Ειδήσεις

5 Μαρ 2009

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για την Οικονομία μετά τις συναντήσεις με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Η οικονομική κατάσταση, σε ολόκληρο τον κόσμο, επιδεινώνεται από μέρα σε μέρα. Οι προβλέψεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών, για το επόμενο διάστημα χειροτερεύουν. Δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για τη διάρκεια και την ένταση της κρίσης.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ήδη σε ύφεση. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προβλέπει την απόλυση, μέσα στο χρόνο, 50 εκ. εργαζόμενων, από τους οποίους 3,5 εκ. στην Ευρώπη. Υπάρχει, σε όλες τις χώρες, έντονη ανησυχία και αίσθημα ανασφάλειας.
……………
Συνεχίζεται…
Οι συνέπειες της κρίσης πλήττουν ολοένα και πιο έντονα και τη χώρα μας. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, αποδεικνύεται κρίσιμο το γεγονός ότι, στα προηγούμενα πέντε χρόνια, μειώσαμε το δημόσιο έλλειμμα, περιορίσαμε την ανεργία, πετύχαμε ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Παρόλα αυτά, η χώρα μας πάντως αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, εξαιτίας, κυρίως, του υπέρογκου δημόσιου χρέους, που κληρονομήσαμε. Χρέος, για τους τόκους του οποίου καταβάλλουμε περίπου 12 δις ευρώ το χρόνο. Το μεγάλο αυτό βάρος περιορίζει σοβαρά τις δυνατότητες της Οικονομίας μας και είναι απειλή για την οικονομική σταθερότητα. Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Απαιτεί επαγρύπνηση, ένταση προσπαθειών, ετοιμότητα και βεβαία απαιτεί την αναγκαία ευελιξία για να γίνουν όπου χρειαστεί οι απαραίτητες προσαρμογές και βελτιώσεις.


Το ολοκληρωμένο σχέδιο που εφαρμόζουμε περιλαμβάνει τρεις άξονες:

- Πρώτον, την ανάπτυξη, έστω και με χαμηλούς ρυθμούς.

- Δεύτερον, τη δημοσιονομική σταθερότητα και

- Τρίτον, τη στήριξη στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Η ισορροπία ανάμεσα στους άξονες αυτούς είναι επιτακτικά επιβεβλημένη και η διασφάλισή της απαιτεί δύσκολες αποφάσεις, υπευθυνότητα από την Κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις, συνεννόηση και συνένωση δυνάμεων,


Είχα σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων. Δεν περιμένω βέβαια να συμφωνήσουμε όλοι σε όλα. Δεν περιμένω να εγκαταλείψουν τα κόμματα τις θέσεις τους. Δεν περιμένω να παραμεριστούν όλες οι διαφορές. Πιστεύω όμως -και το πιστεύω βαθιά- ότι στις έκτακτες συνθήκες της διεθνούς κρίσης μπορούμε και οφείλουμε να επιτύχουμε μια ευρύτερη συνεννόηση. Να αφήσουμε στην άκρη τις στείρες αντιπαραθέσεις. Το ‘’όχι σε όλα’’. Συνεννόηση που αφορά τα βασικά, τα ουσιώδη, τα αυτονόητα. Ένα πλαίσιο συνεννόησης που προσδιορίζεται από έξι στοιχειώδεις παραδοχές:


1ον: Τήρηση των κανόνων της ΕΕ. Κανόνες που έχουν συναποφασισθεί και με τη δική μας συμμετοχή και ισχύουν για όλα τα μέλη της.


2ον: Κεντρικό πρόβλημα της χώρας μας αποτελεί διαχρονικά το υψηλό δημόσιο χρέος. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με προγραμματισμό και συντονισμένη προσπάθεια.


3ον: Η σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με κεντρικό εργαλείο τον αποτελεσματικό περιορισμό των δαπανών στο δημόσιο.


4ον: Το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα ορίζουν τις πραγματικές αντοχές της οικονομίας μας. Η υπέρβαση αυτών των ορίων θα ήταν πράξη ανευθυνότητας και πιθανόν επικίνδυνη για την οικονομική σταθερότητα.


5ον: Μέσα στα όρια αυτά, είναι αναγκαίες ειδικές και στοχευμένες δράσεις, αφενός αναπτυξιακές στους τομείς και τους κλάδους που πλήττονται πιο άμεσα (όπως ο τουρισμός και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις), και αφετέρου κοινωνικές δράσεις με την εξάντληση κάθε δυνατότητας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.


6ον: Όλοι έχουμε υποχρέωση αυτοσυγκράτησης. Να μην ενθαρρύνουμε εξωπραγματικές διεκδικήσεις. Βεβαίως, κάθε κοινωνική, κάθε επαγγελματική ομάδα έχει δικαίωμα να διατυπώνει τα δικά της αιτήματα. Ωστόσο, στις κρίσιμες περιστάσεις που διανύουμε δεν υπάρχουν περιθώρια για ανταγωνισμό πλειοδοσίας.


Δυστυχώς, δεν διαπίστωσα σήμερα να υπάρχει διάθεση συνεννόησης ακόμη και σε αυτά τα αυτονόητα σημεία και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία που θα έπρεπε να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.


Κάθε κόμμα έχει την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών του. Για την Κυβέρνηση δίλημμα δεν υπάρχει. Έχουμε επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας. Και σε αυτό το δρόμο επιμένουμε.


Για μας η Οικονομία, ειδικά τώρα, είναι μεγάλη εθνική υπόθεση. Ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε όσο είναι δυνατό τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης και να εργαστούμε σκληρά για μια καλύτερη επόμενη ημέρα, για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νεκρός αστυνομικός στη Νίκαια

Ένας αστυνομικός - εκτός υπηρεσίας - έπεσε νεκρός από τα πυρά ληστή που λίγα λεπτά πριν εισέβαλλε σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Νίκαια επί της οδού Διονυσίου Σολωμού.
Ο άτυχος αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου κυνήγησε τον ληστή για περισσότερα από 800 μέτρα αλλά στην οδό Παρασκευοπούλου ο δράστης έστρεψε το όπλο του προς τον αστυνομικό και τον τραυμάτισε θανάσιμα.
....
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών κρατείται ένας Ιρακινός για τον οποίον κύκλοι υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως να έχει σχέση με την Αλ Κάιντα

Πράγματι στη Διεύθυνση Αλλοδαπών κρατείται ένας Ιρακινός ο οποίος αρχικά δήλωσε ψευδή στοιχεία.
Η αστυνομία κοιτάζει πολύ προσεκτικά τα βήματά της καθώς κύκλοι υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως να έχει σχέση με την Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
Μέχρι αυτή την ώρα υπάρχει μία προφορική πρόταση από το Ιράκ στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για έκδοσή του. Ούτε καν γραπτή.
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να ζητήσουν την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες διότι ουσιαστικά είναι στρατός κατοχής και δεν νομιμοποιούνται να ζητήσουν κάτι τέτοιο.
Τέλος η αστυνομία, ο αρμόδιος εισαγγελέας αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών περιμένουν να τους δοθούν από το Ιράκ έγγραφα που να αποδεικνύουν τη συμμετοχή του 46χρονου σε όλα όσα ακούγονται να τον κατηγορούν.
........
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γύθειο: Μια απέραντη χωματερή

Μήνυμα αναγνώστη
..
Δείτε πως κατάντησε η πιο όμορφη και πιο γραφική ίσως πόλη της Πελοποννήσου, εξαιτίας της ανευθυνότητας, της απραξίας, της ανυπαρξίας, πολιτών, πολιτικών, Δημοτικών και Νομαρχιακών «αρχόντων», βουλευτών, κρατικής και νομικής εξουσίας.
…..
Συνεχίζεται

Ένα έγκλημα διαρκές, εδώ και μια δεκαετία περίπου, που κάθε μέρα γίνεται χειρότερο, με απίστευτους κινδύνους για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων, αλλά και για το περιβάλλον.


Το αξιοπερίεργο είναι κανείς άλλος Δήμος, όμορος ή πιο μακρινός δεν αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα.


Πως αλήθεια κατάντησαν το Γύθειο έτσι όλοι όσοι τα τελευταία 10 χρόνια εκλέγονταν με σημαία τους την άμεση λύση του οξύτατου προβλήματος;;;
Οι εισαγγελικές αρχές της περιοχής δεν θα έπρεπε να έχουν επέμβει για την προστασία της δημόσιας υγείας;;;


Σε κανέναν δεν έχει πέσει στην αντίληψή του όσα συμβαίνουν στην πόλη;;;



Πολλές φορές οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν ότι συμβαίνει.


Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Χριστοφιλίδου, στην εκπομπή ECO News του ΣΚΑΪ: http://www.skai.gr/master_avod.php?id=113275&cid=1485&bc=1485&lsc=1


Δείτε επίσης και τις φωτογραφίες μας:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι νεκροί δεν μπορούν να φωνάξουν!

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Τέσσερις (4) συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους από αμέλεια του Υπουργείου Υγείας. Αν οι νεκροί είχαν φωνή θα σιωπούσαν από ντροπή για τον τρόπο που πέθαναν.
Καταγγέλλω με όση φωνή διαθέτω τούτη την κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ διότι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, επέδειξε απάνθρωπη αδιαφορία να αναδείξει το θέμα και να μη χαθούν με παρόμοιο τρόπο άλλες ανθρώπινες ζωές.
Παρακάτω σας παραθέτω τις εναγώνιες προσπάθειες που έκανα επί 2,5 χρόνια για την εστίαση και διευθέτηση του προβλήματος, όπου, δυστυχώς συνάντησα παντού αδιαφορία, αλαζονικές συμπεριφορές και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και συγκάλυψη.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη φράση σημαίνοντος στελέχους του ΠΑΣΟΚ όταν του έθεσα το ζήτημα και τον ρώτησα γιατί δεν έκανε ως τώρα έστω και μια ερώτηση στη βουλή να μου απαντά με περισσό θράσος: Εγώ κυβέρνησα την Ελλάδα και δε θα ασχοληθώ με τα κ_ _ όχαρτα που μου στέλνεις!
……..
Συνεχίζεται…
Παρά την επιμονή μου, η μείζων αντιπολίτευση αρνήθηκε να συνδράμει στην ανάδειξη του θέματος και την προσπάθεια εξεύρεσης κάποιας λύσης.



Εναπομείνασα μου ελπίδα o έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, να καταδικάσει όσους είχαν και έχουν ευθύνη για όσα συνέβησαν αλλά και για όλα όσα πρόκειται να συμβούν. ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Κ.Τ.Ε. ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
Επανειλημμένως σας έχω ενημερώσει ότι από τον Μάιο του 2006 μέχρι και σήμερα το ΕΚΑΒ στην βόρειο Ελλάδα κάνει λευκή απεργία-αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών. Αποτέλεσμα τούτου είναι η ταλαιπωρία και μη εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς επίσης και η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των κυρίως ευπαθών ομάδων όπως οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς, κ.α..

Στην περιγραφόμενη κωμικοτραγική κατάσταση με τις δυσμενείς κοινωνικές προεκτάσεις ήρθαν να προστεθούν τέσσερις (4) - επίσημα καταγεγραμμένοι - θάνατοι συνανθρώπων μας σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν επανειλημμένων γραπτών και προφορικών αναφορών μου στο ΠΑΣΟΚ, οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν και τους ευχαριστώ ολόψυχα είναι οι :

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ 2/07/2007 ΕΡΩΤΗΣΗ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΥΣΙΩΝΗΣ 5/07/2007 ΑΝΑΦΟΡΑ

ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ 31/07/2007 ΕΡΩΤΗΣΗ

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ- ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ 14/02/2008 ΑΝΑΦΟΡΑ

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ 2/04/2008 ΑΝΑΦΟΡΑ

Η προσωπική μου αναφορά προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Καραμανλή οδήγησε σε Ε.Δ.Ε. από το ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ (Σ.Ε.Υ.Υ.Π ) στην βόρειο Ελλάδα η οποία διήρκησε 6 μήνες και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2008 με πόρισμα- έκθεση 191 σελίδων.
Καταλήγοντας ο επιθεωρητής προτείνει:
ΣΕΛ.166

Z.3. ΛΗΨΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

3.1. Πειθαρχικός έλεγχος του πρόεδρου και των μελών Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β.

Προτείνουμε στον Υπουργό Υγείας &Κ.Α, τον πειθαρχικό έλεγχο του πρόεδρου και των μελών Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β. , για παραβάσεις:

(Α) για παραβάσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων άρθρου 107 του Ν.3528/07 ή του προηγούμενου δημοσιοϋπαλληλικού νομοθετικού πλαισίου:

Περίπτωση 1 β: Παράβαση καθήκοντος

- 1 γ: Παράβαση της αρχής της αμεροληψίας στην εξυπηρέτηση
Ασθενών

- 1 δ: Αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων

- 1 ε: Άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας

- 1 στ: Αμελής ή ατελής ή μη έγκαιρη εκπλήρωση καθήκοντος

- 1 κα: Παράλειψη δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος

- 1 κγ: Άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας και χορήγησης στοιχείων ή εγγράφων κατά τη διεξαγωγή έρευνας, επιθεώρησης ή ελέγχου από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα ιδιαίτερα Σώματα Επιθεώρησης και Ελέγχου.

(Β) Για αδικαιολόγητη ανοχή προς συνδικαλιστές & υπαλλήλους των Ε.Κ.Α.Β. πόλεων της Μακεδονίας, που τους επιτρέπει να απέχουν για μακρά περίοδο από μεγάλο μέρος των κύριων καθηκόντων τους για όλες τις προγραμματιζόμενες διακομιδές ασθενών και πρόκληση μεγάλης οικονομικής ζημίας στο Ε.Κ.Α.Β., λόγω μη περικοπής αποδοχών των απεχόντων υπαλλήλων( 3.360.000.00 σελ.131.),ενώ…………

(Γ) Επίσης διαπιστώνουμε αδικαιολόγητη ανοχή του Προέδρου και των μελών Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β, στις διαρκείς παραβάσεις των διατάξεων του Εσωτ. Κανονισμού Λειτουργίας του ΕΚΑΒ (βλ.σελ. 105-107 Έκθεσης)από συνδικαλιστές, οι οποίοι επιβάλουν σε υπευθύνους , ασυρματιστές και πληρώματα αποχή, όπως: ………

ΣΕΛ.171
3.2. Άσκηση Πειθαρχικού Ελέγχου σε βάρος υπαλλήλων του Ε.Κ.Α.Β.

Προτείνουμε την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, νώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, σε βάρος των παρακάτω υπαλλήλων του Ε.Κ.Α.Β.: …….

ΣΕΛ.185

3.3. Άσκηση Πειθαρχικού Ελέγχου, σε βάρος του Γενικού Επιθεωρητή, Βοηθού Γενικού Επιθεωρητή και Επιθεωρητών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π.

Προτείνουμε στον κ. Υπουργό Υγείας & Κ.Α., την άσκηση Πειθαρχικού Ελέγχου ,σε βάρος των παρακάτω στελεχών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π.: ………

Για παράβαση των διατάξεων: ……..

Πειθαρχικά παραπτώματα

Περίπτωση 1 β: Παράβαση καθήκοντος

- 1 γ: Παράβαση της αρχής της αμεροληψίας

- 1 η: Άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς η προφορικώς με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων.

- 1 ιστ: χρησιμοποίηση της ιδιότητας που κατέχει ο υπάλληλος λόγω της υπηρεσίας η της θέσης του, για εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων.

- 1 κγ: άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας και χορήγησης στοιχείων ή εγγράφων κατά τη διεξαγωγή έρευνας, επιθεώρησης ή ελέγχου από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα ιδιαίτερα Σώματα Επιθεώρησης και Ελέγχου.

Ως αναγνώριση και επιβράβευση προς την βοηθό γενικού επιθεωρητή ΣΕΥΥΠ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. Μαλτά Ελένη της αφαιρέθηκαν όλες οι αρμοδιότητες ως επιθεωρητή και παραμένει μέχρι σήμερα αδρανής.

Όσο για τον επιθεωρητή κ. Αρβανίτη Νικόλαο που ανέλαβε και ολοκλήρωσε την ΕΔΕ την 16-12-2008 του ανακοίνωσαν τηλεφωνικά ότι απομακρύνεται από Επιθεωρητής.

Εν όψει των παραπάνω ερωτώνται οι κύριοι βουλευτές κ.τ.ε υγείας:

1.Γνωρίζετε για όλα τα παραπάνω;

2.Αν ναι τι έχετε κάνει;

3.Πόσοι ακόμη πρέπει να πεθάνουν για να κάνετε μια ερώτηση στην βουλή;

Λυπάμαι ειλικρινά.

Δευτέρα 05/03/2009

Ο Ερωτών

ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΙΛΚΙΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑ.Σ.Κ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ(ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ)

ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑ.Σ.Κ/Δ.Υ Ν.ΚΙΛΚΙΣ

ΜΕΛΟΣ Ν.Ο.Ε.Σ. ΚΙΛΚΙΣ

Ε-mail:- axilleask1@gmail.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υποτροφίες για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας σε άπορους 'Ελληνες

Μήνυμα αναγνώστη
……..

Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Λάσκαρη, που χορηγεί τις περισσότερες υποτροφίες για την εκμάθηση της Αγγλικής στην Ελλάδα, δέχεται εκ νέου αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010.
Το Ίδρυμα Λάσκαρη άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 1999 και μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει 1540 υποτροφίες για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Τα μαθήματα διεξάγονται στα δύο εξουσιοδοτημένα και μη-κερδοσκοπικά εκπαιδευτήρια του Ιδρύματος – δηλαδή, η Σχολή Αγγλικών Εστία Νέας Σμύρνης και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ντέσσυ Τοπουζίδου στη Βούλα.
…..
Συνεχίζεται…
Οι υποτροφίες περιλαμβάνουν όχι μόνο τα δίδακτρα αλλά και το διδακτικό υλικό και έχουν διάρκεια ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης για επόμενα έτη, αρκεί ο υπότροφος να δείχνει συνέπεια και επιμέλεια στη μελέτη του. Καλύπτουν όλα τα επίπεδα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, από αρχάριους μέχρι και Proficiency και αφορούν όλες τις ηλικίες, αρκεί ο υποψήφιος να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Επίσης, ο υποψήφιος πρέπει να είναι Χριστιανός Ελληνο-Ορθόδοξος και να έχει Ελληνική καταγωγή. Προτιμούνται οι υποψήφιοι που μπορούν να αποδείξουν την ανεπάρκεια εισοδημάτων τους ή των γονέων τους για τη δαπάνη σπουδών σε φροντιστήρια ή άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.



Το Ίδρυμα Λάσκαρη ιδρύθηκε για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του αείμνηστου ευεργέτη Μιχάλη Λάσκαρη να δοθεί σε όλα τα ελληνόπουλα, και κυρίως σε αυτά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, η ευκαιρία για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.



Ο ευεργέτης, που γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1903 και απεβίωσε στην Αμερική το 1991, παραχώρησε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του στο Ίδρυμα, διότι θεωρούσε τη γνώση της Αγγλικής απαραίτητο εφόδιο για την επαγγελματική αποκατάσταση, αφού είχε βοηθήσει σημαντικά και τον ίδιο.



Το Ίδρυμα Λάσκαρη σκοπεύει να δώσει και φέτος την ευκαιρία σε 170 ενδιαφερομένους να κερδίσουν μία υποτροφία, αρκεί να συμπληρώσουν μία αίτηση μέχρι τις 16 Απριλίου 2009. Οι αιτήσεις μεταφράζονται και στέλνονται στο Σικάγο των ΗΠΑ, όπου βρίσκονται η έδρα του Ιδρύματος αλλά και η Επιτροπή Αξιολόγησης Υποτροφιών. Η Επιτροπή Αξιολόγησης είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την επιλογή των υποτρόφων.



Το παράρτημα του Ιδρύματος στην Αθήνα εκπροσωπείται από τις κ.κ. Μαρία Ράλλη και Σέρρυ Κόσσυφα, οι οποίες είναι στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.



Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον αριθμό 210 72 99 171-2 ή στην ιστοσελίδα www.lascaristrust.gr, με e-mail: info@lascaristrust.gr ή στη διεύθυνση:
Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη, Υψηλάντου 21, Κολωνάκι 106 75

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άμα σηκωθεί από τον τάφο του ο Χίτλερ θα σας τακτοποιήσει είπε χθες στο δικαστήριο ο Πλεύρης

Στην εκδίκαση της υπόθεσης του βιβλίου του Κώστα Πλεύρη «Εβραίοι – Όλη η αλήθεια» που γίνεται στο Εφετείο, όπου ο συγγραφέας βρέθηκε κατηγορούμενος για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, έγινε ο παρακάτω διάλογος ανάμεσα στον Πλεύρη και στην Άννα Στάη, μέλος της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας:

Πλεύρης: Γιατί δε μηνύσατε και τον Αδόλφο Χίτλερ για το βιβλίο του «Ο Αγών μου»;
Στάη: Να τον αναστήσετε και θα τον μηνύσουμε.
Πλεύρης: Άμα σηκωθεί από τον τάφο θα σας τακτοποιήσει.
Στάη: Θα σας τακτοποιήσουν οι δημοκράτες πριν προλάβετε να κάνετε κιχ…...

....
Από: Ελευθεροτυπία

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χάρισαν το μισό Αιγαίο στην Τουρκία - Η άμεση αντίδραση του Έλληνα πρέσβη προκάλεσε την απόσυρσή του

Σαν τουρκικά νησιά εμφανίστηκαν η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος και τα Δωδεκάνησα σε χάρτη που διένειμε ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. στην Τουρκία στους πρεσβευτές των «27» που υπηρετούν στην Άγκυρα
Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην 29 Ιανουαρίου στην τουρκική πρωτεύουσα, ο πρέσβης κ. Μαρκ Πιερίνι μοίρασε φάκελο σχετικό με το περιεχόμενο της ομιλίας του για τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Στο φάκελο περικλειόταν ο «γκρίζος» χάρτης που προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», ο κ. Φώτης Ξύδας απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Ε.Ε. είπε: «Στο φάκελο που μας δώσατε υπάρχει ένας χάρτης στον οποίο τα νησιά του Αιγαίου απεικονίζονται με το ίδιο χρώμα με το οποίο απεικονίζεται η Τουρκία. Εγώ γεννήθηκα στη Μυτιλήνη, που εμφανίζεται τουρκική. Δεν νομίζω όμως ότι είμαι Τούρκος πολίτης».
.....
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Μπλόκο» Σκοπιανών σε δημοσιογράφο της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος"

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίθεση που δέχθηκαν Ελληνες εκδρομείς στην Οχρίδα, η κυβέρνηση των Σκοπίων έβαλε στο «στόχαστρό» της την ελευθερία του ελληνικού Τύπου.

Στο συνοριακό πέρασμα της Νίκης Φλώρινας δεν επετράπη στον υπογράφοντα και το φωτογράφο Βασίλη Βερβερίδη από τις σκοπιανές αρχές η είσοδος στη χώρα, με το πρόσχημα πως δεν είχαμε την «απαραίτητη» (;) διαπίστευση του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία μέχρι και χθες όμως δεν ήταν καθόλου «απαραίτητη»!.....

Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απόσυρση για 1.700.000 αυτοκίνητα -

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών για να επισπεύσουν την εφαρμογή, πριν από τον ερχόμενο Μάιο, του μέτρου της απόσυρσης. Υπολογίζεται ότι συνολικά το μέτρο αφορά 1,7 εκατομμύρια παλιά αυτοκίνητα, από τα οποία 730.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα είναι συμβατικής τεχνολογίας και 970.000 Ι.Χ. καταλυτικά πρώτης γενιάς, που μπήκαν στην κυκλοφορία πριν από το 1992.
Η απόσυρση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα μίας πενταετίας από φέτος, γεγονός που συνεπάγεται ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει θα αποσύρονται περίπου 300.000 οχήματα ετησίως.
...
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στάση...πληρωμών κήρυξε το Δημόσιο! - Στο κόκκινο Υγεία, Παιδεία, Ταμεία



Υπερβολικές καθυστερήσεις που αγγίζουν τα όρια της στάσης πληρωμών σημειώνει στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να υποφέρουν χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να υπολειτουργούν κρατικές υπηρεσίες και να προκαλούνται έντονες ανησυχίες για το μέλλον.
..
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέπλο μυστηρίου σε επιχείρηση ΕΚΑΜ στην Κρήτη, για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου - Mέσα σε ψυγείο βρέθηκαν 50.000 ευρώ

Όλα δείχνουν πως στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένα εύρημα-"έκπληξη", ικανό να ξετυλίξει το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης. Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα καταφέρουν να αντλήσουν λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε το πακέτο εκεί και θα "χαρτογραφήσουν" τις σχέσεις που συνδέουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Το εύρημα φαίνεται να είναι ούτε λίγο-ούτε πολύ ένα πακέτο χρημάτων που βρέθηκε κρυμμένο σε ψυγείο.
....
Συνεχίζεται...

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ποσό που φτάνει ίσως και τα 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, γεγονός που κίνησε τις υποψίες από την πρώτη στιγμή, καθώς απ' όπου κι αν προέρχονται τελικά δε δικαιολογούνται από την οικονομική επιφάνεια του υπόπτου.

Το "χειρουργικό χτύπημα" ανδρών της ΕΚΑΜ και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που έφτασαν από την Αθήνα εξελίχθηκε εν κρυπτώ, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό Ηρακλείου που αιφνιδιάστηκαν από τη διαρροή της πληροφορίας. Κάποιοι αντιλήφθηκαν την παρουσία των κλιμακίων στο νησί, ωστόσο δεν ήταν ενήμεροι για την αποστολή τους ούτε και για το αποτέλεσμα αυτής. Κανείς από την ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό δεν ενημερώθηκε σε επίσημο επίπεδο, και αυτό παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες, με εμπιστευτική οδηγία, όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης που δέχονται καταγγελίες για την κυκλοφορία χαρτονομισμάτων τα οποία προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου υποχρεούνται να ενημερώνουν την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, στην οποία ουσιαστικά έχει ανατεθεί η συλλογή ανάλογων στοιχείων. Όμως, τα σενάρια στην περιοχή όπου έδρασαν οι ΕΚΑΜίτες οργιάζουν για την τύχη του προσώπου που βρέθηκε στο στόχαστρο, ο οποίος εδώ και μία εβδομάδα είναι άφαντος, όπως και η οικογένειά του.


Όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος μεταφέρθηκε στη Αθήνα για ανάκριση προκειμένου να βρεθεί άκρη για το πώς έφτασε το πακέτο των 50.000 ευρώ στα χέρια του. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ένα πιθανό σενάριο είναι το πακέτο να έφτασε στα χέρια του για φύλαξη, καθώς ουδείς φαίνεται να αποδίδει άλλο ρόλο στον ύποπτο που προσήχθη.


Ο μίτος της Αριάδνης φαίνεται ότι ξετυλίχτηκε όταν το πρόσωπο αυτό πήγε για μια επαγγελματική κατάθεση σε τραπεζικό ίδρυμα νότια του νομού και μεταξύ των 4.000 ευρώ που φέρεται να κατέθεσε υπήρχαν και 10 χαρτονομίσματα των 20 ευρώ προσημειωμένα. Σύμφωνα με ένα δεύτερο σενάριο, τα χρήματα αυτά φαίνεται να τα έστειλε πρόσωπο από το στενότατο συγγενικό του κύκλο που διαμένει στη Αθήνα υπό μορφή βοήθειας. Πρόκειται μάλιστα για ένα πρόσωπο από αυτά που χαρακτηρίζονται ως υπεράνω υποψίας και το οποίο πριν από δύο δεκαετίες έφυγε από την πατρίδα του εξαιτίας της εμπλοκής του τότε σε άλλη πρωτοφανή υπόθεση.



Κανείς ωστόσο δεν είναι σε θέση να πει αν ο ύποπτος από τα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου δέχτηκε την οικονομική βοήθεια γνωρίζοντας από πού προέρχεται. Το σίγουρο πάντως είναι πως αν οι ΕΚΑΜίτες έφυγαν με το πακέτο των 50.000 ευρώ στα χέρια, όπως αναφέρουν ακόμη και συγχωριανοί της οικογένειας, η άκρη του νήματος έχει βρεθεί, καθώς ο αποστολέας, που κατάγεται από την ίδια περιοχή και διαμένει στη Αθήνα, καλείται να λογοδοτήσει και να υποδείξει την πηγή των χρημάτων. Βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη της υπόθεσης παραμένει το να υπάρχουν ανάμεσα στα χρήματα που κατασχέθηκαν και προσημειωμένα χαρτονομίσματα, καθώς δε συμβαίνει αυτό για το σύνολο των λύτρων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Παναγόπουλου κατά τη διαπραγμάτευση άφησε να καταγραφούν οι αριθμοί μόνο για τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 25 εκατομμύρια είναι "καθαρά" και μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις ειδικών της ΕΛ.ΑΣ. για την καταγωγή ενός εκ των απαγωγέων, καθώς στο βίντεο που είχαν στείλει στην οικογένεια του απαχθέντος χρησιμοποίησε κρητική διάλεκτο που παραπέμπει είτε στο Μυλοπόταμο είτε στα νότια του νομού Ηρακλείου. Σε κάθε περίπτωση άμεσες θεαματικές εξελίξεις και ανακοινώσεις από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. δεν αναμένονται, καθώς, όπως έγινε και στην περίπτωση της απαγωγής Μυλωνά, τίποτα δεν ήταν ανακοινώσιμο πριν "ξεδιπλωθούν" όλες οι πτυχές της υπόθεσης.


Από: http://www.neakriti.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στα ίχνη του Παλαιοκώστα;

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καθημερινά φτάνουν πληροφορίες στις αρμόδιες υπηρεσίες για τους δύο κακοποιούς, αλλά και τους δύο συνεργούς τους, που νοίκιασαν το ελικόπτερο και τους βοήθησαν να αποδράσουν για δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο από το ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα.
Η γυναίκα-αράχνη, φίλη του Αλκέτ Ριζάι, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες, είναι 30 περίπου ετών, ψηλή, αδύνατη με ξανθά μαλλιά, πιθανότατα βαμμένα, όχι ιδιαίτερα όμορφη και έχει γεννηθεί στο Φιέρι της Αλβανίας.
Ο συνεργός της είναι περίπου 35 ετών, κοντός, γεροδεμένος, επίσης από την Αλβανία και δεν αποκλείεται να έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.
.......
Περισσότερα: Εspresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παρακολουθώ ένα blog που πιστεύω ότι θα σας ενδιαφέρει

Μήνυμα αναγνώστη
………

Παρακολουθώ την κοινότητα [αυτοδιοίκηση.gr] [Blog] και πιστεύω ότι θα ενδιαφέρεστε κι εσείς.
Για να τη δείτε, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://aftodioikisi.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...