Ειδήσεις

1 Απρ 2008

Πληρώθηκαν και σταμάτησαν μετά από 19 μέρες την απεργία πείνας οι Έλληνες εργάτες, στη Γαλλία

Με το θέμα είχαμε ασχοληθεί και με παλιότερες αναρτήσεις μας:Και χαρήκαμε όταν διαβάσαμε ότι η ιδιοκτήτρια των ναυπηγείων του Σεν Ναζέρ, αποφάσισε μετά από σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχία, να πληρώσει επιτέλους τους τρεις Έλληνες εργάτες.
Αφού πήραν τις επιταγές με το διεκδικούμενο ποσό των 8.000 ευρώ για τον καθένα, ανακοίνωσαν ότι από σήμερα το βράδυ τερματίζουν την απεργία πείνας (ύστερα από 19 μέρες) αλλά θα παραμείνουν στο Σεν Ναζέρ τουλάχιστον για επτά ακόμη μέρες για να ακολουθήσουν το ειδικό διαιτολόγιο που θα τους επιτρέψει να αρχίσουν εκ νέου να τρέφονται φυσιολογικά.
Οι τρεις αμμοβολιστές άφησαν την Θράκη, ξενιτεύτηκαν στο Σεν Ναζέρ της Γαλλίας και δούλεψαν σκληρά. Κάποια στιγμή ο εργοδότης τους είπε ότι είναι κουρασμένοι και πως είναι καλύτερα να γυρίσουν στην Ελλάδα.Όταν ζήτησαν τα χρήματα τους απάντησε, πάρτε τα λεφτά για το εισιτήριο της επιστροφής και μόλις φτάσετε στην χώρα σας, θα σας στείλουμε ό,τι σας χρωστάμε.Οι αμμοβολιστές αρνήθηκαν. Φορώντας τις φόρμες της δουλειάς ξεκίνησαν απεργία πείνας έξω από το δημαρχείο της πόλης.