Ειδήσεις

20 Φεβ 2009

Καρναβάλι Μοσχάτου - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Μήνυμα αναγνώστη

.....
To κρύο και η οικονομική κρίση δεν πτοεί το Δήμο Μοσχάτου που ξέρει να γλεντά και να χαίρεται 23 χρόνια τώρα σε ρυθμούς Καρναβαλιού. Έτσι, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση του Δήμου Μοσχάτου.
Μία φαντασμαγορική πορεία αρμάτων, χορευτικών ομάδων και μεταμφιεσμένων τμημάτων θα παρελάσουν μπροστά από τους επισκέπτες της πόλης, ενώ θα συνοδεύονται από το μαγευτικό θέαμα πυροτεχνημάτων, λαμπαδηφοριών και ειδικών εφέ!
……..
Συνεχίζεται…

Την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 14.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η Μεγάλη Παρέλαση στη Λ. Μακρυγιάννη. Χιλιάδες μεταμφιεσμένοι από το Μοσχάτο και περιοχές της Ελλάδας θα χορέψουν και θα παρελάσουν, προσφέροντας μοναδικό θέαμα με το κέφι και τη ζωντάνια τους!

Το Καρναβάλι του Μοσχάτου θα φιλοξενήσει επίσημη συμμετοχή από το Δήμο Ρεθύμνου Κρήτης, ενώ θα παρουσιαστούν ταυτόχρονα πρωτότυπα χορευτικά νούμερα. Την παράσταση αναμένεται να κλέψουν και τα εντυπωσιακά άρματα του Καρναβαλιού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πολιτική κάμπάνια με αφίσα από τους Έλληνες Σοσιαλιστές

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Με αφορμή την χθεσινή επίθεση εναντίον του συντρόφου Γιάννη Πανούση, πραγματοποιούμε πολιτική καμπάνια με αφίσα.
Το υλικό αυτό διακινείται ηλεκτρονικά και προσβλέπουμε στην συμμετοχή σας, για την διανομή του, σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπατριώτες μας.
Για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

Μάκης Γιομπαζολιάς

* ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ: ρεύμα ιδεών που λειτουργεί στους κόλπους του ΠΑ.ΣΟ.Κ σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσοχή! Αναστέλλεται κυκλοφορία φαρμάκου από την ελληνική αγορά

Αναστέλλεται από την ελληνική αγορά η κυκλοφορία του φαρμάκου Raptiva κατά της ψωρίασης, ύστερα από ευρωπαϊκή σύσταση γιατί στο εξωτερικό, τρεις ασθενείς που το λάμβαναν πέθαναν από σοβαρή λοίμωξη εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος και άλλος ένας ασθενεί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ουρές φορτηγών στους μεθοριακούς σταθμούς των Ευζώνων και του Προμαχώνα

Ουρές σχηματίζουν τα φορτηγά στους μεθοριακούς σταθμούς των Ευζώνων και του Προμαχώνα, λόγω του αποκλεισμού στον οποίο έχουν προχωρήσει οι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί για δεύτερη μέρα η Ομοσπονδία τους.
Τα υπόλοιπα οχήματα περνούν κανονικά από τα σημεία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επεισόδια τώρα στα Εξάρχεια

Επεισόδια στο Χημείο αυτήν τη στιγμή. Στη διασταύρωση της Χαριλάου Τρικούπη με τη Ζωοδόχου Πηγής, νεαροί έχουν πετάξει μολότοφ και έχουν κάψει κάδους έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
Ένα καμένο αυτοκίνητο και τουλάχιστον δυο σπασμένα, ο απολογισμός.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταδίκη γιατί ξέχασε βελόνα σε ασθενή

Το ποσό των 44.000 ευρώ για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης καλείται να καταβάλει καρδιοχειρουργός, με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, με την υπ' αριθμ. 3/09 απόφασή της, απέρριψε την αίτηση του γιατρού με την οποία επεδίωκε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, που επιδίκασε το ποσό σε βάρος του και υπέρ ασθενούς του.
Το ποσό της χρηματικής αποζημίωσης επιδικάσθηκε σε βάρος του καρδιοχειρουργού, επειδή στις 13 Σεπτεμβρίου 1995 κατά τη διάρκεια επέμβασης ανοικτής καρδιάς (By Pass) στην καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, που είναι εγκατεστημένη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, "από αμέλεια εγκατέλειψε" μια βελόνα μέσα στο σώμα του ασθενούς, όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση.
....

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Καρατζαφέρης στη Βουλή: Ο καλύτερος ορθοπεδικός, ο καλύτερος οφθαλμίατρος και ο παθολόγος Κώστας Καραμανλής

(Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας την περασμένη Τετάρτη στον ραδιοσταθμό του Real FΜ 97,8 κατέθεσε πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως τη συνταγματική ημερομηνία των εκλογών με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το ίδιο επανέλαβε και σήμερα στη Βουλή).

Από τα πρακτικά της Βουλής, Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ας συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση, κύριε Πρωθυπουργέ. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, είναι εξαιρετικά σοβαρά και είναι εξαιρετικά –συμφωνώ μαζί σας- εξειδικευμένα.
Όπως εσείς όταν είχατε το πρόβλημα με το πόδι σας πήγατε στον καλύτερο ορθοπεδικό στον Βασίλειο Τουτούνη, όπως κάποιος που έχει ένα πρόβλημα στο μάτι του πηγαίνει στον καλύτερο οφθαλμίατρο, όπως κάποιος που έχει πρόβλημα στο λαιμό του, όπως εγώ, πηγαίνει στον καλύτερο τον κ. Μελά, κατ’ αυτή την έννοια τώρα, σ’ αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση που έχουμε πρέπει να πάμε στον καλύτερο.

Εσείς τηρουμένων των συγκρίσεων είναι σαν να είστε ένας απλός παθολόγος.
Δεν μπορείτε, κύριε Πρωθυπουργέ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το πρώτο σπίτι με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου είναι πραγματικότητα

Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Richard Hawkes, που θα είναι ο πρώτος κάτοχός του, με το δομικό σχέδιο από Μichael Ramage και Philip Cooper - και οι δύο που βασίζονται στο τμήμα πανεπιστημίου του Καίμπριτζ αρχιτεκτονικής.
.......
Περισσότερα και πολλές φωτογραφίες στο: anopetra-eleos.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

To blog των Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης του Νόμου Λέσβου

To blog των Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης του Νόμου Λέσβου και όχι μόνο: www.sedkal.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο πειθαρχικό η Πελέκη

Με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης παραπέμπεται στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, η οποία ελέγχεται για το χειρισμό της στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγγελιοφόρος, 20 Φεβρουαρίου 2009: Χτίζονται τα «βατοπεδινά» οικόπεδα!

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 26 Νοεμβρίου του 2008, στη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για το Βατοπαίδι, έλεγε πως «το ζήτημα του Βατοπαιδίου έχει τις ρίζες του στις υπουργικές αποφάσεις του 1999, του 2002 και του 2003.
Με την ανάκληση των υπουργικών αποφάσεων του 1999, του 2002 και του 2003 επηρεάζεται πλέον και το κύρος των συμβολαίων ανταλλαγής».
Είχε μάλιστα προσθέσει: «Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όσους έχουν τέτοια συμβόλαια».
Προηγουμένως ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα ανακαλούνται και όλες οι πράξεις που έχουν γίνει με τα πρωτόκολλα τα οποία παραδόθηκαν στη Μονή Βατοπαιδίου ακίνητα για το χρονικό διάστημα 2002-2003.


Η απόφαση αυτή καθιστούσε πλέον άκυρες όλες οι ανταλλαγές και οι μεταβιβάσεις από τη Μονή Βατοπαιδίου σε τρίτους, είχε πει τότε, ο κ. Αλογοσκούφης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα Ολυμπιακά Ακίνητα που είχαν «περιέλθει» στην κυριότητα της Μονής.

Σήμερα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", οι παραπάνω δηλώσεις ήταν κενές........

Συνεχίζεται...
Και ο δήμος Θέρμης, στα όρια του οποίου βρίσκονται τα 15 «αμαρτωλά» οικόπεδα, βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση, καθώς από τη μια έχει να αντιμετωπίσει τα πιεστικά αιτήματα των εργολάβων κι από την άλλη υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ που του συστήνουν εγγράφως να τηρήσει τις διαδικασίες που υπήρχαν πριν από τις νεότερες υπουργικές ανακοινώσεις και αποφάσεις!


Η πρώτη κρούση που δέχτηκε αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου για να δώσει τα υψομετρικά σημειώματα που είναι απαραίτητα, ώστε να εκδοθούν οικοδομικές άδειες, ήταν από την «Ανθεμιάς Αναπτυξιακή Εταιρεία Ακινήτων ΑΕ» το 2007 για τρία οικόπεδα. Τότε ο δήμαρχος, Θ. Παπαδόπουλος, αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα διακινδυνεύοντας να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος. Η «Ανθεμιάς» επανήλθε δριμύτερη στις 4 Ιουλίου του 2008, ενώ η υπόθεση του Βατοπεδίου μονοπωλούσε σε καθημερινή βάση την επικαιρότητα, ζητώντας αυτήν τη φορά υψόμετρα για 12 από τα 15 οικόπεδα στη Ν. Ραιδεστό.


Ο δήμος Θέρμης, μέσω της διεύθυνσης τεχνικών του υπηρεσιών του, απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ζητώντας οδηγίες.

Σημειωτέον ότι είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου περί ακύρωσης των «αμαρτωλών» συμβολαίων.


Η απάντηση του υπουργείου;


«Σας γνωρίζουμε ότι η έκδοση των οικοδομικών αδειών γίνεται σύμφωνα με το από 8-7-93 ΠΔ περί τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών από τις αρμόδιες τοπικές πολεοδομικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν και την ευθύνη ελέγχου των προϋποθέσεων και απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγησή τους», ήταν η απάντηση.

Δηλαδή αντί ν' απαντήσει το καθ' ύλην υπεύθυνο υπουργείο Οικονομικών, μια διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ, κάλεσε το δήμο Θέρμης να εφαρμόσει όσα ίσχυαν πριν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και πριν τις αποφάσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.



Περισσότερα: http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=2/20/2009&page=11

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το δικαστήριο είχε αθωώσει τον οδηγό του τραγικού λεωφορείου των Τεμπών αλλά ο εισαγγελέας άσκησε έφεση

Το δικαστήριο είχε αθωώσει τον Κ. Μαυρομιχάλη, οδηγό του μοιραίου λεωφορείου των Τεμπών αλλά ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας.
Στην έφεση του ο εισαγγελέας αναφέρει ότι ο οδηγός είχε χρόνο να αντιδράσει και να αποφύγει τη σύγκρουση με τη νταλίκα στις 13 Απριλίου του 2003.

Το δικαστήριο που είχε αθωώσει τον οδηγό και είχε επιβάλλει ποινές φυλάκισης στον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας "Ακρίτας Α. Ε.", στην οποία ανήκε η μοιραία νταλίκα.
Στο πολύνεκρο δυστύχημα είχαν χάσει τη ζωή τους 21 μαθητές και άλλοι 33 είχαν τραυματιστεί όταν νταλίκα φορτωμένη με μελαμίνες συγκρούστηκε με το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το οπλοστάσιο της νέας γενιάς τρομοκρατών

Από: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσκόπηση με άρωμα εκλογών πραγματοποίησε στη Μεσσηνία η εταιρεία Public Issue

Μήνυμα αναγνώστη

.....
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μεγάλη έρευνα καθώς διήρκεσε τουλάχιστον τρεις ημέρες (από Σάββατο μέχρι Δευτέρα).
Εκτιμάται ότι διενεργήθηκε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας ή παραγόντων της καθώς, πέραν των άλλων, περιλαμβάνει σειρά ονομάτων από το χώρο για τους οποίους ζητήθηκε η γνώμη των πολιτών.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στον κατάλογο περιλαμβάνεται το όνομα του νομάρχη Δημ. Δράκου ο οποίος όμως έχει συνταγματικό κώλυμα και δεν μπορεί ούτε να ανακηρυχθεί (όπως έγινε με τη Φώφη Γεννηματά).
……….
Συνεχίζεται…

Πέραν αυτού οι ερωτήσεις αφορούσαν στα πρόσωπα του χειρουργού Παναγιώτη Χρυσομάλλη, του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χρήστου Παναγιωτόπουλου, του αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, του δικηγόρου Σωτήρη Φωτέα (γιου του αείμνηστου Παναγιώτη Φωτέα), του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη και της δημάρχου Μελιγαλά Ελένης Αλειφέρη.
Σύμφωνα με αναγνώστες της “Ε” που έγιναν αποδέκτες τηλεφωνημάτων της εταιρείας που έκανε τη δημοσκόπηση, σε αυτήν περιλαμβάνονταν και τα εξής ερωτήματα:

- Υπάρχει ανάπτυξη στο νομό τα τελευταία χρόνια;

- Είστε ευχαριστημένος από το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης;

- Είστε ευχαριστημένος από το έργο του νομάρχη Δημήτρη Δράκου;

- Είστε ευχαριστημένος από το έργο του Χρήστου Μαλαπάνη;

- Είστε ευχαριστημένοι από το έργο των Μεσσηνίων βουλευτών;

- Ποιος βουλευτής έχει προωθήσει έργα του νομού;

- Ποιο κόμμα ψηφίσατε στις προηγούμενες εκλογές;

- Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές;

- Ποια εφημερίδα διαβάζετε, ποιο ραδιοφωνικό σταθμό ακούτε και ποιο τηλεοπτικό σταθμό βλέπετε;

Επίσης η εταιρεία ζητούσε στοιχεία για το εισόδημα και το μορφωτικό επίπεδο του ερωτώμενου.



Από: http://filiatranews.blogspot.com/2009/02/blog-post_251.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κανονικά και με το νόμο το άρμα του Εφραίμ στο καρναβάλι της Πάτρας

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο Σύλλογος "Άγιος Μάρκος Ευγενικός", ζητώντας να μην παρελάσει το άρμα του Εφραίμ στο καρναβάλι της πόλης.
Σύμφωνα με την απόφαση η προσφυγή έγινε κατά αναρμόδιου φορέα.
Δηλαδή, τα ασφαλιστικά μέτρα έπρεπε να κατατεθούν κατά της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας κι όχι κατά του Δήμου.
Άρα, μπορεί η δικαστική διαμάχη να έχει μέλλον…

............

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απαγωγή Παναγόπουλου: Το γνωστό κινητό και το προσημειωμένο χαρτονόμισμα – Έρευνα για μισθοφόρο και για μαγείρισσα

Βετεράνος μισθοφόρος που υπηρέτησε στην εθελοντική φρουρά των εκατοντάδων Ελλήνων που πήγαν στη Βοσνία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Σέρβων, ο βέρος Κρητικός με τη βαριά, χαρακτηριστική προφορά που είχε ακουστεί να μιλάει στο βάθος του τηλεφώνου σε κάποια από τις έξι καταγεγραμμένες συνομιλίες των απαγωγέων με την οικογένεια του πατριάρχη της ελληνικής ναυτιλίας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που γνωρίζουν το παρελθόν του, στο στόχαστρο των αρχών εδώ και αρκετό καιρό.

Είναι οικογενειάρχης με παιδιά και στη φερόμενη ως εμπλοκή του εξετάζεται και η συμμετοχή της γυναίκας του, έχοντας τον ρόλο του ουδέτερου προσώπου της «μαγείρισσας» που σίτιζε τον εφοπλιστή.
............
Περισσότερα: Εspresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέο blog

Μήνυμα αναγνώστη
....
Το blog που φέρνει τα πάνω...κάτω: koulouvaxata-axtarmas.blogspot.com.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λόγια μεγάλου ανδρός

Μήνυμα αναγνώστη

"Κύριοι, είμαι πεπεισμένος ότι χρησιμοποιήσατε τους πόρους της τράπεζας για να κερδοσκοπήσετε με τα σιτηρά της χώρας.
Όταν κερδίσατε, μοιραστήκατε μεταξύ σας τα κέρδη και, όταν χάσατε, τα χρεώσατε στην τράπεζα.
Λέτε ότι αν δεν σας στηρίξω, θα καταστρέψω 10.000 οικογένειες. Μπορεί κύριοι αλλά αυτό είναι δικό σας αμάρτημα!
Αν σας αφήσω να συνεχίσετε, θα καταστρέψετε 50.000 οικογένειες. Και αυτό θα ήταν δικό μου αμάρτημα!
Είστε μια φωλιά από οχιές και κλέφτες."
...........
Andrew Jackson
(Πρόεδρος των ΗΠΑ, 1829-1837)
............
Από: farmpress.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έθνος, 20 Φεβρουαρίου 2009: Αποκάλυψη - σοκ: «Έσκασαν οι πυροκροτητές»

Οι πυροκροτητές της βόμβας-μαμούθ αν και εξερράγησαν την ώρα που είχαν προγραμματιστεί, δεν κατάφεραν να πυροδοτήσουν την εκρηκτική ύλη, λένε οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι εκτιμούν ότι ή είχε ατέλειες η κατασκευή ή ήταν εσκεμμένο λάθος των δραστών.

......

Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποτελέσματα δημοσκόπησης για το πανεπιστημιακό άσυλο

Ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 786 συνολικά αναγνωστών η δημοσκόπηση του paideia-gr για το πανεπιστημιακό άσυλο. Πρόκειται για την πιο ασφαλή δημοσκόπηση -από όσο γνωρίζουμε- μέχρι σήμερα στην ελληνική blogόσφαιρα, καθώς πραγματοποιήθηκε με υποβολή ηλεκτρονικής διεύθυνσης και με αποστολή μηνύματος, ώστε να διασφαλιστεί τουλάχιστον πως κάθε συμμετέχων ψήφιζε μία μόνο φορά (τουλάχιστον κάθε υπαρκτό e-mail)!
Έτσι αποφεύχθηκαν οι δεκάδες ή εκατοντάδες ψήφοι από το ίδιο πρόσωπο...

......
Περισσότερα: paideia-gr.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγγελία: Ζητείται συγκάτοικος… - Νέα τάση που λαμβάνει διαστάσεις. Τι λένε οι ίδιοι, πού και πώς ψάχνουν...

«Κυρία ζητεί κυρία για συγκατοίκηση και μοίρασμα εξόδων». Η αγγελία πέρα από το τυπικό της ύφος κρύβει μια νέα τάση που πρόκειται να λάβει διαστάσεις και έχει να κάνει με την «εφευρετικότητα» κάποιων ηλικιωμένων, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν αντίδοτο στην κρίση μέσω της συγκατοίκησης.
Όπως λένε, «με δύο συντάξεις κάτι μπορείς να κάνεις. Να τα βγάλουμε πέρα, να μη φορτωνόμαστε και στα παιδιά. Ε, χτυπάμε έτσι και λίγο τη μοναξιά μας».

...........
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ελεύθερος Τύπος, 20 Φεβρουαρίου 2009: Πήραν €7,8 δισ. δίνουν... ψίχουλα

Δυσαρεστημένος από τους ρυθμούς αξιοποίησης του πακέτου των 28 δισ. ευρώ από τις τράπεζες, αλλά και αποφασισμένος να εξασφαλίσει ότι το ποσό αυτό θα διοχετευθεί στην ελληνική αγορά, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο κ. Παπαθανασίου προανήγγειλε ότι θα καταθέσει σήμερα τροπολογία με την οποία οι τράπεζες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δεν θα μπορούν να μοιράσουν μέρισμα σε μετρητά αλλά μόνο σε μετοχές.

Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η επαναγορά ιδίων μετοχών τους για όσο χρόνο είναι ενταγμένες στο πακέτο των 28 δισ. ευρώ.
............
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εργαζόμενη γράφει για τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

Μήνυμα αναγνώστη
...
Ανήκω στο ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.
Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στο νοσοκομείο μας είναι απερίγραπτη. Στα πάγια προβλήματα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, της έλλειψης υλικού, του επικίνδυνου φόρτου εργασίας και των αμέτρητων απλήρωτων εφημεριών προστέθηκαν και άλλα δυσεπίλυτα ζητήματα που μετατρέπουν τη λειτουργία του νοσοκομείου μας σε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
………..
Συνεχίζεται…

Η 14η Γενική Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 26ης Ιουνίου 2008, όρισε ως μέγιστο όριο εβδομαδιαίας απασχόλησης της 48 και τις 56 ώρες για τους ειδικευμένους και τους ειδικευόμενους αντίστοιχα. Ο υπουργός υγείας προσπάθησε με αξιοσημείωτη καθυστέρηση να λύσει το πρόβλημα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το τελικό όμως προς ψήφιση κείμενο στις 5/2/09 ήταν πολύ διαφορετικό απ’ τα συμφωνηθέντα και το πρόβλημα παραμένει.


Αποτέλεσμα: Από τις 10/02/09 ολόκληρος ο παθολογικός τομέας του νοσοκομείου μας λειτουργεί χωρίς την παρουσία ειδικευμένου γιατρού, ούτε καν στο Τμήμα Επειγόντων, το οποίο συχνά καλύπτεται μόνο από αγροτικούς, γιατί οι υπόλοιποι γιατροί έχουν συμπληρώσει τον προβλεπόμενο αριθμό εφημεριών (2 και 4 για του ειδικευμένους και τους ειδικευόμενους αντίστοιχα). Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε την επικινδυνότητα αυτού του γεγονότος. Επιπλέον όλα τα παραπάνω ενθαρρύνονται από τη διοίκηση του νοσοκομείου που ενδιαφέρεται μόνο για το πολιτικό κόστος της διακοπής της λειτουργίας του νοσοκομείου. Μεγαλύτερο κόστος όμως θα έχει η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, εξαιτίας της διαρκούς υποβάθμισης των ιατρικών υπηρεσιών.
Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείου το Πύργου εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και καλύπτει έναν μεγάλο και πολυπαθή νόμο με πολλούς υπερήλικες και πολλά βαρειά περιστατικά.


Τέλος η διοίκηση και το υπουργείο τιμώντας την ηρωϊκή προσφορά των γιατρών, μας χρωστούν ακόμα εφημερίες από τον Νοέμβριο του 2008.


Είναι βέβαιο πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο Αβραμόπουλος είναι εξόχως αναξιόπιστος και ακατάλληλος για οποιαδήποτε υπεύθυνη θέση.


Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έντεκα νέες προκηρύξεις για διάφορες ειδικότητες

Έντεκα νέες προκηρύξεις δημοσιεύθηκαν σήμερα από το Εθνικό Τυπογραφείο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και πιο συγκεκριμένα στο Τεύχος του ΑΣΕΠ.
Περιλαμβάνει διάφορες θέσεις ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ και απευθύνονται σε διάφορες ειδικότητες.
.........
Περισσότερα: dhmoths.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το σκίτσο με τον Ομπάμα- χιμπαντζή και οι αντιδράσεις

Αντιδράσεις προκαλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μια γελοιογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα «Νew Υork Ρost», στην οποία ο Μπαράκ Ομπάμα παρομοιάζεται εμφανώς με χιμπαντζή.
Στη γελοιογραφία ένας αστυνομικός εμφανίζεται να πυροβολεί έναν πίθηκο κι έναν συνάδελφό του να λέει: «Τώρα πρέπει να βρουν κάποιον άλλον για να υπογράψει το επόμενο πακέτο στήριξης της οικονομίας».
……..
Συνεχίζεται…


Η διεύθυνση της εφημερίδας υπερασπίστηκε τη γελοιογραφία ως «παρωδία των γεγονότων της επικαιρότητας»: την περασμένη Δευτέρα, στην πολιτεία του Κονέκτικατ αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν χιμπατζή, παλιό σταρ τηλεοπτικών διαφημίσεων, όταν επιτέθηκε σε γυναίκα, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε χθες σχέδιο οικονομικής στήριξης 787 δισ. δολαρίων.

Αν και η εφημερίδα αρνήθηκε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα παρομοιάζεται με τον χιμπαντζή, δέχθηκε πολλές επικρίσεις για ρατσισμό.

«Η σύγκριση του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου με έναν νεκρό χιμπαντζή δεν είναι τίποτε άλλο από μια ρατσιστική ανοησία», τόνισε η Μπάρμπαρα Τσιάρα, πρόεδρος της ένωσης των μαύρων δημοσιογράφων.


Διαβάστε την απάντηση της εφημερίδας:


Wednesday's Page Six cartoon - caricaturing Monday's police shooting of a chimpanzee in Connecticut - has created considerable controversy.

It shows two police officers standing over the chimp's body: "They'll have to find someone else to write the next stimulus bill," one officer says.

It was meant to mock an ineptly written federal stimulus bill.

Period.

But it has been taken as something else - as a depiction of President Obama, as a thinly veiled expression of racism.


This most certainly was not its intent; to those who were offended by the image, we apologize.

However, there are some in the media and in public life who have had differences with The Post in the past - and they see the incident as an opportunity for payback.

To them, no apology is due.

Sometimes a cartoon is just a cartoon - even as the opportunists seek to make it something else.



(Η γελοιογραφία) από κάποιους ερμηνεύτηκε σαν έκφραση ρατσισμού.

Αυτό δεν ήταν η πρόθεσή μας και σε αυτούς που προσβλήθηκαν από την εικόνα, ζητάμε συγγνώμη.

Εντούτοις, υπάρχουν μερικοί στα ΜΜΕ και στη δημόσια ζωή που είχαν διαφορές με εμάς στο παρελθόν και είδαν το γεγονός ως ευκαιρία για εκδίκηση.

Σε αυτούς δεν οφείλουμε καμία συγγνώμη.

Μερικές φορές κινούμενα σχέδια είναι… ακριβώς κινούμενα σχέδια - ακόμη και αν κάποιοι επιδιώκουν να τα ερμηνεύσουν σαν κάτι άλλο.


Από: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=4503227


http://www.nypost.com/seven/02192009/postopinion/editorials/that_cartoon_155984.htm

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έχει προχωρημένο καρκίνο και οι γιατροί της δίνουν μερικές εβδομάδες ζωής – Παντρεύεται την Κυριακή και «πουλάει» και τον θάνατό της στην TV - Βίντεο

Το 2002, η Jade Goody μπαίνει στο Big Brother. Προκλητική, με χιούμορ, και με όρεξη για…σκανδαλιές, η Jade ξεχωρίζει αμέσως από τους υπόλοιπους στο σπίτι. Και μπορεί να μην κέρδισε το ριάλιτι, ωστόσο ήταν ένα από τα πρόσωπα που ξεκίνησαν καριέρα μετά τη συμμετοχή της στο σώου.
Από τότε έχει βγάλει από fitness DVD μέχρι άρωμα και από αυτοβιογραφία μέχρι βιβλίο μαγειρικής!
Μερικά χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το 2007, η Jade Goody καλείται να πάρει μέρος στο Celebrity Big Brother.
….
Συνεχίζεται…


Και έτσι φτάνουμε στο Σεπτέμβριο του 2008, οπότε και η Jade Goody έφτασε έως την Ινδία για να πάρει μέρος σε αντίστοιχο του Celebrity Big Brother ριάλιτι.
Εκεί δυστυχώς έμαθε τα νέα ότι οι εξετάσεις που είχε κάνει για καρκίνο της μήτρας, της επιφύλασσαν ένα δυσάρεστο και σύντομο μέλλον.


Δείτε στο βίντεο πώς αντέδρασε όταν έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο:



Jade Goody Being Told the Bad News.. - Click here for funny video clips



Έφυγε από το ριάλιτι για να μπει σε νοσοκομείο της χώρας της και από τότε τα νέα που έπαιρνε ήταν μόνο άσχημα. Ο καρκίνος δεν σταματούσε και είχε προσβάλλει πλέον τα περισσότερα ζωτικά της όργανα.



Η Jade Goody δεν έκρυψε ποτέ τίποτα από την προσωπική της ζωή: ούτε τα άσχημα, ούτε τα καλά.


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τότε που της ανακοινώθηκε ζωντανά ότι πάσχει από καρκίνο, και άρχισε να μιλά συνέχεια στα media και να παρακινεί κόσμο -και ειδικά τις γυναίκες- να κάνει check up, έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των γυναικών που τσεκάρουν την υγεία τους.


H Jade Goody, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της, έχει λίγες εβδομάδες ζωής.


Και επέλεξε αυτή την Κυριακή, στις 20 Φεβρουαρίου, να παντρευτεί το σύντροφό της Jack Tweed. Ο γάμος θα γίνει σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, φορώντας ένα νυφικό που της χάρισε ο ιδιοκτήτης των Ηarrods Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ.




Με πληροφορίες από: http://www.myself.gr/Article/Gossip-jade-goody/27-3360.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε ώρες… γραφείου θα μπορεί να λειτουργεί το ΕΚΑΒ από σήμερα!

Οι γιατροί της άμεσης βοήθειας αποφάσισαν να εφαρμόσουν από σήμερα τον κοινοτικό νόμο και να εργάζονται 48 ώρες την εβδομάδα, από περίπου 80 που εργάζονταν έως τώρα.

Θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στις αεροδιακομιδές και σε μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ ανά περιφέρεια, ώστε να εξυπηρετούνται τα πολύ επείγοντα περιστατικά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Άγκυρα οργανώνει ΝΑΤΟϊκή άσκηση με σενάριο που αμφισβητεί τα ελληνικά νησιά

Συνενόχους στις διεκδικήσεις της για διχοτόμηση Αιγαίου και αποστρατιωτικοποίηση όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αναζητά η Άγκυρα μέσω μεγάλης αεροναυτικής άσκησης που σχεδιάζει για το δεύτερο 15ήμερο του Μαρτίου, στην οποία έχουν δηλώσει κατ΄ αρχήν να συμμετάσχουν τέσσερις ΝΑΤΟϊκές χώρες- ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Το σενάριο της προκλητικής άσκησης, που φέρει την κωδική (και συμβολική;) ονομασία «Ηγεμών» («Εgemen»), υποβλήθηκε ήδη στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να «νομιμοποιηθούν» οι αξιώσεις εις βάρος της Ελλάδας, καθώς περιέχει σε ένα καλοδουλεμένο «πακέτο» όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Στον πολυσέλιδο φάκελο υπάρχουν δύο χάρτες- φωτιά:
..........
Συνεχίζεται...

Ο πρώτος χάρτης εμφανίζει με διαφορετικό (κόκκινο) χρώμα όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τη Θάσο μέχρι το Καστελλόριζο σαν αποστρατικοποιημένα. Σημειώνεται δε ότι επειδή είναι... αποστρατικοποιημένα, «απαγορεύεται» στα πτητικά μέσα των φιλοξενούμενων χωρών να πετούν πάνω από τα νησιά αυτά!

Ο δεύτερος χάρτης εμφανίζει διχοτομημένο το Αιγαίο στον 25ο Μεσημβρινό, σύμφωνα με αυθαίρετη οριοθέτηση των Περιοχών Έρευνας και Διάσωσης Ναυαγών που έχει κάνει η Άγκυρα με νόμο της από το 1989. Με αυτόν τον χάρτη δηλώνει με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο το μισό Αιγαίο σαν χώρο δικής της ευθύνης για θέματα διάσωσης ναυαγών.



Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα Νέα, 20 Φεβρουαρίου 2009: Δώστε δάνεια, όχι μερίσματα

Την ώρα που οι τράπεζες εξακολουθούν να δίνουν ακριβά δάνεια με το σταγονόμετρο στην αγορά και το κρατικό πακέτο των 28 δισ. ευρώ μένει στα χαρτιά, η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει με μισά βήματα και κινήσεις εντυπωσιασμού την αδυναμία της πολιτικής της να δώσει λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η οικονομία.
Υπό την πίεση του πολιτικού κόστους, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου προανήγγειλε χθες απαγόρευση της διανομής μερισμάτων σε ρευστό και επαναγοράς ιδίων μετοχών από όσες τράπεζες κάνουν χρήση του πακέτου στήριξης.
Για αμηχανία και για απουσία ολοκληρωμένου πακέτου στήριξης της οικονομίας κάνει λόγο η αντιπολίτευση.
Το μέτρο είναι καθαρά πολιτικό, όχι οικονομικό, σχολιάζουν τραπεζικές πηγές.
..........
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες bloggers

Μήνυμα αναγνώστη
,,,,,,,,
Αγαπητοί φίλοι των Ελληνικών blogs

Είχα την τιμή χθες, ενώπιον των διεθνών και σκοπιανών ΜΜΕ, να εκφράσω την αλληλεγγύη των Ελλήνων bloggers στον έγκλειστο στο άθλιο ψυχιατρείο του Μπάρντοφτσι, φίλο blogger, Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

Αυτό σας διαβεβαιώ πως έγινε με πλήρη αντίληψη του βάρους της ευθύνης που αναλάμβανα και να γιατί:
……….
Συνεχίζεται…

1. Οι Έλληνες bloggers είναι αυτοί που ανέδειξαν την υπόθεση του Βασίλη, απο τη στιγμή που πόσταρε το γνωστό: ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. ΒΟΗΘΕΙΑ.


2. Οι Έλληνες bloggers είναι αυτοί που "σήκωσαν" το θέμα ψηλά. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, απλά
ακολουθήσαμε τα ίχνη που κατέγραφαν τα blogs και φυσικά την φωνή της συνείδησής μας.



3. Τα μεγαλοκάναλα και τα συγκροτήματα Τύπου, παρόλο ότι, οι bloggers ξελαρυγγίζονταν σε κάθε τόνο για τον εγκλεισμό του Βασίλη
Γκλιγορίεβιτς, τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν σε μεγάλο βαθμό, σιγή ιχθύος.



4. Στους μόνους που μπορούσαμε να εμπιστευθούμε την τύχη των 30 απλών Ελλήνων της αποστολής, ήταν οι Έλληνες bloggers. Τόσο
τα ΜΜΕ, όσο και το κεντρικό διαχειριστικό πολιτικό σύστημα, δεν μπορούσαν να έχουν την εμπιστοσύνη μας. Γιατί μέχρι τελευταία
στιγμή, όλη η "επίσημη Ελλάδα", συνέπλεε με την επίσημη σκοπιανή άποψη πως ο Βασίλης Γκλιγκορίεβιτς, είναι φανταστικό πρόσωπο.



5. Όπως αποδείχθηκε στην πράξη, όλο το σύστημα, εθνικό, σκοπιανό και διεθνές, παρακολουθούσε την εξέλιξη της αποστολής μέσα απο τα
ελληνικά blogs. Και πολύ γρήγορα έγινε σαφές σε όλους, πως η ενημέρωση στην περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά, θα ήταν
αστραπιαία και έντιμα απο τους Έλληνες bloggers και όχι φιλτραρισμένα από τα μεγαλοκάναλα και τα συγκροτήματα Τύπου.



6. Τα 30 μέλη της αποστολής, είχαν την διαβεβαίωση πως παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις τους απο τους Έλληνες bloggers. Αυτή
η βεβαιότητα τους έδωσε και την απαραίτητη αίσθηση ασφάλειας που χρειάζονταν για να κάνουν μέσα σε ένα εντελώς
εχθρικό περιβάλλον το ταξίδι ως το ψυχιατρείο.



Αγαπητοί φίλοι



Ως δημοσιογράφος, μαθητής του Δάνου Λούη και του Αστέρη Στάγγου, μιας δημοσιογραφίας που διαπνέονταν απο ήθος, το 1987
όντας εργαζόμενος στο Έθνος του Μπόμπολα, παρέδωσα την δημοσιογραφική μου ταυτότητα στον μακαρίτη Αλέξανδρο
Φιλιππόπουλο, εγκαταλείποντας την δημοσιογραφία του είδους που βιώνουμε μέχρι σήμερα. Αυτήν την δημοσιoγραφία που
ονειρεύτηκε η δική μας γενιά, γίνεται πραγματικότητα σήμερα μέσα απο τα ελληνικά blogs.

Διαποτισμένη απο αρχές, όπως το
ήθος, ο σεβασμός στη γνώμη αλλά και η άμεση έντιμη ενημέρωση.



Για αυτά τα ευγενή χαρακτηριστικά που έχουν σήμερα οι Έλληνες bloggers, εμείς οι υπόλοιποι, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Λάθη
υπάρχουν. Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί κάνουν λάθη. Αλλά το δένδρο του διαδικτύου με τα κλωνάρια του τους bloggers,
παραμένει υγιέστατο. Σε αντίθεση με τον κορμό του συστήματος μαζικής ενημέρωσης, του οποίου ακόμη και οι ρίζες, εδώ
και καιρό έχουν σαπίσει.



Για λογαριασμό των 30 απλών Ελλήνων πολιτών που πήγαμε στα Σκόπια για να βοηθήσουμε το δύστυχο αυτό παλικάρι που
ακούει στο όνομα Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά.




Ο συμπολίτης σας και blogger



Σταύρος Βιτάλης



Υ.Γ. Αύριο επικοινωνούμε με τους Γιατρούς του Κόσμου. Αφού θέλουν οι Σκοπιανοί επίσημη προσέγγιση για εξέταση του
Βασίλη μέσα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των υπουργείων τους, θα την έχουν λίαν συντόμως.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...