Ειδήσεις

17 Μαΐ 2008

«Λύνει» τη σιωπή του ο Γιώργος Σουφλιάς - Απαντά στην κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα για την πολιτική του στο περιβάλλον και το εξοχικό του

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εφ όλης της ύλης συνέντευξη ο Γιώργος Σουφλιάς ξεκινά μία νέα επικοινωνιακή αντεπίθεση - με καταχωρήσεις στον τύπο για το περιβάλλον και συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης - απαντώντας στην σφοδρή κριτική που δέχεται.
Μιλώντας στον «Ελεύθερο τύπο της Κυριακής», αν και τηρεί σαφείς αποστάσεις από την συμφωνία για τον ΟΤΕ, σπεύδει να ρίξει τους τόνους...
«Οι θέσεις μου είναι γνωστές. Το δεδομένο σήμερα είναι ότι η συμφωνία υπάρχει και αποτελεί βούληση της κυβέρνησης να υλοποιηθεί. Συνεπώς, ως μέλος έχω υποχρέωση να τη στηρίξω...».
Εκεί που ανεβάζει τους τόνους είναι για την κριτική που δέχεται, τόσο για το περιβάλλον όσο και τα εξοχικό του στην Ανάβυσσο και μιλά για οργανωμένο σχέδιο: «Οι επιθέσεις που δέχομαι σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο δείχνουν ότι έχω γίνει στόχος. Υπάρχουν ορισμένες ας τις πούμε «συμπτώσεις» που δείχνουν σαν να λειτουργεί ένα οργανωμένο σχέδιο εναντίον μου. Κάποιοι μπορεί να θέλουν να με «κοντύνουν» πολιτικά, άλλοι να θέλουν να φύγω από το ΥΠΕΧΩΔΕ, κάποιοι άλλοι να με θεωρούν εμπόδιο σε ευρύτερα σχέδιά τους...».
Παρά τις εσωκομματικές αιχμές του για τους "υπουργοποιήσιμους", όπως τους χαρακτηρίζει, που θα ήθελαν την καρέκλα του υπουργού Περιβάλλοντος, ο Σαρακατσάνος δεν δίνει συνέχεια στην κόντρα του με τον Σταύρο Δήμα ενώ και ο Γιώργος Αλογοσκούφης ρίχνει τους τόνους, δηλώνοντας ότι ο Γιώργος Σουφλιάς είναι γνώστης των θεμάτων του και εργατικός.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φωτογραφίες και βίντεο από τον πανικό που επικράτησε από τη συμπλοκή οπαδών του ΠΑΟΚ και του «Άρη», χθες το βράδι σε ταβέρνα της Θεσσαλονίκης

Μήνυμα αναγνώστη

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008. Η καλύτερη διασκέδαση για το βράδυ… Περίπου 30 κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά σε κεντρικό μαγαζί της Θεσσαλονίκης.
Αποτέλεσμα; Πέντε τραυματίες.
Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για ακόμη μια φορά.
Μια διμοιρία των ΜΑΤ ήταν δίπλα και δεν τόλμησαν να επέμβουν διότι όπως είπαν μετά «δεν είχαν την άδεια για κάτι τέτοιο».
Αναρωτιέμαι, αν αντί για κουκουλοφόρους είχαν απέναντί τους συνταξιούχους, τότε θα «είχαν την άδεια» να επέμβουν;
Όσο για τους κουκουλοφορους λένε ότι ήταν ΠΑΟΚτζήδες.
Χαίρομαι που εγώ και η παρέα μου βγήκαμε ζωντανοί από εκεί και λυπάμαι που είμαι ΠΑΟΚτζής.
Μαζί με το μήνυμα σας στέλνω φωτογραφίες και βίντεο από το χάος και τον πανικό που επικράτησε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ψάχνουν για νεκρούς μέσω δορυφόρου

Η Κίνα ζήτησε από τις ΗΠΑ την πρόσβαση σε δορυφορικές φωτογραφίες της επαρχίας που επλήγη, ώστε οι αρχές να μπορέσουν να εντοπίσουν τα θύματα και τις καταστροφές σε εργα υποδομής.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το πώς θα απαντήσουν οι ΗΠΑ στο κινεζικό αίτημα. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι το αίτημα θα εξεταστεί με απόλυτηπροτεραιότητα.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, Η Κίνα έχει δεχτεί προσφορές για την παραχώρηση φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης από την Ιαπωνία ενώ στοιχεία από ραντάρπροέρχονται από τον Καναδά και την Ιταλία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Τσάρος της Ελλάδας» στη "μακεδονική" γλώσσα ο Μέγας Αλέξανδρος

Μήνυμα αναγνώστη

.
Σας στέλνω το απόσπασμα που βλέπετε στη φωτογραφία («κλικ» για μεγέθυνση) το οποίο προέρχεται από την ιστοσελίδα που αφορά στη "Μακεδονική Βίβλο" (Makedonska Biblija).
Σύμφωνα με αυτό το απόσπασμα, στο χωρίο Δανιήλ, ο Μέγας Αλέξανδρος ονομάζεται «Τσάρος της Ελλάδας» (tsarot na grtsija) και μάλιστα σε δύο μεταφράσεις στη "μακεδονική" (μία του 1990 και μία του 1999).
Πρόκειται, όχι για μετάφραση της σχετικής περικοπής σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα αλλά στην ίδια τη "μακεδονική", την τεχνητή γλώσσα της FYROM.
Σημειώστε επίσης ότι στην ίδια ιστοσελίδα παρατίθενται επίσης τρεις μεταφράσεις στα Βουλγαρικά, μία στα Σέρβικα και μία στα Ρωσικά, που όλες ακολουθούν την ίδια ακριβώς διατύπωση.
Για όποιον θέλει να βεβαιωθεί ιδίοις όμμασι, η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι: www.mkbible.net/biblija/index.php.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν 38 εκατομμύρια ευρώ πάνε... "περίπατο"

Μετανάστες καθαρίζουν την ταμπέλα του υπουργείου Εσωτερικών, την ώρα που για την ανακαίνιση των δυο κεντρικών του κτιρίων δαπανήθηκαν σχεδόν 80.000 ευρώ!
.
Από την εφημερίδα "Press Time"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Όταν πήγα για πρώτη φορά στο σχολείο, τα παιδιά με κορόιδευα. Τώρα μου φέρονται κανονικά» λέει 11χρονος που πάσχει από το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου»

Από τη στιγμή που γεννήθηκε, ο 11χρονος σήμερα Προυθβιράτζ Πατίλ από την Ινδία, πάσχει από υπερτρίχωση, μια σπάνια γενετική πάθηση που είναι γνωστή και ως «σύνδρομο του λυκανθρώπου» και από την οποία υποφέρουν πενήντα άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η γονείς του μικρού κάνουν έκκληση στους γιατρούς να βοηθήσουν το παιδί τους να απαλλαγεί μόνιμα από αυτό το μαρτύριο που το εμποδίζει να έχει φυσιολογική ζωή.
«Οι γιατροί δεν έχουν απαντήσεις» είπε ο μικρός στην «Daily Telegraph». «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα όταν φεύγω από το χωριό μου και βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν με ξέρουν» λέει περιγράφοντας την αγριότητα των ξένων που μαζεύονται για να τον δουν. «Όταν πήγα για πρώτη φορά στο σχολείο, τα παιδιά με κορόιδευαν, όμως τώρα μου φέρονται κανονικά. Παίζουμε κρίκετ μαζί και ευτυχώς οι τρίχες δεν με ενοχλούν στο τρέξιμο».
.
Από: "Espresso".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ας «ανοίξει» η αγορά, ας γίνει απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων…


Όλοι μιλάνε για ακρίβεια στην αγορά, στα είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και άλλα και ψάχνουν να βρουν λύσεις και 41 μέτρα.
Η λύση είναι μια και μοναδική αλλά και ευρωπαϊκή.
Δηλαδή, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, απελευθέρωση της αγοράς ώστε να επιτύχουμε ανταγωνισμό και χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα της αγοράς.
Όσο για τα φάρμακα που είναι και ο δικός μου τομέας εκεί πρέπει να χαμηλώσουν οι τιμές και για να γίνει αυτό πρέπει να απελευθερωθούν οι άδειες ιδρύσεως φαρμακειών και να σταματήσει πια η δικαιολογία ότι δήθεν, το άνοιγμα νέων φαρμακείων σημαίνει μη βιωσιμότητα των ήδη λειτουργούντων όταν αυτά κάνουν τζίρο χιλιάδων ευρώ το μήνα.
Ας «ανοίξει» η αγορά, ας γίνει απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βρήκαν σκουλήκι στη σαλάτα τους, το απαθανάτισαν και δημοσίευσαν το βίντεο στο YouTube! Όρεξη που είχαν...


Σύμφωνα με το συνοδευτικό μήνυμα του ατόμου που "ανέβασε" το βίντεο στο YouTube: «Πήγαμε να φάμε στα «Goοdy's» Αγρινίου και είχε στην σαλάτα, στο μαρούλι, ένα σκουλήκι. Αίσχος ρε παιδιά, να πληρώνεις και να τρως σκουλήκια…» (27.4.2008)
.

Από: prezatv.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην Αθήνα βρίσκεται από προχθές ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί στα Ζωνιανά - Τι λέει ο πατέρας του

Σχεδόν τα μισά χρήματα από αυτά που πληρωνόταν όταν εργαζόταν παίρνει τώρα ο ειδικός φρουρός, Στάθης Λαζαρίδης που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της ενέδρας έξω από τα Ζωνιανά στις 5 Νοεμβρίου.
Ο πατέρας του Στάθη μας είπε ότι όταν το παιδί του εργαζόταν, πληρωνόταν με 1300 ευρώ μαζί με τις υπερωρίες.
Τώρα, παίρνει μόνο 750 ευρώ αλλά οι συνάδελφοί του από την Κρήτη δίνουν από τότε που τραυματίστηκε, από δέκα ευρώ ο καθένας το μήνα έτσι ώστε να συμπληρώνεται το ίδιο χρηματικό ποσό.
Ο Στάθης, αφού αντιμετωπίστηκε το μικρόβιο, που είχε εντοπιστεί στον οργανισμό του, έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και βρίσκεται πλέον στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση της υγείας του. Ο ίδιος παραμένει αρκετά αδύναμος και δεν βρίσκεται ακόμα σε φάση κατά την οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει η αποκατάσταση.
Σύμφωνα με τον πατέρα του Στάθη, οι γιατροί δεν μπορούν να μιλήσουν ακόμα με σιγουριά για το ποια θα είναι η βελτίωση της υγείας του και σε πόσο χρόνο θα επιτευχθεί. Ο γιος του όμως έχει επαφή με το περιβάλλον με την έννοια ότι καταλαβαίνει τι συμβαίνει ανεξαρτήτως αν δεν μπορεί να μιλήσει.
Δάκρυσε, μας είπε, όταν είδε τις πρώτες μέρες στο νοσοκομείο το παιδί του που ήταν περίπου σαράντα ημερών όταν αυτός τραυματίστηκε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Ελλάδα παραδόθηκε

Μήνυμα αναγνώστη
.

Του Αγίου
.
Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι το κράτος θα μπορούσε να παίξει με επιτυχία ρόλο επιχειρηματία.
Ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα έπρεπε να κλειστούν στο καβούκι τους και να συνδιοικούνται από κυβερνητικούς εγκάθετους και συνδικαλιστικούς πατερούληδες.
Άλλο αυτό όμως και άλλο η πρωτοφανής στην Δύση πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή να ξεφορτωθεί δημόσιες επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης της χώρας, υπό τους όρους που θα συνέφεραν την ελληνική κοινωνία.
Η πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom αποτελεί, ίσως, το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση του ηγέτη-Καραμανλή δεν επέλεξε απλώς έναν εξειδικευμένο συνεργάτη στο μάνατζμεντ, αλλά πούλησε την επιχείρηση και το δικαίωμα των Ελλήνων να επιλέξουν τον τρόπο ανάπτυξης της χώρας, στον πιο κρίσιμο μάλιστα τομέα του παγκόσμιου συστήματος.
Όταν μια χώρα παραδίδει τον τομέα των τηλεπικοινωνιών σε μια άλλη χώρα, ουσιαστικά, είναι σαν να παραδίδεται η ίδια σε αυτήν.
Σημειώστε, ότι τα κράτη δεν διαλύθηκαν ακόμη και ότι υπάρχουν και λειτουργούν για να υπερασπίζονται τις επιμέρους κοινωνίες.
Κάποιοι, όμως, βιάζονται ιδιαίτερα και ας είναι πρωθυπουργοί κρατών που «υπερασπίζονται» τα συμφέροντα όχι και τόσο ισχυρών κοινωνιών!
O κ. Καραμανλής είναι πλέον εμφανές ότι αντιλαμβάνεται την εξωτερική πολιτική με όρους παράδοσης. Τα ίδια κάνει με την περίφημη «πολιτική των αγωγών», τα ίδια και με την υπόθεση ξεφορτώματος κρίσιμων τομέων, όχι απλώς της οικονομίας, αλλά της ίδιας της ύπαρξης της χώρας.
Ήθελα να ήξερα δίχως τον έλεγχο στις τηλεπικοινωνίες, τι κράτος μπορεί να υπάρξει!
Δεν εννοώ ότι οι ξένοι θα μάθουν τα μυστικά μας και άλλα τέτοια φαιδρά, υποστηρίζω ότι στον σύγχρονο κόσμο κανένα κράτος δεν μπορεί να υπάρξει μακροπρόθεσμα, ως φορέας πραγματικής εξουσίας και όχι απλώς ως ταμπελίτσα στον ΟΗΕ, εάν δεν μπορεί να ασκήσει πολιτικό έλεγχο στις τηλεπικοινωνίες.
Ο κ. Καραμανλής θεώρησε προφανώς ότι το ελληνικό κράτος θα πρέπει να είναι από τα πρώτα που θα διαλυθούν, καθώς οι τηλεπικοινωνίες σήμερα δεν είναι αυτό που ήταν χθες: αποτελούν την μοναδική υποδομή που αυξάνει δραματικά την υπεραξία και συμβάλουν καθοριστικά στην οικονομική, τεχνολογική, πολιτισμική και εν τέλει πολιτική εδραίωση μιας χώρας στο διεθνές σύστημα.
Ο αρχηγός της ΝΔ είναι εμφανές ότι δεν βλέπει την χώρα ως κράτος - πόσο μάλλον ως κοινωνικό κράτος - αλλά ως χώρο. Κάτι σαν οικόπεδο εκτός σχεδίου που θέλει να το εντάξει στο σχέδιο κάποιων άλλων κρατών.
Κάποτε είχαμε επισημάνει ότι η Κυβέρνηση αυτή είναι πολλαπλά επικίνδυνη, κυρίως επειδή πολιτεύεται ασυνείδητα, καθώς δεν θα τολμούσαμε να πιστέψουμε ότι συνειδητά εκχωρεί τον δημόσιο χώρο - και όχι απλώς ρόλους του κράτους -σε ιδιώτες και άλλες χώρες.
Δεν μπορώ, όμως, να μην επισημάνω στο σημείωμα αυτό και την αδυναμία της αριστεράς να απογαλακτιστεί από το ιδεολόγημα του κρατισμού και να υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα ζωτικών για την ανάπτυξη της κοινωνίας αγαθών αποσυνδέοντας τα από την κρατικιστική αντίληψη που συνέχει τις σχέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Πράγματι, εάν η αριστερά ξεχώριζε πολιτικά το δημόσιο από την κρατική, αυταρχική εξουσία, τότε η δεξιά δεν θα είχε που να σταθεί!
Εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε με μία μεταβολή (μεταρρύθμιση) στην κρατική λειτουργία, αλλά για εκποίηση του πλέον δυναμικού δημόσιου αγαθού.
Αυτή είναι η δραματική πραγματικότητα, την οποία θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να πληροφορηθεί.
Η Κυβέρνηση-Καραμανλή, σεμνά και ταπεινά, δεν μεταβάλει απλώς τα όρια της κρατικής-παρεμβατικής εξουσίας - πράγμα το οποίο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε - αλλά μειώνει δραστικά τον χώρο άσκησης πολιτικής και τα όρια της δημόσιας σφαίρας.
Δεν παραδίδει λοιπόν μέρος της κρατικής εξουσίας, αλλά το πλέον ζωτικό τμήμα του δημοσίου πού όφειλε να αξιοποιήσει δημιουργικά (πολιτικά) για την ανάπτυξη της κοινωνίας.
Μετά το σκάνδαλο Μαξίμου-Ζαχόπουλου είχα ισχυριστεί ότι ο κ. Καραμανλής «έκλεισε» ως πρωθυπουργός. Σήμερα, μετά από το «ξεφόρτωμα» του ΟΤΕ υποστηρίζω ότι η ΝΔ «έκλεισε» ως κυβέρνηση.
Διαλύστε και τη βουλή. να πάει στο διάολο, αφού δεν μπορεί να προστατεύσει τη χώρα. Εννοώ να πάμε αμέσως σε εκλογές και όχι να την καταργήσουμε!
Δεν φταίει ο κοινοβουλευτισμός για αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί όμως η πολιτική έκφραση του 30,4% του εκλογικού σώματος να παραδίδει το δημόσιο. Δεν νομιμοποιείται να το κάνει με καμία λογική ή ηθική.
Υπάρχει, πέραν όλων των άλλων, και σοβαρό πρόβλημα στην νομιμοποίηση της εξουσίας μέσω του υπάρχοντος συστήματος κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης και διάρθρωσης της εκτελεστικής εξουσίας. Δεν το βλέπετε;
.
Από: http://grbloopers.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι είπε στον "Alpha" για το '65 η Μαρίκα Μητσοτάκη

Ρένα Κουβελιώτη: Πάμε τώρα στο διάστημα που έχουν ακουστεί διάφορα. Το 65… τώρα μάθαμε πως ένα πρόσωπο που διαφώνησε με τη στάση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήσασταν εσείς... και μάλιστα κάποιοι σας αποδίδουν τις φράσεις "θα σε παρασύρουν, μην το κάνεις". Είναι αλήθεια;
Μαρίκα Μητσοτάκη: (Γνέφει καταφατικά).
Ρένα Κουβελιώτη: Ο σύζυγός σας έχει δηλώσει πως είχατε διαφωνήσει.
Μαρίκα Μητσοτάκη: Ναι, είχα διαφωνήσει. Είχα διαφωνήσει και δεν ήθελα να ανακατευτεί τότε.
Ρένα Κουβελιώτη: Και επιβεβαιωθήκατε.
Μαρίκα Μητσοτάκη: Βεβαίως.
Ρένα Κουβελιώτη: Είχατε προβλέψει ότι θα τον παρασύρουν;
Μαρίκα Μητσοτάκη: Όχι, ότι θα τον παρασύρουν αλλά ότι ήταν ολέθριο αυτό. Ίσως το αισθητήριό μου... ξέρεις, πολλές φορές η γυναίκα έχει... ένστικτο.
Ρένα Κουβελιώτη: Έχει παραδεχτεί πολιτικά του λάθη ο πρόεδρος σε σας;
Μαρίκα Μητσοτάκη: Πολλές φορές ...και προχθές ακόμη...
Ρένα Κουβελιώτη: Αν βάζαμε μια πλάστιγγα να ισορροπεί στις χαρές και στις λύπες;
Μαρίκα Μητσοτάκη: Γέρνει καθαρά στις λύπες. Βέβαια.
Ρένα Κουβελιώτη: Με αιφνιδιάζετε.
Μαρίκα Μητσοτάκη: Εγώ; Σε αυτή τη δουλειά;
Ρένα Κουβελιώτη: Να υποθέσω πως η απόφαση του συζύγου σας να σταματήσει τη κοινοβουλευτική του καριέρα σας βρήκε αντίθετη; Μαρίκα Μητσοτάκη: Βρίσκω ότι ήταν μεγάλο λάθος... Τότε… τη χρονική στιγμή.
Ρένα Κουβελιώτη: Θέλετε να μου πείτε ότι ποτέ δεν τον βοηθήσατε να αλλάξει άποψη σε κάτι;
Μαρίκα Μητσοτάκη: Ναι, δεν τα κατάφερα καλά εκεί...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών σήμερα... Χρόνια πολλά στον ΟΤΕ!


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Περισσότερα από 38 εκ. ευρώ στοίχησαν τα τελευταία 4 χρόνια οι δεξιώσεις, τα ταξίδια και οι ανακαινίσεις των γραφείων ορισμένων υπουργών

Περισσότερα από 38 εκατομμύρια ευρώ στοίχησαν τα τελευταία 4 χρόνια οι δεξιώσεις, τα κοκτέιλ, τα πάρτι, τα ταξίδια και οι ανακαινίσεις των γραφείων ορισμένων μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Το Μάρτιο του 2004, δαπανήθηκαν 44.840 ευρώ για ανακατασκευή χώρων του γραφείου υφυπουργού. Εν συνεχεία δαπανήθηκαν 11.682 ευρώ για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ενώ το 2006 δαπανήθηκαν άλλα 6.658 ευρώ για ελαιοχρωματισμό.

Υπουργείο ανάπτυξης: 44.744 ευρώ, για ανακαίνιση των γραφείων του υφυπουργού, του γενικού γραμματέα και του γραφείου τύπου.
Υπουργείο Εσωτερικών: Για δεξιώσεις και διοργανώσεις συνεδρίων καθώς και για τις απαραίτητες φιλοξενίες ξένων αντιπροσωπειών 64.000 ευρώ.

36.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

125.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης.

530.000 ευρώ από την Ελληνική Αστυνομία.

Άλλες 400.000 ευρώ δαπανήθηκαν για δεξιώσεις, γεύματα και φιλοξενία ξένων πυροσβεστών από το Πυροσβεστικό Σώμα.
.
Υπουργείο Μεταφορών: Δαπανήθηκε σε τέσσερα χρόνια μισό εκατομμύριο ευρώ για γεύματα, δεξιώσεις και κοκτέιλ.
.
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Γεύματα 450.000 ευρώ.
.
Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης: Γεύματα 360.000 ευρω.
.
Στο υπουργείο Εξωτερικών όπως αναφέρει έγγραφο το οποίο υπογράφει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, οι μετακινήσεις υπαλλήλων κατανέμονται ως εξής.
- Το 2006 οι υπηρεσιακές μετακινήσεις μονίμου προσωπικού κόστισαν 3.551.000 ευρώ, ενώ για υπηρεσιακές μετακινήσεις μη μονίμου προσωπικού δαπανήθηκαν 3.051.677 ευρώ.
- Το 2007 οι υπηρεσιακές μετακινήσεις μονίμου προσωπικού του υπουργείου εξωτερικών κόστισαν 3.589.498 ευρώ, ενώ για υπηρεσιακές μετακινήσεις μη μόνιμου προσωπικού ξοδεύτηκαν 3.236.529 ευρώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταγγελία για παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας

Μήνυμα αναγνώστη
.
Θα ήθελα να καταγγείλω την ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ολυμπίας 61, στην Πετρούπολη, σε απόσταση 30 μέτρων από τρία σχολεία της περιοχής, τη στιγμή που σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η εγκατάσταση τέτοιων κεραιών σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολεία.
Θέλουμε υγεία και χαρά για όλα τα παιδιά της περιοχής.
...
Ευχαριστώ πολύ
Διαμαντής Παντελής
Μέλος Επιτροπής Αγώνα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγωγή Βγενόπουλου και κατά Γιώργου Παπανδρέου

Την προσφυγή της Marfin Investment Group (MIG) στη δικαιοσύνη κατά του προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλέξη Τσίπρα για δυσφήμιση σχετικά με τον ΟΤΕ, είχε ανακοινώσει πριν έναν μήνα ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε δηλώσεις του κ. Τσίπρα για την MIG, σύμφωνα με τις οποίες «αγόρασε αέρα και πούλησε αέρα» και «όλοι μαζί θα αγωνισθούμε να αποκαλύψουμε την απάτη της MIG».
«Σε κάθε περίπτωση, στο πρόσωπο του κυρίου Τσίπρα στοχεύουμε να δικασθούν ηθικά και όλοι αυτοί που σήμερα καλύπτονται από τη βουλευτική ασυλία», είχε επισημάνει τότε ο κ. Βγενόπουλος.
Σήμερα, μαθαίνουμε ότι κάνει αγωγή και στο Γιώργο Παπανδρέου… απαιτώντας 2 εκατομμύρια ευρώ για όσα έχει πει έως τώρα στη Βουλή της συμφωνίας για τον ΟΤΕ.
Θα θυμάστε την... προκλητική πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου να του κάνει αγωγή ο κύριος Βγενόπουλος για τις αποψεις του σχετικά με το θέμα του ΟΤΕ και τότε αυτός θα παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας.
Κατί τέτοιο βέβαιως δε γίνεται με προσωπική απόφαση αλλά με απόφαση της Βουλής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...