Ειδήσεις

19 Σεπ 2008

Αντί πιστοποιητικού του έδωσαν… κηδειόχαρτο!

Μεγάλο χουνέρι έπαθε χθες Βολιώτης μάγειρας, κάτοικος Ν. Ιωνίας, ο οποίος ζήτησε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το δήμο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τις εξετάσεις της κόρης του στο Λιμενικό. Ακόμα… τσιμπιέται ο Στέφανος Βαΐτσης, για να διαπιστώσει αν είναι ζωντανός ή νεκρός μετά το χθεσινό του πάθημα. Ο πολύτεκνος πατέρας 4 παιδιών, που εργάζεται ως μάγειρας σε γνωστό εστιατόριο του Βόλου, χρειάστηκε βεβαίωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), προκειμένου να κατατεθεί στο φάκελο της υποψήφιας για το Λιμενικό κόρης του, ώστε να τύχει της μοριοδότησης των πολυτέκνων.
……..
Συνεχίζεται…

Επειδή η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων υποψηφίων λήγει σήμερα 17 Σεπτεμβρίου, ο πατέρας της υποψήφιας πλήρωσε για συστημένη επιστολή, προκειμένου να τη λάβει εγκαίρως. Ως γνωστόν η Συνομοσπονδία Πολυτέκνων απευθύνεται στον οικείο δήμο, παίρνει το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και εκδίδει τη σχετική βεβαίωση.


Ο κ. Βαΐτσης, παραλαμβάνοντας από το γραφείο πολυτέκνων Βόλου τη βεβαίωση της ΑΣΠΕ, με οδυνηρή έκπληξη διαπίστωσε ότι σ΄ αυτήν αναγραφόταν το εξής: «Ο πατέρας Βαΐτσης Στέφανος απεβίωσε»! Μετά το πρώτο σοκ επικράτησε εκνευρισμός με δεδομένη και τη λήξη προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών και η υπάλληλος του γραφείου πολυτέκνων δήλωσε ότι πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ούτε μπορεί να ζητήσει νέα βεβαίωση από την ΑΣΠΕ μέχρι σήμερα, διότι θα έπρεπε να έχει προηγηθεί η έκδοση νέου πιστοποιητικού από το δήμο Ν. Ιωνίας.

Ο παθών συμπολίτης διάβασε και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που είχε εκδώσει ο Δήμος Ν. Ιωνίας και πράγματι διαπίστωσε ότι αναφέρεται πως έχει… πεθάνει. Απελπισία και θυμός κυρίευσαν τον 57χρονο μάγειρα, ο οποίος έμπλεξε με πιθανότατα άσχημα αποτελέσματα για την επαγγελματική αποκατάσταση της κόρης του χωρίς να έχει καμία ευθύνη.

Μιλώντας χθες το απόγευμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, που τον συνάντησε στο γνωστό εστιατόριο της παραλίας του Βόλου, όπου εργάζεται, ο κ. Στέφανος Βαΐτσης δεν είχε λόγια να εκφράσει την απογοήτευσή του για το πρωτοφανές πάθημά του. «Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πιθανότατα σήμερα η κόρη μου θα καταθέσει τα χαρτιά, αφού παρά την ανοησία να με αναγράφουν ως πεθαμένο, η πολυτεκνική ιδιότητα της υποψήφιας κόρης μου αποδεικνύεται, αλλά έχω το φόβο μήπως στη συνέχεια ακυρωθεί από τη διασταύρωση άλλων χαρτιών που θα δείχνουν ότι είμαι νεκρός και ακυρωθεί η υποψηφιότητά της. Πιθανότατα να καταφύγω και στον Εισαγγελέα, δεν ξέρω, θα δω τι εξέλιξη θα έχει σήμερα η κατάθεση των δικαιολογητικών της κόρης μου. Πάντως δεν είναι και λίγο, ούτε και εύκολο να πληροφορείσαι αυτοπροσώπως από αρμόδιες υπηρεσίες ότι είσαι νεκρός!»

Είναι προφανές ότι κάποιο τραγικό λάθος έχει γίνει στην υπηρεσία δημοτολογίου του δήμου Ν. Ιωνίας, το οποίο πρέπει άμεσα να διορθωθεί, προκειμένου να μην υπάρξουν κι άλλες συνέπειες για το συμπολίτη.

Από: http://www.taxydromos.gr/