Ειδήσεις

19 Απρ 2008

Σενάριο «Νέας Μακεδονίας»

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιούργησε η δήλωση της υπουργού Εξωτερικών σε bloggers, ότι το όνομα «Νέα Μακεδονία» ίσως μπορεί να αποτελέσει λύση, επιχείρησαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη 2ωρη σύσκεψη που είχαν με τον πρωθυπουργό. Όπως είπε αμέσως μετά από τη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή η υπουργός Εξωτερικών «δεν έχω μπει σε ονοματολογία. Δεν θα μπω σε ονοματολογία. Απέχουμε πολύ από αυτό. Έχω πει πολλές φορές ότι υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα, τα οποία συζητούνται. Δεν βρισκόμαστε εκεί». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την πλευρά του δήλωσε ότι «έχουμε βάλει τα χαρακτηριστικά και από εκεί και πέρα, περιμένουμε τις προτάσεις του διαπραγματευτή».Για το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν οι δύο χώρες στο όνομα «Νέα Μακεδονία» ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων. Όπως είπε ο Ίβιτσα Μποτσέφσκι «είναι γνωστή η θέση της κυβέρνησης μας για τη διατήρηση της συνταγματικής μας ονομασίας».
Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων και την Έλλη Στάη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέκρινε τη Ντόρα Μπακογιάννη για την αναφορά της στο όνομα «Νέα Μακεδονία». Όπως είπε «θα το είχα αποφύγει στη θέση της. Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση, η υπουργός Εξωτερικών μπορεί να εξαγγέλλει τις δυνατότητες αποδοχής ενός ονόματος, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε πως «κοροϊδεύουν τον κόσμο. Το «Νέα Μακεδονία» το έχουν δεχτεί εδώ και πάρα πολύ καιρό».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αθήνας, ο Μάθιου Νίμιτς επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία «ζωντανή» μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές στη γειτονική μας χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει από τις δύο πλευρές να δεσμευτούν με προσύμφωνο το οποίο θα ισχύσει μετά την ανάδειξη νέας κυβέρνησης στα Σκόπια.
.
Από: www.alphatv.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έδεσαν τον …Τσίπρα!

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού έδωσε συνέντευξη στους «Schooligans» και δεν πρόβαλε αντίσταση όταν άρχισαν να τον δένουν. Οι μαθητές παρότι αρχικά είχαν άλλα σχέδια για την φωτογράφηση έστησαν σκηνικό κατάληψης στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, με τάβλι, φραπέ, ντουντούκα, κιθάρα και ένα σκοινί γύρω από τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού φαινόταν να απολαμβάνει το ρόλο του αρχηγού για δέσιμο και καθυστέρησε την φωτογράφηση για να αστειευτεί ως όμηρος στα χέρια των μαθητών.

Το περιοδικό «Schooligans» κυκλοφορεί σήμερα μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα" και γράφεται από μαθητές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: Δεν αυτοκτόνησε μόνο ο Ζαχόπουλος. Από την ταράτσα του σπιτιού μου πήδηξαν και οι Κουκοδήμος και Κλαδάς

Η παραίτηση του Σπύρου Κλαδά μπορεί να έβαλε τέλος στην ταραχώδη σχέση του με τον υπουργό Οικονομίας, άνοιξε όμως τον ασκό του Αιόλου για την κυβέρνηση. Η απομάκρυνση του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων προκαλεί νέο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο. Για κρούσματα διαφθοράς στο εσωτερικό της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δριμεία κριτική άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ αποστάσεις από την κόντρα Αλογοσκούφη - Κλαδά κράτησαν τα στελέχη της κυβέρνησης.
Εκτός όμως από τους πολιτικούς τριγμούς, η παραίτηση Κλαδά πυροδοτεί νέες εξελίξεις και στην υπόθεση Ζαχόπουλου.
Σε εξέλιξη είναι η δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ προσπάθησε, με τη μεσολάβηση του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, να απεμπλακεί από την υπόθεση με αντάλλαγμα μια ευνοϊκή μεταχείριση στην υπόθεση των 5,5 εκ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha» ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είπε ότι δεν αυτοκτόνησε μόνο ο Ζαχόπουλος αλλά ότι από την ταράτσα του σπιτιού του, πήδηξαν και οι Κουκοδήμος και Κλαδάς.
Όσον αφορά στην επιστροφή του Κουκοδήμου στους κόλπους της ΝΔ, είπε ότι αυτή είναι η ποιότητα της πολιτικής μας ζωής. Μπαίνουν από τα παράθυρα, βγαίνουν από τα μπαλκόνια, αυτό γίνεται συνεχώς, ενώ υποστήριξε ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου ερευνάται για καιρό γιατί η εξουσία έχει την τάση να δώσει τα χέρια αντί να «ρίξει το γάντι».
Τέλος, για το αποτέλεσμα της έρευνας σχετικά με το ρόλο του Θέμου Αναστασιάδη συμβούλευσε να μη βγουν βιαστικά συμπεράσματα ενώ χαρακτήρισε ανοησία αυτό που γράφτηκες στην εφημερίδα «Το Καρφί» περί συνάντησής του με το Χρήστο Ζαχόπουλο.
Κλειστά κρατάει προς το παρόν τα χαρτιά του ο Σπύρος Κλαδάς, που σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να «σπάσει» τη σιωπή του και να μιλήσει για όλους και όλα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εργατολόγος κατά Ζαχόπουλου - Περί "ροζ" ιστοριών και άλλων δαιμονίων

Σκληρή απάντηση από τον Κορυδαλλό στέλνει μέσω των δικηγόρων του ο προφυλακισμένος εργατολόγος.
Ο κ. Νικολουτσόπουλος απαντώντας στην κατάθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου, τον χαρακτηρίζει τιμητή των πάντων και μιλά για πολιτικό σκάνδαλο και όχι για μια απλή «ροζ» ιστορία. «Με ποιο ηθικό ανάστημα βάλει επιλέγοντας ανίσχυρους και επιφυλάσσει μόνο εμετικές κολακείες για τους ισχυρούς που πράγματι, τον εκπαραθύρωσαν; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί...», είπε ο εργατολόγος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σχετικά με τις εταιρείες σεκιούριτι

Μήνυμα αναγνώστη

Ήμουν εδώ και 10 χρόνια και μέχρι πρόσφατα, εργαζόμενος σε εταιρεία security και οφείλω να σας αναφέρω τα εξής:

1ον) Όχι μόνο αστυνομικοί εργάζονται ως προσωπικό ασφαλείας αλλά και στρατιωτικοί (είτε εν αποστρατεία είτε εν ενεργεία)
2ον) Το θεσμικό πλαίσιο των εταιρειών αυτών είναι λίαν επιεικώς, για γέλια…
3ον) Πώς περιμένουμε να παρασχεθεί πραγματική προστασία (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) όταν οι εταιρείες προσλαμβάνουν κάθε «καρυδιάς καρύδι»; Υπάρχει αυτή την στιγμή εταιρεία στις Κυκλάδες που έχει προσλάβει περίπου δέκα Αλβανούς φύλακες χωρίς άδεια.
4ον) Οι οικονομικές απολαβές του προσωπικού (για αυτό και εγώ κατάφερα και σπούδασα και εργάζομαι τώρα στον κλάδο εξειδίκευσης μου) είναι για γέλια. Άλλα λεφτά παίρναμε και άλλα λεφτά μας βάζανε και υπογράφαμε.
5ον) Οι νυχτερινές ώρες δεν πληρώνονται και ούτε τα δωδεκάωρα πληρώνονται.
6ον) Το Σ.Ε.Π.Ε γιατί δεν κάνει σωστά την δουλειά του με το θέμα των ελέγχων σε αυτές τις εταιρείες και τις περνάνε στο «ντούκου» χωρίς να κάνουν ελέγχους;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ήχος που "σπάει" τα αυτιά

Το συγκεκριμένο φυλλάδιο κυκλοφόρησε στο κέντρο της Πάτρας την προηγούμενη Δευτέρα. Αναφέρεται στο ηχητικό σήμα που εκπέμπουν οι φωτεινοί σηματοδότες στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να ειδοποιούνται οι τυφλοί. Ο ήχος όμως είναι τόσο δυνατός που γίνεται ενοχλητικός ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας.
.
Από την εφημερίδα "Ο κόσμος της Πάτρας"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Μακεδονία είναι ήδη ελληνική - Την έχει κατακτήσει ήδη το ελληνικό κεφάλαιο.

Μήνυμα αναγνώστη

Σήμερα ανακάλυψα αφίσες σχεδόν σε όλη την Πατησίων που έγραφαν: Η Μακεδονία είναι ήδη ελληνική - Την έχει κατακτήσει ήδη το ελληνικό κεφάλαιο.
Δεν πρόσεξα ποιοι την υπογράφουν αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να προκαλούμε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα δέντρα - μπουκάλια

Γνωστά και ως δέντρα - μπουκάλια για τη δυνατότητά τους να αποθηκεύσουν μέχρι και εκατόν είκοσι χιλιάδες λίτρα νερού, τα αφρικανικά μπαομπάπ μποτούν να φτάσουν σε ύψος τα εικοσι πέντε μέτρα, με διάμετρο κορμού της τάξης των επτά μέτρων.
.
Από το "Γεωτρόπιο"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τον φυλάκισαν επειδή… την κοιτούσε επίμονα!

Ένας Ιταλός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης, με αναστολή, επειδή κοιτούσε επίμονα μία γυναίκα που καθόταν στο τρένο.
Εκείνος ετών 30, εκείνη ετών 55… κι όμως τον μήνυσε για σεξουαλική παρενόχληση!
Και η ετυμηγορία του δικαστή; Ποινή φυλάκισης δέκα ημερών και χρηματική ποινή 40 ευρώ.
Το παράπτωμα; Οι δύο συναντήθηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις το 2005 σε επιβατικό τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Λέκο, πόλη της βόρειας Ιταλίας, στο Μιλάνο. Την πρώτη φορά ο άνδρας είχε καθίσει δίπλα στη γυναίκα, αλλά η ίδια διαμαρτυρήθηκε επειδή ο 30χρονος είχε καθίσει «πολύ κοντά της!». Την επόμενη κάθησε μπροστά της και σύμφωνα με την ίδια, την κοιτούσε επίμονα χωρίς να της μιλήσει, καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
.
Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέτρος Τατούλης: "Ανοίγω" blog, δεν σωπαίνω

Ο Πέτρος Τατούλης θα ξαναχτυπήσει. Κυρίως γιατί- όπως λέει στους συνομιλητές του- θέλει να αποδείξει ότι η έκρηξη στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. δεν ήταν ένας παρορμητισμός της στιγμής, ούτε μια κίνηση για να κερδίσει τα δικά του πέντε λεπτά δημοσιότητας. Αλλά μια πολιτική παρέμβαση που είχε προαναγγελθεί από καιρό και θα έχει συνέχεια. Γιατί όπως λέει ο ίδιος «το παιχνίδι μόλις τώρα αρχίζει...».
Στη φωτογραφία ο Πέτρος Τατούλης ντυμένος τσολιάς στο Καστρί Κυνουρίας, στα τέλη του ΄50.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξετάζει το κατά πόσο είναι νόμιμο να πληρώνουμε χρήματα για την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Με επιστολή του στις 2 Νοεμβρίου του 2005, ο κύριος Δημήτρης Τσιπίδης αναφέρει στο Ευρωκοινοβούλιο την παρακράτηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενός ποσοστού για την ΕΡΤ και ρωτάει αν αυτό συμβαίνει σε άλλος κράτος της Ε.Ε. και αν είναι νόμιμο.
Επισυνάπτει απόδειξη της ΔΕΗ και παρακαλεί όταν το θέμα συζητηθεί να τον καλέσουν.
Σύμφωνα με την απάντηση που λαβαίνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα εξετάστηκε από την Επιτροπή Αναφορών, κρίθηκε «παραδεκτό» σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εμπίπτει στο πεδίο δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνέχεια διεξήχθη προκαταρκτική έρευνα και το θέμα έχει συζητηθεί δυο φορές έως τώρα στην Επιτροπή Αναφορών του Κοινοβουλίου
Ο κύριος Τσιπίδης ιπτάμενος ε.α. σήμερα έχει παραστεί δυο φορές σε δημόσια συζήτηση του θέματος στις Βρυξέλλες και πιστεύει ότι κάποτε αυτή η παρακράτηση χρημάτων από τους Έλληνες πολίτες θα σταματήσει.
("κλικ" στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η γηραιότερη Ελληνίδα είναι 120 ετών - Είναι γεννημένη το 1888

Η Ελένη Μπεξή, είναι 120 ετών και είναι η γηραιότερη Ελληνίδα. Γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1888 επομένως σε περίπου τέσσερις μήνες θα κλείσει τα 120!
Κατάγεται από τα Γρανιτσέικα του νομού Ηλείας και την ανακαλύψαμε την περασμένη Τρίτη στη Μονάδα Εμφραγμάτων του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας". Είχε υποβληθεί σε επέμβαση για βηματοδότη και μάλιστα την ίδια μέρα πήρε και εξιτήριο.
Εκτός από την ηλικία της και την ιδιαίτερη δύναμη που έχει, ένα ακόμη εντυπωσιακό γεγονός είναι η διαύγεια του πνεύματός της.
Μιλώντας με το δημοσιογράφο Αχιλλέα Ροδίτη του είπε ακόμα και για τις μεταρρυθμίσεις του Καραμανλή, λέγοντάς του ότι οι νεοέλληνες δεν πρέπει να παραπονιούνται γιατί ζουν "βασιλικά" σε σχ'εση με τις δικές της εποχές.
Όσο για τους απογόνους της, έχει δυο κόρες, η μία 90 ετών και η άλλη 75, τέσσερα εγγόνια, έντεκα δισέγγονα και ένα τρισέγγονο.
Αυτό που αναφέρει ως μυστικό για τη μακροζωία της είναι τα πολλά χόρτα και η δουλειά.

Από την εφημερίδα "Ο Κόσμος της Πάτρας"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί να κακοποιούνται ζώα στο δρόμο;

Στον νέο δρόμο Νεμέας - Ναυπλίου που άνοιξε για να περνάει έξω από το Άργος και διασχίζει σχεδόν όλο τον Αργολικό κάμπο ενώνοντας έτσι και πολλά χωριά- συμβαίνει το εξής απαράδεκτο που είναι και αυτό σημείο πολιτισμού και δημόσιαςεικόνας του νεοέλληνα: Σε περιόδους κυρίως, αναπαραγωγής διαφόρων ζώων που πρέπει να διασχίσουν κάθετα τον δρόμο αυτό, για να ζευγαρώσουν, έχω προσωπικά μετρήσει έως και 15 νεκρά ζώα σε μια μόνο διαδρομή, γύρω στα 25 χιλιόμετρα. Είναι μια εικόνα που επίσης θα την έχουν δει και πολλοί τουρίστες, αφού σε εκείνη την περιοχή υπάρχουν πολλά αρχαία Μυκήνες, Τίρυνθα κ.α. Αυτοί που έφτιαξαν το δρόμο δεν περνούν από εκεί; Να δουν αυτό το ρεζιλίκι;
Είναι δύσκολο να φτιαχτούν ανά 250 μέτρα, ανά 300 μέτρα, στοές για να περνάνε τα ζώα από κάτω;
Κ.Π.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αναζητούν τις ρίζες τους

Παιδιά και εγγόνια των προσφύγων που δημιούργησε η ανταλλαγή πληθυσμών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, διασχίζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και αναζητούν τις ρίζες τους στη γειτονική χώρα, πατρίδα των προγόνων τους. Οι άνθρωποι που αφηγήθηκαν στην «Καθημερινή» τις ιστορίες του ξεριζωμού των δικών τους είναι μόνο μερικοί από τους εκατοντάδες χιλιάδες.

Στη φωτογραφία, ο Ηλίας Κωνσταντινίδης, από το Παρανέστι Δράμας στην πλατεία του Αλεξανδρινού, στον Ανατολικό Πόντο, με ελληνόφωνες γυναίκες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Δεν κάνω παιδιά για να τα καμαρώσω με ρετιρέ και κάμπριο"

Η 43χρονη νοσηλεύτρια Κωνσταντίνα Στεφανουδάκη έχει δέκα παιδιά, εννιά αγόρια και ένα κορίτσι και σε έξι μήνες περιμένει και το ενδέκατο."Αν δεν με σταματούσε η φύση, θα έκανα και άλλα παιδιά" λέει.
Η οικογένεια μετακινείται με ένα πουλμανάκι αλλά σε λίγο καιρό θα χρειάζονται μεγαλύτερο...

Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=33178



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

To BBC αναφέρεται σε μακεδονική γλώσσα

Tην περασμένη Πέμπτη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώθηκε συζήτηση με θέμα «Ανύπαρκτες Μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες».
Στη διοργάνωση μοιράστηκε χάρτης με τίτλο «Πολιτισμοί και Γλώσσες στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

(Γλωσσικό χάρτη στον οποίο η Μακεδονία εμφανίζεται να ανήκει πολιτιστικά στην ΠΓΔΜ εκπόνησε σκοπιανή προπαγάνδα ).
Ο χάρτης αυτός δείχνει τη Μακεδονία μας να εντάσσεται πολιτισμικά στην ΠΓΔΜ.
Ένας κόκκινος κύκλος περικλείει, με επίκεντρο την ΠΓΔΜ η οποία αναφέρεται ως «Μακεδονία», ένα μεγάλο μέρος της Μακεδονίας μας.
Σε αυτήν κατεύθυνση δουλεύουν και οι "φίλοι" μας του BBC οι οποίοι στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν πως στην Ελλάδα το 1,8% του πληθυσμού μιλάει τη μακεδονική γλώσσα εννοώντας τα Σκοπιανά.
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λίγοι και απλήρωτοι οι αναισθησιολόγοι του "Άγιου Σάββα"

Μήνυμα αναγνώστη
Στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» τις τελευταίες μέρες συμβαίνουν τραγικά γεγονότα. Αναισθησιολόγοι κάνουν στάσεις εργασίας ξαφνικά, χωρίς καμιά προειδοποίηση. Ο λόγος είναι ότι είναι πέντε μήνες απλήρωτοι. Αποτέλεσμα είναι να μένουν «στη μέση» τα χειρουργεία. Οι αναισθησιολόγοι είναι ελάχιστοι, νομίζω πέντε σε όλο το νοσοκομείο. Σχεδόν όλη τη δουλειά καλούνται να κάνουν οι ειδικευόμενοι, δουλεύοντας από το πρωί ως το βράδυ.
Αποτέλεσμα ήταν, εχτές Παρασκευή, μια αναισθησιολόγος να λιποθυμήσει εν ώρα χειρουργείου από υπερκόπωση.
Τα χειρουργεία αναβάλλονται συνεχώς. Οι ιατροί ζητούν συγνώμη από τους ασθενείς.
Τα τελευταία χρόνια έχει ζητηθεί πολλές φορές από το υπουργείο πρόσληψη αναισθησιολόγων, αλλά δεν γίνεται τίποτα.
Στο μυαλό όλων μας είναι ότι προωθούνται τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές με το όποιο κόστος για τους ασθενείς.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στα λατομεία Μαρκόπουλου

Μετά από καταγγελίες για λειτουργία και μεταφορά υλικών, παρά την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής από τις 3 Μαρτίου 2008, για αναστολή της λειτουργίας του λατομείου, τηλεοπτικό συνεργείο του «Alpha» δέχθηκε επίθεση από το διευθυντή του εργοταξίου, Κωνσταντίνο Παναγιώτου και τρεις μπράβους.
Ο διευθυντής του λατομείου επιτέθηκε στον εικονολήπτη του Σάμπρι Αλ Μασάλμα, αφού πρώτα επιχείρησε να πέσει πάνω του με το αυτοκίνητό του.
Στις 04:30 τα ξημερώματα, φορτηγά μετέφεραν παράνομα αδρανή υλικά. Το τηλεοπτικό συνεργείο του «Alpha» αιφνιδίασε τους φύλακες του λατομείου, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του, το οδήγησαν στην είσοδο, όπου δεν υπάρχει ούτε σήμανση, ούτε και πόρτα. Ο φύλακας άρχισε να σταματά τους οδηγούς των φορτηγών που συνέχιζαν τη παράνομη διακίνηση αδρανών υλικών και τους ενημέρωνε, ότι τηλεοπτικό συνεργείο κατέγραφε την πορεία τους. Ένας - ένας οι οδηγοί σταμάτησα, έκαναν αναστροφή και απομακρύνθηκαν από το χώρο.
Όταν διευθυντής του λατομείου κατέφθασε, επιτέθηκε μαινόμενος μαζί με τρία άτομα που τον συνόδευαν στα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου και κυρίως στον εικονολήπτη, προσπαθώντας να αποσπάσουν την κασέτα με το υλικό, δηλαδή την απόδειξη της παράνομης δραστηριότητας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Ήδη από τις 3 Μαρτίου η Περιφέρεια Αττικής έχει ζητήσει να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στα λατομεία, διατάσσοντας την δέσμευση και εκποίηση προϊόντων των λατομείων ως παράνομα παραχθέντα, καθώς και την απαγόρευση κάθε διακίνησής τους. Από το Αστυνομικό Τμήμα στο Μαρκόπουλο όπου απευθύνθηκε ο «Alpha», απάντησαν ότι τα τελευταία έξι χρόνια έχουν γίνει 200 συλλήψεις για παράνομες εξορύξεις, ενώ από το καλοκαίρι έχουν σχηματιστεί δέκα δικογραφίες για παράνομη μεταφορά υλικών και έχουν υποβληθεί 176 μηνύσεις.
.
Από: Alpha

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τράπεζες, δανειολήπτες και εισπρακτικές εταιρείες

.
Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε προχθές η Εθνική Ομοσπονδία Προστασίας Δανειοληπτών, οι αιτήσεις για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς αναμένεται να σημειώσουν ρεκόρ κατά το 2008, αγγίζοντας τις 150.000.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα καθυστερούμενα στεγαστικά δάνεια πλησιάζουν τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ και τα καταναλωτικά τα δύο δισεκατομμύρια.
Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά οι απόπειρες αυτοκτονίες από δανειολήπτες που δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις αποπληρωμές των δανείων και απελπίζονται, υπό το βάρος και των συνεχών ασφυκτικών πιέσεων που δέχονται από εταιρείες που… συνεργάζονται με τις τράπεζες… προς ενημέρωση της υποχρέωσης αποπληρωμής της δόσης του μήνα.
Δανειολήπτες αναφέρουν ότι πολλές φορές οι εκπρόσωποι των εν λόγω εταιρειών είναι εξαιρετικά φορτικοί, ενώ φτάνουν ακόμα και… στα άκρα με τη χρήση απειλών.
Οι δικηγόροι από την πλευρά των δανειοληπτών έχουν σημειώσει ότι οι εν λόγω εταιρείες δεν έχουν το δικαίωμα της επικοινωνίας με τον πελάτη, καθώς ο δανειολήπτης έχει συνάψει σύμβαση μόνο με την Τράπεζα και όχι με κάποιον άλλο ιδιώτη, άρα με τη χρήση του τηλεφωνικού του αριθμού παραβιάζονται προσωπικά του δεδομένα.
Επειδή όμως η Τράπεζα είναι ένα σουπερμάρκετ «πίστωσης» και δεν έχει την πολυτέλεια ή… την ευαισθησία να επωμισθεί το υψηλότατο κόστος που έχει η παρακολούθηση μιας ληξιπρόθεσμης οφειλής, ούτε καταλαβαίνει από… προσωπικά δεδομένα, μεταβιβάζει αυτόν τον εισπρακτικό μηχανισμό σε μια τρίτη εταιρεία… «κατά αποκοπή».
Η φιλοσοφία τους είναι: «Πουλάμε χρήμα και… όνειρα… Όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στους στόχους μας, στην πρακτική μας και στις απαιτήσεις μας, εμείς δεν θα ασχολούμαστε…
Θα ασχολούνται κάποιοι τρίτοι, όπου θα είναι εκπαιδευμένοι να… εισπράττουν τα χρήματα για μας .
Δεν μας ενδιαφέρει αν αυτή η σκληρή πρακτική καταστρέφει την ελληνική οικογένεια ή τη μικρομεσαία επιχείρηση που αντιμετώπισε πρόσκαιρα κάποιες οικονομικές δυσκολίες
Όποιος δεν μπορεί να αντέξει σε αυτό το κύκλωμα χρήματος και παραγωγής κέρδους για την Τράπεζα μας… θα τον λιώσουν τα γρανάζια του… κυκλώματος».
Έτσι δημιουργείται το εξής κύκλωμα: O Τάκης που δανείστηκε από την «Fiction Βank»στην Σάμο δεν έχει δει ποτέ του τη Κατερίνα από την Αθήνα που δουλεύει στην εταιρεία «Terror s.a» η οποία θα τηλεφωνήσει για να του πει «Κύριε Τάκη… ότι αν δεν πληρώσεις το έχασες το καΐκι».... Αλλά ούτε και τον Κώστα που και αυτός δουλεύει στην «Terror s.a» και θα αναλάβει δράση μετά την Κατερίνα και θα αρχίσει άλλου είδους απειλές και… προειδοποιήσεις.
Βλέπετε όταν ο Τάκης θα αρχίσει να έχει κάποια οικονομική δυσκολία, έστω και προσωρινής μορφής, θα πάψει να αποτελεί τον αγαπητό πελάτη της «Fiction Βank»στην Σάμο και θα γίνει ο μισητός πελάτης της εταιρείας «Terror s.a» που εδρεύει στην Αθήνα.
Γιατί η «Terror s.a» για να επιβιώσει θα πρέπει να ασκήσει με επιτυχία το ρόλο της.
Τι σημαίνει επιτυχία;
Σημαίνει να εισπράξει όσα δεν μπορούσε να εισπράξει η Τράπεζα .
Δηλαδή, θα πρέπει να… πείσει τον Τάκη με οποιονδήποτε τρόπο να πληρώσει !
Μα πώς να πληρώσει αφού εάν μπορούσε… θα είχε ήδη πληρώσει;
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έχασε την ζωή του ένας από τους Έλληνες απεργούς πείνας της Γαλλίας

Με το θέμα έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές.





Σήμερα, δυστυχώς, διαβάζουμε στο http://www.madata.gr/ ότι ο Νίκος Ασλαμαντζίδης, 35 ετών, απεβίωσε τη νύχτα της Κυριακής στο κρεβάτι του, σε χωριό κοντά στην Ξάνθη.
Μόλις είχε επιστρέψει στην Ελλάδα ύστερα από ευνοϊκή γνωμάτευση του γιατρού. «Πατέρας μιας κόρης εννέα ετών, ο εύθραυστος αυτός άνδρας είχε κρύψει όσο γινόταν από την οικογένειά του τον αγώνα του στο Σεν Ναζέρ».
Ο Ασλαματζίδης ήταν ο νεότερος από τους τρεις Έλληνες εργάτες, που πραγματοποίησαν απεργία πείνας για περισσότερο από δύο εβδομάδες στα ναυπηγεία της Σεν Ναζέρ, στη Γαλλία, επειδή η εταιρεία στην οποία εργάζονταν τους απέλυσε όμως χωρίς να τους καταβάλει την αποζημίωση τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παραιτήθηκε ο Σπύρος Κλαδάς από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων

Αποδεκτή έκανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης την παραίτηση του ειδικού γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) Σπύρου Κλαδά.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Αλογοσκούφης δέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Κλαδά, ο οποίος του υπέβαλε την παραίτησή του από την Ειδική Γραμματεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων για προσωπικούς λόγους.
Ο κ. Αλογοσκούφης ευχαρίστησε τον κ. Κλαδά για την έως τώρα συνεργασία σε μια πολύ κρίσιμη κυβερνητική υπηρεσία και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια.
Από την πλευρά του, ο κ. Κλαδάς ευχαρίστησε τον υπουργό Οικονομίας για τη στήριξη που παρείχε στο έργο του.

Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Zougla.gr - Μέρος τρίτο...

Από http://tileorasakias.blogspot.com/

"Ζούγκλα" η ψυχή της ομώνυμης ιστοσελίδας. Χθες είχαμε το Part III. Θα το προσέξατε σίγουρα. Είστε κάτι ματάκηδες εσείς… Να είσαι καλά τουλάχιστον, βρε Μάκη. Παρατείνεις online την αγωνία μας. Αν και ξέρουμε δεν λέμε άλλα, σήμερα… Στεφάνι, πάντως, θα φτιάξουμε την ημέρα που θα τ’ ανοίξεις το portal. Ουπς! Πολλά είπαμε…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...