Ειδήσεις

29 Νοε 2008

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Στη φωτογραφία βλέπετε το γηραιότερο άνθρωπο του κόσμου, την Έντνα Πάρκερ στις 28 Αυγούστου 2007.

Η γιαγιά που είχε γεννηθεί στις 20 Απριλίου του 1893 στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, πέθανε την πρασμένη Τετάρτη, στο σπίτι της, σε ηλικία 115 ετών και 220 ημερών.
Το ρεκόρ του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο κατέχει πλέον η Μαρία Ντε Ζεζούς από την Πορτογαλία, η οποία έχει γεννηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου του 1893, είναι δηλαδή, λιγους μήνες μικρότερη από την Πάρκερ.
...........
Συνεχίζεται...

Η Μαρία ντε Ζεζούς, η οποία κατάγεται από πολύ φτωχή οικογένεια, έχασε σε ατύχημα την όρασή της από το ένα μάτι όταν ήταν ακόμα παιδί και εργάστηκε στα χωράφια από τα 12 χρόνια της, χωρίς να πάει ποτέ στο σχολείο, εξηγεί στην εφημερίδα Diario de Noticias η 84χρονη κόρη της Μαρία Μανταλένα.Μετά το γάμο της η Μαρία ντε Ζεζούς εγκαταστάθηκε με τον σύζυγό της στο Κορούζο, σε μικρή απόσταση από τη γενέτειρά της, το χωριό Ουρκουέιρα, και απέκτησε έξι παιδιά, "χωρίς ποτέ να αρρωστήσει, ούτε να πάρει το παραμικρό φάρμακο".Χήρεψε στα 57 της χρόνια και όταν συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής, η Μαρία εξέφρασε την επιθυμία να μάθει ανάγνωση και γραφή. "Ήρθε ένας δάσκαλος για μερικούς μήνες, αλλά", όπως λέει με λύπη η κόρη της, "δεν τα κατάφερε ποτέ".