Ειδήσεις

23 Ιαν 2009

Δηλώσεις του Σωτήρη Χατζηγάκη το 2001 κατά τη διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων στο Μώλο Φθιώτιδας το 2001: "Εμένα η ψυχή μου είναι στα μπλόκα..."


Από: 4epohes.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σωτήρης Χατζηγάκης Ιανουάριος 2009: "Όταν ανέβηκα στο τρακτέρ, η κίνησή μου ήταν συμβολική..."

Στο 7' 30''...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το 2002 ο Σωτήρης Χατζηγάκης ήταν πάνω στο τρακτέρ μαζί με τον άλλοτε πρωταγωνιστή των αγροτικών μπλόκων στη Θεσσαλία Θανάση Νασίκα - Βίντεο

Περισσότερα: krogias.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς παρουσίασε το ΡΙΚ το θέμα με τον Τούρκο ηθοποιό που ομολόγησε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι σκότωσε δέκα ανθρώπους στην Κύπρο το 1974 - Βίντεο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Να ανασκευάσει την παραδοχή του ότι στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974 είχε δολοφονήσει δέκα Ελληνοκύπριους επιχειρεί τώρα ο Τούρκος ηθοποιός

Να ανασκευάσει την παραδοχή του ότι στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974 είχε δολοφονήσει δέκα Ελληνοκύπριους επιχειρεί τώρα ο Τούρκος ηθοποιός.
Ο Αττίλα Ολγκάτς σε δηλώσεις απόψε στο ΡΙΚ ισχυρίζεται ότι όσα είπε είναι «σε μεγάλο βαθμό αποκύημα της φαντασίας του».
Υποστήριξε επίσης ότι, εάν είχε αρκετό χρόνο στη διάρκεια του τηλεοπτικού προγράμματος, θα έδινε τις αναγκαίες διευκρινίσεις.
.......
Διαβάστε και: Τούρκος ηθοποιός ομολόγησε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι σκότωσε δέκα ανθρώπους στην Κύπρο το 1974

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θανάσης Γιαννόπουλος: «Ο κ. υπουργός και ο κ. Σουφλιάς είναι Θεσσαλοί και φροντίζουν τα του οίκου τους»

«Βολές» κατά των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη και ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά εκτόξευσε την Παρασκευή μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος. «Ο κ. υπουργός και ο κ. Σουφλιάς είναι Θεσσαλοί και φροντίζουν τα του οίκου τους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί η πολιτική να διαμορφώνεται, σύμφωνα με το από πού κατάγεται ο υπουργός Γεωργίας και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ».
.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:
......
Συνεχίζεται...

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην εκπομπή «Εδώ και Τώρα» με τους Γιώργο Κύρτσο και Ρίτσα Μπιζόγλη

Θανάσης Γιαννόπουλος
(Βουλευτής ΝΔ)
Το πακέτο του κ. Χατζηγάκη είναι για όλους τους αγρότες ή μόνο για τους αγρότες της Θεσσαλίας;

«Τα μέτρα αυτά που εξηγγέλθησαν, εντάξει, καλά είναι. Πιστεύω ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια των οικονομικών δυνατοτήτων που διαθέτει η κυβέρνηση, αλλά έχω μια ένσταση γιατί έτσι όπως δίνονται τα μέτρα να πάμε να ικανοποιήσουμε όλους τους αγρότες, δηλαδή τους σταφιδοπαραγωγούς, τους ελαιοπαραγωγούς, τους βαμβακοπαραγωγούς, τους καπνοπαραγωγούς, τους κτηνοτρόφους και τα λοιπά, κάπου έχουν χάσει την αξία τους τα μέτρα αυτά και κάπου δεν δημιουργούν προϋποθέσεις, ώστε να αποσυρθούν τα τρακτέρ και να σταματήσουν τα μπλόκα».


Τα θέλατε πιο στοχευμένα;

«Βεβαίως. Τα τρακτέρ που έχουν κατέβει κάτω, είναι τρακτέρ που κατά 95% είναι βαμβακοπαραγωγοί. Τώρα εμείς πήραμε να δώσουμε σε όλες τις κατηγορίες των αγροτών, δίκαια, όλοι οι αγρότες πρέπει να ενισχυθούν, αλλά όμως θα πρέπει να ξέρουμε τι ενισχύουμε και πως ενισχύουμε. Αν κάποιος έχει μονοκαλλιέργεια και είναι πχ ελαιοπαραγωγός, θέλει συζήτηση, οι περισσότεροι όμως ασχολούνται και με άλλα είδη καλλιεργειών.Εγώ λέω επιτελικά πως επρεπε να σχεδιαστεί η όλη υπόθεση και νομίζω ότι έχει ξεφύγει από τη σωστή διαχείριση του υπουργού Γεωργίας, που είναι και Θεσσαλός και ξέρει τι γίνεται. Διαμαρτύρονται έντονα αυτή τη στιγμή και έχουν δίκαιο οι βαμβακοπαραγωγοί, από τιμές πέρσι 40 λεπτών φέτος έφτασαν στα 17 λεπτά και παίρνουμε τώρα και μοιράζουμε όλο το πακέτο σε πάρα πολλούς».


Οι κινήσεις του υπουργού δηλαδή δεν ήταν σωστές

«Απόλυτα, ναι, το λέω. Η Θεσσαλία δεν μπορεί να διαμορφώσει την τύχη για όλους τους αγρότες. Οι Θεσσαλοί με γεια τους και χαρά τους, έχουν μεγάλες στρεμματικές εκτάσεις συγκριτικά με μας τους Φθιωτούς, διότι εφόσον και ο κ. Υπουργός και ο κ. Σουφλιά είναι Θεσσαλοί και φροντίζουν τα του οίκου τους , και εγώ είμαι υποχρεωμένος να φροντίζω, αντικειμενικά μεν, αλλά κάτω από το πνεύμα της ισονομίας και ισοπολιτείας και τα δίκαια των αγροτών, των Φθιωτών.

Δεν μπορεί στη Θεσσαλία, επειδή έχουν μεγάλες εκτάσεις, να καλλιεργούν στρέμματα και να πάιρνουν στρεμματική αποζημίωση και όχι αποζημίωση σύμφωνα με το παραγόμενο προϊόν, διότι εδώ αποζημιώνουν – και αυτό είναι άσχημο και δεν το θέλουν κάποιοι αγρότες – είναι όμως κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι χαίρονται γιατί παίρνουν την στρεμματική αποζημίωση, δεν καλλιεργούν, απλά και μόνο σπέρνουν, δεν έχουν έξοδα και ότι σου λεει ότι πάρουμε καλά είναι. Ενώ ο άλλος ταλαιπωρείται στο χωράφι, ποτίζει, μαζεύει, έχει ανησυχία, τα προϊόν του μπαίνει σε μια διαχείριση πολύ άσχημη και αυτός παίρνει τα ίδια με τον άλλον, ο οποίος είναι απλός παρατηρητής. Αυτό είναι το παράπονο των αγροτών και το σφάλμα το δικό μας.

Δεν μπορεί η πολιτική να διαμορφώνεται σύμφωνα με το από πού κατάγεται ο υπουργός Γεωργίας και ο Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ, για να μιλήσω σκληρά.

Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι αγρότες και οι άλλοι, όπως είναι εδώ, όπως στην Ροδόπη, όπως στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορεί να έχουμε για το πετρέλαιο θέρμανσης στη Θεσσαλία 200 ευρώ και στη Φθιώτιδα και Καρδίτσα, στη Φωκίδα να έχουμε 150 ευρώ. Με ποια λογική; Δεν έχουμε χειμώνα εμείς, δεν έχουμε χιονοπτώσεις εμείς; Δεν έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες;».

Λειτουργούν δηλαδή με βάση την εκλογική τους πελατεία«Βεβαίως. Λειτουργούν με αυτή τη λογική και αυτή η λογική για μας τους βουλευτές της Φθιώτιδας, δεν είναι αρεστή και δεν είναι και ανεκτή».

Ανεκτή είναι όμως αναγκαστικά :
«Ανεκτή είναι, αλλά δεν θα εκφράσουμε την διαφωνία μας, τη δυσαρέσκεια μας και την δυσφορία μας απέναντι στις αποφάσεις που παίρνονται;».

«Το λάθος είναι, αν θέλουμε να το δούμε πολιτικά το θέμα, όταν το 95% είναι βαμβακοπαραγωγοί πρέπει να ικανοποιηθούν αυτοί και μετά βλέπουμε για όλους τους άλλους. Αυτό το χύμα, πάρτε όλοι και πάρτε δηλαδή τι; Ψίχουλα;».

Έχετε πει στον υπουργό τις απόψεις σας;

«Δεν τις έχω πει τις απόψεις μου στον υπουργό, γιατί δεν έχουμε προλάβει. Πότε να προλάβουμε να δούμε τον υπουργό; Μη νομίζετε ότι και οι βουλευτές είναι και τόσο άνετα σε μια κυβέρνηση, που άλλαξε προ 7ημέρου, μέχρι να ενημερωθούν οι υπουργοί, πρέπει να υπάρχει και πίστωση χρόνου. Ούτε είναι και τόσο πολύ εύκολο να τους δούμε τους υπουργούς μας».

«Είδατε τους νέους αγρότες, τι ωραία παιδιά είναι; Καλλιεργημένοι άνθρωποι με Παιδεία και διεκδικούν κάτι. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει, να ερημώσει η επαρχία μας για να κάνουμε τι; Να έχουμε την γκλαμουριά της Αθήνας και του κέντρου; Τι θα βρίσκουμε ερειπωμένα χωριά; Το τίποτα δεν θα βρίσκουμε;».

Η συλλογική οργάνωση την αγροτών έχει καταρρεύσει;
«Δεν έχετε καταλάβει τι έχει γίνει; Στις διεκδικήσεις και στα μπλόκα είναι οι νεοδημοκράτες. Το 85% είναι νεοδημοκράτες. Οι Πασόκοι κάθονται στις καφετέριες και βλέπουν όλη την κατάσταση. Αυτά που επρεπε να έχουν λυθεί εδώ και καιρό, για να μην έχουμε τη διάλυση στο σύστημα μας και τον κατακερματισμό της Ελλάδας σε καντόνια, δυστυχώς δεν τα είχαμε πάρει και ερχόμαστε τώρα κλαψουρίζοντας να δώσουμε λύσεις, αυτές τις λύσεις που μπορούμε, ενώ θα ήταν στοχευμένη η πολιτική μας, αν είχαμε δώσει, εδώ και 2 μήνες το λέω, στους βαμβακοκαλλιεργητές, αυτοί είναι η μεγάλη δύναμη. Κακά τα ψέματα, δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με όλα. Να στηρίξουμε και τις άλλες καλλιέργειες, εντάξει, αλλά αυτή τη στιγμή, η ραχοκοκαλιά των καλλιεργειών, η πιο δυναμική καλλιέργεια, είναι η βαμβακοκαλλιέργεια».

Καταλαβαίνετε τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα
«Βεβαίως και τους καταλαβαίνω».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσκόπηση για την εφημερίδα "Ημερησία" - Στις 4,5 μονάδες η διαφορά

Πρόθεση ψήφου

ΠΑΣΟΚ: 31,3
ΝΔ: 26,8%
ΚΚΕ: 6,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 7%
ΛΑΟΣ: 4,5%
Οικολόγοι - Πράσινοι: 3,2%

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με μια ιστορική υπογραφή ο Ομπάμα έκλεισε το Γκουαντάναμο

Χθες στη δεύτερη μέρα του στο προεδρικό γραφείο του, ο Oμπάμα με μια ιστορική υπογραφή του έκλεισε και επισήμως το Γκουαντάναμο αλλά και τα όλα τα άλλα κέντρα κράτησης που η CIA διατηρεί στο εξωτερικό για τους υπόπτους για τρομοκρατία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πού υπάρχουν μπλόκα τώρα - Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009 - 13:00

Κλειστή παραμένει η Αθηνών-Θεσσαλονίκης, σε κόμβο Νίκαιας, διόδια Τεμπών, Μικροθήβες, Αλαμάνα και Κάστρο Βοιωτίας.
Μπλόκα υπάρχουν επίσης σε δυο σημεία στο ύψος της Θήβας, ενω άνοιξε η παλαιά εθνική οδός στο Μοσχοχώρι.
Μπλόκα έχουν στηθεί επίσης σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σέρρες, Κοζάνη, Ροδόπη και Κρήτη, όπου έγινε και κατάληψη της εφορίας Χανίων, ενώ αποκλεισμένος παραμένει ο τελωνειακός σταθμός στον Προμαχώνα Σερρών, όπου τα οχήματα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, αλλά και το τελωνείο της Εξοχής στη Δράμα.
....
Από: Alpha 98,9
..............
Γράφημα από: zougla.gr

("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ζωντανός εντοπίστηκε ο πρώην βουλευτής Ανέστης Λώρας

Ζωντανός εντοπίστηκε από άνδρες της πυροσβεστικής ο πρώην βουλευτής της Ένωσης Κέντρου και της Νέας Δημοκρατίας, Ανέστης Λώρας.

Διαβάστε και: Αγνοείται ηλικιωμένος πρώην βουλευτής στα Ιωάννινα - Βρέθηκε σε χαράδρα το αυτοκίνητό του

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ανέκδοτο του Πέτρου Τατούλη

Θα κλείσω με ένα σχόλιο που άκουσα πριν από λίγες ημέρες σε μια παρέα, στην πατρίδα μου την Αρκαδία. Δια στόματος ενός ανθρώπου, που πριν από λίγο καιρό θα χαρακτηρίζαμε «βαμμένο δεξιό», εκ των ιδρυτών των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, πλην όμως βαθύτατα πολιτικοποιημένο άτομο.

Μου είπε το «ανέκδοτο του 2009», έτσι το χαρακτήρισε.
«Ξέρεις Πέτρο ποια είναι η μετεξέλιξη του κόμματός μας; Το 2004 είχαμε εναντίον μας όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και όλους τους νταβατζήδες. Και νικήσαμε. Το 2009, αν γίνουν εκλογές, θα έχουμε μαζί μας όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και όλους τους νταβατζήδες. Και θα χάσουμε. Αυτή ήταν η επανίδρυση μας».......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φραγκοδίφραγκα χαρακτήρισε τα χρήματα που δίνει στους αγρότες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Θανάσης Κοκκινούλης

Θυμάστε παλιά, όταν γίνονταν βάφτιση και ο κουμπάρος έριχνε τα λεφτά και σκοτωνόμαστε όλοι ποιος θα πάρει τα φραγκοδίφραγκα; Αυτήν αυτή την εμφάνιση είχε χθες το πακέτο.
Αυτό είπε στο ραδιόφωνο Alpha 98.9 o Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, Θανάσης Κοκκινούλης για τα μέτρα στήρικης των αγροτών που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγνοείται ηλικιωμένος πρώην βουλευτής στα Ιωάννινα - Βρέθηκε σε χαράδρα το αυτοκίνητό του

Σε μεγάλη χαράδρα σε επαρχιακό δρόμο των Ιωαννίνων εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του ο πρώην βουλευτή τη ΝΔ, Ανέστη Λώρα, την εξαφάνιση του οποίου δήλωσαν χθες οι συγγενείς του.
Μέχρι στιγμής τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο που βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δύο εις θάνατον για το γάλα με μελαμίνη που στοίχισε τη ζωή σε έξι βρέφη στην Κίνα


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιταγή 25.000 ευρώ στη σύζυγο του Κορκονέα

Στα χέρια της συζύγου του προφυλακισμένου στις φυλακές Δομοκού Επαμεινώνδα Κορκονέα -κατηγορουμένου για το θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου Αλέξη- παραδόθηκε η επιταγή με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τον έρανο των Μανιατών.

.....
Περισσότερα: Espresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τούρκος ηθοποιός ομολόγησε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι σκότωσε δέκα ανθρώπους στην Κύπρο το 1974

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του Κανάλ Τουρκ , ο Αττίλα Ολγκάτς, αποκάλυψε ότι σκότωσε δέκα ανθρώπους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
''Στο σενάριο της σειράς σκότωσα έναν άνθρωπο, αλλά τι κρίμα, στην πραγματικότητα σκότωσα δέκα για την πατρίδα'', δήλωσε ο ηθοποιός που συνέχισε τη συγκλονιστική εξομολόγηση, λέγοντας ότι ο πρώτος που σκότωσε ήταν ένας αιχμάλωτος μόλις 19 ετών.

''Όταν του έτεινα το όπλο με έφτυσε στο πρόσωπο και τον πυροβόλησα στο μέτωπο , μετά σκότωσα άλλους εννέα'' είπε ο Ολγκάς και πρόσθεσε, ''κάθε φορά που σκότωνα κάποιον πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα, την άλλη μέρα ξανασκότωνα''.

Ο Τούρκος ηθοποιός αποκάλυψε ότι οι εφιάλτες δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ και ότι βρισκόταν υπό ψυχολογική παρακολούθηση για πολλά χρόνια. ''Δεν τρώω κρέας και δε μπορώ να δω αίμα γιατί έχω ακόμη στο μυαλό μου τα παιδιά που σκότωσα, συμπλήρωσε ο Ολγκάτς, που θυμήθηκε τη διαταγή του διοικητή του να σκοτώσει για να δει πως είναι στ΄ αλήθεια και όχι στη σκηνή.
....
Από: Alpha 98,9
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στις εφημερίδες: Τα Νέα, Η Καθημερινή και Το Βήμα και στην ιστοσελίδα www.skai.gr.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κλειστός ο ΗΣΑΠ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο έως τις 12:00 το μεσημέρι η πρωτεύουσα.
Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ πραγματοποιούν στάση εργασίας, σε ένδειξη συμπαράστασης στη συνδικαλίστρια καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα μπλόκα σήμερα Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Κλειστή παραμένει η Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στον κόμβο Νίκαιας, στα διόδια Τεμπών, στις Μικροθήβες, στην Αλαμάνα και στο Κάστρο Βοιωτίας αλλά και η παλαιά εθνική οδό, στο Μοσχοχώρι.

Μπλόκα έχουν στηθεί επίσης σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σέρρες, Κοζάνη, Ροδόπη και Κρήτη ενώ αποκλεισμένος παραμένει ο τελωνειακός σταθμός στον Προμαχώνα Σερρών, όπου τα οχήματα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.
.......
Γράφημα από την Καθημερινή

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...