Ειδήσεις

20 Σεπ 2008

Χωρίς φωτισμό παραμένει κάθε βράδυ, μετά τις 2:30 τα μεσάνυχτα, ο Παρθενώνας

Την ίδια ώρα, αλλά Εθνικά Μνημεία, στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, παραμένουν συνεχώς φωτισμένα, καθ'ολη τη διάρκεια της νύχτας ή τουλάχιστον υποφωτισμένα.
Ο Παρθενώνας όμως, είναι στο σκοτάδι!
....
Περισσότερα: http://prezatv.blogspot.com/2008/09/e.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κομοτηνή: Έχασε τη ζωή της όταν της επιτέθηκε ένας σκύλος, ράτσας πιτ μπουλ

Ο σκύλος της επιτέθηκε, την δάγκωσε στο λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματός της.
Η 80χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κομοτηνής.
Τα τραύματά της όμως ήταν σοβαρά και ύστερα από περίπου δυο ώρες εξέπνευσε.
Η ιδιοκτήτρια του σκύλου συνελήφθη και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το κείμενο που μοίρασαν οι «Ρομπέν των φτωχών» μετά την απαλλοτρίωση σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Ατλάντικ», στη Λουίζης Ριανκούρ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

Σε μία περίοδο που τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και οι διαφόρων χρωμάτων πολιτικοί φλυαρούν περί του προβλήματος της “ακρίβειας”, εμείς, αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο το σύστημα, η εξουσία και η εκμετάλλευση.
Γι' αυτό επιλέξαμε να δράσουμε εναντίον των αφεντικών που επωφελούνται όταν δυσχεραίνουν τις ήδη απάνθρωπες συνθήκες επιβίωσης μας.
Θεωρώντας ότι η λύση βρίσκεται μόνο μέσα από την έμπρακτη εναντίωση στη μισθωτή δουλεία, αποφασίσαμε να απαλλοτριώσουμε προϊόντα από υποκαταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, και να τα διανείμουμε στους ανθρώπους που τα δικαιούνται.
Πραγματοποιώντας τη δράση αυτή με μόνο μας όπλο τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης αποδεικνύουμε ότι ο καθένας μπορεί να αγωνιστεί ενάντια στο σύστημα υποδούλωσης, αρκεί να το αποφασίσει.
Σκοπός μας είναι αυτό που κάνουμε να εξαπλωθεί κοινωνικά και να το κάνουν όλοι.
………
Συνεχίζεται…
Το να μας αποδοθεί ο ρόλος του ήρωα ή του “Ρομπέν”, μας απομακρύνει από τοστόχο μας που είναι να καταργήσουμε όλους τους διαχωρισμούς και τις διαιρέσειςτης κοινωνίας σε αυτούς που αποφασίζουν με αυτούς που υπακούν, και αντίστοιχασε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Γι αυτό οι αστικές εφημερίδες, όνταςόργανα των εκμεταλλευτών, φορείς της κρατικής προπαγάνδας, επειδή δεν μπορούννα αποκρύψουν ή να συκοφαντήσουν τις δράσεις μας, τις διαστρεβλώνουναποδίδοντας μας έναν ρόλο που εξ' αρχής αρνηθήκαμε. Δύο απ' αυτές έφτασαν στοεξωφρενικό σημείο να δημοσιεύσουν συνεντεύξεις από ανύπαρκτα πρόσωπα πουδήθεν ανήκουν σε μας τα οποία βέβαια λένε μπαρούφες, αποδεικνύοντας ότι οιδημοσιογράφοι δεν είναι παρά επαγγελματίες του ψεύδους.


Εμείς απαντάμε με τη συνέχιση της δράσης μας. Ο δρόμος για την ελευθερίαπερνά μέσα από την εξέγερση. Για να οργανωθούν οι κοινωνικές σχέσεις στη βάσητης αμοιβαιότητας και της αλληλεγγύης, σε μία κοινότητα όπου οι άνθρωποι θαμοιράζονται τα προϊόντα της εργασίας τους απαλλαγμένοι από τη διαμεσολάβησητου χρήματος.Αντώνης, Μήτσος, Μιχάλης, Αλέκα, Κατερίνα, κυραΛένα, Βασίλης, Κώστας, κυρ Γιάννης, Νίκος, Μπάμπηςκαι οι φίλοι τουςΥγ 1. Οι λεηλασίες της περιουσίας των μεγαλοαφεντικών, γενικεύονταν ανέκαθεν σε συνθήκες κοινωνικών εξεγέρσεων. Δεν είναι το χόμπι κάποιων νεαρών από τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, αλλά η λύση που εφαρμόζουν οι “απόκληροι”, σε ολόκληρη τη γη, από την Αργεντινή μέχρι το Ιράκ.


Υγ 2. Επειδή αποτελεί αφορμή για συκοφαντίες, επαναλαμβάνουμε ότι καλύπτουμε ταπρόσωπά μας ώστε να μην αναγνωριζόμαστε από τους μπάτσους, επαγγελματίες η εθελοντές ρουφιάνους.

….

Από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=909481

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ρομπέν των φτωχών: "Ξαναχτύπησαν" σήμερα αλλά οι πράξεις τους μπορεί να μην είναι πια είδηση. Είδηση είναι ότι ο κόσμος επικροτεί τις πράξεις τους…

Το χτύπημα σήμερα ήταν διπλό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα μπήκαν σε σούπερ-μάρκετ στους Αμπελόκηπους και γέμισαν τα καλάθια με τρόφιμα.
Τα άφησαν όμως στο δρόμο και εξαφανίστηκαν γιατί από το σημείο πέρασε περιπολικό.
Στην Θεσσαλονίκη, μπήκαν σε σούπερ-μάρκετ της Τούμπας και στην συνέχεια μοίρασαν τα τρόφιμα.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται στις 3 από τις 4 νέες δημοσκοπήσεις ενώ η κυβερνητική παράταξη περνάει μπροστά μόνο σε μία -και μάλιστα- με οριακή διαφορά...

Στο γκάλοπ της «Opinion» για το "Βήμα της Κυριακής" το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 2.6%, ενώ στην έρευνα της «Αlco» για το "Πρώτο Θέμα" η διαφορά διαμορφώνεται στις 2 μονάδες.
Ανάλογη εικόνα και στη δημοσκόπηση της «MRB» για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" όπου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 1.1%.
Η Νέα Δημοκρατία περνάει μπροστά μόνο στην έρευνα της «Rass» για το "Παρόν" με 0.6%.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήλωση - βόμβα του Γιάννη Μανώλη στον «Αlpha». O βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας προέτρεψε ευθέως τον Θόδωρο Ρουσόπουλο να παραιτηθεί...

«Οι πολιτικοί πρέπει να προλαβαίνουν τις εξελίξεις. Όπως έπραξε ο Γιώργος Βουλγαράκης τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσει και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Αυτό πρέπει να πράττει κάθε στέλεχος, όταν χρειάζεται», είπε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

O Εφραίμ μιλά αποκλειστικά στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ»

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Ειδικά για τον Εθνικό Κήρυκα

ΒΟΣΤΩΝΗ

«Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησαν οι συμφωνίες για την περιουσία της Μονής», δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, σε αποκλειστική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα», ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους, αρχιμανδρίτης Εφραίμ.
Ως γνωστόν, το Μοναστήρι και ο ίδιος έχουν βρεθεί στο επίκεντρο ευρείας δημοσιότητας λόγω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους στον τομέα των ακινήτων και ανταλλαγής ακίνητης περιουσίας της Μονής με ολυμπιακά έργα στην Αθήνα. Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, υποστηρίζει ότι «όλα έγιναν έννομα»...
……
Συνεχίζεται…

δίνει τη δική του εκδοχή και εξήγηση στα όσα έγιναν και στα διαμειβόμενα αυτές τις μέρες, τα οποία έχουν αποκτήσει και πολιτικές διαστάσεις. Αποδίδει το θέμα «σε υπερδιόγκωση από τα Μέσα Ενημερώσεως» και υποστηρίζει ότι τα αμφιλεγόμενα ακίνητα στη λίμνη Βιστωνίδα «ανήκουν στην κυριότητα της Μονής» και ότι απλώς η Μονή τα διεκδικεί, ενώ συνάμα ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «για τον σκανδαλισμό». Στην ερώτηση τι ακριβώς συμβαίνει με την Μονή του, μας είπε ότι «δυστυχώς τα μεγαλοποίησαν οι δημοσιογράφοι με μία ανέλπιστη και απροσδόκητη διάθεση», και εξήγησε ότι «εμείς δεν κάναμε τίποτε απολύτως, παρά διεκδικούμε την περιουσία της Μονής Βατοπεδίου. Ακριβώς το Μετόχι μας στη λίμνη Βιστωνίδα, στην περιοχή Ξάνθης, κι αυτή η υπόθεση ήταν ανοικτή και σε εκκρεμότητα από το 1924 κι εμείς με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τώρα τα διεκδικούμε.

Ξεκινήσαμε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και άρχισαν ευτυχώς οι υπουργοί μετά από γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβουλίων του κράτους να αποδέχονται αυτές τις γνωμοδοτήσεις που ήταν αληθείς κι αρχίσαμε έτσι να γίνεται μία συμφωνία για την περιουσία της Μονής, αυτό κάναμε».


Συμπλήρωσε ακόμη, πως «μ' έναν τρόπο έννομο δημοκρατικό διεκδικούμε την περιουσία μας. Εδώ η Μονή μας είναι 35 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα οικοδομημένη, παραπάνω από μισή είναι ένα ερείπιο κι εμείς δεν θέλαμε να κλέψουμε, ούτε να δολιευθούμε, αλλά θέλαμε την περιουσία της Μονής που είχαμε τους τίτλους μας. Ήταν από το Δημόσιο πολύ αδικημένη η Μονή σ' αυτό το Μετόχι, και τώρα που μπήκαν νέοι και μορφωμένοι αδελφοί, έχομε και νομικούς αδελφούς και διάφορους επιστήμονες, αρχίσαμε να βρίσκουμε τα αρχεία της Μονής την περιουσία μας εκ παραδόσεως. Εκεί στην Ξάνθη όλοι οι γέροντες μου έλεγαν αυτή η περιουσία είναι Βατοπεδινή, την ξέραμε από τους παππούδες μας. Αλλά εμείς δεν μείναμε σ' αυτά, αλλά στους τίτλους που τους επικύρωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων». «Αυτό κάναμε, πρόσθεσε, και σιγά-σιγά κι αυτή η κυβέρνηση άρχισε να βλέπει και να επικυρώνει και να αποδέχονται οι υπουργοί αυτές τις αποφάσεις που ήταν της Ολομελείας του Νομικού και το Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Κράτους και φτάσαμε σχεδόν στο τέλος».


Υπογράμμισε επίσης ότι «η διαδικασία αυτή ξεκίνησε επί κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ», ενώ στην ερώτηση ποιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν προσυπογράψει, ανέφερε ότι «ο κ. Φωτιάδης, ο κ. Δρυς και μάλιστα είναι τρεις κι όχι δύο υπογραφές των δύο υπουργών, επίσης ο κ. Μπασιάκος, ο κ. Δούκας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και φτάσαμε στο τέλος». «Μας μέμφονται ότι δήθεν χρηματοδοτούσαμε και υπουργούς κ.λπ., αυτό το πράγμα είναι πολύ άθλιο για μένα, δεν έγινε ποτέ τέτοιο πράγμα», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «εντός των νομίμων πλαισίων και μιας διαφάνειας προσπαθήσαμε να πάρουμε την περιουσία διότι για να φτιαχτεί το Βατοπέδι εντός και εκτός των τειχών χρειάζονται περίπου τριακόσια εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη που έχομε».


Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εδώ έχομε διακόσιους εργάτες και τεχνίτες που εργάζονται, κάθε μέρα χρειαζόμαστε οκτακόσιες μερίδες φαγητού για τους μοναχούς, τους προσκυνητές, τους εργάτες και τους τεχνίτες».


Στην ερώτηση τι ακριβώς συνέβη με την αγοραπωλησία μέρους των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μας είπε: «Μας κατηγόρησαν ότι τα πήραμε αυθαιρέτως, ότι δωροδοκήσαμε και τα πήραμε, αυτό το πράγματα δεν έγινε και λέγω ας έλθει η Δικαιοσύνη να δει ότι δεν έχουν γίνει αυτά τα πράγματα», ενώ όταν του ζητήσαμε να μας εξηγήσει πώς τα απέκτησαν, μας είπε ότι «τα πήραμε δια των νομίμων κυβερνητικών μέσων, δια των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων».

- Πληρώσατε κανονικά; «Η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να πάρει το Μετόχι μας στη λίμνη Βιστωνίδα στην περιοχή Ξάνθης, ογδόντα χιλιάδες στρέμματα, αξίας εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, κι εμείς ζητήσαμε να μας δώσουν χρήματα. Είπε η κυβέρνηση ότι δεν έχομε να σας δώσουμε χρήματα. Τους είπαμε δώστε μας κρατικά ομόλογα, μας είπαν δεν έχομε αλλά το μόνο που μπορούμε να σας δώσουμε είναι κομμάτια γης σ' όλη την επικράτεια κι έτσι πήραμε αυτά κι ένα ακίνητο μέσα στην Αθήνα που μας το πρότεινε η τωρινή ελληνική κυβέρνηση να μας το δώσει, δηλαδή η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου».


- Έγιναν όλα νόμιμα; «Όλα νόμιμα. Μα, είναι δυνατόν εμείς οι μοναχοί, εγώ είμαι μοναχός, είμαι ακτήμων, δεν έχω τίποτε, ούτε προσωπικούς λογαριασμούς έχω, ούτε δολιεύθηκα ποτέ χρήματα, ούτε τίποτε. Είμαι Γέροντας και πρέπει να είμαι το πρότυπο ακτημοσύνης στους μοναχούς. Οι μοναχοί σήμερα δεν έρχονται στη Μονή διότι ήταν παιδιά φτωχών οικογενειών, όπως παλιά, για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί, αλλά έρχονται και θέλουν να τους εμπνέει ένας Γέροντας, να τους διδάσκει, να τους νουθετεί, να τους καθοδηγεί στην ατόφια πατερική ζωή. Με κατηγορούν ότι είμαι δόλιος επιχειρηματίας, εγώ δεν είμαι ούτε επιχειρηματίας, ούτε δόλια φέρθηκα».Στην επισήμανση πώς διερωτώνται πολλοί ότι η Μονή και εσείς ασχολείστε με οικονομικά, με επιχειρηματικά, σε τέτοιον μάλιστα βαθμό που είναι πλέον εκκοσμίκευση των εσχάτων, είπε «όχι δεν ασχολούμαι. Πώς; Εγώ που εξομολογώ όλους τους μοναχούς, τους διδάσκω, εξομολογώ συνεχώς τους προσκυνητές και δεν έχω χρόνο; Αλλά και να θέλω, δεν μπορώ, δεν θέλω». Στην ερώτηση ποιος ασχολείται με τα επιχειρηματικά, μας εξήγησε: «Εχομε οικονομικούς συμβούλους οι οποίοι μας καθοδηγούν σ' αυτόν τον τομέα, διότι εμείς δεν τα ξέρουμε αυτά, ιδιαίτερα εγώ και μας βοηθούν σ' αυτά τα πράγματα για να βγαίνουν τα οικονομικά, να φτιάχνουμε το μοναστήρι και να κάνουμε και φιλανθρωπία συν τοις άλλοις».


- Σε ποιους τομείς κάνετε φιλανθρωπία; «Κάνουμε κάθε χρόνο τρία εκατομμύρια ευρώ φιλανθρωπία σε φτωχές οικογένειες, αποφυλακίζουμε φυλακισμένους, έχομε αναλάβει ένα παγκήπριο γηροκομείο κληρικών και πρεσβυτέρων στην Κύπρο που το εξήγγειλε η Μονή για περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, σε διάφορα σωματεία, εκκλησίες, υποτροφίες σε άπορους φοιτητές, φέτος δώσαμε τριακόσιες χιλιάδες ευρώ και βγάλαμε φυλακισμένους οι οποίοι για χίλια ευρώ ήταν μέσα στη φυλακή».


- Εδώ μιλούμε για μεγάλη περιουσία, 65 εκατομμύρια ευρώ. «.αλλά και τα χρήματα, απάντησε, που θέλει το Βατοπέδι να φτιαχτεί είναι κι αυτό μεγάλη ανάγκη, δεν τα θέλουμε για να δώσουμε στα αδέλφια μας και στους φίλους μας, εμείς είμαστε διαχειριστές της περιουσίας. Πρέπει εμείς ως μοναχοί που είμαστε εδώ και υπεύθυνοι να διεκδικήσουμε με έννομο τρόπο την περιουσία της Μονής μας, χωρίς αυτό να μας ξεφεύγει και να πάμε στον εκκοσμικευμένο τρόπο ζωής όπως μερικοί νομίζουν».Στην επισήμανση πώς αιτιάζουν ότι εσείς στη Μονή φιλοξενείτε προύχοντες, δικαστικούς, πολιτικούς, μας είπε: «Φιλοξενούμε όσους έλθουν, είτε είναι προύχοντες, είτε απλοί άνθρωποι, κάθε χρόνο φιλοξενούμε στο Βατοπέδι 25 χιλιάδες ανθρώπους».Στην ερώτηση αν είχε ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος κάποια ανάμειξη στην ανταλλαγή που έγινε ανάμεσα στη Μονή και στο ολυμπιακό ακίνητο, ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ μας είπε ότι «ο κ. Ρουσόπουλος έρχεται στο Άγιο Όρος ως ευλαβής προσκυνητής, όχι μόνο τώρα που είναι υπουργός, αλλά από πριν που ήταν δημοσιογράφος, για πρώτη φορά ήλθε πριν από δώδεκα χρόνια». Και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Ρουσόπουλος δεν είναι ο αρμόδιος υπουργός να βοηθήσει σ' αυτά, βοήθησαν οι αρμόδιοι υπουργοί, ο κ. Ρουσόπουλος είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος».


-Αισθάνεστε κάποια ευθύνη για όλον τον θόρυβο και τον σκανδαλισμό που έχει γίνει; «Δεν ήθελα ποτέ να προκαλέσω τέτοιο πράγμα, θλίβομαι που σκανδαλίζεται ο κόσμος, προσεύχομαι ο Θεός να φωτίσει τον κόσμο να καταλάβει ότι εμείς οι μοναχοί είμαστε οι άμισθοι φύλακες εφ' όρου ζωής και θυσιαζόμαστε κάθε μέρα και νύχτα για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις μοναχικές μας υποσχέσεις και να διακονήσουμε το λαό του Θεού».

- Εσείς προσωπικά έχετε λογαριασμούς σε τράπεζες; «Επ' ουδενί λόγο».


- Συγγενικά σας πρόσωπα έχουν; «Επ' ουδενί, επ' ουδενί, ούτε κατά φαντασία». Αναφορικά με την Ομογένεια, είπε πως «το μήνυμα προς τους αδελφούς της Αμερικής είναι να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας». Αρνήθηκε ότι ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δεν του επιτρέπει να κηρύττει και ιερουργεί στην Κύπρο. «Είναι λάθος, πέρυσι ήμουν στην Κύπρο και λειτούργησα και μάλιστα με κάλεσε ο ίδιος και πήγα την κάρα του Αγίου Χρυσοστόμου και τώρα έχομε μία νέα πρόσκληση να πάω την Αγία Ζώνη και είπα ότι μπορώ να πάω το 2010 δεν μπορώ φέτος».


- Μήπως αυτή η περιφορά της κάρας του ιερού Χρυσοστόμου, ή της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, δίνει λανθασμένα μηνύματα θρησκεμπορίας προς τα έξω; «Εμείς όταν πάμε εκεί δεν παίρνουμε ποτέ χρήματα, όσα χρήματα αφήνει ο λαός πηγαίνουν στις επί μέρους Μητροπόλεις για τις επί μέρους ανάγκες των Μητροπόλεων».- Καταθέσατε τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπως εξαγγείλατε; «Το είπα αυτό για την εκτόνωση της καταστάσεως, ότι αυτά που πήραμε από την ανταλλαγή η Μονή είναι πρόθυμη να τα καταθέσει στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων για να είναι εκεί, διότι διέδιδαν ότι τα δώσαμε από εδώ και από εκεί, εμείς δεν δώσαμε πουθενά διότι κατ' αρχήν δεν είναι δικά μας, ναι τα καταθέσαμε». Αναφορικά με το τι σκέπτεται να κάνει για την εκτόνωση της κρίσης, είπε, «προσευχόμαστε», ενώ αν είναι στα σχέδιά του να παραιτηθεί από την ηγουμενία, απάντησε αρνητικά: «Οχι, για όνομα του Θεού».


- Εσείς έχετε κάνει τίποτε μεμπτό; «Όχι με τη χάρη Του Θεού δεν έχω κάνει τίποτε μεμπτό. Αδόλως και με μία αγνή διάθεση διεκδίκησα την περιουσία της Μονής μου που ήμουν υπόχρεος να την διεκδικήσω. Μήτε θέλω να θίξω ή να ψέξω κανέναν, εξελίχθηκε μ' έναν απροσδόκητο τρόπο και ζητούμε συγνώμη από όλον τον λαό για τον όλον σκανδαλισμό, εμείς δεν τον προκαλέσαμε, ούτε μας χαροποιεί αυτό το πράγμα», κατέληξε."
Από: http://jimmy278.blogspot.com/2008/09/blog-post_2241.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πανικό έχουν προκαλέσει στην Κομοτηνή, τα δεκάδες κρούσματα με φαντάρους, που έχουν τσιμπηθεί από τσιμπούρια!

Μόνο το τελευταίο 48ωρο, περισσότεροι από εβδομήντα στρατιώτες, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Πριν από λίγες εβδομάδες στην ίδια περιοχή, σημειώθηκαν δύο θάνατοι από τσιμπούρι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

54 μήνες Ν.Δ. – 45 σκάνδαλα

Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές προσπάθειες καταγραφής όλων των σκανδάλων και των μυστηρίων υποθέσεων που σχετίζονται με τη νέα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι να τα συγκεντρώσουμε όλα… ή όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτά ψάξαμε. Αυτά βρήκαμε. Αυτά σας παρουσιάζουμε. Έτσι για να τα θυμόμαστε…. τώρα που πέφτει !
Πάμε λοιπόν να τα θυμηθούμε μαζί όλα τα 45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ και τις ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ που στοίχειωσαν τα ΜΜΕ για κάποιο διάστημα αλλά πλέον δεν ακούγονται και πολλοί ίσως δεν τα θυμούνται.
............
Δείτε την έρευνα του DentNEWS.net στο: http://dentnews.net/2008/09/19/45skandala/

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Baby Ibiza party!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος; Απάντηση… Δείτε το βίντεο

Μήνυμα αναγνώστη

Αγγλικό τηλεπαιχνίδι "Take it or leave it"

-Τι εθνικότητα ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος;

-Έλληνας!

-Λάθος! Ήταν απ'την Μακεδονία και είχε γεννηθεί στην Πέλλα το 356 π.Χ..

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ιερές" διεκδικήσεις σε πλατείες και παιδικές χαρές

Τη Δευτέρα στο Εφετείο εκδικάζεται μήνυση του Ιερού Ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Μητρόπολη Φθιώτιδας) ενάντια στον πρώην Δήμαρχο Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλο και τον πρώην Αντιδήμαρχο διεκδικώντας την ιδιοκτησία!!! για 34 πλατείες, παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους, και την αποζημίωσή τους.
Πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι που έχουν αποδοθεί στον Περιστεριώτικο λαό εδώ και δεκάδες χρόνια χωρίς ποτέ να αμφισβητηθούν παλαιότερα.
...
Συνεχίζεται…

Είναι απορίας άξιον ότι η δίκη έχει αναβληθεί αρκετές φορές με αφορμή θέματα που έβαζε ο εκπρόσωπος του ναού, όπως είπε ο πρώην Δήμαρχος, ενώ σύσσωμα και ομόφωνα τα Δημοτικά Συμβούλια της πόλης διαχρονικά, αλλά και ο νυν Δήμαρχος είναι στο πλευρό της τέως Δημοτικής Αρχής, αλλά και όλος ο Περιστεριώτικος λαός καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι που τα τελευταία χρόνια διεκδικούνται, είναι στη συνείδηση των κατοίκων κοινόχρηστοι, πάππου προς πάππου κατά τη λαϊκή έκφραση, όπως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου και τις τοποθετήσεις του πρώην Δημάρχου αλλά και του αρμόδιου Αντιδημάρχου στο Δημ. Συμβούλιο.

Ενώ και ο νυν Δήμαρχος Αν. Παχατουρίδης θα παρευρίσκεται στη δίκη καθώς είναι κοινή, διαχρονική και διαπαραταξιακή πεποίθηση ότι οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν στο λαό του Περιστερίου.

Μερικές συμπτώσεις…
Διεκδικείται στην συγκεκριμένη περίπτωση δάσος και δασική έκταση, αλλά και πλατείες και παιδικές χαρές. Σε ανάλογη περίπτωση διεκδικήθηκε λίμνη και παράκτιες εκτάσεις.

Ο τότε αντιεισαγγελέας εφετών κ. Σανιδάς!!! σημερινός Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει λόγο για «…επίορκα όργανα της Δημόσιας Διοίκησης…» στο 64/90 πόρισμά του και ζητά περαιτέρω έρευνα.

Το γνωμοδοτικό συμβούλιο δημοσίων κτημάτων πρότεινε την παραίτηση των δικαιωμάτων κυριότητας, για ένα μέρος της διεκδικούμενης έκτασης,Άμεσα παραιτήθηκε το Υπ. Οικονομικών από τα δικαιώματα κυριότητας,χωρίς να περιμένει να γίνει το δικαστήριο,
ενώ πριν 2 χρόνια περίπου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν η επίμαχη έκταση που φέρεται να ανήκει στο συγκεκριμένο ναό υπερπολλαπλασιάστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα.

Βέβαια δεν έχει γίνει ανταλλαγή της διεκδικούμενης δασικής έκτασης με ολυμπιακό ακίνητο-φιλέτο όπως λανθασμένα έχει αναφερθεί σε διαδικτυακό forum.

Στη φωτογραφία χάρτης με όλες τις διεκδικήσεις ιδιωτών και Μητροπολιτικού Ναού Φθιώτιδας παρουσιάστηκε στην Ημερίδα του περιβαλλοντικού ομίλου "ΠΟΙΚΙΛΟ" 18-3-07.

1,8 :Οι εκτός σχεδίου και 2,6,7: οι εντός σχεδίου διεκδικήσεις του Μητροπολιτικού Ναού Φθιώτιδας. 3:Τα 80 στρέμματα του συναιτερισμού των πολεμιστών της "Κορέας" ( 18 στρέμματα εντός σχεδίου), 5: Τα 83 στρέμματα στην περιοχή "Γάτου" που αποχαρακτηρίστηκαν από δασικά και 4: Τα 80 στρέμματα από τα οποία αποβλήθηκε με δικαστικά απόφαση οι κληρονόμοι "Αγαπητού".

πηγή: http://www.petroupoli-tk.gr/2007/88.htm
και εδώ το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=19.09.2008,id=44236120

…………
Από: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/09/34.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...