Ειδήσεις

19 Μαρ 2008

Ποια είναι η επόμενη μεγάλη κόντρα που θα... απασχολήσει (1)

Σας πήγε το μυαλό σε μεγαλοδημοσιογράφους;
Σε συγκρουόμενα συμφέροντα μεγαλοεκδοτών;
Μήπως σας πέρασαν από το μυαλό οι Μπόμπολας και Κουρής;
Πονηρούληδες…
Τη στιγμή λοιπόν που οι αφίσες που αναφέρονται στα «εικονικά τιμολόγια του “Alter”» και το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, κάνουν το γύρο των μπλογκς και σχολιάζονται ποικιλοτρόπως, παρελαύνουν αυτήν τη στιγμή στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, αναρτώνται σε δρόμους και δίνονται ως «αποκλειστική» είδηση σε ιστολόγια «φιλικά προσκείμενα» σε αντιπάλους του Μάκη, ενώ κάποια άλλα που τον «συμπαθούν» δεν αναφέρονται καθόλου,
«χάσμα» πάει να δημιουργηθεί ανάμεσα στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πρωτοβουλίας Πολιτών του κυρίου Δημήτρη Γεωργακόπουλου και στην Πρωτοβουλία Πολιτών (είναι μια από τις περίπου 300 οργανώσεις που ανήκουν στην πρώτη) του Γιώργου Λούκα.
Ο πρώτος λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αφίσες γιατί «δε συμμετέχει σε κανέναν κυβερνητικό εκβιασμό στα ΜΜΕ» και ο δεύτερος ότι εκφράζει απόψεις της γνωστής Πρωτοβουλίας Πολιτών.
Αυτή είναι η μεγάλη κόντρα που θα μας απασχολήσει για καιρό.
Και μη βιαστείτε πάλι να φανταστείτε ότι εννοούμε την κόντρα Γεωργακόπουλου – Λούκα.
Εννοούμε απλώς την κόντρα των «μπλόγκερ» που έχουν μπει για τα καλά στο ρόλο των δημοσιογράφων (επειδή η ενημέρωση από αυτούς δεν τους εκφράζει και θέλουν να καλύψουν το κενό(;)), και συμπεριφέρονται πολύ χειρότερα από την πλειονότητά τους (των δημοσιογράφων).
Αφήνουμε εκτός την εγκυρότητα των ειδήσεων που αναρτούν και αναφερόμαστε σε ανταγωνισμούς με αναρτήσεις αριθμών επισκεπτών, σε «αποκλειστικότητες», σε «έκτακτες ειδήσεις» συχνά αδιασταύρωτες, μιμούμενοι δυστυχώς πολύ συχνά, λογικές του κατεστημένου της δημοσιογραφίας που λοιδορούν.
Αυτή λοιπόν είναι η μεγάλη κόντρα που θα μας απασχολήσει για καιρό.
Η κόντρα αρκετών μπλόγκερ μεταξύ τους και κατ΄ επέκταση και των συμφερόντων που ένα μερίδιό τους εξυπηρετεί και η κόντρα των μπλόγκερ με τους δημοσιογράφους επειδή, δυστυχώς, πολλοί από αυτούς θέλουν να γίνουν «χαλίφιδες στη θέση του χαλίφη».
Δηλαδή, η κόντρα της μ…


Έφη Κουλοχέρη

8 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
StudioA-blog είπε...

Γνωρίζετε βεβαίως, πολύ καλά, ότι τίποτα από τα γραφόμενα δεν αφορά σε όλους. Είτε αυτοί είναι δημοσιογράφοι, είτε μπλόγκερ.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dimo74 είπε...

xe xe...
ontos htan poly megalo to skandalo "Zaxopoulos"....

Mono pou oles oi skandalies pou evgale anhkei sto xwro ths
dhmosiografias :-)

Unknown είπε...


Who is Who?


[...] Αν και θεωρώ τον εαυτό μου αποκλειστικώς blogger την ώρα που blogg-άρω οπότε θα ήταν φυσικό να πάρω το μέρος των "συναδέλφων" συμπλόγκερς, ατυχώς είναι γνωστό τοις πάση ότι υπάρχουν πολύ κακοί bloggers. Ακόμα ατυχέστερα όμως, οι κακοί δημοσιογράφοι είναι χειρότεροι των κακών bloggers.[...]

[...] Αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους οι καλύτεροι δημοσιογράφοι περνούν ως αντιρρησίες συνείδησης αργά αλλά σταθερά στο blogging.

Άλλοι πάλι, αισθανόμενοι ότι απειλούνται, το ερμηνεύουν με το εφεύρημα, την γνωστή θεωρία "του χαλίφη στη θέση του χαλίφη", μένει όμως μετέωρο το ερώτημα πάνω από τα κεφάλια τους, "ποιος είναι ο χαλίφης";

Ο Πολίτης ή ο δημοσιογράφος;
Το αίτιο ή το αιτιατό;
Ο αιτούμενος ή ο αιτών;
Ο αμέσως εντελών ή ο εμμέσως εντελλόμενος;

...you're close, so very very close, you're close, but no cigar!

SNB

Διαβάστε το ολόκληρο (μαζί με το audio σχολιο) εδώ.

Ανώνυμος είπε...

re si oi bloggers exoun ta simferonta tous. ti mathame apo tin gomena...

Ανώνυμος είπε...

simplirono: psakse kira mou na vreiw aytoys poy den exoyn simferonta na maw toyw peis kai mas anti na grafeis ta aftonoita. Amma thes na prosfereis ergo... kai ama exeiw ta... etsi kanete oloi . olo theories kai ao ousia...