Ειδήσεις

13 Οκτ 2008

Η απάντηση του Πέτρου Τατούλη στον "naxios"

Διαβάστε και: Το σχόλιο του «naxios» στο ιστολόγιο του Πέτρου Τατούλη που προκάλεσε τη σημερινή απάντησή του
................
Ο/Η Πέτρος Τατούλης είπε...

@ naxios

Φίλε Νάξιε,

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο διάλογος στις ελεύθερες κοινωνίες γίνεται ανοικτά και οπουδήποτε. Για όσους δεν τον φοβούνται ασφαλώς. Στις δημοκρατίες δεν βάζουμε πλαίσια για τον διάλογο. Στις δημοκρατίες, δεν υπάρχει κανόνας που να επιβάλει ο διάλογος να γίνεται μέσα στα κομματικά όργανα και όχι ελεύθερα και ανοικτά. Πάντως στη δική μας περίπτωση, ο συλλογισμός σου έχει δύο βασικά μειονεκτήματα. Πρώτον, ότι κατέθεσα με κάθε ευθύτητα, συνέπεια και συναίσθηση της μεγάλης μου ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, τις απόψεις μου σε αρμόδιο όργανο του κόμματος. Και μάλιστα ενώπιον όλων, προκειμένου κανείς να μην μπορεί στο μέλλον να επικαλεσθεί ότι δεν γνώριζε, ότι δεν είχε ακούσει. Δεύτερον και σημαντικότερο, δυστυχώς, η κατάθεση των δικών μου απόψεων δεν εξελίχθηκε σε διάλογο. Οι απόψεις μου ουδέποτε έτυχαν συζήτησης, προκειμένου από κοινού να καταλήξουμε σε κάποια δια ταύτα. Ήταν ένας μονόλογος, στον οποίο οι μόνες απαντήσεις ήταν φημολογία, παραπολιτικά σχόλια και εικοτολογίες για διαγραφή μου, για κυρώσεις, για δήθεν ενόχληση του πρωθυπουργού και άλλα πολλά άνευ ουσίας για το μέλλον της παράταξης και του τόπου. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου στο ότι από τον Απρίλιο και την πρώτη μου παρέμβαση σε πολλά από όσα είπα δικαιώθηκα. Και έπονται σίγουρα και άλλες εξελίξεις.
………..
Συνεχίζεται…

Και ερχόμαστε στην πρόσφατη παρέμβαση μου στην Κεντρική Επιτροπή του Σεπτεμβρίου. Επανέλαβα τις απόψεις μου. Και πρότεινα στον πρωθυπουργό προκειμένου να βγούμε από την κρίση και την εσωστρέφεια να οδηγήσει το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο. Τούτο προφανώς το έπραξα, όχι γιατί δεν νοιάζομαι για το μέλλον της παράταξης και κυρίως του ιδεολογικού χώρου που εκφράζει, αλλά ακριβώς το αντίθετο: να επιλύσουμε τα προβλήματα, τις ιδεολογικές στρεβλώσεις, να ξαναχαράξουμε νέα πορεία και να επαναπροσανατολιστούμε στις αρχές που προφανώς κάπου στο δρόμο έχουμε χάσει. Η απάντηση ήταν αστεία. Η δια βοής απόρριψη της πρότασης μου χωρίς προηγούμενη συζήτηση ενέχει τρία αδύναμα σημεία που την καθιστούν ανορθολογική και αντιδημοκρατική. Πρώτον, απευθύνθηκα στον πρωθυπουργό και όχι στους συνέδρους (οπότε το λογικό θα ήταν να απορρίψει εκείνος την πρότασή μου ή τέλως πάντων να αδιαφορήσει). Δεύτερον, μέσα σε ένα κλίμα φόρτισης τέθηκε σε ψηφοφορία (!) χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση. Και τρίτον, τέθηκε σε ψηφοφορία δια βοής, πράγμα που φανερώνει προχειρότητα, αλλά κυρίως αρμόζει σε καθεστώτα όχι δυτικά όχι σύγχρονα όχι προοδευτικά. Πρακτικές που αρμόζουν, θα μου επιτρέψεις να πω, σε κόμματα σταλινικού τύπου και ασφαλώς όχι σε ένα φιλελεύθερο κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία.

Τώρα, σε ότι έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις μου ως βουλευτής, διότι προφανώς εσύ γνωρίζεις καλύτερα από εμένα για ποιους λόγους με ψηφίζει ο Έλληνας.


Ας ξεκινήσουμε από τα επιμέρους:

- Ποτέ δεν υπέδειξα στον πρωθυπουργό ποιον θα τοποθετήσει υπουργό και ποιον όχι. Έκρινα ότι σε περιπτώσεις που υπήρχαν υπόνοιες ενοχής θα έπρεπε να απομακρυνθούν οι υπεύθυνοι. Αυτό, αγαπητέ Νάξιε, έχει να κάνει με το τεκμήριο πολιτικής ενοχής που εφαρμόζεται σε όλες τις προοδευτικές χώρες. Δεν θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το εφαρμόζαμε, αλλά μάλλον οι τελευταίοι. Το ποιους θα τοποθετούσε στις θέσεις των απερχομένων είναι θέμα που ασφαλώς και θα αφορούσε τον ίδιο, αφού ως γνωστόν ο πρωθυπουργός είναι εκείνος έχει αποκλειστικά την ευθύνη των επιλογών του και ένα τέτοιο βάρος δεν θα ήθελα ποτέ να το μοιράσω και στις δικές μου πλάτες.

- Όπως εγώ κρίνομαι έτσι μπορώ κι εγώ να κρίνω. Να έχεις υπόψιν σου, ωστόσο, ότι οι δικές μου αναφορές δεν έχουν ποτέ να κάνουν με πρόσωπα, παρά με πολιτικές και συμπεριφορές.

- Τέλος, όσον αφορά τους ψηφοφόρους μου, με εμπιστεύονται για όλη μου τη στάση αυτά τα 30 χρόνια, διότι δεν διστάζω να εκφράζομαι ελεύθερα αφενός διότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε και αφετέρου διότι κινούμαι με γνώμονα την αρχή ότι αυτά που έχεις να χάσεις όντας έντιμος και συνεπής είναι πολύ λιγότερα από αυτά που έχεις να κερδίσεις.

Για το τέλος, κάποια λίγα σχόλια για την κομματική πειθαρχία.

Θα ξεκινήσω με ένα γνωστό γεγονός της πρόσφατης επικαιρότητας: Πριν από 15 μέρες έγινε ψηφοφορία στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων για το σχέδιο νόμου του προέδρου Μπους, που αφορούσε τη χρηματοπιστωτική κρίση. Στην ψηφοφορία, 133 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση, πήγαν δηλαδή κόντρα στον πρόεδρό τους, και μάλιστα 37 ημέρες πριν από τις εκλογές. Στην ίδια ψηφοφορία, 141 βουλευτές του κόμματος των Δημοκρατικών υπερψήφισαν την πρόταση, μολονότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η κρίση ευνοούσε το Δημοκρατικό υποψήφιο Μπάρακ Ομπάμα. Το επιχείρημα όλων ήταν ότι ψήφιζαν κατά συνείδηση και κατ’ εντολή των ψηφοφόρων τους. Ουδείς απεκάλεσε, τους πρώτους «αντάρτες» ή τους δεύτερους «συμβιβασμένους εχθρούς της παράταξης». Κανένας από τους αρχηγούς των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, που είχαν ανακοινώσει από πριν τη συναίνεσή τους, δεν εξέλαβε το αποτέλεσμα ως προσωπική ήττα. Κανείς δεν επανέφερε πρακτικές του 19ου αιώνα, του τύπου ενός καινούργιου Δόγματος Μονρόε του 2008. Κανένας κύκλος εσωστρέφειας δεν άνοιξε. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, η ελευθερία γνώμης των βουλευτών, ούτε αμφισβητήθηκε, ούτε δαιμονοποιήθηκε. Βέβαια, στη συνέχεια, μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης της αμερικανικής οικονομίας, οι Ρεπουμπλικανοί πείσθηκαν και το νομοσχέδιο τελικώς υπερψηφίσθηκε.

Στις δημοκρατικές κοινωνίες, δεν διανοείται κανείς να διαχειρίζεται τις κοινοβουλευτικές ομάδες ερήμην τους. Ασφαλώς οι βουλευτές πρέπει να στηρίζουν το κόμμα με τη σημαία του οποίου εξελέγησαν, αλλά κανείς δεν τους επιβάλλει αφωνία. Η αφωνία πριονίζει το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας των βουλευτών και, κατ’ ακολουθία, των πολιτών που τους ψήφισαν. Γιατί εμείς, οι βουλευτές που εκλεγόμαστε από το λαό, είμαστε οι διαμεσολαβητές μεταξύ της παράταξης και της κοινωνίας, της βάσης και της ηγεσίας, και κατά τις δύο διευθύνσεις, όπως πολύ σωστά τόνισε και ο κ. πρωθυπουργός.

Εκεί που κρινόμαστε όλοι, φίλε Νάξιε, είναι αν εφαρμόζουμε αυτά που υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Καθυστερήσεις μας συγχωρεί ο λαός, αλλά όχι αλλαγή του στόχου. Υποσχεθήκαμε πρόοδο, πολιτικό ήθος και διαφάνεια. Αστοχίες μπορεί να γίνουν, δεν επιτρέπεται όμως έκπτωση στις βασικές μας αξίες. Αν κάποια στιγμή το τραίνο πάρει τη λάθος διασταύρωση, είναι υποχρέωσή μας να τραβήξουμε το μοχλό κινδύνου. Ας κλείσουμε λίγο τ΄ αυτιά μας στους φωνακλάδες και τα παπαγαλάκια της καθημερινής επικαιρότητας και ας εξετάσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία. Θα δούμε ότι το πρόβλημα της παράταξης δεν είναι εσωκομματικό. Δεν υπάρχουν δαίμονες στη Νέα Δημοκρατία. Η Κυβέρνηση δεν είναι υπό ομηρία. Είμαι βέβαιος ότι κανείς από μας δεν προτίθεται να βλάψει την παράταξη. Αυτοί που τη βλάπτουν είναι εκείνοι που προσπαθούν να μεταθέσουν την προσοχή του κόσμου από τα ουσιαστικά προβλήματα στο δήθεν εσωκομματικό πεδίο. Οι θεωρίες συνωμοσίας και υπονόμευσης, με μπόλικη λασπολογία σαν γαρνιτούρα, δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες, σε μια δύσκολη περίοδο που εκείνοι προσβλέπουν σε μας για ελπίδα. Οι φήμες για ηρωϊκή έξοδο, τύπου πρόωρων εκλογών, αποπροσανατολίζουν από την εστίαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η θολούρα εξισώνει δίκαιους και άδικους. Το προπέτασμα πολιτικού καπνού σκεπάζει προστατευτικά όσους έχουν κάτι να κρύψουν.

Ο πολίτης που πληρώνει ακριβότερα τη δόση για το στεγαστικό δάνειο του σπιτιού του, με χρήματα που του λείπουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, γνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης από πρώτο χέρι, καλύτερα από εμάς. Δεν διαπιστώνει την οικονομική δυσπραγία με στατιστικές. Τη βιώνει. Του ζητάμε επιπλέον να πληρώσει παραπάνω φόρους. Διαμαρτύρεται, αλλά θα το κάνει. Εξεγείρεται όμως όταν ακούει για off-shore εταιρείες, για προκλητικά πλούσιους πολιτικούς, για ανταλλαγές ακινήτων του Δημοσίου αξίας εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αυτός στριμώχνεται οικονομικά. Θυμώνει. Θυμώνει με όλους μας. Μας απορρίπτει συλλήβδην όλους.

Είμαι σίγουρος ότι εσύ που συνομιλείς καθημερινά με ανθρώπους της λεγόμενης κομματικής μας βάσης γίνεσαι καθημερινά αποδέκτης τέτοιων μηνυμάτων, αν όχι κι εσύ συμμερίζεσαι τις ίδιες αγωνίες με εμένα.

Κατοικώ με την οικογένειά μου σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, αρκετά κοντά στο κέντρο, και συχνά πηγαίνω τα πρωϊνά στο γραφείο μου με τα πόδια. Στην ημίωρη διαδρομή άγνωστοι πολίτες με σταματούν και με την οικειότητα που γεννά η τηλεόραση μου λένε με αγωνία: «Πέτρο, πες κάτι!». Είμαι σίγουρος ότι το ακούμε όλοι αυτό. «Κάντε κάτι», λένε σε όλους μας. Η κοινωνία ζητά από μας, όλους, να αναγνωρίσουμε τα προβλήματά της, να τα συμμεριστούμε και να βρούμε λύσεις. Λύσεις ρεαλιστικές. Λύσεις πολιτικές. Λύσεις με υπευθυνότητα και προοπτική. Μετά το 1989, επικράτησαν διεθνώς τα φιλελεύθερα καθεστώτα. Ο φιλελευθερισμός, μια κακοποιημένη μάλλον έννοια, σημαίνει ότι προτεραιότητα έχουν οι ελευθερίες του πολίτη, του κάθε πολίτη, και ότι το κράτος παρεμβαίνει για να εξασφαλίσει ότι το μεγάλο ψάρι δεν θα φάει το μικρό. Στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία υπήρξε από την ίδρυσή της ο εκφραστής της σύγχρονης, φιλελεύθερης, δημοκρατικής Ελλάδας. Είναι το κόμμα που συμμετέχει ισότιμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που έχει σαν βάση του το μέσο πολίτη. Είναι η παράταξη που δεν έχει ιδεολογικές αγκυλώσεις, επομένως μπορεί να δημιουργήσει δημόσιο πλούτο. Η Νέα Δημοκρατία είναι το πολιτικό κόμμα που στο σημερινό διεθνές σύστημα μπορεί και πρέπει να πάει τη χώρα μπροστά. Η χώρα έχει ακόμη δυνάμεις και οι πολίτες ακόμη προσβλέπουν σε μας. Στο χέρι μας είναι να τους κινητοποιήσουμε και να αναστρέψουμε την προσωρινή κάμψη της παράταξης, θέτοντας στο περιθώριο τους υπεύθυνους .
13 Οκτώβριος 2008 4:33 μμ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το σχόλιο του «naxios» στο ιστολόγιο του Πέτρου Τατούλη που προκάλεσε τη σημερινή απάντησή του

Ο/Η naxios είπε...

Συμφωνούμε ότι η ΝΔ θα πρέπει να έχει τις πόρτες της ανοικτές. Συμφωνούμε επίσης ότι για να έχει ουσία κάτι τέτοιο, εντός των θυρών θα πρέπει να ενθαρρύνεται και ο ελεύθερος διάλογος .
Θα πρέπει όμως να συμφωνήσεις ότι ο ελεύθερος διάλογος πρέπει να γίνεται μέσα στα όργανα του κόμματος και όχι μέσω ΜΜΕ που ελέγχονται για την αξιοπιστία τους και τους κρατικοδίαιτους ιδιοκτήτες τους.
Εσύ θεωρείς τραγικό να σου υποδεικνύεται η έξοδος από την παράταξη που υπηρέτησες με συνέπεια και εντιμότητα τα τελευταία 30 χρόνια (άφησες όμως ανοιχτό το αν θα συνεχίσεις να την υπηρετείς).
Θα πρέπει όμως και εσύ να ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ότι είναι και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και αντιδεοντολογικό αλλά και εκτός του καθηκόντων σου ως βουλευτή της παράταξης, να ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ στον ΔΙΣ εκλεγμένο πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που το 1998 παρέλαβε ένα κόμμα διαλυμένο και πολιτικά και ψυχικά και όλα τα ΜΜΕ εναντίον του, και κατόρθωσε να το οδηγήσει σε συνεχείς εκλογικές νίκες, για το ποιον θα τοποθετήσει υπουργό και ποιον όχι.
Όπως είναι και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και αντιδεοντολογικό αλλά και εκτός του καθηκόντων σου ως βουλευτή της παράταξης να κρίνεις το ποιος συνάδελφος σου κινείται μέσα στα όρια του Συντάγματος, αλλά και ποιος έχει κατ΄ επανάληψη παραβιάσει τις αρχές του κόμματος.
Θα πρέπει όμως να συμφωνήσεις ότι η μεθοδολογία αυτή ξεφεύγει από τα όσα περί ελευθερίας της έκφρασης επικαλείσαι .
Και σε κάθε περίπτωση το τιμητικό αξίωμα του βουλευτή που σου έχουν εμπιστευτεί οι ψηφοφόροι της εκλογικής σου περιφέρειας δεν περιλαμβάνει τέτοια εντολή , δηλαδή να ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ στον πρωθυπουργό για το ποια στελέχη πρέπει εμπιστεύεται και μάλιστα δημοσίως.

8 Οκτώβριος 2008 11:37 πμ
.......
Διαβάστε και: Η απάντηση του Πέτρου Τατούλη στον "naxios"



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος είναι ο Facebook-ότερος; Δεύτερη μέτρηση

Αξιοσημείωτη αύξηση σημείωσαν τις τελευταίες ημέρες οι υποστηρικτές του Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης μέτρησης του facebook-ότερου.
Στην πρώτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου και στη δεύτερη ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας.

Οι σελίδες των υποστηρικτών κάθε πολιτικού είναι οι κάτωθι:


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: http://www.new.facebook.com/pages/George-A-Papandreou
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: http://www.new.facebook.com/pages/Alexis-Tsipras
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: http://www.new.facebook.com/pages/Konstantinos-Karamanlis
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: http://www.new.facebook.com/pages/Dora-Bakoyannis
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: http://www.new.facebook.com/pages/Georgios-KARATZAFERIS
...............
DentNEWS.net Οδοντιατρική

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Είχαν ζητήσει εγγράφως από δικαστίνα να μη βγάλει απόφαση για τη Βιστωνίδα γιατί… «υπήρχε συμφωνία»

Τον Ιούνιο του 2004 ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους ενημέρωσε εγγράφως τη δικαστίνα Μαρία Ψάλτη να μην βγάλει απόφαση για το θέμα της λίμνης Βιστωνίδας, επειδή όπως επεσήμανε, υπήρχε συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου και Μονής για την παραχώρηση.
Ο «Alpha» παρουσίασε το έγγραφο που απεστάλη το 2004 επί κυβέρνησης ΝΔ.
Το έγγραφο που οριστικά χάρισε τη λιμνοθάλασσα στον ηγούμενο Εφραίμ, το απέστειλε ο Ιωάννης Διονυσόπουλος, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους που σήμερα υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας με πολιτικό προϊστάμενο τον Θοδωρή Ρουσόπουλο.
…………..
Περισσότερα: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=88&news_id=32650

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μητέρα «γαλάζιου» αγροτοσυνδικαλιστή, πρωταγωνίστρια άθελά της στις διαμαρτυρίες της κομματικής βάσης για υπουργούς που προκαλούν με τον πλούτο τους

Η κυρία Φανή Νασίκα ρώτησε μια μέρα το γιο της Θανάση: «Παιδί μου αυτός ο Ρουσόπουλος όμορφο παιδί είναι. Έχει μεγάλη οικογένεια;».
«Μάλλον έχει δυο-τρία παιδιά», της απάντησε ο γιος της.
«Α, για αυτό έχει δυο-τρία σπίτια ο άνθρωπος, για τα παιδιά του» είπε εκείνη.
Το συγκεκριμένο διάλογο μετέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Νασίκας σε σύσκεψη που έγινε την Κυριακή, στη Λάρισα παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Θανάσης Νασίκας εξαπέλυσε μέσω του «Alpha 98,9» ολομέτωπη επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας λέγοντας ότι «δεν μπορεί ο κ. Καραμανλής να μιλά για σεμνά και ταπεινά και να κάνει πράξη με τη ζωή του το σεμνά και ταπεινά και μερικοί άλλοι να μην το καταλαβαίνουν και να προσβάλλουν τη παράταξη. Να πάνε στα σπίτια τους και να τελειώνουμε. Να πάνε από κει που ήρθαν, να υπηρετούν αυτούς που υπηρετούσαν».

Η μητέρα του «γαλάζιου» αγροτοσυνδικαλιστή που άθελα της έγινε πρωταγωνίστρια στη σύσκεψη της Λάρισας, μίλησε στον «Alpha» και είπε ότι ρώτησε το γιο της, πώς ο ίδιος, τόσα χρόνια στο κόμμα ζει ακόμη στο νοίκι και ο Ρουσόπουλος εμφανίσθηκε ξαφνικά και έκανε τόση περιουσία και ερωτηθείσα τι της απάντησε, είπε ότι «μου είπε, ότι "εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς, εμείς πάμε με τον σταυρό στο χέρι"».


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όσοι δουν ψάρι που μοιάζει με τορπίλη, έχει τέσσερα μεγάλα δόντια και δεν έχει λέπια, καλύτερα να το αποφύγουν...

Αναπαράγεται ταχύτατα στις ελληνικές θάλασσες και πρόσφατα το ψάρεψαν στη Σαλαμίνα.
Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές γιατί η κατανάλωση του λαγοκέφαλου μπορεί να προκαλέσει μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και να επιφέρει ακόμα και το θάνατο.
Στη χώρα μας έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά δηλητηριάσεων, όμως στο Λίβανο και στο Ισραήλ δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατανάλωσή του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Καρατζαφέρης για Θεόδωρο Ρουσόπουλο: το 1998 εγώ ήμουν ΝΔ και αυτός ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στον «Alpha 98,9» ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε σε συγκέντρωση που είχε γίνει στην Τρίπολη, παραμονές των νομαρχιακών εκλογών του 1998, στην οποία ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είχε δημοσίως στηρίξει τον υποψήφιο νομάρχη του ΠΑΣΟΚ, Παντελή Τσιλιβή.
Στην Τρίπολη την ίδια μέρα ήταν και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, για να υποστηρίξει όμως τον υποψήφιο νομάρχη της ΝΔ.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε συγκεκριμένα: «Όταν εγώ φώναζα, ο Ρουσόπουλος ήταν απέναντι. Το 1998 ήμουν στην Τρίπολη και φώναζα για τον Νομάρχη τον Γιαννόπουλο και είναι στο άλλο καφενείο και φωνάζει μαζί με τον Βαγγέλη τον Γιαννόπουλο ο Ρουσόπουλος για το ΠΑΣΟΚ. ΝΔ εγώ, ΠΑΣΟΚ αυτός. Αυτός είναι ο σώγαμπρος που ήρθε για να μας τα πάρει».
.......
Διαβάστε και: Υποψήφιο Νομάρχη του ΠΑΣΟΚ υποστήριζε το 1998 ο Ρουσόπουλος



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υποψήφιο Νομάρχη του ΠΑΣΟΚ υποστήριζε το 1998 ο Ρουσόπουλος

Αίσθηση προκαλεί το βίντεο από τις Νομαρχιακές εκλογές του 1998, στο οποίο ο δημοσιογράφος τότε Θοδωρής Ρουσόπουλος εμφανίζεται στην Τρίπολη για να στηρίξει και δημοσίως τον υποψήφιο Νομάρχη του ΠΑΣΟΚ Παντελή Τσιλιβή, μόλις τρία χρόνια πριν αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Η προεκλογική εκδήλωση είχε γίνει στην Αρκαδία, ενώ τον νυν υπουργό Επικρατείας είχε προλογίσει ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
Το βίντεο από εκείνη την προεκλογική συγκέντρωση παρουσίασε στην τηλεοπτική του εκπομπή στο «Τηλεάστυ» ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
………..
Περισσότερα: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=88&news_id=32636

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε βιβλίο γυμνασίου δημοσιεύθηκε η διεύθυνση και το τηλέφωνο ενός καταστήματος! – Μπορούμε να διαφημιστούμε και εμείς στα βιβλία του ΟΕΔΒ;

Στο βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσας της Α΄ Γυμνασίου, στη σελίδα 104 δημοσιεύθηκε η διεύθυνση, το τηλέφωνο και το φαξ ενός καταστήματος!


Διαβάστε και: Οδηγίες προς μαθητές: Συνήθως χρησιμοποιούμε τη λέξη «κώλος» όταν μιλάμε με τους φίλους μας και όχι όταν γράφουμε!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οδηγίες προς μαθητές: Συνήθως χρησιμοποιούμε τη λέξη «κώλος» όταν μιλάμε με τους φίλους μας και όχι όταν γράφουμε!

Διαβάζουμε σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

Εκατοντάδες λάθη εντόπισε το υπουργείο Παιδείας στα καινούργια βιβλία και απέστειλε ήδη στα σχολεία τους καταλόγους με τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να ενημερωθούν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι μαθητές.
Τα λάθη όμως είναι τόσα πολλά, ώστε για την ανάπτυξή τους στα βιβλία του Δημοτικού χρειάστηκαν 63 δακτυλογραφημένες σελίδες, ενώ για τα λάθη σε 16 βιβλία του Γυμνασίου απαιτήθηκε να γραφτούν 83 σελίδες.
Συνολικά, δηλαδή, τα διάφορα λάθη και παροράματα μόνα τους αποτελούν ένα νέο βιβλίο... 146 σελίδων!

Ψάξαμε και βρήκαμε μερικά από τα λάθη που αναφέρονται σε αυτόν τον κατάλογο.


Στο Εικονογραφημένο Λεξικό Α, Β και Γ Δημοτικού υπάρχει η ερμηνεία της λέξης «κώλος» όπως τη βλέπετε στη φωτογραφία.

Στον κατάλογο με τις διορθώσεις υπάρχει κατά λέξη- η εξής απίθανη διόρθωση: «[σελ. 227] [κώλος] (Να προστεθεί: Συνήθως χρησιμοποιούμε τη λέξη αυτή όταν μιλάμε με τους φίλους μας και όχι όταν γράφουμε)».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κρούσμα φυματίωσης παρουσιάστηκε σε καθηγητή του 39ου Λυκείου της Αθήνας – Κλειστά σήμερα το 39ο και το 32ο της Κυψέλης

Σήμερα το πρωί οι γονείς με ένα πανώ που έγραφε: «Κλειστόν λόγω φυματίωσης» έσκλεισαν το σχολείο.
Ο Σύλλογος Καθηγητών απαιτεί ενημέρωση και συγκεκριμένα μέτρα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οικονομικός παράγοντας του νησιού με δυο σακούλες ρευστό στο χέρι, παθαίνει μεγάλη νίλα και πέφτει "θύμα" μεγάλης πλάκας από φίλους

Οικονομικός παράγοντας της Κεφαλονιάς με μεγάλη ρευστότητα, έδωσε εντολή στη τράπεζα του για μια μεγάλη ανάληψη σε μετρητά. Ελάτε όμως που το μυστικό διέρρευσε στους πλακαδόρους φίλους του και είπαν να του κάνουν «χοντρή» πλάκα.
Πήρανε δανεικά δυο αυτοκίνητα από ένα «rent car», φορέσανε γυαλιά και καπέλα και τη στήσανε έξω από τη τράπεζα που ο οικονομικός παράγοντας είχε παρκάρει τη πολύ γνωστή και λουσάτη κούρσα του.
Βγήκε από τη τράπεζα ο παράγοντας κρατώντας στο χέρι δυο μαύρες σακούλες σκουπιδιών τίγκα στο χαρτονόμισμα. Μόλις απομακρύνθηκε λίγο τον πλευρίσανε τα δυο αυτοκίνητα στη παραλιακή, τον στρίμωξαν και του κλείσανε το δρόμο , σπρώχνοντάς τον προς τη θάλασσα: «Ή τα λεφτά σου ή μαζί στη θάλασσα» του αγριοφωνάζουν πνιγμένοι στα γέλια. «Τα έκανε πάνω του» ο παράγοντας. Μένει στήλη άλατος.
Ανοίγουν οι φίλοι το αυτοκίνητο και παίρνουν τις σακούλες. Έτοιμος για το εγκεφαλικό ο παράγοντας ... Πήγε να καταρρεύσει... τραύλιζε...
Τότε τον λυπήθηκαν οι φίλοι, βγάλανε τα γυαλιά και τα καπέλα και του έδωσαν πίσω τα «σκουπίδια» του.
Μετά από αυτό το σπαβέντο, ο παράγοντας πήγε πίσω τις σακούλες στη τράπεζα και περιμένει μαζί με όλους εμάς τους φτωχούληδες να επέλθει το μοιραίο...
Αυτός είναι ο κεφαλλονίτικος τρόπος αντιμετώπισης του παγκόσμιου κραχ… πατριώτες. Αυτή είναι η Κεφαλλονίτικη κουρλαμάδα, αν έχετε ακουστά.
........
Από: http://kefaloniapress.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φέτος, σε αρκετές περιοχές της χώρας η νόμιμη διάθεση του Πετρελαίου Θέρμανσης δεν θα μπορεί να ξεκινήσει στις 15.10.2008 αλλά 2-3 ημέρες αργότερα

Από τις 15/2/2008 εφαρμόσθηκε, ως γνωστόν, ο νέος Νόμος (Ν. 3634/2008) και η νέα διαδικασία (πρόγραμμα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ») για την παρακολούθηση της διακίνησης του Πετρελαίου Θέρμανσης. Έχομε ήδη εκφράσει τις απόψεις μας για τα θετικά και τα αρνητικά της διαδικασίας αυτής.
Η φετινή περίοδος θέρμανσης ξεκινάει την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008. Φυσικά όλοι θέλουμε να μπορούμε να διαθέτουμε σε όλες τις περιοχές της χώρας πετρέλαιο θέρμανσης από την Τετάρτη το πρωί. Δυστυχώς όμως, με την εφαρμογή του νέου συστήματος, οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών δεν μπορούν να εκτελωνίσουν Πετρέλαιο Θέρμανσης πριν το πρωί της 15/10/2008.
………..
Συνεχίζεται…

Έτσι, σε ορισμένες περιοχές της χώρας (νησιά και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας) για τον εφοδιασμό των οποίων, απαιτείται μεταφορά με δεξαμενόπλοια, δεν θα είναι εφικτός ο εφοδιασμός της αγοράς με Πετρέλαιο Θέρμανσης από τις 15/10/2008 αφού θα πρέπει πρώτα να εκτελωνισθεί το προϊόν και εν συνεχεία να μεταφερθεί εκεί.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι φέτος, σε αρκετές περιοχές της χώρας η νόμιμη διάθεση του Πετρελαίου Θέρμανσης δεν θα μπορεί να ξεκινήσει στις 15/10/2008 αλλά 2-3 ημέρες αργότερα.

Για να αποτραπεί αυτή η καθυστέρηση ο Σύνδεσμος είχε εγκαίρως ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να επιτραπεί ο εκτελωνισμός του Πετρελαίου Θέρμανσης μία εβδομάδα νωρίτερα, αλλά αυτό το αίτημα δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει αποδεκτό από το Υπουργείο. Ο έγκαιρος εκτελωνισμός του προϊόντος θα βοηθούσε στην κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών των ως άνω περιοχών -- και ιδιαίτερα της Β. Ελλάδας.


Ο Σύνδεσμος θεωρεί απαραίτητο να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για την ως άνω διαβλεπόμενη σίγουρη καθυστέρηση για την οποία δεν θα φέρουν ευθύνη ούτε οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών ούτε άλλοι παράγοντες του κλάδου.
…….
Σύνδεσμος Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και άλλες συμβουλές για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης από την "Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας"

Η Ένωση προτρέπει τους καταναλωτές να έχουν το νου τους στην διαδικασία παραλαβής του πετρελαίου θέρμανσης, γνωρίζοντάς τους ότι ένας (1) τόνος αντιστοιχεί
σε 1.200 λίτρα.
Για την παραλαβή λοιπόν της σωστής ποσότητας πετρελαίου δεν χρειάζονται
ούτε ειδικές γνώσεις ούτε πολύπλοκα και δαπανηρά συστήματα, αρκεί ο καταναλωτής να
έχει μια ίσια ξύλινη ή μεταλλική βέργα κι ένα μέτρο και να ακολουθήσει την εξής
μέθοδο:

1. Να ογκομετρηθεί η δεξαμενή για να βρεθούν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν στο ένα εκατοστό ( ένα πόντο) του ύψους της.
2. Να μετρηθεί μαζί με τον οδηγό ή τον συνοδηγό του βυτιοφόρου αυτοκινήτου,
που έφερε το πετρέλαιο, πόσα εκατοστά είναι το ύψος του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν αρχίσει να δίνει πετρέλαιο.
Γι’ αυτή τη μέτρηση , η βέργα πρέπει να μπαίνει κατακόρυφα κι όχι λοξά.
Επίσης να μετρηθεί με τον ίδιο τρόπο το ύψος του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή μετά την παράδοσή του.
3. Προσοχή, πάνω στην απόδειξη πληρωμής που θα δώσει ο οδηγός ή ο συνοδηγός
του βυτιοφόρου να έχουν γράψει το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοσή του ( υποχρέωση των οδηγών με βάση το αρ.387 της Α.Δ. 14/89).
4. Για να πληρωθεί, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, εκτός από την ένδειξη του μετρητή ,
τα εκατοστά πετρελαίου που μπήκαν στη δεξαμενή.
Ας δούμε τώρα πως υπολογίζονται τα λίτρα που αντιστοιχούν σε ένα εκατοστό
(ένα πόντο) ύψους της δεξαμενής.
Για παράδειγμα παίρνουμε μια δεξαμενή με διαστάσεις 2 μέτρα μήκος , 1,25 μέτρα πλάτος , 1,25 μέτρα ύψος.
Ο όγκος της παραπάνω δεξαμενής είναι 2 x 1,25 x 1,25 = 3,125 κυβικά μέτρα,
άρα αυτή η δεξαμενή χωράει 3.125 λίτρα.
Αφού στα 125 εκατοστά ( όλο το ύψος της δεξαμενής ) αντιστοιχούν 3.125 λίτρα,στο ένα εκατοστό του ύψους τους αντιστοιχούν 3.125 / 125 = 25 λίτρα.
Επομένως αν η παραπάνω δεξαμενή είχε μέσα 12 εκατοστά πετρελαίου πριν την παράδοση και 102 εκατοστά πετρελαίου μετά την παράδοση, τότε θα πληρωθεί για : ( 102 – 12 ) x 25 = =2.250 λίτρα πετρελαίου.
5. Ακόμη ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης έχει χρώμα κοκκινωπό, ενώ το πετρέλαιο κίνησης έχει χρώμα πράσινο.

Η τακτική συντήρηση του καυστήρα – λέβητα εξασφαλίζει περισσότερη ενέργεια, οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος.
Ζητάτε από τους ειδικούς-αδειούχους τεχνίτες το φύλλο ελέγχου!!!

Επίσης αν υπάρχει αμφισβήτηση για την ποσότητα πετρελαίου :
α) πρέπει να ειδοποιηθεί η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης
(τηλεφωνική γραμμή Καταναλωτή: 1520) και
β) το πετρέλαιο πρέπει να παραληφθεί υπογράφοντας την ένδειξη
«με επιφύλαξη».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Επιδημία οι κλοπές σε φρεάτια Λουκέτο σκέφτονται να τους βάλουν για να μην τα κλέβουν!

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" στο Δήμο Θέρμης τον τελευταίο χρόνο έχουν κλαπεί πάνω από 200 καπάκια φρεατίων!

Ο Δήμος πλήρωσε 27.000 για να τα αντικαταστήσει και να έχει και 50 κομμάτια παραπάνω...

Για αυτό ξεκίνησε η τοποθέτηση λουκέτων στις σχάρες των φρεατίων...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η γιαγιά των διαφημίσεων για το 11 880 στο Γηροκομείο Αθηνών, στην πτέρυγα των απόρων


Όταν τα γυρίσματα τελείωσαν, η αγαπημένη γιαγιά της διαφήμισης, η 80χρονη Μαρία-Τερέζα Ράλλη, παλιά ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός, πέρασε τη πόρτα του Γηροκομείου Αθηνών και μάλιστα στην πτέρυγα των απόρων.
Από εκεί μίλησε στον «Alpha» για τις ωραίες αλλά και τις άσχημες στιγμές της ζωής της.

Για τότε που ήταν υποψήφια βουλευτής με την Ένωση Κέντρου, τότε που δημοσιογραφούσε και τότε που έκανε ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά.
Και για τα εγγόνια της που είναι αυτά που θα ήθελε να έχει κοντά της, αλλά δεν τους κρατά κακία και τους εύχεται να είναι καλά, να αγαπάνε και να είναι δημιουργικά.




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επικερδής διαρροή στα Νόμπελ;

Διαβάζουμε στον "Ελεύθερο Τύπο":

Η Σουηδική Ακαδημία εξέφρασε την ανησυχία ότι η απόφασή της να βραβεύσει φέτος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το Γάλλο συγγραφέα Ζαν Μαρί Γκιστάβ Λε Κλεζιό είχε διαρρεύσει πριν την ανακοίνωση.
Σύμφωνα με μεγάλο βρετανικό γραφείο στοιχημάτων, οι πιθανότητες υπέρ της βράβευσής του ανέβηκαν ξαφνικά λίγο πριν κλείσουν τα στοιχήματα, κάτι που χαρακτηρίζεται πολύ παράξενο, καθώς στο τέλος Σεπτεμβρίου το όνομα του συγγραφέα ήταν εντελώς αουτσάιντερ.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 1998, όταν το Νόμπελ είχε δοθεί στον Πορτογάλο συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου. «Αν πάντως κάτι ανώμαλο έχει συμβεί θα πρέπει να «σφίξουμε» περισσότερο τις διαδικασίες βράβευσης», δήλωσε ο γραμματέας της Ακαδημίας.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σας έφυγε η νταντά και εσείς έχετε πάθει κρίση πανικού; Με ένα τηλεφώνημα έρχεται στο σπίτι σας η Σοφία, χωρίς αμοιβή…

...μέχρι να βρείτε κοπέλα να σας κρατάει τα παιδιά. Εσείς με τη σειρά σας δίνετε νομικές συμβουλές στον Αντώνη που κάνει μαθήματα αγγλικών στη Βάσω.
Βασική προϋπόθεση για να συμβούν όλα αυτά χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ είναι να είστε και οι τέσσερις «πελάτες» στην Τράπεζα Χρόνου.
.......
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έντεκα συμβουλές κατά της κερδοσκοπίας για την παραλαβή πετρελαίου θέρμανσης από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης συμβουλεύει τους πολίτες:




  1. Να συγκρίνουν, μετά από έρευνα ή ενημέρωση, τις αναγραφόμενες στα πρατήρια της περιοχής τους τιμές (τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνται να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων σε φωτεινές πινακίδες εμφανείς στους καταναλωτές). Και αξιοποιώντας την εμπειρία τους να επιλέγουν την οικονομικότερη τιμή, συμβάλλοντας με τη συμπεριφορά τους αυτήν και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού.

  2. Να υπολογίζουν επακριβώς πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής.

  3. Να αναθέτουν την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης μόνο σε άτομα που γνωρίζουν πώς πρέπει να το παραλάβουν.

  4. Να τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας κατά την παραλαβή του πετρελαίου, προς αποφυγή ατυχημάτων.

  5. Να προσέχουν το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό. Το χρώμα αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του πετρελαίου.

  6. Να καταγράφουν οι ίδιοι την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή, πάντοτε παρουσία του βυτιοφορέα.

  7. Να μην εμπιστεύονται τον μετρητή του βυτιοφόρου, αλλά να χρησιμοποιούν το δικό τους διαγραμμισμένο μέτρο. Δηλαδή να γνωρίζουν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν τις διαστάσεις της δεξαμενής τους. Π.χ. αν μια δεξαμενή έχει μήκος 1,5 μέτρο, πλάτος 1 μέτρο και ύψος 1 μέτρο, τότε η συνολική χωρητικότητά της είναι 1,5 κυβικό μέτρο (1,5x1x1=1,5) ή 1.500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 15 λίτρα (1.500:100=15).

  8. Να μετρούν την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή, αφού κατασταλάξει ο αφρός και έχουν πρώτα παρέλθει 5-6 λεπτά.

  9. Να πληρώνουν εφόσον αναγράφεται στην απόδειξη παραλαβής-πληρωμής το ύψος που μετρήθηκε πριν και μετά την παραλαβή και όχι μόνο τα λίτρα. Καθώς και να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από τον νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, ποσότητα, ώρα παράδοσης κ.λπ.). Σε κάθε άλλη περίπτωση να σημειώνουν τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη».

  10. Πρέπει να πραγματοποιούν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο συντήρηση-ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης (έτσι καταναλώνεται λιγότερο πετρέλαιο, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση χρημάτων και υπάρχει αποφασιστική συμβολή στη δημιουργία καθαρότερου περιβάλλοντος). Ο καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση της εγκατάστασης είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλαδή Απρίλιο - Μάιο), ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε είναι πιο δύσκολος ο καθαρισμός της.

  11. Να μην αφήνουν τον καυστήρα πετρελαίου να λειτουργεί χωρίς καύσιμα, γιατί έτσι καταστρέφονται η αντλία και το μπεκ. Επομένως πρέπει να είναι ανοιχτός ο διακόπτης παροχής της δεξαμενής και να υπάρχει πετρέλαιο σε αυτήν.
    Ολοι οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται για ενημέρωση, παράπονα και καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Είδε τη φωτογραφία με το παιδί από το Σουδάν το οποίο ο γύπας παραμονεύει, περιμένοντας τον θάνατό του και μίλησε στη Βουλή για την πείνα

Σε ένα blog Ελληνα δημοσιογράφου, η Κάτια Αλ Χοσμπάν, έφηβη βουλευτής από την Ιορδανία, από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Ιορδανό, είδε πρόσφατα μία φωτογραφία με ένα παιδί από το Σουδάν, διπλωμένο στα δύο, το οποίο ο γύπας παραμονεύει, περιμένοντας τον θάνατό του.
Μιλώντας σε μία από τις επιτροπές της Βουλής των Εφήβων (οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας), η μικρή μαθήτρια τόνισε πως «πέντε γράμματα κουρελιάζουν τον μύθο του σύγχρονου πολιτισμού μας. ΠΕΙΝΑ».
Η περιγραφή της ήταν συγκλονιστική.
..........
Διαβάστε την στο Έθνος


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ισοπέδωσαν" το υπό κατάληψη Πολυκλαδικό Λύκειο της Καλαμάτας

Η φωτογραφία είναι από το Πολυκλαδικό Λύκειο της Καλαμάτας.

Άγνωστο ποιοι το κατάντησαν έτσι. Εξωσχολικοί, μαθητές...
Ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Η επιχείρηση... γκρεμίσματος του σχολείου άρχισε τη νύχτα της Παρασκευής.
Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Πέμπτη το πρωί...
......
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παιχίδια της φτώχειας



Φωτογραφία από τις Φιλιππίνες

Από την εφημερίδα "Τα Νέα"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...