Ειδήσεις

5 Νοε 2008

Κατέθεσε σήμερα ο Αυγουστίνος Δημητρίου για την υπόθεση «Ζαρντινιέρα»: Πίστευα ότι θα με σκοτώσουν. Μου έβαλαν χειροπέδες και συνέχισαν να με χτυπούν

«Ενώπιος ενωπίω» με τους αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι «πρωταγωνίστησαν» στον ξυλοδαρμό του, βρέθηκε ο 26χρονος Κύπριος Αυγουστίνος Δημητρίου, καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, που εκδικάζει την υπόθεση, γνωστή ως υπόθεση «Ζαρντινιέρα».
Κατά τη διάρκεια της 2ωρης κατάθεσής του, ο νεαρός Κύπριος κλήθηκε να ανακαλέσει στη μνήμη του και να περιγράψει λεπτομερώς τις στιγμές που βίωσε το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006, υποδεικνύοντας χωρίς επιφύλαξη στο δικαστήριο τους αστυνομικούς, που τον ξυλοκόπησαν «απρόκλητα» -κατά τον ίδιο- στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
…………
Συνεχίζεται…
«Ζούσα ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, ως φιλοξενούμενος στο σπίτι Κύπριου φίλου μου στην περιοχή της Τούμπας», ανέφερε στην αρχή της κατάθεσής του ο 26χρονος, που εγκαταστάθηκε για σπουδές στην πόλη, αλλά μετά το περιστατικό διέκοψε τα μαθήματα και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Αναφερόμενος στην επίμαχη βραδιά, είπε: «Μου τηλεφώνησε ένας φίλος και κατεβήκαμε βόλτα με το μηχανάκι του στο κέντρο της πόλης. Αφήσαμε το μηχανάκι στην Καμάρα, απ' όπου συνεχίσαμε με τα πόδια με μέτωπο τα Πανεπιστήμια. Περάσαμε μπροστά από αστυνομικούς και σταματήσαμε για τσιγάρο. Ξαφνικά, έπεσαν δακρυγόνα και είπαμε να φύγουμε. Δεν ήμασταν μόνοι, περνούσε κι άλλος κόσμος».

Για τον ξυλοδαρμό του, κατέθεσε μεταξύ άλλων: «Καθώς περπατούσα ήρθαν πάνω μου 6-7 άτομα. Ένας απ' αυτούς, χωρίς να πει ποιος είναι, άρχισε να μου δίνει μπουνιές και να μου βάζει τρικλοποδιά. Αυτό έγινε μπροστά στο ξενοδοχείο ABC. Στη συνέχεια, άρχισαν να με χτυπούν με χέρια και πόδια και οι άλλοι. Εκλιπαρούσα για βοήθεια. Έπεσα κάτω και συνέχισαν να με χτυπούν στο πρόσωπο και το κεφάλι. Ήταν όλοι με πολιτικά ρούχα. Τους ζητούσα εξηγήσεις. Στη συνέχεια, με μετέφεραν στην οδό Αγγελάκη, όπου συνέχισαν να μου ρίχνουν ξύλο. Πίστευα ότι θα με σκοτώσουν. Μου έβαλαν χειροπέδες κι ακόμη και τότε συνέχισαν να με χτυπούν. Με μετέφεραν με πολιτικό Ι.Χ. σε αστυνομικό τμήμα και τρεις ώρες αργότερα, σε νοσοκομείο».

Οι δύο αδελφές του Κυπρίου πρώην σπουδαστή αναφέρθηκαν στα ψυχικά τραύματα, που άφησε το περιστατικό στον αδελφό τους. «Από εκείνο το βράδυ η ζωή του έχει αλλάξει. Είναι κλεισμένος στο σπίτι και δεν βγαίνει», είπε η μεγαλύτερη εξ αυτών, ενώ η άλλη πρόσθεσε: «Εδώ και 2 χρόνια παλεύουμε να τον συνεφέρουμε». Εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι ο 26χρονος δεν συμμετείχε σε κανένα επεισόδιο εκείνο το βράδυ. Περιγράφοντας τη στιγμή που τον αντίκρισαν στο κρεβάτι του νοσοκομείου «Γεννηματάς» είπαν: «Το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο και έλεγε συνεχώς ότι δεν έκανε τίποτα».

Στο δικαστήριο κατέθεσε, επίσης, ο φίλος του 26χρονου που τον συνόδευε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.


Από: ΑΠΕ

3 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...


Της δικαιοσύνης ήλιε ανόητε...

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τον ξυλοδαρμό του φοιτητή στην Θεσσαλονίκη κρατούσα μερικές επιφυλάξεις αν είχε δίκιο η όχι.
Μετά από το video που βλέπω εδώ εξαγριώθηκα με ένα τσούρμο ρεμάλια που πέσανε επάνω σε τέσσερα παιδιά ( ευτυχώς το ένα την κοπάνισε ) και τους ξυλοφόρτωσαν με τις γνωστές συνέπιες.
Έχω τρείς γιούς στην ηλικία των παιδιών αυτών, και δεν ξέρω αν στην θέση του παιδιού που έφαγε το ξύλο ήταν κάποιο παιδί μου τι θα έκανα;
Αίσχος και ντροπή για τα αποβράσματα που ντροπιάζουν την Αστυνομία.
Το παίζουν τσαμπουκάδες εκεί που τους παίρνει.
Ισόβια πρέπει να πάει όλη η συμμορία που φαίνετε στο video.
Αληταράδες είστε υπερήφανοι για αυτό το Video;

Κρίμα και έχω πάρα πολλούς φίλους Αστυνομικούς. Κρίμα…….
Γοργίας

Ανώνυμος είπε...

Είμαι περίεργος για τις ποινές.
Τίποτα έξι μήνες με αναστολή θα είναι.
Αίσχος και πάλι αίσχος.
Τώρα θα φανεί η Δικαιοσύνη ισόβια πρέπει να πάνε τα ρεμάλια.
Η Αστυνομία έχει και σωστούς ανθρώπους και κάτι τέτοια αποβράσματα ντροπιάζουν όλο το σώμα.
Έχουν οικογένειες οι υπάνθρωποι και το κακό που κάνανε στο παλικάρι θα το φορτωθούν τα παιδιά τους.

Γοργίας