγιν. Ακόμα και σκέψεις για την επιστροφή των Μαρμάρων διατυπώθηκαν τότε για πρώτη φορά. Ισχυρές ενστάσεις ακούστηκαν και εκτός Κοινοβουλίου, με θερμότερο υποστηρικτή τους το Λόρδο Βύρωνα.


Από: Υπουργείου Πολιτισμού

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παρακολουθήστε ζωντανά τα επίσημα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης το Σάββατο 20 Ιουνίου 2009!

Παρακολουθήστε ζωντανά τα επίσημα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης το Σάββατο 20 Ιουνίου 2009 πατώντας εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δε θα έρθει στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης λόγω ασθένειας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2009

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε, με δική του πρωτοβουλία, σήμερα στις 13:30, στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και τον ενημέρωσε ότι λυπάται που δεν θα μπορέσει να παραστεί, όπως είχε προγραμματίσει, στα σημερινά εγκαίνια του Νέου Μουσείου τις Ακρόπολης, λόγω προβλήματος υγείας. Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε στον κ. Καραμανλή την επιθυμία του να έλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, για να επισκεφθούν μαζί το Μουσείο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μία παλιά προκήρυξη πού είχε δημοσιευθεί στά ΜΜΕ και στο διαδίκτυο - Να γιατί οι αναρχικοί δεν είναι αλληλέγγυοι σε δολοφονίες

Μήνυμα αναγνώστη
…….

Να γιατί οι αναρχικοί δεν είναι αλληλέγγυοι σε δολοφονίες, να γιατί οι αναρχικοί δεν θα αφήσουν ΚΑΝΕΝΑΝ να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους, να γιατί δεν θα αφήσουμε κανένα να συκοφαντήσει τις ιδέες μας καί το κίνημα!
ΠΑΡΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και σταματήστε να μιλάτε για σχέσεις αναρχικών και εγκλήματος!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ......
……
Συνεχίζεται…

μιά παλιά προκήρυξη πού θά θυμηθεί ο Πέτρος Καρσιώτης.Νά γιατί οι αναρχικοί δέν είναι αλληλέγγυοι σέ δολοφονίες,νά γιατί οι αναρχικοί δέν θά αφήσουν ΚΑΝΕΝΑΝ νά ποινικοποιήσει τόν αγώνα τους,νά γιατί δέν θά αφήσουμε κανένα νά συκοφαντήσει τίς ιδέες μας καί τό κίνημα!
ΠΑΡΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ καί σταματήστε νά μιλάτε γιά σχέσεις αναρχικών καί εκλήματος!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ......

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ Χ.ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ




ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ,ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

15 ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ



"...ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ,ΔΙΑΚΗΡΗΣΣΟΥΜΕ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΟΤΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ...


ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΟΠΟΤΚΙΝ




ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2004 ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Φ.ΣΥΡΙΓΟΥ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ,ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΩΣ "ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ "ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ" ΚΑΙ "ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ".



ΕΡΧΕΤΑΙ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ,Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Χ.ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ "ΕΝΟΧΟΥΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ,ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ.


ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ(Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ "ΑΠΟΦΑΓΙΑ" ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ)ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ Ν.ΑΣΙΑ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ "ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΟΠΛΟ" ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ,ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΤΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.


ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΟΤΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ "ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ",ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ,ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΟΛΟΤΕΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ "ΜΙΛΗΣΕ" ΜΕ 15 ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ Χ.ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ.


ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΟΣΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ "ΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ" ΜΕ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΙΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ "ΣΚΑΝΔΑΛΗ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ "ΠΥΡΟΚΡΟΤΗΤΗ",ΣΤΙΣ "ΕΝΕΔΡΕΣ" ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ "ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ",ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ!


ΑΔΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙ ΟΙ "ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ "ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ" ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ "ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ" ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΝ ΣΤΥΓΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΔΥΣΦΗΜΗΣΟΥΝ"!


ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΠΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΚΕΥΩΡΙΑ Ή ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΦΛΗ ΒΙΑ,ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ" ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ,ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ "ΥΠΗΡΕΣΙΑ","ΣΠΕΙΡΑ","ΚΛΙΚΑ","ΜΑΦΙΑ" Ή "ΦΡΑΞΙΑ" ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ!


ΜΑΚΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ Η ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΩΣ ΦΑΡΣΑ!!!
ΚΑΙ ΟΣΗ ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Ή Η ΣΤΥΓΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΣΤΙΣ 5/12/2003 ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΕΝΟΣ ΑΓΡΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΛΗΘΟΣ" ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ Ή ΕΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΝΤΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ "ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ"(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ "ΕΥΘΥΝΗ" ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ)!


ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,"ΕΝΣΤΟΛΟΙ" Ή ΟΧΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ,ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ.





ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΣΟΙ Ή ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ.


ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΔΙΚΑΣΤΗΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΩΡΟ" ΠΟΙΟΣ,ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ?


ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ,ΣΤΑΛΙΝ,ΠΙΝΟΣΕΤ,ΜΠΟΥΣ,
ΣΑΡΟΝ,ΠΟΥΤΙΝ Ή ΛΑΝΤΕΝ,ΜΠΑΣΑΓΕΦ ΚΑΙ ΖΑΡΚΑΟΥΙ ΞΕΒΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ!
ΦΤΑΝΕΙ!


ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ "ΨΑΧΝΕΤΑΙ" ΜΕΣΑ ΜΑΣ,ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΓΕΝΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ" ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ "ΛΕΡΝΑΙΕΣ ΥΔΡΕΣ"!
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ "17Ν"("Ν" ΧΩΡΙΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ "Ε.Ο").
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΩΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΔΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ!ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η κα ΑΞΑΡΛΙΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ '74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.


ΑΥΤΟ ΤΟ "ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ"!
ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!


ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ,ΤΟΥΣ "ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ,ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΣΗ!



ΟΥΤΕ ΔΗΜΙΟΙ,ΟΥΤΕ ΘΥΜΑΤΑ!



ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!



Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ!




Συλλυπητήρια στούς συγγενείς τού Χ.Αμανατίδη



πρωτοβουλία-ευθύνη:


oμάδα "ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ"


ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ


ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ας αναρτήσουμε όλοι το παρακάτω κείμενο και ας ζητήσουμε από όλους να το στείλουν προς πάσα κατεύθυνση!




Support the Repatriation of the Parthenon Marbles - Για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα…
…….
Συνεχίζεται…
Υou can contribute to the efforts for the repatriation of the Parthenon Marbles in Greece. Please, copy the following text-letter and send it, through email, to the administration of the British Museum, to the British and Greek Ministries of Culture as well as to the E.U. Commissioner for Culture:

- British Museum: communications@britishmuseum.org- EU Commission for Culture: eac-culture@ec.europa.eu- Ministry of Culture, United Kingdom: enquiries@culture.gov.uk- Ministry of Culture, Greece: dpse@hch.culture.gr

Dear Sir/Madam,

"You must understand what the Parthenon Marbles mean to us. They are our pride. They are our sacrifices. They are our noblest symbol of excellence. They are a tribute to the democratic philosophy. They are our aspirations and our name . They are the essence of Greekness". Melina Mercouri, speech in Oxford Union, 1986.

The ancient sculptures of Parthenon, which today are exposed in London's British Museum, consist an important part of the Athens Parthenon; a major and symbolic landmark of the Western civilization. Moreover, some of the sculptures themselves are essential not only for the external appearance, but also for the static suffiency of the ancient building, according to recent restoration works on the Acropolis.

Since the decade of 1980s, when the then Greek Minister of Culture Melina Mercouri had demonstrated the demand for the repatriation of the marbles, the various administrations of the British Museum continue to deny any proposal for dialogue on this matter. Nevertheless, there are specific arguments which enpower the support for the restoration of the Parthenon Marbles back in Greece:

first, because in Greece the sculptures will be exposed near the Parthenon facing the Acropolis and therefore giving to the visitor the opportunity to have a more concrete idea of the whole ancient monument,

second, because the Parthenon Marbles consist an integral part of the monument-landmark of the Greek classical civilization. The repatriation of the marbles would support the idea of Parthenon's complete design and its architecture will be restored,

third, because the New Acropolis Museum is now complete - and therefore the Parthenon Marbles could be exposed and presented there, with equal and even bigger safety than in the British Museum.

During the ages of Lord Elgin, Britain was a world imperial power and Greece just a part of the then Ottoman Empire. Today, 200 years later, the two countries are two developed democratic European Union members, having co-operation in most fields. There has been a big change since then. In the name of Justice and Morality, in the name of appreciation for the world cultural heritage, we call the British government and the administration of the British Museum to work towards the restoration of the Parthenon Marbles. Such an action would, indeed, honour the name and history of the United Kingdom
Sincerely,

George Krogias - krogias.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στα 39 τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Στα 39 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης Α στη χώρα μας. Πριν λίγο, σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα.
Πρόκειται για μια Ελληνίδα, 36 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από τις ΗΠΑ, ένα Ελληνόπουλο, 11 ετών, που ήρθε από τις ΗΠΑ, έναν 35χρονο Έλληνα και μια 59χρονη γυναίκα ελληνικής καταγωγής, που ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα το οποίο ήρθε από τις ΗΠΑ. Τα 16 από τα 39 κρούσματα έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.
......
Περισσότερα: www.zougla.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νίκος Κουνταρδάς - Ποιος είναι και για τι έχει κατηγορηθεί

Πριν πέντε χρόνια, ο 32χρονος σήμερα Νίκος Κουνταρδάς ήρθε στην Αθήνα από την Ξάνθη.
Είχε ενταχθεί στους Original της ΑΕΚ.
Είχε τελειώσει μια ιδιωτική σχολή και το 2005 είχε προσληφθεί σε ασφαλιστικό ταμείο.
Ο Νίκος Κουνταρδάς είχε συλληφθεί το 1996 και το 1998 σε επεισόδια που είχαν δημιουργήσει οπαδοί της AEK και η υπόθεσή του εκκρεμεί ακόμη δικαστικά.
……
Συνεχίζεται…

Κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου, στα Εξάρχεια το Φεβρουάριο του 2006. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε για 18 μήνες, όσο είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης και αφέθηκε ελεύθερος αφού το όριο αυτό έληξε χωρίς να γίνει δίκη.
Τον Οκτώβριο του 2007 κατηγορήθηκε για εμπρησμό ΑΤΜ σε τράπεζα της Ξάνθης. Συνελήφθη και του επιβάλλονται περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.
Το 2008, συνελήφθη σε γήπεδο όπου είχε σηκώσει πανό με αντιεξουσιαστικά συνθήματα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών για παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού.
Ο Νίκος Κουνταρδάς προφυλακίστηκε στις 15 του περασμένου Μαΐου στην αστυνομική διεύθυνση της Ξάνθης για την υπόθεση συμμετοχής στον εμπρησμό του ΑΤΜ το 2007, με την κατηγορία ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Κι αυτό γιατί ενώ παρουσιάστηκε κανονικά στο αστυνομικό τμήμα που όφειλε να παρουσιαστεί, δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα.
Από εκείνη την ημέρα έκανε απεργία πείνας και αργότερα και δίψας.
Αποφυλακίστηκε χθες με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Κομοτηνής και ακολούθησε η ομολογία – σοκ για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Αμανατίδη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...