Ειδήσεις

13 Μαΐ 2008

Από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α. διαγράφηκε Αλέξης Κούγιας για διαχρονική προσβολή του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος

Από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών διαγράφηκε σήμερα το απόγευμα ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας για διαχρονική προσβολή του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος. Η απόφαση θα κριθεί οριστικά από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπου θα παραπεμφθεί αυτεπάγγελτα. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο Αλέξης Κούγιας παρά το γεγονός ότι έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά τρεις φορές με προσωρινή παύση, συνεχίζει την αναξιοπρεπή συμπεριφορά για δικηγόρο. Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμφθηκε ο Κούγιας από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Παξινό, όπως έχει υποχρέωση από τον Κώδικα Δικηγόρων. Ο Κώδικας Δικηγόρων προβλέπει ότι εφόσον εις βάρος δικηγόρου έχουν επιβληθεί τρεις πειθαρχικές ποινές προσωρινής διαγραφής μικρότερες των έξι μηνών η καθεμιά, υποχρεούται να παραπέμψει τον εν λόγω δικηγόρο στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστική διαγραφής. Να σημειωθεί ότι ο Κούγιας έχει και δικαίωμα να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της πειθαρχικής απόφασης.
.
Πηγή: ΑΠΕ

18.01.2005
Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό του ΔΣΑ παραπέμφθηκε από τον κ. Παξινό ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, για αναξιοπρεπή συμπεριφορά κατά παράβαση του Κώδικα περί Δικηγόρων.
Ο κ. Κούγιας, σε τηλεοπτική εκπομπή που αφορούσε στα παραδικαστικά κυκλώματα, κατήγγειλε αορίστως ότι στο χώρο της Δικαιοσύνης δρουν κυκλώματα χρηματιζόμενων ομοφυλόφιλων δικηγόρων και δικαστών, τα οποία επιτυγχάνουν την ευνοϊκή μεταχείριση κατηγορουμένων. Ο κ. Κούγιας πρόσφατα καταδικάστηκε αμετάκλητα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο σε προσωρινή παύση δύο μηνών για ανάρμοστη συμπεριφορά, που ανάγεται στην ενέργειά του να πηδήξει τα κάγκελα για να μπει σε τηλεοπτικό σταθμό.

13.5.2005
Με την πειθαρχική ποινή της προσωρινής αργίας 6 μηνών τιμωρήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Αλέξης Κούγιας για την επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γρηγόρη Βαλλιανάτου στο Κολωνάκι.