Ειδήσεις

5 Μαΐ 2009

Δείτε το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου που φτιάχνουν οι Σκοπιανοί

Μήνυμα αναγνώστη


Δείτε πώς φαίνεται το άγαλμα που οι Σκοπιανοί έφτιαξαν στην Φλωρεντία (η φωτογραφία είναι από το εργαστήριο της Φλωρεντίας, όπου αρχίζουν αυτές τις μέρες οι εργασίες της μπρουτζοποίησης). Θα στηθεί στα Σκόπια τον Οκτώβριο!

Συνεχίζεται…
Tο άγαλμα που ο Δήμος Αθηναίων κρατάει επτά χρόνια στις αποθήκες του, τι γίνεται; Θα στηθεί και αν στηθεί, θα στηθεί στην πλατεία Κοτζιά (όχι να κρυφτεί στην Ριζάρειο όπως ακούστηκε, για να βγει και ο Δήμος από την υποχρέωση), ή θα μείνει ακόμα στις αποθήκες;

Κάτι ακούστηκε επίσης ότι η Ελλάδα (Μπακογιάννη- αυτή που δεν αφήνει να στηθεί το άγαλμα του Αλέξανδρου στην Αθήνα), συμφώνησε να πάρουν οι Σκοπιανοί καθεστώς μετακίνησης χωρίς βίζα (καθεστώς Σένγκεν).

Τρικυμία εν Κρανίω!!!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θέλετε να παίξετε δικτυακό παιχνίδι με τους φίλους ή απλά να συνδέσετε κάποια PC για μεταφορά αρχείων;

Έστω ότι έχετε δύο υπολογιστές σε ένα χώρο και θέλετε να τους συνδέσετε μεταξύ τους μέσω της θύρας Ethernet που διαθέτουν και να έχετε έτσι ένα υποτυπώδες δίκτυο, π.χ. για να παίζετε παιχνίδια με κάποιο φίλο που θα έρθει να σας επισκεφθεί. Υπάρχουν δύο λύσεις στις οποίες θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα δικτύου κάθε υπολογιστή και να και να τους κάνετε να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Διαβάστε ποιες είναι αυτές στο: pchands.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στη Βουλή για την παραπομπή του Παυλίδη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω το αποτέλεσμα της διεξαχθείσης μυστικής ψηφοφορίας.

Ψήφισαν συνολικά 298 Βουλευτές.
Ευρέθησαν στην ψηφοδόχο 298 ψηφοδέλτια.
Έγκυρα 298 ψηφοδέλτια.
Άκυρα κανένα.
Υπέρ της άσκησης δίωξης ψήφισαν 146 Βουλευτές.
Κατά της άσκησης δίωξης ψήφισαν 144 Βουλευτές.
Ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ» 3 Βουλευτές.
Ευρέθησαν και 5 ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια.

Συνεπώς, μετά από αυτό το αποτέλεσμα η πρόταση για την άσκηση δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη δεν έγινε δεκτή, διότι δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.Κύριοι συνάδελφοι, δέχεσθε στο σημείο αυτό να λύσουμε τη συνεδρίαση;

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.

Συνεχίζεται...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κηρύσσεται περαιωμένη η συζήτηση για την άσκηση ή μη δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρίου Αριστοτέλη Παυλίδη, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος και της παραγράφου 2 και 3 του άρθρου 157 του Κανονισμού της Βουλής Μέρος Κοινοβουλευτικό και την παράγραφο 2 του άρθρου 6 του ν. 3126/2003 ως προς την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας.


Θα προχωρήσουμε στην ψηφοφορία, η οποία είναι μυστική και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 157 και του άρθρου 73 του Κανονισμού της Βουλής.


Για τη διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας έχει διανεμηθεί το ψηφοδέλτιο για την άσκηση ή μη δίωξης του Αριστοτέλη Παυλίδη στο οποίο αναγράφονται οι φράσεις «ΝΑΙ στην άσκηση δίωξης», «ΟΧΙ στην άσκηση δίωξης» και «ΠΑΡΩΝ».


Επίσης, σας έχουν διανεμηθεί και λευκά ψηφοδέλτια, όπως προβλέπεται από την παράγραφο 2 του άρθρου 73 του Κανονισμού της Βουλής για τη διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας, καθώς και φάκελοι εντός των οποίων τοποθετείται το ψηφοδέλτιο του κάθε συναδέλφου.


Θα σας υπενθυμίσω την πρόταση που έκανα στην αρχή της συνεδρίασης, δηλαδή όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ψηφίσουν υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του συναδέλφου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη πρώην Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα σημειώνουν με σταυρό την προτίμησή τους δίπλα στη φράση «ΝΑΙ στην άσκηση δίωξης».


Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ψηφίσουν για τη μη άσκηση δίωξης του συναδέλφου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, θα σημειώνουν με σταυρό την προτίμησή τους δίπλα στη φράση «ΟΧΙ στην άσκηση δίωξης».Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ψηφίσουν «ΠΑΡΩΝ», θα σημειώνουν με σταυρό την προτίμησή τους δίπλα στη λέξη «ΠΑΡΩΝ».


Με την εκφώνηση του ονόματός του κάθε συνάδελφος θα προσέρχεται στην ψηφοδόχο, όπου θα εναποθέτει το φάκελο με το ψηφοδέλτιο και οι επί της ψηφοδόχου συνάδελφοι θα επιβεβαιώνουν αναφέροντας το όνομα κάθε συναδέλφου που ψηφίζει.


Καλούνται επί του καταλόγου ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής από τη Νέα Δημοκρατία και ο κ. Δημήτριος Λιντζέρης από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Καλούνται, επίσης, επί της ψηφοδόχου ως ψηφολέκτες οι συνάδελφοι κ. Ελευθέριος Αυγενάκης από τη Νέα Δημοκρατία και η κα Συλβάνα Ράπτη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, λόγω της σοβαρότητας της ψηφοφορίας, ζητώ την έγκριση του Σώματος αντί για Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής να έχουμε συμπροεδρία στην Εφορευτική Επιτροπή, το έργο της οποίας θα επιτελέσουν οι Αντιπρόεδροι Γεώργιος Σούρλας και Φίλιππος Πετσάλνικος.


Η Βουλή εγκρίνει;


ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Η Βουλή ενέκρινε ομόφωνα.


Παρακαλώ τους κυρίους ψηφολέκτες να προσέλθουν στην ψηφοδόχο.

Επαναλαμβάνω ότι οι επί της ψηφοδόχου συνάδελφοι θα επιβεβαιώνουν αναφέροντας το όνομα κάθε συναδέλφου που ψηφίζει.
Επίσης, σας γνωστοποιώ ότι στο Προεδρείο έχουν αποσταλεί σφραγισμένες επιστολές από συναδέλφους που βρίσκονται σε αποστολή της Βουλής και της Κυβέρνησης στο εξωτερικό, σύμφωνα με το άρθρο 70 Α΄ του Κανονισμού της Βουλής.

Παρακαλώ τον κ. Γείτονα και τον κ. Σκουλάκη να αλλάξουν θέσεις για να καθίσουν οι συμπροεδρεύοντες στην Εφορευτική Επιτροπή.

Παρακαλώ να αρχίσει η ανάγνωση του καταλόγου.
(ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ)
(NP)
(4KO)
(ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Υπάρχει κάποιος κύριος συνάδελφος, ο οποίος δεν άκουσε το όνομά του; Κανείς. Κηρύσσεται περαιωμένη η ψηφοφορία και παρακαλούνται οι κύριοι ψηφολέκτες να προβούν στην καταμέτρηση και διαλογή των ψηφοδελτίων και την εξαγωγή του αποτελέσματος.
(ΔΙΑΛΟΓΗ – ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ)
(TR)(4NP)

(ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΟΓΗ-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω το αποτέλεσμα της διεξαχθείσης μυστικής ψηφοφορίας.
Ψήφισαν συνολικά 298 Βουλευτές. Ευρέθησαν στην ψηφοδόχο 298 ψηφοδέλτια. Έγκυρα 298 ψηφοδέλτια. Άκυρα κανένα.
Υπέρ της άσκησης δίωξης ψήφισαν 146 Βουλευτές.
Κατά της άσκησης δίωξης ψήφισαν 144 Βουλευτές.
Ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ» 3 Βουλευτές.
Ευρέθησαν και 5 ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια.
Συνεπώς, μετά από αυτό το αποτέλεσμα η πρόταση για την άσκηση δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη δεν έγινε δεκτή, διότι δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.Κύριοι συνάδελφοι, δέχεσθε στο σημείο αυτό να λύσουμε τη συνεδρίαση;

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.

Με τη συναίνεση του Σώματος και ώρα 00.54΄ λύεται η συνεδρίαση για σήμερα Τρίτη 5 Μαΐου 2009 και ώρα 18.00΄ με αντικείμενο εργασιών του Σώματος α) κοινοβουλευτικό έλεγχο, συζήτηση αναφορών και ερωτήσεων και β) νομοθετική εργασία σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που έχει διανεμηθεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ολόκληρη η χθεσινή ομιλία του Αριστοτέλη Παυλίδη στη Βουλή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Το λόγο έχει ο συνάδελφος Αριστοτέλης Παυλίδης για είκοσι πέντε λεπτά ακριβώς.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ίσως κάποιοι από εσάς θα γνωρίζουν ότι έχω φάει τις φουρτούνες με το κουτάλι στο Αιγαίο. Οι συμπατριώτες μου το ξέρουν οπωσδήποτε. Φουρτούνες, πολλά μποφόρ, κύριε Πρόεδρε, αλλά τόσα μποφόρ όσα αυτή η υπόθεση, πρώτη μου φορά. Δεν ζαλίστηκα στο πέλαγος, ζαλίζομαι στη στεριά.Και διερωτώμαι –μ’ αυτά που λέγονται- εγώ είμαι αυτός; Εγώ είμαι ο Αριστοτέλης ο Παυλίδης, που τον λάδωσε ο Μανούσης; Γιατί αυτό λέτε.

Συνεχίζεται…
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Του ιδίου κόμματος...

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Ναι, κύριε συνάδελφε, κάποτε ήμασταν με το Μανούση στο ίδιο κόμμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμπλέουμε με τους Μανούσηδες σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν!
Διότι σήμερα, κύριοι συνάδελφοι, και αυτές τις ημέρες, ποιο είναι το θέμα; Το θέμα είναι κατηγορείται εκείνος που ετήρησε τη νομιμότητα. Γιατί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αν εγώ υπέγραφα του Μανούση αμαρτωλή σύμβαση με ψεύτικα χαρτιά, ποιος από εσάς θα έπαιρνε είδηση το συνεργάτη μου, έναν άλλο φίλο στη Ρόδο, άλλο στην Κω; Το Μανούση θα ξέρετε μόνο που τον κυνηγάει όλος ο κόσμος.
Αν του υπέγραφα τη σύμβαση –επαναλαμβάνω- με ψεύτικα χαρτιά είκοσι εκατομμύρια ευρώ, δεν θα είχαμε ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή. Για όνομα! Φερμουάρ οι Μανούσηδες. Φερμουάρ οι Μανούσηδες! Ετήρησα το νόμο, την τάξη, με αυστηρότητα και με ρίσκο. Το ρίσκο πληρώνω απόψε και όχι μόνο απόψε, μέρες, μήνες. Μου λέγει παλαιός συνάδελφός μας, μη ων σήμερα στη Βουλή, ότι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 προεβλήθη από τα τότε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης –έντυπα κυρίως- για δώδεκα ή δεκαπέντε ημέρες. Μετακύλησαν τα πράγματα, αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η υπόθεση Παυλίδη κρατάει μήνες με ένταση. Εσκέπασε τα πάντα, λες και δεν έχει τίποτε άλλο η Ελλάδα. Έχει το κατοστάρικο Μανούση. Αυτό έχει η Ελλάς, το φημολογούμενο κατοστάρικο Μανούση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπόθεση Παυλίδη. Με ενοχλούσε παλαιότερα και με εξόργιζε, αφού είναι υπόθεση Μανούση. Εγώ πήγα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Παυλίδη για τον Ζαχαρίου; Για το Μανούση πήγα, τον εκβιάζοντα με φωτογραφίες και με άλλους τρόπους.Σήμερα πλέον δεν με ενοχλεί και ξέρετε γιατί; Γιατί ευθύς θα αποτελέσει ζήτημα πολιτικό και κοινοβουλευτικό και πιθανώς και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. (MB) (MT)Τα πρώτα που βγαίνουν, ακούγοντας κάποιους ειδικότερους εμού, είναι ο νόμος «περί ευθύνης Υπουργών». Κάποιοι από σας μου είπαν, δικηγόροι,: «Αν φίλε κύριε Παυλίδη, σε είχαμε πελάτη μας θα σε είχαμε αθωώσει σε μισό πρωινό, με αυτό το παραπεμπτικό». Αυτό μου είπατε εσείς. Παρ’ όλα αυτά, αναγνωρίζοντες την αθωότητα, φθάνετε στο σημείο να δημιουργείτε μέγα ζήτημα που έχει σχέση με την τιμή, την υπόληψη, την πολιτική παρουσία, την προσφορά ετών, -δεν επαναλαμβάνω πόσα- και με οικογένεια. Στην υπόθεση αυτή κατά έναν περίεργο τρόπο ανεμείχθη η οικογένεια Παυλίδη: Η κόρη μου. Διαμέρισμα το 2005. Η υπόθεση φημών και φημολογιών και ισχυρισμών Μανούση ενάμιση χρόνο μετά. Ο αδερφός μου: Αφρική.

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ)Ερωτώ κάποιο εκ των μελών της Επιτροπής: «Εάν υποθέσουμε ότι ο αδερφός μου δεν ήρχετο εις την Ελλάδα, παρέμενε στο Κονγκό, -εκεί ήταν- τι θα πάθαινε;» Απάντηση: «Τίποτα». Δεν σας κάνει εντύπωση ότι προσέτρεξε, κατέθεσε και παρέδωσε; Εδώ είναι το «αμελλητί», και το γνωρίζετε τα μέλη της Επιτροπής. Από τηλεφώνου του ζητούσατε στοιχεία, λογαριασμούς, και σας τα έστελνε αμέσως. Αμέσως! Και ας με διαψεύσει ο οιοσδήποτε ή όποιος μετείχε εις την Επιτροπή των δεκατριών συναδέλφων. Αμέσως, κύριε Πρόεδρε! Τι θέλετε; Λογαριασμούς εδώ, στο κατάστημα της Εθνικής Τραπέζης στη Βουλή; Αμέσως! Τι θέλετε; Αλλού; Αμέσως! Τι θέλετε; Ιδιωτικά συμφωνητικά; Αμέσως, από τηλεφώνου. Από τηλεφώνου! Γνωρίζετε ότι σε άλλες περιπτώσεις για παρόμοιο θέμα ακόμα περιμένετε λογαριασμούς και οι παλαιότεροι ενθυμείστε σε μια άλλη ιστορία του παρελθόντος ότι επήγατε στα δικαστήρια μέχρι να εξαναγκάσετε τη UBS να ανοίξει λογαριασμό. Αμέσως! Αυτό δεν εκτιμάται; Ούτε παρανομίες ούτε άλλο τι. Δεν εκτιμήσατε -όχι εσείς, αναφέρομαι τώρα πολύ γενικά-, δεν εξετιμήθη ότι ένας μετανάστης εναγωνίως προσπαθεί να γυρίσει στον τόπο του. Όλη η δούλεψή του, όλο το βιός του είναι εδώ στην Ελλάδα. Ελλάδα, Ελλάδα, Ελλάδα, Ελλάδα, Κως, νησιά. Εδώ είναι. Εδώ τα βρήκατε, τα βρήκε η Τράπεζα της Ελλάδος. Σας είπε ότι υπάρχει κάτι παράνομο; Ψάξτε όσο θέλετε.

Ανοίξατε δικό μου λογαριασμό -ξέρετε ποιος είναι: η βουλευτική αποζημίωση-, της κόρης μου, της γυναίκας μου, της άλλης κόρης μου. Έγινε τίποτε; Αν οι Υπηρεσίες του κράτους, οι καταδιώκουσες το έγκλημα και κυρίως το οικονομικό έγκλημα, λειτουργούσαν όπως η Επιτροπή -που οφείλω να τη συγχαρώ, δεν διαμαρτύρομαι,- δεν θα είχε μείνει κακοποιός για κακοποιός! Θα είχε κλείσει η Υπηρεσία Διώξεως Ναρκωτικών! Οι χασισέμποροι θα είχαν βρεθεί όλοι από τις τράπεζες! Και εισηγούμαι να αντιγράψουν αυτές οι Υπηρεσίες τη μέθοδο, το σύστημα, την επιμονή των συναδέλφων της Επιτροπής, της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Το εισηγούμαι.

Και τι ευρέθη; Ευρέθη το κατοστάρι του Μανούση; Καταθέτω το πόρισμα της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων της Τραπέζης της Ελλάδος, το οποίο λέει ότι «100.000 ευρώ αναλήφθηκαν μέσω έκδοσης τραπεζικής επιταγής και επανακατατέθηκαν στις 8-1-2007 στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για την μερική αποπληρωμή στεγαστικού δανείου της Αγγελικής Παυλίδου».

Παρακαλώ πάρτε το.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)Εζητήθη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής εκ μέρους των συναδέλφων, των μελών της Επιτροπής, να ανοίξουν λογαριασμοί περιορισμένου χρόνου, δηλαδή Ιανουάριος του 2005 μέχρι Ιούλιος του 2005 στη μία περίπτωση και μετέπειτα 3 Νοεμβρίου του 2006 μέχρι 8 Ιανουαρίου του 2007.

(GK)(2MB) Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άνοιξαν λογαριασμοί πέντε ετών! Θα μπορούσε κάλλιστα –κάλλιστα!- ο αδελφός μου να ασκήσει μέσον νόμιμον και να παρεμποδίσει! Θα περιμένατε ακόμη λογαριασμούς. Καμία αντίδραση. Ανοίξτε ό,τι θέλετε. Ανοίξτε ό,τι θέλετε.

Καταθέτω Πρακτικά της Βουλής, ο κ. Νεράντζης, Πρόεδρος της Επιτροπής, να περιγράφει και να καταλήγει σε κάποιο σημείο: «Ζητείται πλήρης κίνηση των πάσης φύσεως τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί στην Ελλάδα ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος ο Αναστάσιος Παυλίδης για χρονικό διάστημα τάδε» και συμπληρώνει «ε, αυτό, συνάδελφοι, δεν παραείναι;».

Παραήτο! Παρόλα αυτά, ανοίχθηκαν.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Από όλη τη διαδικασία –διαβάζω τα Πρακτικά, μου τα έδιναν κάθε μέρα- πέρασαν είκοσι οκτώ μάρτυρες. Είκοσι οκτώ μάρτυρες! Ουδείς μνημονεύεται εις τα Πρακτικά των συναδέλφων των προερχομένων από τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, ει μη μόνον ο Μανούσης –λες και οι άλλοι δεν κατέθεσαν!- ο Μανούσης, τον οποίο εσείς αποκαλύψατε ότι είναι ψευδομάρτυρας, ότι είναι πλαστογράφος.

Η Επιτροπή έκανε κατάσχεση πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από κατάθεση του διατελέσαντος Προέδρου της εταιρείας του, του Κανταρά από τη Λήμνο, και τον βρήκατε πλαστογράφο!

Στου πλαστογράφου τις καταθέσεις στηρίζεστε; Στου πλαστογράφου τη διακήρυξη, τον ισχυρισμόν ότι έδωσε για να μου δώσουν; Και συνεδριάζει απόψε το Κοινοβούλιο και ερχόμεθα να ψηφίσουμε αν θα παραπεμφθεί ο Παυλίδης, διότι αυτό ισχυρίστηκε κάποια στιγμή ο Μανούσης;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι κωμική η υπόθεση των επιταγών που λέγει ότι έδωσε. Τις καταθέτω εδώ για τα Πρακτικά. Έχω ψαρέψει από τους συναδέλφους σε ερωτήσεις που του έκαναν –είναι κωμική υπόθεση!- μη οπισθογεγραμμένες, έκδοση εμού του ιδίου, ανοικτή ημερομηνία και κατάθεση των υπαλλήλων του που τους είχε δώθε-κείθε! Ξέρεις –λέει- δεν είχαν και αντίκρισμα! Πάρτε τα!

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Δεν είχαν και αντίκρισμα! Μα, μεγαλύτερος κατεργάρης μπορεί να υπάρχει; Συγχωρείστε μου την έκφραση. Και εκβιάζεται, λέει! Εκβιάζεται τώρα αυτός. Εκβιάζεται! Δηλαδή, μα τω Θεώ σας! Ομιλεί για μετρητά. Και από την άλλη μπάντα κλαίγεται «δεν έχω φράγκο στην τσέπη». Τον έχετε ακούσει περιφερόμενο από κανάλι σε κανάλι. Αυτός οδήγησε όλους εμάς, απόψε εσάς –εγώ δεν ψηφίζω- να αποφασίσετε για την επομένη φάση, για το Δικαστικό Συμβούλιο. Ναι, δεν είναι δικαστήριο, αλλά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι πολιτική πράξη. Έγινε πολιτικό ζήτημα. Τα της δικαιοσύνης εγώ είμαι βέβαιος τα έχετε ξεκαθαρίσει. Τα έχετε ξεκαθαρίσει! Τουλάχιστον όσοι με γνωρίζετε δεν πιστεύω ότι υπάρχει στην ψυχή σας ίχνος ότι ο Παυλίδης τα έπιασε! Γνωριζόμαστε!Εγώ για πάρα πολλούς συναδέλφους, όταν σε κάποιαν φάσιν της πολιτικής ζωής των ευρέθηκαν σε δύσκολη θέση, σηκώθηκα εδώ μέσα και είπα: Μα, τι είναι αυτά που κάνετε; Τι είναι αυτά που κάνετε; Όλα τα Ελληνόπουλα είμαστε απατεώνες; Για όνομα το έχει ο Θεός! Μας ψηφίζει ο κόσμος, μας ξαναψηφίζει, μας ματαψηφίζει και μένουμε αιωρούμενοι με υποψίες, επειδή σηκώνεται κάποιος κύριος και λέγει ό,τι λέγει; Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξέρετε ποιος είναι ο κύριος συνήγορός μου; Οι συμπατριώτες μου. Μεγάλη παρηγοριά και δύναμη η στήριξη, όχι μόνο της οικογένειας, των συμπατριωτών μας, των ανθρώπων που μας οδηγούν εδώ.

Καταθέτω επιστολές προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, δημοσιεύσεις δημάρχων –έχουμε κοινοτάρχες ακόμα κάτω- απλών πολιτών, εκπροσώπων συλλογικών οργάνων. Τα καταθέτω για την ιστορία, όχι για να τα διαβάσετε, να υπάρχουν στα Πρακτικά της Βουλής.

Κανένας εκπρόσωπος Κόμματος, κύριοι συνάδελφοι της Αντιπολιτεύσεως, από τα Κόμματά σας –τα Κόμματά σας, άστε τη Νέα Δημοκρατία, τα Κόμματά σας!- δεν ύψωσε φωνή να πει «καλά του κάνετε, τον έχουμε μαρκάρει από χρόνια, είναι λαμόγιο!». Ούτε ένας για δείγμα!

(DE)

(GK)

Οι συνάδελφοί μου εκ της εκλογικής μας περιφέρειας έχουν γνώση απόλυτη και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στάση που εκράτησαν, όχι για να μου κάνουν χάρη. Γνωριζόμαστε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξεκίνησε η ιστορία από τη μεγάλη υπόθεση της ακτοπλοΐας για την οποία ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έχουμε και Παυλίδη Νούμερο Δύο. Έχω να πω γι’ αυτό: Δε σας κάνει εντύπωση ότι η σύγκρουση έγινε μεταξύ Παυλίδη και με τα φιλαράκια και τα πατριωτάκια, τα κομματικά φιλαράκια; Κάποτε ο Μανούσης, που τον είχαμε γνωρίσει στέλεχος -βεβαίως, επικήρυξε τη Νέα Δημοκρατία, τον επικήρυξε και εκείνη, αλλά στέλεχος- ενόμισε ότι με την κομματική σημαία θα αλωνίσει το Υπουργείο. Αυτό ενόμισε.

Και τελικώς, που ευρέθη; Ευρέθη σήμερα να είναι στο χάλι που είναι, να ισχυρίζεται ότι αδικείται -ήδη το είπατε- όπου ήταν σωστό να παίρνει αυτό που δικαιούται, όπου δεν ήταν, ο ανταγωνισμός και, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να έχει εισπράξει κοντά στα 35 εκατομμύρια ευρώ, όχι χαριστικά, από τα δύο Υπουργεία, αλλά γιατί έτσι ο νόμος, η τάξη, το δίκαιο και η τήρηση της αυστηρότητος επέβαλε.

Για τον Παυλίδη Νούμερο Δύο -εκεί είναι τα φιλαράκια, τα πατριωτάκια- έχω να σας πω ότι ενόμισαν ότι ο πατριώτης Υπουργός, κύριε Κοινοβουλευτικέ Εκπρόσωπε, θα άνοιγε το πουγκί του κράτους και θα μοίραζε. «Δώσε και μένα, μπάρμπα». Αμ, δεν ήταν έτσι. Γι’ αυτό, βλέπετε, ο Άρειος Πάγος, όταν εστάλη κατ’ αρχήν ο φάκελος επάνω, απήντησε και όταν ξαναεστάλη τώρα, προ ημερών και τον κατέθεσε στην Επιτροπή, ξανααπήντησε. Και λέει, λοιπόν, ο κύριος Πρόεδρος της Επιτροπής στους συναδέλφους του στην Επιτροπή τα εξής: «Θέλω να σταθώ σε ένα σημείο προς ενημέρωσή σας, επειδή φυλλομέτρησα τη διάταξη αρχειοθετήσεως εκ μέρους του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φωτίου Μακρή, την οποία διάταξη τώρα κατέθεσε ο κ. Παυλίδης και να επισημάνω μόνο ότι στη σελίδα 29 της διατάξεως λέγει: «Τα γεγονότα, αντικειμενικά εξεταζόμενα, λόγω της αοριστίας τους, δε μπορούν να θεμελιώσουν, κατά την έμφρονα κρίση ενός αντικειμενικού κριτή, ικανά στοιχεία για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του Υπουργού».».

Καταθέτω και τη διάταξη και την περικοπή από τα όσα ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νεράντζης είπε.(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Και επίσης, καταθέτω για τον ίδιο διαγωνισμό και τις γραπτές εξηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων -σειρά υπηρεσιακών παραγόντων- οι οποίοι δεν βάζουν το κεφάλι τους στον ντορβά για τον Παυλίδη -για κανένα δεν το βάζουν- και λέγουν για εκείνο το διαγωνισμό: Κως – Νίσυρος – Τήλος – Σύμη – Ρόδος. Στη γραπτή διαπραγμάτευση, το κράτος μας, δια του Υπουργείου, του οποίου είχα την τιμή να προΐσταμαι, εκέρδισε 450.000 ευρώ για το διάστημα περίπου ενός έτους συμβάσεως για τριάντα δρομολόγια άνευ επιδοτήσεως. Πάρτε τα.(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Αυτή είναι η απιστία; Αυτή είναι η κακή διαχείριση; Αυτό είναι το «ζημίωσε το κράτος»;

Κύριε Παπουτσή, το νόμο σας εφαρμόζαμε. Και θέλω να διακηρύξω -δεν ξέρω τι λέτε, έχετε τις απόψεις σας εσείς του Κομμουνιστικού Κόμματος, σεβαστές, αλλά σήμερα έχουμε νόμο, καλός νόμος- πέρασαν τα χρόνια, το ξαναλέω: Κάπου πρέπει να γίνει μία διόρθωση. Φυσικό είναι. Είναι, όμως, καλός νόμος. Διεθνείς διαγωνισμοί. Και για όλα αυτά που σας λέγω τώρα, Μανούσης, εκεί κάτω στα μέρη μας, άλλοι διαγωνισμοί, προδιαγραφές δεν προσεβλήθησαν, διεξαγωγή διαγωνισμού δεν προσεβλήθη, κατακύρωση δεν προσεβλήθη, συμβασιοποίηση δεν προσεβλήθη. Μετά από καιρό δημοσιεύματα και κινείται μηχανισμός, ο οποίος οδηγεί και στη Βουλή.Πάντα ταύτα, όμως -αποφεύγω να αναφερθώ σε άλλα της περιοχής, δεν είναι του παρόντος- πως σχετίζονται με το συζητούμενο θέμα;

(LM)

(DE)

Σχετίζονται, διότι εδημιουργήθη εντύπωση από συκοφαντία. Αναγκάστηκε να καταφύγει στη συκοφαντία, όταν είδε κάποιος –και λυπούμαι που αναγκάζομαι πάλι να αναφέρομαι σε Έλληνα πολίτη- ότι δεν του βγαίνει η κατεργαριά.

Σας καταθέτω ερωτήσεις που έκαμαν οι συνάδελφοι, μέλη της Επιτροπής, προς τον υπ' όψιν μάρτυρα, για να δείτε, να λάβετε μια γνώση του πώς δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση η οποία μετεδόθη στον κόσμο και καλώς είπε η κυρία Μπενάκη ότι αυτή η μετάδοση στον κόσμο μιας εικόνας, οδήγησε στη θέση που περιγράψατε και η οποία ισχύει, είμαι βέβαιος, εκτός Δωδεκανήσου.

Ερωτά, λοιπόν, ο κ. Κουτσούμπας: «Σας είπε ποτέ ο κ. Παυλίδης ότι θα δώσετε οικονομική βοήθεια ή χρήματα στο Ζαχαρίου; ΜΑΡΤΥΣ (Φώτιος Μανούσης): Όχι, δεν μου το είπε». Ο ίδιος το λέει. Το καταθέτω. (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Ο κ. Ντογιάκος στις 29-10-2007 έχει απέναντί του τον υπ' όψιν μάρτυρα και τον ερωτά: «Με ποιους ακριβώς τρόπους σας εκβίασε ο κ. Ζαχαρίου; Με βία, με απειλές σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας, με απειλές βλάβης της επιχείρησής σας ή με κάποιο άλλο τρόπο;». Δηλαδή μεταφέρει δια του ερωτήματος τη σχετική διάταξη του νόμου. Τα λέω καλά, κύριε Υπουργέ;

Απαντά ο Μανούσης: «Κατ’ αρχήν, δεν δήλωσα ποτέ πως ο Ζαχαρίου προσωπικά με εκβίασε». Την ιδία ερώτηση επαναλαμβάνουν μέλη της Επιτροπής, πάλι ο κ. Κουτσούμπας και δίδεται η ιδία απάντηση. Πάρτε τα και αυτά για την ιστορία.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Δεν ισχυρίζομαι ότι διαρκούσης της θητείας μου δεν παρετηρήθησαν και παραλείψεις. Κύριοι συνάδελφοι, προς Θεού! Ίσως να έκαμα και κάποιο σφάλμα, πολιτικό σφάλμα. Αλλά στη διαχείριση υπήρξα αυστηρότατος μέχρις υπερβολής. Και πού; Στην εκλογική μου περιφέρεια. Βρήκα άγονη γραμμή, το Σύμη-Ρόδος. Μόλις μου παρουσίασαν –εσείς το ξέρετε- 500 χιλιάδες διακινουμένους διαρκούντος του έτους, το έκοψα πού; Στους Συμιακούς, αυτούς που είχαν και έχουν ακόμη τη λαϊκής βάσεως εταιρεία. Διότι η άλλη της Τήλου δεν είναι λαϊκής βάσεως. Είναι επιχείρηση με μεγαλομέτοχο μέσα. Τα ξέρετε αυτά.

Είχα πάρει τέτοια φόρα με τις περικοπές, ώστε έφθασα στο σημείο να κάμω κάτι για το οποίο μετενόησα. Σε ένα νησάκι, στα Λέβιθα υπάρχει μία οικογένεια, καμπόσοι, πατέρας, μητέρα και τρία παιδιά, που δουλεύουν μέρα-νύχτα και επιμένουν να είναι εκεί στο νησάκι. Δόθηκε επιδότηση από τον προκάτοχό μου για να πηγαίνει το καϊκάκι από τα Λέβιθα στην Πάτμο. Είχα πάρει τέτοια φόρα που τους έκοψα την επιδότηση. Ξεσηκώθηκε ο κόσμος. Κύριε Πρόεδρε, έβαλα την ουρά στα σκέλια. Πήγα και τους βρήκα -Μεγαλοβδομάδα ήταν- και τους λέω «ήμαρτον». Ξανά νέα διαδικασία και ξαναδόθηκε από το κράτος η επιδότηση που θα έπρεπε να δίδεται χωρίς διαγωνισμό. Έπρεπε να υπάρχει διάταξη, κάποιο συμβούλιο να αποφασίζει κάποιους να τους πληρώσουμε.

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣ).

Και όταν ακούω να λέτε ότι τα 50 ή 60 εκατομμύρια είναι πολλά για τις άγονες γραμμές μελαγχολώ. Δεν μετράτε πόσα κοστίζουν εδώ τα αστικά λεωφορεία Κολιάτσου-Παγκράτι; Δεν μετράτε πόσα πληρώνουμε όλοι εμείς σε αυτή την υπόθεση; Εδώ Σύνταγμα, έξω από το Κοινοβούλιο. Και θα κάνουμε οικονομία τώρα για τα νησάκια; Επί ημερών μου, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, όλο το κονδύλι για τις άγονες γραμμές, που ανέβηκε κάπως, ήταν 73 εκατομμύρια στα τέσσερα χρόνια. Τώρα που άλλαξαν τα δεδομένα, τα πετρέλαια, τούτο και το άλλο, το κράτος μας, εμείς, η Βουλή, δώσαμε εξουσιοδότηση να πληρώσουν παραπάνω. Κύριοι συνάδελφοι, δεν ξοδεύονται όλα, αλλά καλώς ψηφίζουμε και είναι το παράπονο των νησιωτών. Λένε: «Ξοδεύετε, μιλάτε για high way, για Εγνατία, για Ιόνια Οδό. Για μας; Τι σας ζητούμε;». Ας είμαστε, λοιπόν και λίγο μαζεμένοι.

Επί ημερών μου πάντως, όσα έδιδε ο κρατικός προϋπολογισμός, με αυστηρότητα, με έλεγχο...

(AD)(LM)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Έχετε δυόμισι λεπτά ακόμη, κύριε Παυλίδη.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, σημείον έτερον. Γιατί εκράτησες το συνεργάτη σου; Εάν καταγγελία μου έκανε ένας αξιοσέβαστος, ήξερα τι θα κάμω. Σας το ξαναλέγω. Δεν είχα ανάγκη από Σανιδά. Άμα έχεις απέναντί σου αυτόν που περιέγραψα, νισάφι. Αυτό θα ισχύσει και για εσάς μεθαύριο. Συγχωρήστε μου το «για εσάς», για κάποιους άλλους.

Κύριε Πλεύρη, κάματε παρατήρηση κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής λέγοντας «μπαίνει ένας σ’ ένα γραφείο, βγαίνει έξω, λέει «ελαδώσαμε τον κύριο». Άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Άντε να αποδείξετε, κύριοι συνάδελφοι, ότι δεν είστε ελέφαντας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το πόρισμα πού κατέληξε; Δεν συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, αλλά ούτε καν αμυδρές υπόνοιες τελέσεως του αδικήματος που αποδίδεται στον Αριστοτέλη Παυλίδη. Όμως, οι επί του πορίσματος, του κατά πλειοψηφία εξαχθέντος, παρατηρήσεις των εκπροσώπων των υπολοίπων κομμάτων –τους οποίους σέβομαι, διαπίστωσα ότι εργάσθησαν με την ψυχή τους- τι έχουν; Δεν συμφωνεί ο ένας με τον άλλον. Έχουμε τέσσερις διαφορετικές τοποθετήσεις. Τέσσερις διαφορετικές τοποθετήσεις! Από εκεί και πέρα, βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας.

Απόψε θα ψηφίσετε. Τα μαζεύω. Δεν θέλω να κλαίγομαι! Ως εδώ! Αποφασίστε ό,τι νομίζετε! Όμως, στον εχθρό μου δεν εύχομαι να περάσει αυτό που πέρασα εγώ! Λένε στην Κάρπαθο ευχή «μην κακό να σ’ εύρει». Η ευχή σημαίνει να μη σ’ εύρει κακόν τέτοιο».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ούτε στο Μανούση;

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Ούτε στο Μανούση, κύριε Πρόεδρε! Κύριε Πρόεδρε, με ρωτάτε «ούτε στο Μανούση;». Ούτε στο Μανούση! Κατάντια! Ειλικρινώς λυπούμαι! Σε κανέναν! Να μη σας πω τι γίνεται με τη μάνα μου που είναι πάνω από ογδόντα χρονών. Την πήραν στο τηλέφωνο οι «κυνηγοί κεφαλών», οι ερευνητές, να μάθουν για την οικογένεια, να γράψουν. Λέω «καλή μητέρα, τι τους είπες;». «Βρε παιδάκι μου, ευχαριστώ το Θεό γιατί με βοήθησε και έκανα καλά παιδιά», έτσι τους είπε η γριούλα.

(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Κύριε Πρόεδρε του Κοινοβουλίου, κύριοι συνάδελφοι, μεθαύριο, 8 του μηνός, στη Σύμη γίνεται μια εκδήλωση στην οποία αρκετοί από εσάς έχετε μετάσχει. Είναι η επέτειος υπογραφής του Πρωτοκόλλου Παραδόσεως της Δωδεκανήσου από τους Γερμανούς στους Συμμάχους, με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ενθυμείστε τι εκάματε στα πενήντα χρόνια, κύριε Κακλαμάνη και εσείς επί των ημερών σας!

Λήξη Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! Το μεγαλύτερο εθνικό γεγονός για τη χώρα μας! Εμεγάλωσε η Ελλάς! Μεταξύ μας, μεταξύ των τριακοσίων, υπάρχουμε δύο, ο κ. Τάσος Καραμάριος –δεν έχω τίποτε μαζί του, η στάσις του ήταν εξαιρετική, στενοχωρήθηκα γιατί δεν με ενημέρωσε ότι τον πλησίασε ο Μανούσης- και εγώ εγεννήθημεν κατά περίοδο που ακόμη ήμασταν υπό κατοχή. Σκλαβιά ήταν! Εγώ παιδάκι τότε, στα 1945, δεν καταλάβαινα ακριβώς τι γινόταν. Άκουγα πάντως δύο περίεργες λέξεις. Τις συνειδητοποίησα αργότερα το ’48, με την τελετή ενσωματώσεως, ήμουν πέντε χρονών παιδάκι. Ξέρετε ποιες ήταν οι λέξεις; «Ελευθερία» και «Ένωσις». Έξω από τα σπίτια μας είχαμε δύο σημαίες χιαστί, της θαλάσσης και της ξηράς και από κάτω ήταν η λέξις «Ένωσις» και η Ελληνική Σημαία από επάνω! Πραγματική σημαία!

Μεγαλώσαμε μ’ αυτές τις δύο λέξεις, δηλαδή «Ένωση» με τη μητέρα Ελλάδα και «Ελευθερία». Και μας δίδαξαν οι δάσκαλοι –και εδώ μέσα το υπηρετήσαμε όλοι μας, παλαιοί και νέοι συνάδελφοι το υπηρετούμε ακόμη- ότι η ελευθερία πάει χέρι-χέρι με τη δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη! Την άκουσα σήμερα να επαναλαμβάνεται κάθε λίγο και λιγάκι. Δικαιοσύνη!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ψηφίστε ό,τι θέλετε. Είμαι έτοιμος για όλα! Σας ζητώ μονάχα δικαιοσύνη! Δικαιοσύνη, κύριοι συνάδελφοι! Το δίκαιο του πολίτη! Δικαιοσύνη! Τίποτα περισσότερο!

(KO)(4AD)ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Ολοκληρώστε, κύριε Παυλίδη.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Δικαιοσύνη, κύριοι συνάδελφοι!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...