Ειδήσεις

15 Μαρ 2008

Ανακοίνωση "Πρώτου Θέματος" για την πώληση του 70% των μετοχών

Το «ΘΕΜΑ» και η «ΠΗΓΑΣΟΣ» μαζί

Το «Πρώτο Θέμα» βρέθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες στο στόχαστρο μιας λυσσαλέας και πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα επίθεσης από ορισμένα κυβερνητικά και εκδοτικά –κυρίως ανταγωνιστικά κέντρα- με στόχο να κλείσει.
Η τριετής παρουσία του στον χώρο του κυριακάτικου Τύπου άλλαξε πλήρως τα εκδοτικά δεδομένα της χώρας και δημιούργησε τεράστιες κυκλοφοριακές και εμπορικές αναδιατάξεις στον χώρο του Τύπου.
Το «Πρώτο Θέμα», δέκα εβδομάδες μετά τη συστηματική και οργανωμένη επίθεση που δέχθηκε αλλά και την υπονόμευση και εκ των έσω που απέτυχε παταγωδώς χάρη στη σθεναρή στάση των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων, συνέχισε να βρίσκεται πρώτο σε κυκλοφορία με πάνω από 220.000 φύλλα κάθε Κυριακή, κατά μέσο όρο.
Σήμερα η εφημερίδα αυτή, των συντακτών της και των αναγνωστών της, γυρνάει μία ακόμα σελίδα.
Με μοναδικό κριτήριο την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της και την ενδυνάμωσή της προχωρά σε συνεργασία με την «Πήγασος εκδοτική».
Την πλέον ανεξάρτητη οικονομικά και πολιτικά εκδοτική επιχείρηση της χώρας, που ανήκει στην οικογένεια Μπόμπολα.
Η «Πήγασος Εκδοτική» πρόκειται να αποκτήσει τελικώς το 70% της εφημερίδος.
Χάρη σ’ αυτή τη συνεργασία κατέστη δυνατή η εταιρική αποχώρηση του Μ. Τριανταφυλλόπουλου με την εξαγορά των μετοχών του.
Κατόπιν αυτού, το «Πρώτο Θέμα» και η «Πήγασος Εκδοτική» θα έρθουν σε οριστική συμφωνία συνεργασίας (υπόκειται στους κανόνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού) στο πλαίσιο της οποίας θα κατοχυρώνεται πλήρως η ανεξαρτησία της εφημερίδας και η διατήρηση της φυσιογνωμίας της όπως διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα.
Το «Πρώτο Θέμα» θα εξακολουθήσει να διευθύνεται από την ίδια συντακτική επιτροπή που το εξέδωσε εξαρχής, με επικεφαλής τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Τάσο Καραμήτσο, οι οποίοι έχουν την απόλυτη ευθύνη της εφημερίδας και εγγυώνται τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!

ΤΟ "ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ" ZHTHMA SE ΠΟΣΤ!!! (ευχαριστούμε)


Εφημερίδα "ο Πρώτος Κομιστής του Μαξίμου"

...με μόνο 30% κόμιστρα.


Εσείς, για την ενημέρωσή σας, ποια εφημερίδα επιλέγετε;


Την... "δεν είμαι εγώ ο κομιστής"
ή οποιαδήποτε άλλη;

Ανώνυμος είπε...

επιλέγo

ο Πρώτος Κομιστής του Μαξίμου"
με μόνο 30% κόμιστρα.

Unknown είπε...

ε, αφού "αιπηλαίγοις"... δηκέομά σου ήνε...