Ειδήσεις

23 Σεπ 2008

Στο ζήτημα της Μονής Βατοπεδίου αναφέρεται σήμερα η εφημερίδα Frankfurter Rundschau υπό τον τίτλο: «Εμπλέκονται μοναχοί σε σκάνδαλο ακινήτων;»

«Μοναχοί», γράφει η εφημερίδα, «εκμεταλλεύθηκαν τις διασυνδέσεις τους με την συντηρητική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για να ανταλλάξουν μία λίμνη, που υποτίθεται ότι τους ανήκει, με εκτάσεις στην Αθήνα και άλλες τουριστικές περιοχές.
Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου που θέλουν τους μοναχούς να πούλησαν «αέρα» και να πήραν ως αντάλλαγμα γραφεία, οικόπεδα και κτίρια στην ελληνική πρωτεύουσα.
Διάφοροι υπουργοί εκμεταλλεύθηκαν την πολιτική τους επιρροή. Ήδη ένας υπουργός απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση».
…….
Από: DW


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Θα είσαι ο επόμενος που θα πεθάνει" λέει ο φοιτητής στο βίντεο που βλέπετε αλλά κανένας δεν έδωσε σημασία


Ο φοιτητής που βλέπετε να απειλεί, είχε ανακριθεί χθες, Δευτέρα, από την αστυνομία, λόγω αυτού του βίντεο που είχε βάλει στην ιστοσελίδα YouTube.
Ωστόσο ο αξιωματικός υπηρεσίας της αστυνομίας αποφάσισε ότι δεν υπήρχε λόγος να του αφαιρέσουν την άδεια οπλοφορίας.
Και έτσι φτάσαμε στο μακελειό που έγινε σήμερα στις 10:00 ώρα Ελλάδας, στη σχολή της πόλης Καουχαγόκι, στη Δυτική Φινλανδία.
Νεκρός είναι ο δράστης του μακελειού στο επαγγελματικό λύκειο της πόλης, ο οποίος σκότωσε 10 ανθρώπους, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης αυτής Ούρπο Λιντάλα. "Υπάρχουν 10 νεκροί και ο δράστης είναι επίσης νεκρός", πρόσθεσε ο Λιντάλα, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο δράστης.
Νωρίτερα σήμερα ο υπεύθυνος του δήμου της Καουχόκι Άρι Παανάνεν είχε δηλώσει ότι ο νεαρός άνδρας, ο οποίος είναι 20 ετών, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, προσπάθησε να αυτοκτονήσει, στρέφοντας το όπλο του στον εαυτό του.
"Έστρεψε το όπλο του στον εαυτό του, όμως δεν πέθανε. Τραυματίστηκε", είχε προσθέσει ο Παανάνεν.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο δράστης είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και νοσηλευόταν.
Νωρίτερα σήμερα ο λυκειάρχης του σχολείου αυτού είχε επίσης δηλώσει ότι ο φερόμενος ως δράστης ήταν ο μαθητής του σχολείου Μάτι Γιουχάνι Σαάρι.
"Η αστυνομία μου είπε ότι υποπτεύεται ότι (ο δράστης) είναι ο Μάτι Γιουχάνι Σαάρι", δήλωσε ο λυκειάρχης Τάπιο Βαρμόλα.
"Είναι ένας μαθητής της δευτέρας τάξης στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων", πρόσθεσε.
Ο νεαρός άρχισε να πυροβολεί ο,τιδήποτε κινείτο στο σχολείο από τις 11:00 το πρωί, σύμφωνα με συγκλίνουσες μαρτυρίες.
Οι πυροβολισμοί διήρκεσαν περίπου μιάμιση ώρα στο προαύλιο του σχολείου αυτού στην Καουχόκι, πόλη 14.000 κατοίκων που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Φινλανδία.
"Άκουσα πυροβολισμούς και υστερικές κραυγές κοριτσιών. Δύο κορίτσια ήρθαν στη συνέχεια στο γραφείο μου και μου είπαν ότι ένας παράξενος άνδρας ετοιμαζόταν να πυροβολήσει", δήλωσε τηλεφωνικώς ο Γιούκα Φόρσμπεργκ, φύλακας του σχολείου.
"Άκουσα συνεχείς πυροβολισμούς. Άλλαξε γεμιστήρα στο πιστόλι. Ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος. Φορούσε μαύρα ρούχα και είχε στρατιωτικό στυλ. Περπατούσε ήρεμα", πρόσθεσε.
Η υπουργός Εσωτερικών Άνε Χόλμλουντ δήλωσε νωρίτερα ότι ο φερόμενος δράστης είχε ανακριθεί χθες, Δευτέρα, από την αστυνομία, λόγω ενός βίντεο που είχε βάλει στην ιστοσελίδα YouTube, στο οποίο παρουσιαζόταν να κάνει σκοποβολή με όπλο.
"Ωστόσο ο αξιωματικός υπηρεσίας της αστυνομίας αποφάσισε ότι δεν υπήρχε λόγος να του αφαιρέσουν την άδεια οπλοφορίας", πρόσθεσε η Χόλμλουντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρωθυπουργό Μάτι Βανχάνεν, έπειτα από έκτακτη κυβερνητική σύνοδο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
"Είχε προσωρινή άδεια για όπλο 22 χιλιοστών, την οποία είχε εξασφαλίσει το 2008", πρόσθεσε.
Το βίντεο του φερόμενου ως δράστη δεν υπήρχε σήμερα το απόγευμα στο YouTube. Έδειχνε έναν νεαρό περίπου 20 ετών να κάνει σκοποβολή μέσα στη φύση με ένα πιστόλι.
Ο δράστης σήκωνε μάλιστα στο τέλος το αριστερό του χέρι, λέγοντας "Αντίο" στην κάμερα.
"Είσαι ο επόμενος που θα πεθάνει", έλεγε σε ένα άλλο βίντεο στο οποίο έδειχνε με το ελεύθερο χέρι του την κάμερα, προτού να ξαναρχίσει να πυροβολεί.
Το νέο αυτό μακελειό σημειώνεται σε λιγότερο από έναν χρόνο από αυτό που σε λύκειο στην Τουουσούλα, βόρεια του Ελσίνκι, όπου ένας 18χρονος είχε σκοτώσει 8 άτομα στο σχολείο του προτού αυτοκτονήσει.
Η Φινλανδία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο στην κατοχή του μεγαλύτερου αριθμού πυροβόλων όπλων, αναλογικά με τον πληθυσμό της, μετά τις ΗΠΑ και την Υεμένη.

Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στείλτε μας φωτογραφίες από το φλυτζάνι σας και θα σας "πούμε τον καφέ"... ηλεκτρονικά.

Το είδαμε και αυτό...
Ιστεσελίδα προτρέπει:

"Στείλτε μας φωτογραφίες από το φλυτζάνι σας και θα σας "πούμε τον καφέ"... ηλεκτρονικά".
........
http://www.kafetzou.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σχολική διάβαση που εξυπηρετεί έξι σχολεία μετατράπηκε σε θέσεις πάρκινγκ στην οδό Καραολή και Δημητρίου, στον Άνω Κορυδαλλό

Σχολική διάβαση που εξυπηρετεί έξι σχολεία (δυο δημοτικά, δυο γυμνάσια, ένα ΤΕΕ και ένα ιδιωτικό) μετατράπηκε σε θέσεις parking στην οδό Καραολή & Δημητρίου στον Άνω Κορυδαλλό.
Ο Δήμος παραχώρησε τις θέσεις επάνω ακριβώς στην σχολική διάβαση; ή ο επιχειρηματίας διαγράμμισε από μόνος την περιοχή μετατρέποντας την σε parking ιδιοχρησίας του;
Υπάρχει σχολική τροχονόμος στην συγκεκριμένη διάβαση και αν ναι, ενημέρωσε ποτέ για αυτό κάποιον;
Τέλος, επειδή τα οχήματα που σταθμεύουν εκεί ξεπερνούν σε ύψος κατά πολύ το ανθρώπινο ανάστημα οι κίνδυνοι ατυχήματος και δυστυχήματος πολλαπλασιάζονται δραματικά.
Ποιος είναι αυτός που έχει εκθέσει σε τέτοιο κίνδυνο τους μαθητές του Κορυδαλλού και γιατί;


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκότωσε τη γυναίκα του και την έθαψε σε πλατεία της Φιλοθέης!

Τριανταεξάχρονος καθηγητής μουσικής ομολόγησε πριν από λίγο, ότι σκότωσε τη συνομήλικη, επίσης καθηγήτρια μουσικής σύζυγό του και στη συνέχεια τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο πάρκο Πικιώνη της Φιλοθέης, όπου και την έθαψε.
Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί από τις 16 Σεπτεμβρίου και από την πρώτη στιγμή οι γονείς της, είχαν θεωρήσει ύποπτο το σύζυγο της.
Αύριο το πρωί θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση η οποία «φωτίσει» τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της 36χρονης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αν είναι να εγκληματήσετε κάντε το στην Αυστρία! Ιδού οι φυλακές της!






























Συνεχίζεται...


Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια φωτογραφία για όσους λένε ότι η γυναίκα δεν είναι στήριγμα...

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι μονές του Αγίου Όρους με επιστολή τους μια μέρα πριν η Βέρμαχτ μπει στην Αθήνα, «ικετεύουν» το Χίτλερ να τις θέσει υπό την υψηλήν προστασίαν του

Μήνυμα αναγνώστη
....
Από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"
("κλικ" για ανάγνωση)


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με το ζόρι στην ΕΛ.ΔΥ.Κ.

Μήνυμα αναγνώστη
.....
ΑΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΔΥ.Κ., ΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ;
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ;
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5-6 ΜΗΝΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ, ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΥΤΑ;
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΑΦΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ).
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 270 € (ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΧΕΙ 4,5€).
..........
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΠΑΤΕΡΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΔΥ.Κ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς να κάνετε οικονομία στη βενζίνη

Μήνυμα αναγνώστη
.......
1. Γεμίστε το όχημά σας νωρίς το πρωί. Γιατί η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή. Σ' όλα τα πρατήρια βενζίνας οι δεξαμενές είναι υπόγειες. Άρα , όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσετε απόγευμα, ή βράδυ, το λίτρο σας δεν θα είναι ακριβώς ένα λίτρο .

2. Όταν γεμίζετε ο ίδιος-ίδια σε self service-πρατήριο, μην βάζετε την αντλία στην υψηλή ταχύτητα. Απ' τις τρείς ταχύτητες/στάδια, - χαμηλό στάδιο, μεσαίο κι υψηλό,- το χαμηλό ελαχιστοποιεί τους ατμούς που δημιουργούνται απ' την βενζίνη. Σ' όλες οι μάνικες προκαλείται μια επιστροφή ατμού. Εάν γεμίζετε στο γρήγορο, ένα μέρος του καυσίμου, που πηγαίνει στο ρεζερβουάρ γίνεται ατμός βενζίνης. Αυτός ο ατμός απορροφάται επάνω, γυρίζει πίσω στην υπόγεια δεξαμενή του βενζινάδικου κι έτσι στην πραγματικότητα παραλαμβάνετε λιγότερο καύσιμο.

3. Ένα απ' τα σημαντικότερα είναι να κάνετε ανεφοδιασμό, όταν το απόθεμα βενζίνης σας είναι περίπου στη μέση . Διότι, όσο περισσότερο καύσιμο έχετε στο ρεζερβουάρ, τόσο λιγότερος αέρας υπάρχει στο διαθέσιμο χώρο του. Η βενζίνη εξατμίζεται γρηγορότερα απ' ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

4. Εάν την ώρα που εισέρχεστε, δείτε ότι γίνεται ανεφοδιασμός του βενζινάδικου από βυτιοφόρο, μη γεμίζετε. Είναι πολύ πιθανό το καύσιμο να έχει ανακατευτεί.
...........
Από το περιοδικό «4 Τροχοί»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κατασχέσεις 9,3 τόνων ακατάλληλων τροφίμων ζωικής προέλευσης

Πρόκειται για 9,3 τόνους κατεψυγμένου κοτόπουλου προέλευσης Ολλανδίας, τους οποίους οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά κατέσχεσαν από δύο καταστήματα της Κρεαταγοράς στον Ρέντη και από μία αποθήκη ψυγείων στον Πειραιά.
Τα προϊόντα που ήταν αποθηκευμένα σε ομαδικές συσκευασίες, κρίθηκαν ακατάλληλα, διότι αν και κατεψυγμένα, στην επισήμανσή τους αναγράφονταν δύο ημερομηνίες λήξης μία ως νωπό και μια ως κατεψυγμένο, κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.
Αναλυτικά κατασχέθηκαν :
· 8.998 κιλά, ιδιοκτησίας της εταιρείας Ερμής ΑΕ που διατηρούνταν σε αποθήκες ψυγείων στον Πειραιά
· 260 κιλά, από το κατάστημα της εταιρείας Ασωνίτης Πολυχρόνης & Υιοί ΑΕ που βρίσκεται στην Κρεαταγορά του Ρέντη και
· 70 κιλά, από το κατάστημα της εταιρείας Καπέτης Πολύβιος ΑΕ που βρίσκεται επίσης στην Κρεαταγορά του Ρέντη
Οι ενδιαφερόμενοι άσκησαν το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων που παραμένουν δεσμευμένα θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή ενστάσεων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης δεν θα ασκεί πλέον καθήκοντα άτυπου συμβούλου του Κώστα Καραμανλή

Ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης δεν θα ασκεί πλέον καθήκοντα ατύπου συμβούλου του πρωθυπουργού, μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης της Δικαιοσύνης και έως οτου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ο κ. Κεφαλογιάννης καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου σε 12μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, με τις κατηγορίες ''απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και ψευδορκία''. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Κεφαλογιάννης είχε ζητήσει από αστυνομικό να αλλάξει την κατάθεσή του, υπέρ υποδίκου για εμπορία ναρκωτικών.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φτιάξαμε επιχείρηση με ένα κλικ-Με ελάχιστα λειτουργικά έξοδα και προσωπικό, πέντε Έλληνες επιχειρηματίες «άνοιξαν» το πελατολόγιό τους μέσω ίντερνετ

«Το Ίντερνετ δεν έχει μεγάλο ρίσκο», λένε οι ιδιοκτήτες εταιρειών, οι οποίοι επέλεξαν το Διαδίκτυο για να ξεδιπλώσουν το επιχειρηματικό τους ταλέντο.
Η ενοικίαση γραφείων, η στελέχωση των εταιρειών τους με δεκάδες υπαλλήλους αλλά και η προώθηση των προϊόντων τους μέσω διαφημιστικών σποτ δεν είναι ζητήματα που απασχολούν τους διαδικτυακούς επιχειρηματίες.
Το μόνο που χρειάζονται είναι ένας υπολογιστής για να στηθεί η επιχείρησή τους.
................
Συνεχίζεται...

Άλλωστε όπως δηλώνουν, ανοίγοντας μία εταιρεία ή ένα κατάστημα στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης, ο αριθμός των πελατών θα είναι πάντα περιορισμένος. Αντίθετα, μία και μόνο ιστοσελίδα είναι αρκετή για να εμπλουτίσουν το πελατολόγιό τους με καταναλωτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πέντε επιχειρηματίες μιλούν στα «ΝΕΑ» για την απόφασή τους να γίνουν... χάιτεκ και να πουλήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσω του Διαδικτύου.

Για τις μικρές παραδοσιακές βιοτεχνίες και οικοτεχνίες, το Ίντερνετ έχει αποδειχθεί, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας κ. Γιάννη Λάριο σωτήριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οργανισμού, οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στο Ίντερνετ δεν ξεπερνούν τις 100. «Η χρήση του Διαδικτύου προς όφελος της επιχείρησης σπάει τους γεωγραφικούς περιορισμούς», λέει ο κ. Λάριος.

Συμπληρώνει μάλιστα ότι παράλληλα καταρρίπτεται ο μύθος της μεγάλης επιχείρησης. «Οι καταναλωτές μπαίνουν στη διαδικασία να συγκρίνουν τις μεγάλες με τις μικρές επιχειρήσεις.

Τους χώρους τους, τα καταστήματά τους, τα προϊόντα τους. Στο Ίντερνετ όμως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο χρήστης βλέπει την ίδια βιτρίνα και τις ίδιες δυνατότητες, είτε πρόκειται για μεγάλη είτε για μικρή επιχείρηση».

«Ούτε με το Ίντερνετ γλιτώνεις τη γραφειοκρατία»

ΜΙΑ ΠΤΗΣΗ πάρα πέντε, ένα τρίωρο επαγγελματικής οδηγικής προσομοίωσης, κυνήγι θησαυρού με ιστιοφόρα, ακόμη και σεμινάρια οινογνωσίας είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που πουλά η επιχείρηση Βaladeur. Το 2005 η ομώνυμη ομάδα τέχνης και πολιτισμού ξεκίνησε το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα εμπειριών σε συσκευασία δώρου στην Ελλάδα. «Καθιερώνοντας έτσι στη συνείδηση του κόσμου μία νέα έννοια, την έννοια του άυλου δώρου - δώρου εμπειρίας», λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κ. Άγγελος Χριστοφόρου. Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δεν πέφτει στην παγίδα της ελληνικής γραφειοκρατίας, όπως αναφέρει ο κ. Χριστοφόρου, αλλά αυτό είναι λάθος. «Η γραφειοκρατία βασιλεύει και εδώ το ίδιο! Η έδρα της επιχείρησης είναι απαραίτητη, άσχετα με το αν θα την επισκέπτονται ή όχι οι πελάτες του καταστήματος. Τα παραστατικά είναι πάντα τα ίδια και γενικά οι διαδικασίες δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτές της δημιουργίας φυσικού καταστήματος».


LΙΝΚS
http://www.baladeur.gr/




«Δουλεύω από το σπίτι, χωρίς έξοδα»

ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ χώρο του κοσμήματος από χόμπι. Η κ. Έλενα Μπούση άρχισε να πουλά τα δημιουργήματά της σε δημοπρασίες στο Ίντερνετ. «Πριν από δύο χρόνια, η ανάγκη να μείνω κοντά στην οικογένειά μου συνδυάζοντας παράλληλα μιαν εργασία, με έκαναν να πάρω την απόφαση ν΄ ανοίξω ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Οι γνώσεις μου όμως στις πωλήσεις και στο μάρκετινγκ με βοήθησαν ουσιαστικά στην υποστήριξη των προϊόντων μου», λέει η κ. Μπούση. Η επιλογή του ηλεκτρονικού καταστήματος ήταν, όπως αναφέρει, μονόδρομος. «Μου επέτρεπε να έχω το εργαστήριό μου στο σπίτι στηρίζοντας την οικογένειά μου. Παράλληλα τα έξοδα μιας επιχείρησης μέσα από το Ίντερνετ είναι μειωμένα».


LΙΝΚS

http://www.silvermade.gr/


«Άνοιξα την αγορά μου σε όλη την Ελλάδα»

ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ δική της επιχείρηση πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Η κ. Ευρυκόμη Σάββα από τη Λέσβο αποφάσισε ότι αυτό με το οποίο θα ήθελε να ασχοληθεί είναι απλά η παράδοση. Έτσι «γεννήθηκε» το Αegean Shop.

Ούζο, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, τυριά αλλά και ντόπια κρασιά από το νησί της Λέσβου είναι μερικά από τα προϊόντα που μπορούσαν να βρουν οι πελάτες. Η ιδιαιτερότητα όμως της επιχείρησής της ήταν ότι τα προϊόντα δε βρίσκονταν παρά στα... διαδικτυακά ράφια. «Το Ίντερνετ ήταν η καλύτερη λύση. Τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού τα γνώριζε ήδη πολύ καλά η τοπική κοινωνία. Γι΄ αυτό και εάν άνοιγα από την αρχή ένα κατάστημα, δεν ξέρω αν θα είχα τέτοια αποδοχή. Αντίθετα, τώρα οι πελάτες μου είναι απ΄ όλη την Ελλάδα ακόμη και το εξωτερικό. Και μάλιστα οι Έλληνες του εξωτερικού ζητούν ακόμη και κρίταμο», δηλώνει η κ. Σάββα.

Η σχέση της με τον Ίντερνετ δεν ήταν η καλύτερη, αφού, όπως λέει, «γνώριζα τα βασικά. Αναγκαστικά όμως λόγω του ηλεκτρονικού καταστήματος έπρεπε να μάθω να χειρίζομαι το Διαδίκτυο». Και μπορεί τα περισσότερα προϊόντα που πουλά η κ. Σάββα να προέρχονται από τις συνεργασίες της με γυναικείους συνεταιρισμούς, ωστόσο μπαίνει και η ίδια στην κουζίνα. Όσο για τις τιμές, αυτές είναι αρκετά προσιτές, όπως λέει η ιδιοκτήτρια, αφού μπορεί κανείς να βρει μαρμελάδες με 3,5 ευρώ και ντόπια κρασιά έως 13 ευρώ.


LΙΝΚS


http://www.aegeanshop.gr/


«Το ρίσκο στο Δίκτυο είναι πιο μικρό»
ΗΛΙΑΚΟΙ ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ, ηλιακά καπέλα και τσάντες, ακόμη και ηλιακά σιντριβάνια είναι μερικά από τα προϊόντα που πωλούνται στο ηλεκτρονικό κατάστημα Εcowatt Shop. «Η αγορά ενός ηλιακού φορτιστή από ξένη εταιρεία στο Ίντερνετ πριν από δύο χρόνια ήταν αρκετή για να μας βάλει σε σκέψη για το αν ένα τέτοιο προϊόν θα είχε οπαδούς στη χώρα μας», λέει ο κ. Θεόδωρος Σφακιανάκης, ιδιοκτήτης του «πράσινου» ηλεκτρονικού καταστήματος.

Έπειτα από έρευνα αγοράς, τον Δεκέμβριο του 2007 «ανέβηκε» στο Διαδίκτυο η επιχείρηση.
«Είναι απλά πιο μικρό το ρίσκο.
Δεν έχουμε ενοίκιο, δεν χρειάζεται να πληρώσουμε υπαλλήλους, έξοδα δηλαδή που έχει ένας επιχειρηματίας που ανοίγει ένα μαγαζί. Παράλληλα όμως λανσάραμε προϊόντα που ήταν πρωτότυπα για την ελληνική τουλάχιστον αγορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρω εάν πουλώντας αυτά τα προϊόντα στα ράφια, το ενδιαφέρον θα ήταν το ίδιο. Άλλωστε, ανοίγοντας ένα κατάστημα σε κάποιο κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου, το τάργκετ γκρουπ μας θα ήταν το πολύ 300 πελάτες. Αυτή τη στιγμή οι πελάτες μας είναι από κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Όπως προσθέτει ο κ. Σφακιανάκης, για να παραμείνει μία επιχείρηση στο Ίντερνετ θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιους χρυσούς κανόνες. «Ο χρόνος ανταπόκρισης στις παραγγελίες αλλά και ο χρόνος αποστολής του δέματος, η εγγύηση στα προϊόντα και πάνω απ΄ όλα η συνέπεια θα πρέπει να χαρακτηρίζουν την επιχείρηση».


LΙΝΚS


http://www.ecowatt-shop.gr/

«Έσπασα τα όρια του χωριού»

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ σαπουνιών ήταν για την κ. Μένη Χατζηπαναγιώτου ένα μεγάλο στοίχημα. «Μπήκα στη διαδικασία να φτιάξω σαπούνια μόνο και μόνο για την οικογένειά μου. Να έχουμε αγνά σαπούνια και να είμαστε αυτάρκεις», λέει η γεωπόνος κ. Χατζηπαναγιώτου. Έπειτα από μία γιορτή οικολογικών και βιολογικών προϊόντων, όπου δειγμάτισε τα σαπούνια της, αποφάσισε πριν από τρία χρόνια να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση σαπουνιών στο Ίντερνετ. «Μετέτρεψα μία αποθήκη του σπιτιού μου, στο Πουρνάρι Συκουρίου, 22 χιλιόμετρα από τη Λάρισα, σε εργαστήριο. Χρειάζομαι άλλωστε μόλις τρεις κατσαρόλες, ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια για να φτιάξω τα σαπούνια μου».

Επέλεξε, όπως δηλώνει, το Διαδίκτυο γιατί ήθελε να κάνει γνωστά τα προϊόντα της, τα οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή γνώριζαν οι συγχωριανοί της και κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων που τα είχαν γνωρίσει από διάφορες εκθέσεις. «Και να φανταστείτε ότι πριν ξεκινήσω την επιχείρησή μου ήμουν αρκετά αρνητική με το Ίντερνετ, αφού το θεωρούσα υπαίτιο για την αποξένωση των ανθρώπων. Έχω διαπιστώσει όμως ότι εάν χρησιμοποιείται σωστά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο». Η κ. Χατζηπαναγιώτου φτιάχνει μέχρι 40.000

σαπούνια τον χρόνο, τα οποία φεύγουν ως διά μαγείας αφού οι διαδικτυακοί πελάτες της είναι πολλοί. «Η ζήτηση είναι μεγάλη. Εκεί που τον πρώτο καιρό δεχόμουν μία ή δύο παραγγελίες στο Ίντερνετ, πλέον μπορώ να δεχτώ ακόμη και 40!».


LΙΝΚS


http://www.rosmarino.gr/
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=1400183&ct=1

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το top-10 των χρυσών μοναστηριών

Ελάχιστοι μπορούν να υπολογίσουν το μέγεθος της περιουσίας που διαθέτουν δεκάδες μονές σε ολόκληρη τη χώρα.
Για ιστορικούς λόγους κάποιες κατάφεραν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα πολύ πλούσιο χαρτοφυλάκιο, με καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δεκάδες ακίνητα, χιλιάδες στρέμματα γης και μετοχές.
Αρχαιότερες ή νεότερες μονές γνώρισαν την απλόχερη γαλαντομία των βυζαντινών αυτοκρατόρων, ενώ άλλες πέτυχαν την έκδοση πατριαρχικών σιγιλίων και σουλτανικών φιρμανίων, επί των Οθωμανών, που τους παραχωρούσαν γη και ύδωρ.
Σήμερα ορισμένες επαναφέρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ξεχασμένα βεράτια ή διατάγματα και διεκδικούν κολοσσιαίες εκτάσεις.
.........

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...