Ειδήσεις

26 Μαρ 2008

Συλλήψεις Θιβετιανών στην Ολυμπία

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απεργιακό δελτίο

Στην τέταρτη εβδομάδα κινητοποιήσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας, οι οποίοι σήμεραα αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο.



Ως το τέλος του μήνα συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις που κάνουν οι μηχανικοί του Δημοσίου.





Σήμερα ξεκίνησαν και οι τρεις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΟΤΕ, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους με την πώληση του 20% των μετοχών του Οργανισμού.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στον Κορυδαλλό από αύριο ο εργατολόγος

Μετά από περίπου δώδεκα ώρες που παρέμεινε στο γραφείο του δεύτερου ειδικού ανακριτή στον οποίο κλήθηκε να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης από κοινού, παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από κοινού και συμμετοχή σε απόπειρα αυτοκτονίας από κοινού, ομόφωνα, ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο.

Οι συνήγοροί του, Νίκος Μαυρομάτης και Γιάννης Κότσιος έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Ο βαρέως ασθενών εντολέας μας κρίθηκε αδίκως προσωρινά κρατούμενος. Θυσιάστηκε ως Ιφιγένεια προκειμένου να άρει τις αμαρτίες τρίτων για τις οποίες δεν έχει ευθύνη. Επειδή, όμως, συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη θα συνεχίσει την προσπάθειά του γιατί είναι αθώος. Κατέθεσε την αλήθεια διότι αυτή είναι ο μόνος σύμμαχός του, καθώς δεν μετείχε, ούτε μετέχει σε θολές συμφωνίες, ούτε προσπάθησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια και την κοινή λογική όπως ήδη έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση».
Ο κατηγορούμενος πρόσθεσαν ότι είναι αθώος αφού «ο εκβιασμός είχε συντελεστεί πολύ πριν την 20η Νοεμβρίου, μέρα που συνάντησε την 35χρονη».
Όσο για την κασέτα, την ύπαρξή της έμαθε για πρώτη φορά κατά την επίσκεψη με την 35χρονη στο "Πρώτο Θέμα" ενώ μέχρι τότε γνώριζε αόριστα πράγματα για την ύπαρξη κάποιου υλικού.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε απόψε στην Ασφάλεια και αύριο το πρωί θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου σύμφωνα με τους δικηγόρους του θα ζητήσει να κρατηθεί στο νοσοκομείο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εμπλοκή σημειώθηκε στο θέμα της διάνοιξης της διόδου στην οδό Λήδρας με υπαιτιότητα της τουρκικής πλευράς

"Ανοίγει η οδός Λήδρας στην Κύπρο" είχαμε γράψει την περαμένη Κυριακή και μάλιστα δημοσιέυσαμε και φωτογραφίες που μας έστειλε ο Μάριος Αταλιώτης από την Κύπρο, στις οποίες αποτυπώνονται οι εργασίες προετοιμασίας της διάνοιξης ενός από τους πιο εμπορικούς δρόμους, στη Λευκωσία.
Δεν προλάβαμε να χαρούμε και σήμερα διαβάζουμε στην εφημερίδα "Έθνος" ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο τουρκικός κατοχικός στρατός αντιδρά στη συμφωνία του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για απόσυρση δυνάμεών του από τη νεκρή ζώνη, ώστε να γίνει κατορθωτή η διάνοιξη του οδοφράγματος για ασφαλή διέλευση των πολιτών.
Ο κ. Χριστόφιας πάντως, εξέφρασε την ελπίδα ότι τα όποια εμπόδια θα ξεπεραστούν. Το ελπίζουμε και εμείς.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαμαρτυρίες Θιβετιανών μετά την Αφή της Φλόγας



Η Ολυμπιακή φλόγα έχει ανάψει.
Η τελετή αναστατώθηκε από ενεργά στελέχη υπέρ του Θιβέτ.
Οι διαμαρτυρόμενοι από την οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» έσπασαν έναν κλοιό 1.000 αστυνομικών την ώρα που μιλούσε ο απεσταλμένος της Κίνας.
Τα ενεργά στελέχη είχαν ορκιστεί να διαμαρτυρηθούν για τη βία στο Θιβέτ.

Μετάφραση περιγραφής του βίντεο όπως αυτή βρίσκεται στο: http://www.youtube.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι Έλληνες της Μασσαλίας γιόρτασαν το '21

Μήνυμα αναγνώστη

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, στην έδρα της Ελληνικής Κοινότητας Μασσαλίας. Οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Μασσαλίας ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες ζωντάνεψαν μνήμες από το 1821.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θετικά θα λειτουργήσει για την κυβέρνηση η πρόταση δυσπιστίας

Μήνυμα αναγνώστη


Εγώ λέω ότι θετικά βλέπει και η ΝΔ την πρόταση δυσπιστίας.
.
  1. Η πρόταση δεν πρόκειται να «περάσει»
  2. Η κυβέρνηση θα βγει πιο δυνατή τελικά από αυτήν την ιστορία
  3. Τη στιγμή που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων και μετά τη χθεσινοβραδινή μας άρνηση της τελευταίας πρότασης Νίμιτς, αυτή η πρόταση θα είναι ένα "όπλο" ενάντια στις πιέσεις των ΗΠΑ, με την απειλή της «πτώσης» της κυβέρνησης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Zougla.gr

"Πανικός θα γίνει εκεί. Θα γίνει "της μουρλής", έχω όρεξη και κέφι όσο δεν μπορείς να φανταστείς" είπε σήμερα το μεσημέρι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, στην εκπομπή του "Ο άγνωστος Μ", στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Αναφερόταν στο ειδησεογραφικό portal "Zougla.gr" που ετοιμάζει με λίγα χρήματα, με ένα πολύ μικρό κεφάλαιο όπως τόνισε, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα που πήρε από την πώληση του μεριδίου του από το "Πρώτο Θέμα".
Η ηλεκτρονική του εφημερίδα θα είναι έτοιμη σε λίγες μέρες όπως είχε πει και από τις τηλεοπτικές εκπομπές του.
Θα έχει και ίντερνετ τηλεόραση με μικρά δελτία ειδήσεων τα οποία θα τα παρουσιάζει μαζί με άλλους και η σύζυγός του Κιμ Κίλιαν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επικίνδυνες κολώνες ΔΕΗ

Μήνυμα αναγνώστη

Δεν είναι η αιτία η απεργία της ΔΕΗ αλλά αυτά τα κουτιά που βρίσκονται πάνω σε έναν πυλώνα έξω από το σπίτι μου, είναι έτσι από το περασμένο καλοκαίρι.
Μήπως μπορεί κάποιος να κάνει κάτι γιατί εγώ όσες φορές και αν τους πήρα τηλέφωνο δεν κατάφερα να τους πείσω να έρθουν να τα συμμαζέψουν.
Το Θέμα είναι ότι βρίσκονται πολύ χαμηλά και έχει σε αυτά πρόσβαση ο καθένας. Τι θα γίνει αν ένα παιδί πειράξει τα καλώδια;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόταση δυσπιστίας στο... παρά πέντε

Σύνταγμα της Ελλάδας

Κεφάλαιο δέυτερο

Σχέσεις Βουλής και Κυβέρνησης

Άρθρο 84



1. Η Κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και μπορεί να τη ζητεί και οποτεδήποτε άλλοτε.
Η Βουλή, αν έχουν διακοπεί οι εργασίες της κατά το σχηματισμό της Κυβέρνησης, καλείται μέσα σε δεκαπέντε ημέρες να αποφανθεί για την πρόταση εμπιστοσύνης.
2. Η Βουλή μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Κυβέρνηση ή από μέλος της. Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου αφότου η Βουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας. Η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογραμμένη από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση.
3. Κατ΄ εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας και πριν από την πάροδο εξαμήνου, αν είναι υπογραμμένη από την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
4. Η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Κυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.
5. Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Κυβέρνηση.
6. Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.
Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
7. Κατά την ψηφοφορία για τις πιο πάνω προτάσεις ψηφίζουν οι Υπουργοί και Υφυπουργοί που είναι μέλη της Βουλής.

Κανονισμός Βουλής
Μέρος τέταρτο: Ειδικές διαδικασίες
Kεφάλαιο B΄: Προτάσεις εμπιστοσύνης και δυσπιστίας
Άρθρo 142: Πρόταση δυσπιστίας

1. H Boυλή μπορεί με απόφασή της να απoσύρει την εμπιστoσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλoς της ύστερα από πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπoγραμμένη από τo ένα έκτo (1/6) τoυλάχιστoν των Boυλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση.
2. H πρόταση δυσπιστίας υπoβάλλεται στoν Πρόεδρo σε δημόσια συνεδρίαση της Boυλής.
3. Aν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπoγράφεται από τoν ελάχιστo απαιτoύμενo αριθμό Boυλευτών, η Boυλή διακόπτει τις εργασίες της για δύo ημέρες, εκτός αν η Kυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.
4. Mε την επιφύλαξη της ευχέρειας πoυ παρέχει η πρoηγoύμενη παράγραφoς στην Kυβέρνηση, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας αρχίζει δύo ημέρες μετά την υπoβoλή της και τελειώνει τo αργότερo τη δωδεκάτη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με oνoμαστική ψηφoφoρία, πoυ διεξάγεται σύμφωνα με την παράγραφo 3 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ.
5. H συζήτηση αρχίζει με την oμιλία δύo Boυλευτών από εκείνoυς πoυ υπoγράφoυν την πρόταση δυσπιστίας και oρίζoνται με ανάλoγη εφαρμoγή τoυ άρθρoυ 91 παρ. 5. H εγγραφή των άλλων oμιλητών γίνεται έως τo τέλoς της oμιλίας των δύo Boυλευτών τoυ πρoηγoύμενoυ εδαφίoυ. Kατά τα λoιπά η συζήτηση και η ψηφoφoρία διεξάγoνται σύμφωνα με τις παραγράφoυς 3 έως 5 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ.
6. Πρόταση δυσπιστίας δεν μπoρεί να υπoβληθεί πριν περάσει εξάμηνo από την απόρριψη πρoηγoύμενης όμoιας πρότασης, εκτός αν υπoγράφεται από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.
7. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνo αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εύελπις τιμωρήθηκε γιατί τραγουδούσε το "Μακεδονία ξακουστή";

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε ότι οι νέοι με την παρέλαση έκαναν το καθήκον τους και αναρωτήθηκε αν κάνει το ίδιο και η κυβέρνηση, επικαλούμενος πληροφορία, σύμφωνα με την οποία το ΓΕΣ έστειλε σήμα να μην ακουστεί στην παρέλαση το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή».
Είπε ακόμα ότι την 28η Οκτωβρίου ένας εύελπις που τραγούδησε τιμωρήθηκε με 20 μέρες φυλακή.
Πράγματι οι δυνάμεις των ΟΥΚ και κάποιοι ευέλπιδες είχαν τραγουδήσει κατά την διάρκεια της παρέλασης στις 28 Οκτωβρίου το συγκεκριμένο εμβατήριο.
Και στις 30 Ιανουαρίου του 2008 ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε ρωτήσει στη Βουλή: Ένας εύελπις είπε το «Μακεδονία ξακουστή». Τιμωρήθηκε με είκοσι μέρες κράτηση! Γιατί; Ρώτησα εσάς και περιμένω την απάντησή σας. Ψάξτε το! Είναι δυνατόν να τιμωρείται εύελπις γιατί τραγουδάει το «Μακεδονία ξακουστή»;
Πάντως, στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέλασης, η μπάντα παιάνισε τέσσερις φορές το εμβατήριο.

Και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" της 7ης Ιανουαρίου του 2008: "Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού η ποινή δεν αφορούσε το συγκεκριμένο εμβατήριο, το οποίο άλλωστε είναι εγκεκριμένο και η χρήση του προβλέπεται σε πορείες, παρελάσεις κ.λπ. Όπως είπε αρμόδια πηγή, υπήρξε παράβαση διαταγής που αφορούσε «την πειθαρχία συγκροτημένου στρατιωτικού τμήματος το οποίο μάλιστα παρήλαυνε». Η διαταγή, αναφέρθηκε, ήταν προληπτικού χαρακτήρα. Προφανώς εδόθη λόγω του ότι την περίοδο εκείνη ευρίσκοντο σε εξέλιξη λεπτοί χειρισμοί για το Σκοπιανό- σε λίγες ημέρες ήταν και η συνάντηση με τον μεσολαβητική του ΟΗΕ κ. Νίμιτς".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Μαϊμού" e-mail με στόχο τα PIN πελατών τραπεζών

Πελάτες της Εθνικής Τράπεζας είναι οι τελευταίοι στόχοι επιτήδειων οι οποίοι τους «βομβαρδίζουν» με «μαϊμού» ηλεκτρονικά μηνύματα με σκοπό να τους κλέψουν το ΡΙΝ. Μια τέτοια σπείρα απατεώνων με τη μέθοδο του phishing («ψαρέματος») στέλνει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια μηνύματα σε όλο τον κόσμο με στόχο να εξαπατηθεί το 0,1%.
Δηλαδή, περίπου 2.000 άτομα.
Η μέθοδος είναι συνηθισμένη. Οι απατεώνες στέλνουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο, παριστάνοντας υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, ζητούν από αφελείς χρήστες του ίντερνετ να πληκτρολογήσουν τους μυστικούς κωδικούς τους, δήθεν για να τους τσεκάρουν.
Όποιος κάνει κάτι τέτοιο το πληρώνει ακριβά αφού το πιθανότερο είναι να βρει άδειο τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η παρέλαση τους έφερε πιο κοντά

Ο... θείος Γιώργος Παπανδρέου, αγνοώντας το πρωτόκολλο της παρέλασης, βρήκε δύο λεπτά για να παίξει με τα δίδυμα του Κώστα Καραμανλή, τον Αλέκο και την Αλίκη -στην οποία μάλιστα έδωσε και μία καραμέλα - υπό το... πονηρό χαμόγελο του μπαμπά πρωθυπουργού.

Από την εφημερίδα "Espresso"
Σχόλιο της εφημερίδας "Τα Νέα": Μετά το συνέδριο, το ΠΑΣΟκ αρχίζει δουλειά σε βάθος στη νέα γενιά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...