Ειδήσεις

27 Ιουν 2009

Πέθανε ο Σπύρος Καλογήρου

Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τις 18:00 το Σάββατο, σε ηλικία 87 ετών, ο ηθοποιός Σπύρος Καλογήρου.
Ο πιο διάσημος "κακός" του ελληνικού κινηματογράφου νοσηλευόταν στο Τζάνειο.
Η υγεία του ηθοποιού είχε κλονιστεί έντονα έπειτα από διαδοχικά εγκεφαλικά επεισόδια και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.
Την Πρωτομαγιά, o Σπύρος Καλογήρου εισήλθε στο ΚΑΤ και αμέσως μετά στο "Λαϊκό", όπου οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλίτιδα λόγω μόλυνσης που προκάλεσε έρπης στο μάτι. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός μεταφέρθηκε στο Τζάνειο όπου υποβλήθηκε σε τραχειοτομή χωρίς όμως να παρατηρηθεί βελτίωση της υγείας του. Το τελευταίο διάστημα, αρκετά ζωτικά όργανα του Σπύρος Καλογήρου υποστηρίζονταν μηχανικά.

Από: Ελευθεροτυπία

Ο Σπύρος Καλογήρου είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα (Κυψέλη) στις 3 Νοεμβρίου του 1922. Το 1952 γνώρισε την κατά 12 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό και μετέπειτα σύζυγό του, Ευαγγελία Σαμιωτάκη. Έπαιξε σε πολλές ταινίες. Έχει έναν γιο και μία εγγονή.
……
Περισσότερα: el.wikipedia.org....

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκλογές το αργότερο έως το Μάρτιο - Η σημερινή δήλωση του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει το τοπίο - Τι λέει το Σύνταγμα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Γιατί η σημερινή δήλωση του ΚΚΕ ότι "δεν ψηφίζει κανέναν" ξεκαθαρίζει το τοπίο.
«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έκανε και στο παρελθόν» σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Μάκη Μαΐλη.

Η σαφής αυτή σημερινή δήλωση από τον Περισσό έχει ιδιαίτερη σημασία. Διότι εφόσον ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ δεν ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας με αυτή τη Βουλή, οι εκλογές θα γίνουν το αργίτερο την άνοιξη. Το ΠΑΣΟΚ έχει 102 βουλευτές και το ΚΚΕ 22. Δηλαδή σχηματίζουν άθροισμα 124 βουλευτών, που σημαίνει ότι με οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό (ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ) δεν μπορούν να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου δίχως διάλυση της Βουλής.

Ετσι, πάμε ολοταχώς πλέον για εκλογές μέχρι την άνοιξη το αργότερο. Η νέα Βουλή, εφόσον οι εκλογές γίνουν για το λόγο αυτό την άνοιξη, θα μπορεί να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο ακόμη και με σχετική πλειοψηφία. Αυτό μάλιστα θα είναι το πρώτο της καθήκον, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ανεξάρτητα από το αν θα σχηματιστεί ή όχι κυβέρνηση...

Από το Γιάννη Δαίδαλο.....
Από: press-gr.blogspot.com


ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Άρθρο 32

3. Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών.

Αν δεν συγκεντρωθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες.

Αν δεν επιτευχθεί ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία η οριζόμενη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μία φορά ύστερα από πέντε ημέρες, οπότε εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

4. Αν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη αυτή πλειοψηφία, η Βουλή διαλύεται μέσα σε δέκα ημέρες από την ψηφοφορία, και προκηρύσσεται εκλογή για ανάδειξη νέας Βουλής. Η Βουλή που αναδεικνύεται από τις νέες εκλογές αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα, εκλέγει με ονομαστική ψηφοφορία Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

Αν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Αν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μία φορά, ύστερα από πέντε ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αστείες στιγμές από τα σαββατοκύριακα των τελευταίων δέκα χρόνων μας... - ΒίντεοΑν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στα 77 τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Τέσσερα (4) επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν έως σήμερα, 27 Ιουνίου 2009 και ώρα 08:00 από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος. Πρόκειται για:
" Γυναίκα 65 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Αυστραλία," Γυναίκα 19 ετών, Ελληνικής καταγωγής, η οποία ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα το οποίο ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο,
" Άντρα, 29 ετών, Ελληνικής καταγωγής, ο οποίος ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο,
" Γυναίκα 19 ετών, Ελληνικής καταγωγής, η οποία ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα το οποίο ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο.
......
Συνεχίζεται...

Τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε εβδομήντα επτά (77), από τα οποία εικοσιεπτά (27) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας. Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως. Επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Μάικλ Τζάκσον"γνώριζε"ότι θα πεθάνει νέος, σύμφωνα με την πρώην συζυγό του Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, πρώην σύζυγος του Μάικλ Τζάκσον, δήλωσε χθες Παρασκευή, μέσω της ιστοσελίδας του Myspace ότι ο βασιλιάς της ποπ "γνώριζε" ότι θα πεθάνει νέος, όπως ακριβώς και ο πατέρας της Έλβις Πρίσλεϊ. ........

Συνεχίζεται..."Πριν από αρκετά χρόνια, ο Μάικλ και εγώ είχαμε κάνει μία εκ βαθέων συζήτηση για την ζωή γενικά" αναφέρει η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, σε ένα μήνυμα της που έχει τον τίτλο "Γνώριζε". "Με είχε ρωτήσει για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο πατέρας μου. Σε κάποια στιγμή σταμάτησε, με κοίταξε έντονα και με μία ήρεμη βεβαιότητα μου είπε 'φοβάμαι ότι θα καταλήξω να πεθάνω όπως εκείνος, με τον ίδιο τρόπο' " γράφει η κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ, συμπληρώνοντας ότι προσπάθησε αμέσως να του βγάλει αυτήν την ιδέα από το κεφάλι αλλά εκείνος το ήξερε. Η Λίζα Μαρί σχολίασε και τον γάμο της με τον βασιλιά της ποπ. "Ναι, ήταν μία ασυνήθιστη σχέση, ανάμεσα σε δύο ασυνήθιστους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έζησαν μία κανονική ζωή αλλά βρήκαν μία σύνδεση σε μία στιγμή που μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη (για τον Μάικλ Τζάκσον)" γράφει η κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ. "Όμως είμαι βέβαιη ότι με αγαπούσε στο μέτρο που μπορούσε να αγαπήσει κάποιον και εγώ η ίδια τον αγαπούσα πολύ" ανέφερε τέλος η Λίζα Μαρί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μην κορνάρετε, κάνω πετάλι όσο πιο γρήγορα μπορώ

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κατέβασε στο κινητό σου την ιερή εικόνα που θέλεις να σε φυλάει!

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επίθεση με μολότοφ σε αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ

Σχεδόν δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, περίπου 20 άτομα εισέβαλλαν απειλώντας το φύλακα στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Άγιο Δημήτριο και έριξαν βόμβες μολότοφ στα λεωφορεία με αποτέλεσμα να καταστρέψουν οκτώ οχήματα.
Στο αμαξοστάσιο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής και αυτήν τη στιγμή την έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η εφημερίδα του Βατικανού τιμά τον Μάικλ Τζάκσον

Η εφημερίδα του Βατικανού, η «Οσερβατόρε Ρομάνο», κάνει αναφορά στον Μάικλ Τζάκσον σημειώνοντας ότι "είναι πραγματικά ένας μύθος της ποπ μουσικής".
Στο κείμενο που τιτλοφορείται "Μα είναι πραγματικά νεκρός;" η εφημερίδα κατατάσσει τον Τζάκσον μαζί με τους μύθους της σύγχρονης μουσικής, όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζιμ Μόρισον, ο Τζίμι Χέντριξ και ο Τζον Λένον που "δεν πεθαίνουν ποτέ στη φαντασία των θαυμαστών τους".
……….
Συνεχίζεται…

Αναφερόμενη στις αισθητικές επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί ο τραγουδιστής η εφημερίδα τις χαρακτηρίζει "ατομικό και όχι φυλετικό επαναπροσδιορισμό" και εκτιμά ότι "ίσως ο Τζάκσον να μην ήθελε απλώς να γίνει λευκός αλλά να κόψει τους δεσμούς, ακόμη και τους καλλιτεχνικούς, που επιβάλλει το να ανήκεις σε μια φυλετική κοινότητα". "Μια ανθρώπινη πορεία δύσκολη, προφανώς οδυνηρή, που σημαδεύτηκε από σοβαρές αντιξοότητες και η οποία αντικατοπτρίζεται στην καλλιτεχνική πορεία του" προσθέτει η εφημερίδα που δεν παραλείπει να αναφερθεί στις δικαστικές περιπέτειες του Τζάκσον μετά τις κατηγορίες για παιδεραστία που του αποδόθηκαν. "Όμως καμία κατηγορία, οσοδήποτε σοβαρή ή επονείδιστη και αν είναι, δεν ήταν αρκετή για να σβήσει το μύθο του μεταξύ των εκατομμυρίων θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο", καταλήγει.


Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον κατέρριψε όλα τα ρεκόρ στη διαδικτυακή πύλη "Yahoo!"

Η διαδικτυακή πύλη «Yahoo!» ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον την προηγουμένη κατέρριψε πολλά ρεκόρ, ιδιαίτερα εκείνο του μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών στη σελίδα «Yahoo! News», ξεπερνώντας εκείνον που καταγράφηκε την ημέρα της εκλογής του Μπαράκ Ομπάμα.
….
Συνεχίζεται…

"Η «Yahoo! News» κατέγραψε απόλυτο ρεκόρ σε αριθμό ξεχωριστών επισκέψεων, με 16,4 εκατομμύρια ανθρώπους, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 15,1 εκατομμυρίων" που καταγράφηκαν την ημέρα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στις 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Yahoo! στο επίσημο μπλογκ της διαδικτυακής πύλης. "Το άρθρο με τίτλο 'Ο Μάικλ Τζάκσον επειγόντως στο νοσοκομείο' έλαβε τα πιο πολλά 'κλικ' στην ιστορία μας: κατέγραψε το απίστευτο νούμερο των 800.000 κλικ σε διάστημα δέκα λεπτών. Η ανακοίνωση του θανάτου του προκάλεσε 560.000 κλικ σε δέκα λεπτά", διευκρίνισε ο Νίκι Ντούγκαν, ένας επίσημος μπλόγκερ της πύλης.

Ο συνολικός αριθμός των σελίδων που συμβουλεύθηκαν οι χρήστες του διαδικτύου στο «Yahoo! News» ήταν, αντίθετα, χαμηλότερος εκείνου που καταγράφηκε σε άλλα γεγονότα, όπως η ορκωμοσία του Ομπάμα τον Ιανουάριο, η επομένη της ορκωμοσίας και ο τυφώνας Άικ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η «Yahoo!» έκανε επίσης μία σύνοψη των θεμάτων που προκάλεσαν τις περισσότερες αναζητήσεις στην ιστοσελίδα της από την Πέμπτη (ημέρα του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον στις ΗΠΑ), ιδίως "αισθητική χειρουργική", το φαρμακευτικό σκεύασμα "Demerol" που έχει αναφερθεί ως πιθανή αιτία θανάτου ή ακόμα "πώς να κάνετε το moonwalk", την εμβληματική χορευτική κίνηση του Μάικλ Τζάκσον.


Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό ινστιτούτο του Λος Άντζελες

Ο θάνατος του τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, δήλωσε εκπρόσωπος του ιατροδικαστικού ινστιτούτου του Λος Άντζελες έπειτα από μία αυτοψία στο πτώμα του "βασιλιά της ποπ", τα τελικά αποτελέσματα της οποίας αναμένονται σε "τέσσερις με έξι εβδομάδες". Τα αποτελέσματα αυτά θα δημοσιοποιηθούν μετά τη διενέργεια τοξικολογικών αναλύσεων, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, Κρεγκ Χάρβεϊ, σε συνέντευξη Τύπου. Είπε όμως πως οι γιατροί που εξέτασαν το πτώμα δεν εντόπισαν "τραυματισμό" ούτε ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

...
Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...