Ειδήσεις

27 Μαΐ 2008

Στην Αυστραλία εκατοντάδες Σκοπιανοί διαδήλωσαν κατά της χώρας μας με υβριστικά συνθήματα και επεκτατικούς χάρτες

Με μεγάλα γράμματα εμφάνιζαν το σύνθημα «Έλληνες φασίστες» σε φορητό ηλεκτρονικό πίνακα καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας, ενώ νωρίτερα είχαν επιτεθεί και τρομοκρατήσει Έλληνες της περιοχής.
Την ίδια ώρα, Σκοπιανός επίσκοπος ξέσπασε σε εθνικιστικό παραλήρημα μιλώντας στον «Alpha».
Στα δεκάδες πανό που κρατούσαν οι Σκοπιανοί κατά την διάρκεια της διαδήλωσής τους στην Αυστραλία, ήταν εμφανείς οι επεκτατικές βλέψεις και ο αλυτρωτισμός. Σε ένα πανό οι Σκοπιανοί έγραφαν ότι «η Θεσσαλονίκη θα είναι ξανά η πρωτεύουσα της Μακεδονίας», ενώ σε άλλο αναφερόταν ότι «αυτή είναι η πραγματική Μακεδονία» και απεικονιζόταν ένας κόκκινος χάρτης χώρας, που περιλαμβάνει τα Σκόπια, την Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη τη Χαλκιδική.
Ο πρόεδρος της Μακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας, Δημήτρης Μηνάς μιλώντας στον «Alpha» σχολίασε, ότι για τους Έλληνες ομογενείς δεν είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά, αφού οι Σκοπιανοί κάνουν συχνά τον τελευταίο καιρό τέτοιου είδους διαδηλώσεις και εξέφρασε την δυσφορία του, για το ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν ενισχύει τις δικές τους πρωτοβουλίες κατά του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών.
Λίγο αργότερα οι πιο φανατικοί κρατούσαν μία Ελληνική σημαία, στην οποία στην θέση του ορθόδοξου σταυρού είχαν τοποθετήσει μία σβάστικα.
Στην διαδήλωση τα υβριστικά συνθήματα ήταν πολλά. Σε πανό αναφερόταν ότι «εμείς οι Μακεδόνες θέλουμε μόνο ό,τι μας ανήκει», ενώ παιδιά κρατούσαν πανό που έγραφαν «το όνομα μας, το δίκιο μας», «Μακεδονία και Μακεδόνες για πάντα» και «Έχουμε μόνο ένα όνομα: Μακεδονία».
Οι Σκοπιανοί τα έβαλαν και με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, καλώντας την να αναγνωρίσει της χώρα τους με το όνομα «Μακεδονία».
Σε πανό που κρατούσαν αναγραφόταν χαρακτηριστικά το σύνθημα: «Ο κόσμος αναγνωρίζει την Μακεδονία. Εμπρός Αυστραλία. Πού στο διάολο είσαι εσύ;».
Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις προκλήσεις του σχισματικού Αρχιεπίσκοπου Στεφάν, που υποστήριξε ότι η Θεσσαλονίκη ανήκει στα Σκοπιανά εδάφη, το δεξί του χέρι, ο επίσκοπος Κλίμεν μιλώντας στον «Alpha» κάνει λόγο για σλαβική γλώσσα, που εξαφάνισαν εσκεμμένα οι Έλληνες στη Φλώρινα.
Αλλά και ένας από τους κορυφαίους Σκοπιανούς ιστορικούς, ο Γιόβαν Ντόνεφ, ρίχνει «λάδι στην φωτιά» προκαλώντας ακόμα περισσότερο. «Μας φιμώσατε και δεν δίνετε στοιχεία για τους Σλάβους που ζουν και μιλούν την γλώσσα τους» υποστηρίζει. Καλεί δε την Ελληνική κυβέρνηση να κάνει απογραφή του «μακεδονικού» πληθυσμού στην Ελλάδα. Οι Σκοπιανοί αναμένεται να επαναλάβουν τέτοιου είδους συλλαλητήρια τόσο στην Αυστραλία, όσο και στην Ευρώπη.
Πληροφορίες λένε, ότι τα συνθήματα τους θα είναι ακόμα πιο προκλητικά, αφού στόχο έχουν να προκαλέσουν αντιδράσεις, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές στη χώρα τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακολούθησα το αποψινό δελτίο στον Αλφα και την συνέντευξη του Ζακύνθου. Καταρχήν μπράβο στην κυρία Σταη για την αντιμετώπιση της στις δηλώσεις του σχετικά με τα λεγόμενα Ανθιμου.

Θα πρέπει να σας πω οτι η πλειοψηφία των Ελλήνων (εκτός κάποιοων συγκεκριμένης ιδεολογικής κατεύθυνσης) και ειδικά στην Ελληνική διαδυκτιακή σφαίρα, είναι αρνητικότατες και για τον Ζακύνθου (και τα άπλυτα του) και για τον Ιερόνυμο, και μέχρι σήμερα δείχνει οτι η δρόμος που χάραξε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν ο πιο επιθυμητός και ηρωικότερος. Ο Ανθιμος δεν απάντησε απλά σε έναν τρελό σκοπιανο παπα, αλλά σε μια σοβαρότατη επεκτατική πρόκληση με την ανοχή του Πάπα!

Και δεν απαντάει η Εκκλησία; Και δεν πρέπει να απαντήσει ο Ανθιμος σε αυτήν την συμπεριφορά και την ύποπτη σιωπή που προωθείται απο όλο το φάσμα της Αριστεράς και την Ντόρα Μπακογιάννη;

Γιατί δεν λένε τι έκανε ο Ιερόνυμος στην Κωνσταντινούπολη και οτι συζητήθηκε άρση του Αυτοκέφαλου για να περάσει η Ελλάδα στην δικαιοδοσία του Τουρκου νομάρχη; Πεταξε η Στάη μια φράση όλο νόημα και ο Ζακύνθου έκανε την πάπια!

Γιατί δεν λένε τι έκανε το Σύριζα μαζί με αναρχοαριστερούς στο συλλαλητήριο στα Σκόπια και οτι έχει προσφέρει ανοιχτά αναγνώριση και υποστήρηξη στους Σκοπιανους και στο Ουράνιο Τόξο;

Ανώνυμος είπε...

Επίσης απαράδεκτη και η συμπεριφορά του Κακαουνάκη εχθες!

Ακου τι είπε το άτομο: Γιατί να μιλάει ο Ανθιμος για το Σκοπιανό (που στο κάτω κάτω εμεις είμαστε στα σύνορα)και δεν μίλησε λεει...για την ακρίβεια!

Δεν ξαναγυρνάει το Πασόκ Κακαούνα..

Που να ήξερες εσύ τι πιστεύει ο κόσμος για σενα!