Ειδήσεις

15 Μαρ 2008

Αστυνομικοί εναντίον αστυνομικών - Γρονθοκόπησαν τον Μπαλάσκα

Απίστευτες σκηνές με ξύλο μεταξύ αστυνομικών εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι κατά την διάρκεια συνέλευσης του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Τα αίματα άναψαν, όταν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με επικεφαλής τον γνωστό για τις ακραίες θέσεις του συνδικαλιστή Σταύρο Μπαλάσκα, εισέβαλαν στα γραφεία και ζήτησαν να διακοπεί η συνεδρίαση, καταγγέλλοντας την διαδικασία ως παράνομη.
Η κουβέντα δεν έγινε σε πολιτισμένο κλίμα, όπως θα περίμενε κανείς και οι φύλακες του νόμου ξέφυγαν από το ρόλο τους και επιδόθηκαν σε αυτόν του μποξέρ.
Αυτό ήταν ένα ακόμη επεισόδιο, στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους συνδικαλιστές, από τότε που η Π.Ο.ΑΣ.Υ. διέγραψε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, μέλη της οποίας ζητούν με την σειρά τους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, να τους απαντήσει πού διέθεσε τις 500.000 ευρώ, που προερχόταν από εισφορές των μελών.
Από "Alpha"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπιανών

Αν δεν γνωρίζατε ότι έντεκα τουλάχιστον πρόεδροι των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο ανεκδιήγητος νυν Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, έχουν γενεαλογικούς δεσμούς με τους αρχαίους Μακεδόνες και συγκεκριμένα με το Φίλιππο το Β΄ και το γιο του Αλέξανδρο, μαθέτέ το.
Αυτά και άλλα φαιδρά παρουσιάζονται ως επιστημονική έρευνα σε βιβλίο το οποίο στοιχίζει μόλις 10 δολάρια (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα αποστολής από το γειτονικό κρατίδιο σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου), κάποιου «ιστορικού» (επ’ ονόματι Αλεξάνταρ Ντόσκι), από τη γειτονική μας Vardaska το οποίο και προωθεί μέσω του διαδικτύου σε σχετική προπαγανδιστική ιστοσελίδα http://www.maknews.com/.
Η ηλιθιότητα και η βλακεία είναι αήττητες, όταν μάλιστα συνοδεύονται και από θράσος είναι ασυναγώνιστες, όταν δε στο θράσος υπάρχει σκοπιμότητα η οποία χρησιμοποιεί την ιστορία, το παιχνίδι γίνεται επικίνδυνο..

Το σχετικό άρθρο βρίσκεται στο περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ (Εκδόσεις Πάπυρος, τεύχος 474 Δεκέμβριος 2007).


Νίκος Κυρίτσης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σημειολογική προσφορά του Δήμου Αθηναίων

Το ακούσαμε σήμερα στα "πηγαδάκια" του κτιρίου της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.
Ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε στους υπαλληλους καθαριότητας που επέστρεψαν στα πόστα τους ότι δε θα χάσουν τα ημερομίσθια των ημερών που έκαναν απεργία.
Θα τα πληρωθούν κανονικά και θα χρεωθούν τις μέρες αυτές σαν ρεπό...

Μιχάλης Αραμπατζόγλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το αυριανό πρωτοσέλιδο του "Πρώτου Θέματος"

Έχουμε αρκετά ερωτήματα...

Κάτι δε μας "κάθεται" καλά...
Θα το διαβάσουμε προσεκτικά και θα επανέλθουμε.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι δεν καταλάβαμε από την ανακοίνωση του "Πρώτου Θέματος" για την πώληση του 70% των μετοχών του.

"Χάρη σ’ αυτή τη συνεργασία κατέστη δυνατή η εταιρική αποχώρηση του Μ. Τριανταφυλλόπουλου με την εξαγορά των μετοχών του".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μίλησε για τους... "Τούρκους της Θράκης"

Μήνυμα αναγνώστη


Από την καθημερινή εφημερίδα της Κομοτηνής "Ο Χρόνος"
.
Βλέπει τον Αττίλα σαν «επιχείρηση ειρήνης στην Κύπρο το 1974» ο αντινομάρχης Ροδόπης Μεχμέτ Δεβετζήογλου…
Ο αντινομάρχης της Γκιουμουρτζίνας, όπως συστήνεται ο Μεχμέτ Δεβετζήογλου και όχι του νομού Ροδόπης που πραγματικά είναι, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο μιλώντας στη δημοσιογράφο εκπομπής του τουρκικού καναλιού TRT INT, στις 14 Φεβρουαρίου 2008, απαριθμώντας καταστάσεις που αφορούν στους μειονοτικούς της Θράκης που μονίμως τους αποκαλεί «Τούρκους», ενώ με θράσος αναφέρεται στον Αττίλα που τον κατονομάζει «ειρηνική επιχείρηση της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974». Ακόμα, αναφέρεται σε πιέσεις σε βάρος των μειονοτικών της ελληνικής Θράκης, διαχωρίζει τον πληθυσμό αγωνιώντας μόνο για την τύχη των «Τούρκων» συμπολιτών του, με ένα λόγο προπαγανδιστικό που μόνο άτομο ανοικτών οριζόντων δεν μαρτυρεί. Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος αντινομάρχης, ο κ. Δεβετζήογλου δηλώνει και κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Θα πρέπει να κληθεί ο κ. Δεβετζήογλου από το νομάρχη κ. Γιαννακίδη, γνωστό για τις ευαισθησίες του και τις ξεκάθαρες θέσεις σε αυτά τα ζητήματα, για να δώσει κάποιες εξηγήσεις για το μείζον θέμα που δημιουργείται, ότι δηλαδή ένας αιρετός Έλληνας εκπρόσωπος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης βαφτίζει τον Αττίλα στην Κύπρο ως «ειρηνική επιχείρηση», ότι ενδιαφέρεται μόνο για «Τούρκους στην Θράκη», για το ότι έστησε έτσι το πρόγραμμα στη νομαρχία ώστε τα κανάλια στο φράγμα του Ιάσμου να περάσουν μόνο από τα τουρκικά χωράφια και άλλα τινά που διχάζουν τον τοπικό πληθυσμό και δεν υπηρετούν ούτε την αλήθεια, αλλά ούτε το πνεύμα της συνύπαρξης μέσα από αναπτυξιακές διαδικασίες ισορροπιών και απρόσκοπτης ανάπτυξης που θα διαχέεται σε όλους ανεξαρτήτως θρησκευτικής προτίμησης προέλευσης η καταγωγής στην Ροδόπη.
Μ.Μ.
Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση της εκπομπής στην οποία έδωσε συνέντευξη ο Μεχμέτ Δεβετζήογλου: http://www.xronos.gr/minority/detail.php?ID=39283

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα... νέα "αδέρφια" του "Πρώτου Θέματος"

Εφημερίδες

.








Internet: e-go.gr









Περιοδικά

















Πηγή: http://www.pegasus.gr/



















Κατέχει επίσης ποσοστό 24,89% στο «Mega», 50% στην εκτυπωτική εταιρεία «Ίρις», ελέγχει απόλυτα την εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών «'Ανωση» και συμμετέχει με 21% στο πρακτορείο διανομής «Ευρώπη».
Δείτε το εταιρικό προφίλ της "Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.": http://www.pegasus.gr/article.asp?catid=7441&tag=5596

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακοίνωση "Πρώτου Θέματος" για την πώληση του 70% των μετοχών

Το «ΘΕΜΑ» και η «ΠΗΓΑΣΟΣ» μαζί

Το «Πρώτο Θέμα» βρέθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες στο στόχαστρο μιας λυσσαλέας και πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα επίθεσης από ορισμένα κυβερνητικά και εκδοτικά –κυρίως ανταγωνιστικά κέντρα- με στόχο να κλείσει.
Η τριετής παρουσία του στον χώρο του κυριακάτικου Τύπου άλλαξε πλήρως τα εκδοτικά δεδομένα της χώρας και δημιούργησε τεράστιες κυκλοφοριακές και εμπορικές αναδιατάξεις στον χώρο του Τύπου.
Το «Πρώτο Θέμα», δέκα εβδομάδες μετά τη συστηματική και οργανωμένη επίθεση που δέχθηκε αλλά και την υπονόμευση και εκ των έσω που απέτυχε παταγωδώς χάρη στη σθεναρή στάση των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων, συνέχισε να βρίσκεται πρώτο σε κυκλοφορία με πάνω από 220.000 φύλλα κάθε Κυριακή, κατά μέσο όρο.
Σήμερα η εφημερίδα αυτή, των συντακτών της και των αναγνωστών της, γυρνάει μία ακόμα σελίδα.
Με μοναδικό κριτήριο την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της και την ενδυνάμωσή της προχωρά σε συνεργασία με την «Πήγασος εκδοτική».
Την πλέον ανεξάρτητη οικονομικά και πολιτικά εκδοτική επιχείρηση της χώρας, που ανήκει στην οικογένεια Μπόμπολα.
Η «Πήγασος Εκδοτική» πρόκειται να αποκτήσει τελικώς το 70% της εφημερίδος.
Χάρη σ’ αυτή τη συνεργασία κατέστη δυνατή η εταιρική αποχώρηση του Μ. Τριανταφυλλόπουλου με την εξαγορά των μετοχών του.
Κατόπιν αυτού, το «Πρώτο Θέμα» και η «Πήγασος Εκδοτική» θα έρθουν σε οριστική συμφωνία συνεργασίας (υπόκειται στους κανόνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού) στο πλαίσιο της οποίας θα κατοχυρώνεται πλήρως η ανεξαρτησία της εφημερίδας και η διατήρηση της φυσιογνωμίας της όπως διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα.
Το «Πρώτο Θέμα» θα εξακολουθήσει να διευθύνεται από την ίδια συντακτική επιτροπή που το εξέδωσε εξαρχής, με επικεφαλής τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Τάσο Καραμήτσο, οι οποίοι έχουν την απόλυτη ευθύνη της εφημερίδας και εγγυώνται τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Φρένο" Στυλιανίδη σε παρελάσεις στα σύνορα με τα Σκόπια

Από χθεσινή συνέντευξη Τύπου


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Την 25η Μαρτίου το 50ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει μαθητική παρέλαση στο χωριό Εύζωνες του Κιλκίς, που είναι στα σύνορα με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.Κατά την κατάθεση των στεφάνων πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Καθηγητής Κώστας Ζουράρης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να είναι εκεί και ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Θα θέλαμε να μας πείτε το σκοπό αυτής της διοργάνωσης.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για το θέμα αυτό, επειδή έχει πάρει ενημέρωση από το πρωί ο συνάδελφος Υφυπουργός, θα σας πει αυτός την απάντηση. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι υπηρεσίες μας δεν έχουν πάρει ανάλογο αίτημα, όπως ορίζει η νομοθεσία, από φορείς, οι οποίοι μπορεί να υποβάλλουν τέτοιο αίτημα προς τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και συνεπώς δεν έχουν πάρει κάποια τέτοια απόφαση, δεν έχουν εγκρίνει αίτημα, το οποίο ουδέποτε υπεβλήθη. Κατά τα άλλα, σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες μας έχουν την εντολή να εφαρμόσουν το νόμο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο νόμος τι λέει;
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ο νόμος λέει ότι για να γίνει μια τέτοια εκδήλωση πρέπει να υποβληθεί αίτημα από το Δήμαρχο της περιοχής, ο οποίος δεν έχει υποβάλλει. Επίσης πρέπει να σας πω ότι οι μαθητές των σχολείων, ιδιαίτερα, των Γυμνασίων και των Λυκείων, δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευσης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σαν πολιτικό πρόσωπο κ. Υπουργέ θα θέλατε να μας το σχολιάσετε; Θεωρείτε εθνικιστικό κάτι τέτοιο; Μια τέτοια συμπεριφορά;
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός στεκόμαστε με ευλάβεια απέναντι στην εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας και τίποτα άλλο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υφυπουργέ, να το συνεχίσουμε λίγο αυτό το θέμα, γιατί σήμερα το πρωί υπάρχει μια εξέλιξη. Ο ένας εκ των δύο Δ/ντών των σχολείων που ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία πήγε στον κ. Ζουράρη και παρότι άλλοι δάσκαλοι αρνήθηκαν, φαίνονται να αρνήθηκαν να τον βάλουν να μιλήσει στα παιδιά, έβαλε τον κ. Ζουράρη και μίλησε στην τάξη του. Υπάρχει δηλαδή κάποια παρέμβαση μέχρι στιγμής ή όχι.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να μπούμε λίγο στην ουσία του θέματος;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βεβαίως.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, η οποία έχει εξαιρετική διαπραγματευτική και πολιτική αξία. Όσο λοιπόν, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η κρίσιμη διαπραγμάτευση για τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα, έχουμε όλοι την υποχρέωση και αναφέρομαι κυρίως στους πολιτικούς άνδρες τώρα, δηλαδή στην επίσημη πολιτεία, σε κάθε απόφασή μας, σε κάθε λόγο μας και σε κάθε κίνησή μας, να είμαστε πολύ "ζυγισμένοι", προσεκτικοί και υπεύθυνοι. Αν θέλουμε να πετύχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα, που όλοι το θέλουμε αυτό, θεωρώ ότι θα πρέπει να είμαστε και έξυπνοι στη διαπραγμάτευση και να μην κάνουμε κινήσεις που μπορεί να αποδυναμώσουν τη διαπραγματευτική μας θέση ή ξανά καταστήσουν ένα ευαίσθητο εθνικό ζήτημα, ζήτημα εσωτερικής κατανάλωσης ή εσωτερικής αντιπαράθεσης. Όλοι ξέρετε ότι είναι δεδομένη όλων η αγάπη για την πατρίδα μας. όλων η αντίληψη για τη Μακεδονία είναι σαφής και της Κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων, θα πρέπει στους χειρισμούς να είμαστε προσεκτικοί, για να μπορούμε να είμαστε εθνικά αποτελεσματικοί.
Δείτε προηγούμενη ανάρτησή μας: http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_6241.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς διακοπές μέχρι τις 6:00 σήμερα το απόγευμα












("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτή τη φωτογραφία - ντοκουμέντο την έχετε δει κύριε Νίμιτς;

Από τη σημερινή "Απογευματινή"


Πρόκειται για μια σπάνια φωτογραφία του 1941.
(κλικ για μεγέθυνση)


Οι αυτοαποκαλούμενοι "Μακεδονες" της Βουλγαρίας και των Σκοπίων υποδέχτηκαν τα στρατεύματα του Χίτλερ με ροδοπέταλα, ελπίζοντες ότι ο ασχηγός του Γ΄ Ράιχ θα τους χάριζε την ελληνική Μακεδονία. Η αλυτρωτική τάση τους απεικονίζεται στο χάρτη της φωτογραφίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανεργία και... υπουργείο Απασχόλησης

"Το μόνο υπουργείο που δικαιολογεί τον τίτλο του είναι αυτό της Απασχόλησης. Σε τέσσερα χρόνια, έχει δώσει δουλειά σε τέσσερις υπουργούς και πέντε υφυπουργούς"


Από τη στήλη "Με το θάρρος της γνώμης" του εκδότη της εφημερίδας "Ο κόσμος του Επενδυτή", κ. Νίκου Φελέκη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Φωτογραφικές" μονιμοποιήσεις στην "Ολυμπιακή"





Μήνυμα αναγνώστη


Με αφορμή την προκήρυξη αριθμός 1/503Μ/2007 (http://www.et.gr/view_publication/2008/10/58/pdf?form.submitted=True) που αφορά στην πλήρωση θέσεων προσωπικού με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου της "Ολυμπιακής Αεροπορίας – Υπηρεσίες Α.Ε." θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα ακόλουθα:
Η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι «φωτογραφική» διότι δίνουν σημαντικό προβάδισμα σε συγκεκριμένα άτομα όπως θα διαπιστώσετε αν την διαβάσετε.
Τα κριτήρια κατάταξης για το προσωπικό έχουν δημιουργηθεί με το κατώτερο εκπαιδευτικό επίπεδο, ενώ υπάρχουν στην εταιρεία άτομα που δουλεύουν με ανώτερο εκπαιδευτικό επίπεδο, βασιζόμενοι στον νόμο 3429 που τους δίνει το δικαίωμα για «λόγους γενικού συμφέροντος» να κάνουν προσλήψεις.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μακροχρόνια ζημιά στην εταιρεία καθώς οι συμβάσεις είναι αορίστου χρόνου και το εκπαιδευτικό επίπεδο πολύ χαμηλό για να ανταπεξέλθει στις σημερινές και μελλοντικές απαιτήσεις μιας αεροπορικής εταιρείας.
Στην προκήρυξη της Ο.Α. δηλαδή ζητούν οδηγούς με υποχρεωτική εκπαίδευση, ενώ όλες οι άλλες ΔΕΚΟ καθώς και σε όλο το δημόσιο τομέα (νομαρχίες, δήμους, οδηγοί απορριμματοφόρων κ.τ.λ.) ζητούν με δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Στους οδηγούς και στους υπαλλήλους δεν είναι απαραίτητη η γνώση αγγλικών. Στους μεν οδηγούς η δουλειά τους είναι η μεταφορά πληρωμάτων, πολλές φορές και ξένων αεροπορικών εταιρειών καθώς και η μεταφορά επιβατών διαφόρων εθνικοτήτων με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα συνεννόησης. Στους υπαλλήλους (συνοδοί εδάφους, check-in κ.τ.λ.) η δουλειά τους είναι η εξυπηρέτηση και ενημέρωση του επιβατικού κοινού!
Η Ο.Α. για ακόμα μια φορά πρωτοτυπεί χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι.
Κατά την άποψή μου εκτός από «φωτογραφική» είναι μια παράλογη προκήρυξη, όσον αφορά στα κριτήρια κατάταξης, και ίσως προσπαθεί να «βολέψει» τα συγκεκριμένα ''δικά τους παιδιά''. Ελπίζω να δώσετε την απαιτούμενη προσοχή γιατί τελικά μόνο η δημοσιότητα μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη αφού ο ΑΣΕΠ που του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη δεν κατάφερε να σταματήσει αυτή την παράλογη προκήρυξη πιθανόν υπό την πίεση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σχόλιο για τους δημοσιογράφους

Μήνυμα αναγνώστη

Αντί να είσαστε δίπλα ή τουλάχιστον να συζητάτε τα κοινά προβλήματά σαςμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους, κάθεστε απέναντί τους κάνοντάς τους κριτική για τον τρόπο που διεκδικούν ή αγωνίζονται.
Φυσικό είν' αυτό αφού σαν "συνέταιροι" των πολιτικών, είστε οι εκφραστές των μηχανισμών "επιβίωσής" τους,
Εσείς κύριοι δημοσιογράφοι, "αγωνιστήκατε δυνατά" με απεργίες ή στάσεις εργασίας!
Η απεργία σας βέβαια δεν είχε επιπτώσεις στη καθημερινότητα του πολίτη, αλλά στη καθημερινότητα των πολιτικών, διότι αυτών την επαγγελματική σταδιοδρομία φροντίζετε.
Γι αυτό και πετύχατε να εξαιρεθείτε απο τις δυσμενείς επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν θα το καταφέρουν!
Κανείς λογικός βέβαια δεν πιστεύει οτι το ασφαλιστικό θα λυθεί χωρίς να θιγούν οι εργαζόμενοι, κι ούτε είναι άδικο αυτό εδώ που έφτασε. Είναι φυσική συνέπεια της αδράνειας που υπήρχε τόσα χρόνια πάνω στο θέμα αυτό.
Το μόνο καλό που έκανε η απελπισμένη "βουτιά" του Ζαχόπουλου, ήταν το ότι με έμμεσο τρόπο αποκαλύφθηκε μια μορφή εμπλοκής και συναλλαγής σας με τ'αδέλφια σας τους πολιτικούς!
Και μη βιαστείτε ν' απαντήσετε οτι αυτή η άποψη είναι ισοπεδωτική!
Πράγματι, δεν είναι πουθενά όλοι ίδιοι, όμως αυτοί που ενεργούν έτσι είναιπλέον εύκολα ορατοί και δε χρειάζεται ειδική έρευνα για να τους μάθουμε!
Πρέπει σιγά σιγά να μαθαίνετε πως κάποτε η "μάζα" που έχετε μάθει να χειρίζεστε, μπορεί ν' αρχίσει να καταλαβαίνει.

Στέλιος Γκούμας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι μισθοί των πιλότων των μαχητικών αεροσκαφών

Μήνυμα αναγνώστη

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 3.000 ΕΩΣ 6.000 ΕΥΡΩ ΔΙΚΑΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ (ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ), ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ:
ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ 1000 ΕΩΣ 1600 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ (ΚΑΘΑΡΑ);
ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ 10 ΕΩΣ 15 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ;
ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ 15 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΟΧΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.
ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 5-9% ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ;
ΔΗΛΑΔΗ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ;
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Ή ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΟΙΑ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μήπως θα ήταν καλύτερα αν ιδιωτικές εταιρείες αναλάμβαναν την καθαριότητα των Δήμων;

Μήνυμα αναγνώστη

Είμαι διευθύντρια Οικονομικών σε έναν μικρό σχετικά Δήμο.
Σας λέω λοιπόν, ότι τα τέλη που εισπράττουμε είναι 6.000.000 ευρώ. Από αυτά, τα 5.000.000 δίνονται για το μισθό του προσωπικού το οποίο αποτελείται από 80 μόνιμους και 150 έκτακτους υπαλλήλους.
Αποτέλεσμα: Οι μόνιμοι είναι ζήτημα αν δουλεύουν δύο ώρες την ημέρα. Μετά πάνε στις "δεύτερες" δουλειές τους.
Ο Δήμαρχος κάνει τα ρουσφέτια του με τους έκτακτους και είναι όλοι ευχαριστημένοι εκτός από τον κόσμο που πληρώνει.
Άραγε, με πόσα χρήματα μια ιδιωτική εταιρεία θα καθάριζε το Δήμο;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παρέμβαση Κακλαμάνη για Ελαιώνα

Δε μετατρέψαμε τον Ελαιώνα σε σκουπιδότοπο.

Σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου, στον Ελαιώνα, μεταφέραμε κάποια κοντέινερ στα οποία θέλαμε να μεταφορτώσουμε και να "αποθηκεύσουμε" τα σκουπίδια των απορριμματοφόρων που δούλεψαν για την αποκομιδή, χθες το βράδυ μέχρι να ανοίξει η χωματερή.
Είναι νομίζω καλύτερο από το να βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η απεργία της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008 και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιούμε 24ωρη γενική απεργία από 06.00 της Τρίτης 18 Μαρτίου 2008 έως 06.00 της Τετάρτης 19 Μαρτίου 2008. Συμμετέχουμε επίσης στην 24ωρη Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία που κήρυξαν η Γ Σ Ε Ε και η Α Δ Ε Δ Υ από 06.00 της Τετάρτης 19 Μαρτίου έως 06.00 της Πέμπτης 20 Μαρτίου 2008.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις γνωρίζοντας πλέον ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση αφορά άμεσα την ζωή μας, το μέλλον μας, των ίδιων και των οικογενειών μας.
Γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς (π.χ. εταιρείες παραγωγής, εξωτερικά πλατό με ανασφάλιστους εργαζομένους).
Γνωρίζουμε ότι εμείς δεν κάνουμε απεργία έχοντας την ασφάλεια του δημοσίου, ότι εμείς δεν καλούμε τους συναδέλφους μας σε απεργίες με την απειλή της διαγραφής ή του αποκλεισμού από την Ένωση, πράγμα που συνεπάγεται και αποκλεισμό από το ταμείο (ΕΔΟΕΑΠ, διάφορα προνόμια κτλ).
ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Δεν μπορεί κάποιοι να λένε ότι οι Τεχνικοί της Ιδιωτικής Τηλεόρασης δεν ανήκουν στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ, ένα ταμείο το οποίο συντηρείται από το αγγελιόσημο (το οποίο δεν καρπωνόμαστε) για την παραγωγή του οποίου συμβάλλουμε κι εμείς.
Δεν μπορούν κάποιοι να παίρνουν δημοσιογραφικά βραβεία στις πλάτες των Τεχνικών και να αγνοούν επιδεικτικά την ύπαρξή τους.
Ζητάμε εδώ και τώρα ένταξη των Τεχνικών της Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, πλήρως, χωρίς αστερίσκους, χωρίς παραπομπές, χωρίς επαχθείς μεταβατικές διατάξεις και χωρίς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της διαδοχικής ασφάλισης να φαλκιδεύουν τις συντάξεις, την επικούρηση και τις ιατροφαρμακευτικές παροχές στους εντασσόμενους εργαζομένους.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, πλήρως (συνταξιοδοτικά, επικουρικά, ιατροφαρμακευτικά)
Σας καλούμε όλους–όλες να συμμετέχετε και να περιφρουρήσετε τις κινητοποιήσεις μας.

Προς τους Συναδέλφους μας Δημοσιογράφους
Προς:Γραφεία Ρεπορτάζ
Υπ’ όψιν:Διευθυντών ΕιδήσεωνΠαρουσιαστών Ειδήσεων

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 18 Μαρτίου και την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008 οι συνάδελφοί σας τεχνικοί, πραγματοποιούν 48ωρη απεργία παλεύοντας για να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους και των οικογενειών τους.
Είμαστε σίγουροι για την συμπαράστασή σας, ηθικά και έμπρακτα, γνωρίζοντας ότι θα στηρίξετε τον αγώνα των συναδέλφων σας που καθημερινά τους στέλνετε σε φωτιές πλημμύρες, επεισόδια κλπ. ώστε με συνεργασία να επιτελέσουμε το λειτούργημα της ενημέρωσης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Χωματερή" έκαναν τον Ελαιώνα

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε αργά χθες το απόγευμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συνδικαλιστές της ΠΟΠ - ΟΤΑ δήλωσαν ότι κατά τις συναντήσεις που είχαν το πρωί με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ικανοποιήθηκε μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους.
Κατόπιν αυτού έχει αρχίσει σταδιακά η αποκομιδή των απορριμμάτων από διάφορους δήμους της Αθήνας και του Πειραιά.
Ωστόσο, συνδικαλιστές από την ΠΟΕ – ΟΤΑ έχουν αποκλείσει την είσοδο της χωματερής στα Άνω Λιόσια, διαφωνώντας με την απόφαση της ΠΟΠ- ΟΤΑ.
Αποτέλεσμα, σύμφωνα με καταγγελίες των απεργών, απορριμματοφόρα του δήμου Αθηναίων άδειασαν τόνους σκουπιδιών στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή του Ελαιώνα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...