Ειδήσεις

30 Νοε 2008

Τα μυστικά του επαγγέλματος του κουλουρά

Εξήντα λεπτά βρίσκουμε το κουλούρι στους δρόμους της Αθήνας, όσο δηλαδή, μια φρατζόλα ψωμί.
Όσο για το μεροκάματο του κουλουρά αυτό κατά τα λεγόμενα του Σταμάτη Μέλλου, προέδρου των μικροπωλητών σε μερικές περιπτώσεις αγγίζει και τα 10.000 ευρώ.
Το ζήτημα όμως που ανακύπτει είναι το ποιοι διαχειρίζονται αυτά τα πόστα πώλησης κουλουριών.
Κατά τους μικροπωλητές η μέθοδος της δημοπρασίας για τη διανομή των πόστων ουσιαστικά τους αποκλείει αφού δεν μπορούν να «χτυπήσουν» τους αρτοποιούς και τους επιχειρηματίες στη δημοπρασία.
Πήγαμε στα πόστα των κουλουράδων και σε αρκετά από αυτά βρήκαμε υπάλληλους να τα δουλεύουν. Ενώ έγγραΠώφο του υπουργείου Ανάπτυξης τονίζει ότι οι δήμοι και οι κοινότητες δεν πρέπει να δημοπρατούν τις θέσεις για το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο αλλά πρέπει να τις κληρώνουν βάση νόμου (3377/2005) σε όσους έχουν άδεια για αυτό.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι η διαδικασία των δημοπρασιών είναι απολύτως νόμιμη βάση ενός παλαιότερου νόμου του 1080/1980.
.........
Συνεχίζεται...

Μετά το ρεπορτάζ μας, έγινε έκτακτη συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα και εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου:


Στον Αγ. Ι. Ρέντη και στα γραφεία του Σωματείου μας, σήμερα ημέρα Σαββάτο 29/11/2008 και ώρα 17:00 συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. ύστερα από το ρεπορτάζ της εκπομπής studio A που αφορούσε τα υπαίθρια πόστα των ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ – ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΩΝ που έχει εκχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων κατά παράβαση του άρθρου 1, Ν.3377/05.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ :


1. Λήψη- Απόφασης: Για Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του δημάρχου Αθηναίων για παράβαση καθήκοντος.

2. Λήψη- Απόφασης: Για Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής για παράβαση καθήκοντος.3. Λήψη- Απόφασης: Για Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά των μελών της δημαρχιακής επιτροπής που έχουν ψηφίσει για την δημοπράτηση των υπαίθριων χώρων που προορίζονται για στάσιμο υπαίθριο εμπόριο κατά παράβαση του άρθρου 1, Ν.3377/05.


4. Λήψη- Απόφασης: Για ορισμό ημερομηνίας για συμβολική κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου στην πλατεία Γκοτζιά.


5. Λήψη- Απόφασης: Για την αγορά 2.000 Κουλουριών όπου και θα μοιραστούν ΔΩΡΕΑΝ στους καταναλωτές την ημέρα της κατάληψης του δημαρχιακού μεγάρου.


6. Λήψη- Απόφασης: Για κατάθεση αναφοράς στο Σώμα Εκλεκτών Δημόσιας Διοίκησης κατά του Δήμου Αθηναίων.


7. Λήψη-Απόφασης: Για ψήφισμα διαμαρτυρίας στους

α) κ. Πρωθυπουργό

β) Υπουργό Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης

γ) Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων

δ) Προέδρους Κομμάτων


Ακριβές Αντίγραφο

Ο Πρόεδρος
\
Σταμάτιος Γ. Μέλλος

Του Μιχάλη Αραμπατζόγλου