Ειδήσεις

26 Σεπ 2008

"Τα σκάνδαλα της Ν.Δ. απο DentNEWS.net

http://www.dentnews.net/?p=1674

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε πάνω από την Μάγχη με ένα μηχανοκίνητο φτερό στην πλάτη του, που κινείται με προπέλα! Βίντεο

Ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε πάνω από την Μάγχη με ένα μηχανοκίνητο φτερό στην πλάτη του, που κινείται με προπέλα
Ο Ελβετός Ιβ Ρόσι διένυσε απόσταση 35,4 χιλιομέτρων, από το Καλέ της Γαλλίας έως το Ντόβερ της Μ. Βρετανίας μέσα σε 10 λεπτά και μετά προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο στο έδαφος.
Ο 49χρονος πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, πήδηξε από αεροπλάνο που πέταγε στα 8.200 πόδια και έβαλε μπρος το φτερό του.
Η πρωτότυπη πτήση μεταδόθηκε ζωντανά από το National Geographic.
......
Περισσότερα και βίντεο: http://www.madata.gr/index.php?news=24583Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέτρος Τατούλης - Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την 26η Σεπτεμβρίου 2008

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Φίλες και Φίλοι,
Θα μπορούσα εύκολα να αναγνώσω και σήμερα την ομιλία που προ εξαμήνου εκφώνησα από αυτό εδώ το βήμα. Θα το έκανα, αν πίστευα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διεξόδου από το τέλμα. Αν πίστευα ότι αυτή εδώ η κρίση θα αποτελέσει το χρυσόβουλο της εκχώρησης στις καλένδες της ιστορίας της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Αν πίστευα ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Θα το έκανα, τέλος, αν η αγωνία μου για την παράταξη μας δεν ήταν τόσο μεγάλη.
…………
Συνεχίζεται…

Ερχόμαστε να συζητήσουμε σήμερα εν μέσω μιας κρίσης, της οποίας την κορύφωση είμαι βέβαιος ότι δεν έχουμε ακόμη δει. Κρίσης πολιτικής, κρίσης ηθικής, κρίσης οικονομικής, κρίσης εμπιστοσύνης του λαού προς την παράταξή μας, αλλά και απέναντι στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Η κρίση αυτή ωστόσο, δεν ήρθε από το πουθενά. Τα σημάδια υπήρχαν. Ήταν εξαιρετικά ορατά. Σε εσάς απευθύνθηκα. Μόνο με εσάς θα μπορούσα να μοιραστώ την αγωνία μου τόσο για το μέλλον της παράταξης όσο και για το μέλλον του τόπου. Μίλησα τότε για την καθημερινότητα του Έλληνα που γίνεται ημέρα με την ημέρα πιο δύσκολη. Έκανα λόγο για την απουσία ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων, που θα ανατρέπει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Σημείωσα με ένταση ότι ποτέ δε σταθήκαμε με θάρρος μπροστά στον πολίτη προκειμένου να του εξηγήσουμε τι έχει να χάσει και τι να κερδίσει από κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία: κόστος και όφελος έμειναν πάντα αμπαρωμένα στα υπουργικά γραφεία. Τέλος, υπενθύμισα σε κάθε δυνατό τόνο ότι με τη σημαία της διαφάνειας εκλεγήκαμε και αυτήν θα οφείλαμε να υπηρετήσουμε με κάθε τρόπο. Δε δίστασα να μιλήσω για τους λίγους και γνωστούς, αυτούς που με όχημα το κόμμα έκαναν φέουδο της παρέας το κράτος, εκείνους τους καιροσκόπους και τυχοδιώκτες που παρεισέφρησαν στο κόμμα, χωρίς ποτέ να ανήκουν σε αυτό, με μόνο ενδιαφέρον τη διαιώνιση του δικού τους θώκου. Σας είπα ότι ο μόνος εχθρός είναι ο δικός μας κακός εαυτός. Απάντησα σε όσους εθελοτυφλούσαν οκνηρά ότι δε θα συνεχίζαμε επί μακρόν να παίζουμε μόνοι στην πολιτική αρένα. Προέβλεψα επιδείνωση της κατάστασης και περίοδο αστάθειας. Ζήτησα διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να μην φθάσουμε στο σημερινό σημείο, με τον αντίπαλο προ των πυλών.

Εσείς θα κρίνετε σήμερα αν επαληθεύθηκα.
Αντί ωστόσο, να διορθώσουν κάποιοι τη μουσική, προτίμησαν να πυροβολήσουν τον πιανίστα. Αυτή είναι άλλωστε η επικοινωνιακή τακτική , που πασιφανώς σήμερα έχει πλέον ναυαγήσει. Αυτή είναι η επικοινωνιακή τακτική, που αφού βέβαια απέδωσε πολλά ατομικά ιδιοτελή οφέλη στους εμπνευστές της, τελικώς οδήγησε στην κρίση που βιώνουμε σήμερα. Αυτή είναι η επικοινωνιακή τακτική, που αφαίρεσε από την πολιτική την ουσία της, που είναι οι λύσεις των προβλημάτων του τόπου, και τη συρρίκνωσε σε ασκήσεις επικοινωνίας. Μόνο που στο τέλος της ημέρας τα πραγματικά προβλήματα εκδικούνται. Η εικόνα δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.
Τότε μίλησα με αλήθειες. Και μίλησα αυστηρά πολιτικά. Μου απάντησαν παραπολιτικά. Με χλεύη και φραστικές απρέπειες. Με χαρακτήρισαν αντάρτη. Λες και θα όφειλα να καταθέτω ακόμη πιστοποιητικά κομματικής συνείδησης, 30 χρόνια μετά. Τριάντα χρόνια αφότου υπηρετώ τούτην εδώ την παράταξη με απόλυτη αυστηρότητα και μεγάλη συνέπεια Είκοσι χρόνια αφότου δίνω επιτυχώς τη μάχη του σταυρού στην Αρκαδία, αφήνοντας χιλιόμετρα πίσω το μισό υπουργικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και βέβαια χωρίς ποτέ να αναζητήσω δεκανίκι στους δικούς μας κομματικούς μηχανισμούς. Ανακύκλωσαν την γνωστή ιστορία ότι θα ρίξω την κυβέρνηση, επιλέγοντας να μην με ακούν όταν προς κάθε κατεύθυνση δήλωνα ότι δεν θα ήμουν ΠΟΤΕ εγώ εκείνος που θα ακολουθούσα παρεμφερείς τακτικές. Απείλησαν με διαγραφές και κυρώσεις, διότι προτίμησαν την κινδυνολογία και όχι την ουσία. Εφηύραν θεωρίες συνωμοσίας, παράκεντρων και σχεδίων αποσταθεροποίησης. Δεν δίστασαν να πουν ότι τα είπα αυτά διότι έχασα τον υπουργικό θώκο. Λες κι αν ήθελα να τον είχα κρατήσει, δεν γνώριζα ότι θα έπρεπε να έχω πορευτεί σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από εκείνην που πολιτεύτηκα.
Μίλησαν τέλος, κύριε πρόεδρε, για πικρίες και άλλες συναφείς συναισθηματικές καταστάσεις (παρένθεση εδώ). Όλοι έχουμε πικραθεί. Πράγματι, πικράθηκα όταν κανείς δε μίλησε για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς στο υπουργείο πολιτισμού. Και εσείς είστε σε θέση να το γνωρίζετε καλά αυτό. Πράγματι, πικράθηκα όταν δεν αντιδράσατε στις δηλώσεις του διαδόχου σας υπουργού όταν διατράνωνε ότι παρέλαβε «τίποτε». Λησμονώντας προφανώς ότι από εσάς παρέλαβε. Κύριε Πρόεδρε, όλοι πικραίνονται. Μηδενός εξαιρουμένου. Κι εσείς πικραμένος και χολωμένος ήσαστε όταν λίγο μετά τον ανασχηματισμό του 93, ο τότε πρωθυπουργός δεν σας συμπεριέλαβε στο υπουργικό σχήμα. Πλην όμως στην πολιτική τέτοιου είδους πικρίες κρατούν λίγο. Στην πολιτική, οι έμπειροι δεν λειτουργούν με συναισθηματισμούς. Τα συναισθήματα μας δεν αφορούν κανέναν.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Τότε, λοιπόν πριν από 6 μήνες μίλησα αυστηρά πολιτικά. Δεν εισακούσθηκα. Το γεγονός όμως ότι επέλεξα να πω μπροστά σας, όλα εκείνα για τα οποία η κοινωνία, αλλά και η παράταξη μας τότε σιγοψυθίριζε και σήμερα βέβαια βροντοφωνάζει, δεν δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν να ισχυρισθεί ότι δεν γνώριζε, ότι δεν είχε ακούσει. Κανείς μας δεν έχει άλλοθι ότι δεν άκουσε, δεν είδε, δεν γνωρίζει. Κανείς δεν μπορεί να παριστάνει τη φυλακισμένη στον πύργο βασιλοπούλα.
Οι συνιστώσες της κρίσης είναι δεδομένες. Οι προτάσεις μου – όπως τις έχω κατ’ επανάληψη καταγράψει- είναι συγκεκριμένες.
Οι μεταρρυθμίσεις αργούν. Η πραγματική πολιτική έχει μείνει πίσω, όπως πολύ σωστά είπατε προημερών κ. Πρόεδρε. Ποιοι είναι ωστόσο εκείνοι που παρεμποδίζουν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια ; Eίστε μήπως εσείς, και όλοι εμείς τα στελέχη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης; Είμαστε εμείς που επί πολλά χρόνια αγωνιστήκαμε για να σπάσουν τα «φέουδα»; Είμαστε εμείς που για δεκαετίες βρεθήκαμε απέναντι σε γραφειοκρατικά κυκλώματα, σε προσωπικά συμφέροντα, στην πατρωνεία, στις πελατειακές σχέσεις; Ή μήπως είναι ένας ανύπαρκτος φαντασιακός εχθρός, από αυτούς που μας αρέσει να εφευρίσκουμε όταν οι καταστάσεις βαίνουν εις βάρος μας; Ασφαλώς και όχι, φίλες και φίλοι. Άλλο είναι το βαθύτερο πρόβλημα, που θα συνεχίζει να καθιστά ανέφικτη την επιστροφή στην πραγματική πολιτική. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την παντελή απουσία ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων. Τι εννοώ; Δεν έχουμε μιλήσει με ειλικρίνεια στον Έλληνα. Δεν έχουμε εξηγήσει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους όλα αυτά τα μέτρα πρέπει να προωθηθούν. Και ακόμη παραπέρα και σημαντικότερα. Δεν έχουμε εξηγήσει στον ελληνικό λαό το ευρύτερο σχέδιο της παράταξης μας για τον τόπο. Και τούτο, διότι πάει καιρός που δεν συζητήσαμε τις βασικές αρχές, τις θεμελιώδεις συνισταμένες αυτοπροσδιορισμού μας. Προς επίρρωση του ισχυρισμού μου, δείτε την αντίδραση του κ. Πουπάκη και της ΔΑΚΕ στην πρόσφατη υπόθεση της Ολυμπιακής και τις διατυπώσεις του που ουδεμία σχέση έχουν με τη φιλοσοφία της παράταξης μας.

Πρέπει ΤΩΡΑ να συζητήσουμε τι κόμμα είμαστε. Για να καταφέρουμε να πορευτούμε στο μέλλον. Και για να προλάβω τις γνωστές απαντήσεις περί δεδομένης κυβερνητικής πρακτικής, ας μη συγχέουμε την κυβερνητική πρακτική με τις θέσεις ενός κόμματος. Δεν μιλώ για μέτρα. Μιλώ για εκείνα τα μέτρα-θέσεις που για να έχουν συνοχή χρειάζονται ένα ιδεολογικό καμβά που θα τα σηματοδοτεί και θα προσανατολίζει το έργο. Αυτός ο καμβάς λείπει διαχρονικά από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Εξ ου και η αγωνία ορισμένων στην πρώτη διακυβέρνηση μην τυχόν και επαναληφθεί η ιστορία της δεξιάς παρένθεσης. Αγωνία που άφησε πίσω το έργο, μας έκανε διστακτικούς και δειλούς. Αναπληρώνεται βραχυχρόνια με επικοινωνιακού τύπου ευρήματα, όπως ήταν ο «ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός» ή ο «μεσαίος χώρος», ή το «κοινωνικό κέντρο» αλλά αυτά δεν απαντούν στα βασικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Δεν απαντούν καν στα δευτερεύοντα. Πρόκειται για όρους που δεν μπορούν να σταθούν στην διαδικασία της πολιτικής. Πρέπει να γίνουν πολιτική και για να γίνουν πολιτική πρέπει να υπάρξει ιδεολογική ζύμωση. Αν αυτά τα καίρια ερωτήματα δεν απαντηθούν οποιαδήποτε έκκληση για επιστροφή στην πραγματική πολιτική, θα παραμείνει δυστυχώς …ακόμη ένας ευσεβής πόθος...

Και βέβαια σε σύγχρονες- προοδευτικές πολιτικές δεν θα προχωρήσουμε ποτέ αν δεν ασχοληθούμε κατ’ αρχήν με εμάς τους ίδιους. Πώς θα εκσυγχρονίσουμε τη χώρα, πώς θα επανιδρύσουμε το κράτος, αν εμείς μείνουμε σε παρωχημένες δομές, σε αρτηριοσκληρώσεις και ολοκληρωτικές – σταλινικού τύπου- λογικές. Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις: θέλουμε ένα ελεύθερο κόμμα, δημοκρατικό, σύγχρονο, στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαικών κομμάτων; Με απλά λόγια. Είναι αυτό που αναφέρω ως την δική μας επανίδρυση, προαπαιτούμενο για όποια άλλη επανίδρυση. Προτάσεις που κατέθεσα και προ ετών, όταν διεκδίκησα τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ε. Και σήμερα βέβαια είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Κύριε Πρόεδρε,
Για τις βαθύτερες ουσίες της κρίσης που σήμερα βιώνουμε. Τον ιδεολογικό καμβά που θα νοηματοδοτεί και θα σηματοδοτεί το έργο μας. Τον εκσυγχρονισμό και την διαδικασία επανίδρυσης της παράταξης μας. Την επιστροφή στις πάγιες αρχές μας, όπως αυτές ορίστηκαν από εμάς το 2004. Το ρόλο και τη διάσταση που η ηθική θα διαδραματίσει εφεξής στην πολιτική διαδικασία. Τους τρόπους ουσιαστικής αντιμετώπισης (και όχι σε επίπεδο ηθικιστικής ρητορείας) της διαφθοράς ως κοινωνικό φαινόμενο , αλλά και ως πολιτική – σε όλο το φάσμα των κομμάτων- πραγματικότητα. Τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής που δεν θα εξαντλείται σε αφορισμούς αλλά στην ανάδειξη του νέου οράματος με καινοτόμα σχέδια για την ανασύνταξη της Ελληνικής κοινωνίας και την αναδιάρθρωση της Ελληνικής οικονομίας.

Όλα αυτά πρέπει ΤΩΡΑ να συζητηθούν κύριε πρόεδρε. Άλλος χρόνος δεν υπάρχει. Ούτε για την παράταξη. Ούτε για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά, μηδενός εξαιρουμένου. Ούτε και για τον τόπο ασφαλώς. Πρέπει να συζητηθούν σε έναν διάλογο ανοικτό. Χωρίς στεγανά. Χωρίς προαπαιτούμενα. Χωρίς προηγούμενες συμφωνίες. Ελεύθερα. Δημοκρατικά. Βαθιά πολιτικά.

Χρειαζόμαστε λοιπόν μια Νέα Συνθήκη με την κοινωνία.
Κύριε Πρόεδρε, πρέπει όλοι να συναισθανθούμε την μεγάλη μας ευθύνη. Να βάλουμε το χέρι επί τον τύπο των ήλων. Να καταδείξουμε εμπράκτως ότι ένα και μόνο πολιτικό κεφάλαιο δεν είναι για ξόδεμα: αυτό της παράταξης. Ζητάω από εσάς προσωπικά να αναλάβετε την πρωτοβουλία και να οδηγήσετε ΑΜΕΣΑ την παράταξη σε έκτακτο συνέδριο. Προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Προκειμένου να διαδραματίσουμε ρόλο καταλύτη εξελίξεων στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Προκειμένου να κάνουμε ΕΜΕΙΣ την πολιτική ανατροπή . Μια πολιτική ανατροπή όμως ουσίας που θα σηματοδοτεί όχι το ξαναμοίρασμα της τράπουλας , αλλά το αναγεννημένο, το καινούριο που ο τόπος έχει τόση ανάγκη.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,
Η παράταξη μας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Η παράταξη μας δεν είναι οι κάποιοι λίγοι. Είμαστε εμείς, οι πολλοί. Εμείς που δεν δεχόμαστε να γίνουμε συνένοχοι σε ιδιοτελείς ενέργειες και συμπεριφορές, εν ονόματι μιας κακώς νοούμενης κομματικής αλληλεγγύης. Εμείς που θα απομονώσουμε τους λίγους επίορκους και θα σταματήσουμε τα εκφυλιστικά φαινόμενα. Εμείς που – ως κομμάτι της ίδιας της κοινωνίας – θα βρούμε την τόλμη και το θάρρος να την πείσουμε για τις δύσκολες μεταρρυθμιστικές πολιτικές που έχει ανάγκη ο τόπος. Εμείς που μπορούμε να την πείσουμε , διότι δεν ξεχάσαμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντι στον ελληνικό λαό το 2004.
Η αδράνεια δεν είναι επιλογή. Τα επικοινωνιακά κολπάκια δεν είναι επιλογή. Τα σκουπίδια κάτω από το χαλί δεν είναι επιλογή. Οι μεγάλες ρητορείες δεν είναι επιλογή. Η μόνη μας επιλογή είναι ν’ ανοίξουμε τα παράθυρα να φωτιστεί το σπίτι, να διώξουμε τις αράχνες και τα ποντίκια που ροκανίζουν το δημόσιο πλούτο και να ρίξουμε το βάρος μας στα προβλήματα του Έλληνα και του τόπου.
Μπορούμε να το πετύχουμε. Όλοι εμείς, το υγιές τμήμα της παράταξης. Όλοι εμείς, το υγιές τμήμα της κοινωνίας. Όλοι εμείς, που μας εμπνέουν τα ίδια πιστεύω, που μας ενώνουν οι κοινοί στόχοι. Όλοι εμείς με όσα στελέχη του κόμματος μας που διαθέτουμε πολιτικό κεφάλαιο αξόδευτο, για να επενδύσει στις πλάτες μας ο τόπος.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολιτικό κόμμα με μεγάλη ιστορία. Είναι ο εκφραστής της σύγχρονης, φιλελεύθερης, δημοκρατικής Ελλάδας. Κριτήριο για τα λόγια και τις πράξεις μας πρέπει να είναι οι δημοκρατικές αρχές, η νομιμότητα και το ήθος. Προτεραιότητές μας πρέπει να είναι η πολιτική κάθαρση, η οικονομία, η παιδεία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους λίγους να μας συμπαρασύρουν στον προσωπικό τους κατήφορο. Θα τους αφήσουμε πίσω και εμείς θα τραβήξουμε μπροστά. Η παράταξη αυτή ανήκει σε όλους.. Όλοι είμαστε εγγυητές της ενότητας. Ο καθένας μας ξεχωριστά. Και όλοι μας ισοδύναμα.

Κύριε Πρόεδρε,

Οδηγήστε την παράταξη σε συνέδριο στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αποσαφηνίστε ότι οι συνεχιζόμενες εκλογολογίες ουδεμία βάση έχουν, παρά περισσότερο φθείρουν την παράταξη και βυθίζουν τη χώρα σε τέλμα. Επιστρέψτε στην ουσία των όσων δεσμεύσεων αναλάβατε απέναντι στον ελληνικό λαό το 2004.
Η στιγμή είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Για την παράταξη. Για τον τόπο. Για εσάς ατομικά. Διότι αν ο κ. Σημίτης (ο οποίος μάλιστα ουδέποτε ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ, μάλλον ως βαρίδι το έσερνε πίσω του,) κρίθηκε τελικώς από την ευρύτερη πασοκική πολιτεία και όχι από την προσωπική τη δική του διαδρομή, και έχασε πώς θα κριθεί λοιπόν ένας πρωθυπουργός σαν κι εσάς του οποίου το προφίλ και το όνομα είναι απόλυτα συνυφασμένα με την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και την πορεία της την τελευταία δεκαετία…

Κυρίες και κύριοι,
Η στιγμή είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ο καθένας το πολιτικό του κεφάλαιο μπορεί να το ξοδεύει όπως θέλει. Και θα κριθεί ασφαλώς. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να σπαταλήσει έστω και λίγο από το πολιτικό κεφάλαιο της παράταξης. Και εμείς οφείλουμε αυτό να το διασφαλίσουμε. Με όποιο κόστος. Με όποια απώλεια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καμπανάκι της Κομισιόν για τα τρόφιμα κινεζικής προέλευσης που περιέχουν γάλα, μετά το διατροφικό σκάνδαλο στην Κίνα

Ακολουθώντας την ευρωπαϊκή οδηγία, ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών όσον αφορά στην επισήμανση σύνθετων τροφίμων κινεζικής προέλευσης.
Ήδη η ΕΕ διενεργεί εντατικούς ελέγχους στα σύνορα και σποραδικούς ελέγχους στις αγορές σε όλα τα τρόφιμα που περιέχουν πάνω από 15% γάλα σε σκόνη.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο καθηγητής μουσικής που σκότωσε τη γυναίκα του δεν επικαλέστηκε τελικά ψυχολογικά προβλήματα

Ο καθηγητής μουσικής, ο οποίος δεν επικαλέστηκε τελικά, ψυχολογικά προβλήματα, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, μίλησε για "κακιά στιγμή" και ζήτησε να τιμωρηθεί επειδή αφαίρεσε τη ζωή ενός ανθρώπου και στέρησε τη μητέρα από τα παιδιά του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι είπε ο Καραμανλής στην Κεντρική Επιτροπή

  • Ο Κώστας Καραμανλής έριξε το γάντι στους διαφωνούντες, προκαλώντας τους ευθέως να τον αμφισβητήσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση εάν αυτό επιθυμούν, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό ετοιμότητα για πρόωρες εκλογές.
  • Eμφανίστηκε ήπιος με τους πρωταγωνιστές στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, λέγοντας πως δε θα ανεχθεί βλάβη του δημόσιου συμφέροντος, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο ελάχιστο στους εμπλεκόμενους υπουργούς.
  • Ο πρωθυπουργός απέκλεισε προς το παρόν ενδεχόμενο ανασχηματισμού, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές στην πολιτική ή στα πρόσωπα που ζητούν κάποιοι, δεν αντιμετωπίζονται υπό το βάρος πιέσεων και της επικαιρότητας.
  • Ο κ. Καραμανλής κάλυψε την οικονομική πολιτική Αλογοσκούφη και ανακοίνωσε τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, επανέλαβε ότι θα λειτουργήσει σύντομα το ταμείο κοινωνικής συνοχής, καθώς και ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας.
  • Ο Καραμανλής ζήτησε από υπουργούς, βουλευτές και στελέχη να πειθαρχήσουν στις αρχές και την εντολή των πολιτών που στήριξαν και στηρίζουν, όπως είπε- την κυβέρνηση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εδώ παπάς, εκεί παπάς...

Μήνυμα αναγνώστη
....

Και άλλος παπατζής.
Στουρνάρα και 3ης Σεπτεμβρίου, 11.30 το μεσημέρι.
Βρε παιδιά, εκτός από τα τσιράκια πράγματι υπάρχουν πολλά κορόιδα.

Κωνσταντίνος Κροκόδειλος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ερώτηση στη Βουλή για ασυμβίβαστο Νομάρχη – Εκδότη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κατέθεσαν στις 24/9/2008 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου και Χάρης Καστανίδης, σχετικά με τη διερεύνηση του ασυμβίβαστου του Νομάρχη Κέρκυρας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με την από 19 Μαΐου 2008 αίτησή τους προς τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δέκα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου Κέρκυρας ζητούν να διερευνηθεί για τον νομάρχη Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο το ενδεχόμενο ασυμβίβαστου, αφού παράλληλα με τη θέση του Νομάρχη που κατέχει, ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα ως ιδιοκτήτης και εκδότης εφημερίδας.
……….’
Συνεχίζεται…
Συγκεκριμένα ο Νομάρχης είναι, ως γνωστόν, παράλληλα ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ, από τις δημοσιεύσεις της οποίας προκύπτει ότι υπάρχει οικονομική σύνδεση της εφημερίδας με τη Νομαρχία. Από τα έγγραφα που επισυνάπτονται, προκύπτει μάλιστα, ότι εντολές καταχώρισης στην εφημερίδα ιδιοκτησίας του κ. Νομάρχη δίνονται από τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας, από άλλες κρατικές υπηρεσίες, όπως και από ιδιώτες και για όλα αυτά εισπράττονται αμοιβές.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 3 εδ. β΄ του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (π.δ.30/1996): «οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα του Νομάρχη αναστέλλεται κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του», ενώ η παρ. 5 του ίδιου άρθρου ορίζει ότι: «η διαπίστωση της ύπαρξης του ασυμβιβάστου και η έκπτωση γίνεται με πράξη του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας».

Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι ο Νομάρχης δεν μπορεί να ασκεί οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του και μάλιστα να ασκεί δραστηριότητα εμπορικού χαρακτήρα, όπως συμβαίνει εν προκειμένω.

Παρόλο δε που έχουν περάσει περίπου 4 μήνες από την υποβολή της αίτησης δεν υπάρχει καμία έγγραφη απάντηση από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Αντιθέτως, επιχειρήθηκε συγκάλυψη του όλου ζητήματος, γεγονός που αποδεικνύεται και από την προφορική ενημέρωση του Γ.Γ. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ότι η αίτηση διερευνήσεως του ασυμβίβαστου μπαίνει στο αρχείο. Γιατί άραγε ;
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την κατάθεση της σχετικής ένστασης, επιχειρήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν διορθωτικές ενέργειες στο καθεστώς λειτουργίας της εφημερίδας, χωρίς ωστόσο να έχει ακυρωθεί η ουσία της ένστασης.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση έως σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τι προτίθεται να κάνει, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα;»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος

Διαβάστε την εδώ: ttp://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=50511&Itemid=92


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Nα τι μπορεί να κάνει ένα blog! Εν προκειμένω το Τaxalia - Τo N.1 BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Srgjan Kerim είναι ο ΑμερικανοΤουρκοΣκοπιανός, πρόεδρος της προηγούμενης, της 62ης Ολομέλειας-UN General Assembly-του Ο.Η.Ε..Στα πλαίσια των καθηκόντων του δέχθηκε στις 28 Αυγούστου, τον αρχιεπίσκοπο Οχρίδας και πάσης "Μακεδονίας" Στέφανο (θα τον θυμάστε από τις αλυτρωτικές του δηλώσεις στο Βατικανό).
Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη πέρασαν στη βάση δεδομένων του Ο.Η.Ε. (όπου υπάρχουν 800.000 φωτογραφίες) από όπου τις αντλούν τα διεθνή Μ.Μ.Ε.
Η διεύθυνση είναι: http://www.unmultimedia.org/


Εκεί εντοπίσαμε τη φωτογραφία από την επίσκεψη Στέφανου στον Κερίμ, με τη λεζάντα που βλέπετε: "General Assembly President Meets Spiritual Leader of Macedonia" (ο πρόεδρος της Γ.Σ. δέχεται τον πνευματικό ηγέτη της Μακεδονίας).
Στείλαμε χθες το μεσημέρι, το οργισμένο e-mail,
...

τμήμα του οποίου βλέπετε) όπου τα "χώναμε" άγρια, υπενθυμίζοντάς τους τα γνωστά και κυρίως το θεσμικό ρόλο του Ο.Η.Ε. ο οποίος δεν μπορεί να μεροληπτεί απροκάλυπτα, υπέρ ενός υποψηφίου και ειδικά επειδή η καταγωγή του είναι Τουρκο"μακεδονική".
Τους συστήσαμε να είναι πιο προσεκτικοί.

Σε λιγότερο από μισή ώρα, πρωί, πρωί, ώρα Αμερικής, η λεζάντα άλλαξε! Και είναι αυτή:
.
Νομίζουμε ότι μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Όλοι μαζί θα βάλουμε στις θέση τους, όσους προσπαθούν να πλαστογραφήσουν την ιστορία.
Φυσικά, θα έχουμε και τους -ελάχιστους- γραφικούς ανθέλληνες -εντός Ελλάδας- απέναντί μας.
ΤΙΜΗ ΜΑΣ!!!!
.........

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κρούσματα φυματίωσης σε φορτηγό πλοίο στο Κερατσίνι

Με ενεργό φυματίωση νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική του Πειραιά ένας αλλοδαπός ναυτικός, ο οποίος υπηρετούσε στο υπό Κορεατική σημαίας φορτηγό πλοίο "RAKWON 2", το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη ράδα Κερατσινίου.

Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στα 34 μέλη του πληρώματος όλα κορεάτικης καταγωγής, έχει μέχρι τώρα προκύψει ότι:
· 5 μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του ιατρού του πλοίου, νοσούν
· 24 μέλη έχουν παρουσιάσει θετική ή αμφίβολη αντίδραση στον έλεγχο μαντού
· 5 μέλη είχαν αρνητική αντίδραση στις εξετάσεις

Η Νομαρχία Πειραιά καλεί για προληπτικούς λόγους όλους όσοι ανήλθαν στο συγκεκριμένο πλοίο είτε να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά στο τηλέφωνο 210 41 13 646 είτε σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Περίπτερο - «διαστημόπλοιο» στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης

Εδώ και λίγες ημέρες ένα αυθαίρετο μεταλλικό περίπτερο-διαφήμιση τσιγάρων… «προσγειώθηκε» στην προκυμαία, στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης, προσβάλλοντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης, αφού η κατασκευή του δεν τηρεί καμία από τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί για τη μορφή των περιπτέρων.
Οι υπηρεσίες «ψάχνονται» μεταξύ τους για να βρεθεί ο αρμόδιος που θα ελέγξει τη νομιμότητα του συγκεκριμένου αυθαίρετου κτίσματος, ενώ είναι απορίας άξιο είναι πώς μπορεί ο καθένας να «παραμορφώνει» την εικόνα της πόλης με άδειες ή… χωρίς.
Ολόκληρο το περίπτερο είναι διαφήμιση τσιγάρων, μεταλλικό, με κόκκινα χρώματα και «νέον» φωτισμό που κάθε άλλο παρά πληροί τις προδιαγραφές που διέπουν τις κατασκευές στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης. Και όμως σε χρόνο ρεκόρ το περίπτερο αυτό λειτουργεί στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης, στη «βιτρίνα» της πόλης, την προκυμαία. Ποιος είναι αρμόδιος να ελέγξει τη νομιμότητα του περιπτέρου αυτού;
…………
Περισσότερα: http://www.emprosnet.gr/emprosnet/news/article.asp?cid=85&uid=2008092548329


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήμαρχος κατηγορούμενος λόγω… ανθρωπισμού – Έδινε κάποια ποσότητα νερού δωρεάν σε άπορους δημότες

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη του δημάρχου της γειτονικής στη Μυτιλήνη πόλης Δικελί, Οσμάν Οζγκιουβέν, ο οποίος παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και συγκεκριμένα ότι έδινε την πρώτη ποσότητα κατανάλωσης νερού (μέχρι 10 κυβικά μέτρα) δωρεάν σε άπορους δημότες.
Η δίκη αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου του 2008, αφού οι δικηγόροι του δημάρχου Δικελί προέβαλαν την ένσταση κατά του κατηγορητηρίου, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος με τον οποίο παραπέμπεται να δικαστεί, είναι αντίθετος στο τουρκικό σύνταγμα που προβλέπει ότι το νερό είναι ένα βασικό κοινωνικό αγαθό, στο οποίο πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι πολίτες.
……
Περισσότερα: http://www.emprosnet.gr/emprosnet/news/article.asp?cid=85&uid=2008092548331

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι κατσίκες το φθινόπωρο παίρνουν άδεια μητρότητας!

Από τη συσκευασία φρέσκου γάλακτος "Βέρο Κρητικό".
..........
Ελένη Κορίνη
Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Είμαι θύμα" λέει ο καθηγητής που σκότωσε τη γυναίκα του. «Έσκυβα το κεφάλι για να μην τη χάσω…» - Δεν έπαιρνε τα φάρμακά του, λέει ο πατέρας του

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο καθηγητής μουσικής θα κάνει εκτενή λόγο στις συχνές συγκρούσεις που υποστηρίζει ότι είχε με τη σύζυγό του. Θα προσπαθήσει μάλιστα να υποδυθεί το «θύμα» τονίζοντας ότι συνεχώς «έσκυβε το κεφάλι» στους ομηρικούς καβγάδες που είχαν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το μοιραίο μεσημέρι βρισκόταν σε «άμυνα», καθώς η 36χρονη γυναίκα αποπειράθηκε να τον χτυπήσει με μαχαίρι, το οποίο ωστόσο δεν έχει βρεθεί.
Επιπλέον είναι σίγουρο ότι ο δράστης θα επικαλεστεί και ψυχολογικά προβλήματα. Όπως άλλωστε είπε στους αστυνομικούς και ο πατέρας του, εδώ και δύο χρόνια ο γιος του είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε, προσθέτοντας μάλιστα ότι την τελευταία εβδομάδα η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί, καθώς εμφάνιζε «κρίσεις παραληρήματος».
........
Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&artid=841220&catID=16

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανεστάλη η απεργία των τελωνειακών - Σταδιακά ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων με βενζίνη

Παράνομη και όχι καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών όπου διεξήχθη η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Παράνομη κρίθηκε γιατί η απόφαση για την απεργία δεν ελήφθη από τη Γενική Συνέλευση όπως θα έπρεπε, αλλά από το Γενικό Συμβούλιο, από αναρμόδιο δηλαδή, όργανο.
Οι τελωνειακοί στη συνέχεια, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, αποφάσισαν με οριακή πλειοψηφία (16-15), στις 4:00 μετά τα μεσάνυχτα την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους έτσι από σήμερα αρχίζει ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων.
Mετά από "μαραθώνια" συνεδρίαση που τελείωσε στις 04:00 τα ξημερώματα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι αποφάσισαν την αναστολή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...