Ειδήσεις

11 Ιουν 2008

Να γίνει το Δασολόγιο με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1960 και όχι του 1945, πρότεινε ο Σουφλιάς…

«Για να αποκτήσουμε Δασολόγιο και δασικούς χάρτες θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θα κάνουμε με τις αεροφωτογραφίες. Η θέση μου είναι ότι αποτελεί τεράστια υποκρισία να θέλουμε να συντάξουμε τα βασικά αυτά εργαλεία για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της χώρας με τις αεροφωτογραφίες του 1945».
Αυτά είπε σήμερα ο Γιώργος Σουφλιάς όταν στην ομιλία του για το Κτηματολόγιο, αναφέρθηκε και στο Δασολόγιο.
Ευτυχώς, αντιδρούν με αυτήν τη θέση της κυβέρνησης, προς το παρόν τουλάχιστον, τα άλλα κόμματα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αν δώσουμε δύο εκατομμύρια ευρώ η Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών δεν θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο!

Η ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) αποφάσισε, αν και δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε επίσημη ανακοίνωση, τη συμμετοχή τεσσάρων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να γίνει αυτό η ελληνική ομοσπονδία θα πρέπει να καταβάλλει στην παγκόσμια το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί. Οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμβιβασμό και η ελληνική πλευρά θα πληρώσει σε δόσεις.
Βέβαια κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η αντίδραση της ελληνικής πολιτείας και το αν θα δώσει αυτά τα χρήματα.
………….
Περισσότερα: http://www.news247.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι είπε ο Παναγιώτης Βαρώτσος στους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για το σεισμό στην Ανδραβίδα

Για πολιτικές σκοπιμότητες και παιχνίδια προβολής των επιστημόνων κάνει λόγο ο επικεφαλής της ομάδας ΒΑΝ, Παναγιώτης Βαρώτσος, ο οποίος μετά τη νέα μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει γύρω από την πρόγνωση των σεισμών και μιλώντας στους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έδωσε απαντήσεις για όσα έχουν ακουστεί εναντίον του.
Μιλώντας για την μελέτη που υπέβαλε στις 29 Μαΐου στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell, επιμένει ότι πρόκειται για πρόγνωση, αφού προσδιορίζει τόπο, χρόνο και μέγεθος.
Μιλώντας στους φοιτητές του ο κ. Βαρώτσος είπε ότι «δεν έχετε παρά να πάτε σε αυτό το site, να "πατήσετε" το όνομά μου και θα σας δείξει αμέσως ποια είναι η τελευταία εργασία μου.
……………
Συνεχίζεται

Ποιο είναι το πλεονέκτημα; Έχει όχι μόνο την ημερομηνία που την έστειλα, αλλά και την ώρα που την υπέβαλα. Εκεί λοιπόν θα δείτε στο σχήμα 7, ποια σήματα έχουμε καταγράψει. Στο σχήμα 8 θα δείτε κάποιον χάρτη και στην τελευταία μιάμιση σελίδα διαβάζοντας προσεκτικά –πιστεύω ότι όλοι ξέρετε στοιχειώδη Αγγλικά- λέει: "Προσοχή, φθάσαμε στο κρίσιμο σημείο". Λέει λοιπόν: "Φθάσαμε στο κρίσιμο σημείο, στην ίδια σχεδόν περιοχή". Λέει επίσης ότι αυτός ο σεισμός έχει συγκρίσιμο πλάτος με αυτόν που έγινε πριν μήνες στη Μεθώνη, άρα μιλάμε για ένα μέγεθος 6,7 με 6,9. Άρα λοιπόν, έχει χάρτη, λέει για την περιοχή, λέει για το μέγεθος, ότι πρέπει να είναι συγκρίσιμο με εκείνον τον σεισμό και τρίτον λέει ότι φθάνουμε στο κρίσιμο σημείο».
Ο Παναγιώτης Βαρώτσος απαντά στους σεισμολόγους, που αμφισβητούν τη μέθοδο ΒΑΝ και ανταποδίδει τις επιθέσεις λέγοντας στους φοιτητές του: «Συγκρίνετε αυτά που σας λέω, με αυτά που ακούτε στις τηλεοράσεις. Θα μου πείτε, γιατί δεν απαντώ σε αυτούς που κάνουν κριτική. Είναι και ορισμένοι που κάνουν κριτική και ό,τι έχουν να πουν, μας το λένε εκ των υστέρων. "Μα προφανώς αφού εσύ δεν έκανες την δουλειά σου, δικό σου είναι το σφάλμα. Δηλαδή, επειδή εσύ δεν έκανες την δουλειά σου ή δεν πατάς το κουμπάκι, ασκείς κριτική στον άλλο". Καταλαβαίνετε δηλαδή την κατάσταση. Γιατί αυτό έχει ημερομηνία επάνω, 29 Μαΐου, την τάδε ώρα και μετά μου λένε, γιατί δεν πάω να τα πω».
Σημειώνει δε, ότι απέχει από τα ΜΜΕ, γιατί πιστεύει ότι ο επιστήμονας πρέπει να βρίσκεται στο εργαστήριο του και όχι στα κανάλια.
Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι δέχεται πολιτικές πιέσεις λέγοντας ότι «το καταλαβαίνω το αίτημα της κοινωνίας να ενημερώνεται, γι’ αυτό δημοσιοποιούμε την άποψή μας. Δεν το αρνούμαι. Παρότι έχουμε πιεστεί να μην το κάνουμε και όταν λέω έχουμε πιεστεί, εννοώ από πολιτικούς. Είπα "όχι, ό,τι έχουμε, θα το δημοσιοποιούμε". Γιατί εγώ ακολουθώ ό,τι λένε οι επιστημονικοί κανόνες, οι οποίοι δε υπακούουν ποτέ σε πολιτικές σκοπιμότητες».
Ο Παναγιώτης Βαρώτσος αφήνει αιχμές για τους σεισμολόγους, που εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης και εκφράζει το παράπονό του για τη μεταχείριση που του επιφυλάσσουν, λέγοντας: «Πρέπει να σας κάνει πολύ σκεπτικούς, όταν ακούτε επιστημονικές πληροφορίες στην τηλεόραση. Εγώ τουλάχιστον δεν προτίθεμαι να εμπλακώ σε αυτό το περίεργο παιχνίδι, σε όλον αυτό τον ορυμαγδό των μέσων ενημέρωσης. Δεν σημαίνει, ότι δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα της κοινωνίας να γνωρίζει και γι’ αυτό κάνω αυτό το τόλμημα. Ξέρετε τι τόλμημα είναι να λες, θα γίνει σεισμός 6,8 ή 7 στην Ελλάδα; Ξέρω ότι αν δεν γίνει, είμαι εκτεθειμένος. Για να καταλάβετε το μέγεθος της ευθύνης. Και ως αμοιβή εισπράττουμε αυτή την μεταχείριση».
……………
Πηγή: Alpha
……………..
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μετά τα Ρίχτερ οι σεισμόπληκτοι βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι και με το τέρας της γραφειοκρατίας

Πολλοί από τους σεισμόπληκτους λένε ότι ακόμα δεν τους έχουν ενημερώσει για το ποια είναι τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν στην Αγροτική Τράπεζα, προκειμένου να πάρουν το έκτακτο βοήθημα των 3.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και των 10.000 ευρώ για την οικοσκευή.
Θεωρητικά από αύριο θα μπορούν να παραλάβουν τα χρήματα αλλά το θέμα είναι ότι αυτό δεν θα γίνεται αν δεν έχουν μαζί τους έκθεση αυτοψίας της οικοδομής.
Οι αυτοψίες όμως αργούν λόγω φόρτου εργασίας με αποτέλεσμα πολύ λίγοι να είναι αυτή που έχουν το συγκεκριμένο έγγραφο στα χέρια τους.
Και κάποιοι άλλοι πάνε στα Δημαρχεία για να πάρουν και βεβαίωση μονίμου κατοικίας, άλλο απαραίτητο έγγραφο για το βοήθημα, και οι υπάλληλοι δηλώνουν άγνοια…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρώτο κόμμα η ΝΔ αλλά χωρίς αυτοδυναμία δείχνει γκάλοπ της MRB

Πρώτη αλλά ανήμπορη να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα αναδεικνυόταν η ΝΔ αν γίνονταν σήμερα εκλογές, όπως δείχνει η εξαμηνιαία δημοσκόπηση της MRB, αν και σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης το κυβερνών κόμμα αυξάνει την διαφορά του από το ΠΑΣΟΚ στο 2,9% από 2,4% που ήταν τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32,2%, το ΠΑΣΟΚ 29,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,1%, το ΚΚΕ 7%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 4,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%.
.
Περισσότερα: www.alphatv.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η κυβέρνηση ήξερε από καιρό ότι θα γίνει σεισμός, για αυτό δεν έδωσε τα λεφτά στους πυρόπληκτους για τις περσινές φωτιές

Τώρα που έγινε και ο σεισμός θα τα δώσει και με το παραπάνω, αφού περάσει το καλοκαίρι και απομακρυνθεί η ασύμμετρη απειλή των πυρκαγιών.
................
Πάνω απ όλα η Κυβέρνηση νοιάζεται για τον απλό και φτωχό Πολίτη.
.
Μην χτίζει ο καθένας σπίτια και μετά καταστρέφονται.
.
Από: bang-gr.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέος γύρος εσωκομματικών συγκρούσεων στο ΠΑΣΟΚ - Τα... "σπάει" ο Σημίτης με τον Παπανδρέου... Συζήτησαν ακόμα και τη διαγραφή!

Αφορμή αυτή τη φορά το θέμα του Ευρωσυντάγματος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει προτείνει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αλλά ο Κώστας Σημίτης διαφωνεί γιατί πιστεύει ότι ένα δημοψήφισμα η έκβαση του οποίου θα εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία, αποδυναμώνει τη θέση και την επιρροή της Ελλάδας στην ΕΕ.
Και σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «η πρακτική των κυβερνήσεων τόσο του πατέρα σου, όσο και των δικών μου, ήταν η κύρωση των συνθηκών από τη Βουλή».
Καταλήγοντας δε αναφέρει ότι «δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει να αλλάξουμε την πάγια πρακτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ».
Όσο για τη διαγραφή για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την Έλλη Στάη, σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ της είπε: «Αύριο είναι μια άλλη μέρα».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Facebook - Ένα κοινό social-site ή ο πλέον εξελιγμένος ηλεκτρονικός ρουφιάνος;

Το ποιόν και η ιστορική διαδρομή του Facebook είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Μεταξύ πολλών και διαδεδομένων social-sites, όπως το Myspace πρώτο από όλα, το Hi5, το Wayn, το Netlog, και το Tagged, είχαμε και τη δημιουργία του Facebook.
Σιγά το πράγμα θα μπορούσε να πει κάποιος. Αρκούσε όμως μια πολύ μικρή διαφορά όλων αυτών από το εν λόγω site, για να μας κάνει να το συζητάμε τόσο καιρό.

Η απαίτηση των ιδρυτών του να μας ζητούν το αληθινό μας όνομα για να ανοίξουμε το λογαριασμό μας, με βασική δικαιολογία ότι ο λόγος δημιουργίας του Facebook είναι η ευρεση παλιών φίλων και συμμαθητών και αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με το αληθινό μας όνομα.
Και ποιος θα το περίμενε λοιπόν; Το αποκαλούμενο "σύστημα" της σύγχρονης εποχής κατάφερε να χρησιμοποιήσει τα όπλα των διωκτών του εναντίον τους. Βασισμένο λοιπόν στο απόλυτο σύγχρονο μέσο ελεύθερης έκφρασης, στο Internet, και ζητώντας απλά από τον καθένα από εμάς το όνομά μας και μια φωτογραφία για να μας καταλαβαίνουν καλύτερα, κατάφερε το ακατόρθωτο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία τόσα εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν με προθυμία το αληθινό τους όνομα σε ένα μέσο που είναι προσβάσιμο από όλους. Η εγγραφή, όμως, δεν μπορεί να γίνει χωρίς μία έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση. Έχουμε, λοιπόν, περίπου 60 εκατομμύρια ονόματα που αντιστοιχούν σε ίδιο αριθμό ηλεκτρονικών διευθύνσεων.
Είναι επίσης, η μεγαλύτερη φωτογραφική βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε ποτέ. Στους υπολογιστές του είναι αποθηκευμένες 2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες, ούτε το σύστημα συνοριακών ελέγχων των ΗΠΑ δεν έχει τόσες.
Ο λόγος συγγραφής αυτού του άρθρου είναι μια πραγματική ιστορία, αποτέλεσμα της χρήσης του facebook και απόδειξη παράλληλα ότι όλα αυτά δεν είναι "να'χαμε, να λέγαμε".
Για να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου και να δείτε την απίστευτη ιστορία, μπείτε στο http://episkiasis.wordpress.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στα σαγόνια του… Ραφηνοκαρχαρία

Η αναστάτωση είναι διάχυτη, λένε στα ρεπορτάζ
Κανένας δεν κολυμπάει στη Ραφήνα, ούτε στη Νέα Μάκρη, ούτε στη Λούτσα… έως το Πόρτο Ράφτη οι παραλίες είναι σχεδόν άδειες. Μόνο πλατσουρίζουν όλοι οι λουόμενοι από το Σχοινιά μέχρι τη Λούτσα και πιο κάτω. Έχω την τύχη να βλέπω από το μπαλκόνι μου κάποιο κομμάτι από την παραλία της Ανατολικής Αττικής και πραγματικά, έτσι έχουν τα πράγματα. Δεν έχει και ζέστη, βέβαια…
Αλλά πού βρίσκεται τελικά ο καρχαρίας της Ραφήνας;
Μπορεί να είχε ακολουθήσει το «Hi Speed 3» του οποίου ο καπετάνιος το είδε και να έχει φύγει, λέει ο δήμαρχος στο δελτίο ειδήσεων του «Alter».
Ακούμε ότι είναι κρυμμένος κάπου, κοιμάται και θα φανερωθεί, λέει μια κυρία που δεν κολύμπησε σήμερα, στο ρεπορτάζ του ίδιου σταθμού.
Εμάς θα φάει ο καρχαρίας, ρωτούσαν τη ρεπόρτερ οι ηλικιωμένοι που τόλμησαν να μπουν στη θάλασσα έστω και στα ρηχά.
Καρχαρίες υπάρχουν πολλοί στα ελληνικά νερά, λέει ο ειδικός. Ο συγκεκριμένος έφτασε στην παραλία αναζητώντας τροφή και μάλλον έχει φύγει. Και αν δεν έχει φύγει και κάποιος τον δει κολυμπώντας μπροστά του;
Αν λουόμενος δει μπροστά του το συγκεκριμένο καρχαρία να κρατήσει την… ψυχραιμία του και να.. «την κάνει», είπε ο ειδικός.

.........
Διαβάστε ακόμα:
Συναγερμός στη Ραφήνα από την εμφάνιση καρχαρία

Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή της Ραφήνας και του Σχοινιά για να βρεθεί ο καρχαρίας

Ε.Κ.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μετακομίζουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Τώρα κατάλαβαν ότι το νοσοκομείο πρέπει να εκκενωθεί λόγω σεισμού;

Έως τα Ιωάννινα θα φτάσουν οι ασθενείς αφού το νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" στη Πάτρα εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους, λόγω των ζημιών που υπέστη από τον πρόσφατο σεισμό.
Οι ασθενείς θα μεταφερθούν:
στο Πανεπιστημιακό Πατρών
Στο 409 Πατρών
Στο νοσοκομείο Αιγίου
Στο Χατζηκώστα Ιωαννίνων
Αναρωτιόμαστε, τώρα κατάλαβαν ότι το κτίριο έχει υποστεί ζημιές και πρέπει να εκκενωθεί; Γιατί ο σεισμός έγινε την Κυριακή και σήμερα είναι Τετάρτη…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» προτίθεται να μηνύσει τον δήμαρχο Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα, στην περίπτωση που θα κλείσει το λιμάνι του Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά κλείνει το λιμάνι, οι πολίτες πάλι υπό ομηρία
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της δηλώνει την αντίθεσή της στην απόφαση του δημάρχου Πειραιά να κλείσει το λιμάνι Πειραιά στις 13 Ιουνίου διαμαρτυρόμενος με αυτόν τον τρόπο για τα οικονομικά προβλήματα του δήμου Πειραιά.
Το κλείσιμο του λιμανιού επιλέχτηκε από τον κύριο Φασούλα για τις 13 Ιουνίου δηλαδή την αρχή του τριήμερου που πολλοί πολίτες θα θελήσουν να εκδράμουν στα νησιά. Η κίνηση αυτή του δημάρχου αποκαλύπτει, εκτός από την λογική ιδιοκτησίας του λιμανιού που τον διακατέχει, και μια σαδιστική αντιμετώπιση των πολιτών που, αντί να χαρούν τις ολιγοήμερες διακοπές τους, θα ζήσουν τη κόλαση που τους προετοιμάζει ο δήμαρχος.
……….
Συνεχίζεται

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία παρακολουθεί με απογοήτευση την ελληνική κοινωνία να γίνεται, για άλλη μια φορά, όμηρος αυτή τη φορά ενός δημάρχου που, αντί να επιλύει προβλήματα των πολιτών που τον εξέλεξαν, τους στερεί ηθελημένα βασικές υποδομές και υπηρεσίες εκβιάζοντας με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο την υιοθέτηση των αιτημάτων του έναντι της Πολιτείας.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταδικάζει ως αντικοινωνική και παράνομη κάθε μορφή διεκδίκησης που χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης, για την αποδοχή δίκαιων ή άδικων αιτημάτων, την ηθελημένη βλάβη που θα προκληθεί στους απλούς πολίτες. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία δηλώνει την αλληλεγγύη της στον πολίτη αυτής της χώρας που δοκιμάζεται καθημερινά από παρόμοιες ενέργειες πάσης φύσεως και πολιτικής σύνθεσης κρατικών λειτουργών.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί τους πολίτες της χώρας να κινητοποιηθούν κατά όλων αυτών που θεωρούν τσιφλίκια τους τις κρατικές υποδομές και "κατεβάζουν τους διακόπτες" ατιμώρητα όποτε το επιθυμούν, τους καλεί να κινητοποιηθούν κατά αυτών που χρησιμοποιούν τη δημόσια εξουσία τους για να εκβιάζουν.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία αγωνίζεται για την απελευθέρωση της κοινωνίας και της οικονομίας από τα δεσμά όλων αυτών που αντιλαμβάνονται την διακομματική ασυλία τους ως αδυναμία της κοινωνίας να αντιδράσει στους εκβιασμούς τους. Για τον λόγο αυτό η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτίθεται να μηνύσει τον δήμαρχο Πειραιά κ. Φασούλα για παραβίαση του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα περί παρακώλυσης συγκοινωνιών σε περίπτωση που υλοποιήσει την απειλή του για κλείσιμο του λιμανιού.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί τον κύριο Φασούλα, αντί να ταλαιπωρεί τους πολίτες με παράνομες ενέργειες, να γνωστοποιήσει στους δημότες τού Πειραιά τα οικονομικά προβλήματα του δήμου και τον τρόπο επίλυσής τους. Αν δεν υπάρχουν λύσεις ας το εξηγήσει στους δημότες που τον εξέλεξαν, επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν, και ας ακολουθήσει τον έντιμο δρόμο της παραίτησης.


Διαβάστε για τη «Φιλελεύθερη Συμμαχία: http://www.greekliberals.net/civilaction/content/view/50/141/

.
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν αφήνει σε «χλωρό κλαρί» τον Αϊβαλιώτη – Τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης και απαλλάσσεται των υποχρεώσεων που έχει ως νεοσύλλεκτος, λέει η Αθήνη

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών με αρ.πρωτ.627/08 η Αναστασία (Νατάσα) Αθήνη, κατά παντός υπευθύνου, γιατί σύμφωνα με καταγγελίες, υπηρετούντων στρατιωτών στη Μονάδα ΚΕΠΒ Θήβας, ο στρατιώτης Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης τυγχάνει σκανδαλώδους ευνοϊκής μεταχείρισης και απαλλάσσεται των υποχρεώσεών του που έχει σαν νεοσύλλεκτος και δη μέχρι την ημερομηνία της ορκωμοσίας του, κατά τρόπο παράνομο, ανήθικο και αντιδεοντολογικό.
………
Συνεχίζεται

Ζητά δε να εξετασθεί και εξακριβωθεί πλήρως εάν εκπληρώνονται κατά ίσον μέτρον οι υποχρεώσεις του στο προβλεπόμενο πρόγραμμα ωρών, όπως και των άλλων νεοσυλλέκτων. Ισχυρίζεται η Αθήνη: «Είναι απαράδεκτο ο Κώστας Αϊβαλιώτης μετά την υποβολή πρότασης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Σανιδά για άρση της βουλευτικής του ασυλίας, προκειμένου να δικαστεί ως ανυπότακτος διαρκείας δεδομένου ότι επί μία δεκαετία εξαπατούσε τις στρατιωτικές αρχές, αποφεύγοντας τη στράτευσή του , να απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης στο στρατόπεδο που υπηρετεί, και μάλιστα σε βάρος των παιδιών των απλών Ελλήνων πατριωτών, που χωρίς προνόμια και βύσματα εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, όπου τους τάξει το καθήκον για την πατρίδα».
……….

Από: http://kafeneio-gr.blogspot.com/feeds/posts/default

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για τη σωτηρία ενός πανέμορφου φάρου

Ο Φάρος χτίστηκε το 1886 στην μικρή νησίδα Πλανήτης πολύ κοντά στο νησί της Τήνου και αποτελεί ένα λαμπρό δείγμα ναυτικής τέχνης. Επί 60 χρόνια συντρόφευε τους ναυτικούς που ταξίδευαν στα νησιά των Κυκλάδων, ενώ ο επιβλητικός πύργος του χτισμένος με ξεχωριστή δεξιοτεχνία αποτελούσε πραγματικό στολίδι για το γραφικό λιμάνι του Πανόρμου. Το εν λόγω ιστορικό μνημείο, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, καθώς αποτελεί σημαντικό δείγμα ειδικής κατασκευής του αιώνα του, χαρακτηριστικό για την μελέτη της εξέλιξης της ιστορίας της αρχιτεκτονικής.
………..
Συνεχίζεται

Την άμεση αναστήλωση και αποκατάσταση του Φάρου «Πλανήτης» της Τήνου ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε. Μεϊμαράκη με επιστολή του.

Ο κ. Βρούτσης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε υποχρέωση να διασώσουμε το Φάρο της νησίδας Πλανήτης, γιατί πίσω από τους επιβλητικούς πέτρινους τοίχους του, τους διαβρωμένους από την αλμύρα, κρύβει την ιστορία του τόπου μας. Δυστυχώς, η πάροδος των ετών και η παντελής απουσία ανθρώπινης παρέμβασης για την προστασία του, έχουν καταστήσει αυτό το μοναδικό κόσμημα του Αιγαίου στη χείριστη μορφή του. Η Πολιτεία οφείλει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές άρτιο αυτό το πέτρινο
αριστούργημα, που αναδεικνύει ιδιαίτερα την λαϊκή τέχνη και παράδοση της Τήνου.»

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παράνομες μεθοδεύσεις στα περιφερειακά Μ.Μ.Ε. - Διαφημίσεις που δεν κατανέμονται δίκαια και δίνονται με αδιαφάνεια

Θέμα: «Ο υπουργός Οικονομίας λειτουργεί με ιδιοκτησιακή αντίληψη ως “συνεταίρος διαφημιστικής εταιρείας” που προσπαθεί να προσπορισθεί τα νόμιμα δικαιώματα των περιφερειακών Μ.Μ.Ε. από την διαφημιστική καμπάνια του ΕΣΠΑ 2007-2013»

Κύριε Υπουργέ,

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεστε στον επικεφαλής των συμπεριφορών της αδιαφάνειας, της ευνοιοκρατίας, της ασυδοσίας, της ανεξέλεγκτης αντίληψης και της αίσθησης ότι λειτουργείτε ως συνεταίρος εταιρειών στην άσκηση της δημόσιας εξουσίας που χειρίζεστε.
Η πρακτική σας λοιπόν όσον αφορά το πρόγραμμα της διαφημιστικής προβολής του ΕΣΠΑ 2007-2013 είναι κυριολεκτικά εξοργιστική.
…………….
Συνεχίζεται

Διότι όχι μόνο δεν τηρούνται τα όρια της υποχρεωτικής κατανομής των σχετικών διαφημιστικών δαπανών που επιβάλλει το Π.Δ. 261/97, όχι μόνο υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια ως προς το αναλυτικό πρόγραμμα προβολής του ΕΣΠΑ και τους όρους συνεργασίας του Υπουργείου με την ανάδοχο διαφημιστική εταιρεία, αλλά ακόμα και όταν φθάνει η εντολή καταχώρησης στα περιφερειακά Μ.Μ.Ε. σε όποια και όσα εξ' αυτών αδιαφανώς επιλεγούν, έχουν ήδη περάσει από την εκβιαστική “προκρούστεια κλίνη” της διαφημιστικής εταιρείας που απαιτεί υπέρογκες και αποικιοκρατικού τύπου εκπτώσεις της τάξης του 50% προκειμένου να “δώσει” την παραχώρηση.
Επειδή όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια απαράδεκτη κατάσταση, που μας εκθέτει ακόμα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και που αφήνουν υπόνοιες για ανεξήγητες και ύποπτες συναλλαγές διαφόρων τύπων ή εκδοχών, γεγονός άλλωστε που συνηθίζετε ως Υπουργός, αφού έχετε φθάσει και στο ακραίο σημείο παραβίασης ηθικών και αξιακών κανόνων νομοθετώντας περιπτώσεις ατιμωρησίας φαινομένων διαφθοράς αλλά και αδιαφανείς και ύποπτες συμφωνίες.


Ερωτάστε,

1. Ποιοι είναι οι λόγοι, που καταπατείτε την νομιμότητα, διαχειριζόμενος το διαφημιστικό αυτό πρόγραμμα, σε βάρος των Μ.Μ.Ε. της ελληνικής περιφέρειας;

2. Πού οφείλεται η εξαίρεση των περιφερειακών Μ.Μ.Ε., από την ενημερωτική καμπάνια του ΕΣΠΑ;



3. Ποιοι είναι οι λόγοι που ανέχεστε την διαφημιστική εταιρεία που αναθέσατε την διαφημιστική καμπάνια να ασυδοτεί επιβάλλοντας ακόμα και δωρεάν εντολές καταχώρησης, στα Μ.Μ.Ε. όπως καταγγέλλουν οι φορείς τους;

4. Έχετε υπόψιν σας ότι με τέτοιες παράνομες συμπεριφορές ανοχής δίδετε την αίσθηση ότι λειτουργείτε “ως έμπορος αλλά και συνέταιρος” της εταιρείας, που προσπαθείτε να κερδίσετε όσο περισσότερα “σε προσωπικό επίπεδο” γίνεται;


5. Να μου καταθέσετε την σύμβαση με την διαφημιστική εταιρεία, καθώς και τους όρους και τις αμοιβές της.

6. Μετά από αυτή την απαράδεκτη, αδιαφανή, ανεξέλεγκτη και ασύδοτη συμπεριφορά σας προτίθεστε να συμπεριλάβετε τα περιφερειακά Μ.Μ.Ε. στην εκστρατεία ενημέρωσης για το ΕΣΠΑ 2007-2013 όπως ο νόμος ορίζει;


Ο ερωτών και αιτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δυστύχως, νεκροί εντοπίστηκαν στο Διόνυσο οι δύο αδελφοί που αγνοούνταν από προχθές

Νεκροί μέσα σε πηγάδι εντοπίστηκαν το μεσημέρι οι δύο αδελφοί 47 και 44 χρονών από τη Μεταμόρφωση Αττικής, που αναζητούσαν, από χθες το μεσημέρι, αστυνομία και πυροσβεστική.
Για το θέμα είχαμε γράψει και σε προηγούμενη ανάρτησή μας: Βγάζουν τα νερά από πηγάδι στο Διόνυσο για να βρουν δυο αδέρφια που αγνοούνται.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα παρακολουθήσει τον αγώνα της Εθνικής μας με την Αυστρία

Είδηση της στιγμής!


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν επέτρεψαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρακολουθήσει στην Αυστρία τον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής μας με τη Ρωσία, φοβούμενοι το "κληρονομικό του χάρισμα!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φωτογραφία από το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας, την ώρα του σεισμού


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πετραλιά: Δίψασε το μεσημέρι, μα το νερό φτηνό...

Μήνυμα αναγνώστη

...........
Χθες στο συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ αποφασίστηκε η κατάργηση του 48ώρου και η επέκταση στις 62 έως 65 ώρες απασχόλησης την εβδομάδα. Είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι με την ανεργία που υπάρχει αυτό θα επιβληθεί από τους εργοδότες προς τις ασθενείς και πάσχουσες οικονομικά τάξεις δηλαδή τους εργαζόμενους.
Από το πρωί σήμερα, το δελτίο ειδήσεων του Μαξίμου που μεταδίδει η ΕΡΤ (ΝΕΤ 105.8) λέει ότι η απόφαση υπερψηφίστηκε με την διαφωνία της Ελλάδας και άλλων τεσσάρων χωρών. Αυτό είναι απολύτως ψευδές. Οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται με το δικαίωμα κάθε χώρας να ασκήσει την αρνησικυρία για να προστατέψει ότι εκείνη θεωρεί ζωτικό δικαίωμα θέτοντας αμέσως ένα τέρμα στην συζήτηση. Η Ελλάδα λοιπόν δια της Πετραλιά όχι μόνο ΔΕΝ διαφώνησε, αλλά απλώς δίψασε την κατάλληλη στιγμή!
Απείχε της ψηφοφορίας, την ώρα εκείνη, βγήκε μαζί με τα άλλα δειλά παιδιά που δεν ήθελαν να υποστούν τις πολιτικές συνέπειες αυτής την κύρωσης, ε, και. ήπιε ένα καφεδάκι στην καντίνα.
……………
Συνεχίζεται

Αυτή είναι η κυρία Πετραλιά, η μαμά της άλλης, εκείνης που μαζί με το κομματικό φερέφωνο, με τον γραφικό μαϊντανό όλων των παραθύρων Μίχαλο, υπέβαλαν μηνύσεις εναντίον των απεργών της ΔΕΗ διότι άσκησαν ένα Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους!

Αυτή είναι και η ΕΡΤ του καταξιωμένου πλέον ως εθνικού μας ΨΕΥΤΗ, «υπουργού» Ρουσσόπουλου.
………….
snb

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή της Ραφήνας και του Σχοινιά για να βρεθεί ο καρχαρίας

Δυο σκάφη του Λιμενικού συνεχίζουν την έρευνα στην παραλία της Ραφήνας αλλά και του Σχοινιά για να βρουν τον καρχαρία που έχει τρομάξει τους λουόμενους.
Ο δήμαρχος της Ραφήνας μας είπε ότι και πριν δύο εβδομάδες υπήρχαν αναφορές από ψαράδες της περιοχής για καρχαρία, αλλά όλες οι αναφορές αφορούσαν σε ένα είδος καρχαρία που το αποκαλούν «σαπουνά» και τρώει μόνο ψάρια.
Για να μην κινδυνεύσει κανείς, ο δήμαρχος μετά από εντολή του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, έχει ενημερώσει τους κατοίκους να μην κολυμπούν στην περιοχή και αν κολυμπούν να μην βγαίνουν έξω από την έκταση που οριοθετείται από τις σημαδούρες.
Επιπλέον, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει ενημερώσει τα μέλη των αλιευτικών συλλόγων της περιοχής να περιπολούν και αυτά με τη σειρά τους, έτσι ώστε αν δουν τον καρχαρία να ειδοποιήσουν τα σκάφη του Λιμεναρχείου για να κατευθυνθούν στην περιοχή.
……..
Διαβάστε και: Συναγερμός στη Ραφήνα από την εμφάνιση καρχαρία

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αναγκαιότητα Νέου Κεντρικού Λιμένα Χίου

Η πρόσφατη επίσκεψη κρουαζιερόπλοιων στο νησί μας, ανέδειξε με εμφαντικό τρόπο τα προβλήματα του υπάρχοντα λιμένα της Χίου και την αδυναμία του να φιλοξενήσει το σύνολο των χρήσεων που απαιτεί η εποχή μας από ένα σύγχρονο λιμάνι.
…..
Συνεχίζεται
Συγκεκριμένα η επίσκεψη κρουαζιερόπλοιων, κάτι επιθυμητό αφού συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη και στην τόνωση της τοπικής αγοράς, απαιτεί ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αναστατώνουν την καθημερινή ζωή της πόλης, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.Παράλληλα, εκ των πραγμάτων αποκλείεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση ανάλογων πλοίων με τα πλοία της γραμμής Χίου – Πειραιά που εξυπηρετούν το νησί μας.Για τον υπάρχοντα λιμένα είναι κάτι το αναμενόμενο αφού επί της ουσίας πρόκειται για μια γερασμένη υποδομή χωρίς περιθώρια βελτίωσης. Επίσης η συνύπαρξη αντιφατικών χρήσεων στον ίδιο χώρο εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα με απρόβλεπτες διαστάσεις.Αναδεικνύεται η ανάγκη κατασκευής σύγχρονων λιμενικών υποδομών που θα διασφαλίζουν την προώθηση της Χίου ως τουριστικού προορισμού, χωρίς να επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης.Αυτό υπηρετείται από την πρόταση της Ν.Α. Χίου, για κατασκευή Νέου Κεντρικού Λιμένα, σε θέση που έχει εξαντλητικά μελετηθεί και έχει εξασφαλίσει όλα τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.Επισημαίνουμε ότι στη Μελέτη για το Νέο Λιμένα έχει προβλεφθεί ειδική προβλήτα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, ανεξάρτητη από άλλες χρήσεις (επιβατικά και οχηματαγωγά πλοία της ακτοπλοΐας, φορτηγά πλοία κ.ά) που δεν θα επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης της Χίου.Επιμένουμε στην πρότασή μας, που επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά από την πραγματικότητα, και όλοι μαζί διεκδικούμε την άμεση ένταξη του έργου για χρηματοδότηση από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

..................
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα καμένο δέντρο επισκέπτεται την Αθήνα πριν το καλοκαίρι

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας η ομάδα χορού «RootlessRoot» μας καλεί να βιώσουμε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. Ένα δέντρο από την Πάρνηθα με την αρωγή του δασαρχείου Πάρνηθας και την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη έρχεται στην πόλη μας. Από σήμερα και μέχρι τέλος Ιουλίου όσοι επισκεφθείτε τις εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη θα το αντικρίσετε να στέκεται θλιμμένο αναζητώντας τα βλέμματα όλων μας.
..........
Συνεχίζεται...

Μουσείο Μπενάκη
κτήριο οδού Πειραιώς
9 Ιουνίου έως 27 Ιουλίου 2008
Δελτίο τύπου

Η ομάδα χορού RootlessRoot ‘προσκαλεί’ ένα καμένο δέντρο να επισκεφτεί την Αθήνα πριν το καλοκαίρι. Ένα δέντρο που μεγάλωνε για δεκαετίες, αλλά χρειαστήκαν μόνο μερικές ώρες για να καεί, έρχεται στην Αθήνα του σίδερου και του τσιμέντου, στην πόλη όπου δεν χωράει το πράσινο. Η πραγματική επαφή με ένα δέντρο που έχει καεί, η υφή και η μυρωδιά του, μας αγγίζει περισσότερο από οποιαδήποτε εικόνα στην οθόνη, ενώ παράλληλα μας προτρέπει να βγούμε από την αδιαφορία μας. Το δέντρο θα βρίσκεται έξω από το Μουσείο Μπενάκη στο κτήριο της οδού Πειραιώς από τις 9 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου 2008 για να το αγγίξουμε, να το μυρίσουμε και να το δούμε στις πραγματικές του διαστάσεις.
Η Ομάδα Χορού RootlessRoot ιδρύθηκε to 2006 στην Αθήνα από τη χορεύτρια Λίντα Καπετανέα και τον χορευτή-χορογράφο Josef Frucek. Για χρόνια υπήρξαν μέλη της ομάδας χορού του Wim Vandekeybus, Ultima Vez. Η πρώτη τους χορογραφική δουλειά με τίτλο Sudden Showers of Silence ήταν μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Θεάτρου Archa στην Πράγα και παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Place Theatre στο Λονδίνο, στο Festival de Normandie στην πόλη Rouen της Γαλλίας, στην Σαραγόσα της Ισπανίας και προσεχώς στη Βαρκελώνη. Η πιο πρόσφατη δουλειά τους, το Holdin’ Fast, έκανε πρεμιέρα στην Πράγα και έχει ήδη συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού.
Τα μέλη της ομάδας έχουν ως στόχο την δημιουργία ενός προσωπικού κινησιολογικού λεξιλογίου, το οποίο τους βοηθάει να έρθουν σε αντιπαράθεση με μια δύσκολη πραγματικότητα. Έχουν τη βαθιά πεποίθηση ότι η εποχή των ηρώων δεν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και ότι το σώμα μπορεί ακόμα να εκφράσει τις βαθύτερες επιθυμίες και τα συναισθήματά μας και να μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε ακόμα και τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια.

ΣΥΛΛΗΨΗ:
Ομάδα ROOTLESSROOT / www.rootlessroot.com
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ:
Josef Frucek, Λίντα Καπετανέα, Δημήτρης Νασιάκος
ΒΙΝΤΕΟ:
Χριστόδουλος Χριστοδούλου
ΗΧΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:
Βασίλης Ματζούκης, Μάρθα Φριντζήλα

Με την ευγενική υποστήριξη του Δασαρχείου Πάρνηθας και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσφυγή του Δήμαρχου Αργοστολίου στον εισαγγελέα για τις "προβλέψεις" των σεισμολόγων

O Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γεώργιος Τσιλιμιδός μετά τα όσα απαράδεκτα διαδραματίσθηκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα χθες με στόχο την Κεφαλονιά, έστειλε την κάτωθι αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας (η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών και στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου), σχετικά με την είδηση που ανακοινώθηκε για «πρόγνωση» σεισμού στο Δελτίο Ειδήσεων του Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
…………….
Συνεχίζεται

Στις 9/06/2008 στο Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΑ στις 8:00 μ.μ., ανακοινώθηκε πρόγνωση σεισμού του Καθηγητή Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάγγελου Λάγιου.
Η φερόμενη αυτή πρόγνωση ήταν εντελώς προσδιορισμένη τοπικά, χρονικά, αλλά και ως μέγεθος έντασης.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι επίκεντρο του επικείμενου σεισμού θα είναι η Κεφαλονιά και ότι αυτός θα λάβει χώρα την 30η Ιουλίου και θα έχει μέγεθος 7 με 7,2 της κλίμακας Ρίχτερ.
Η είδηση αυτή προκαλεί συνεχόμενες συζητήσεις σε όλα τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να δημιουργείται τρόμος και αναστάτωση στην κοινωνία μας, αλλά και να δημιουργείται ζοφερό κλίμα για το νησί μας με σημαντικότατες επιπτώσεις.
Επειδή πλήττεται ανεπανόρθωτα τόσο η κοινωνική γαλήνη, όσο και η οικονομική ζωή της Κεφαλονιάς μέσω αυτών των «προγνώσεων», του σχολιασμού και διάδοσής τους, παρακαλώ να συμβάλλετε στην στοιχειώδη προστασία της ανοχύρωτης τοπικής μας κοινωνίας .
Έτσι σας ζητώ να ερευνήσετε :
Εάν διαπράττεται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων που επιφέρουν κοινωνική αναστάτωση και μεγάλη οικονομική βλάβη
Εάν πρόκειται για είδηση τεκμηριωμένη επιστημονικά που γνωρίζει από καιρού η συντεταγμένη πολιτεία και τα θεσμικά υπεύθυνα όργανά της, ποια είναι τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που έχει λάβει για την εξάλειψη του όποιου επικείμενου κινδύνου για τους πολίτες.
Εάν διαπράττεται κάποιο άλλο κατά την κρίση σας ποινικό αδίκημα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ
Πηγή : Ανεξάρτητος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από την επόμενη Δευτέρα, εγώ θα παρουσιάζω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA!

Από τις χθεσινές δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εκπροσώπου Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προς τους πολιτικούς συντάκτες:

Β. ΜΟΥΡΤΗΣ: Ετοιμάζεστε να παραδώσετε την αρμοδιότητά σας στην συνάδελφό μας την κυρία Στάη απ' ό,τι διαβάζουμε;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, θέλω να σας κάνω μια ανακοίνωση: Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πράγματι έκανε αυτή την πρόταση στην κυρία Στάη, η κυρία Στάη απεδέχθη την πρόταση και, από την επόμενη Δευτέρα, εγώ θα παρουσιάζω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA! (Φυσικά, αστειεύομαι).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δηλαδή, στο Σιάμ θα πρέπει να ντρέπονται επειδή τα παιδιά που γεννιούνται ενωμένα λέγονται σιαμαία; - Συγκρίνετε τα σιαμαία με τους ομοφυλόφιλους;

Διάλογος από τη χθεσινή συζήτηση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι κάτοικοι της Λέσβου κατά της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας για τη χρήση του όρου λεσβία. Λέει ο δικηγόρος της ΟΛΚΕ, Βασίλης Χειρδάρης:
«Δηλαδή, στο Σιάμ θα πρέπει να ντρέπονται επειδή τα παιδιά που γεννιούνται ενωμένα λέγονται σιαμαία;»
Και η απάντηση:
Τι λέτε κύριε; Συγκρίνετε τα σιαμαία με τους ομοφυλόφιλους; Και κάποιοι Σλάβοι θέλουν να λέγονται Μακεδόνες!».
Η συζήτηση έγινε χθες, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προβλήθηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τις… «απαραίτητες» εντάσεις.
Η απόφαση θα εκδοθεί σε περίπου έναν μήνα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η μάνα μου είναι Λεσβία, η γυναίκα μου είναι Λεσβία, η αδερφή μου είναι Λεσβία και η κόρη μου

«Η μάνα μου είναι Λεσβία, η γυναίκα μου είναι Λεσβία, η αδερφή μου είναι Λεσβία και η κόρη μου».

Μια από τις φράσεις που είπε στην κατάθεση του ο Γιάννης Αχλιώππας, κάτοικος Λέσβου, ένας από αυτούς που κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας για τη χρήση του όρου λεσβία.
Η συζήτηση έγινε χθες, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προβλήθηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τις… «απαραίτητες» εντάσεις.
Η απόφαση θα εκδοθεί σε περίπου έναν μήνα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βγάζουν τα νερά από πηγάδι στο Διόνυσο για να βρουν δυο αδέρφια που αγνοούνται

Τα δύο αδέλφια 44 και 47 ετών, έφυγαν από το σπίτι τους με το αυτοκίνητό τους το μεσημέρι της Δευτέρας και από τότε δεν ξανάδωσαν σημεία ζωής.
Οι έρευνες από την Αστυνομία ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε στην λεωφόρο Διονύσου, στο Διόνυσο. Κοντά στο αυτοκίνητο βρίσκεται ένα αυθαίρετο πηγάδι με νερό 20 μέτρων, αφύλακτο, κοντά στο δρόμο και εκφράζονται φόβοι, εκεί να έχει συμβεί κάποιο ατύχημα.
Εκεί λοιπόν, δυνάμεις της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, κάνουν απάντληση των νερών του πηγαδιού, μήπως μέσα σε αυτό βρεθούν τα δυο αδέρφια που αγνοούνται.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απαισιόδοξα τα σενάρια για τα δυο παιδιά από την Ορεστιάδα που αγνοούνται

Το σκεπτικό είναι:
Τα δυο παιδιά, ο Αμέτ και ο Αϊχάν Τεριμπάση, επτέ και οκτώ χρονών αντίστοιχα, είναι πολύ μεγάλα για να τα υιοθετήσει κάποιος. Δε θα έμεναν με μια οικογένεια χωρίς τη θέλησή τους και από την άλλη, είναι προχωρημένης ηλικίας για να θέλει να τα υιοθετήσει κάποιος, ειδικά μετά από το θόρυβο που έχει προκληθεί σχετικά με την εξαφάνισή τους. Εδώ να σημειώσουμε, πως ενώ οι φωτογραφίες τους έχουν δημοσιοποιηθεί εδώ και μέρες και μάλιστα από πολλά μέσα, δεν έχει βρεθεί κανείς να πει ότι τα είδε.
Η πιο αισιόδοξη εκδοχή είναι τα παιδιά να τα έχει κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων στα φανάρια…
Η πιο απαισιόδοξη είναι να έχουν πέσει θύματα κυκλώματος εμπορίας οργάνων…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε τα σημαντικότερα λεπτά του αγώνα της Εθνικής μας με τη Σουηδία

Πατήστε: εδώ


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για την Εθνική μας

Πατήστε: Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για την Εθνική


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε κριτική για τους παίκτες της Εθνικής μας στον αγώνα με τη Σουηδία

Πατήστε: Η κριτική των Ελλήνων παικτών

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε τι λένε οι Έλληνες παίκτες για τη σημερινή ήττα

Πατήστε εδώ: "Δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν θα παραπονεθώ, ούτε θα απογοητευτώ… Το μόνο που θα κάνω… Δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ… οεεεεεε… Ελλάς ολέ, ολέεεεε…

Η αλήθεια είναι πως δεν είμασταν χάρμα οφθαλμών...

αλλά εμάς δεν μας χαλάει τίποτα...
θα αρχίσουν τώρα όλοι...
χάλια η Εθνική...
γέροι οι ποδοσφαιριστές...
πολύ άμυνα παίξαμε...
ήθελε περισσότερο αλάτι...
τα αυγά τα ρίχνεις στο τέλος...
και διάφορα άλλα...
Χάσαμε... σιγά... χέστηκε η φοράδα στο αλώνι...
εμείς γουστάραμε που έκατσε όλη η Ελλάδα στο κουτί...
χαρήκαμε που οι κομπλεξικοί εκεί που δεν γνώριζαν ιερό και όσιο ξαφνικά κόλλαγαν κεριά στην Παναγία για να χάσει η Εθνική...
φτιαχτήκαμε που ακούσαμε το "Μακεδονία Ξακουστή" από τους συμπατριώτες μας στις εξέδρες...
αν αλλάζαμε και τον εκφωνητή... τότε θα ήταν σούπερ!
Αλήθεια, τώρα που ο Βερνίκος έμαθε τελικά ποιος είναι ο Καραγκούνης...
τι ζόρι τραβάει μαζί του;;;

Και για να τελειώνουμε....
Ξεκολλάτε... οι Έλληνες δεν πτοούνται από άλλα και άλλα, θα στεναχωρηθούν από μία ήττα στο ποδόσφαιρο;
Το "Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά" το ξεχάσατε;;;;
Και για το τέλος τα καλύτερα...
όταν χάνουμε... πέρα βρέχει... πώς λέμε...

"Δεν ξενερώνουμε ποτέ… οεοε.."
και όταν κερδίζουμε... θα σας παίρνουμε τα αυτιά... γιατί...

"δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ... οεεε... Ελλάς ολέ, ολεεεεεεε..."
΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από χτες το βράδι έχει έρθει σμήνος «κορακιών» και έχει κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του Μυλωνά

Ζω στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά στην οικία του κυρίου Μυλωνά και από χτες το βράδι έχει έρθει σμήνος ΚΟΡΑΚΙΩΝ και έχει κατασκηνώσει αριστερά και δεξιά του δρόμου που είναι το σπίτι του άτυχου κυρίου ΜΥΛΩΝΑ.

1) ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΣΙΠΑ ΚΥΡΙΟΙ;
Όταν μια σύζυγος και μάνα 3 παιδιών φοβάται για τη ζωή του συζύγου και πατέρα σας ζητά πολύ ευγενικά να μην ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΝΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΒΕΣΤΕ; ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ; Ή ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΓΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ;

2)ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ ΕΙΣΤΕ. ΑΝ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΙ ΑΒΑΣΙΜΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ή KAΘΥΣΤΕΡΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ, ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ; (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΟΡΙΝ ΜΑΤΕΪ.)

3)ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΑ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ? ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ?

Έλεος, η ζωή ενός ανθρώπου που ούτε καν τον ξέρετε, που ούτε καν ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ (και το δείχνετε αγνοώντας τις παρακλήσεις), κρέμεται από κάποιες ενέργειες που πρέπει να γίνουν χωρίς την έγκρισή σας κύριοι, ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ.
Σας εύχομαι να βρεθείτε στην ίδια θέση, ίσως μόνο έτσι βάλετε μυαλό.

ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΤΗΛΕΚΑΝΙΒΑΛΟΙ!!

Με αγανάκτηση για την απαράδεκτη συμπεριφορά σας,
Λορέττα

ΥΓ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ, ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΗ... ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Ή ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ AGB;


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεκατρείς σελίδες και χιλιάδες μέλη στο «Facebook» για το Νίκο Σεργιανόπουλο

Δεκατρείς σελίδες και 20.000 μέλη στο «Facebook» για το Νίκο Σεργιανόπουλο
Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει.
Στο «Facebook» το γκρουπ «REST IN PEACE: NIKOS SERGIANOPOULOS» που δημιουργήθηκε την ημέρα του θανάτου του, αριθμεί αυτήν τη στιγμή πάνω από 37.000 μέλη.
Οι φωτογραφίες του ηθοποιού με τις οποίες τροφοδοτούν τις σελίδες του «Facebook» τα μέλη είναι πάνω από διακόσιες και πολλές από αυτές είναι σκαναρισμένες από περιοδικά και εφημερίδες στα οποία είχε δώσει συνεντεύξεις.
Μάλιστα, τα μέλη αυτών των γκρουπ σχεδιάζουν και μια συναυλία για τον αγαπημένο τους ηθοποιό.
Για να επισκεφτείτε μια από αυτές τις σελίδες, την πιο δημοφιλή, πατήστε εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...