Ειδήσεις

16 Ιουν 2008

Επικοινωνήστε αν γνωρίζετε κάτι για δυστύχημα, στις 28.5.2008, στις 17:15 το απόγευμα, στο 66ο χλμ. Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, κατεύθυνση Λαμία

Στις 28/5/2008, Τετάρτη ώρα 17.15 στο 66ο χλμ. Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, κατεύθυνση Λαμία, 200μ. μετά τα Olympus Plaza πρατήρια ΕΚΟ, μοτοσυκλέτα μαύρη Aprilia Mille, κλείστηκε απο ένα κόκκινο Volkswagen Polo στη δεξιά λωρίδα και ένα φορτηγάκι, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση με ένα νεκρό - τον οδηγό της μοτοσυκλέτας.
Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το δυστύχημα και αν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε στο 210 62 51 272 ή στο 6944 645 116

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο σεισμολόγος Μάκης Χουλιάρας προτείνει τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας αντισεισμικού ελέγχου - Καλεί όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί του

Μια ομάδα εθελοντών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα ελέγχουν την αντοχή κτιρίων σε επικείμενο σεισμό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν οι Μάκης Χουλιάρας, σεισμολόγος και Θωμάς Ευμενίδης, πολιτικός μηχανικός και επικεφαλής γραφείου αντισεισμικών ελέγχων.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτήν την ομάδα μπορούν να επικοινωνήσουν στέλνοντας τα στοιχεία τους μέσω του e-mail μας (studioA.blog@gmail.com).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια φωτογραφία που ευαισθητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη και αποτελεί το αιώνιο στίγμα της εξέγερσης των μαύρων για ίσα δικαιώματα στη Ν. Αφρική

Η φωτογραφία που βλέπετε ευαισθητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη πριν τριάντα χρόνια και αποτελεί το αιώνιο στίγμα της εξέγερσης των μαύρων για ίσα δικαιώματα και για δημοκρατία στην Ν. Αφρική.
Ο φωτογράφος Sam Nzima αιχμαλώτισε σε μαύρο και άσπρο, την εικόνα που αποκαλύπτει το ετοιμοθάνατο παιδί που μεταφέρεται από έναν φίλο και την αδελφή του.
Το όνομά του ήταν Hector Peterson, έντεκα ετών, που σκοτώθηκε στις 16 Ιουνίου 1976 κατά τη διάρκεια της φοιτητικής εξέγερσης στο περίφημο Σοβέτο, μια μαύρη συνοικία έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ.
Ο μικρός Hector ήταν το πρώτο θύμα μιας εξέγερσης που ξεκίνησε ως μια ειρηνική διαμαρτυρία 10.000 μαύρων μαθητών ενάντια στην κυβέρνηση Ν. Αφρικής.
...........
Περισσότερα: http://politis-gr.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπάρχει κάποιος να μας πει αν θα καταργηθεί ποτέ αυτή η βίζα;

Πριν από περίπου δυο χρόνια αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όλοι τα διαβατήριά μας γιατί το ήθελε η «μαμά Αμερική».
Ήταν όρος για να πηγαίνουμε στις ΗΠΑ χωρίς βίζα.
Το ελληνικό κράτος έλαβε τεράστια έσοδα και λαμβάνει ακόμα αλλά εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε του κόσμου τα λέφτά και δυο μέρες από την εργασία μας για να πάρουμε τη βίζα.
Υπάρχει κάποιος να μας πει αν θα καταργηθεί ποτέ αυτή η βίζα; …….
Ένας ομογενής

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επεισόδια στη Λευκίμμη - Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν αδιακρίτως χρήση πλαστικών σφαιρών και χημικών – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας στο zougla.gr



Γιώργος Πανδής, αυτόπτης μάρτυρας
Από: www.zougla.gr


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κτηματολόγιο δεν πρόκειται να δούμε αν δεν δούμε πρώτα Δασολόγιο. Και σιγά μη δούμε Δασολόγιο σύντομα…

Θα περιμένουμε στις ουρές από αύριο, θα πληρώσουμε, θα εκνευριστούμε με τα τόσα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουμε, θα πληρώσουμε και φοροτεχνικούς γιατί σίγα μην μπορέσουμε μόνοι μας να τα συμπληρώσουμε μόνοι μας, μετά θα αρχίσουν οι ενστάσεις… Έχουμε καιρό.
Για να τελειώσει όμως η κτηματογράφηση πρέπει να πρω=οχωρήσει μαζί με το Δασολόγιο. Διαφορετικά, πώς θα ξέρουμε τι είναι δάσος και τι ιδιοκτησία;
Και όσον αφορά στο Δασολόγιο, στη Βουλή συζητούν ακόμα με βάση ποιες αεροφωτογραφίες πρέπει να ξεκινήσουν.
Με αυτές του 1960 προτείνει ο Γιώργος Σουφλιάς, διαφωνεί το ΤΕΕ και άλλοι (υπενθυμίζεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, στο επίκεντρο των αντιδράσεων περί το άρθρο 24 βρισκόταν η πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ να χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό δασών και δασικών εκτάσεων οι αεροφωτογραφίες του 1965 έναντι των αεροφωτογραφιών του 1945, όπως ισχύει σήμερα).
Με λίγα λόγια, «καλά κρασιά»…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

• Ψάχνουν παίκτες μέσω ίντερνετ για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου!

Όχι εδώ αλλά στα νησιά Μπαρμπάδος. "Έχεις την εθνικότητα των Μπαρμπάδος είτε γιατί έχεις γεννηθεί εδώ είτε γιατί έχεις μεγαλώσει εδώ; Παίζεις επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Θα σου άρεσε να γίνεις μέλος της Εθνικής ομάδας;", αναφέρει η ανακοίνωση που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Εθνικής ομάδας της χώρας.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Πόλεμος» με τα ΜΑΤ και πάλι στη Λευκίμμη. Δείτε ένα βίντεο για να καταλάβετε γιατί οι κάτοικοι δε θέλουν τη χωματερή στην περιοχή





Τρεις αστυνομικοί σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών.Περίπου 250 άτομα εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά στους αστυνομικούς που περιφρουρούν εδώ και αρκετό καιρό το ΧΥΤΑ και στην προσπάθειά τους να καταλάβουν ξανά το χώρο, άρχισαν να πετούν πέτρες, τραυματίζοντας κάποιους από αυτούς.
Στην περιοχή έχουν φτάσει δυνάμεις των ΜΑΤ, έχουν πέσει δακρυγόνα και οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές για να προφυλαχτούν από τα δακρυγόνα.
Επισκεφτείτε το http://xyta-lefkimis.blogspot.com/ για περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό και για να υπογράψετε. εάν επιθυμείτε, εναντίον του ΧΥΤΑ.




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε πού βρίσκονται τα γραφεία κτηματογράφησης στα οποία θα λύσετε τις απορίες σας και θα δηλώσετε από αύριο την ακίνητη περιουσία σας

Διαβάστε πού βρίσκονται τα γραφεία κτηματογράφησης στα οποία θα λύσετε τις απορίες σας και θα δηλώσετε από αύριο την ακίνητη περιουσία σας αν ανήκει στις 107 περιοχές που εντάσσονται στο Εθνικό Κτηματολόγιο "πατώντας" εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αύριο 17 Ιουνίου ξεκινάει την νέα γενιά κτηματογραφήσεων σε 107 Δήμους, Κοινότητες και τοπικά διαμερίσματα στην Αττική. Τι πρέπει να ξέρετε

Oι πολίτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία στις 107 περιοχές καλούνται να τη δηλώσουν στο Εθνικό Κτηματολόγιο από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2008, ενώ οι ομογενείς μας και οι κάτοικοι εξωτερικού μπορούν να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2008.
Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες:

Να διορθώσουν όλες τις εκκρεμότητες που ενδεχομένως έχουν σχετικά με την ακίνητη περιουσία τους (π.χ. να ελέγξουν αν οι τίτλοι κυριότητάς τους έχουν μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο, εάν υπάρχουν σφάλματα στα συμβόλαια ή να τακτοποιήσουν εκκρεμή προσύμφωνα, διαλυτικές αιρέσεις στα συμβόλαια αγοράς κ.α.).
Να επισυνάψετε μαζί με το έντυπο της δήλωσης τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία είναι : α) Απλά φωτοαντίγραφα των τίτλων που τεκμηριώνουν τα δικαιώματα σε ακίνητα (π.χ. συμβόλαια). β) Αποδεικτικό καταβολής πάγιου τέλους κτηματογράφησης Κατά την υποβολή της δήλωσης χρειάζεται απλό φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου και η επίδειξη εγγράφου από το οποίο να προκύπτει το Α.Φ.Μ. του δηλούντος (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ κ.λ.π.)
......


Περισσότερα: http://www.ktimatologio.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ίντερνετ αναδεικνύεται σε σημαντικό μέσο ενημέρωσης των περισσότερων αμερικανών για την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την προεδρία

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.251 ενηλίκων στο διάστημα Απριλίου-Μαΐου και διαπίστωσε:
Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να
ενημερωθούν για την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Περίπου το 17% των ενηλίκων ερωτηθέντων απάντησαν ότι επισκέπτονται
καθημερινά τις ιστοσελίδες των πολιτικών, διαβάζουν τα ηλεκτρονικά
μηνύματα που αφορούν στην προεκλογική εκστρατεία.
Το ποσοστό αυτό είναι πάνω από το διπλάσιο από αυτό της ίδιας περιόδου πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2004 και αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.
Δημοφιλείς διαδικτυακοί τόποι όπως το YouTube, το Facebook και το
MySpace εμφανίζονται ως σημαντικά μέσα ενημέρωσης στην προεκλογική
εκστρατεία για την ανάδειξη νέου αμερικανού προέδρου.
Το 35% των Αμερικανών έχουν παρακολουθήσει στο ίντερνετ προεκλογικά βίντεο των υποψηφίων.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους από τους «Έλληνες Ενεργούς Πολίτες»

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008 στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, συγκεντρώθηκαν από τους «Έλληνες Ενεργούς Πολίτες» πάνω από 150 κουβέρτες και παπλώματα, σεντόνια, μαξιλάρια και πετσέτες, τρόφιμα, δεκάδες γκαζάκια με τις φιάλες τους, ραντζάκια, δεξαμενές νερού, κούπες και πιάτα, τοστιέρες, ηλεκτρικά φουρνάκια, λεκάνες, χαρτικά και είδη προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά, ομπρέλες σκίασης, και πολλά παιδικά παιχνίδια. Την επόμενη μέρα τα είδη που συγκεντρώθηκαν διανεμήθηκαν στους οικισμούς κυρίως της Βάλμης, αλλά και του Σαντομερίου και της Φώσταινας.
……
Διαβάστε και δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο: ellines-energoi-polites.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η λογική της "απαλλοτρίωσης" και η λογική του καπιταλισμού – «…χρειάζεται η φαντασία που θα συγκρούεται με την καπιταλιστική πραγματικότητα»

Η απαλλοτρίωση σε σούπερ μάρκετ από ομάδα αντιεξουσιαστών, η δεύτερη το τελευταίο διάστημα, χαιρετίστηκε από τους φτωχούς ανθρώπους στους οποίους μοιράστηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης. Η κίνηση αυτή αποτελεί αντίδραση στην ακρίβεια και τον εντεινόμενο καλπασμό του καπιταλισμού παγκοσμίως, της ενοχοποίησης του κόστους της εργασίας και της καθήλωσης του 92% των Ελλήνων σε μισθούς κάτω των 1200 ευρώ. Την ίδια στιγμή που οι "οργισμένοι αναρχικοί" μοίραζαν σε φτωχούς ανθρώπους τα απαλλοτριωμένα τρόφιμα οι κερδοσκόποι ανέβαζαν περισσότερο τις τιμές των τροφίμων, οι πλούσιοι συνέχιζαν να καταστρέφουν τον πλανήτη και οι ουδέτερες μάζες απολάμβαναν την καταναλωτική τους νιρβάνα παρακολουθώντας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Τι θα πράξει το κράτος αν οι απαλλοτριώσεις συνεχιστούν;
............
Συνεχίζεται

Το κράτος αποτελεί το βασικό εργαλείο διαφύλαξης του καπιταλισμού. Γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιεί τη μονοπώληση των ενόπλων δυνάμεων και μια σειρά από ραφιναρισμένους μηχανισμούς καταστολής: θρησκεία, εκπαίδευση, εργασία, κυρίαρχη ιδεολογία, ΜΜΕ, κομματική ομηρία. Ο έλεγχος των παραγωγικών σχέσεων από το κράτος προϋποθέτει την άρρητη ή ρητή επιβολή, στα άτομα, της θέσης τους μέσα στην κοινωνική ιεραρχία. Τα άτομα είτε θα πρέπει να υπακούσουν στους καπιταλιστικούς νόμους, είτε να υποστούν τις συνέπειες. Η φορολόγηση αποκαλύπτει το ρόλο του κράτους ως κουκουλοφόρου κακοποιού όταν επιδοτεί άμεσα ή έμμεσα την ιδιωτική παραγωγή, επενδύει σε νέες τεχνολογίες και ύστερα τις παραδίδει στις επιχειρήσεις προς εκμετάλλευση, σπαταλάει και κλέβει τον δημόσιο πλούτο μέσα από ένα μηχανισμό μίζας και ρεμούλας με τη βοήθεια των υπεράκτιων εταιρειών (οφ σόρ) και του τραπεζικού κυκλώματος (βλέπε το σκάνδαλο Siemens για αρχή). Τέλος, πάγια αρχή του είναι να ιδιωτικοποιεί τα οφέλη της παραγωγής και να κοινωνικοποιεί τις ζημιές και τους κινδύνους (βλέπε την πρόσφατη πιστωτική κρίση για αρχή).Εφόσον ο καπιταλισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την κρατική επιβολή οι ταξικοί αγώνες θα έπρεπε να είναι πρωταρχικά αγώνες κατά της κρατικής οντότητας και του προστατευτικού ρόλου που αυτό έχει στην προάσπιση των ιδεών της οικονομικής προόδου. Η οικονομική πρόοδος είναι σήμερα στο κέντρο της κυρίαρχης ιδεολογίας. Μια ιδεολογία που στηρίζεται στις μεσαίες τάξεις που λειτουργούν ως αστυφύλακες της παγκόσμιας οικονομιστικής λογικής. Τα πιο σημαντικά μέλη αυτής της μεσαίας τάξης αποτελούν τους "χαρτογιακάδες" του συστήματος, τα στελέχη που προωθούν την γιάπικη αλληλεγγύη με βάση την θεολογία της Αλήθειας.Η ορθολογικότητα του καπιταλισμού είναι η μεγάλη παγίδα που πιάστηκε η αριστερά. Ως πολιτικός όμηρος του καπιταλισμού πίστεψε στην Αλήθεια, στον εργαλειακό Λόγο, στις ιδέες του Διαφωτισμού, στον επιστημονικό σοσιαλισμό. Η επιστημολογική προσέγγιση της πραγματικότητας με βάση την μοναδική αντικειμενική Αλήθεια οδήγησε στην μετατροπή του σοσιαλισμού σε περιφερειακό φέουδο του καπιταλισμού. Η Αλήθεια έγινε το όπιο των λαών. Ο Οικουμενισμός αυτής της επιστημολογικής προσέγγισης, για την αναζήτηση της μοναδικής αλήθειας, έγινε η ασπίδα του καπιταλισμού.Ο καπιταλισμός, έτσι, γρήγορα ανακάλυψε στην απόλυτη αλήθεια, την φυσική τάξη πραγμάτων και την φυσική ριζική ανισότητα, εγκαθίδρυσε έτσι ένα άλλου είδους ρατσισμό που είχε στόχο την διατήρηση της ιεραρχίας με βάση τα χαρακτηριστικά των ατόμων που αναπόφευκτα οδηγεί στην άνιση κατανομή. Ο ρατσισμός αυτός οδήγησε και στην άποψη ότι οι οικονομικά ή πολιτικά υποδεέστεροι είναι και πολιτισμικά κατώτεροι!! Με βάση τον ίδιο εργαλειακό ορθολογισμό και αναζήτηση της αλήθειας, θεσμοποιήθηκε ο σεξισμός μέσω της διαφορετικής αποτίμησης της εργασίας μεταξύ των δύο φύλων. Αυτό έγινε με την υποτίμηση της γυναίκας που κατά κύριο λόγο εξασκούσε δήθεν μη παραγωγική εργασία και την υπερτίμηση της μισθωτής εργασίας. Ρατσισμός και σεξισμός έπλαθαν προσδοκίες και ταυτόχρονα τις περιόριζαν.Με αυτή την επιστημολογία, της αμετακίνητης Αλήθειας, ο καπιταλισμός συντήρησε την οικονομική αποδοτικότητα και την αποτροπή της επαναστατικής σκέψης με βάση τη φαντασία. Το πρωτοφανές είναι ότι αυτός ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός επετεύχθη στο όνομα της πνευματικής απελευθέρωσης. Η αξιοκρατία και η ισότητα ευκαιριών αποτέλεσαν το άλλοθι της πολιτικής ομηρίας και της σοσιαλδημοκρατίας. Οι μεταρρυθμίσεις, έτσι, βελτίωναν τα πράγματα με τίμημα την ενδυνάμωση του καπιταλισμού.Με βάση των εργαλειακό ορθολογισμό και την αμετακίνητη Αλήθεια τέθηκε σε προτεραιότητα ο υλικός πολιτισμός, αναγορεύτηκε ως απόλυτος καθολικός στόχος η ανάπτυξη και η ιδέα της προόδου, υπερίσχυσε το βραχυπρόθεσμο κέρδος της επιχείρησης από την μακροπρόθεσμη ευημερία των εργαζομένων. Με βάση τον επιστημονικό ορθολογισμό και την αναζήτηση της Αλήθειας οι άνθρωποι έγιναν σαν ποντίκια που τρέχουν σε μια ρόδα με στόχο να τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα. Ο σημερινός καπιταλισμός αποδέσμευσε τον Προμηθέα από τα δεσμά του.Τα αντισυστημικά κινήματα σήμερα πρέπει να αμφισβητήσουν όλες τις όψεις του υλικού, Προμηθεϊκού καπιταλισμού και πολιτισμού. Η φαντασίωση της συνεχούς οικονομικής ανάπτυξης είναι ο θρόμβος που οδηγεί στην κατάρρευση του συστήματος. Ο σοσιαλισμός πρέπει να πάψει να πιστεύει στην φιλελεύθερη ιδέα της προόδου. Η συνεχής παραγωγή καταναλωτικών προϊόντων εξαντλεί το ζωτικό οξυγόνο της βιόσφαιρας, όσο περισσότερο παράγονται υλικά προϊόντα τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να μείνει παράλυτο το καπιταλιστικό σύστημα. Ωστόσο, η ζημιά που προκαλεί η συσσώρευση κεφαλαίου τείνει να είναι ανεπανόρθωτη για την μετά - καπιταλιστική κοινωνία.Η παράλογη καπιταλιστική αυτοκτονία απαιτεί τη δημιουργία αντισυστημικών κινημάτων που προτρέπουν στην επανάσταση και όχι στην συντήρηση της παρακμής του καπιταλισμού. Οι αρχές της ισότητας, της αδελφοσύνης, της αλληλεγγύης και της άμεσης δημοκρατίας είναι οι αξίες ενάντια στην συσσώρευση του κεφαλαίου, στην ανεπανόρθωτη καταστροφή του περιβάλλοντος και της εξουσίας των ελίτ. Το αποτέλεσμα της αντίστασης στον καπιταλισμό δεν είναι γνωστό, ούτε και η μετά -καπιταλιστική κοινωνία, γι΄αυτό χρειάζεται η φαντασία που θα συγκρούεται με την καπιταλιστική πραγματικότητα.Βιβιλογραφία1) Im.Wallerstein, (1987), Ιστορικός Καπιταλισμός, εκδόσεις Θεμέλιο.2) Im. Wallerstein, (1999), Κοινωνιολογική θεωρία της ανάπτυξης, εκδόσεις Νήσος.3) Im. Wallerstein, (2004), Μετά τον Φιλελευθερισμό, εκδόσεις Ηλέκτρα.4) Samir Amin, Im.Wallerstein, G.Arrighi, A.Gunder, (1990), "Transforming the Revolution: Social Movements and the World-System", New York, Monthly Review Press.5) Κ.Καστοριάδης, (1998), "Η 'Ορθολογικότητα' του καπιταλισμού", εκδόσεις ύψιλον.
………….
Από: «Greek Rider»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από τα μηνύματά σας αλλά και από σχόλια και αναρτήσεις στα blogs έβγαλα το εξής συμπέρασμα για τη χθεσινή «βουβή» διαμαρτυρία μας:

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Πρέπει να ήμασταν οι περισσότεροι εκεί… Απλώς, δεν αναγνωρίσαμε ο ένας τον άλλον!



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήμος ζητά συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους, επειδή τούς είχε αδικήσει πριν 20 χρόνια!

Συγγνώμη, ζήτησε από τους ομοφυλόφιλους ο δήμος του Χόμπαρτ, για διάκριση σε βάρος τους πριν είκοσι χρόνια. Το 1988, είχε απαγορεύσει σε ομοφυλοφιλική οργάνωση της Τασμάνιας να έχει το δικό της περίπτερο στη λαϊκή αγορά Salamanca Market και συνέλαβε κάποια μέλη της.
Σήμερα, ο δήμος εμφανίζεται αποφασισμένος να γεφυρώσει τις διαφορές του με με αυτή την κοινωνική ομάδα. "Η κοινωνία μας άλλαξε. Οι γκέι έχουν γίνει αποδεκτοί. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες", είπε ο δημοτικός σύμβουλος, Τζεφ Μπρίσκο.
Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, ο δήμος, σκέφτεται να οργανώσει και επίσημη δεξίωση στο δημαρχείο, προς τιμήν των γκέι, με την ευκαιρία της Εβδομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
..........
Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κάτι πρέπει να γίνει με τα λιμάνια - Αυτοκίνητο έπεσε, πρώτες πρωινές ώρες σήμεραστη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Ελευθερών Ν.Περάμου Καβάλας

Το αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με έναν επιβαίνοντα, ηλικίας 68 ετών περίπου ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άφησαν τα παιδιά μέσα στη φουσκωτή βάρκα και τα... "πήρε" το κύμα. Δεν έπαθαν τίποτα αλλά λίγη προσοχή δε βλάπτει…

Φουσκωτή βάρκα παιδικού τύπου παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή Στενό Φανερωμένης και σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από την ακτή, με επιβαίνοντες δύο παιδιά, ηλικίας 2 και 5 ετών αντίστοιχα.
Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν για παροχή βοήθειας προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας καθώς και ένα σκάφος αναψυχής, το οποίο περισυνέλλεξε τα δύο παιδιά, τα οποία παρελήφθησαν από τους γονείς τους και είναι καλά στην υγεία τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Μάρτιν δήλωσε σήμερα ότι "είναι πολύ νωρίς" να προτείνουμε λύσεις για το ιρλανδικό "οχι" στην Ευρωσυνθήκη

"Κατά την άποψή μας είναι πολύ νωρίς ν΄αρχίσουμε να προτείνουμε λύσεις", τόνισε ο Μάρτιν κατά την άφιξή του στο Λουξεμβούργο για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών, την πρώτη σύνοδο των 27 μετά το ιρλανδικό "όχι" στη συνθήκη της Λισαβόνας.
"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε μια βαθειά ανάλυση ώστε να κατανοήσουμε τους λόγους πίσω από αυτό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά και να δούμε πώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξέλιξη της σχέσης μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση", πρόσθεσε ο υπουργός.
"Πρέπει να έχουμε ευρείες διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και να βρούμε ένα τρόπο να προχωρήσουμε ύστερα από αυτό που συνέβη", τόνισε ο Μάρτιν.
……………
Συνεχίζεται

Ο Ιρλανδός υπουργός υπογράμμισε ωστόσο ότι "υπάρχει μια πραγματική επιθυμία στην Ιρλανδία να παραμείνουμε πλήρεις εταίροι και θιασώτες της ΕΕ, για να παραμείνουμε στην καρδιά της ΕΕ".
Οι ηγέτες της ΕΕ κάλεσαν τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μπράιαν Όουεν "να παρουσιάσει την δική του ανάλυση" για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προτείνει λύσεις κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
………..

Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι μετανάστες κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου στην αγορά ακινήτων. Δεν είναι ανέκδοτο αλλά η πραγματικότητα…

Οι μετανάστες στρέφονται όχι μόνο στα μικρά υπόγεια δυαράκια και τις γκαρσονιέρες, αλλά σε μεγαλύτερα διαμερίσματα στον δεύτερο και τρίτο όροφο.
Το επιβεβαιώνουν μεσίτες και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.
Από το ένα εκατομμύριο μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα το 12,8% έχει δικό του διαμέρισμα και όχι γκαρσονιέρα η υπόγειο.
Το επόμενο όνειρο αρκετών από αυτούς είναι ένα εξοχικό στη θάλασσα ....
Μάλιστα, 300.000 μετανάστες που περιμένουν αυτήν τη στιγμή την πράσινη κάρτα τους, έχουν ήδη ξεκινήσει να ψάχνουν για διαμερίσματα κυρίως σαράντα ετών, στο κέντρο της Αθήνας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ξέρετε ότι την Ισπανία, δυο 12χρονα κοριτσάκια νοσηλεύονται με συμπτώματα ψυχικού κλονισμού από τα κινητά;

Στην Ισπανία, δυο 12χρονα κοριτσάκια νοσηλεύονται με συμπτώματα ψυχικού κλονισμού, τα οποία σύμφωνα με τους γιατρούς προκάλεσε η πολύωρη ενασχόληση με τα κινητά.
Το σύνδρομο στέρησης έγινε αντιληπτό στους γονείς, όταν αποφάσισαν να κλείσουν για λίγες μέρες τα τηλέφωνα των παιδιών επειδή πήραν κακούς βαθμούς στο σχολείο.
Τη ίδια στιγμή στην αγορά, κινητά τηλέφωνα «παιδικών προδιαγραφών» προσβλέπουν στην πελατεία 6-12 ετών, προσφέροντας ως δέλεαρ στους αγοραστές γονείς τη δυνατότητα παρακολούθησης των παιδιών με GPS.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σιγά μη γίνουν πολλοί αυτοί που θα διακινδυνεύουν «απαλλοτριώνοντας» προϊόντα για τους άλλους… Θα συνεχίσουμε να κλέβουμε για τους εαυτούς μας.

Μήνυμα αναγνώστη
……
Πολύς λόγος και σήμερα στην τηλεόραση για τις προχθεσινές «απαλλοτριώσεις» στα σούπερ μάρκετ.
Καλά έκαναν, δεν έκαναν καλά…
Μια απάντηση σε όσους «φοβούνται» ότι τέτοιες τακτικές θα γίνουν συχνό φαινόμενο:
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρόκειται για μια συμβολική πράξη μιας μικρής ομάδας ατόμων η οποία δεν πρόκειται να εξαπλωθεί για τον απλούστατο λόγο ότι η πλειονότητά μας είμαστε ατομιστές και δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν ανάμεσά μας, μεγάλες ομάδες που θα αποφασίσουν να κάνουν «απαλλοτριώσεις» για τους άλλους.
Σιγά μην κινδυνεύσει ο άλλος να «ληστέψει» για τον κοσμάκη…
Μη φοβάστε, στην ελληνική κοινωνία θα συνεχίσουμε όπως ξέρετε.
Θα κλέβουμε τράπεζες για τον εαυτό μας, σούπερ μάρκετ για τον εαυτό μας, μικρομάγαζα και χαμηλοσυνταξιούχους για τον εαυτό μας.
Και ποτέ στα ΜΜΕ δε θα συζητάει κανείς για το αν αυτές οι πράξεις γίνονται αιτία να τις μιμηθούν και άλλοι και πού θα οδηγήσουν την κοινωνία μας…
..........
Διαβάστε και:

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιβίωσε από την φωτιά αλλά δεν γλίτωσε από τους ασυνείδητους που για λίγα ευρώ το σκότωσαν, το έγδαραν και το κομμάτιασαν…

Το οικολογικό έγκλημα αποκαλύφθηκε στους πρόποδες της Πάρνηθας όπου έχουν κατέβει τα λιγοστά ελάφια τα οποία έχουν απομείνει στο βουνό. Για το σπάνιο κόκκινο ελάφι ο λόγος.
Το τουφέκισαν στην καρδιά με πολεμικό όπλο από κοντινή απόσταση και πέταξαν το κεφάλι και το δέρμα του ζώου για να μην εντοπιστούν αφού πήραν μόνο το κρέας του. Ο εθνικός δρυμός όπως καταγγέλλουν οι οικολογικές οργανώσεις είναι ουσιαστικά αφύλακτος κατά τη διάρκεια της νύχτας και αν και αστυνομία και δασαρχείο προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες, αυτό μάλλον δε θα γίνει γιατί δεν άφησαν ίχνη όπως λένε.
Άλλωστε, ποιος θα τους πιέσει ζητώντας τους το λόγο;
Η οικολογική συνείδηση των περισσοτέρων μας, είναι ανεπτυγμένη σε πολύ μικρό βαθμό…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όπως όλα δείχνουν, μετά το δραματικό τέλος των δυο παιδιών στην Ορεστιάδα, ανοίγει ένας νέος κύκλος ευθυνών...

Μέχρι στιγμής το μόνο που γνωρίζουμε είναι τα αίτια θανάτου των δυο παιδιών από την Ορεστιάδα.
Η ύπαρξη κινήτρων δεν επιτρέπει μέχρι στιγμής να κλείσει ο φάκελος... Όπως όλα δείχνουν, μετά το δραματικό τέλος των δυο παιδιών ανοίγει ένας νέος κύκλος ευθυνών...
Δεκαπέντε μέρες πριν την εξαφάνιση των παιδιών, τρία από τα αδέλφια τους 8, 4,5 και 2,5 ετών, βρέθηκαν στο Διδυμότειχο στις έντεκα το βράδυ, από περιπολικό της αστυνομίας.
Η γιαγιά τους τα είχε βάλει στο λεωφορείο να πάνε να βρουν τη μητέρα τους, που τα είχε εγκαταλείψει τους τελευταίους δυο μήνες.
…………...
Συνεχίζεται

Ποτέ όμως παρ΄ όλα αυτά, δεν κινήθηκε καμία διαδικασία για την παραμέληση των ανήλικων.
Τέσσερις μέρες πριν την εξαφάνιση των παιδιών η Διεύθυνση Πρόνοιας με έγγραφό της, κοινοποιεί την πρόθεση να οδηγηθούν τα παιδιά της οικογένειας, σε ίδρυμα... Τι μεσολαβεί από την απόφαση αυτή μέχρι το τραγικό τέλος;
Έμαθαν για το ίδρυμα τα παιδιά και το «έσκασαν»;
Ή θέλησαν οι γονείς, όπως άλλωστε ομολόγησε η μητέρα, να εξαργυρώσουν τη δεδομένη απώλειά τους;
Η οικογένεια πάντως έχει παρελθόν στις αγοραπωλησίες παιδιών.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως το 2005 οι γονείς με μεσολαβητή το ζευγάρι από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, έδωσε για υιοθεσία ένα παιδί τους ... Χθες ο «Alpha» αποκάλυψε πως μόλις πριν από έναν χρόνο η οικογένεια έδωσε άλλο ένα παιδί για υιοθεσία που όμως δεν προχώρησε γιατί οι αγοραστές διαπίστωσαν πως το παιδί είχε έντονα χαρακτηριστικά που πρόδιδαν την καταγωγή τους...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν υποστεί την παγκοσμιοποίηση και υποφέρουν από το 1973 σε όλα τα επίπεδα μέχρι και την… τροφή!

Μήνυμα αναγνώστη
.......

Ανεξάρτητα με τις σκέψεις που μπορεί να κάνει κάποιος για το φαινόμενο "απαλλοτρίωσης" τροφής, το κύριο είναι ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν υποστεί την παγκοσμιοποίηση και υποφέρουν από το1973 σε όλα τα επίπεδα μέχρι και την… τροφή!
Τούτο έχει αξία επειδή οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί είναι εκείνοι που με την εργασία τους ανέπτυξαν τις οικονομίες των χωρών τους και δημιούργησαν τη λεγόμενη "υπεραξία" από την οποία
απολαμβάνουν ουδέν στη νέα κατάσταση...
Σε μια κατάσταση που μπορεί να τους αγνοεί ακόμα και ως καταναλωτές...
………..
Συνεχίζεται

Εικόνα - εφιάλτης αν το δούμε σε σχέση με τη φιλοσοφία του ίδιου του οικονομικού συστήματος του καπιταλισμού.
Καθώς αυτός ο αμοραλισμός του συστήματος επιτρέπει λιγότερο από 1% του πληθυσμού να κατέχει πάνω από 95% του πλούτου της γης, ενώ γίνεται μια άνευ κανόνων ανάπτυξη τέως τριτοκοσμικών οικονομιών με όρους μεσαιωνικών σχέσεων εργασίας, με επιπτώσεις στην ποιότητα των προϊόντων.
Ποιος θυμάται αλήθεια τον όρο "know how" που διασφάλιζε την ποιότητα της παραγωγής δια της εξειδίκευσης των εργαζομένων των δυτικών βιομηχανιών σε διάφορους τομείς;
Όλα τούτα τα έγραψα έτσι, επειδή μοιάζει να μας έχει επιβληθεί μια παράξενη λήθη για ό,τι είναι πιο καίριο στη καθημερινή μας ζωή και στη, προοπτική μας......
…………..
S.L

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταγγέλλει γνωμοδότηση για φοροαπαλλαγή ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας η οποία ζημίωσε πάνω από 20.000.000 € στο Ελληνικό Δημόσιο!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Ενώ οι ασφαλισμένοι πλήττονται από τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης, το Υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζει να καλύπτει τον Γενικό Γραμματέα του για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ (και αντίθετη με την πάγια άποψη της αρμόδιας Υπηρεσίας) γνωμοδότηση του περί φοροαπαλλαγής ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας, γνωμοδότηση που συνιστά ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο, της τάξης των 20.000.000 €, ενώ η καταγγελία προς τον κ. Σανιδά για τη φερόμενη μίζα των 2.000.000 € και για την ευνοιοκρατική και παράνομη αυτή απόφαση, μπήκαν … στο Αρχείο!»
…………
Συνεχίζεται

Ένα «δεν» που αυθαιρέτως προσέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στην απάντηση της αρμόδιας Γενικής Διευθύντριας της Διεύθυνσης Φορολογίας του Υπουργείου, προκειμένου χαριστικά και παρανόμως να φοροαπαλλάξει ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, ζημίωσε το Δημόσιο κατά 20.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, καταγγελία που έφθασε στον διορισμένο από την Κυβέρνηση Καραμανλή Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, για τη χαριστική προς την ιδιωτική εταιρεία πράξη, αλλά και ότι ο συγκεκριμένος Γενικός Γραμματέας φέρεται να έλαβε μίζα 2.000.000 € για να προσθέσει αυτό το «ΔΕΝ», τέθηκε στο Αρχείο … μαζί με άλλα γνωστά και μη εξαιρετέα Κυβερνητικά σκάνδαλα!
Πρόκειται για μία απόφαση του Γενικού Γραμματέα, όπου απαλλάσσει συγκεκριμένη εταιρεία από το φόρο μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ) που κατά το νόμο οφείλει να καταβάλλει σε περίπτωση συγχώνευσης για τα ακίνητα που εισφέρονται και που δεν ιδιοχρησιμοποιούνται από την συγχωνευόμενη κατά το χρόνο της συγχώνευσης. Και ενώ η αρμόδια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου του Υπουργείου Οικονομικών στις 25/5/06 ΡΗΤΑ απάντησε ότι σε μία τέτοια περίπτωση οφείλεται φόρος τεκμηριώνοντας την απάντησή της βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας, ο Γ.Γ. Γραμματέας λίγους μήνες μετά ( 18/9/06 ) για την ίδια περίπτωση και χωρίς να αλλάξει η σχετική νομοθεσία, αυθαιρέτως προσέθεσε ένα «δεν» αποφαινόμενος – δίκην νομοθέτη – ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν οφείλει να καταβάλει τον νόμιμο Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων (ΦΜΑ)!!!! Πρωτοφανής είναι και η αλαζονική διατύπωση στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα ότι «κάθε άλλη διαταγή με αντίθετο περιεχόμενο παύει να ισχύει», με την οποίο ο Γενικός Γραμματέας εμφανίζεται να διαθέτει την υπερεξουσία να καταργεί το νόμο! Φαίνεται πως η απόδοση υπερεξουσιών στους εκάστοτε Γενικούς Γραμματείς, όπως έγινε και στην περίπτωση Ζαχόπουλου, ακόμα και κατά παράβαση των νόμων, αδιαφορώντας για τις δυσμενείς για το δημόσιο συμφέρον συνέπειες, αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης Καραμανλή!
Η καταγγελία παραδόθηκε προ ολίγων μηνών από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στην Ανεξάρτητη Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες του κ. Ζορμπά, η οποία, όπως αναφέρεται και σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», , επιβεβαιώνει κατηγορηματικά την κατ΄αρχην ύπαρξη σαφούς ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ της ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ στην γνωμοδότηση του Γενικού Γραμματέα, ενώ αναζητά στοιχεία για την υπέρογκη μίζα, μη αποκλείοντας και το άνοιγμα λογαριασμών. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία της Αρχής ότι παραβιάσθηκε ο νόμος από τον Γενικό Γραμματέα προκειμένου να ευνοήσει τη συγκεκριμένη εταιρεία ζημιώνοντας το Δημόσιο κατά 20.000.000 ευρώ, ζήτημα άλλωστε αυταπόδεικτο και από το γεγονός ότι επί σειρά ετών η αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου έδιναν ακριβώς αντίθετες γνωμοδοτήσεις.
Δυστυχώς, παρά τη διαπιστωμένη παράβαση του νόμου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, βεβαρυμένη και η ίδια με σωρεία καταγγελιών για αδιαφανείς και ζημιογόνες για το Δημόσιο ενέργειες, όπως το μέγα σκάνδαλο της έκδοσης και διοχέτευσης στα Ταμεία των ληστρικών ομολόγων με τις ενσωματωμένες μίζες, στέκεται αλληλέγγυα στον Γενικό Γραμματέα, καλύπτοντας τις παράνομες ενέργειές του. Στην ίδια λογική, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για μία ακόμα φορά, εμφανίζεται σε πλήρη σύμπνοια δια της ανοχής της, με τις πρακτικές του διορισμένου κ. Σανιδά, να υποβαθμίζει τη Δικαιοσύνη σε αρχειοθέτη Κυβερνητικών σκανδάλων.
Η λυπηρή διαπίστωση ότι τίποτε άλλο δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση που διακρίνεται για τις χαριστικές της πράξεις, είτε με τη μορφή νόμων που ψηφίζει στη Βουλή η ισχνή της πλειοψηφία, είτε με τη μορφή αυθαίρετων αποφάσεων, οι οποίες ευνοούν λίγους «εκλεκτούς» εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος και με τεράστια απώλεια χρηματικών εισφορών προς το Κράτος. Όσο για την καταγγελλομένη υπέρογκή μίζα του Γενικού Γραμματέα, θα ήταν μεγάλη έκπληξη να επιτραπεί η διερεύνησή της από την Κυβέρνηση που ακόμα να μας απαντήσει που πήγαν οι βαλίτσες με το μαύρο πολιτικό χρήμα της καταλήστευσης των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

Γιατί παραμένει στη θέση του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών που, πέρα από την φερόμενη συναλλαγή με μίζα 2.000.000 €, που διερευνάται από τον κ. Ζορμπά, ήδη έχει διαπιστωθεί ότι παρανόμως απάλλαξε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία από την καταβολή του ΦΜΑ, παρά την αντίθετη απόφαση της αρμόδιας Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου και προκαλώντας ζημία για το Δημόσιο της τάξης των 20.000.000 ευρώ;
Γιατί συγκαλύπτεται το θέμα αυτό, που ήδη έχει καταγγελθεί στη Βουλή από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού;
Πρόκειται για μια «συγκάλυψη αλληλεγγύης» από την Κυβέρνηση που βαρύνεται ήδη με το σκάνδαλο της καταλήστευσης των ασφαλιστικών Ταμείων και των βαλιτσών με το μαύρο πολιτικό χρήμα, που αναφέρονται και στο πόρισμα Ζορμπά το οποίο τεχνηέντως … εξαφανίστηκε;
Γιατί τέθηκε στο αρχείο η συγκεκριμένη υπόθεση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τη στιγμή που η Δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις για την ούτως ή άλλως παράνομη φοροαπαλλαγή, ανεξάρτητα από τις αρμοδιότητας της Επιτροπής Ζορμπά για τη διακίνηση μαύρου χρήματος και μιζών;
Πρόκειται για ένα ακόμα Κυβερνητικό σκάνδαλο που η διορισμένη από την Κυβέρνησή σας ηγεσία της Δικαιοσύνης επιλήφθηκε της συγκάλυψής του;
Αντιλαμβάνεσθε ότι χάρη σε ένα αυθαίρετο «δεν» του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, που αντίκειται τόσο στο νόμο, όσο και στις αποφάσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου, έχασε το Δημόσιο 20.000.000 ευρώ προς όφελος μιας ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας;
Αντιλαμβάνεσθε ότι λίγα τέτοια αχαρακτήριστα ρουσφέτια αν έλειπαν από τα πεπραγμένα της Κυβέρνησής σας, θα εξοικονομούσατε τα χρήματα που ζητάτε τώρα να πάρετε από τους ασφαλισμένους με το νομοσχέδιο – έκτρωμα του ασφαλιστικού, για να καλύψετε τα ελλείμματα που προκαλούνται από τη δική σας άρνηση να καταβάλλεται την υποχρεωτική κρατική χρηματοδότηση των Ταμείων;
Αντιλαμβάνεσθε ότι εφόσον αληθεύει η καταγγελία περί μίζας 2.000.000 ευρώ για ένα «δεν», η αυθαιρεσία των στελεχών σας έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να κοστολογούν στα ρουσφέτια τους 730.000 ευρώ το γράμμα;
Επιτέλους, θα επιδείξετε έστω και ψήγματα πολιτικού φιλότιμου, αποδίδοντας ευθύνες τουλάχιστον για τον παράνομο χαρακτήρα της απόφασης φοροαπαλλαγής στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου σας;
Αποδέχεσθε την αυθαίρετη εντολή του Γενικού Γραμματέα, που αναρμοδίως απεφάνθη ότι «κάθε άλλη διαταγή με αντίθετο περιεχόμενο παύει να ισχύει»; Αποδέχεσθε την αυθαίρετη κατάργηση από τον Γενικό σας Γραμματέα της καταβολής ΦΜΑ για τα εισφερόμενα ακίνητα στην περίπτωση συγχώνευσης ασφαλιστικών εταιρειών; Επικυρώνετε την αυθαίρετη υπερεξουσία δυνατότητα ενός Γενικού Γραμματέα να καταργεί το νόμο; Δεν σας δίδαξε τίποτα το σκάνδαλο Ζαχόπουλου;


Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Χρήστος Αηδόνης
Μάρκος Μπόλαρης
Δημήτρης Τσιρώνης
Τάκης Ρήγας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Τουρκία ζητά από την Ελλάδα να ακυρώσει την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων -"Δήθεν Γενοκτονία των Ποντίων" λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

«Οι εορτασμοί για την "Ημέρα της δήθεν Γενοκτονίας των Ποντίων" δεν συνάδουν με το πνεύμα του διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» τονίζει σε ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο σε εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν στην Ελλάδα. «Καταδικάζουμε τις εν λόγω δραστηριότητες, που έχουν στόχο τη χώρα μας και τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Ατατούρκ» προστίθεται στην η ανακοίνωση, η οποία καλεί «όσους προβάλλουν τους ισχυρισμούς αυτούς, να αντιμετωπίσουν τις ιστορικές αλήθειες».Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι στους εορτασμούς συμμετείχαν «μέλη του Κοινοβουλίου, αρμόδιοι των πολιτικών κομμάτων, τοπικοί διοικητικοί παράγοντες, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης».
..............
Συνεχίζεται...

«Για μια ακόμη φορά, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, για τις συμπεριφορές αυτές που τραυματίζουν τη φιλία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη που τείνει να δημιουργηθεί μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού και διαβρώνουν τη διμερή συνεργασία» καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.Σημειώνεται ότι η κίνηση του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών γίνεται την ώρα που στην Άγκυρα βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Γράψας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του, Γιασάρ Μπουγιούκανιτ.


Άρθρο του Λουκά Βελιδάκη

Από: http://diaspora-grecque.com/modules/altern8news/article.php?storyid=1209
Ankara demande instamment à la Grèce d’annuler le Jour du Souvenir du Génocide Pontique GrecAlors que les chefs d’Etat Major Grec et Turc échangeaient des civilités contestables sur les questions historiques, Ankara exhortait officiellement la Grèce d’annuler le jour du Souvenir Pontique Grec. Le Ministère turc des affaires étrangères a "accusé" la Grèce de la tenue d'événements dédiés à la mémoire des victimes du génocide. "Ce fait entrave le dialogue et la coopération entre les deux pays," a déclaré le Ministre des Affaires étrangères.Ankara accuse le gouvernement Grec de "s’appuyer sur des allégations sans fondement" et de "distorsion de la réalité historique." Sur son site officiel, le Ministère turc des Affaires étrangères poste des “informations” sur le massacre perpétré par les Arméniens et les Pontiques. La Grèce est accusée de discrimination sur Ataturk et de liens avec le Parti des travailleurs du Kurdistan. Les méthodes similaires employées par la Turquie pour discréditer le Génocide Arménien sont maintenant affichées ouvertement par Ankara concernant les Grecs Pontiques.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...