Ειδήσεις

14 Μαρ 2009

Σκότωσαν και διαμέλισαν κι άλλο άτομο που έπασχε από αλφισμό...

Ένας νεαρός αλμπίνος δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Μπουρούντι, πράξη που η αστυνομία θεωρεί ότι έγινε από λαθρέμπορους που συνδέονται με Τανζανούς μάγους-γιατρούς που θεωρούν ότι τα σωματικά μέλη των αλμπίνων έχουν "θεραπευτικές" ιδιότητες και αποτελούν σπουδαία "φυλαχτά".
…….
Συνεχίζονται…


Πηγές της αστυνομίας λένε ότι τα μέλη και τα όργανα των ανθρώπων που πάσχουν από αλφισμό, μεταφέρονται λαθραία στην Τανζανία όπου πωλούνται σε μάγους-γιατρούς που τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν φυλαχτά και φίλτρα. Πιστεύεται ότι πωλούνται έναντι χιλιάδων δολαρίων.


Πρόκειται για την τέταρτη δολοφονία αλμπίνου στο Μπουρούντι μέσα σε ένα μήνα.


"Ένας αλμπίνος άνδρας, ονόματι Φρανσουά, ηλικίας περίπου 20 ετών, δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα κακοποιών στο σπίτι του στη συνοικία Σομπό", περίπου 140 χλμ. βορειοανατολικά της Μπουζουμπούρα, δήλωσε ο Συλβέστρ Νταϊζεγιέ, κυβερνήτης της επαρχίας Καρούσι. "Τον σκότωσαν, έκοψαν τα πόδια και τα χέρια του και τράπηκαν σε φυγή", δήλωσε. "Η αστυνομία και κάτοικοι της περιοχής καταδίωξαν τους δολοφόνους, που πιστεύεται ότι κρύβονται στο δάσος Ρουβούμπου", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πιερ Σανέλ Νταραμπαγκανί.Εκτός των τεσσάρων αλμπίνων που έχουν δολοφονηθεί μέσα σε ένα μήνα, άλλοι έξι έχουν σκοτωθεί σε παρόμοια περιστατικά τους προηγούμενους πέντε μήνες. "Κυριαρχεί ο τρόμος πλέον, ειδικά διότι οι αρχές μας στερούν το δικαίωμα να οργανώσουμε μια διαδήλωση αλληλεγγύης στην Μπουζουμπούρα με το επιχείρημα ότι θα αποσπούσε τους πολίτες από τις εργασίες τους", δήλωσε ο Κασίμ Καζούνγκου, ο οποίος προεδρεύει μιας ένωσης που εκπροσωπεί τους αλμπίνους στο Μπουρούντι."Η κυβέρνηση παραμένει αδιάφορη στα δεινά των αλμπίνων. . . καλούμε την διεθνή κοινότητα να ασκήσει κάποιες πιέσεις", πρόσθεσε.Μια σειρά δικών που δεν απέβησαν σε καταδίκες και συλλήψεων υπόπτων που αφέθηκαν ελεύθεροι αφήνουν να εννοηθεί ότι στο μακάβριο λαθρεμπόριο ενδέχεται να ενέχονται και διεφθαρμένοι αξιωματούχοι.