Ειδήσεις

6 Απρ 2009

Επεισόδια στα Εξάρχεια

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα Εξάρχεια. Ομάδα νεαρών έχουν βάλει φωτιά σε ξύλινη σκαλωσιά ενώ πέταξαν και βόμβες μολότωφ κατά αστυνομικών που προστάτευαν πυροσβεστικό όχημα. Οι νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στη Μεσολογγίου με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε μηνών από το θάνατο του 15χρονου Αλέξη.


Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

test

test

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Είμαστε ένα σχετικά νεοσύστατο blog με κύριο θέμα τα καλά νέα

Μήνυμα αναγνώστη
......
Για όσους δεν μας γνωρίζουν, είμαστε ένα σχετικά νεοσύστατο blog με κύριο θέμα τα καλά νέα.
Σκοπός μας είναι η διάδοση των ευχάριστων ειδήσεων που θα μας βοηθήσουν να μην τρελαθούμε τελείως μέσα στο χάος που επικρατεί.
Είμαστε πρόθυμοι να αναρτήσουμε κάθε καλή είδηση που πέφτει στα χέρια μας.
Πιστέψτε μας είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν ...

kala-nea.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θόδωρος Πάγκαλος: «Ας απελαθούν συμβολικά μερικοί λαθρομετανάστες» - Πώς σχολίασε τη συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή "Studio Alpha"

Evonymos

Διαβάστε και: Θόδωρος Πάγκαλος: «Ας απελαθούν συμβολικά μερικοί λαθρομετανάστες»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σάββατο 11 Απριλίου 2009 - Μποϊκοτάζ στις καφετέριες

Αγαπητοί εσπρεσάκιδες, φραπεδάκιδες, καπουτσινάκιδες,

όπως όλοι γνωρίζετε στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες μας, μας πιάνουν τα οπίσθια(!!!) υπερχρεώνοντας τα ροφήματα, κερδοσκοπώντας εις βάρος των απλών καταναλωτών.
……
Συνεχίζεται…

Ένα απλό προϊόν που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 - 4 ευρώ η συσκευασία, στα καφέ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, οι τιμές ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένας ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού είναι στα 3 ευρώ, ενώ ο καπουτσίνο - ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας - ξεκινάει στα 3,5 ευρώ.



Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών το υπηρεσιών, δεν ξεπερνούν ούτε κατά το ήμισυ των παραπάνω "ελληνικών" τιμών.



Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ - τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών.



Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του.



Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους. Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ.



Αν λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, ας ρίξουν τις τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.



Σάββατο 11 Απριλίου 2009 - Μποϊκοτάζ στις καφετέριες


Προωθήστε το σε όσους περισσότερους μπορείτε!


Δούδης Δημήτρης - Μαθηματικός

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο Βαρνάβα της Αττικής, γυναίκες από την Ελλάδα και την Παλαιστίνη ζύμωσαν παραδοσιακά ψωμιά και εδέσματα...

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση με θέμα «Ψωμί της Ειρήνης», που διοργάνωσαν το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα και ο «Συνδέσμος Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας».
Η διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων των λαών είναι μια αντίσταση σ’ αυτούς που μας θέλουν άβουλα όντα και υπηκόους των επιλογών των μεγάλων.
Στο Βαρνάβα της Αττικής, γυναίκες από την Ελλάδα και την Παλαιστίνη ζύμωσαν παραδοσιακά ψωμιά και εδέσματα, τα παιδιά τραγούδησαν και ο κόσμος έκανε το χωριό αδιαχώρητο.
.......
Περισσότερα: stoxasmos-politikh.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σαράντα τέσσερις νέες προκηρύξεις δημοσιεύτηκαν σήμερα στο τεύχος του ΑΣΕΠ - Θέσεις για διάφορες ειδικότητες

Για τις προκηρύξεις πατήστε εδώ
.....
Από: dhmoths.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χασαποσέρβικο...

Μήνυμα αναγνώστη

.......
Φωτιά στο πολτικό σκηνικό με την υπόθεση Παυλίδη. Τα γεγονότα δικαιώνουν αυτούς που επέμεναν ότι με 151 βουλευτές , η κυβέρνηση βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί.
Πάντως το ενδεχόμενο εκλογών λόγω Παυλίδη , ως άλλος Συμπιλίδης, είναι το πιο μακρινό. Ύστερα από το μπαράζ πιέσεων, αύριο στην Βουλή αναμένεται "να ζητήσει από τους Βουλευτές της παράταξης του να ψηφίσουν υπέρ της Προανακριτικής , για να καθαρίσει το όνομά του και επειδή είναι στρατιώτης της ΝΔ, θα παραιτηθεί για το καλό της παράταξης και του τόπου". ...
Περισσότερα: salonica-press.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πολιτικοί και πολιτικά κόμματα της χώρας: Πάρε το έναν και χτύπα τον άλλον!

Μήνυμα αναγνώστη

......
Όταν στον πλανήτη γη γίνονται κοσμογονικές αλλαγές και η τράπουλα ξαναμοιράζεται σε κράτη και λαούς, ο πολιτικός κόσμος στη χώρα μας συνεχίζει περί άλλων να τυρβάζει! Τούτοι εδώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ποιος θα πάρει την «κουτάλα» για να πέσει όσο γίνεται περισσότερο η μάσα στο «μέλι»!!!
…….
Συνεχίζεται…


Ν’ αρπάξουν την εξουσία και να διαχειριστούν τα πακέτα , τίποτα άλλο! Και δεν δίνουν δεκάρα για τις σημαντικές αλλαγές που κυοφορούνται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, όπως επίσης και στη γειτονιά μας. Στη γειτονιά μας που τον πρώτο λόγο επί παντός επιστητού τον έχει η Τουρκία, που ξέρει να κάνει εξωτερική πολιτική σε βαθμό που οι δικοί μας φαίνονται «χαϊβάνια» μπροστά στους παμπόνηρους Τουρκαλάδες.

Κανένα κόμμα δεν έχει καταθέσει κάποιο σοβαρό πρόγραμμα για την κρίση. Κανένα από τα υπάρχοντα στη Βουλή σήμερα κόμματα δεν έχει σχέδιο, όχι μόνο για το αύριο, αλλά ούτε και για το σήμερα !!! Γιατί όλα προσδοκούν ένα και το αυτό : το γάντζωμα από την καρέκλα της εξουσίας.

Κυβέρνηση και σύσσωμη η αντιπολίτευση αγνοούν τα σημαντικά προβλήματα αι επιμένουν σε μια στείρα αντιπαράθεση για θέματα που σε καμιά περίπτωση σε μια άλλη σοβαρή χώρα δεν θα αποτελούσαν ούτε καν μονόστηλο στον τύπο! Και φτάσαμε στο σημείο δυστυχώς να έχουμε «300 ανίκανους να μας κυβερνούν» όπως λέει κι ο λαός συχνά κι έχει απόλυτο δίκιο. Να μας κυβερνούν χωρίς σχέδια και προγράμματα, χωρίς οράματα και ελπίδα.

Είναι θλιβερό κι οδυνηρό , αλλά ο πολιτικός κόσμος της χώρας σήμερα είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων, των προσδοκιών και των απαιτήσεων του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και έχουμε πάρει την κάτω βόλτα. Μόνη μας ελπίδα, μήπως και εμφανισθεί ο από μηχανής Θεός, ο νέος ηγέτης που δεν θα έχει καμιά σχέση με τους τωρινούς τενεκέδες, αυτός που πραγματικά θα μπορέσει να εμπνεύσει και ενώσει τους πολίτες αυτής της χώρας…


Γίνονται όμως θαύματα στη σημερινή εποχή; Ουδείς γνωρίζει.


Η ελπίδα πάντως πεθαίνει τελευταία…. Εσείς τι λέτε ;


Γράφει ο Βαγγέλης Δασκαλάκης


Από: http://cretanpatriot.blogspot.com/2009/04/blog-post_7974.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποια θα είναι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου

Από τα σημερινά στελέχη πρώτης γραμμής δεδομένη θεωρείται η ανάθεση κορυφαίου χαρτοφυλακίου στον Ευάγγ. Βενιζέλο. «Θα πάρει όποιο υπουργείο θέλει» αναφέρουν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αν και σε αυτά δεν συγκαταλέγεται μάλλον το υπουργείο Εξωτερικών.

Ως πιθανότερο θεωρείται να αναλάβει το «υπουργείο Διοίκησης, Αυτοδιοίκησης και Δημόσιας Ασφάλειας», που θα αντικαταστήσει το σημερινό υπουργείο Εσωτερικών. Ενισχυμένο ρόλο προβλέπεται να έχει ο σημερινός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης ως υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Ως θέση θα αντικαταστήσει αυτήν του υπουργού Επικρατείας και αντικείμενο θα έχει τον συντονισμό της κυβερνητικής δραστηριότητας. Πολλοί πιστεύουν ότι θα λειτουργεί ως «αντ’ αυτού».
…….
Συνεχίζεται…

Από το σημερινό στενό επιτελείο του κ. Παπανδρέου υψηλό κυβερνητικό πόστο θα πάρει και ο Δημήτρης Ρέππας και, αν αυτό δεν θα αφορά τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και ασφάλειας, θα πρόκειται για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Για το υπουργείο αυτό πιθανό είναι και το όνομα του Χρήστου Παπουτσή, που εναλλακτικά συζητείται και για το υπουργείο Ανάπτυξης και Παραγωγικών Πόρων, όπως θα μετονομαστεί το σημερινό υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο νυν εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι το φαβορί για να αναλάβει κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι όμως και ένα από τα αουτσάιντερ για το υπουργείο Οικονομίας, αν επαληθευτούν εκείνοι που λένε ότι δεν έχει «κλειδώσει» υπέρ της σημερινής σκιώδους υπουργού Λούκας Κατσέλη. Το υπουργείο Οικονομίας διεκδικεί και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που ειδάλλως θα κινηθεί μεταξύ του Ανάπτυξης και του υπουργείου Δημοσίων Εργων, Υποδομών και Δικτύων. Για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας που θα αποσχιστεί από το σημερινό ΥΠΕΧΩΔΕ επικρατέστερος θεωρείται ο Σπύρος Κουβέλης, που ήδη συλλέγει υλικό στις ΗΠΑ για τον τομέα της «πράσινης ανάπτυξης».
Η Αννα Διαμαντοπούλου, που διεκδικεί και αυτή οικονομικό υπουργείο, χωρίς πολλές ελπίδες όμως, θεωρείται η πιθανότερη για το Παιδείας, αν δεν πάει η κυρία Κατσέλη, ή για το υπουργείο Πολιτισμού, Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ούτως ή άλλως, στην κυβέρνηση που θέλει να συγκροτήσει ο Γιώργος θα μετέχουν πολλές γυναίκες. Η Φώφη Γεννηματά, αν δεν πάει στην Ευρωβουλή, θα αξιοποιηθεί στον τομέα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας ως εξωκοινοβουλευτική, αφού το κώλυμα της θητείας της ως υπερνομάρχης θα τη συνοδεύει μέχρι το 2011. Η Εύη Χριστοφιλοποπούλου ακούγεται για το Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Υπουργικό θώκο στον τομέα αυτό, εφόσον εκλεγεί βουλευτής, αναμένεται να αναλάβει και ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Για το υπουργείο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, όπως θα αποκαλείται, δύο είναι τα επικρατέστερα ονόματα είναι του Ντίνου Ρόβλια και του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος όμως διεκδικεί και το υπουργείο Διοίκησης. Ο Φίλιππος Πετσάλνικος προορίζεται για πρόεδρος της Βουλής.
Το μεγάλο ερώτημα είναι πού θα τοποθετηθεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος, καθώς εκτιμάται ότι είναι ο μόνος της «παλαιάς φρουράς» που ο Παπανδρέου σκοπεύει να αξιοποιήσει. Ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος θα ήθελε το υπουργείο Οικονομίας, καθώς δεν έχει καμιά ελπίδα για το Εξωτερικών. Σε αυτό ο κ. Παπανδρέου θα τοποθετήσει στέλεχος της απόλυτης εμπιστοσύνης του και μάλλον δύσκολα τον σημερινό σκιώδη υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, για τον οποίο αναζητείται άλλο πόστο, ίσως στο Πολιτισμού ή το Παιδείας. Για το Εξωτερικών δεν θα αποτελέσει έκπληξη η τοποθέτηση του νυν ευρωβουλευτή Στ. Λαμπρινίδη ή (το πιθανότερο ως υφυπουργού) του Π. Μπεγλίτη.
Στον κατάλογο των υπουργήσιμων και των υφυπουργήσιμων συμπεριλαμβάνονται και βουλευτές όπως οι Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Μ. Μπόλαρης για θέματα αυτοδιοίκησης και ανάπτυξης, Μιχ. Καρχιμάκης για θέματα άμυνας, Σ. Σακοράφα και Χρ. Αηδόνης για τον αθλητισμό, Α. Γκερέκου, Γ. Δριβελέγκας και Γ. Κατσιφάρας για τον τουρισμό, Τ. Αντωνίου, Κ. Μπατζελή, και Β. Εξαρχος για τα αγροτικά, Κ. Περλεπέ, Λ. Γρηγοράκος και Μ. Σκουλάκης για την υγεία, Μ. Δαμανάκη, Θ. Μωραΐτης και Σ. Ράπτη για την παιδεία και τον πολιτισμό.
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ (ΜΑΖΙ ΤΟΥ) ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΕφόσον κερδίσει τις εκλογές ο Γ. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο παρακείμενο Μέγαρο Σταθάτου θα εγκατασταθούν και τα στελέχη που αποτελούν τον κύκλο των έμπιστων στενών συνεργατών του.
Οπως όλα δείχνουν, τη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του θα διατηρήσει ο Νίκος Αθανασάκης, που λόγω και της κομματικής εμπειρίας έχει τις προδιαγραφές για να αναδειχθεί σε νέο Αντ. Λιβάνη.Η Ρεγγίνα Βάρτζελη θα έχει και αυτή θέση δίπλα του, πιθανότατα ως διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του.
Στο επιτελείο των στενών συμβούλων του μία θέση για τα εξωτερικά περιμένει τον Νίκο Κοτζιά, ενώ το νομικό γραφείο αναμένεται να αναλάβει ο Χ. Παμπούκης ή πρόσωπο που θα υποδείξει ο ίδιος. Η επικοινωνιακή ομάδα με τους Παύλο Γερουλάνο, Ν. Ζιώγα θα... παίξει μπάλα, ενώ η Ντ. Λάζαρη, η Τ. Μπιρμπίλη και η Π. Λάμψα είναι οι κυρίες που θα έχουν ρόλο συμβούλου του Γιώργου για τα θέματα οικονομίας, περιβάλλοντος και διεθνών σχέσεων αντίστοιχα.



Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&catid=1&artid=973907&pg=5

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι είναι οι «ήρωες» των αντιεξουσιαστών

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ»των εμπρηστικών ομάδων που αναστατώνουν με τα γκαζάκια τους κάθε νύχτα την πόλη δεν είναι ούτε ιστορικά πρόσωπα του αναρχικού κινήματος ούτε μεγάλες- έστω και αμφιλεγόμενες- φυσιογνωμίες.
Οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές ή αναρχικοί των συγκεκριμένων ομάδων φλερτάρουν με το κοινό έγκλημα ακόμη και στην ανάληψη της ευθύνης για τις ενέργειές τους, αφιερώνοντάς τις συνήθως σε κακοποιούς του κοινού ποινικού οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις απλώς τυχαίνει και αυτοί να δηλώνουν αναρχικοί ή αντιεξουσιαστές.
Δύο ληστές τραπεζών, ένας εκτελεστής συμβολαίων θανάτου, ένας απαγωγέας είναι οι σύγχρονοι «ήρωές» τους. Ανάμεσά τους φιγουράρει και ο Ζυλ Μπονό- σε όνομα ομάδας αυτός.
........
Συνεχίζεται...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ

ΕΝΑΣ από τους «Ληστές με τα μαύρα», στους οποίους τον χρεώνει η Αστυνομία (λόγω της αμφίεσής τους σε κάθε ληστεία που έκαναν). Εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 35 ετών και 6 μηνών για την ένοπλη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006. Η μοιραία για τη σύλληψή του ληστεία εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στην οδό Πανεπιστημίου. Έτσι καταδικάστηκε και για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση και βέβαια για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Εμβληματική μορφή για πολλές από τις ομάδες και τα σχήματα του αναρχικού χώρου, ο 30χρονος τελειόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά είχε πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου, την άνοιξη του 2006, όταν κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Πρόσφατα δέχτηκε επίθεση στα λουτρά των φυλακών Αλικαρνασσού από τον συγκρατούμενό του και θεωρούμενο υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής» Αντώνη «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο, παραμονές της μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ-ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη τον Οκτώβριο του 2007 ο 23χρονος αναρχικός, γιος του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν.Βούτση , καταδικάστηκε την Παρασκευή από το Μεικτό Ορκωτό σε οκτώ χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για τις κατηγορίες της ληστείας και της κατοχής εκρηκτικών υλών. Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τη ληστεία, αρνούμενος όμως οποιαδήποτε πρόθεση να προκαλέσει έκρηξη απασφαλίζοντας τη χειροβομβίδα που είχε μαζί του ώστε να κινδυνεύσουν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην τράπεζα, όπως έλεγε το κατηγορητήριο. Η ληστεία που έκανε με την ομάδα του δεν ήταν συνηθισμένη. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, έφθασαν στην τράπεζα (και έφυγαν μετά τη ληστεία) με ποδήλατα. Την ώρα της ληστείας βοήθησαν μια γυναίκα με το παιδί της να βγουν από την τράπεζα και προτού φύγουν ευχαρίστησαν υπαλλήλους και πελάτες για τη συνεργασία! Σε επιστολή του από τη φυλακή έγραφε:«Η επιλογή μου να ληστέψω την ΕΤΕ στου Γκύζη δεν ήταν μια βεβιασμένη απόπειρα, βασισμένη στον οπλισμό που διέθετα, αλλά ένα σταθμός της πορείας προς τη συνολική άρνηση αυτού του κόσμου. (...) Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται».
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΛΛΗΣ

Ο ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ «Απάτσι» τα χρόνια της παρανομίας του, όταν αναλάμβανε την εκτέλεση «συμβολαίων θανάτου», εκτίει ποινή ισοβίων για δύο δολοφονίες, το 1995 και το 2002, ενός ιδιοκτήτη αλόγων και ενός επιχειρηματία αντίστοιχα, έπειτα από εντολή του κυκλώματος της νύχτας που «έστηνε» κούρσες στον ιππόδρομο. Στα μάτια πολλών αντιεξουσιαστών έχει «θεοποιηθεί» για τη στάση που έχει κρατήσει στις εξεγέρσεις στα Τρίκαλα και στο Μαλανδρίνο, για τις αλλεπάλληλες μεταγωγές του για «πειθαρχικούς λόγους», καθώς και για τη συμμετοχή του στην πολυήμερη απεργία πείνας των κρατουμένων τον Νοέμβριο του 2008 ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής τους. Η πρόσφατη δίκη του στη Λάρισα για την ενεργό συμμετοχή του στην εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων το 2007 οδήγησε σε οδομαχίες αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας, μόλις μαθεύτηκε η νέα καταδίκη του, σε τρία χρόνια φυλάκισης. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΟΣ του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία κ. Γ.Μυλωνά, ο γνωστός στον χώρο των αναρχικών της Θεσσαλονίκης ως «Πόλυς», κρατείται σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού. Το 2005 είχε καταδικαστεί για την απόπειρα εμπρησμού τραπεζικών υποκαταστημάτων σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή. Κατά την προσαγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή Μυλωνά, είχε γίνει δεκτός με επευφημίες από τους «συντρόφους» του αντιεξουσιαστές, τους οποίους χαιρέτησε με τη φράση: «Γεια σας, ρε θηρία».


ΖΥΛ ΜΠΟΝΟ
ΚΑΙ ΕΝΑΣ από τα (πολύ) παλιά. Ο Ζυλ Μπονό έχει δώσει το όνομά του σε μία από τις ομάδες που τοποθετούν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε τράπεζες και αυτοκίνητα. Ήταν Γάλλος αναρχικός με... ειδικότητα την «απαλλοτρίωση» τραπεζών, στις αρχές του 20ού αιώνα. Υπήρξε ο πρώτος που διοργάνωσε και πραγματοποίησε ληστεία τράπεζας, χρησιμοποιώντας μια νέα, τότε, εφεύρεση, το αυτοκίνητο, για να διαφύγει ταχύτερα από το τραπεζικό κατάστημα-στόχο στο κέντρο του Παρισιού. Όταν έπεσε στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας, στις 28 Απριλίου του 1912, επιχείρησε να ανατιναχθεί στο κρησφύγετό του, δεν κατάφερε όμως παρά να τραυματιστεί και βγαίνοντας να πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Στους κύκλους των Γάλλων αναρχικών θεωρείται ο «προπάτορας» των με ιδεολογικό περίβλημα καταδίκης και αποστροφής προς το τραπεζικό σύστημα ληστειών.


Περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=253073

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θόδωρος Πάγκαλος: «Ας απελαθούν συμβολικά μερικοί λαθρομετανάστες»

* Απελάσεις μεταναστών;
-Υπάρχουν οι μετανάστες που έχουν περάσει νόμιμα τα σύνορά μας. Όλων αυτών επείγει η νομιμοποίηση της θέσης τους με απώτερο σκοπό την απόδοση, σ' όσους το επιθυμούν, της δυνατότητας ν' αποκτήσουν ιθαγένεια. Πάνω από 300.000 μετανάστες θα μεταβληθούν σε Έλληνες πολίτες και θα έχουμε πολλά πλεονεκτήματα.
* Η άλλη κατηγορία;
- Με τους λαθρομετανάστες έχεις δύο δρόμους: ή κάνεις την Ελλάδα παράδεισο υποδοχής των λαθρομεταναστών, με κίνδυνο να βρεθείς με 5-10 εκατομμύρια, ή κάνεις κάτι για να σταματήσει.
* Απέλαση;
- Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος από την επαναπροώθησή τους στη χώρα εκκίνησής τους. Η συντήρηση του φαινομένου νοθεύει όλες τις πλευρές της κοινωνίας. Ευθυγραμμίζονται οι μισθοί με αυτούς που παίρνουν οι λαθρομετανάστες, γυρνάνε από δω κι από κει, πολιτιστικά αποτελούν ένα βάρος και αρχίζει να περνάει το εμπόριο ναρκωτικών. Δεν πρέπει να γίνει μαζική επαναπροώθηση, αλλά συμβολική, ώστε να ανακοπεί το ρεύμα.

......
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς οδηγηθήκαμε σε πρόωρες εκλογές το 1993 - Ο ρόλος του τότε βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Συμπιλίδη

Ως την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 1993, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έδειχναν ότι θα εξαντλούσαν την τετραετία. Όμως, οι εκλογές δεν έμελλε να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 1994, όπως θα έπρεπε κανονικά, αλλά στις 10 Οκτωβρίου 1993. "Θέλω να συζητήσουμε το θέμα των εκλογών...

Υπάρχει μια τροπή προς την κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών και αποφάσισα να προχωρήσω...". Τα λόγια του πρωθυπουργού προς τους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν και τη σκέψη του να τους ανακοινώσει την απόφασή του να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή πρόωρες εκλογές, την πρόλαβε το αιφνίδιο τηλεφώνημα του Προέδρου της Βουλής Αθανάσιου Τσαλδάρη: "Κύριε πρόεδρε, ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Συμπιλίδης κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποιήσεώς του από την Ν.Δ...".
......
Συνεχίζεται...

Εκλογές Ελλάδας 1993

ΕΚΛΟΓΕΣ '93 ΑΠΟ ΤΟ Α ΩΣ ΤΟ Ω

Ως την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 1993, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έδειχναν ότι θα εξαντλούσαν την τετραετία. Όμως, οι εκλογές δεν έμελλε να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 1994, όπως θα έπρεπε κανονικά, αλλά στις 10 Οκτωβρίου 1993. "Θέλω να συζητήσουμε το θέμα των εκλογών... Υπάρχει μια τροπή προς την κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών και αποφάσισα να προχωρήσω...". Τα λόγια του πρωθυπουργού προς τους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν και τη σκέψη του να τους ανακοινώσει την απόφασή του να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή πρόωρες εκλογές, την πρόλαβε το αιφνίδιο τηλεφώνημα του Προέδρου της Βουλής Αθανάσιου Τσαλδάρη: "Κύριε πρόεδρε, ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Συμπιλίδης κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποιήσεώς του από την Ν.Δ...".

Η προσπάθεια του πρώην υπουργού Εξωτερικών (1990-1992) της Ν.Δ. και, μετά την αποσκίρτησή του, ιδρυτή της "Πολιτικής Άνοιξης" Αντώνη Σαμαρά να ρίξει την κυβέρνηση, είχε επιτύχει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οι εκλογές ήταν έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτες και η σύσκεψη διαλύθηκε με τον πρωθυπουργό να συγκαλεί αμέσως υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο μιλά για "Ηροστράτειο έργο και ρόλο Σαμαρά" και παίρνει την τυπική έγκριση του σώματος για την προσφυγή στις κάλπες.

Ο Γιώργος Συμπιλίδης, λοιπόν, έριξε την κυβέρνηση. Είχαν προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση του Στ. Στεφανόπουλου και οι παραιτήσεις των Νικόλαου Κλείτου και Βασίλη Μαντζώρη, αλλά η κυβέρνηση διατηρούσε την πεποίθηση πως θα διατηρούσε την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της μιας έδρας και ότι ο περισσότερο "ύποπτος" Άκης Γεροντόπουλος δεν θα τολμούσε... Ποιος είναι, όμως, ο Γιώργος Συμπιλίδης; Από τις πιο αθόρυβες παρουσίες στη Βουλή και το κόμμα του, ο Μακεδόνας γιατρός ανήκει στη χορεία των "μοιραίων αγνώστων", ανθρώπων που μένουν στο παρασκήνιο της δημοσιότητας και της ιστορίας ως τη στιγμή που, με κάποια καίρια παρέμβασή τους την κατάλληλη στιγμή και στο σωστό χρόνο εκτρέπουν τον ιστορικό ρου και γίνονται τα πρόσωπα της ημέρας.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας εκλογές λόγω κρισίμων εθνικών θεμάτων. Μετά τη συνάντηση Καραμανλή - Μητσοτάκη, η χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο. Η Ν.Δ. ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία αξιοποιώντας την ευκαιρία της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 11 Σεπτεμβρίου. Στις 14 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν καθήκοντα ως υπηρεσιακοί υπουργοί οι Γ. Πλαγιαννάκος, επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (Δικαιοσύνης), Δ. Μανίκας, στρατηγός ε.α. (Δημόσιας Τάξης), Ι. Γεωργάκης, ακαδημαϊκός (Εσωτερικών) και Γ. Κοντογιώργης, πανεπιστημιακός (υφυπουργείο Τύπου). Πολιτικό θέμα όμως δημιουργεί η άρνηση του συνταγματολόγου και ακαδημαϊκού Αριστόβουλου Μάνεση να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, για το οποίο είχε αρχικά προταθεί, επικαλούμενος "λόγους αρχής".

Ο λόγος, ήταν η παραμονή του κομματικού Αγγ. Μπρατάκου στη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών. Αλλά μεγάλη αίσθηση προκαλεί και η δημοσιοποίηση, στις 16 Σεπτεμβρίου, μιας εμπιστευτικής έκθεσης της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα προς την Ουάσιγκτον, στην οποία εκτιμάται ότι ο νικητής των εκλογών θα είναι το ΠΑΣΟΚ.

Ας δούμε όμως τα βασικά σημεία του προεκλογικού προγράμματος των πέντε μεγαλύτερων κομμάτων σε αυτές τις εκλογές.

Η Ν.Δ. προβάλλει κατά σειρά:

Τα μεγάλα έργα, ιδιαίτερα στην Αττική

Τις αυξημένες δαπάνες για την Παιδεία

Την ειρηνοποιό βαλκανική της πολιτική και την "εθνικά συμφέρουσα λύση" που προωθεί όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων

Την ισχυροποίηση της εθνικής άμυνας και

Την οικονομική ανάκαμψη που επέτυχε, η οποία διακόμηκε "εξαιτίας της πρωτόγνωρης πολιτικοοικονομικής συνωμοσίας που έφερε πρόωρες εκλογές". Τονίζει, ακόμη, ότι η πολιτική της ξανάφερε την Ελλάδα στο δρόμο της Ευρώπης, της οικονομικής ανάπτυξης και της σταθερότητας και προβάλλει μεταξύ άλλων την αδυναμία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέα Παπανδρέου να κυβερνήσει "για λόγους υγείας".

Οι βασικοί στόχοι του ΠΑΣΟΚ, τώρα, είναι:

Να σταματήσει το "κατρακύλισμα" της οικονομίας δίχως να διευρύνει την κοινωνική ανισότητα, με την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων τάξεων

Να χτυπήσει την ανεργία

Να επανασυστήσει το κράτος πρόνοιας και το Ε.Σ.Υ. (Εθνικό Σύστημα Υγείας)

Να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, που θεωρεί "ξεπούλημα του εθνικού πλούτου"

Να μην γίνει δεκτή οποιαδήποτε ονομασία των Σκοπίων που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Επίσης, υπόσχεται "να αποκαλύψει όλα τα κυβερνητικά σκάνδαλα", να δώσει ξανά την "ελπίδα" στην κοινωνία και πιστεύει ότι θα επιτύχει κοινωνική συναίνεση για τις επιλογές του.

Η Πολιτική Άνοιξη μιλά για "υπέρβαση" και θέτει θέμα νέου ήθους εξουσίας και πολιτικής. Για την οικονομία προτείνει συνδυασμό ανάπτυξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, χωρίς αποκρατικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Πιστεύει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και τονίζει ιδιαίτερα το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που "δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι Μακεδονία". Η διαφωνία του με τον Μητσοτάκη στο "Σκοπιανό" ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της ΠΟΛ. Α., εγκατέλειψε τη Ν.Δ.

Ο Συνασπισμός της Μαρίας Δαμανάκη μιλά για ισχυροποίηση του ρόλου του Κοινοβουλίου, καθιέρωση της απλής αναλογικής, αναθεώρηση του Συντάγματος και διακομματική εξωτερική πολιτική, κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα των Σκοπίων. Δίνει έμφαση στην κοινωνική πολιτική και την οικολογία, θέλει κοινωνικά και οικολογικά δίκαιη ανάπτυξη, ζητά τη ριζική αναθεώρηση της συνθήκης του Μάαστριχτ και την κατάργηση του ΝΑΤΟ.

Το Κ.Κ.Ε. θέλει επίσης αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, την ΕΟΚ και τη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, συνταγματική αναθεώρηση και κοινοβουλευτική ενίσχυση του πολιτικού συστήματος, απλή αναλογική. Θέλει εθνικό σχεδιασμό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αντιτίθεται στην "αναρχία της ελεύθερης αγοράς" και μιλά για εκδημοκρατισμό και ανάπτυξη του δημοσίου τομέα. Προτείνει τη ριζική αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και επιμένει ότι το πρόβλημα με τα Σκόπια δεν είναι πρόβλημα ονόματος, αλλά "καλής γειτονίας".

Χαρακτηριστικό, πάντως, της προεκλογικής εκστρατείας είναι όχι ο τονισμός των θέσεων και των απόψεων κάθε κόμματος, αλλά η προσπάθειά τους να πειστεί ο κόσμος ότι τα άλλα είναι χειρότερα από τα ίδια. Η προπαγάνδα τους, ιδιαίτερα των δύο μεγάλων μονομάχων, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, είναι κατ' εξοχήν αρνητικής φύσεως.
Τα μεγάλα θέματα αντιπαράθεσης στις εκλογές του 1993 είναι η οικονομική πολιτική (ιδιωτικοποιήσεις, φορολογία, εισόδημα), η κοινωνική πολιτική (μισθοί, αγοραστική δύναμη, υγεία, παιδεία), τα θεωρούμενα ως σκάνδαλα της κυβέρνησης της Ν.Δ. (πώληση ΑΓΕΤ, ΟΤΕ, υποκλοπές κλπ.) και το θέμα της πολιτικής έναντι των Σκοπίων.

Ωστόσο, για πρώτη ίσως φορά μετά τη μεταπολίτευση η συνθηματολογία και η σκανδαλολογία έχουν αντικαταστήσει σε τέτοιο βαθμό τις θέσεις ουσίας. Ο δημόσιος διάλογος, αυτός αφέθηκε στα κατώτερα στελέχη μετά την άρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου να δεχτεί την πρόκληση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για ζωντανή τηλεοπτική συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Καινοτομία αποτέλεσε για την τηλεοπτική αντιπαράθεση η διεξαγωγή συνεντεύξεων με πολιτικούς με το σύστημα "debate".

Πολιτικοί όλων των μεγάλων παρατάξεων "ανακρίθηκαν" κατ' αντιπαράθεση και χωρίς δικαίωμα ανταπάντησης από δημοσιογράφους ιδιωτικών καναλιών, παρουσία κοινού και με χρονομέτρηση. Ενδεικτικά του κλίματος που επικράτησε είναι τα κεντρικά συνθήματα των πέντε μεγαλυτέρων κομμάτων:

Ν.Δ.: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω / Μπροστά με Ν.Δ..

ΠΑΣΟΚ: Ν.Δ. Επιτέλους τέλος.

ΠΟΛ.ΑN.: Υπέρβαση τώρα.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Αψηφίστε τους.

Κ.Κ.Ε.: Η αριστερή απάντηση.

Τον κυριότερο όμως ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος που κινήθηκε η πολιτική αντιπαράθεση έπαιξαν οι διαφημιστές των αντιπάλων. Για το κυβερνών κόμμα διαφημιστικά χρέη ανέλαβε ομάδα Αμερικανών συμβούλων, προερχομένων από πέντε διαφορετικές εταιρίες, η ίδια που είχε καλύψει την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Η διαφημιστική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ σχεδιάστηκε από την ίδια εταιρία που την είχε αναλάβει και στις εκλογές του 1990, τη MASS. Η ΠΟΛΑ επέλεξε την εταιρία "Κόμβος" και ο Συνασπισμός συμβουλεύτηκε το δημιουργικό της "Diabοlο" (γι'αυτό πήγε κατά διαβόλου και δεν έπιασε το 3% !!). Το Κ.Κ.Ε., πιστό στις αρχές του, δεν προσέλαβε διαφημιστές. Αρκέστηκε στα μαθήματα "image making" που είχε πάρει η Αλέκα Παπαρήγα όταν εκλέχθηκε γ.γ. του κόμματος το 1991.

Πάντως, το φαινόμενο των ογκωδών προεκλογικών συγκεντρώσεων, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, δεν γνώρισε ύφεση. Η αρχή έγινε με την πρώτη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στις 18 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στις 22 Σεπτεμβρίου, νέα "πρόβλεψη" από τις ΗΠΑ ταράζει τα προεκλογικά νερά.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ομογενείς στις Η.Π.Α., ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Κλέιμοντ Πελ θα πει ότι, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, το ΠΑΣΟΚ θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου. Η Ν.Δ. και η ΠΟΛ. Α. θα ξαναμιλήσουν για "εξωτερική επέμβαση" στα εκλογικά πράγματα της χώρας, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν σχολιάζει. Όσο για τις δημοσκοπήσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες έφερναν μπροστά το ΠΑΣΟΚ με έως και +10%, το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. απαντά ότι δεν δίνει βάση, "αφού και στις προηγούμενες εκλογές είχαν πέσει έξω".

Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στο Ηράκλειο και αρχίζει να ανταλλάσσει κατηγορίες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, που την ίδια μέρα μιλάει στην Πάτρα. Αποδοκιμασίες και επεισόδια όμως θα συνοδεύουν την επαρχιακή εξόρμηση του Αντώνη Σαμαρά σε Ήπειρο και Δυτική Στερεά εκ μέρους φανατικών νεοδημοκρατών οπαδών, επεισόδια που θα κορυφωθούν στις 28 Σεπτεμβρίου στο Μεσολόγγι, όπου ο αρχηγός της ΠΟΛ. Α. θα τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι από βίδα έξω από το ξενοδοχείο του. Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό για υποκινητή των επεισοδίων, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απαντά σε πρώτη φάση ότι πρόκειται για αυθόρμητες και μεμονωμένες αντιδράσεις και μετά τα επεισόδια του Μεσολογγίου καλεί τους οπαδούς της Ν.Δ. να περιφρουρούν τις συγκεντρώσεις της ΠΟΛ. Α. και να προσέχουν τη συμπεριφορά τους για το φόβο "προβοκάτσιας". Οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων καταδικάζουν τα επεισόδια και μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά μέμφονται τη Ν.Δ. για "το πολιτικό ήθος που επιδεικνύει". Οι αντισυγκεντρώσεις των οπαδών της Ν.Δ. δε σταματούν, αλλά οι τόνοι στο εξής είναι πεσμένοι.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, πάλι, έχουμε μια βαρυσήμαντη δήλωση Μητσοτάκη: "Θα κινήσω αμέσως τις διεργασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στη Ν.Δ. σε περίπτωση που δεν κερδίσω τις εκλογές", είπε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως αν δεν κερδίσει την πλειοψηφία το κόμμα του, αυτό θα σημαίνει ότι σίγουρα χρειάζεται ανανέωση.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Παπανδρέου απευθύνει πρόσκληση σε Συνασπισμό και Κ.Κ.Ε. για μετεκλογική συνεργασία ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο, εφόσον το ΠΑΣΟΚ σχηματίσει κυβέρνηση, και δηλώνει έτοιμος να ξεχάσει τα γεγονότα του 1989 (συγκυβέρνηση Ν.Δ. - Αριστεράς). Αρνητική όμως η απάντηση και από τα δυο κόμματα.

Άλλο σημαντικό γεγονός της ημέρας, η δέσμευση που ανέλαβαν τα πέντε μεγάλα κόμματα να καταργήσουν μετεκλογικά τόσο τον "αντιτρομοκρατικό" νόμο όσο και τον Μεταξικής προέλευσης νόμο περί Τύπου, των οποίων η δημοκρατικότητα επανειλημμένα είχε αποδειχθεί διαβλητή.

Η δέσμευση λήφθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε απογευματινή εφημερίδα της Αθήνας δια των εκπροσώπων τους κ. Λαμπρία (Ν.Δ.), Μαγκάκη (ΠΑΣΟΚ), Κωνσταντόπουλου (Συνασπισμού), Λαγουβάρδου (Κ.Κ.Ε.) και Λεντάκη (ΠΟΛ. Α.).

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 1993: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Αλέκα Παπαρήγα κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ότι πριμοδοτεί τις συγκεντρώσεις της ΠΟΛ. Α., η γ.γ. του Κ.Κ.Ε. μάλιστα μιλά ειδικότερα για τη συγκέντρωση του Βόλου της προηγούμενης. Το ΠΑΣΟΚ το αρνείται.

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 1993: Ο Αντώνης Σαμαράς αντιδρά στις κατηγορίες και χαρακτηρίζει την Αλέκα Παπαρήγα "δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη". Δηλώνει επίσης ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., ούτε καν για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το 1995. Την ίδια μέρα, η Ν.Δ. αντεπιτίθεται στις αρνητικές για την παράταξη δημοσκοπήσεις και φέρνει στη δημοσιότητα, δια του γενικού διευθυντή της Κώστα Πυλαρινού, δική της, η οποία της δίνει τουλάχιστον 165 έδρες. Το δείγμα, σύμφωνα με το κόμμα, πάρθηκε από 60.000 ψηφοφόρους. "Σφήνα" Μητσοτάκη στην έκκληση Παπανδρέου για συνεργασία Αριστεράς και ΠΑΣΟΚ: "Μην τον πιστεύετε". Η τρίτη προεκλογική εβδομάδα και μαζί της ο Σεπτέμβριος θα κλείσουν δίχως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς να αποκαλύπτουν τα στοιχεία βάσει των οποίων ο πρώτος κατηγορεί τον δεύτερο για συνεργασία με "άνομα οικονομικοπολιτικά συμφέροντα" και ο πρόεδρος της ΠΟΛ. Α. τον πρωθυπουργό για "προδότη της Μακεδονίας".

Αντεπίθεση του πρωθυπουργού σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση με την εμπλοκή των ονομάτων των επιχειρηματιών Κόκκαλη, Αλαφούζων και των Αρφάνη - Χιόνη στα "άνομα οικονομικά συμφέροντα" που ανέτρεψαν την κυβέρνηση.

Ακολουθούν καταγγελίες της Ν.Δ. προς το ΠΑΣΟΚ για αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο οικονομικό του πρόγραμμα σχετικά με τη φορολογία των ρέπος και των ομολόγων του δημοσίου (δήλωση στις 27/9 του Παντελή Οικονόμου περί φορολογίας τους, ανατρέπεται από δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί του αντιθέτου). Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται ακόμη περισσότερο με καταγγελίες κατά του αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. και θεωρούμενου ως έμπιστου του πρωθυπουργού, Μιχάλη Νηστικάκη, για συμμετοχή σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου έχουμε επεισόδια με 6 τραυματίες στην Πάτρα και αψιμαχίες στην πρωτεύουσα ανάμεσα σε οπαδούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Επεισόδια με 18 τραυματίες θα ακολουθήσουν την προεκλογική ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα. Ξημερώματα της Κυριακής 3 Οκτωβρίου, ο Α. Σαμαράς μεταφέρεται εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, επειδή υπέφερε από ισχυρούς ιλίγγους. Θα βγει το βράδυ της ίδιας μέρας και θα αποδώσει την κατάστασή του στα γεγονότα του Μεσολογγίου και την ένταση που ακολούθησε, προσθέτοντας ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να αναβάλλει τη συγκέντρωση της προηγούμενης στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πράγμα που δεν έκανε.

Την Κυριακή έγιναν οι συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, του Κ.Κ.Ε. στη Θεσσαλονίκη και της Ν.Δ. στην Καλαμάτα, απ' όπου ο Κ. Μητσοτάκης ανταπαντά στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ περί του "αποκρυπτόμενου" λογαριασμού του Κοσκωτά, αναφέροντας εκτός κειμένου την απαλλαγή του Ανδρέα Παπανδρέου από το Ειδικό Δικαστήριο με ψήφους μόλις 7 έναντι 6 για το ίδιο σκάνδαλο το 1989 και προσθέτοντας ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί". Σε συνέντευξή του την ίδια μέρα δηλώνει ευεργέτης και όχι αρχαιοκάπηλος, θυμίζοντας τη δωρεά προς το δημόσιο μέρους της νόμιμης συλλογής του και αποποιείται κάθε σχέση με την υπόθεση Νηστικάκη.

Η Δευτέρα 4 Οκτωβρίου θα χαρακτηριστεί από την αποκάλυψη αποσπασμάτων εμπιστευτικού εγγράφου της πρεσβείας των Η.Π.Α., αποκάλυψη που κάνει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος και όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου φέρεται να λέει στον Αμερικανό επιτετραμμένο Ουίλιαμς σε συνάντησή τους το Μάρτιο του 1992 ότι "... μια γρήγορη λύση στο πρόβλημα των Σκοπίων, ακόμη κι αν δεν είναι θετική για την Ελλάδα, θα ήταν καλύτερη από το να αφεθούν τα πράγματα όπως είναι τώρα".

Ο Κ. Μητσοτάκης θα κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διγλωσσία και θα απορήσει συγχρόνως για τη δεύτερη διαρροή απόρρητης έκθεσης της πρεσβείας των Η.Π.Α. κατά την προεκλογική περίοδο. Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει κι επιμένει πως πάγια θέση του είναι η μη αναγνώριση των Σκοπίων υπό το όνομα Μακεδονία ή παράγωγά του.

Το βράδυ της Δευτέρας θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του Συνασπισμού Μαρία Δαμανάκη.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου: Η συγκέντρωση της ΠΟΛ. Α. στη Θεσσαλονίκη και η κεντρική του Κ.Κ.Ε. στο Πεδίο του Άρεως, απ' όπου η Αλέκα Παπαρήγα "εγκαινιάζει" την τελική προεκλογική "μάχη της Αθήνας". Βραδινή σύγκρουση Μητσοτάκη - Σαμαρά.

Ο πρώτος καταγγέλλει από τηλεοπτική του συνέντευξη άλλη μια φορά συνεργασία της οικογένειας Αλαφούζου (ιδιοκτητών της "Καθημερινής" και του "SKY FM") με τον Σαμαρά για την ανατροπή της κυβέρνησης, "προκειμένου ο επιχειρηματίας να απαλλαγεί από τα αδικήματα στα οποία έχει εμπλακεί" (χρέη ενός δισ. δρχ. προς το δημόσιο κ.ά.).

Ο δεύτερος απαντά με τη δημοσιοποίηση τριών από τις επιστολές του προς τον πρωθυπουργό, όπου διαφαίνεται η διαφωνία τους στο "Σκοπιανό" και απειλεί με νέες αποκαλύψεις της αλληλογραφίας του, ως τότε υπουργού Εξωτερικών, κατά το Μάρτιο του '92.

Στις επιστολές αυτές ο πρωθυπουργός φαίνεται να συμφωνεί με την ονομασία "Μακεδονία των Σκοπίων". Ο υπουργός Εξωτερικών Μ. Παπακωνσταντίνου θα χαρακτηρίσει την επόμενη, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, "βαρύ εθνικό ατόπημα" την ενέργεια Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για "εσκεμμένη επιστολογραφία Σαμαρά" και θα παραδώσει την επομένη όλη τη σχετική αλληλογραφία στους πολιτικούς αρχηγούς, λέγοντας ότι "πάντα υπεράσπισε της ελληνικές θέσεις μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ". Το βράδυ θα γίνει η κεντρική πολιτική συγκέντρωση του Συνασπισμού στο Πεδίο του Άρεως. Νέο "άνοιγμα" Δαμανάκη προς οικολόγους, ανένταχτους και ευρύτερη Αριστερά.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου. Δημοσιοποιούνται εσωκομματικές αντιδράσεις στη Ν.Δ. για την επίθεση Μητσοτάκη κατά Αλαφούζου, ιδιαίτερα μετά την είδηση - που δεν αρνείται ο πρωθυπουργός - ότι ο πατέρας Αλαφούζος είχε χρηματοδοτήσει παλαιότερα και τη συντηρητική παράταξη. Αντίδραση Έβερτ και στη θέση Μητσοτάκη για το "Σκοπιανό" ότι "δέχεται να συζητήσει ακόμη και για το όνομα". Επιζήμιες τριβές μέσα στη Ν.Δ. ενώ το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί το βράδυ την τελική προεκλογική του συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης θα συμβούν επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο μεγάλων κομμάτων στη Λ. Αλεξάνδρας και αλλού.
Αλλά η είδηση της ημέρας είναι το κλείσιμο της υπόθεσης ΑΓΕΤ από τον Άρειο Πάγο "διότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να δικαιολογούν οιαδήποτε ποινική δίωξη".

Για "δικαίωση" μιλά η Ν.Δ., που κατηγορούνταν για σκάνδαλο κατά την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, για "νέο σκάνδαλο" σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου: Οι Αλαφούζοι μηνύουν τον πρωθυπουργό για τις κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον τους και ο Αριστείδης Αλαφούζος υποστηρίζει ότι το 1989 είχε δώσει 30.000.000 δρχ. όχι στο κόμμα της Ν.Δ., αλλά στον Κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

Αντιδράσεις και από τους άλλους θιγέντες επιχειρηματίες Σωκράτη Κόκκαλη και Γιώργο Μπόμπολα, τους οποίους ο αρχηγός της Ν.Δ. είχε κατηγορήσει για "συστηματική εχθρότητα κατά της κυβέρνησης".

Ο πρωθυπουργός παραμένει ανένδοτος στη θέση του και ζητά στοιχεία από τους αντιπάλους του, "εάν βεβαίως έχουν".

Προεκλογική αναταραχή στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Οι ηγέτες της προπαγανδίζουν την υπερψήφιση των ανεξάρτητων συνδυασμών και όχι των, μουσουλμάνων ή μη υποψηφίων των άλλων κομμάτων, γεγονός που διχάζει τη μειονότητα.

Η πλειοψηφία όμως τάσσεται κατά της "γραμμής" αυτής. Η αυλαία των προεκλογικών συγκεντρώσεων κλείνει το βράδυ της ίδιας ημέρας με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Πεδίο του Άρεως.

Σαββάτο 9 Οκτωβρίου 1993. Η τελευταία μέρα πριν από την προεκλογική αναμέτρηση. Δίχως πολιτικές εκδηλώσεις, ως είθισται, επιτρέπει στους ψηφοφόρους να αυτοσυγκεντρωθούν και να αποφασίσουν ήρεμοι και απερίσπαστοι την εκλογή τους. Όσο τους επέτρεψε, δηλαδή, ο αμείλικτος πόλεμος εντυπώσεων και εντυπωσιασμού που προηγήθηκε. Ολοκληρώνεται η έξοδος των ετεροδημοτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η "επιστράτευση" ετεροδημοτών και ομογενών από όλα τα κόμματα και ιδίως τα δύο μεγαλύτερα, που προμηθεύουν δωρεάν εισιτήρια στους ψηφοφόρους τους για να συγκοινωνιακά μέσα της αρεσκείας τους, εκτιμήθηκε ως η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ. Το κόστος της υπολογίστηκε γύρω στα 20 δισ. δρχ. για το ελληνικό δημόσιο. Οι αρχηγοί όλων των παρατάξεων αισιοδοξούν για το εκλογικό αποτέλεσμα της επομένης. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΠΟΛ. Α. ανταλλάσσουν για τελευταία φορά φραστικές επιθέσεις από τα Μ.Μ.Ε. Δεν θα λείψουν και τα επεισόδια σε διάφορες πόλεις, με τα σοβαρότερα στη Λαμία μεταξύ οπαδών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Οι εκλογές του 1993 είναι οι έβδομες από την μεταπολίτευση του 1974. Γίνονται με βάση την απογραφή του 1981 και όχι τη νεότερη του 1991 (απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Ι. Γεωργάκη στις 16/9), αφού αυτή δεν είχε ακόμη επικυρωθεί επίσημα. Επτά εκλογικές αναμετρήσεις από το 1974 αλλά με πέντε διαφορετικά εκλογικά συστήματα, αριθμός ρεκόρ για την Ευρώπη. Αυτό των εκλογών του '93 σχεδιάστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών της Ν.Δ. Σωτήρη Κούβελα και ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1990, αντικαθιστώντας την ενισχυμένη αναλογική που ίσχυε στις αναμετρήσεις του 1989 και του 1990. Μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία του νέου εκλογικού νόμου είναι χρήσιμα για το σχηματισμό μιας ολοκληρωμένης εικόνας των εκλογών του '93. Σύμφωνα με αυτόν:

Το πρώτο κόμμα πριμοδοτείται και στηρίζεται. Σχηματίζει κυβέρνηση αυτοδύναμη έστω και με διαφορά 0,10% από το δεύτερο (7.000 ψήφοι), ανεξαρτήτως του ποσοστού των μικρότερων κομμάτων.

Το δεύτερο κόμμα, εκτός από την κυβέρνηση, χάνει και 20 περίπου έδρες προς όφελος των μικρότερων κομμάτων που θα περάσουν το όριο 3%.

Κόμμα που θα πάρει κάτω του 3% δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί στη Βουλή.

Έτσι, η κάθε ψήφος είναι χρήσιμη για τα μικρά κόμματα που ελπίζουν σε εκλογή. Από την άλλη, αποκλείεται σχεδόν ο ρυθμιστικός τους ρόλος ή η περίπτωση συγκυβέρνησης (εκτός και αν τα δυο μεγάλα κόμματα πάρουν μαζί κάτω του 38%). * Κανένα κόμμα εκτός του πρώτου δεν μπορεί να υπολογίσει που και πόσες έδρες θα πάρει. Η διαδικασία της "εξομάλυνσης" κατά την β' και γ' κατανομή - όπου τα μικρά κόμματα παίρνουν έδρες από το δεύτερο ώστε να φτάσουν το 70% των εδρών που θα είχαν με την απλή αναλογική - αναμένεται να κρατήσει καιρό και να δημιουργήσει "εκπλήξεις" σε πολλούς υποψήφιους, ευχάριστες ή μη ανάλογα με την περίσταση. Και τούτο γιατί το εκλογικό αυτό σύστημα είναι κατά γενική ομολογία περίπλοκο και απρόβλεπτο, λειτουργεί σαφώς υπέρ του πρώτου κόμματος.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 1993. Οι κάλπες άνοιξαν στις 6.29 π.μ. και έκλεισαν στις 5.55 μ.μ., εφόσον δεν υπήρχε "ουρά". Οι εκλογές διεξάχθηκαν σε ήπιο κλίμα. Από τις 7 μ.μ. αρχίζει η τηλεοπτική μετάδοση των αποτελεσμάτων και γύρω στις 8.30 μ.μ. η άνετη νίκη του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να διαφαίνεται, για να γίνεται όλο και πιο βέβαιη με το πέρασμα της ώρας.

Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγυρίσει στην εξουσία μετά από τέσσερα χρόνια και οι οπαδοί του πανηγυρίζουν ξέφρενα σε όλη την Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ξανά πρωθυπουργός. Η Ν.Δ. ήδη από πολύ νωρίς (8.30 μ.μ.) αποδέχεται ιπποτικά την ήττα δια στόματος Μιλτιάδη Έβερτ. Η σχεδόν 30ετής αντιπαράθεση των και "δεινοσαύρων" την πολιτικής επονομαζόμενων Κ. Μητσοτάκη και Α. Παπανδρέου φαίνεται να λήγει οριστικά με τελικό νικητή τον δεύτερο.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου εκλέγεται σε ηλικία 74 ετών για τρίτη φορά στην πρωθυπουργία (1η το 1981, 2η το 1985) και γίνεται ο 79ος πρωθυπουργός της χώρας. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έγινε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου.

Τα Τελικά αποτελέσματα

(Σε 16608 από 16608 εκλογικά τμήματα. Εγγεγραμμένοι 8972258. Ψήφισαν 7019193. Έγκυρα 6899629. Άκυρα 89161. Λευκά 30403. Συμμετοχή 78,23%).

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 46,88%
Ν.Δ.: 39,30%.
ΠΟΛ. Α.: 4,87%.
Κ.Κ.Ε.: 4,54%.
Συνασπισμός: 2,94%


Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποδέχεται το ίδιο βράδυ στο Ζάππειο Μέγαρο τη λαϊκή ετυμηγορία και συγχρόνως αναγγέλλει την πρόθεση παραίτησής του από την ηγεσία του κόμματος.

Την επομένη υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κων. Καραμανλής τον καλεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Η πρόεδρος του Συνασπισμού Μαρία Δαμανάκη επίσης θα παραιτηθεί, αφού το κόμμα της με ποσοστό 2,94% δεν θα πιάσει, για μερικές χιλιάδες ψήφους, το όριο 3% και θα μείνει εκτός Βουλής.

Ικανοποίηση, συγκρατημένη έστω, στο Κ.Κ.Ε. για το 4,54% που απέσπασε το κόμμα, αναδεικνυόμενο στον μοναδικό εκπρόσωπο της Αριστεράς στη Νέα Βουλή.

Έκδηλη όμως η ικανοποίηση στη νεοσύστατη Πολιτική Άνοιξη, τρίτο κόμμα με ποσοστό 4,87%. Η "έκπληξη" των εκλογών.

Στη νέα Βουλή δεν θα εκπροσωπηθούν τρία κόμματα που το είχαν καταφέρει στις προηγούμενες εκλογές: Η Ομοσπονδία Οικολογικών και Εναλλακτικών Οργανώσεων (1 έδρα), η οποία διαλύθηκε την Άνοιξη του '93. Η ΔΗ.ΑΝΑ., η οποία δεν κατέβηκε στις εκλογές. Ο εκλεγμένος το '90 Θ. Κατσίκης προσχώρησε στη συνέχεια στη Ν.Δ. Η μειονοτική των μουσουλμάνων της Θράκης "Εμπιστοσύνη" που είχε δυο βουλευτές το '90, διασπάστηκε το '92 και ένα μέρος της συγχωνεύτηκε με τον μειονοτικό συνδυασμό "Πεπρωμένο" που έφτασε μόλις το 0,56%. Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων ψήφισε τελικά υποψήφιους των μεγάλων κομμάτων.

Εκτός Βουλής θα βρεθεί και ο "μοιραίος άνθρωπος" για τη Ν.Δ. Γ. Συμπιλίδης, πολιτευτής Κιλκίς με την ΠΟΛ. Α.


Περισσότερα: http://www.livepedia.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 30χρονου αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη δολοφονική επίθεση στην Κυψέλη

Υποβλήθηκε το πρωί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και αναμένεται η έκδοση ιατρικού δελτίου για την κατάσταση της υγείας του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τουλάχιστον 40 νεκροί, πολλοί τραυματίες και δεκάδες αγνοούμενοι ο απολογισμός απο το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ιταλία

Η πόλη Aquila έχει ισοπεδωθεί και οι κάτοικοι την εγκαταλείπουν με κάθε μέσο καθώς φοβούνται μετασεισμούς ενώ ο Μπερλουσκόνι κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ώρες αγωνίας και για τους Έλληνες φοιτητές, ο αριθμός των οποίων στην πόλη ξεπερνά τους 500. Ευτυχώς, πολλοί από αυτούς είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα αφού σήμερα είναι Μεγάλη Δευτέρα για τους καθολικούς και είχαν ξεκινήσει οι διακοπές του Πάσχα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

ΕΣΠΑΣΕ (;) ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΑΕΠΙ

«EUROPATENT=ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΨΕΜΑ»

Η “φιλοτουρκική” πολιτική ΟΜΠΑΜΑ

Πρώτος στο ψηφοδέλτιο ο Παπαθεμελής

Σημειώσεις... της Μαριελίνας Μελά

Πόσο Co2 εκλύουν στην ατμόσφαιρα οι καθημερινές μας συνήθειες;

Γιατί κάποιοι bloggers υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι των ΜΜΕ τους φοβούνται;

Επιστρατεύτηκαν Ομπάμα, Όπρα, Τζόρνταν, Λουγκάνις

ΑΛΕΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 30ΛΕΠΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ - ΤΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ;

Οστά ήρωος πιλότου των Νοράτλας επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 35 χρόνια

Οι νέες φωτογραφίες του Σάκη Ρουβά....

Ο Τραϊανού γράφει για τα golden boys

Για το Facebook ρε γαμώτο...

Ραδιομαραθώνιος της UNICEF κατά της ελονοσίας και τον εμβολιασμό

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτό το αυτοκίνητο πρέπει να το δείτε! - Βίντεο



Μήνυμα αναγνώστη
........
Δούδης Δημήτρης
Μαθηματικός

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...