Ειδήσεις

9 Σεπ 2008

Δυστυχώς, τα κουτάβια που γεννήθηκαν στην παράνομη χωματερή, δε γλύτωσαν από τα «όρνεα του Γκολφ»Δεν είχαν περάσει ούτε δύο ώρες από την ανάρτηση του βίντεο για την υιοθεσία τους και ούτε 48 ώρες από τότε που αποφάσισαν να εξερευνήσουν το κόσμο και να βγουν από τη φωλιά τους που ήταν μέσα στη χωματερή, δεν ήταν καλά-καλά ούτε 20 ημερών, δεν γνώριζαν όμως για τα άσπρα κολλάρα...Σήμερα και μετά από ενδιαφέρον που έδειξαν φίλοι του «Κανέλλου» να τα πάρουν σπίτι τους, πήγαμε από εκεί και βρήκαμε τη μάνα τους να κλαίει και τα κουτάβια να λείπουν. Όταν ρωτήσαμε τους εργαζόμενους στο Γκολφ Γλυφάδας τι έγιναν τα κουτάβια…
…….

Συνεχίζεται…

μας είπαν μια εκδοχή ότι η Β. Σπηλιωπούλου μέλος γκολφ Γλυφάδας, τα πήρε για να τα στείλει στη Λάρισα και ότι σκοπεύει να πάρει και τη μάνα τους να της τραβήξει το γάλα και να τη στειρώσει.
Απευθυνθήκαμε στα γραφεία του γκολφ και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί με τη Β. Σπηλιωπούλου, παρουσία μας, ακούσαμε τη δεύτερη εκδοχή από την ίδια.

Ότι πήρε τα κουτάβια για να τα εμβολιάσει. Είναι γνωστό και στον αδαή, ότι ο εμβολιασμός των κουταβιών, για να έχει αποτέλεσμα, γίνεται μετά τις 45 μέρες από τη γέννησή τους.
Από την ίδια και μέσω της ομοσπονδίας του Γκολφ, μάθαμε ότι για τα κουτάβια και τη «τύχη» τους, υπάρχει η συναίνεση του Κώστα Καραγιάννη, διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Γκολφ Γλυφάδας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Κ. Καραγιάννη, βεβαίωσε ότι τα πήρε η Β. Σπηλιωπούλου και ότι δεν ευθύνεται το Γκολφ, η Δημοτική επιχείρηση και κατ΄ επέκταση ο Δήμος Γλυφάδας.
Τελικά, φτάσαμε στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας για να κατατεθεί μήνυση για αρπαγή, βασανισμό με το βίαιο απογαλακτισμό τους και απομάκρυνση από την μητέρα τους και πιθανή θανάτωση των κουταβιών, αφού δεν μπορούσε κανείς να αποδείξει ότι τα κουτάβια είναι κάπου ασφαλή και ζωντανά.Εκεί ακούσαμε και την τρίτη εκδοχή της εν λόγω κυρίας... την οποία μας μετέφεραν οι αστυνομικοί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί της. Τα κουτάβια διοχετεύτηκαν σε συνεννόηση με τους υπευθύνους του Γκολφ Γλυφάδας, σε διάφορα σπίτια στη Γλυφάδα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η εν λόγω κυρία ισχυρίστηκε ότι βρέθηκαν δέκα σπίτια να υιοθετήσουν τα κουτάβια, αρνήθηκε να τα επιστρέψει και αρνήθηκε το αυτονόητο που ορίζει ο νόμος για τα αδέσποτα, να πει με ποια δικαιοδοσία πήρε τα κουτάβια και με ποιες διαδικασίες αυτά υιοθετήθηκαν.
Να σημειωθεί ότι το γήπεδο γκολφ σύμφωνα με την Νομαρχία είναι δασική έκταση και άλσος άρα παράνομα κλεισμένο από την ελεύθερη κοινοτική χρήση και ο σταθμός μεταφόρτωσης (χωματερή) βρίσκεται σε δασική έκταση και στην ευθεία του αεροδιαδρόμου του Ελληνικού κάτι που απαγορεύεται και το γκολφ θεωρείται δημοτικός άλσος αν και πρόκειται για καταπάτηση του Δήμου Γλυφάδας στη δασική έκταση όπως έχουν κάνει και διάφοροι άλλοι στην περιοχή.


Από: skiloloi