Ειδήσεις

20 Μαΐ 2009

Πάρκαρε πάντω στη ράμπα για τα ΑμΕΑ

Μήνυμα αναγνώστη
....
Δοξάστε τον! Ακριβώς στην είσοδο για ΑΜΕΑ. Είναι LEXUS υβριδικό , ίσως να είναι κανενός πατέρα του έθνους γιατί είναι απέναντι από αστυνομικό τμήμα.
Αν και έχει χώρο πίσω, προτίμησε την ράμπα.
Τι να πει κανείς με την αναλγησία αυτών που έχουν το χρήμα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βόμβα σε εταιρία που συνεργάστηκε με τη Siemens

Γκαζάκια εξερράγησαν στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Λυκαβηττού 7, σε διαμέρισμα του 3ου ορόφου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρίας επενδύσεων Profit.
Κύριος μέτοχος της εταιρίας Profit είναι ο Γ. Τρεπεκλής, πρώην συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών.
H εταιρία εκπροσωπούσε την αμερικανική κοινοπραξία SAIC, που είχε αναλάβει την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και στην οποία συμμετείχε και η γερμανική Siemens.
..
Περισσότερα: www.zougla.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παράκτιες περιοχές και βιώσιμη ανάπτυξη διοργανώνουν έξι παράκτιοι Δήμου του Θερμαϊκού Κόλπου

Με αφορμή την ανάγκη για στοχευμένες και συντονισμένες δράσεις διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου οι Δήμοι Αξιού, Επανομής, Εχεδώρου, Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Χαλάστρας, διοργανώνουν Διαδημοτικό Συνέδριο προκειμένων να αναδειχθούν θέματα για την αειφόρο ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών.
…..
Συνεχίζεται…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Παράκτιες περιοχές και βιώσιμη ανάπτυξη»


διοργανώνουν 6 παράκτιοι Δήμου του Θερμαϊκού Κόλπου



Με αφορμή την ανάγκη για στοχευμένες και συντονισμένες δράσεις διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου οι Δήμοι Αξιού, Επανομής, Εχεδώρου, Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Χαλάστρας, διοργανώνουν Διαδημοτικό Συνέδριο προκειμένων να αναδειχθούν θέματα για την αειφόρο ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών.

Στόχος της ημερίδας είναι η δημιουργία ενός πλαισίου ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ανταλλαγής καλών πρακτικών για την ανάπτυξη ενός δικτύου συμμετοχικού σχεδιασμού και συνεργατικών δράσεων που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη διαχείριση και αειφόρο ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών του Θερμαϊκού Κόλπου.


Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου 2009 και ώρα 09.30 στο «Πολιτιστικό κέντρο ΚΑΠΠΑ 2000» στην παραλία της Περαίας.


Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί Πολιτικές αρχές, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς και φυσικά πολίτες παράκτιων περιοχών.


Τις βασικές εισηγήσεις του συνεδρίου θα παρουσιάσουν έγκριτοι επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσλήψεις με προεκλογικό άρωμα

Σαράντα χιλιάδες άτομα προσλαμβάνονται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα με την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση απασχόλησης για διάστημα έως και 36 μήνες.

Επιπλέον, είκοσι χιλιάδες τοποθετούνται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ με χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ παρατείνονται τα προγράματα STAGE για άλλους 12 ακόμη, μέτρο που αφορά 8 χιλιάδες άτομα.
Επίσης, δύο χιλιάδες γιατροί τοποθετούνται ως μόνιμο προσωπικό στο ΙΚΑ.

Από: Alpha 98,9

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απύρετος ο φοιτητής με τη γρίπη - Υπό παρακολούθηση η οικογένειά του

Η ψυχραιμία και το χιούμορ έχουν αντικαταστήσει τον αρχικό τρόμο που ένιωσε την Κυριακή το απόγευμα ο 19χρονος φοιτητής όταν του ανακοινώθηκε από τους ειδικούς ότι νοσεί από τη νέα γρίπη Η1Ν1 και αποτελεί το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας.

Ο νεαρός, ο οποίος σπουδάζει μουσική στη Νέα Υόρκη, νοσηλεύεται σε καραντίνα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο «Σισμανόγλειο» και από προχθές το βράδι είναι απύρετος.
Σε «καραντίνα», στο σπίτι τους στο Αιγάλεω, τέθηκαν και οι γονείς του, μαζί με τη μικρότερη αδελφή του και έναν εξάδελφό του, στους οποίους χορηγήθηκαν αντιικά φάρμακα και βρίσκονται υπό τη στενή παρακολούθηση των γιατρών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ).....

Συνεχίζεται...
Ο φοιτητής έφθασε στην Αθήνα τα ξημερώματα του Σαββάτου από τη Νέα Υόρκη. Στο αεροδρόμιο πέρασε από τις θερμικές κάμερες χωρίς πρόβλημα και πήρε το ειδικό φυλλάδιο του ΚΕΛΠΝΟ. Την επόμενη ημέρα όμως το μεσημέρι παρουσίασε υψηλό πυρετό (39), γεγονός που υποψίασε τους γονείς του, οι οποίοι ευτυχώς επικοινώνησαν με το ΚΕΛΠΝΟ. Αμέσως έφθασαν στο σπίτι της οικογένειας γιατροί και πήραν επίχρισμα από το φάρυγγα του νεαρού για να κάνουν τις ειδικές εξετάσεις. Όταν και το δεύτερο δείγμα που εξέτασε το Ινστιτούτο Παστέρ βγήκε «θετικό», ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον φοιτητή στο νοσοκομείο.
«Στην αρχή ο 19χρονος φοιτητής ήταν φοβισμένος. Όλη η οικογένεια τρόμαξε, όπως είναι άλλωστε φυσικό. Τώρα όμως είναι ψύχραιμος και έχει βρει και πάλι το γέλιο του. Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα νεαρό αγόρι και τα παιδιά ακόμα και στα δύσκολα δεν χάνουν το χιούμορ τους. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι γιατροί που αφού πρώτα τον καθησύχασαν του έκαναν μια αναλυτική περιγραφή για το συγκεκριμένο ιό της γρίπης, ο οποίος αντιμετωπίζεται πολύ καλά με τα αντιικά φάρμακα» είπαν στην «Espresso» πηγές μέσα από το νοσοκομείο.


Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=999217

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς ψήφισαν οι κριτικές επιτροπές στον μεγάλο τελικό της Eurovision στη Μόσχα - Έβγαλαν 10ο το Σάκη

Ανακοινώθηκαν επίσημα από την EBU (European Broadcasting Union) οι ψήφοι που πήρε κάθε τραγούδι από τις κριτικές επιτροπές, στον μεγάλο τελικό της Μόσχας.

Αυτή είναι η επίσημη βαθμολογία που πήραν όλες οι συμμετοχές από τις κριτικές επιτροπές, σύμφωνα πάντα με την επίσημη δημοσίευση της EBU:

1. Norway (312 points)
2. Iceland (260 points)
3. United Kingdom (223 points)
4. France (164 points)
5. Estonia (124 points)
6. Denmark (120 points)
7. Turkey (114 points)
8. Azerbaijan (112 points)
9. Israel (107 points)
10. Greece (93 points)
11. Moldova (93 points)
12. Bosnia & Herzegovina (90 points)
13. Malta (87 points)
14. Germany (73 points)
15. Armenia (71 points)
16. Ukraine (68 points)
17. Russia (67 points)
18. Portugal (64 points)
19. Croatia (58 points)
20. Lithuania (31 points)
21. Romania (31 points)
22. Sweden (27 points)
23. Albania (26 points)
24. Finland (12 points)
25. Spain (9 points)
................
Συνεχίζεται...

Σας υπενθυμίζουμε ότι εφέτος ο τρόπος ψηφοφορίας τη Eurovision άλλαξε και, εκτός από το κοινό της Ευρώπης που ψηφίζει με televoting, το 50% των τελικών αποτελεσμάτων έρχεται από τις ψήφους των κριτικών επιτροπών κάθε χώρας.
Το τραγούδι του Σάκη δεν φαίνεται να εντυπωσίασε τους κριτές αυτούς πάντως, μιας και η Ελλάδα βγήκε 10η από τη ψηφοφορία τους.
Το κοινό, αντιθέτως, φαίνεται ότι έβγαλε τον Σάκη σε πολύ πιο υψηλή θέση, ανεβάζοντάς τον στο γενικό σύνολο στην 7η θέση.


Περισσότερα: http://www.zougla.gr/news.php?id=41196

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προβλήματα στους δρόμους από τις κινητοποιήσεις στο ΧΥΤΑ Φυλής

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η άνοδος της Συγγρού από τα απορριμματοφόρα που έχουν παραταχθεί στη συμβολή της λεωφόρου με την οδό Πετμεζά.

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται, στην έξοδο της Αθηνών Λαμίας στη ΦΑΓΕ, μετά την Τατοΐου, όπου στην άκρη του δρόμου βρίσκονται 20 απορριμματοφόρα, τα οποία θα παραμείνουν έως τη μία μετά το μεσημέρι.
Επίσης μετ' εμποδίων διεξάγεται η κίνηση στην είσοδο της Αθηνών - Κορίνθου στη συμβολή με τη Σπύρου Πάτση.
Η κίνηση στην Εθνική επηρεάζει και την κυκλοφορία στην Αττική Οδό, όπου τα οχήματα κινούνται σημειωτόν από την Πεντέλης έως τον κόμβο της Μεταμόρφωσης στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην ίδια πτήση με τον πρώτο Έλληνα ασθενή της νέας γρίπης βρέθηκε ο υπουργός Υγείας!

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για να βραβευθεί από γιατρούς της ομογένειας και το Σάββατο επέστρεψε συνοδευόμενος από ένα σύμβουλο Τύπου και έναν άνδρα από την ασφάλειά του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο κ. Αβραμόπουλος μαζί με τον άνδρα της ασφάλειας κάθισαν πολλές θέσεις μπροστά από το νεαρό ασθενή ενώ ο σύμβουλος Τύπου καθόταν λίγο πιο πίσω από τον υπουργό.
Και για τους τρεις δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού ήταν αρκετά μακριά από τον ασθενή, ο οποίος καθόταν στη θέση 37 της οικονομικής κατηγορίας. Η σύμπτωση διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των συνεπιβατών του νεαρού φοιτητή.
......
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τραγική κατάληξη απαγωγής - Βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου του

Μια ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Ηράκλειο της Κρήτης. 50χρονος επιχειρηματίας που είχε απαχθεί βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου του, στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, και αφού η οικογένεια του είχε καταβάλει τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς.
Πρόκειται για τον επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, ιδιοκτήτη εργοστασίου με χρώματα στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου και πατέρα τριών παιδιών.
....
Συνεχίζεται...
Τον 50χρόνο απήγαγαν άγνωστοι το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Βασιλειές του Ηρακλείου, έπειτα από τηλεφώνημα που δέχθηκε από άγνωστο να μεταβεί στην παραπάνω περιοχή για να αναλάβει τη βαφή μιας οικοδομής.
Πράγματι, ο επιχειρηματίας πήγε στο ραντεβού και από τότε χάνονται τα ίχνη του. Η σύζυγος του και οι συγγενείς του αρχίζουν να τον αναζητούν και ειδοποιούν αργότερα την Αστυνομία.
Στη συνέχεια, οι δράστες επικοινώνησαν με την οικογένεια του επιχειρηματία και ζήτησαν για λύτρα - σύμφωνα με πληροφορίες- το ποσό των 300.000 ευρώ.
Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις, ενώ ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τη σύζυγο του, ζητώντας της να μην ανακατευθεί η Αστυνομία.
Μετά ζήτησαν επιπλέον χρήματα αλλά τελικά συμφωνήθηκε να δοθεί το ποσό των 155.000 ευρώ.
Η παράδοση των λύτρων στους απαγωγείς κανονίστηκε για τις 10 το βράδυ της Τρίτης. Η σύζυγος, με τα συγγενικά της πρόσωπα, άφησε τα λύτρα σε ερημικό σημείο στις Γούβες.
Οι απαγωγείς στη συνέχεια είπαν ότι, ύστερα από δύο ώρες, θα έβρισκαν τον επιχειρηματία σε ερημικό σημείο στις Ποταμιές Ηρακλείου.
Λίγο αργότερα, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία πληροφορούνται ότι ένα τζιπ στην περιοχή Ποταμιές καίγεται.
Τότε διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν κάψει τον επιχειρηματία μέσα στο μέσα στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου του.Ο άνδρας αναγνωρίστηκε από το γιο του.


Από: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=90524


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας πολιτικός, στην Κροατία, εκλέχτηκε δήμαρχος όταν υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του ότι θα τους «κλέβει» σε κάθε ευκαιρία!

Ο κύριος Josko Risa εκλέχτηκε πανηγυρικά Δήμαρχος στην πόλη Prolozac χρησιμοποιώντας το σλόγκαν «Όλα για μένα - Για εσάς τίποτα».

«Τους είπα την αλήθεια. Αυτή η πόλη θα είναι σαν την δική μου μικρή επιχείρηση. Όταν κερδίζω εγώ θα κερδίζουν και αυτοί κάτι,» ανέφερε ο νέος δήμαρχος. Οι κάτοικοι που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του κυρίου Josko Risa ανέφεραν ότι θα χαρούν να τον έχουν δήμαρχο παρά την «περίεργη» καμπάνια του. ...

Συνεχίζεται...
«Όποιος και να είναι στην εξουσία γνωρίζουμε ότι θα μας κλέβει. Τουλάχιστον αυτός είναι ειλικρινής. Μάλιστα μας αναφέρει ότι εάν τα πράγματα πάνε καλά για αυτόν τότε θα πάνε καλά και για εμάς,» είπε ο κύριος Ivan Vjisnic κάτοικος της πόλης.



Από: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&tag=8777&pubid=3752880

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς ανεβάζω αρχεία PowerPoint στο blog μου;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνουμε αυτό, όλοι όμως έχουν ένα κοινό σημείο: Θα πρέπει να μετατρέψουμε το αρχείο του PowerPoint σε τέτοια μορφή, ώστε να είναι δυνατή η προβολή του μέσω του Internet. Θα πρέπει δηλαδή να το μετατρέψουμε ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να το βλέπει σαν βίντεο, π.χ. στο youtube ή σε κάποιον flash player, ή να το βάλει στο blog του σαν embedded κώδικα.

Συνεχίζεται…
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ισχύει είναι, τι άλλο, να έχουμε φυσικά στη διάθεσή μας ένα αρχείο που φτιάξαμε στο PowerPoint. Αμέσως μετά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνουμε τη μετατροπή που αναφέραμε πιο πάνω. Η μετατροπή αυτή μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πρόγραμμα που κάνει αυτήν ακριβώς τη δουλειά, να μετατρέπει δηλαδή αρχεία του PowerPoint σε κάποια άλλη μορφή. Συνήθως τα προγράμματα αυτά δεν είναι δωρεάν και, είτε θα πρέπει να τα αγοράσουμε, είτε να τα κατεβάσουμε σπασμένα. Δύο από αυτά τα προγράμματα που βρήκαμε σε μια γρήγορη αναζήτηση στο Internet είναι το Acoolsoft PPT2Video Converter και το Wondershare PPT to Video. Η τιμή και των δύο είναι 49,95$.
Εμείς βέβαια θέλουμε μια , όσο το δυνατόν γίνεται, πιο φθηνή λύση, δηλαδή δωρεάν :)Κάτι τέτοιο μπορούμε να το επιτύχουμε με τη βοήθεια διαφόρων σελίδων στο Internet που κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά. Μετατρέπουν δηλαδή τα αρχεία PowerPoint σε μορφή video. Και πάλι ύστερα από μια πολύ γρήγορη αναζήτηση βρήκαμε δύο σελίδες, την authorstream.com και την slideshare.net. Σε αυτές τις σελίδες θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό και στη συνέχεια μπορούμε να "ανεβάσουμε" τις παρουσιάσεις μας. Αφού ανέβει κάθε παρουσίαση, αυτόματα γίνεται η μετατροπή της. Μόλις τελειώσει η μετατροπή μπορούμε πλέον να πάρουμε τον κώδικα που μας δίνεται και να τον τοποθετήσουμε στο blog μας. Η δεύτερη σελίδα που δώσαμε, διαβάσαμε κάπου πως δεν εμφανίζει τυχόν animations και ήχους που βάλαμε στην παρουσίασή μας, οπότε μπορεί και να μη σας κάνει.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε το αρχείο που φτιάξαμε μέχρι τώρα στα μαθήματα του PowerPoint (προσθέσαμε και κάποια animations). Το κακό της υπόθεσης είναι πως η μετατροπή μιας παρουσίασης 2 διαφανειών με πολύ απλά animations έγινε σε 15 λεπτά. Πήραμε τον κώδικα και τον επικολλήσαμε ακριβώς κάτω από τούτες τις γραμμές.

Θεωρούμε πως μια εύκολη λύση είναι αυτή που δώσαμε. Μια εξίσου καλή λύση για να δημοσιεύσουμε τις παρουσιάσεις μας και όχι μόνο είναι το Google Docs. Πιθανόν να ασχοληθούμε με αυτό σε κάποιο από τα επόμενα θέματά μας μιας και στο google docs υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες , όπως το να δημιουργήσουμε εκεί κάποια έγγραφα χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της σελίδας. Αυτά όμως κάποια άλλη στιγμή.
Επειδή πιθανότατα οι λύσεις που δώσαμε να μην είναι οι μοναδικές, όλες οι άλλες λύσεις που έχουν να προτείνουν οι αναγνώστες είναι ευπρόσδεκτες και , κυρίως, απαραίτητες! Πείτε μας για προγράμματα που μπορεί να χρησιμοποιείτε για αυτή τη δουλειά, δωρεάν κατά προτίμηση, ή άλλες, πιο εύκολες και εύχρηστες σελίδες από αυτές που δώσαμε.

Από: http://pchands.blogspot.com/2009/05/powerpoint-blog.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μυστική σύσκεψη για... ρουσφέτια

Οδηγίες Αγγέλου στους διευθυντές των υπουργών και υφυπουργών για άμεση ικανοποίηση των γαλάζιων αιτημάτων. Κόντρες για τη μοιρασιά της πίτας και καταγγελίες για αλαζονικές συμπεριφορές υπουργών

Την άμεση προώθηση ρουσφετιών και την παροχή διαβεβαιώσεων για αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στους ψηφοφόρους της ΝΔ μετά την 7η Ιουνίου, υιοθετεί ως πολιτική επιλογή η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει στο «παρά πέντε» των ευρωεκλογών την κομματική βάση της ΝΔ.

Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άνοιξε το... δελφινάριο - Κόντρες κορυφής στη Ν.Δ. για τη διαδοχή Καραμανλή τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές

Καβγάς κορυφής για τη διαδοχή Καραμανλή καθηλώνει τη Ν.Δ. μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες των ευρωεκλογών. Και προκαλεί νευρικό κλονισμό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, καθώς επιτείνει την ηττοπάθεια και την αποσυσπείρωση στη γαλάζια κομματική βάση.

Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έως και 70.000 κεραυνοί σε μια μέρα το Μάιο στην Ελλάδα

Έως και 70.000 κεραυνούς σε μία ημέρα έχουν εντοπίσει τα συστήματα καταγραφής στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι κεραυνοί αποδεικνύονται... εμπρηστές δασών καθώς ευθύνονται για το 6% των δασικών πυρκαγιών, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες κάποιες φορές το ποσοστό υπερβαίνει το 10%.
Ειδικοί αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια τον Μάιο καταγράφονται ανθρώπινες απώλειες λόγω κεραυνών.
Οι πρώτες δασικές πυρκαγιές στη Χαλκιδική που ξέσπασαν το τελευταίο διήμερο, προκλήθηκαν από κεραυνούς. Τρεις εστίες φωτιάς εντοπίστηκαν και κατασβέστηκαν γρήγορα στη Σιθωνία το βράδυ της Κυριακής, ενώ από κεραυνό προκλήθηκε και η πυρκαγιά το βράδυ της Δευτέρας στο Άγιον Όρος, κοντά στα σύνορα με την Ουρανούπολη.
.........
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία με τρεις νεκρούς στην Καλλιθέα

Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία με τρεις νεκρούς και ένα παιδί να δίνει μάχη για τη ζωή του σημειώθηκε στην Καλλιθέα.

Σαραντάχρονος σκότωσε με μαχαίρι την 26χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια πήρε στην αγκαλιά του τα δύο παιδιά τους ηλικίας 3 και 2 ετών, ανέβηκε στην ταράτσα και πήδηξε μαζί τους από τον 6ο όροφο στο κενό.
Ο ίδιος και το 2χρονο αγόρι σκοτώθηκαν, ενώ το 3χρονο αγόρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με συντριπτικά κατάγματα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
................
Συνεχίζεται...

Η τραγωδία διαδραματίστηκε στην οδό Σόλωνος και όλα ξεκίνησαν από έναν ακόμη από τους πολλούς –σύμφωνα με τους γείτονες- καβγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι. Όπως λένε οι γείτονες, ο 40χρονος είχε χάσει την δουλειά του πριν από περίπου 6 μήνες και έκτοτε ήταν άνεργος. Συχνά δε τον τελευταίο καιρό τσακωνόταν με τη σύζυγό του, η οποία υπηρετούσε στο Πολεμικό Ναυτικό. Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που έφθασαν στο σημείο, εντόπισαν νεκρή την 26χρονη γυναίκα μέσα στο διαμέρισμα και τον 40χρονο σύζυγο της με το 2χρονο γιο τους νεκρούς στην ταράτσα διπλανού διώροφου εγκαταλειμμένου κτιρίου.


Σαν από θαύμα το ηλικίας 3 ετών δεύτερο αγοράκι κατάφερε να επιζήσει απ’ την πτώση. Ο δράστης όπως όλα δείχνουν, είχε προσχεδιάσει την παρανοϊκή πράξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, με γράμμα που άφησε πίσω του, εξηγούσε ότι το έκανε για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Από: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=91&news_id=36806

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προς τις ευρωεκλογές με το «βαν» του ALPHA σε όλη την Ελλάδα

Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές ο Alpha δίνει βήμα σε όλους τους πολίτες. Με ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο, ο ρεπόρτερ του σταθμού Σπύρος Λάμπρου ξεκίνησε περιοδεία σε ολόκληρη τη χώρα και θα δώσει το μικρόφωνο στους πολίτες, για να εκφράσουν παράπονα, αγωνίες και προσδοκίες λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Πρώτος σταθμός της μεγάλης περιοδείας η Θράκη.
Οι άνθρωποι του Alpha θα βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, πρόθυμοι να ακούσουν και να μεταφέρουν τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες κάθε πολίτη για το Ευρωπαϊκό παρόν και μέλλον της χώρας.
.......................

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τούρκος πτέραρχος διοικητής στο ΝATOϊκό στρατηγείο στη Λάρισα

Για πρώτη φορά Τούρκος ανώτατος αξιωματικός θα υπηρετήσει στην Ελλάδα, όπως προαναγγέλλει σε θριαμβευτικό πρωτοσέλιδό της η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Τούρκος πτέραρχος θα τοποθετηθεί την διετία 2011-2013 στην θέση του διοικητή του Νατοϊκού στρατηγείου στη Λάρισα, αφού το αντίστοιχο στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ κλείνει οριστικά.

Συνεχίζεται…

Σύμφωνα με πληροφορίες του στρατιωτικού συντάκτη του ALPHA Δήμου Βερύκιου, της απόφασης προηγήθηκε διπλωματικό παρασκήνιο, κατά το οποίο η Ελλάδα συναίνεσε πλήρως στην έλευση του Τούρκου πτεράρχου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στην τελευταία Σύνοδο των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και κρατήθηκε μυστική, προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναζητεί τώρα τρόπους να διαχωρίσει πλήρως τις λειτουργίες του Ελληνικού Στρατηγείου Αεροπορίας που βρίσκεται στη Λάρισα και λειτουργεί σε κοινές εγκαταστάσεις και με κοινό προσωπικό με το αντίστοιχο Νατοϊκό, ώστε οι ευαίσθητες πληροφορίες που διαχειρίζεται η Ελληνική Αεροπορία, να μην τίθεται σε γνώση του Τούρκου ανώτατου αξιωματικού.

Το δημοσίευμα της Hurriyet καταλήγει με την επισήμανση, ότι πλέον ο Τούρκος πτέραρχος θα είναι αυτός που θα λαμβάνει γνώση και θα διαχειρίζεται όλες τις παραβιάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου από Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, καθώς στο στρατηγείο φθάνουν όλες οι αναφορές για τις αερομαχίες στο Αιγαίο.

Όπως τονίζει η Hurriyet, για πρώτη φορά μετά από 190 χρόνια θα υπηρετήσει στην Ελλάδα Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τα Ελληνικά αεροσκάφη να «παρενοχλούν» τα Τουρκικά στο Αιγαίο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...